נראה לי שהכי מתאים לפורום הזהאנונימי (פותח)
כמובן שהשם מעניק חיים וקוצב הכול. אני שואלת לגבי אלו שכן יכולים ולוקחים מניעה, כי הן מרגישות שאינן מסוגלות.
ומאידך יש כאלו שיולדות בכל שנה ויש להן 12-15 ילדים. איך זה אפשרי. במשך שנים שאני מנסה לפצח את הסוד האיך הם יכולים.
האם הכוח הנפשי שלהן חזק יותר?
האם יש להן יותר עזרה בבית?
האם יש להן יותר כסף לבייביסיטר?
האם לבעל יש קריירה עם משכורת שמנה?
האם הן יותר חזקות פיזית?
האם הילדים שלהן יותר חסונים נפשית וגופנית?
האם האמונה שלהם בהקב"ה חזקה יותר?
האם הילדים זה רק כיף בשבילם ללא שום קושי?
האם תהליך הלידה וההריון אצלם הוא קל מאשר לאחרים?

אנא, רק תשובות ענייניות לשאלה שמסקרנת אותי יותר מכול במשך שנים ולא מצאתי מענה עד עתה.

ראוי לציין כי זאת המצוה הגדולה והחשובה ביותר מכל לנו לנשים. אולם, אין צורך לציין כי רק המיעוט מצליח לעמוד בכך, גם כאשר אין סיבות בריאותיות רפואיות לקחת מניעה. אלא צורך נפשי שגם הוא בריאותי.

נ.ב. (באם המערכת חושבת שראוי להעביר הדיון למקום אחר, או לחילופין לתת כותרת יותר מתאימה, אולבצע שינויים בטקסט, הם מוזמנים לעשות זאת כהבנתם. ובלבד שיישאר הדיון באשכול אשר לדעתי האישית היא חשובה מאוד ורואי למצות אותה לטובת כולנו)
יצא לי לדוןבנימינה הקטנה
על העניין הזה בזמן האחרון, אמנם לי אין נגיעה בנושא אני רק מביאה את הראשון שלי ברוך ה' אבל,אני לא אוהבת שמציירים את המשפחות עם ה15 ילדים באוירה פסטורלית ונעימה ומושלמת כי לדעתי זה ממש לא ככה תירצו או לא..(שוב אני מדגישה זו דעתי) לא יתכן שהאמא גם מרצה גם מדריכת כלות גם אם ל15 ילדים וגם לכל אחד יש את הצומי והמרחב שלו. פשוט לא יתכן, יכול להיות שהגדולים מגדלים את הקטנים וכך קל לאמא יותר ואז ניתן לצייר את האוירה בפסטורליות" אבל זה ממש לא המצב האידיאלי..למרות כל זה אני רוצה לפחות שבעה ילדים חיחיחיח
מכירה גם מכירה אמא ל16 והמצב דווקא כן פסטורלי...בילי
כי לאמא יש סבלנות של ברזל ומה שנקרא "נחת רוח", והיא אישיות מדהימה.
אגב רוב המשפחות הגדולות ממש (מעל 10) לרוב זה באמת אנשים מדהימים (לפחות ממה שאני מכירה אישית).

וזה ממש מצחיק כי האמא היא מרצה ומדריכת כלות ועושת חסד ענקית וכו' וכו' (כמו שתיארת)

פרו ורבו תראה או תראי הם נעזרים המון בביביסיטר היו תקופות גם מנקה וכו'...
ואף פעם אין מצב שכולם בבית כי חלק התחתנו וחלק בישיבות וכו'...

והחינוך שם מדהים. כמובן שצפןף אבל מי אמר שחדר לכל ילד זה דבר טוב?

טוב לא מצליחה להמשיך הקטן משתולל.  
שאלה מעניינתשלה שוב
כי אני תמיד חלמתי על משפחה גדולה,ועכשיו נוכח ההריונות הקשים, ההתמודדות עם החינוך, התגלית שבעצם יש לי כמה וכמה מידות לעבוד עליהן, וההפתעה הגדולה שאני משחזרת מעשים של הורי למרות כל הבטחותי לעצמי שלעולם לא, נראה לי שהמשפחה שלי כבר לא תהיה כ"כ גדולה, לפחות לא בפרמטרים שהוזכרו לעיל...(אבל- אלוקים גדול!)
אני רק יכולה להוסיף לנתונים:
 שלי אישית יש שכנה, באמת צדיקה, שיש לה שמונה ילדים, שקורסת- פשוטו כמשמעו, גם מבחינה כלכלית, גם פיזית, גם נפשית- ואני לא יודעת מה יהיה מבחינה חינוכית עם הילדים (שוב- כי היכולת להתיחס לכל אחד ואחד, המצב הכלכלי שמונע לעבור למקום מתאים יותר וכו) - מה שאני יודעת- זה שהרב שלהם לא מתיר להפסיק להביא, ומכיוון שהיא עוד צעירה, והריונות אצלה באים בקלות, אז היא תגיע למספרים המדוברים...
חוץ מזה, מחברות ממשפחות ברוכות- יש לי חברה שממש בטראומה מזה, טוענת שהילדים מגדלים את הילדים וכו ולה תהיה רק משפחה קטנה..ועוד חברה, שלא מגדירה את זה 'נורא' אבל הקשר שלה לאחיה מזערי, כי היא מהגדולים, ויש קטנים, ולהורים אין אפשרות לארח את כולם ובכלל.

אז מהנ"ל נראה לי שמן הסתם יש כאלו וכאלו, השאלה הכבדת משקל, זה כמה מרגישות חובה או מצליחות להגדיר לעצמן מה נכון מבחינת תפוסת המשפחה ואיזה רבנים מלווים אותם.
לדעתי, כל אחד והכשרון שלו-+mp8
וגידול משפחה כ"כ ברוכה בשלווה ובשמחה - זה סוג של כישרון מיוחד שלא כל אחת מאיתנו ניחנה בו!!!
העיקר- המון אנרגיה וסבלנות, זה נראה לי "הסוד" שלהן...
ההשערה שלייוקטנה
שזה פשוט דחף הורמונלי חזק ששום טיעון הגיוני לא יכול לו, ועל כן הן פשוט נכנעות לו ויולדות באושר עוד ועוד ילדים  
יוקטנה שתי שאלות:אני ירושלמית
1. ממה נובעת ההשערה שלך לגבי הדחף ההורמונלי?
2. איך זה שכמעט רק בציבור הדתי/חרדי יש נשים עם דחף כזה...?(כמעט, משום שלעיתים נדירות שומעים זאת גם אל מי שאינם שומרים מצוות או להבדיל גויים- ע"ע המשפחה שהתפרסמה מארה"ב עם איזה 17 ילדים...) אם מחפשים פרמטר משותף בין אותן נשים...הגיוני יותר שהערכים והאדיאולוגיה של אותן נשים הן הגורם המדרבן...
אגב, גם המשפחות הגדולות מארה"בveredd
הן לרוב קתוליות- שם אסור להשתמש באמצעי מניעה. או מורמונים. בכל מקרה, לדת יש חלק חשוב בזה.
ואם אמא קורסת תחת עול של 8 ילדים והרב לר מרשה להביא עוד... ובכן, אז שיביא הוא עצות לפרנסה ושיציע את עצמו כבייביסיטר בצחוק, כן?
אבל באמת עכשיו, בשיא הרצינות, אני מאוד נזהרת בכבוד רבנים, אבל נדהמת כל פעם מחדש מחוסר הידע הבסיסי בגוף האישה (שיש המון המון נשים שחייבות הפסקות בין כל אחד- מבחינה פיזית גרידא), ומחוסר ההתחשבות במצב הכלכלי. אני לא מדברת על זוגות צעירים בלי ילדים או אחד או שתיים, שם יש אולי מקום לוויכוח, אבל אם יש 8 ילדים ואין כסף- פשוט אין, זה נראה לי קצת עוול לא להרשות אפילו לעשות הפסקה...
אוף, מקווה שזה לא היה בוטה מדי, כי אני באמת מאוד מכבדת רבנים.
בכל מקרה- סבתא שלי גידלה במרץ 11 ילדים, מתוכם 2 זוגות תאומים, וממה שאמא שלי אומרת- הם גדלו לתפארת. והיא עוד עבדה... סבא שלי הרוויח די טוב, אבל לא מיליונים, ובכל זאת תמיד ב"ה היה מספיק לכולם. מה גם שסבתא שלי בכלל היא צדיקה נסתרת... אני אומרת לכן- אחת בדור!!! אישה צדיקה שכמותה לא נראתה במחוזותינו... שתבינו, שאנחנו יותר מ-40 נכדים, רובנו ככולנו נשואים עם ילדים, והיא נתנה לי 500 ש"ח לכבוד החג. תגידו, איזה מין סבתא עוד עושה את זה?!
אחרי ההערצה הזאת אני רק יכולה להגיד שיש כאלו שהתברכו ביכולת, ויש כאלו שלא. אין לי מושג עדיין אם אני אחת מהן או לא. אני מקווה למשהו באמצע- 7-8. כמה שה' יחליט...
אלו המשפחותטל תלתל
שאחר כך אותם הרבנים שלא מתירים לעשות הפסקה, מתרימים עבורם כי הגיעו עד פת לחם והאבא, ל"ע, חטף התקף לב מרוב לחץ...
באמת צריך להיזהר בכבודם של רבנים, אבל באותה המידה צריך גם לדעת לאיזה רב אפשר לפנות בשאלות כאלו ולאיזה לא. לא סתם הקימו את מכון פועה!
ועוד יותר תמוה בעיניאמא מסורה
שקיים פסק של החזון איש, שלאשה אחרי לידה מותר למנוע עד חצי שנה מהלידה (בעלי למד זאת בקורס של מכון פועה) .
זה נותן קצת מרווח נשימה לאמא- שלא ללדת במרווחים של שנה ופחות מכך (אני מכירה כמה משפחות שיש פער של 10-11 חודשים בין האחים)...

אולי אותם רבנים לא שמעו/ לא סומכים על הפסק הזה?!
אבל זה מרווח כ"כ קטן...שלה שוב
יש נשים שב"ה נכנסות מיד להריון, בנסיון הראשון...אז מה זה מרווח של חצי שנה ועוד תשעה חודשים?  איזו צפיפות זו... לדעתי זה לא מספיק רק חצי שנה להשתקם מלידה,ולהיכנס מיד להריון במיוחד כשהיא מניקה.
גם לדעתי זה מעטאמא מסורה
אבל מתגובתך הראשונה היה נשמע שהרב לא מתיר גם את המעט הזה...

ואני לא מבינה מה השתנה בדורות האחרונים, הרי בחז"ל מצוי היתר להשתמש במוך דחוק למניעה.
אין לי כרגע אפשרות לבדוק במדויק את פרק הזמן שחז"ל התירו להשתמש ובעלי לא כאן כדי לשאול אותו... אם אני זוכרת נכון אז זה 24 חודשים מהלידה.

ויש עוד דוגמאות- אשה לא צריכה לצום צומות קלים, 24 חודשים מהלידה ובטח יש עוד רק שכרגע אני לא מצליחה להיזכר.
אני זוכרת שכשלמדתי את הדברים האלו אמרו לי שחז"ל הבינו מאוד את נפש האשה ולכן הקלו איתה בכל מה שאפשר (כמובן כל עוד אין סתירה עם התורה) ולגוף לוקח כשנתיים עד שהוא חוזר לעצמו לגמרי למצב שלפני הלידה.

אז מה השתנה?
אולי שכיום עם התקדמות העולם וכל הזמן ממציאים דברים חדשים ויש תחליפים שונים (כמו מטרנות וחיתולים), בזכות התקדמות הרפואה תמותת תינוקות שואפת לאפס (ביחס לדורות קודמים) ואם יש את האמצעים אפשר "טכנית" להסתדר עם ילדים צפופים אז "הורידו" את הרף שחז"ל קבעו ולא מתייחסים לכך שעם כל הקידמה אשה נשארת אשה על כל המשתמע מכך- כולל מבחינה נפשית.
אני יודעת שבגמרא מדובר על שנתיים!אנונימי (פותח)
זה לפחות מה שבעלי טען כשהתחלתי לנג'ס לו על ילד שני- לאישה מותר (ואפילו צריך) להשתמש באמצעי מניעה עד שנתיים אחרי הלידה, כי אחרת הריונות תכופים מזיקים לה. מעניין, שאת אותם השנתיים מצאתי גם באתרים שהסתכלתי, שממש לא קשורים ליהדות- מבחינה רפואית גרידא!

אני חושבת שזה עניין מאוד אישי. אני זוכרת שאחרי הראשון שלי ממש מהר רציתי עוד אחד, וב"ה באמת הלך לנו טוב היום, עם שניים כשהקטן בן חצי שנה- אני יודעת שאני רוצה לעשות הפסקה קצת יותר גדולה (למשל שלוש שנים) בעיקר כדי לתת לנו לנשום מבחינה כלכלית שנוכל לגדל גם את הבאים בשמחה...

ובנוסף- יש גישות שונות. יש את הגישה של ללדת כמה שיותר וה' יעזור, ושביה"ס יחנך את הילדים- לא שההורים לא מתערבים, אבל לא בכזו רמה, ויש את הגישה של- אני אביא את מספר הילדים שאני אוכל לחנך. ב"ה שיש לנו את מרחב הבחירה הזה!
הרב שלנו גם אמר שנתיים!מימונה
והוא רב מאוד מקובל שהרבה סומכים על הדעות שלו

ישבתי איתו אחרי הלידה והייתי בטוחה שהוא יגיד לי שלא למנוע כי זו רק לידה ראשונה ואנחנו עדיין צעירים.
אבל הוא דווקא אמר שבאופן טבעי פעם אישה לא הייתה נכנסת להריון בהנקה. אבל היום בגלל שכל אורח החיים שלנו השתנה הנקה כבר לא מונעת ולכן צריך למנוע באופן מלאכותי.

הוא חזר על זה כמה פעמים שהגוף של האישה צריך בערך שנתיים כדי לחזור לעצמו ולהיות מוכן שוב להריון בצורה בריאה.
תורשה גנטית כמובן ;)יוקטנה
רק אמונהלילך זוארץ
אז ככה אני חושבת שנשים הרצון שלהם זה להביא ילדים לעולם זה דחף בלתי נשלט , ומי שבאמת מאמינה שזו עבודת השם שלה ללדת ילדים ולחנך ולגדל אותם לתפארת אז הרבה יותר קל לה , ומי שמאמינה שללדת 10 ילדים זאת ההגשמה הרוחנית שלה היא מתחזקת באמונה ורוחניות גדלה ומתפתחת מלידה ללידה , ואני רואה את זה אצל הרבה משפחות מסביבי הרוב המומצע בשכונה שלי זה נשים עם 6-8 ילדים שנכון קשה מכל הבחינות שדיברת עליהם אבל ...
הן מאושרות ופורחות - מי שבאמת מסתכלת על בית יהודי בצורה בריאה כמובן ..
לעומתן חברות וחברים שלי ושל בעלי עם ילד או 2 ממשפחות לא דתיות ( או שפשוט האשה לא מרגישה שהשליחות שלה היא הבית וזה מקומה .) נתקלות בכל כך הרבה קשיים שהאשה ובעל קורסים תחתם .

נכון שזה נשמע גדול אבל אם מסתכלים לעומק העניין זה באמת הדבר היחיד שיכול להחזיק את האשה -
בעצם רק האמונה .

אני ממליצה לכל הנשים לקרוא את הספר של הרב ארוש בגן האמונה לנשים - הספר מאוד מחזק ונותן תשובות להמון שאלות , מומלץ בחום .

לא נשואה ..אבל מנסה לחשוב:אני12345
אולי:
כשאשה יולדת ורואה מה יוצא לה מהבטן: בן אדם .  היא כ"כ נדהמת שזה ממריץ אותה ללדת עוד.
זה מההבט הנפשי.
מההבט השכלי..הכלכלי..זה באמת לא קל כשמנסים לחשוב איך לעשות את זה . אבל לא מכירה אף משפחה עם הרבה ילדים שחשבו שככה יצא להם.
לכן..
אולי..מקבלים כוחות מסויימים שנותנים לך פוש לעשות הכל למען משפחה כזו גדולה.
מצד נוסף, ברור לי לחלוטין שיש צורך ביכולת של אחריות מאחורי זה. ולכן אני לא חושבת שיש הלכה ברורה להרבות בפרו ורבו אם יש זוג שהתחתן ואחרי 3 ילדים יש בלגן כלכלי, עומס נפשי וצריך לפנות לפעמונים.
צריך גם לחשוב על תכנון. ונקאהראה לי שיש תכנון במשפחות גדולות.
מנסיון של אחת שהגיעה ממשפחה גדולהאנונימי (פותח)
בתור בת למשפחה די גדולה אני יכולה להגיד שבראש ובראשונה זה מאוד כיף
ולמרות שכשהתחתנתי אחותי הקטנה היתה בת פחות משלוש יש לי איתה קשר
(היא עוד קצת קטנה אבל בע"ה זה ימשיך) ו
אנחנו לא גרים קרוב להורים.
בדוגרי-בתור ילדה צעירה היה לי לפעמים קשה שלא תמיד יכולתי לקנות מה שהיה לחברותי
ולפעמים הייתי צריכה להשאר בבית בשביל לעזור,
היו רגעים שאמרתי לעצמי אם ההורים שלי הביאו כ"כ הרבה ילדים אז שיקחו על עצמם את האחריות למה אני צריכה לסבול?
אבל ב"ה ההורים שלי השכילו לעשות זאת במידה וכמו שמישהיא כתבה פה היו זמנים שהיתה מנקה ואפילו מישהיא שבאה לשטוף כלים ולגהץ ולקפל כביסה
(למרות שהיינו בגיל שממש יכולנו לעשות זאת וההורים שלי ממש לא מליונרים)
וככה הם הקלו מעלינו את עול הבית שזה יהיה במידה ולא מעיק מידי,
וב"ה בזכות זה אני יכולה להגיד מהמקום של אמא לשני ילדים שאני ממש מקוה שיהיה לי את הכוחות של אמא שלי לגדל משפחה עם הרבה ילדים כי כבר עם שניים זה לפעמים קשה.
ועוד משהו לגבי הקשר בין האחים אני גם חושבת שזה תלוי מאוד בהורים.. 
וכמובן שאמא צריכה לדעת לתת לעצמה זמן להתפנק!! (קל להגיד אבל מאוד קשה ליישם) 

שנזכה..
גורם סביבתי - יחס חברתי לגודל המשפחהיעלת-חן
עוד נקודה שבכלל לא הוזכרה - היחס החברתי.
כשגרים בישוב דתי, משפחה עם 4 ילדים מרגישה משפחה קטנה
וכשגרים בעיר מעורבת הם מקבלים יחס מהחברה של משפחה גדולה.

באמת מעניין אותי היחס ההלכתי לגודל הראוי של המשפחה היהודית. האם יש מדד כזה?

היתה תקופה שמצאתי את עצמי מתלבטת האם גודל המשפחה בא על חשבון היחס לילדים, התשובה שענינו לעצמינו לבסוף זה שהכל בראש לנו. אם נעשה מה שאנחנו שמחים בו,מאמינים בו ורוצים בו - לכל באי הבית יהיה טוב. ( גם אמהות לשני ילדים אוכלות את עצמן שהן לא הקדישו מספיק תשומת לב לילדים.... יסורי מצפון תמיד אנחנו מצליחות למצוא לנו)

פעם שמעתי בשם ד"ר קטן שאומרת שכל אשה בישראל צריכה לשאוף לפחות לילד אחד יותר ממה שאמה ילדה.
ככל שאני קוראת פה יותר אני יותר מעריצה את הורי..אנונימי (פותח)
אנחנו 7 ילדים (בינתיים) ואני הגדולה ככה שהרבה מהעבודה בבית עלי (במיוחד בגלל שיש אחרי בעיקר בנים)
ולמרות שאנחנו משפחה די גדולה יש לכל אחד את היחס שלו (מה שהמדהים אצל אמא שלי זה שאף פעם היא לא הרגישה צורך לעשות שוויון מוחץ בין כולם,כל אחד קיבל את היחס והצרכים מיוחדים לו, גם אם כעסנו -למה הוא כן ואני לא?! בסוף הבנו שזה יצא לטובתינו..כל אחד מקבל את מה שהוא צריך)
ההורים שלי גם יוצאים הרבה לחופשות וזה דבר שאין כמעט בכלל אצל משפחות עם הרבה ילדים! לפעמים זה ממש מעצבן אותי שהם פתאום נוסעים להם ליומיים?! אבל כניראה שזה מה שנותן להם את הכוח להיות ההורים הכי הכי מדהימים שראיתי אי פעם! ובאמת אני מתכננת משפחה גדולה לא פחות בע"ה! והלוואי שאצליח להיות אמא מיוחדת כזו כמ ואמא שלי.. באמת מעריצה אותם כ"כ..את הזוגיות המושלמת (אני לא אומרת סתם,זה לא שאני הילדה הקטנה שרואה את הכל וורוד מבחוץ, הקשר בייני ובין ההורים שלי זה די בגובה העיניים), היחס המדהים לילדים, אמונה וביטחון בלי סוף בה'- תמיד נותנים הרגשה שיש לנו כסף והיכלות לעשות כל מה שנרצה, אבל אף פעם לא מבזבזים על שטויות, חינוך לילדים לכל אחד באופן אישי, מפתחים בכל אחד את הכשרונות שלו (וב"ה יש כשרונות ) באמת מודל לחיקוי!!
ניראה לי שהדבר היחיד שלא הייתי לוקחת מהם זה שאבא שלי חוזר כל ערב בשעות מאוחרות ביותר ככה שאנחנו רואים אותו בערך רק בשבתות ולפעמים זה נותן לי תחושה שהוא לא בדיוק חלק מהמשפחה..לא יודעת..אבל בגלל שאמא שלי לא עובדת זה די הכרחי.
טוב, יצא לי די ארוך וגם לא 100% קשור...אבל הייתי חייבת לשתף
נשמע אידיאלי במיוחד. שנזכה גם אנחנו!טל תלתל
נשמע מקסים...vereddאחרונה
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך