הרבה זמן לא הייתי כאן בפורום. אתמול אשתי הראתה לי איזה שרשור ומשם נכנסתי שוב וקיבלתי חום, ולא - אין לי קורונה ב"ה.
אנשים כאן מתייעצים ומשתפים דברים שקשורים לחיים שלהם. אין להם מקום אחר לפרוק והם משתפים ומתייעצים כאן. הרגע עברנו את יום כיפור ואחד הדברים עליהם אומרים תחנון זה "יעצנו עצות רעות". מה יכול להיות עצה רעה יותר מאשר לפרק משפחה שלא צריכה להתפרק? מה יכול להיות עצה רעה יותר מאשר להפריד או לסכסך בין בני זוג? כמה חז"ל מדברים במעלת השבח והחיבוב של אישה על בעלה ולהפך.
רוב מוחלט של האנשים חושבים שיש להם חיים נורמליים. שהמצב שלהם סביר ואילו המצב אצל האחר, המציג את מצוקתו - שלו קשה וחריג. ולפעמים זה להפך. תלוי בתחום.
מישהי שיתפה שלבעלה יש אוסידי ושיתפה בסיפור כואב ומורכב. לא איכנס לסיפור הפרטי כי זה לא העניין. לצערי, אני מכיר לא מעט אנשים שסבלו מההפרעה ובעקבות היכרות עם אדם קרוב - למדתי עליה רבות. ההפרעה הזו מתעתעת ומשלה את הצופים בה ועוד יותר את האדם עצמו. אבל מה שבטוח - יש לה טיפול יעיל ואפקטיבי. ברוב הפעמים אפשר לחזור לאיזון ולחיים טובים ומאושרים. להפרעה יש סטיגמה הרבה יותר גרועה ממה שהיא באמת במבט מפוקח. אם מישהו רוצה ארחיב בשמחה אבל זה לא העניין. קראתי מחקרים ולמדתי את הנושא ומקריאה של חלק מהתגובות - אנשים כותבים על ההפרעה מבלי שהם מכירים אותה או את ההתמודדות עמה. ממהרים להציע גירושין ופרידה, מבלי שהם למדו את הנושא או העמיקו בו. מבלי שלוקחים את ההשלכות של גירושין על האיש ועל האישה כאחד.
בחייאת, מדובר בחיים של אנשים. אם אתם לא יודעים ולא מבינים מה המשמעות של צירוף כמה אותיות באנגלית והמשמעות שלהן - אתם ממש לא חייבים לכתוב. תשמרו את המחשבות שלכם לעצמכם. לחילופין, תהיו בעלי ענווה, תגידו שאתם לא יודעים ותמליצו בחום על ייעוץ וטיפול מקצועי.
מדובר בחיים של אנשים. ובהינף מקלדת אתם יכולים להרוס או לבנות אותם.
כמובן, ברור לי שהכוונות טובות. אבל נדרשת הרבה זהירות ודיוק בתחומי הנפש כדי שהכוונות הטובות יצליחו לבנות ולא להרוס.
מועדים לשמחה.
אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה