אצבע בפה זה לא יפה....אנונימי (פותח)
רציתי להתייעץ לגבי בני השני. הוא לוקח אצבע מאז שהיה בן חודשיים אך כעת משעלה לגן שלוש האצבע בפה רוב הזמן....גם בגן וגם בבית...
מה כדאי לעשות? להעיר? להתעלם? אני מכירה ילדים עם אצבע עד גיל מאוחר וממש לא בא לי שיהיה אחד מאלה...
לא להלחץ..אמא קטנה
מנסיון אישי,באיזשהו גיל זה עובר לבד...

לדעתי עדיף ילד רגוע,ושיש לו דרך להרגיע את עצמו מאשר ילד לחוץ,שהוריו יושבים לו על הווריד.
אולי הוא עוד קטן.

נכון שזה עובר לבד מתישהו,טלי10
אבל לפי דעתי לא כדאי לחכות.
לעיתים ילד עם אצבע בפה מעורר דחיה אצל חבריו, וזה גם מעביר לכלוכים. (הילד משחק בחול ומוצץ אצבע, נוגע בגואש ומוצץ אצבע וכו').
לנו הבת השניה מצצה אצבע מגיל קטן וכשהגיעה לגיל שלוש, הסברנו לה בעדינות שהיא כבר גדולה והגיעה הזמן להפסיק את הנוהג הזה. היא הבינה ורצתה גם.
קנינו מרה שזו משחה שמורחים על האצבע, וכל ערב בעלי ישב איתה ומרח גם לעצמו וגם לה. וכך בתוך שבוע, היא נגמלה. היום חצי שנה אחרי, אין לזה זכר, ואנו מאד שמחים.
מתי זה עובר ?????????עידית לקס
יש לי תלמידות בחטיבה שעדיין מוצצות אצבע
יש לי קרובת משפחה בת גילייוקטנה
שעדיין מוצצת אצבע בלילה  לא נראה לי שזה מפריע לה, או למישהו אחר
(והשיניים שלה מושלמות, כמו גם של אחותי שנגמלה בחטיבה, בעוד ני ואחותי השניה שמנו כמה אלפים בשיניים...).
יופיד.
כנראה שכך טוב להן. אין בזה איסור וב"ה שאינן מתביישות בזה.
לדעתי לחץ יעשה נזקקרנלהאור
אני שומעת ממך שרק לאחרונה, מאז נכנס לגן, הוא מוצץ אצבע בתדירות גבוהה מפעם.
כל התנהגות של ילד, היא אינדיקציה לעולם הרגשות המתחולל בתוכו. נסיון לטפל בסימפטום בלבד, כנראה לא יפתור את הבעיה, ולחץ, אפילו מתון, בכיוון, עלול אפילו להחריף אותה.
את שואלת מה כדאי לעשות.
נסי לזהות איזה צורך מספקת לו המציצה? האם יש סיבה שהצורך הזה התגבר לאחרונה? נסי לתת מענה לצורך שאת מזהה בבנך, בלי כל קשר למציצת האצבע. יתכן שאחרי זמן מה, תתחילי לראות שגם הצורך במציצה ירד.
אני יכולה להבין את החשש שהוא ימצוץ אצבע עד גיל מבוגר, שימי לב שלא החשש הזה יהיה מה שיוביל אותך בלקיחת החלטות, כי דוקא מתוך הלחץ הזה, את עלולה להצמיד לבנך "תוית" או להכניס אותו ל"תפקיד" שיהיה לו קשה לצאת ממנו.
חשוב שאת ובעלך תשדרו לו, שאתם אוהבים אותו ונהנים מחברתו כמו שהוא, בלי שיפוט ובלי תנאים ושום התנהגות שלו לא תדחה אותו מעליכם . חפשו נקודות חיוביות והתייחסו אליהן.
בהצלחה,
קרן
ציטוט מרופא שיניים.ד.
אומר לך מה אמר לנו פעם רופא שיניים לגבי ילד עם אצבע או מוצץ (אינני זוכר), בגיל יותר מזה שלך: מוטב שיהיו לו שיניים עקומות משתהיה לו נפש עקומה...  זה רופא מבין ענין.  זה ש"לא בא לך" אינו כ"כ רלוונטי לדעתי. מן הסתם הוא מוצץ כי הוא צריך את זה.  תרבי בחום, באהבה, בתעסוקה מעניינת - וכשלא יצטרך, יפסיק.
ובאותו ענין- מה עדיף?ילדה זיגזג
הבת שלי החמודה, בכורה, בת ארבע וחצי ואחריה שתי פיצפונות: בת שנתיים וקצת ובת פחות משנה.
היא עדיין עם מוצץ וקשה לה להפרד.
יש לה שתי אחיות קטנות שמוצצות גם וזה בטח מקשה על הפרידה.
בקיצור , היה שבוע שהיא רצתה להפסיק עם המוצץ, והצליחה, ובאותו שבוע היא התחילה למצוץ אצבע די הרבה( היא מוצצת מדי פעם , לא הרבה)
ואני שואלת את עצמי מה עדיף, שתמשיך עוד קצת עם המוצץ (זה פחות זמין מאצבע)
או שתעבור לאצבע בתור שלב בגמילה (ואז לפחות מבחינתה היא עלתה שלב ונגמלה מהמוצץ)
אני חייבת לציין שהשרשור הזה הרגיע אותי לגבי שתי האפשרויות, אשריכם!!
אה, ויוקטנה, גם במשפחה הקרובה יש כמה מבוגרים בריאים, מתפקדים ומתוקים שמוצצים אצבע,
וזה באמת לא מפריע להם לשמוח ולעשות טוב בחיים.
אם זה מנחם אותךחילזון 123
שלי בן חמש, היה מכור למוצץ ממש חזק, אי אפשר היה להפריד אותו מזה
ופתאום בזמן האחרון שמתי לב שהחיפושים אחרי המוצץ פחתו משמעותית והוא נרדם גם ככה רוב הלילות
כך שבסוף זה מגיע כניראה.

משהו שאולי קצת עזר זה שכמה זמן כבר לא קניתי חדשים והישנים נהיו לעוסים כאלה ועם חורים, שזה פחות שווה בעיניהם וגם הפסקתי לעזור לו לחפש את המוצץ, אם הוא רוצה אני אומרת לו שיסתכל על השיש לבד אם יש...
זה ממש מעצבן בשיא הלחץ הילד עם אצבע בפה!יוני ע
אני אכתוב מהצד של מוצצי האצבע עצמם...clifford
סליחה קפץclifford
אני מצצתי אצבע עד כיתה ח'!!

כל הנסיונות לגרום לי להפסיק עלו בתוהו- מרה, תחבושת על היד שבה נח למצוץ שלא לדבר על אי שביעות הרצון הכללית ששודרה מכל המבוגרים מסביב. בגילאי בית ספר יסודי ממש רציתי להפסיק. כל פעם קבעתי לעצמי תאריכים עד שזה וזה יקרה אני כבר לא אמצוץ וכמובן שזה  לא עזר כלום. ממש רציתי להפסיק לפני הבת מצווה כי ממש היה נראה לי מוגזם שבגיל כזה עדיין אמצוץ ועדיין ללא הצלחה.

בכיתה ח' מתישהו הפסקתי ממש בלי לשים לב. פתאום קלטתי שאני כבר לא מוצצת.
במבט לאחור אני יודעת שהייתי ילדה חסרת בטחון ולא היה לי כ"כ טוב במקום שבו הייתי. ארוע שקרה בתקופה הזו ממש חיזק אצלי את הבטחון והתחושה הטובה שלי עם עצמי ולדעתי זה גרם לרך שיכולתי להפסיק.

אני לא יודעת אם זה  נכון לכולם אבל ברור שיש מקום מסויים שבו המציצה מבטאת שיש לילד  קושי מסויים והחזרה הזאת לשלב יותר מוקדם בהתפתחות- למציצה נותנת בטחון וסיפוק. ואם לילד אין את זה ממקום אחר אז כל הלחץ להפסיק למצוץ לא יעזור כלום והוא רק מהווה מקור לחיכוכים ולבקורת שמחלישה את הילד.
וברגע שהילד לא יהיה צורך במציצה הוא יפסיק.

בהצלחה!
יפה מאדד.
רצוי לדאוג לו לתעסוקה מהנהיהודית פוגל
ולאתגר אותו הרבה. המציאות היא שכשמעניין וטוב לו האצבע לא בפה. בכללי הוא עדיין די צעיר, הניחי לו וקרוב לודאי שבשלב כלשהוא זה ייעלם. ושוב, ככל שהוא יותר עסוק ונחמד לו האצבע פחות בפה. אפשר גם להציע לו פרסים על מנת שהוא יגביל את עצמו לקחת את האצבע רק לפני השינה ובגן ולאורך היום לא למצוץ. קשה לגמול ממציצת אצבע, אבל בסוף זה קורה. בהצלחה.
היתה לי חברה גבוהה מאוד ורחבה שמצצה אצבעאנונימי (פותח)
בגיל 17 היתה נראת כמו 25
דמיינו לאצמכם איך זה נראה.
כשנולדו לי ילדי, והכניסו אצבע לפה הייתי מסויטת בגלל החברה הזו
רק שלא ימצצו אצבע בפה.

אני זוכרת שהגדולה שלי התעקשה להכניס אצבע לפה
אבל אני לא התיאשתי ניסיתי את כל המוצצים, היא הוציאה ואני הכנסתי, היא הוציאה ואני שוב הכנסתי
לא התיאשתי, הייתי עקשנית... בסוף היא הסכימה למוצץ אבנט, וגם אחרי שפלטה אותו החוצה ואני החזרתי...
בקיצור אחרי שבוע הילדה מצצה מוצץ. (עד גיל 3)

מה שאני אומרת, שאני פחדתי שאם הילדה תמצוץ אצבע, היא לא תצליח להיגמל
יתכן ויש ילדים שנגמלו, אני לא יודעת, אבל אני מתוך חרדה לענין, התעקשתי וזה הצליח
ובכלל רוב הילדים שלי לא היו קשורים לכרית, טיטול, חיתול וכדו' מקסימום לבקבוק ומוצץ
זה פשוט ענין של איך שמרגילים.

בכל אופן אני מאחלת לך הצלחה בגמילה

הבעיה עם אצבע בפהאנונימי (פותח)
היא בעיקר אסטטית . לא נעים לנו לראות ילד עם אצבע בפה.
אצלי כל הילדים (7 בע"ה) עם אצבע (חוץ מאחד)
הגדול בן 12 (!!!)והקטן עוד גדול יהיה...
וכל פעם שרואים ילד עם אצבע בפה צריך לזכור שרוב היום הם בלי וכשהם עסוקים הם בלי , רק בזמן רוגע , קריאת ספר או שינה הם נירגעים ככה.
מה רע? למה להילחץ ולהלחיץ. אם בחוץ יצחקו עליהם בגלל זה הם יפסיקו לבד.
זה לא לא בריא ולא עבירה.
סיגריות גם הם סוג של מציצה והרבה מבוגרים מעשנים. זה גם לא בריא וגם עבירה.
צריך להסתכל בעיניים אמיתיות ולהיתגבר על הרתיעה האסטטית. בטוח זה יעבור. כשהוא ירצה!!
אוהבת איך את מסתכלת לאמת בעיניים ולא מתביישתקרנלהאור
מהקונפורמיות.
אני בטוחה שעם גישה מקבלת כשלך, הם באמת יגמלו, או לא, זה כנראה לא משנה... הם ירגישו בטוחים בעצמם ובמי שהם.
ממש לא טובאנונימי (פותח)
 אני עד גיל 30+ מצצתי אצבע!
ממש התפדחתי ועשיתי את זה בסתר.
 נכון שיש כאלה שהגישה שלהם כמו shahar2 אבל רב העולם זה נראה לא אסטטתי ולא יפה ותינוקי וכו' לקח לי הרבה זמן עד שאמרתי לעצמי חלאס את מבוגרת עוד שניה סבתא מה נסגר איתך. ובאמת אני פחות נזקקתי אבל הייתי צריכה לרצות את זה מאוד ולהבין בשכל שזה דבילי... וב"ה שזה עבר הרבה זמן הרגשתי שאני חייבת סגריה במקום אבל היות שבעלי לא מעשן אני לא מעשנת (אני יודעת שיש כאלה במחוזותינו שיראו את זה כערסי או כדתיה לייט אבל אני ממש לא חושבת שיש קשר)
אני מכירה מבוגרת שבגיל 40 עושה את זה וזה נראה לי ממש טבעי כי היא עושה את זה נחמד..
מסקנתי תפסיקי עם זה כשהם קטנים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני עדיין לא מצליחה להבין מה רע בלמצוץ אצבע  אנונימי (פותח)
סליחה  -קפץ לי  אבלאנונימי (פותח)
גם אם את מבוגרת וזה בבית, בסתר -מה רע????
גם לדעתי סיגריות ,עם כל הרע שיש בהם , לא מעידות על פחות דתיות
(כמו שיש אנשים  שמנים עם תאווה לאוכל) .מה דבילי ברצון להירגע ?קשה לי לראות בזה דבר שלילי. למה להפנות את כל כוחות הנפש להיתמודדות עם זה? חסר לנו עם מה להילחם?
קצת פירגון עצמי.
עם יחס כמו של SHAHAR2, נדמה ליקרנלהאוראחרונה
שהילדים שלה יגדלו מאד שמחים ובטוחים בעצמם, ולא יושפעו מתגובות הסביבה, כי העוגן שלהם יהיה אמא, שמשדרת להם - אין איתכם שום בעיה, הבעיה היא אצל מי שזה לא מוצא חן בעיניו... שאותם אנשים יתמודדו עם הקושי שלהם. לכם אין סיבה שזה יפריע.
מעניין למה את כ"כ התפדחת מזה? האם רק החברה שידרה לך שזה תינוקי ו"דבילי" (כדבריך)? אני מרשה לעצמי לנחש שגם בבית שידרו לך כל הזמן שזה לא בסדר - ולכן הרגשת שאת לא בסדר במשך 30 שנות חייך! איזו תחושה מעיקה לחיות איתה...
הרי בשורה התחתונה - אין כאן שום בעיה אמיתית: לא בריאותית, לא הלכתית, לא מוסרית, לא אטית, חברתית... עלולה להיווצר בעיה בגלל החברה ולא בגלל מוצץ האצבע, שלרוב יכול גם להמנע מלעשות זאת בגלוי (אם מפריעות לו תגובות...).
אז כמו שאמרה "שהר2", יש מספיק חיכוכים אמיתיים עם הילדים, לא צריך לפתוח זירה נוספת שתחליש את הדימוי העצמי שלהם.
מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך