https://www.m-harpaz.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9Dמצרפת כאן קישור לאתר שמצאתי, זה אתר לגננות בעיקרון ויש רעיונות לפעילויות, אבל גם הרחבה מעבר, על מה לעבוד ואיך לעבוד.
אני נהנית ממנו.
אני חושבת שיש כמה כיוונים שהייתי חושבת עליהם כדי להקל עלייך וכדי לשמור על ההתפתחות שלהם.
1. סדר יום קבוע. לא חייב משהו מדוייק. אבל שעות קבועות פחות או יותר לארוחות ושינה, ככה זה גם יוצר לך סדר וגם לבנות שלך סדר. בין ארוחה לארוחה לשינה, חושבים מה לעשות. אבל "כשמפרקים" את היום לחלקים, ומסתכלים עליו כיחידות בודדות של שעה / חצי שעה / רבע שעה, יותר קל להתמודד.
2. את לא חייבת להפעיל אותן כל הזמן. לפעמים עצם הנוכחות שלך מספיקה. אפשר להוציא להן משחק ולשבת לידן תוך כדי שאת קוראת ספר / מקפלת כביסה. לבן שלי הרבה פעמים זה מספיק.
3. משחקים זה נחמד, אבל יכול להיות שגיל שנה וחצי זה עדיין קצת מוקדם מידי למשחקים. מה שמעניין הוא העולם בחוץ, הכל חדש מבחינתם ולכן הכל מלהיב. בסגר הקודם, הייתי מסתובבת המון עם הבן שלי בחוץ (קצת פחות משנתיים). היינו הולכים בטווח של 100 מטרים, רואים נמלים, עצים, חתולים. גם הטיול היה משמח אותו, אבל גם הדיבור על דברים. תוך כדי הטיול אפשר ללמוד המון (חתול- איפה הוא גר, איך עושה חתול, עץ לימון- יש ניצנים, עלים, פירות, נמלים איפה הן גרות, קטן מול גדול, אפשר ללמוד צבעים בטיול, מזג אוויר). בכללי אני חושבת שלדבר עם הילדים על מה שעושים מאוד מפתח ותורם. את הבן שלי זה מרתק ;)
4. אפשר לחשוב על פעילויות קצרות (נגיד רבע שעה - 20 דקות) שבהן את מלמדת אותן באופן מובנה. כשאת בוחרת נושא, אפשר לנסות לחשוב איך לערב בלמידה את כל החושים. גם כדי ליצור עניין וגם בשביל ההתפתחות.
נגיד סתיו- שלכת. להביא עלים יבשים וירוקים. לתת למשש ולדרוך עליהם. להריח. הגדולה יכולה למיין אותם, הקטנה יכולה בעיקר לשחק ולזרוק אותם (לא נורא שיש בלאגן, ככה לומדים).
תבלינים - להריח, לגעת, ללמוד צבעים
מים - לשחק עם קרח, להשיט סירות / דגים בקערה עם מים. לראות את האדים מהקומקום / מהסיר
סוכות- בדים לסוכה. ללמוד על מרקמים שונים
פירות- לסחוט ביחד מיץ, לטעום פירות שונים. לשחק איתם בידיים, למיין קוביות פירות.
נייר- לקרוע עיתונים ישנים, להכין עיסת נייר
5. סיפורים. סיפורים. סיפורים. זה ממש תורם. בגיל קטן יותר הם מדפדפים מהר, עם הזמן הם יותר מתעניינים ומקשיבים, בגיל גדול יותר אפשר גם לדבר על הסיפור, לתת להן להשלים לבד. לשאול מה היא חושבת שיקרה