מכירים את הסיפור הזה?נופת צוף

פעם עשה הבעל-שם-טוב סוכה שהיתה מלאה שאלות הלכתיות, שגדולי מז'יבוז' נטו לפוסלה.

הבעל-שם-טוב התווכח עמם להכשירה, אך ללא הועיל. סמך הבעל שם טוב את ראשו על ידו, וירד פתק מן השמים: "סוכתו של רבי ישראל כשרה". הפתק נשא את חתימתו של מלאך מט"ט.

איך אתם מסבירים את מעשה הבעש"ט? סיפור תמוהה מאד בעיניי

(וזה לא סיפור עלילה, זה סיפור שחסידים מספרים)

מאוד מוזרק"ש
וגם כשבת קול הכריע כר' אליעזר, עמד רבי יהושע על רגליו ואמר - "לא בשמים היא"
כמה שידוע לי זה לא קשה. הרי לבית הלל נפסק ע"פ בת קולמבקש אמונה

זכור לי שתוספות (שכחתי איפה) מתרץ את העניין

שלרבי אליעזר לא הקשיבו כי הוא ביקש שתצא בת קול ויתכן שיצאה מפני כבודו

לעומת זאת בית הלל לא ביקשו והיא יצאה לבד לכן במקרה כזה זה תקף.

ואם כך לפי הסיפור שהבעל שם טוב לא ביקש בת קול - אין קושיה

לכא' בבא מציעא כטמבשר שלום
מדומני שיש כזה תוס' אולי ביבמות או מגילה בדף ו
תודה על הקישור, לא כתוב שם הסבר.נופת צוף

אם התכוונת לפסקה האחרונה, זה לא תירוץ הלכתי זה תירוץ חסידי..

רק נזכרתי שראיתי,אז הבאתימבשר שלום
רק מוזר לי שמאמינים לסיפורים.

וכבר הביא רה"י הקד' בשם השפת אמת שמי שמאמין לסיפורי צדיקים הוא שוטה, ומי שלא מאמין שהם יכלו לקרות-הוא כופר.
נו באמת...someoneאחרונה
אם זו היתה אמירה גורפת שכל הסיפורים לא נכונים אז זו הייתה דמגוגיה בגרוש. ברור שכוונתו להוציא מזה שכל סיפור ודאי קרה, וצריך לקחת את הדברים בע"מ. אין להוכיח מכאן שסיפור כזה או אחר הוא שטויות. משגע אותי שכל הליטווקים שבאמת לא מאמינים בניסים מנופפים בזה.
למה צריך הסבר?simple man

מה תמוה בסיפור?חושב

סיפור חסידי...ימ''ל

ההסבר פשוט: לא היה ולא נברא.

מוזרנופת צוף

גגלתי וראיתי שהרבי מלובביץ הביא את הסיפור, זה דיי מקור אמין

http://chabad.org.il/Articles/Article.asp?ArticleID=2085&CategoryID=331

איך מקור אמין?ימ''ל

הרבי מלובביץ' חי יותר מ200 שנים אחרי.

מה הבעיה?מבשר שלום
אולי הפתק היה ביד הרב?
או ששמע ממקור אמין?
אולי ואוליימ''ל

לפי הקישור שהבאת אין פתק.

ואם שמע 'ממקור אמין' - מאיפה המקור האמין שמע?

ככה זה סיפורי חסידים - שמועה על גבי שמועה וניפוח על גבי ניפוח.

אני ה'איפוקורס' מהאימרה בשמו של הקוצקר:

"סיפורי חסידים - מי שמאמין שקרו הוא שוטה, ומי שאינו מאמין שיכולים היו לקרות הוא אפיקורס"

למה אין?מבשר שלום
ואני מאמין לפי כמה שנשמע לי שיש סיכוי שקרה
כתוב שםימ''ל
שהדמ"א 'התפלל שיוקח ממנו הפתקא'.
לא הבנתימבשר שלום
רשום שם שהבעש"ט מצא פתק בתוך ידו
..ימ''ל

כשכתבת 'ביד הרב' חשבתי שהתכוונת לרבי מלובביץ'.

אההמבשר שלום
באמת התכוונתי לזה,בתור אפשרות
אז זו לאימ''ל

לפחות לא לפי הסיפור כמו שהוא מופיע בקישור שהבאת.

אהה כןמבשר שלום
לא חשבתי להוכיח על פי זה,סתם העלתי אפשרות
אפשרות לא אפשרית ימ''ל

לא נראה מהשיחה עצמה שלרבי מלובביץ' היה מקור ייחודי לסיפור.אדם כל שהוא

אממ כןמבשר שלום
אבל אי אפשר לדעת
אבל ההמשך של הסיפורבתאל1
זה שהוא היה סגולה להבריא חולים ואז אחרי בערך שנתיים אם אני לא טועה, שמו את זה לחולה מתחת הכאית שיבריא-וץהוא הבריא והפתק נעלם . כנראה משמים לקחו כדי שלא ימשיכו להשתמש בו
סיבת הנהגת הבעש"טMgd
א. הסיבה שהוא עשה את זה מבוארת באריכות בשיחת הרבי וזה נמצא און ליין ובחיפוש קל ניתן למצוא את זה וחבל שמבזבזים הזמן פה עם המצאות.. תראו כאן מסוף עמוד 94
ספרי כ"ק אדמו"ר - תורת מנחם - מח- שנת תשכ"ז - חלק ראשון - שיחת יום ב' דחג הסוכות,... | ספריית ליובאוויטש
הנקודה היא שמטרתו הייתה להגן ולזכות את אותם היהודים פשוטים ועניים שסוכתם גם כשרה רק בדיעבד, שלא ייחשב להם כעוון או חסרון שלא מהדרים בסוכה, כי תהיה להם טענת סניגוריא "הנה נשיא ישראל הבעש" ט גם כן קיים המצוה עם סוכה כשרה פשוטה ובדוחק". וזו מסירות נפש של מנהיג ישראל לוותר על ההידור מצווה שלו לזכותם של פשוטי העם.

הסיפור מופיע בספר תורת מנחם חלק מח - שיחות הרבי מסוכות תשכ"ז עמוד 94 (שיחה לא מוגהת על ידו אלא נכתבה בידי מניחים).
הוא מצטט מספרי אדמורי פולין - ראה ספר בעש"ט על התורה מדור 'סוכות' (זה מופיע במלא מקורות החל מה" דגל מחנה אפרים" - נכד הבעש"ט שירש הפתקא הזו.

ולגבי גוף הסיפור העניין מאוד פשוט ומדהים איזה המצאות נעשו פה...
ההלכה לא נפסקה בסמך הבת מן השמים, ואין זה דומה כלל לגמרא בבא מציעא. בזמן המשנה ההלכה הייתה נקבעת על פי הרוב והחכמים לא הסכימו לר אליעזר ולכן בגלל "תורה לא בשמים" - ההלכה נפסקה כדעת הרוב.
לאחר חתימת התלמוד שהתקבל אצל כל ישראל, כל מה שלא נקבע הלכה פסוקה בתלמוד ניתן בידי כל פוסק להכריע לכאן או לכאן. לאחר שהתקבל השו"ע אצל כל ישראל, המצב דומה לגבי כל מה שלא הוכרע בשו" ע ומפרשיו. ראה בכל זה הרמב"ם במשנה תורה סוף פרק א מהלכות ממרים." אם אין אתה יודע.. " - כלומר מי שלמד וכן יודע ופוסק מיקל ומחמיר לפי דעתו. כמובן מדובר על ת" ח אמיתי ומתוך יראת שמים.
לכן ברור שאלו שפסלוהו לא היה בכוחם להכריע נגד דעתו של הבעש"ט איך עליו להתנהג כלפי עצמו שסבר והכריע על פי הלכה לדעתו שזו סוכה כשרה
עדיין זה מוזר כי צדיק זה אדם שצריך לקיים את ההלכה לכתחילהחסדי הים
ובהידור.
אם זה להגן על יהודים הפשוטים, הוא יכל להודיע ברבים שהסוכה שלהם כשרה כי אצלם זה מצב בדיעבד.
הזכרת ליימ''ל

"מעשה והביאו לרבן יוחנן בן זכאי לטעום את התבשיל ולרבן גמליאל שתי כותבות ודלי של מים ואמרו העלום לסוכה ותני עלה לא מפני שהלכה כך אלא שרצו להחמיר על עצמן, וכשנתנו לו לר' צדוק אוכל פחות מכביצה נטלו במפה ואכלו חוץ לסוכה ולא בירך אחריו"

ברור שיש כאן עניין שמיימי...Mgd
זו הגנה בפני מקטרגים בשמיים,
מובן שהעובדה כשהבעשט עושה מעשה בעצמו ולא רק פוסק להקל, זה גדול יותר.
היהודי הפשוט יבוא למעלה תהיה לו הטענה והמענה: תראו גם הבעש"ט לא הידר יותר מדיי.
ואכן זוהי מסירות נפש עבור הבעש"ט כמו שאמרת שממש לא מתאים וטוב לו, אלא הוא שם טובת האחר לפניו.
זכור לי משהו מעין זה שהיה עם הרב מרדכי אליהו זצ"למבקש אמונה

קראתי בספר אביהם של ישראל

שאף פעם בסוכות הוא לא היה לוקח את האתרוג הכי מהודר שהציעו לו

והוא אמר שזה כדי לא להחליש את דעת שאר האנשים הפשוטים  (אם אני אומר במילים הנכונות)

לגבי מה שאמרת עם ההידור. 

שמעתי סיפור מהמםMgd
על הרב מרדכי אליהו.
על בחור יתום עני, שחסך שקל לשקל כדי לקנות אתרוג מהודר.
אחרי שקנה ובחן בבית את האתרוג מקרוב הרגיש ש'רימו אותו' והאתרוג לא מהודר מספיק.
הוא נכנס לר' מרדכי אליהו והרב אמר לו שאתרוג כשר ( לא ציין מהודר).
הבחור התאכזב, יצא מחדרו של הרב, לאחר מספר שניות קרא לו הרב וביקש להתחלף איתו באתרוג.
כלומר הבחור יקח את האתרוג המהודר והרב את אתרוגו הפשוט של הבחור.
באמת כך קרה.
הבחור היה בטוח שבפועל הרב לא ישתמש באתרוג. ויקח לעצמו אתרוג אחר מהודר יותר.
בבית כנסת התקרב וראה שאכן הרב השתמש באותו אתרוג פשוט של הבחור.
מדהים ונוגע ללב.
רק מראה את גדולתם של מנהיגים, ששמים את טובת עמ"י לפני הכל.
יודעים מה באמת חשוב לקב"ה.
תתבייש לךMgd
תקרא מה שכתבתי מקודם, אבל בלי קשר, להגיד על צדיק כמו הרבי מליובאוויטש שהוא לא מקור אמין מראה רק על היוהרה שלך
חבל על הכעסימ''ל

קראתי מה שכתבת, וזה הופיע כבר בקישור בתחילת השרשור.

אין שום קשר לקביעה שהרבי הוא לא מקור אמין לנושא הזה.

וזה לא קשור לשאלה כמה צדיק הוא היה, הוא פשוט לא מאותה תקופה ולכן אין לו יכולת להעיד אם היה כך או אחרת. אין כאן שום זלזול בו.

והערה לגבי ההתנסחות:

כשאתה מגיב לגופו של אדם, ומתבטא בתוקפנות ובגסות - לא רק שזה לא עושה אותך צודק יותר מהאחר - זה מעיד עליך ועל המסר שאתה מבקש להעביר.

@ים אהבה ~

אני אישהMgd
בעיניי זה נתפס כזילזול, להגיד על דבר צדיק שזה לא אמין גם אם הוא לא חי באותה תקופה.
ובטח ובטח לפני שבודקים מקורות.
בייחוד דברי הרבי שמוסיף לכל דבריו מראה מקומות וציטוטים.
אז כן, זה מקומם ורציתי בכוונה לזעזע.

אמממבשר שלום
מי שגורם לו להאמין שכך היה-אשריו ואשרי חלקו.

אם מה שהסיפור זה רק מח' באמונה-אז המסר עובר גם אם לא קרה באמת.
אוקיי. מה החיזוק באמונה מהסיפור הזה? נופת צוף

..מבשר שלום
מנהיג אמיתי הוא מי שמוכן לוותר על הידור מצווה שלו אם הוא יודע שעל-ידי זה יעזור ליהודי אחר, ולו גם יהא מפשוטי העם
מנהיג אמתי זה מי שמוכן לסמוך על פיתקא מהשמיים?נופת צוף

לא קשורמבשר שלום
הפתק מוכיח שבשמיים איתו,הבעש"ט חשב כך גם לפני הפתק
אוקיי. אבל זה לא הידור מצווה. זה סוכה בדיעבד גדולנופת צוף

ואז מה?מבשר שלום
מנהיג אמיתי עושה בדיעבד?נופת צוף

כן, כי הוא בא להראות שאנחנו לא עובדים את השולחן ערוךים אהבה ~
כלומר יש כאלו שכן והם נראים בהתאם, אבל הבעש"ט לא.
אמממבשר שלום
"הוא בא להראות שאנחנו לא עובדים את השו"ע"- מי כן עובד את השו"ע?
רשום בגמ' בשבת קלח: "דבר ה' זה הלכה"-ככה שמי ששומר שו"ע מקשיב לדבר ה',לא ככה?
חוץ מזה שכתוב בגמ' בברכות דף ח. מיום שחרב המקדש אין לו להקב"ה בעולמו אלא ד' אמות של הלכה בלבד.
אם להקב"ה אין רק ד' אמות של הלכה בלבד-כדאי שגם אנחנו נהיה ככה,לא?
לא אני.ים אהבה ~
ההלכה ודקדוקי הלכה זה אחלה כל עוד זה מונח במקום הנכון. זה אמצעי.

המטרה היא עבודת השם.
נכוןמבשר שלום
והדרך לעבוד את הקב"ה זה ההלכה.
אני מסכים שיש עוד אפשרויות-אבל לא שסותרות את ההלכה.
אז כתוב, הבעש"ט לא עשה משהוים אהבה ~
שסותר את ההלכה, אלא סוכה שהיו עליה שאלות והיו ש'נטו' לפוסלה. לא הבנתי מה הסיפור
אמממבשר שלום
כי הקב"ה רוצה שנעשה ככל יכולתנו לעובדו,ולא לבנות סוכה שהיו "שנטו" לפסול.
חוץ מזה שסוכה זה מצוות דאורייתא,וראוי להחמיר בה
אם הסוכה כשרה ע"פ הדין, אז יכולים להיות שיקולים אחרים..אדם כל שהוא

שלא לחפש לצאת ידי חובת כל השיטות.

הרבי מלובביץ' הסביר באופן מסויים, [אפשר לראות בשיחה עצמה - שיחת יום ב' דחג הסוכות, ה'תשכ"ז - בלתי מוגה] יכול להיות הסברים אחרים למה לא הבעש"ט ניסה לצאת ידי כל השיטות, יכול להיות גם שהלמדנים חיפשו בכוח נימוקים לפסול את הסוכה, ולא היו בעיות אמיתיות, ויש גם אפשרות שהסיפור לא קרה.

הניסוח קצת....הָיוֹ הָיָה

הכוזרי מאריך להסביר, ש"שורש האמונה הוא שורש המרי" כשדווקא הרצון להתקרב לה', יכול להיות מרידה בו, אם הוא לא נעשה באופן התואם את ההוראות שה' נתן איך להתקרב אליו.

ואל תדאגי, גם אני חסיד גדול של המשפט "אנחנו עובדים את ה' ולא את השו"ע", אבל צריך להניח את זה במקום הנכון... 

להגיד "ההלכה זה אחלה כל עוד היא במקום הנכון כי היא רק אמצעי", עלול להגיע חלילה ל"שורש המרי" דווקא מתוך "שורש האמונה" שמתבטא באמירה "המטרה היא עבודת ה'".

וואי וואי אילו הגזמותים אהבה ~
מרי, מרידה
סך הכל מבינה את פעולותיו של הבעל שם טוב בעניין הזה, מה קשור מרידה?

כן ההלכה היא אמצעי היא לא המטרה צר לי. ובעיניי מי שלא שם מפספס את הנקודה וזה מתבטא המון בבן אדם לחברו ובשיפוטיות יתר שהמגזר הדתי על שלל גווניו לוקה בו.
נו נו, לא התכוונתי שתיקחי אישית.הָיוֹ הָיָה

לא אמרתי ש"את" מורדת, כתבתי שצריך להיזהר בכיוון הזה, ךפקוח עיניים היטב

הכוזרי דיבר על תופעות כאלו, ולא סתם. כדאי להבין את דבריו

ההלכה היא האמצעי, אמת לאמיתה, אבל היא האמצעי, היא!!

ומוטב מי שמקיימה ומפספס את הנקודה.

ממי שתפס את הנקודה ולא קיימה.

כי מי שיתפוס ולא יקיים - עליו אכן כן נאמר מרידה, הוא יהיה מורד. כואב כואב, אבל זו תהיה האמת.

אני לא יודע על אלו תופעות את מדברת במגזר הדתי, אז לא אגיב לשורה הזו.

לא מרגישה שצריכה להזהר הכל בסדרים אהבה ~
יודעת מי אני ומה אני רוצה ולא הבנתי מה היה הצורך להגיב על זה ככה.

אני פחות מסכימה איתך לגבי הסוף, ראיתי רבים וטובים שנשתבשה עליהם דעתם כי הם הפכו את האמצעי למטרה

וכאלו שתפסו את הנקודה ולא מקיימים את כל פרטי ההלכה כרגע מסיבותהם שלהם והם בטוב עם עצמם ועם הסביבה שלהם. הם חיים באיזון ובשפיות.

אז אתה יכול לקרוא לי ולכמותם מורדים, זה בסדר גמור. אני לא מתרגשת מזה.

את מתכוונת לפתוח חזית נגד ריה"ל?הָיוֹ הָיָה

היה צורך להגיב כך, ואת מוכיחה אותו, בעצם דברייך.

את "לא מרגישה שצריך להזהר" ובגלל שלא נזהרת - הגעת להגיד על דרך התורה שהיא שיבוש הדעת. רח"ל.

"החפץ לה' בעולה וזבחים,

כי אם שמוע בקול ה'!!!",

לא אני קורא לך מורדת, הכוזרי קורא לך.

לא מתרגשת?

את חושבת שה' שמח?

שהשגת את המטרה?

"חיים בטוב עם עצמם" בושה!

זה המטרה? לעבור עבירות ו"לחיות בטוב"?

זה נקרא "להתקרב לה'"???

ה' בועט בזה!

ה' יצילנו.

חחחים אהבה ~
אז אתה מהמטיפים

כן, ראיתי אנשים שהמטרה שלהם הייתה לעבוד את הקיצור שולחן ערוך והם חלו בנפשם מרוב השיבוש.

כמויות של אנשים כאלו.

שלא נדבר על ואהבת לרעך כמוך ובן אדם לחברו שעל זה משום מה, אותם שומרי ההלכה הקפדניים פחות הקפידו. (גם פה יש כמה וכמה כאלו)

ואל תשים לי מילים בפה, חצוף. אני לא אמרתי שדרך התורה היא שיבוש הדעת, תקרא לפני שאתה מחליט מה אמרתי ומה לא.

ואני שומעת בקול ה', גם אם לא בדרך שלך.
אני הולכת לפי דרך סלולה ובטוחה, יש לי רב צדיק ובעצם אני ממש לא חייבת לך דין וחשבון כי אתה מעוות את דבריי גם ככה.

חושבת שהשם שמח ממני מאוד, והכוזרי לא קורא לי מורדת אלא אתה. אז אני פחות מתרגשת. צר לי.

מיציתי. אניח כאן את דבר שמואל ואלך לי.הָיוֹ הָיָה

כב וַיֹּאמֶר שְׁמוּאֵל, הַחֵפֶץ לַיהוָה בְּעֹלוֹת וּזְבָחִים, כִּשְׁמֹעַ, בְּקוֹל יְהוָה:  הִנֵּה שְׁמֹעַ מִזֶּבַח טוֹב, לְהַקְשִׁיב מֵחֵלֶב אֵילִים.  כג כִּי חַטַּאת-קֶסֶם מֶרִי, וְאָוֶן וּתְרָפִים הַפְצַר:

והרחמן יחזיר לתורתו וליראתו כל השוגים. אמן.

הא, וגם את דברי ריה"ל בכוזרי:הָיוֹ הָיָה

עח אָמַר הַכּוּזָרִי: וְאֵיך יִהְיֶה שֹׁרֶשׁ הָאֱמוּנָה הוּא שֹׁרֶשׁ הַמֶּרִי?

עט אָמַר הֶחָבֵר: כֵּן, כִּי הַדְּבָרִים אֲשֶׁר הֵם מְתֻקָּנִים לְקַבָּלַת אוֹתָם הָרְשָׁמִים הָאֱלֹהִיִּים אֵינָם בִּיכֹלֶת בְּנֵי אָדָם, וְאִי אֶפְשָׁר לָהֶם לְשַׁעֵר כַּמּוּתָם וְאֵיכוּתָם, וְאִם יֵדְעוּ עַצְמָם לֹא יֵדְעוּ זְמַנֵּיהֶם וּמְקוֹמוֹתֵיהֶם וּנְסִבּוֹתֵיהֶם וְהַהֲכָנָה לָהֶם, וְצָרִיך בָּזֶה לְחָכְמָה אֱלֹהִית שְׁלֵמָה, מְפֹרֶשֶׁת תַּכְלִית הַפֵּרוּשׁ מֵאֵת ה'. וּמִי שֶׁהִגִּיעַ אֵלָיו הַדָּבָר הַזֶּה, וְקִיֵּם אוֹתוֹ בִּגְדָרָיו וּבִתְנָאָיו בְּכַוָּנָה גְּמוּרָה, הֲרֵי הוּא הַמַּאֲמִין. וּמִי שֶׁרָצָה לְהַתְקִין דְּבָרִים לְקַבָּלַת אוֹתָם הָרְשָׁמִים מִמֻּמְחִיּוּת וְהֶקֵּשׁ וּסְבָרוֹת, כְּגוֹן מַה שֶּׁנִּמְצָא בְּסִפְרֵי הָאִצְטַגְנִינִים וְהוֹרָדַת הָרוּחָנִיּוֹת וַעֲשִׂיַּת הַטָּלִסְמָאוֹת, הֲרֵי הוּא הַמַּמְרֶה, מִפְּנֵי שֶׁהוּא מַקְרִיב הַקָּרְבָּנוֹת וּמַקְטִיר הַקְּטֹרוֹת מֵהֶקֵּשׁ וּמִסְּבָרָה, וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ אֲמִתַּת מַה שֶּׁרָאוּי, וְכַמָּה, וְאֵיך, וּבְאֵיזֶה מָקוֹם, וּבְאֵיזֶה זְמָן, וּמִי מִבְּנֵי אָדָם, וְאֵיך רָאוּי לַעֲסֹק בָּזֶה, וּנְסִבּוֹת רַבּוֹת יֶאֱרַך תֵּאוּרָן.

וְהוּא כַּכְּסִיל אֲשֶׁר נִכְנַס לְאוֹצַר רוֹפֵא הַמְפֻרְסָם בְּכָך שֶׁתְּרוּפוֹתָיו מוֹעִילוֹת, וְהָרוֹפֵא אֵינֶנּוּ שָׁם, וּבְנֵי אָדָם פּוֹנִים אֶל הָאוֹצָר הַהוּא, מְבַקְּשִׁים תּוֹעֶלֶת, וְאוֹתוֹ הַכְּסִיל מוֹצִיא לָהֶם מֵאוֹתָם הַכֵּלִים, וְהוּא אֵינוֹ יוֹדֵעַ אֵת הַתְּרוּפוֹת, וְלֹא כַּמָּה רָאוּי לְהַשְׁקוֹת מִכֹּל תְּרוּפָה לְכֹל אִישׁ וָאִישׁ, וְהֵמִית בְּנֵי אָדָם בַּתְּרוּפוֹת הָהֵן אֲשֶׁר הָיוּ מוֹעִילוֹת לָהֶם. וְאִם אֵרַע שֶׁאֶחָד מֵהֶם קִבֵּל תּוֹעֶלֶת מִכְּלִי מֵאוֹתָם הַכֵּלִים, נָטוּ הָאֲנָשִׁים אֵלָיו, וְאָמְרוּ שֶׁזֶּה הוּא הַמּוֹעִיל, עַד אֲשֶׁר בָּגַד בָּהֶם, אוֹ רָאוּ לְזוּלָתוֹ תּוֹעֶלֶת בְּמִקְרֶה וְנָטוּ גַּם אֵלָיו. וְלֹא יָדְעוּ כִּי הַמּוֹעִילָה בְּעַצְמָהּ אָמְנָם הָיְתָה עֲצַת אוֹתוֹ הָרוֹפֵא הֶחָכָם, אֲשֶׁר הִרְכִּיב אֵת הַתְּרוּפוֹת הָהֵן, וְאַחַר כֵּן הָיָה מַשְׁקֶה אוֹתָן כְּפִי הָרָאוּי, וְהָיָה מְצַוֶּה אֵת הַחוֹלֶה שֶׁיְּזַמֵּן מַה שֶּׁמַּתְאִים לְכֹל תְּרוּפָה וּתְרוּפָה מִמַּאֲכָל וּמִשְׁתֶּה וְהִתְעַמְּלוּת וּמְנוּחָה וְשֵׁנָה וִיקִיצָה וַאֲוִיר וּמִשְׁכָּב וְזוּלַת זֶה. וְכָך הָיוּ בְּנֵי אָדָם לִפְנֵי משֶׁה, מִלְּבַד מְעַטִּים, מִתְפַּתִּים לְמִשְׁפְּטֵי הַכּוֹכָבִים וְהַטְּבָעִים, וְעוֹבְרִים מִמִּשְׁפָּט לְמִשְׁפָּט וּמֵאֱלוֹהַּ לֶאֱלוֹהַּ, וּפְעָמִים מַחֲזִיקִים בְּרַבִּים מֵהֶם, וְשׁוֹכְחִים מַנְהִיגָם וּמְנַהֲלָם, וְשָׂמִים אוֹתָם סִבָּה לְתוֹעָלוֹת, וְהֵם בְּעַצְמָם סִבָּה לִנְזָקִים, לְפִי הַהֲכָנָה וְהַנְּטִיָּה. וְאָמְנָם הַמּוֹעִיל בְּעַצְמוּתוֹ הוּא הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי, וְהַמַּזִּיק בְּעַצְמוּתוֹ הוּא הֵעָדְרוֹ

תראה, אתה לוקח ציטוטים אהבה ~
שאתה משתמש בן הרבה כנראה, מדגיש שם את המילים כסיל, ומרי, וכו' כשבפועל - אין שום קשר לדברים שאמרתי.

הבנת הנקרא זה חשוב, באמת. ולהכניס מילים בכח לפה של מישהו אחר, ולנסות להוכיח לו שוב ושוב כמה הוא מורד בגלל שהוא כתב שצריך לעבוד את השם ולא את שולחן ערוך, זו טיפשות, באמת.
אני מצטערת אבל יצאת עלי בלי סיבה.

ובנימה זו שיהיו לך חיים טובים ומאושרים. לילה טוב
הבוחר יבחר. אני עשיתי את שלי.הָיוֹ הָיָה

חג שמח ולילה טוב,

ושתזכי אכן לעבוד את ה' ולא את השו"ע, ולעבוד אותו בדרך שהוא רוצה ומבקש ושמח ומרוצה בה.

אני לגמרי שם. ברוך השםים אהבה ~
כל טוב!
הרחמן הוא יחזיר בתשובהים אהבה ~
את כל המטיפים,

שיבינו וישכילו לדעת שההטפות שלהם לא מועילות בכלום, אלא עושות נזק מתועלת.

שאין בהם טיפה של אהבת ישראל פשוטה, אלא רצון להפגנת כח.

שיבינו וישכילו לדעת שכל אחד במקום אחד בעבודת השם שלו, וזה בסדר גמור, ואף אחד לא חייב להם דין וחשבון.

שליבם יפתח ויכיל סוגים אחרים של עבודת השם,

תן בליבם ענווה.

מרשה לעצמי, בגלל שאתם לא מכירים אותי לאחל
יהי רצון שכל מורדי ישראל יהיו כמוני האמת,
הלוואי.

יהי רצון שנעבוד את השם, בלי רבב.

שנזכה לראות טוב בכולם.
כמובן שהוא לא עבר על ההלכהMgd
מה השאלה בכלל?
יש הבדל בין הלכה להידור.
כמובן שעלינו להדר כמה שניתן. צדיק יכול לעשות את ההבדלה וההחלטה הזאת של להקריב את ההידור שלו לטובתם של ישראל.
כמובן.הָיוֹ הָיָה

לא דיברתי חלילה על מרנא בעש"ט.

רק על הניסוח של ההודעה שעליה הגבתי, ואם תעקבי בהמשך הדיון - אני מניח שתביני למה.

אם יש צורך-אז כןמבשר שלום
אני יודע על הרה"ר הרב דוד לאו שליט"א שגם כאשר היה מותר להתפלל בבית כנסת בקורונה-הוא התפלל במניין בחוץ,למרות שזה פחות הידור.
אפשר לדחות שיש פחות מצווה בבית כנסת מאשר סוכה בדיעבד,רק שאני עדיין חושב שאפשרי שיקרה.
להתפלל בחוץ בזמן סכנה זה יותר הידורצהרים
מאשר להתפלל בפנים
פשש, איזו קביעה גדול הדורים אהבה ~
מה הקשר גדול הדורמבשר שלום
אני בכלל לא בטוח שגם הבעש"ט מאמין שזה קרה.
ברוכה הבאה לעולם סיפורי החסידים.
אנשים שמתיימרים לקבוע מה היה ולא היהים אהבה ~
ומחזיקים את עצמם כגדולי הדור, זה מגוחך בעיניי.

ברוכים הנמצאים בעולם היוהרה,

אין לי מושג קרה לא קרה, תפסיקו לזלזל בעולם החסידות. קצת ענווה לא תזיק גם לאלה ששכל (מסוג מסויים) בקודקודם.
מה הקשר לגדול הדור?מבשר שלום
איפה כתוב שצריך להאמין לסיפורי חסידים?

אתה יכול שלא להאמין.ים אהבה ~
אף אחד לא כופה אמונה בסיפורי חסידים.

אבל מכאן ואז לצאת בהצהרות לא היה ולא נברא והכל חרטא, ולהיות נחרץ שהרבי זה לא מקור אמין הרי עברו 200 שנה בזה בעיניי מאוד יומרני.
(אגב התורה זה גם ממזמן, בטח גם שטויות, לא אמין)

אמממבשר שלום
אחת ההוכחות לאמיתות התורה היא שעמדו שישים ריבוא וקיבלו אותה מהקב"ה,כשזה יקרה אצל סיפורי צדיקים-נדבר
לא מכירה את השישים ריבואים אהבה ~
וזה שקראת את זה באיזה ספר ישן זה לא אומר שזה היה באמת.
אמממבשר שלום
זה כתוב בספר הכוזרי,וזאת באמת בעיה שאת לא מכירה טענה בסיסית.
אני גם שמעתי כך מאבא שלי ששמע מאבא שלו וכך הלאה עד משה רבינו..
אמרתי שאני לא מכירה את כל השישים ריבואים אהבה ~
לא את הטענה. את הטענה אני מכירה.

השישים ריבוא מסרו לבניהם ובניהם לבניהם.הָיוֹ הָיָה

אין אפשרות לבלף באמצע.

סיפורי צדיקים?

שמערל אמר לזונדל, שוין.

בטח שישים אהבה ~
חרטטו לך בספרים בהם זה כתוב,
זה ישן ומיושן, אנשים שמאמינים באיזו אגדה על הר סיני ו"קולות מהשמיים" מה שנשמע יותר כמו דמיונות של איזה אדם לא מאוזן שהעלה את זה על הכתב,
מאוד אמין. שוין.
ההשוואה מגוחכת, במחילה..הָיוֹ הָיָה

המציאות היא, שעם שלם סיפר על עם שלם שראה.

להשוות את זה לסיפורי שמערל החייט, זה בדיחה מהיהדות.

לפי דברייך, צריך בכלל להתאסלם או להתנצר, גם שם סיפרו על מוחמד ויושק'ה..

"סיפורי שמערל החייט"ים אהבה ~
הבנתי אותך. גדולי החסידות ספרו סיפורים שראו במו עינהם, ועברו מאחד לשני ואתה קורא להם בעצם סיפורי אלף לילה ולילה.
לאא, כי זה אמין בדיוקקק כמו התורה, לגמרי.הָיוֹ הָיָה

בואו נתנצר

אבל... זה לא אומר שמה שראו פחות אנשים לא באמת קרהמבקש אמונה

מספיק להיות "הרבה הרבה" פחות מגדול דור כדי לא להאמין....הָיוֹ הָיָה

לכל מעשיה חסידית...

וכבר העירו מתמטיקאי עמינו, שבכל ימיו של אשה"י מרנא בעש"ט זיעוכי"א לא היו די מוצאי שבתות כדי לטייל בהן עם אלכס כמנין הסיפורים שקשרו לכך.....

מה תמוה בזה?ים אהבה ~
מי שמכיר את תורתו של הבעל שם טוב יודע שהוא החזיק בכוונת הלב כגדולה מכולם, במיוחד בדור בו אנשים מקפידים על דקדוקי הלכה ושוכחים את המהות.

הפתקברגוע

רק אני חושב איך בכלל הם הכירו את החתימה שלו?קורא סמוי
ענק😂simple man

חחח שאלה טובהמבקש אמונה

השביעוהו והעיד "זה כתב ידי"...הָיוֹ הָיָה

אולי מט"ט קשור לסוכה כי הוא מלאך ששומר כמו אם על בניםחסדי הים
ומורה את הדרך כמו ענני הכבוד.
או שמט"ט מונה זכויותם של ישראל ולכן הוא ראה זכות להכשיר את הסוכה הכמעט פסולה של הבעש"ט.

גם עוד רמז קצת דחוק ש'סכה' חסר עולה גימטריא 'חנוך' (בנוסף לכולל) וחנוך כידוע הפך להיות מט"ט, אז זה כאילו אומר שסוכה חסרה ולא שלמה עדיין טובה.
יוו בדיוק בעלי סיפר אותו הערב אחרי ההבדלהבתאל1
ההמשך הוא שבפתק הזה היתה סגולה שכל מי שהיה חולה ושמו לו את הפתק מתחת לכרית-הבריא.
לכאורה לפי הכללים הנקוטים בידינו,שום וחניכה

הסוכה עדיין פסולה. שמלאך מט"ט לא עדיף על בת קול בתנורו של ענכאי (ב"מ נט: ) או על הקב"ה בכבודו ובעצמו שחלק על רבה בר אבוה (שם פו.), שאין הלכה כמותם.

ובלי פתק ממלאך, הבעש"ט מחויב לפסיקה שלהם?אדם כל שהוא

הרי הוא סבר שהיא כשרה עוד לפני.

באמת מעניין אותי, כמה כבר שאלות הלכתיות יש בסוכהמבקש אמונה

לא מפורט בסיפורשום וחניכה

האם הוא סתם את דבריו ואמר שכשירה למרות הטיעונים, או שהיה מו"מ הלכתי והוא הראה פנים שכשירה. לצד זה, יתכן שהמלאך היה רק כעין גושפנקא לדעתו (וזהו ממש כעין תנורו של עכנאי, שודאי היו לר' אליעזר ראיות שתומכות בדעתו עוד לפני הבת קול). וע"ז אמרתי שאין משקל הלכתי להכרעה בדבר הלכה על ידי אמצעים שכאלו.

לפי איך שהרבי מלובביץ' סיפר את הסיפור...אדם כל שהוא

אז "הבעש"ט התפלפל והתווכח עמהם להוכיח שסוכתו כשרה, ועדיין לא הסכימו עמו.".

בלשון של הסיפור שהובאה בספר בעש"ט על התורה ומועדים, זו הבנה אפשרית, אך לא הכרחית.

אבל גם בסיפורים אמיתיים, בד"כ א"א לדקדק בפרטים ברמה הזו.

[ומאחר שבד"כ סוכה שיהודים שומרי מצוות בונים אותה בצורה נורמלית היא כשרה, יותר מסתבר לענ"ד שהיו ת"ח שחיפשו בכוח סברות לפסול את סוכתו של הבעש"ט, בגלל ההתנגדות שלהם לדרכו, ולא שהוא בנה סוכה באופן שהצדיק את הפקפוקים].

הסוכה היהתה כשרה על פי תורהמושיקו

יש הסבר מנומק.

הפתק מלמעלה היה רק להוכיח מיהו הבעל שם טוב, שכ"ראשיכם" הוא דואג אף ל"חוטב עיצך ושואב מימך".

הפתק לא היה להוכיח שהסוכה כשרה

השילה במלואה כאן
שיחת יום ב דחג הסוכות התשכז.pdf
מאות ז'

סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

כן אני יודע אוויל מרודךחסום לשעבר

אם היית משכיל להבחין היית מבין שאני ציני, ואם היית משכיל להבין עוד יותר היית מבין ששפתי כלפי קעלעברימבאר היא כך מהכרות רבת זמן ונטירת טינה.

עכ"פ גם אתה זכית בכינוי יען כי מגיע לך.

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayabאחרונה

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך