לא רציתי לנצל"ש אז פותחת שרשור חדשמדרשיסטית20
בעקבות השרשור הזה :
בנים שמדברים עכשיו עם בנות באישי - לקראת נישואין וזוגיות
שדיבר יותר על שיח בין גברים לנשים אחרי שמתחתנים, בא לי לשמוע מה אתם חושבים על שיח בין בחור לבחורה בשלב הזה של החיים, שהוא לפני.
חלקכם התייחסתם לזה קצת והתחשק לי לשמוע יותר..
מתלבטת על זה כבר המון זמן ובא לי לשמוע מה אתם חושבים. למה שיח כזה הוא כן בסדר ? או למה הוא לא ?
יכולה לדבר רק על עצמיחופשיה לנפשי
איכשהו אני שמה לב לזה שיוצא לי להתכתב יותר עם בנים, אני לא מרגישה שזה רע או בעייתי זה פשוט אנשים שקל לי מולם יותר (יש מצב שזה חלק ממשהו שנדבק לי למוח שאני מסתדרת טוב יותר עם בנים) ובגדול אני די נמנעת מרגשות רומנטיים כרגע.

נ.ב. כן יצא לי להתכתב עם גברים נשואים(לא פה) אבל הרבה פחות והייתה סיבה לסיטואציה ההיא.
השאלה אם הדבר שקובע את הגבול זה רגשות רומנטיים..מדרשיסטית20
מניחה שזה משתנה בין בני אדםחופשיה לנפשי
אצלי זה פשוט דבר שקורה, כמעט כל מי שיוצא לי לדבר איתו הרבה אלה בנים וטוב ונוח לי עם זה
ממ אוקי 👌 תודה על התשובה !מדרשיסטית20
חן חן, תודה לךנופת צוף

מעריכה מעומק הלב!

הא... וסליחה על הניצלוש....חושב

חחח בכיף ;)מדרשיסטית20
לענ״ד זה תלויtempuser
אם מדובר בדיבור לצורך, בן אם צורך קונקרטי או כדי לא לפגוע בצד השני (במקרה ששאלה מה שלומך אז להתעניין בחזרה) אז נראה לי שסבבה לכתחילה.

אבל אם מדובר בשיחת עומק או אפילו בקשרי חברות/ידידות שלא למטרת בניית בית, נשמע לי לא הכי שייך (לא חושב שזה עונה על הגדרת השו״ע להתרחק מן הנשים מאוד מאוד)
אפשר שניה שאלה ?מדרשיסטית20
בהמשך למה שהבאת מהשו"ע..
אף פעם לא היה לי ברור מה האסמכתא לכך שלמטרת נישואין זה כן אפשרי. מאיפה ההיתר לקשרים ארוכים ? למה אנחנו לא מתנהלים כמו החרדים בקטע הזה ?
מאותה סיבה שהליטאים לא מתנהלים כמו חסידים..נוגע, לא נוגע
בכללי, אצל כל ציבור צריך סף רגש מסויים כדי להחליט להתחתן. כל עוד זו מטרת הקשר ולא סתם מריחה, אז זה לצורך חתונה ולכן מותר.
אבל איפה כתוב שזה מותר ?מדרשיסטית20
הממ לא יודעת,מדרשיסטית20
הוא לא באמת מביא מקור מוסמך למה שהוא כותב, זה יותר נשמע כמו דעתו האישית. וגם לא כל כך ברור מי המשיב שם 🤔 לפי החתום למטה לא ברור שהוא בהכרח איזה רב גדול שראוי לסמוך עליו, לכאורה זה יכול להיות גם איזה אברך מישיבת אלון מורה.
והדברים של הרב אבינר שהביא למען האמת רק מחזקים את הרעיון שיש סיכון בקשר ארוך..
חח קשה לסבן אותך הא?..נוגע, לא נוגע
בוודאי שיש סיכון, אין חולק על זה. השאלה היא האם יש דברים שמותרים מעבר לדברים שמותרים עם אישה זרה.

לדעתי אולי אין מקור מפורש (זו מציאות שלא הייתה קיימת אצל חזל והפוסקים עד לא מזמן) אבל פשוט שכן. וברוך ה' מצאתי שככה כותב פה ת"ח ודאי שגם מעיד שעוד ת"ח אמרו ככה ובפשטות וגם מביא מעשה רב (סעיף ג בהרחבות)-
התנהגות זוג לפני החתונה | שאל את הרב | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

וגם נזכרתי עכשיו ששמעתי מפוסק חרדי (שהיה מקורב לרב אלישיב) כמה הנהגות בעניין שהוא אמר אותם בנחרצות שככה חובה לעשות. לדוגמא בקשר מתקדם להחמיא לבחורה על תסרוקת חדשה. אמנם לא לומר אני אוהב אותך אבל כן לומר אני שמח בך.
מעניין, אכן מקור יותר מוסמך.מדרשיסטית20
תודה על הבאת הדברים !
שאלה נפלאה באמתtempuser
לא יודע לתת מקורות, יודע שיש מחלוקת בעניין בתוך הציבור. ראיתי תשובה של הרב יעקב אריאל בזמנו שאני לא מצליח למצוא שמתירה את העניין וגם מתירה אפילו להביע חיבה בזהירות לפני.

(אולי הסברה תהיה שזה דיבור שהוא לצורך, כי הרי ההתעניינות בשלומה הוא כדי ליצור קשר שיבשיל לכדי חתונה בעז״ה, אבל אני לא ת״ח וסיכוי גבוה מאוד שאני לא בכיוון)
..ילד1

השו"ע באבן העזר סימן כא, בתחילת הסימן הוא כותב "צריך אדם להתרחק מהנשים מאד מאד" ובהמשך הסימן הוא כותב (סעיף ג) "מותר להסתכל בפנויה, לבדקה אם היא יפה שישאנה, בין שהיא בתולה או בעולה, ולא עוד אלא שראוי לעשות כן"

וכן מפורסמת הגמ' (קידושין מא.) "אסור לאדם שיקדש את האשה עד שיראנה שמא יראה בה דבר מגונה ותתגנה עליו ורחמנא אמר ואהבת לרעך כמוך", ועל זה שמעתי שבכל דור (או אולי בכל מגזר...) המושג 'עד שיראנה' הוא קצת שונה, יש כאלה שמספיק להם עד שיראנה ממש, ראיה שטחית, ויש כאלה ש'עד שיראנה' שלהם זה גם ראיה פנימית, ראיה גם לנפש של השני, ולא רק ראיה שטחית.

וזה גם מאוד הגיוני, כי הרי הסיבה ל'עד שיראנה' זה 'ואהבת לרעך כמוך', כדי שהקשר אח"כ יהיה טוב ולא יהיו בעיות וכו', אז אני חושב שחלק גדול שיהיה קשר טוב זה גם לראות את המדות והנפש של השני, אז ודאי שצריך לראות אותם לפני החתונה ולהכיר את הצד השני, כדי שהקשר יהיה טוב ולא יהיו מריבות ובעיות של 'ואהבת לרעך כמוך'...

זה מה שנראה לדעתי די מקור לקשרים ארוכים...

יפה, תודה !מדרשיסטית20
זה בהחלט מתיישב לי עכשיו יותר.
התשובה פשוטהאבןגבירול

ההיתר לקשרים ארוכים הוא כדי לבחון ישירות איך זה. אני יכול כבר תוך כמה פגישות להבין שהבחורה יכולה להיות ידידה מצויינת, אבל איך אני אדע איך היא בתור בת זוג? 

רק כדי שיהיה ברור- דעתי פה דומה לדעתי שם ב"הצלחהענבל
לא חשבתי אחרת ;) תודה !מדרשיסטית20
אני מסכימה איתךלגיטימי?

הקב"ה ברא את עולימנו עם גברים ונשים, ואני חושבת שיש לנו מה ללמוד משני הצדדים.

נכון, יש עניין של גבולות הטעם הטוב.

אבל כמו שלא תגזרו על עצמכם לא לאכול, או לאכול רק מאכל מסוים כדי לא להיכשל במאכלות אסורים, נראה לי ליצור הפרדה מלאה בין בנים ובנות בכל שלב של החיים זה לא נכון.

לפי מה שאני רואה רוב האנשים פה חושבים אחרת, וזה בסדר, אבל רק רוצה להזכיר שיש לא מעט רבנים שתומכים בגישת "חברה מעורבת לכתחילה", ואני לא באה לתת פה ביסוס הלכתי. אפשר לחפש חוברת בשם הנ"ל שזמינה ברשת.

בהערה אומר, שגם אם יש מישהו שלא נוהג לדבר עם בני המין השני, ונוצר צורך לעשות את זה, יש דרך לעשות את זה בצורה מכובדת ולא בצורה שמוציאה את הצד השני כיצר הרע בהתגלמותו.

ובהקשר לדיונים אחרים כאן - כשאני הולכת לחברות נשואות, מפריע לי שיש בעלים שמתעלמים מקיומי והולכים לחדר אחר\יוצאים מהבית. לא מחפשת לשחנ"ש, בשביל זה באתי לאשתך, אבל להגיד שלום נראה לי בסיסי...

ועוד משהו - גדלתי בבית שבו לשני ההורים ישנם חברים בני המין השני, וחלקם חברים משותפים.

חברה מעורבת היא ממש לא "לכתחילה".... בשום אופן.הָיוֹ הָיָה

ומעט-מאוד הרבנים הצעירים שחושבים כך, עם כל מלא ההערכה, הם לא ממש בעלי הסמכות...

ואם ההלכה אומרת משהו, אז לא נבטל אותה בגלל שיקולים כמו "אז אל תאכל מאכל מסויים"...

מבין את הגישה שלךנוגע, לא נוגע
וגם חושב שהפרדה מלאה יוצרת בעיות מסויימות (הבעיה היא שקשה גם ליצור חברה מעורבת בלי בעיות אחרות).
וההערה מבעלים של חברות נכונה לגמרי.

אבל חברים מהמין השני לאנשים נשואים זה כבר עולם אחר. יש מקום שזה קצת נצרך כמו קולגות, אבל להפוך את זה לאידיאל זה לא טוב.
ולא צריך לקחת את זה רק למקום של חשש מדברים לא טובים כמו מאכלות אסורים. עצם קירוב הדעת וחיבה ידידותית בין אדם נשוי לאישה זרה, גם אם אין שום יצר שמתעורר, זה דבר לא טוב.
רוח היהדות היא בוודאי כבוד ודרך ארץ כלפי כולם, אבל הקשר הזוגי הוא במרכז. וכשמפנים חיבה לאנשים זרים, בלי קשר ליצר, זה בוודאי פוגע בקשר הזוגי גם אם לא מרגישים (ואולי זו הבעיה היותר גדולה, שלא מרגישים שזה פוגע). כל שיחה עם בן המין השני מעוררת אוטומטית רגש ששונה משיחה עם בן אותו המין. אולי זה רגש דק, אבל הוא קיים. ואם לא בכל המקרים, בהרבה מהם.

אולי זה רק אני, אבל לא מצליח להבין איך יש נשים שלא מפריע להם לראות את בן הזוג שוכב על הספה ומתכתב וגם צוחק עם ידידות. וכן להיפך.
אני רק תהייה-ענבל
בס"ד

אם לא מרגישים את זה אז איך אתה יודע שזה פוגע?
מדברים דומים ששמעתי מאנשים המון פעמים וגם מתחושה שלינוגע, לא נוגע
ובכנות, ובלי כוונה לפגוע כמובן, אני פשוט חושב שזו הרגשה טבעית בריאה. אני פשוט לא מצליח לקלוט איך לא מפריע לבעל שאשתו אומרת לו "אני הולכת חצי שעה לדבר קצת עם אביתר בטלפון" ואפילו אם אביתר גר בצד השני של העולם.
מי שלא מפריע לו נתפס בעיניי כאילו הקשר שלהם מראש הוא פשוט סוג של שותפות עם תנאים מסויימים ולא זוגיות מלאה באהבה ואחדות. לא שאין שם אהבה, אבל זה כאילו המקום שלה קטן יותר.
למה זה אומר שהאהבה שם קטנה יותר?ענבל
בס"ד

אתה נשמע כאילו ללב יש קיבולת מסוימת וברגע שנמצא שם גבר נוסף (לא באהבה רומנטית, אלא ביחס או ברגשי ידידות) הוא לוקח מהאהבה לבעל. אני לא חושבת שזה נכון ולא רואה איך זה גורע. בכל מקרה, חושבת שאף אחד לא יכול לדעת ולכל אחד מתאים משהו אחר וזה לגיטימי.
הדיון פה לא היה על לגיטימיותנוגע, לא נוגע
אף אחד לא שלל, רק תיאר תחושות.

ובכנות, באמת לא יפריע לך שלבעלך תהיה ידידה שהם מדברים מדי פעם וגם צוחקים?
ואם הם יצאו לאיזה מסעדה זה גם יהיה בסדר כי הם רק ידידים?
א. כןענבל
בס"ד

אני כמה פעמים ישבתי עם ידיד שלי באוניברסיטה ובעלי היה סבבה עם זה. הפוך לא כל כך קרה כי בעלי לא חי באותה חברה כמו שלי.

ב. בדרך כלל לצאת ממש למסעדה אחד על אחד לא קורה בלי קשר אבל כן יצא לי לשבת עם מישהו לפיצה או משהו דומה (לא זוכרת אם מאז שהתחתנתי אבל לא סביר שזה יפריע לבעלי אם נאכל צשהו בזמן שאנחנו מדברים. כמובן שלא מדובר על מסעדת שף)

בכל מקרה התשובה היא שלא תהיה לי בעיה
טוב..נוגע, לא נוגע
מועדים לשמחה שיהיה
ואם מדובר באח\אבא (או אחות\אמא)?לגיטימי?

אני חושבת שיש כאן עניין של גישה.

נגיד אם אסע בתחב"צ, וישב לידי גבר, לא כל כך אכפת לי. יש ציבורים מסוימים שלהם זה מאוד מאוד משנה. האם בהכרח כל ישיבה ליד המין השני מעורר רגש דק? לדעתי זה תלוי בפרשנות של האדם.

ואותו דבר בשיחות. אם יש לי חבר, שאני מעריכה את כישורי החיים שלו, ונניח ויש לנו (בעז"ה....) בעייה חינוכית עם אחד הילדים, להתייעץ עם חבר על זה נראה לי לגיטימי לחלוטין. פחות בקטע של להריץ דאחקות.

גם היום, כשאני רוצה לברר על מישהו פוטנציאלי, אני מנסה לפנות לידידים שפגשתי במהלך חיי בתקווה שמסלול חייהם נפגש כדי לקבל תמונה טובה על אותו אחד.

וכמו שענבל כתבה, אני גם דואגת להזכיר את העניין בפני מי שאני יוצאת איתו. זה לא שיש לי חברים קרובים שאיתם אני משחנ"שת ביום יום, אבל בהחלט יש אנשים שאני נהנית לשוחח איתם מפעם לפעם, בשלל נושאים, ואני מקווה ששנינו מרוויחים מהשיחות הללו.

לא חושבת שחיבה לאדם אחד פוגעת בחיבה שלי לאנשים אחרים.

בבני משפחה ברור שזה לא אותו דברנוגע, לא נוגע
באוטובוס זה לא קשר. זה סתם ישיבה. הבדל גדול לדעתי.

בתכלס נראה לי שאין בינינו הרבה הבדל. אני מסכים עם הדוגמאות שהבאת. חוץ מזה שלא יפריע לך לדבר מדי פעם עם חברי עבר כשתהיי נשואה.

ואולי כשתמצאי אהבה ותתחתני בעזה גם את תרגישי שזה לא שייך
נראה לי שיש הבדלמדרשיסטית20
בין הדוגמאות שנתת שהן די ענייניות לבין לשוחח על שלל נושאים (כפי שכתבת בסוף). נראה לי רובנו לא חולקים עליך שאם יש צורך אז אין עניין להתעלם מהקיום של המין השני. השאלה היא המעבר.. השיחות חולין..
אם אני נמצאת בערב גיבוש בעבודהלגיטימי?

ומדובר בסביבה מעורבת, אני לא אשב כמו כפכף. אשתתף בשיחה.

ובסופו של דבר, בעבודה, שם אני נמצאת רוב היום (לא בקורונה...) אני עובד עם גברים, ונמצאת איתם יותר מאשר הרבה מאוד אנשים אחרים, וגם שם יש לי סוג של הווי חברתי. לא גזרתי על עצמי ריחוק ובידוד.

אבל זה לא נראה לי חברים שאתם מתכוונים אליהם. אני לא משתפת אותם בעולם הנפשי שלי, לא לומדת איתם תורה או משהו כזה, הם עמיתים לעבודה.

מה שאני מנסה לומר זה שאני לא פוסלת כל שיחה עם גבר כגבר.

במהלך חיי צברתי גם חברים גברים, אבל השיחות שאני מנהלת איתם מאוד מאוד שונות מהשיחות בדייטים...

כמו שברור לך על בני משפחה שזה לא רלוונטי בעליל מבחינה יצירת קשר זוגי, זה גם המצב בקשרים האלה, וחלקם גם עם גברים נשואים (ויש כאלה שעם הזמן, נשותיהם גם הצטרפו...)

לא יודעת מה יקרה כשאהיה נשואה...

יש הבדל בין קשר בעבודה, גם חברי, לבין חבר לחייםנוגע, לא נוגע
בעבודה זה גם לא הכי טוב לדעתי וכדאי לצמצם אבל זה תחת מסגרת כלשהי.

וזה לא קשור לאם זה שיחות נפש כמו של דייטים או לא. כל קשר חברי של שיחות כלליות ושל צחוק לא טוב לדעתי. גם אם אין לו היתכנות לקשר זוגי (למרות שגם פה היו הרבה דברים מעולם) לך כנראה יש גישה שונה.
באמת לא יפריע לך שמישהי תהיה בקשר עם בעלך אם את מדמיינת את זה?
לא אטרח להתייחס להכל, אבל החוברת שהפנית אליהאבןגבירול

היא בדיחה מבחינת רמת הלמדנות וההוכחות ששם. אני אלמד זכות ואגיד שזו חוברת לעם ולא הביסוס האמיתי שהכותב הגיע למסקנה בעזרתו.

הלימוד זכות הזה הוא חומרא דאתי לידי קולא...הָיוֹ הָיָה

להגיד שבעצם כן יש ביסוס נורמלי..

האמת ברורה, הם מתבססים בדיוק על מה שהם כתבו, ומה שהם כתבו זה הבל. נקודה.

אני לא חושב שזה כךאבןגבירול

שהרי אדם הגיוני לא מהמר עם העולם הבא שלו על "בטח יש ביסוס נורמלי שאני פשוט לא יודע". אם הוא לא רואה הוכחה טובה הוא נמנע עד שמוכח אחרת.

אבל אולי יש אנשים לא הגיוניים, זה נכון. מצד שני, אני חושב שמי שלא מתנהל הגיונית הוא כל כך מועד לטעויות כאלה ואני לא זהשיעשה את ההבדל.

אתה טוען טוב...הָיוֹ הָיָה

ברמת הלומד'ס זה ממה נפשך מעולה.

אבל ת'יודע, בתכל'ס - אי אפשר לומר שיש לגיטימציה לאמירות כאלו, על סמך "בטח יש ביסוס". אם נתחיל מהלימוד זכות - נגמור בלמעיישה.

הלוואי שהייתי בדרגה שהייתי מאמין בלב שלם לכל לימוד זכות...אבןגבירול

בגדול קשר ושיח זה דבר מעולה וטבעי בין בני אנושפשוטים.
ולכאורה כך היה צריך להיות גם בין בנים לבנות חכמים גדרו גדרות הרחק מן הנשים הרבה הרבה וכו' כדי שלא נגיע למקומות לא נכונים ולכן ממעטים בשיחה
יש גיל שצריך להתחתן וכדי להתחתן כדאי שהזוג ידברו קצת לפני... לכן בעיני שיחה שהיא למטרת נישואין מותרת ואף מצוה בדיוק כמו דייט... מטרה קדושה ונעלה
שיח מעבר לדברים קונקרטיים שהוא לא למטרת נישואין
בעיני בזבוז אנרגיות לא נכון ואמנע
מה בדיוק השאלה?חמדת66

חברה מעורבת באופן כללי? דיבור עם נשים באופן וירטואלי? וכ'ו כו'

תאכלס, גם וגם.מדרשיסטית20
חושבת שצריך להיות בריאיםבורדו
אם צריך- מדברים, ומתרכזים במטרה.

שיחות עומק עם סתם מישהו- כלומר ידידות, אני לא מאמינה בזה לא לפני חתונה ולא אחרי.
וקרה לי פעם קשר עם מישהובורדו
שממנו הבנתי שאין דבר כזה "ידיד".
הוא פנה אלי מרשת חברתית (לא על סמך תמונה כי לא הייתה לי) וביקש שאלמד אותו כמה דברים בגיטרה, ועשינו שיחת וידיאו בשביל זה והיה סבבה. מבחינתי לא היה לנו חיבור מיוחד, הוא גם בחיים לא אמר לי שום דבר שיכל לגרום לי לחשוד והרגשתי שהוא ידיד "נקי". כמובן שדיברנו גם מעבר לגיטרה וזה התגלגל... היתה אוירה טובה, חופשית, והיה כיף לדבר, אבל לא הרגשתי שאנחנו מתאימים או משהו וגם מבחינה חיצונית הוא לא משך אותי. אבל באיזשהו שלב היו לי יסורי מצפון שזה לא ראוי לפתח קשרים כאלה עם בנים וגם שאלתי רב והוא אמר שהקשר לא טוב, אז החלטתי להפסיק. דיברתי איתו פעם אחרונה והסברתי לו...
ואז גיליתי שמבחינתו, כל הקשר היה אחרת לגמרי. הוא פתאום אמר לי דברים שלא הבנתי מאיפה... הוא בנה על הקשר הזה. הייתי כל כך בשוק איך קשר יכול להיות חד צדדי? ואיך ציפיות מה צריך להיות בשביל להיות זוג הן שונות לגמרי. כי תחשבו שלא היה שום אזכור כזה לפני, ואני באמת לא ראיתי בו פוטנציאלי וחשבתי שגם הוא לא רואה בי, אבל הוא פשוט לא חשף את זה כל הזמן הזה... ואני בד"כ כן מרגישה אם למישהו יש עניין בי, אבל פה הייתי תמימה.
אחרי זה הבנתי את העניין הזה שבנים לא רואים את הקשר עם בנות אותו דבר ושלא הייתי צריכה להיכנס לזה ויש לי המון חרטה בקשר לזה. מאז אני נזהרת בדיבור עם בנים ומאמינה שזה לטובה כי בטח הדבר הזה הציל אותי ממשהו שיכל להיות יותר גרוע בהמשך, אם לא הייתי יודעת ונזהרת.
בקיצור, תקשיבו להלכה מראש. אם ההלכה אומרת שקשר נפשי בין בנים לבנות שלא בשביל חתונה הוא לא נכון, אז צריך לשמור.
ואוו. תודה !מדרשיסטית20
זה שהיה לך מישהו כזה לא אומר שכל הגברים ככה...קוד אבל פתוח
כן נכון, אבל זה אומר שאף פעם אי אפשר לדעתבורדו
יצא לי להכיר המון בנות שלא למטרות רומנטיותקוד אבל פתוח
פעם מישהי פשוט אמרה לי, ברגע שנתנה לי את המספר שלה 'זה לא מעבר למה שאנחנו מדברים עליו עכשיו, סבבה?', אמרתי כמובן וזהו.

זה משהו שמאוד קל להבהיר, לפני ותוך כדי הקשר.
כן,בורדו
אבל- א'. אתה לא יודע איך זה יסתיים ומה יקרה בדרך (והמציאות מדברת בעד עצמה..)
ב'. אם דיברתם על משהו נצרך/ עזרתם אחד לשני אז זה מבורך, אבל צריך שזה יהיה ממוקד. אפשר לברר למה בהלכה אסור לפתח קשר נפשי סתם בין איש לאישה. היא יודעת על המבנה הנשמתי של גבר ואישה יותר מאיתנו, ומה טוב ומה מתאים, וכן גם אותי זה מבעס לפעמים אבל לאט לאט... בינתיים יש לי את מה שאני רואה וזה מספיק לי. אני צריכה להעמיק בזה ואז אבין יותר בעניין ואשמח בזה אפילו...
א. אם מתפתח משהו אפשר לדבר על זהקוד אבל פתוח
ב. יש מגוון דעות, ואני לא מתכוון להיכנס לדיון ההלכתי.
ומה זה עוזר לדבר על זה? אם הרגש מתעורר אצל שני הצדדיםבורדו
אתה חושב שהם יכולים להבטיח שלא יעשו משהו אסור?
ב'. גם במגוון הדעות יש בסיס מוסכם
אם הם לא מעוניינים, אפשר לנתק מגעקוד אבל פתוח
הבסיס המוסכם הוא לא לאסור כל שיח שהוא.
נכון...בורדו
לא התכוונתי שזה יצא כל כך חריף אם זה מה שיצא מהסיפור, סליחה
ובכללי, קשרים בין גברים לנשים הם מזה כיפים בלי המחויבות של נישואין. אבל גם חסרי תכלית באותה מידה.
וגם הבנתי שקשר בין שני המינים, מעצם היותו קשר בין שניבורדו
יהיה בו את המדד הזה שאי אפשר להתחמק ממנו. אפשר לנסות להתעלם ממנו, לפעמים הוא יהיה חזק יותר, מורגש, ולפעמים פחות, אבל הוא יהיה קיים.
והממד הזה הוא לא ראוי, מעבר לכך שאי אפשר לדעת לאן הוא יוליך במעשים
אולי בשביל לענות על זה (למדרשיסטית20)בורדו
צריך לשאול את השאלה: מה זה בני זוג? מהם בעל ואישה? מהו החיבור בינהם?
אם מבררים מה המטרה של החיבור הזה לעומק, ממילא מבינים גם מה לא.
בהחלט שאלות חשובות ומהותיות כדי להבין את זה. תודה !מדרשיסטית20
ברוב המקרים לאמתנה שווהאחרונה
תמיד כיף לדבר עם הצד השני
לפעמים עושים זאת בטענה שזה לצורך נישואים..
רק שבדכ לא באמת יוצא מזה משהו
ולענד זו הנהגה לא נכונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך