(כרגיל. מדובר בסיעור מוחות. דיון קליל. לא חס וחלילה משהו כדי לערער אמונה או לשנות תפיסת עולם)
היה אפשר לקבוע (על ידי גורמים בכירים בדת) שמאהבת לגבר נשוי יכולה להיות רק בתנאים הבאים :
1. היא רווקה.
2. היא יודעת מראש שהגבר נשוי.
3. היא יכולה להיות המאהבת של הגבר הנשוי, רק אחרי הסכמת האישה הנשואה. (״ועדת סינון״)
4. פרק זמן מוגדר ומוגבל עם מאהבת ( 3 חודשים ?) . ואחריה שנה צינון.
אם זה היה קורה,
זה מיד היה פותר 2 בעיות *ענקיות* שקיימות היום :
1. גירושין.
2. נישואין בגיל מאוחר.
ואולי גם חלק מהחוזרים בשאלה לא היו חוזרים בשאלה.
רק אל תגידו לי שפרצתי לדלת פתוחה ומותר לגבר נשוי להיות עם רווקה על פי ההלכה כבר היום.
אם לשלמה היו 1,000 נשים..למה הדת לא מאפשרת שתהיה מאהבת לגבר?מוקי_2020
לפני שהדיון עולה מה הפואנטה שלך של השרשור?הפי
הלווחיים של
שלכל גברת יהיו כמה מאהבים.
אתה יודע כמה בעיות *זה* יכול לפתור?
חחחחחחחחמחפשת111
בפוטנציאל יש גם אם לא בפועל.חסדי הים
למה לכתוב מאהבת?Reminder
מסכים שהמושג קצת עדין מדי, אבל יש לך תחליף במילה אחת?אבןגבירול
אצנזר עקב כבוד המקום..Reminder
אני גם חושב שזה נוראי (מי לא?)אבןגבירול
אבל פשוט אין מילה אחרת לאשה שבן הזוג שלה בוגד באשתו אבל היא בעצמה לא בהכרח בזוגיות אחרת.
ואם ככהעלעלית.
היא לא אשת איש. מה הבעיה?
(נראה לי שהיא התכוונה לאישה שהמקצוע שלה הוא להיות עם כמה)
הסיבה היאאבןגבירול
שגם לפי ההגדרה של הראב"ד לפילגש היא צריכה להיות "מיוחדת לו". כלומר חיה חיי אישות איתו בלבד. ההבדל הוא רק שהיא בלי כתובה וקידושין
שיא המזעזע.עלעלית.
מה מזעזע? היא בוחרת להיות פילגש שלואבןגבירול
הכל בהסכמה. הרי גם כתובה זה דרבנן ולא מהתורה.
אבל גם אחת שמלאכתה להיות עם כמה בוחרת בזה, מה הבעיה?Reminder
זה איסור מהתורהמבשר שלום
אני מבינה, כרגע אנחנו מדברים מבחינה תיאורטיתReminder
התורה התירה פילגש, משהי טענה שזה מזעזע, ענו לה שזה לא, לא כי התורה התירה אלא כי זה בהסכמה..
בהסכמהמבשר שלום
היא כמו אשת איש, רק בלי כתובה.
אתה שוב מסביר מבחינת התורה..Reminder
אם אתה אומר שאחת שעוסקת בתחום אסור אך פילגש מותר אני אבין..
אך כשהתירוץ הוא שזה בהסכמה זה לא מסביר למה אחת כזאת אסור..
..מבשר שלום
הסיבה זה כדי למנוע פריצות מוחלטת וזילות של מעמד האישה(ודאי שלכל דבר יש הרבה טעמים וסיבות).
או שמא כדי..Reminder
למנוע? מי מונע ממנה?אבןגבירול
האשה תמיד יכולה לומר איני ניזונת ואיני עושה – ויקישיבה. מה כופים אותה פה? לא בא לה - לא תהיה פילגש. בא לה להיות פילגש - אני חושב שבמצב כזה בהתאם לכך שהוא לא חייב לזון אותה בכל מקרה מעשה ידיה לא הולכים לבעלה. וגם אישה נשואה כדין יכולה לומר איני ניזונית ואיני עושה ואז כל מעשה ידיה יהיה שלה.
אוקי. הסברת לגבי פרנסה באופן כללי,Reminder
אבל בקשר לתחום הזה-
פילגש היא אחת שניזונה מהאדון האחראי והמוסרי שלה, מה ששונה מאחת שעובדת בזה שמנהלת את הכסף שלה בעצמה ויותר עצמאית לפחות.
אם התירו כזה דבר למה לא את האופציה השניה?
ואגב- אף אחת לא רוצה להיות פילגש.. חושבת שלבנות ממעמד נמוך לא היו אופציות טובות יותר.
למשל בסיפור על הפלגש בגבעה- האדון המקסים בא לשכנעה לחזור למרות שהיא לא רצתה מלכתחילה.
היא לא חייבת להיות ניזונה ממנואבןגבירול
היא יכולה לנהל את כספיה בעצמה אם היא רוצה כמו שאמרתי, היא יכולה לעשות מה בא לה חוץ מלזנות.
וברור שרוצות להיות פילגש, לא כאופציה ראשונה. אבל כשזו הדרך היחידה להשיג אוכל? אז כן. הרי אם היו אוסרים על זה, מה שהיה קורה זה לא שהיו נושאים אותן עם יותר זכויות - אלא שלא היו נושאים אותן והן היו ממשיכות להיות עניות (ואולי באמת היו נאלצות לעבוד בזנות שזה הרבה הרבה יותר גרוע).
מזכיר אגב שכל זה זה רק לדעת הראב"ד בכלל, לרמב"ם אין דבר כזהאבןגבירול
(חוץ מלמלך)
למה לעבוד בזנות זה יותר גרוע?Reminder
לענד זה לא
תשווי בימינו בין זונות למאהבותאבןגבירול
תראי מה המצב.
לאחר שסיכמנו שלנהל את עצמך כלכלית אפשר גם בפילגשות וגם בזנות, אז ההבדל היחיד ביניהן זה שהיא עם בעל אחד והיא עם כל מי שמשלם. יש סיבה שזונות בימינו צריכות שיקומים ארוכים וגמילה מסמים... זה נוראי.
אבל זה לא קשור. לאחר שסיכמנו שיש לה אפשרות להצליח להתקדם בעזרת פילגשות ופילגשות זה לא כזה נורא, למה להתיר לה גם זנות? השאלה שלך היא למה זנות אסורה?
לא, פילגש לא מקבלת כסף על העבודה שלה לענדReminder
בשונה מזונה.
על זה אני מוחה.
בסופו של דבר פילגש נועדה לספק צורך מסוים אני מניחה.
השאלה היא למה זנות אסורה בהלכה שפילגשות זאת תופעה מותרת.
מי אמר לך במה הפילגש עובדת?אבןגבירול
היא יכולה לעבוד במשהו אחר (אם הבעל לוקח אותה על דעת כך). יכול להיות שהבעל לוקח אותה בשביל מין, אבל את זה אפשר לומר גם על נישואין כהלכתם. מישהו מונע מהפילגש לעבוד או להחזיק כסף? והיא מקבלת את צרכיה מהבעל. מה שהתורה אוסרת לאישה זה לקבל כסף על מין מרובה פרטנרים, לא לקבל כסף באופן כללי.
את זה הבנתי, ועדיין שאלתי נשארת בעיצומהReminder
שוב, לא הבנתי מה שאלתךאבןגבירול
כפי שאמרתי, תחליטי מה היא. לא בסדר שפילגש מותר? או לא בסדר שזונה אסור?
לא בסדר המצב ש-Reminder
זה אבסורדי בעיני.
אז מה שאני מסביר זהאבןגבירול
ששניהם מבחינת בנ"א לחברו צריכים להיות מותרים (הסכמה זו הסכמה).
ואחד אסור בגלל בנאדם למקום שזה שיקול חיצוני (יש דברים מוסריים לחלוטין שאסורים בשל שיקולי בן אדם למקום). איך זה שונה מכל איסור אחר שפוגע לי בפרנסה? מה אם הדרך היחידה שלי להתפרנס זה למכור פסלי עבודה זרה?
Ok.Reminder
מה שכתבתי עד עכשיו התייחס ל למה לא אי כשיש את בי, אבל גם בי לא מוסרי ונאות בעיני.
בקיצור, שמחה שכיום המצב היא אחרת.🙂
את חושבת שצריך לאסור מצד בנ"א לחברו משהו שנעשה בהסכמתאבןגבירול
2 אנשים בוגרים?
אם חברה שלי תבקש ממני לרצוח אותה כי נמאס לה מהחיים,Reminder
אין לי כוונה להכנס לת׳רדפלצת הזהחמדת66
אם אתה כותב אתה כנראה מבסס על נסיון..Reminder
אני לא מתכוון להתנצח פה.חמדת66
אין מקום להשוואה בין נטילת חיים לזנות. כל זמן שהזנות מגיעה ממקום של רצון האישה (ולא בגלל כפיה, סמים ורוב הסיבות שקיימות כיום) אז אין מקום לשלול אותה מבחינה מוסרית, ובוודאי לא להשוות לנטילת חיים. בהצלחה.
Reminder
לא יפה לרשום משפט כזה.מוקי_2020
אם אין מה להגיב עניינית, אז לא עונים.
זה בד״כ מראה על ניסיון להשתיק בדיון.
עכשיו אני מרגיש שבגלל השאלה שלי, אנשים סתם לוקחים את זה אישית.
לא זו המטרה בדיון.
כל אחד אומר את הצד שלו, מנסים לשכנע,
ואז מסכימים או לא מסכימים ולוקחים את מה שלוקחים.
חלילה!Reminder
יתכן שטעיתי💁♀️
ואגב למה ציפית מהעלאת שאלה כזאת?
קודם כלא-מ-ת
המוסר האנושי המשתנה שלנו בכלל לא על אותו ציר של המוסר האלוקי, אם היינו חיים פעם זה היה נראה לנו מובן ורגיל.
אחרי שמבינים את זה אפשר לנסות להבין את המוסר הזה ולהתחבר אליו.
אני באמת לא מבין הכל, אבל (מציע) אולי-יש שוני בין גבר לאישה, ואיש יותר "נותן" ואישה יותר "מקבל" ואולי מוסרי שיהיה כמה "מקבלים" מנותן אחד ולהיפך לא, חוץ מזה שאני לא מכיר הסבר מפורט מה ואיך היחסים עם פילגש. וכנראה שאם זה מותר אז גם הנפש של האישה יותר מתאימה לזה מאשר של הגבר, כי מי שיצר את המוסר הזה גם ברא את האישה.. יש גם שינויים אמיתיים בין תקופות, והגיוני שזה נראה לנו מוזר היום, כמו שיש מצוות שלא חייבים בהם כי הדור לא מתאים, אבל זה לא אומר שהתורה צריכה להשנות.
כמובן שאצל שלמה המלך זה בכלל מדרגות אחרות שאנחנו לא מתקרבים אליהן, ולהתייחס אליו בדיון כשווה לאיש אחר שלוקח פילגש-הרב קוק קורא לזה "טרוטי עיניים" (אני קורא לזה תנ"ך בגובה העיניים). תשמעו שיעורים מעמיקים על התקופה המדהימה הזאת שהיא מן דוגמא לאידאל שעם ישראל אמור להיות, ואולי קצת תבינו שהרצונות והמטרות של שלמה המלך היו רחוקות מאד ממה שמדובר עליו כאן.
תקופה מדהימה שמשמשת כדוגמא לאידיאל בו עמי אמור להיות?Reminder
לא מסכים בכללצ'יאל
שלמה חטא - זה כתוב במפורש. אפילו לדעה שלא חטא, בזה שנשא הרבה נשים היה חטא.
עזרא משתמש בשלמה בתור דוגמא - עבור דור מאוד רחוק מאידיאל.
בדיוק על זה דיברתיא-מ-ת
"תנ"ך בגובה העיניים"="שלמה חטא"-ה' מדקדק עם צדיקים כחוט השערה, וכל אחר "חוטא" (=מפספס, מחטיא את המטרה) לפי הרמה שלו, הרמה שלנו לא מתקרבת לשל שלמה שוודאי רצה לעשות רצון ה' וחשב שמעשיו מבטאים אותו בצורה הטובה ביותר, אלא שכנראה לא דייק מספיק אבל חשוב מאד להבין את הפער ביננו ואת גדלות גדולי האומה, הגיוני שאם אדם רגיל היה "חוטא" בחטאי גדולי האומה זה כלל לא היה נחשב לו חטא.
בנוגע ל@Reminder-אין לי כח לפרט אבל בקצרה-תקופת שלמה היתה אידאלית כי עם ישראל על אדמתו בשלווה, חזק ויציב, יש ביהמ"ק, והעיקר-אנו מבצעים את תפקידנו להיות "אור לגויים", "למען דעת כל עמי הארץ כי ה' הוא הא-לוקים.." "עם זו יצרתי לי תהילתי יספרו" ואיך ניתן דוגמא אישית כשאנו מושפלים בגלות? גוי בודד יכול להיות צדיק, אבל אומה שלמה ועולם שלם שחי חיי קודש-רק אם עם ישראל יתן דוגמא איך עושים את זה ויראה שזה אפשרי-הגויים יוכלו לשוב בתשובה כאומות.
ודרך אגב, חלק ממטרת שלמה (לפי הבנתי הקטנה) בנשיאת 1000 הנשים היתה להתחבר עם כל עמי העולם למטרה הזאת-כדי להשפיע עליהם את כל הטוב הזה, שיתחברו לה' כאומות. ראה ערך מלכת שבא.
סנהדרין כא בצ'יאל
אמר ר' יצחק מפני מה לא נתגלו טעמי תורה שהרי שתי מקראות נתגלו טעמן נכשל בהן גדול העולם.
פילגש מיוחדת לאדם אחרצ'יאל
זה מה ששונה. בעצם היא כמו אשה רגילה.
אישה רגילה אך למטרות מסוימות מאדReminder
לא נכון בכללצ'יאל
אין שום סיבה שזה יהיה כך. וסיפור פילגש בגבעה די מוכיח ההפך.
אז למה לא לקרוא לזה, אישה שניה שלישית וכו?Reminder
כי היא בלי כתובה וקידושיןאבןגבירול
זה הבדל הלכתי.
והיא פחות מכובדת מאישה רגילה. אבל זה לא אומר שהיא כלום.
וזונה היא כלום? חלילה!Reminder
תחליטי מה הקושיהאבןגבירול
אם השאלה היא למה להתיר פילגש - אז הרי אמרנו, כי זה לא כל כך נורא והכל בהסכמה (בכל החלטה בחיים יש תועלות ומחירים).
אם השאלה היא למה לאסור זנות - אז התשובה היא לא בגלל "הניצול" או משהו, אלא סיבות שבין אדם למקום.
למרות שזה לא קשור לטיעון האמיתי: כן, זונה היא די כלום (בעיני הלקוח).
בדיוק להפךצ'יאל
ע"פ הפשט, הפליגש זנתה כפשוטו. אשה רגילה היתה מתחייבת מיתה על זה.
היחסים בין האיש לאבא שלה - מתוארים כיחסי חתן - חותן.
זה לא אשה שניה - היא יכולה להיות גם יחידה.
(פילגשים)
אוקי, זאת נקודה שלא הכרתיReminder
היחסים בינו לאביה נשמע במקרה הטוב כיחס בין חברים (הם כנראה בגיל דומה אחרי הכל..) במקרה הגרוע כיחס של עובד מעביד..
וגבר שבגד יכול לחזור לאשתו אם היא סולחת לו?
גבר שאנס רשאי לשאת את האשה?
אני רואה פה נטו את טובת האשה מבצבצת מבין הפסקי הלכה🤦♀️
אם היו עדים - חייבת מיתת ב"ד בחנקצ'יאל
בלי עדים - אני לא יודע אם כרת, אבל בכל מקרה נאסרת על הבעל ועל הבועל (זה שזנתה איתו).
אני הבנתי אחרת מהסיפור (על סמך מה את קובעת שהם בגיל דומה?).
גבר שבגד לא צריך לחזור - הוא לא נאסר ע"י כך כי אין עבירה של אשת איש.
לא רשאי - חייב. אם האשה (ובמקרה של נערה - אביה) רוצה. הוא לא יכול לגרש גם אם ירצה.
להכל יש שני צדדים - אשה שבעלה בגד בה יכולה להישאר נשואה לו. גבר שאשתו זנתה לא יכול, אפילו אם הוא סולח לה.
זאת הפואנטה-Reminder
שזאת נקודה מענינת אך די מובנת בהתחשב בכך שאלו שקבעו זאת היו גברים אני מניחה.
מי שקבע זאת זה הקב"ה... בתורה שבכתבאבןגבירול
נו, ומה הוא? אשה?? הנה ראיה ניצחת שהתורה שובניסטית!!הָיוֹ הָיָה
היא לא?Reminder
התורה מעלמבשר שלום
בלי השטויות האלו-Reminder
חבל קצת לא?
השטויות האלה - הואצ'יאל
מתכוון שובינזם ופמינזם.
מה גרם לך לחשוב שלא הבנתי?Reminder
אני אומרת שבלי הפמיניזם אולי לא היה ככ נהוג שנשים מפרנסות.
לאצ'יאל
מה גרם לחשוב שכך חשבתי - כי אני גבר, נכון?
בחברה החרדית נשים מפרנסות, ונגע הפמניזם עוד לא פשה שם.
אדייק-כי אתה גבר דתי עם סיכוי גבוה שאף חרדי..Reminder

במגזר החרדי יש תופעה מאד רחבה של פמיניזם..
אל תצפה מנשים להיות משכילות, מפרנסות, ולראות עולם בלי להכיר בערך עצמן.
אכן עצוב אך זה המצב.
ועד פה הטרלותי להיום אז שלום לכם🖐
מה הקשרמבשר שלום
מנסה להסביר שזה לא ככ טפשי🤦♀️Reminder
היא אלוהית, במקרה. אא"כ דעתך אכן שבגלל שה' לא בת הוא שובניסטהָיוֹ הָיָה
היכן?Reminder
ויקרא כ' י', דברים כ"ד ד'הָיוֹ הָיָה
ואיש אשר ינאף את אשת איש אשר ינאף את אשת רעהו מות יומת הנאף והנאפת.
לא יוכל בעלה הראשון אשר שלחה לשוב לקחתה להיות לו לאשה אחרי אשר הטמאה כי תועבה הוא לפני יהוה ולא תחטיא את הארץ אשר יהוה אלהיך נתן לך נחלה
זה כמובן תלוי בשאלהצ'יאל
אם את מאמינה בתורה מן השמים...
זה לא "בגידה של אשה" - זו עבירה של אשת איש. והיא חמורה במידה שווה לשני המבצעים.
אכן, יש לציין שבאמת מי שנואף איתה גם נהרגאבןגבירול
רק הבעל לא נאסר על נשים אחרות. למה? ככה. זו עבירה של בן אדם למקום ותו לא. בגידה זה נורא ואיום, אבל אין איסור בתורה על עצם הבגידה (למעט ואהבת לרעך כמוך אולי). האיסור הוא לבוא על אישה שאסורה לך / להיות מזומנת לביאת איש שאת אסורה עליו.
לא מסכיםצ'יאל
העבירה הבסיסית באשת איש היא בן אדם לחבירו (וידועים דברי הרמב"ן על חלוקת הדיברות בלוחות).
זה לא מחזיק מים בהרבה מצביםאבןגבירול
במצב שהם כבר פרודים. סרבנות גט. התעללות של הבעל באישה.
זה דין שלא תלוי בנסיבות, הוא אבסולוטי וחל תמיד גם כשזה באמת נגד טובתם של כל הצדדים המעורבים. קשה לומר על זה שזה בנאדם לחברו ככה
ואדרבא: הרי בהנחה שאשה לא מתקדשת על תנאי/משביעה את הבעל, לבעל באמת אין איסור לבגוד למרות שזה יכול לגרום לה צער עצום. אז למה באמת זה לא אסור דאורייתא?
א. לא אמרתי שאין גם צד בין אדם למקוםצ'יאל
(למעשה, אמרתי בדיוק ההפך)
בכל המקרים שאמרת עדיין יש בין אדם לחבירו.
אין! בנאדם לאיזה חברו?אבןגבירול
מי פה נחשב חברו? הבעל שונא אותה, היא סובלת תחת בעלה. מי פה נדפק?
ועוד דבר שבבירור לא בנאדם לחברו: זה שהיא נאסרת על בעלה לגמרי אפילו אם שניהם רוצים לחזור.
לא משנהצ'יאל
יש פה עדיין פגיעה בבעל.
כאמור, זה פסוק מפורש שאסור גם כשאין בין אדם לחבירו. אבל עדיין הבסיס הוא בין אדם לחבירו.
זה אבסורדאבןגבירול
ךומר שה"בסיס" הוא בנאדם לחברו כשיש מקרים שמראים שבבירור זה לא העניין וכל הצדדים נדפקים. אם זה בנאדם לחברו, למה לא להוציא מקרים שזה לא מתקיים?הקב"ה יכל להגיד זאת
הבאתי כבר את הרמב"ןצ'יאל
אז זו קושיה על הרמב"ן, מה זה משנהאבןגבירול
טעם המצווהצ'יאל
לא תמיד מסתדר עם כל הדינים שלה. זה לא אומר שהוא לא נכון.
ברור שזה אומר (ואני יודע שיש ראשונים שחושבים אחרת)אבןגבירול
נראה. הרי שום דבר לא מונע מהקב"ה להוציא את המצבים שטעם המצווה לא מתקיים.
אז ממה נפשך, או שזה טעם רק לחלק מהמצווה (אי אפשר לומר שזה הטעם לדברים שבבירור לא מקיימים את הטעם) ואז המצווה אינה יחידה אחת שלמה, או שזה לא הטעם, שאם לא כן למה לא להכניס רק את המצבים שמקיימים את הטעם.
כל ראשון שנותן טעמים למצוותצ'יאל
כלומר - הרמב"ם, הרמב"ן, אבן עזרא, החינוך ועוד רבים.
נראה לי שיש לי על מי לסמוך...
על מי לסמוך - יש, אבל לוגיקה היא לוגיקהאבןגבירול
אני מסיק מכאן שא. אי אפשר להסיק מסקנות מעשיות מהטעמים (כמו "ראוי להחמיר" או "אפשר לסמוך להקל" כי יש פה ערך חשוב) שהרי מכיוון שיש דבירם שלא מקיימים את הטעם מי יימר לך שהמצב שלפנינו אינו אחד ממצבים אלה.
ב. זכור שיש פה בעיה נוספת. נניח שכל דיני המצווה מתאימים לטעם. מי מבטיח לך שזה באמת הטעם ולא טעם אחר שכלל לא ידוע לך? אולי יש איזה ערך אלוקי שמקיים בדיוק את אותם התנאים כמו ערך ה"ענווה" או משהו (יוצאים ממנו בדיוק אותם הלכות) אבל זה ערך שונה לגמרי? אפילו אם המתאם הוא 100%, יש לך פה בעיית זיהוי.
ג. אין עליי שום חיוב לחשוב כמו הראשונים אלא לנהוג לפיהם להלכה. אני מציית לרבותינו, אבל פה זה דבר שהם הסיקו על סמך היסקים שאני חולק עליהם, ולפיכך אני חושב שאין טעמים למצוות, לפחות לא כאלה שאני מתחיל להבין.
לא הבנתי מה הקשר?מבשר שלום
היא גם יכולה באותה מידה לבחור להיות אשת איש
שאת זה התורה אסרהחמדת66
תראה את התגובה הקודמתReminder
הבעיה שם היא באמת לא "ניצול" וכאלהאבןגבירול
התורה פשוט אומרת שאסור. זה אולי מטמא את קדושת הזוגיות או משהו אנאעארף, אבל ניצול זה באמת לא שם המשחק. זו בעיה של בנאדם למקום.
לא מזעזע אותך היחס אליה?עלעלית.
האישה בבית?
עדיין לא מזעזע?
למה דוחה?צ'יאל
זוגיות שוויונית - כמו אצל הגויים.
גם זה אסורימ''ל
יש איסור של 'לא תהיה קדשה'.
אבל היו מקומות שהקלו בזה.
ה'עקדת יצחק' כותב שהיו מקומות שעשו את זה ממוסד באישור הרבנים ואפילו על חשבון הקהילה.
אני אתאפק לא להמטיר שאלות. הנושא הזה ממש קשהעלעלית.
מאיזו בחינה קשה?ימ''ל
חוסר השיוויון או בכלל המסגרת המשפחתית ביהדות או שהתכוונת למשהו אחר?
המסגרת המשפחתית. היחס לאישה כאדם.עלעלית.
בלי זכויות.
לפי רוח החינוך שקיבלתי התורה הייתה צריכה לאסור את זה.
ועוד יותר
עד היום הבנתי/קיבלתי/התיישב על לבי איכשהו שזנות של אישה נשואה חמור יותר ושל איש נשוי גם חמור אבל בדרגה יותר נמוכה (מקומם משהו אבל נגיד בסדר).
כאן לכאורה לא מגבילים בכלל את הגבר- הוא כביכול יכול לזנות ככל העולה על רוחו, לאסוף פילגשות על ימין ועל שמאל אבל הן.. מטריף.
זה לא פמניזם, זה שכל ישר.
והאישה החוקית. . מי סופר אותה בכלל.
העקדת יצחק כותב ככה? זכור לי שהיה דיון אצל איזה אחרוןאבןגבירול
והוא הגיע למסקנה שלא, לא ראיתי מקום שבו זה כן הותר לבסוף... יכול לצטט לי מקור כלשונו שזה אכן התקיים איפשהו באישור רבני הקהילה?
הוא כותב שזה קיים אבל יוצא נגדימ''ל
פרשת וירא שער כ, אם אתה רוצה לעיין בפנים.
אני זוכר שהעקדת יצחק העלה את זהחמדת66
זה מה שאני זכרתי גם כןאבןגבירול
אבל הוא כותב שם ממש שהיו מקומות שכן עשו את זה? אעיין באמת
פילגש...פשוטים.
מעניין אותיתורת ה' תמימה!
לפי דעתי בדיוק ההפך
לדעתי עצם ההסתכלות באשה אחרת והמשיכה אליה, גורמת להרבה דברים לא טובים בינך לבין אשתך!
נ.ב עד היום לא מצליח להבין באמת מה זה "קשר פתוח". אני מכיר את ההגדרה, אבל זה פשוט נראה לי כל כך כל כך מעוות
הסקת מסקנות שגויהשלהבת י-ה
אתה מציג את הנתון לשלמה המלך היה 1,000 נשים ומסיק שאם ככה אז למה שלכולנו לא יהיה.
1) אנחנו לא שלמה המלך.
2) מוזכר שזה היה טעות מצידו (במדרגתו ובמעלתו) ושבסוף ימיו נשיו הטו את לבבו. ("ויהי לעת זקנת שלמה נשיו הטו את לבבו אחרי אלקים אחרים ולא היה לבבו שלם עם ה' אלוקיו כלבב דויד אביו" מלכים א' יא' ד')
3) היה דבר כזה בעולם (פילגש)
4) לפני חרם דרבינו גרשום, היה אפשר לשאת יותר מאשה אחת.
מוזמן לקרוא על זה פה יותר :ט – איסור שתי נשים – פניני הלכה
שמתי לב שאתה אוהב לפתוח דיונים כאלה.
אני חושב שטעות בידיך לפתוח שרשורים כאלה בפורם כזה.
אתה צריך לשאול דעת תורה בנושאים כאלו ולא לפנות לחכמת ההמונים.
ואם ממש נדחק אז לשאול בפורום שמיועד לדברים כאלה. (מוזמן אליי לפרטי ואנסה להפנות אותך בסייעתא דשמיא למקומות הנכונים)
(ואני בכוונה כותב פה ולא בפרטי כדי שאנשים אחרים ידעו זאת גם.)
לא דיון ראוי.ultracrepidam
ובכל זאת, לעצם הנקודה: כשאתה מגביל משהו, תחשוב מה אתה מנסה לפתור, ואיך זה יפתור את הבעיה
על פי דין תורה מותר לאדם להיות נשוי ליותר מאשה אחת. זה מה שעשה שלמה המלך. עדות מסוימות נהגו להתיר עד ימינו.
מה שאתה מציע הוא אסור לפחות מתקופה קדומה מאד, ואולי דין התורה בעצמה.
..ימ''ל
הלכתית - מבחינה עקרונית יש (בראשונים) מחלוקת אם מה שנקרא 'פילגש' מותר או לא.
לשאלה שבכותרת שלך - לפי הדעה שאוסרת יש היתר לזה רק למלך.
אבל אין לזה קשר למסקנה שלך;
זה לא באמת היה פותר שום בעיה, רק יוצר עוד.
למה לפתור בעיות עם יצירת בעיות??י-מי
קודם כל, אני דבר כזה "גורמים בכירים בדת"אבןגבירול
שיכולים "לקבוע דברים" כבר משהו כמו 1000 שנה. יש רק רבנים שיכולים לומר לך אם משהו *כבר* אסור או מותר.
שנית, אם תשאל את היעב"ץ אולי הוא יגיד לך שבאמת מותר. אם זכור לי נכון, לא לתפוס אותי במילה הייתה לו דעה שחרם דרבנו גרשום לא באמת חל וגם הראב"ד צודק בעניין מעמד הפילגש. אף אחד לא הסכים עם היעב"ץ (זה אפילו לא שחלקו עליו בזה, אלא שאפילו לא טרחו להתייחס אליו). אבל מי יודע?
מכל מקום, אני לא צריך איסור תורה בשביל לא להיות בנאדם אפס.
בעיניידעתן מתחיל
ה'דת' היהודית אינה מערכת חוקים של מותר-אסור, אלא מדריך לרצון האלוקי. זה לא מקל בה ואף מחייב יותר. זה אומר שכל פרט ולו הקטן ביותר הוא חלק ממדריך מדיוק ואלוקי. אין בורג מיותר או לא חשוב במכונה עצומה.
ממילא, השאלה אינה האם אפשר להתיר. אלא האם רצון ה', האם הדבר הנכון, האם הטוב האלוקי הוא שלגבר יהיו שתי נשים או למעלה מכך.
דבר ראשוןמבשר שלום
דבר שני, אני חושב שאתה תופס לא נכון את היחסים בין גבר לאישה.
ודאי שמה שבינו לבינה הוא חלק חשוב, אבל בסוף הם בית בישראל, מגדלים ילדים, ועובדים את הקב"ה כל אחד לבד, ושניהם יחד.
הראיה שאישה נועדה רק בשביל ... היא שגויה מיסודה.
זה ודאי לא שייך.
אם כבר חתונה עם כמה נשים.
את זה רבינו גרשום (ראשוני הראשונים, רבו של הרב של רש"י) אסר.
עכשיו מה אתה מציע?
אם אתה רוצה לשמוע סברא- אז אם אפשר כמה נשים- אני חושב שיש הרבה קנאה ותחרות בין הנשים, זה ודאי לא טוב לבית.
כתוב בגמ' במגילה יג. שאין אישה מתקנאה אלא בירך חברתה.
לא סתם לאישה שנייה בבית קוראים צרה.זו באמת צרה לבית.
אתה מציע הצעות לפי הפנטזיות והדימיונות שלך, וכדי שישמע טוב אתה מנסה לתת הצדקות- מה הקשר שיהיו פחות גירושין ופחות רווקות מאוחרת?
ואגב, אם לכל גבר יש 2 נשים, חצי מהגברים לא יתחתנו? כי נראה לי שהמספר של בנים ובנות שווה.
"גורמים בכירים בדת" מסרו כי הם מעדיפים להישאר כפופים לתורה.הָיוֹ הָיָה
כך דברי כתבינו מסיני.
איזומחפשת111
אישה חושב שתסכים שתהיה לה מתחרה? אישה נורמלית אני שואלת
ולגבי פיתרון של 2 בעיות שהצעת- כנראה שמעבר לפתירת בעיות אלו, ההלכה והתורה רואה ערכים יותר חשובים.
ראה מה היתה אחריתו של שלמה המלךנושאת עיניים
גועל נפש!!!!
חחחחח תכלססלט
איכס. גועל נפש.
^^Reminder
אתן עושות עוולשלהבת י-ה
על כך שאתן משוות את המצב אז להיום.
גבר שלוקח עוד אשה לא היה נחשב "בוגד".
בגידה היה רק כשאשה הולכת לאיש אחר. (ראו ערך אשה סוטה)
כן, בגלל הפטריארכיה והחוקים השוביניסטייםסלט
לא...שלהבת י-ה
את מסתכלת על זה בצורה מאד שטחית ובעיניים של הדור שלנו.
אז תסביר למה גבר צריך כמה נשים?נושאת עיניים
אשה היא הרבה מעבר לכלי.
לשלמה היו הרבה נשיםצ'יאל
כי היה מקובל שבברית בין ממלכות מחתנים את המשפחות (כך גם כתוב - ויתחתן שלמה את פרעה מלך מצרים).
בשאר המקרים בתנ"ך - בדר"כ מדובר במקרה שהאשה הראשונה עקרה.
ומה עושים כשהגבר עקר?Reminder
א. הרבה פחות נפוץ, בטח בימי קדם.צ'יאל
ב. הגויים היו מבקשים מחבר של הבעל להכניס להריון את אשתו. התורה מתנגדת לזה - "ואל אשת עמיתך לא תתן שכבתך לזרע" - כלומר, אפילו שהוא עמיתך ואתה עושה לטובתו.
א. על סמך מה אדוני מבסס זאת?Reminder
ב. אז מה ההבדל בין זה לבין להכניס אישה אחרת בהריון עי הבעל??
א. על כמה גברים עקרים מסופר בתורה?צ'יאל
לשרה היה ברור שנתינת הגר לאברהם תפתור את הבעיה.
ב. את שואלת למה את זה התורה אסרה ואת זה לא?
א. על כמה גברים בכלל מסופר בתורה?Reminder
ב. אכן.
שרה, רבקה, רחל (אולי גם לאה)צ'יאל
חנה, ואשת מנוח.
מה הקשר על כמה גברים מסופר?
ב. כי ההגדרה של אישות היא ייעוד אשה לגבר אחד, ואסירתה על כל השאר. אין הגדרה הפוכה.
א. כולן ילדו לבסוף..Reminder
ב. ההגדרה הזאת בעייתית בעיני
בנסצ'יאל
כתבו על הרבה יותר גברים מנשים, אם כבר יש ראיה הפוכה.
כך קבעה האנושות (או הקב"ה, אם אדם נצטווה על אשת איש). יש לזה פיתרון, זוגיות בלי אישות - פילגש.
עונה לך למהשלהבת י-ה
1) עקרה
2) מחלה
3) יבום
אגב, התורה התירה לאדם לישא יותר מאשה אחת ואפילו מצווה (יבום), וזה המוסר האלוקי.
אדם ישראלי לא התייחס לאשה כאל חפץ, כשאר האומות, אלא ץמיד העריך וכיבד ובתורה יש הרבה מצוות שקשורות לעניין זה.
ממליץ לך ללמוד על זה בצורה מעמיקה ולא בצורה שטחית, פעם למדתי על זה יותר, וגיליתי תשובות נפלאות (אי אפשר לרשום אותם בשלוש מילים כמו פה.. תבואי פתוחה ומוכנה ללמוד.)
תשובתינושאת עיניים
אני מאמינה שאף אשה לא הייתה רוצה להתחתן מתוך הבנה שהיא נטו אמצעי להבאת ילד לעולם ולא מתוך אהבה, הערכה ושייכות.
לגבי מצוות ייבום, כיום היא בטלה וזו דוגמא נוספת ומצויינת לכך שמה שהתאים לדורות הקודמים לא מתאים לדורנו אנו.
לגבי שתי הפסקאות האחרונות שלך, לא הבנתי מהיכן הסקת שאינני פתוחה ללמידה, להפך אשמח אם תביא כאן כמה דוגמאות ומקורות.
תשובתי לתשובתךשלהבת י-ה
נכון, לא שמתי לב שלא כתבתי שניה, ועכשיו זה כבר לא נותן לי לערוך.
ממה שאני קצת למדתי, אני יכול לענות לך שכיום אישה לא תתחתן ככה.
אז - זה היה זמנים אחרים, היצר ההישרדותי היה מאד ברקע. האוכל לא היה בשפע כמו היום, ההשכלה לא היתה כמו היום, והיו נורמות אחרות בעולם. (מלך שהיה מחדש לחתוך ידיים לגנב במקום לתלות אותו היה נחשב רחום)
עם ישראל היה ועדיין אור לגויים.
ולאט לאט עם הזמן המציאות התעדנה, והמוסר האנושי התעלה מאד בזכות עם ישראל ותורת ישראל. (להבדיל, גם היטלר דיבר על זה במיין קאמפ, שהיהודים משפיעים על האומות וגורמים להם להיות יותר רחומים וכו', וראה זאת בתור חולשה)
נכון שהדור שונה מאד, לא חולק על זה.
אבל חולק על כך שנשים ביהדות היו מדוכאות, מנוצלות, ושהתייחסו אליהן כמו אל חפץ.
לא הסקתי שאינך פתוחה, אני בטוח שזה מאד חשוב לליבך ושאת רוצה לברר את העניין לעומק
רק ממליץ לעניות דעתי לעשות את זה בצורה מסודרת, על ידי סדרת שיעורים בנושא, ומפי דעת תורה (ולא פה בפורום 😁 קשה לעבור תהליך משמעותי ועמוק בדייביט כמו פה. מה שכן זה יכול לפתוח לך כיוון חשיבה ורצון להעמיק וזו המטרה והסיבה שאני מקדיש לזה זמן, ומקווה מאד שתלמדי על הנושא והדבר יתן לך נחת ושמחה בהמשך חייך 
לא נכוןסלט
היה לבנאדם- אישה, פרה, ושני כבשים. ככה.
אנשים שהתייחסו לנשים שלהן בכבוד לא היו מוצאים לעצמם עוד פילגש כל כמה שנים, כמו שעושים במדינות ערביות עד היום, כי האישה הקודמת מזדקנת ומתקמטת, אז כמובן שהגבר גבר חייב אישה חדשה ומבריקה! כמו בגדים
זה נכוןשלהבת י-ה
אבל לא ביהדות.
לדעתי גם ביהדות, זו פשוט היתה הנורמה בעולםנושאת עיניים
תאמיני לישלהבת י-ה
שהתורה היא האחרונה שלא תכבד אישה.
כי התורה זה דברי אלוקים חיים.
ולמה שהקדוש ברוך הוא ירצה שיתייחסו לאשה באופן גרוע?
ההלכה לגבי אישה היא בדיוק כמו האיש, לדוגמא מחללים שבת בשביל להצילה. (מכאן ומעוד מליון מקומות - לבוא ולהשוות אותה לחפץ זו השוואה לא נכונה)
אך מאידך הם שונים והדבר מגולם גם חיצונית וגם פנימית.
וגם בתורה - נשים לא חייבות באותן המצוות.
שאלת את עצמך פעם למה ?
לא ניכנס לזה אבל הנקודה היא חייבים לומר שאיש ואישה הם שונים אחד מהשניה ולהם דרך וייעוד שונה.
ולגבי המקומות בגמרא - צריך ללמוד אותם לעומק ולא בצורה שטחית.. התורה מלאה בעומק, רק צריך לחפש. ולעשות זאת לשם שמיים ולא חס וחלילה לקנטור וכדומה.
סלט
אני חושבת שזה מתכון לצרות. אם כל כך לא טוב לך עם אשתך, למה להישאר איתה?
אתה יודע איזה הרס נפשי זה גורם לכל המעורבים בדבר? בשביל מה.
ולמה רק לגברים זה יותר? למה לא גם לנשים?
אני בשוק ממה שאת כותבתנושאת עיניים
אנשים שנחשבים לשומרי תורה ומצוות?
זה שונהצ'יאל
זה גבר שנשוי לשתי נשים.
חחח האתר נראה כמו של ילד בן 10אבןגבירול
זה לא "זרם", אולי כת קטנה. ומלבד זאת, מלבד היעב"ץ אין מי שאומר שחדר"ג לא קיים, מקסימום מביאים שם מהגר"א שהוא הוא היה יכול הוא היה מבטל לא שזה מבוטל.
מובא שם סרטון של הרב יצחק יוסף שאומר שהחרם לא חל על הספרדיםנושאת עיניים
אבל זה אסור מכיוון אחר, היום אישה מתקדשת רק על דעת שהבעלאבןגבירול
לא נושא עוד אישה (בגמרא נפסק שזה לא ככה בברירת מחדל, אבל אם את אומרת בפירוש אז ודאי שזה כך. והיום אולי גם אם לא אומרים בפירוש כי זה פשוט ברור לכולם). מכיוון שכך אז בכל מקרה אסור לו.
גם את זה הרב יצחק יוסף סתר בסרטוןנושאת עיניים
לא ראיתי את הסרטון בפנים, איך הוא סתר?אבןגבירול
נניח שזה לא אם היא לא אומרת מפורשות, אבל מה אם היא אומרת מפורשות שזה קידושין על התנאי הזה?
אם הבנתי נכוןנושאת עיניים
ראה ערך הרב כדורי שהיה נשוי לכמה נשים.
יש הבדל בין לא חייבים להשבע לבין מה קורה אם כבר נשבעאבןגבירול
זה אני לא יודעת- לא התפלפלתי בנושאנושאת עיניים
ברור שהוא יכול פשוט להשבע חיצונית. רוצה להיות בטוחה? תשביעיאבןגבירול
בפירוש. וכמו שצ'יאל אמר ספרדים עושים תנאי בכתובה.
מה זאת אומרת חיצונית? בלי שם ומלכות?נושאת עיניים
א. מה מונע ממך להשביע עם שם ומלכות?אבןגבירול
ב. אני לא יודע מה המעמד של תנאי בכתובה, אבל יש גם צד כזה, לא?
..נושאת עיניים
ב) אם אתה לא יודע אז אני קל וחומר.
לא ראיתי את הסרטון, אבל ידוע שדעת משפחת יוסף זה ש*כן* נשבעיםהָיוֹ הָיָה
מעלה את הסרטון שלו, אולי יענה לך על שאלותיךנושאת עיניים
דווקא לי יש שאלה אחרתנושאת עיניים
זכור לי שמהתורה לא (אם אין לה בקידושין תנאי כזה)אבןגבירול
היום כל הספרדים עושים תנאי בכתובהצ'יאל
ומתחייבים לא לשאת אשה שנייה.
לאשכנזים יש חרם דרבינו גרשום.
יופימבשר שלום
לא דיברתי עליהםסלט
כן. חסידויותסלט
את בטוחה?מבשר שלום
בטוחה במאה אחוזסלט
מוזרמבשר שלום
חסידויות עם רב'ה ות"ח?
כןסלט
זה לא קשור לנושאימ''ל
ואני גם חושב שהקצנת.
שוליים והתפרקויות יש בכל חברה.
אבל השאלה כאן היא מה נכון לכתחילה - מבחינה תורנית ומבחינה זוגית.
ואני לא מאמין שגם באותם זרמים אפשר לומר ש'זה קיים' ו'נחשב נורמלי'.
לא הקצנתיסלט
אבל תישארו תמימים
..הללויה~
לא סתם אלו החוקים שישנם בתורה ובהלכה... שגבר יהיה אך ורק עם אישתו. ותו לא.
אנני חושבת שיהיה זה פתרון לבעיות שציינת.
הגרושין יגדלו...
מכיוון שלהכניס עוד אישה, בין אם רווקה ובין אם לא בינכם יעשה כאוס בבית.
אישה היא יצור קנאי, לא מאמינה שאישה בריאה בנפשה ובשכלה תסכים להכניס עוד אישה למערכת היחסים שלה עם בעלה.
ולא הבנתי למה שזה יפתור את בעיית הרווקות המאוחרת? מה? שהוא יהיה בידיעה שיוכל להיות עם אחרות ולא רק עם אישתו?!?!
להכניס מאהבת לבית, למקום הכי קדוש וטהור של זוג, זה נוגד את כל הטהרה והקדושה שיש בהקמת בית.
את כל הכוונה שהם יהיו שייכים אחד לשני בלבד.
מחילה, אך אדם שחושב שזה לגיטימי בעיניי הוא בוגד בערכים בסיסים של התורה הקדושה, ומלא ביצרע ובתאוות. ולא מבין כלל את המשמעות של בית בישראל.
מסכימה.👌Reminder
שואל על האחרונותדעתן מתחיל
ולא באתי לפגוע אלא לשאול או לתקן.
כך את קוראת לבבא סאלי? לאור החיים הקדוש? או לצדיקים אחרים?
כי לשאת שתי נשים אין בדיוק איסור, גם אם אני לא מאמין שזהו רצון ה'. אך למבזה ת"ח עליו אומרת המשנה שאין לו חלק לעולם הבא.
היא דיברה על מאהבת, לא על שתי נשים.הָיוֹ הָיָה
..הללויה~
שתי נשים זהו עניין אחר ודיון אחר לגמריי... וזה נעשה בתוך מערכת מסויימת.
מאהבה יש לזה התחלה ואין סוף... ה' ירחם.
צודקת. והיית ברורה בכך.דעתן מתחיל
אך קצת בצדק, מכיוון שהמילים שלך נכונות באותה המידה לשתי נשים. בניגוד 'הטהרה והקדושה בבית' ובכך ש'הכוונה של שייכות ייחודית בלבד'. ובעצם כל תחילת דברייך.
אני מבין שבמאהבת אינך מתכוונת לפילגש, נכון?
אם כך ואליהן דווקא התכוונת אני לוקח את דברי בחזרה.
הכל בסדר. אין צורך במחילה.מוקי_2020
רק הבהרה.
גם אני חושב שזה *לא* נורמלי שבן אדם יסכים שבן או בת הזוג שלו יהיו עם אחרים.
זאת אומרת, תצאי מנקודת הנחה, שאני חושב ***כמוך*** ***בדיוק***.
עכשיו *נניח* שאת מאמינה לי שאני חושב ***כמוך*** ***בדיוק***.
*אז* אני אומר :
אוקי, מה קורה עם הגירושין ?
למה הכמויות כ״כ גדולות ?
למה המון אנשים מתחתנים כ״כ מאוחר ודוחים את ההתחייבות כמה שיותר ?
חלקם מתחתנים ״בכח״ ?
איך זה מגיע למצב כזה ? זה מגיע בגלל סיבות שאף אחד לא מדבר עליהם כמעט.
לא ציפיתי לרגע שנשים בפורום יגידו :
״אתה יודע מה ? מתאים לי שבעלי ילך לסרט עם מישהי אחרת מדי פעם. ישתחרר קצת ירגע ואז יחזור אליי״
זה נושא מורכב מאוד. רגיש מאוד.
ואני בעצם שואל :
כל 10 שנים, המצב נהיה *גרוע* יותר.
יש גם מלא ״גירושים ריגשיים״, זאת אומרת אנשים חיים באותו בית ואין בינהם *כלום*.
שזה בכלל מסוכן לעם שלנו.
מה היהדות אומרת על הנושא הזה ?
יש התייחסות לזה ?
לזה התכוונתי בעיקר.
זה לא מתאים לדורנו. היום יש קשר עמוק יותר.חסדי הים
ולמה פעם לא היה קשר עמוק כמו היום?נושאת עיניים
לא יודע. אולי כמו ש-סלט כתבה: השינוי במעמד האשה גרם.חסדי הים
..ארצ'יבלד
אני מבין שאתה מתסיס סדרתי ;)advfb
הדת שלנו די מוזרה.
כדי להבין אותה צריך להיות ממש מבפנים.
כל עוד אתה בפנים תמיד יעלה לך שאלות והדברים לא יסתדרו.
כל נושא ביהדות כולל בתוכו אין סוף קולמוסים שנשברו.
אז אל תחשוב שדיון לא רציני יכול לומר טיפת משהו רציני בנושא.
אבל יפה שאתה מתעניין. זה אכן מוערך מאוד.
מציע לך לפנות לפלטפורמות יותר רציניות מפורום בערוץ 7 אם אתה רוצה תשובות בהתאם.
בהצלחה לך
חייב לציין, שחיכיתי 24 שעות לפני שנכנסתי לתגובותמוקי_2020
כי לא רציתי להתווכח עם אנשים,
למקרה שמישהו יגיב *לא עניינית* (אם הוא יתעצבן מהשאלה ואפשר להבין למה).
ואני מופתע מאוד לטובה, שגם אם חלק התעצבנו קלות,
עדיין, אנשים ענו בצורה מכובדת מאוד ולעניין וזה עושה רושם רב.
מעניין אם המילה ״פילגש״ היתה עוברת יותר ״חלק״ לאנשים מאשר ״מאהבת״.
העניין הוא שאין לי מושג כ״כ מה זה -בדיוק- פילגש.
מאהבת, הנחתי שכל אחד יודע. למרות שזה פחות נעים לעין או לאוזן.
והדבר הכי חשוב :
כמובן, שאני חושב, *שאין* בן אדם נורמלי,
שרוצה שבן או בת הזוג שלו יהיו עם אחרים בזמן שהם נשואים.
העניין הוא שגם אני לא חושב שזה הגיוני שיש כ״כ הרבה גירושין או ונישואין בגיל מאוחר. ממש קטסטרופה.
ויש גם דבר שנקרא גירושים ריגשיים שזה בכלל אסון,
זאת אומרת, אנשים עדיין גרים באותו בית, אבל אין בינהם כלום.
האם חשבתי שכאן נפתור את הבעיה ? לא.
אבל רציתי להבין מה -היהדות- אומרת על זה באופן כללי וכן אולי לשמוע קצת מה דתיים אומרים על זה.
מה למדתי בעיקר מהשאלה זהו ?
למדתי בעיקר שאנשים דיברו בצורה מכובדת ומרשימה מאוד, גם כשהנושא עצבן אותם קלות או לא היה נעים להם.
זה דבר מבחינתי עוצמתי מאוד.
מה הקשר בין השאלה לפורום?תפוחית 1
מה זה אומר בכירים בדתנסיכה יפה
זה דיון שהוא יותר תאורטי.מוקי_2020אחרונה
״בכירים בדת״ = אולי הניסוח שלי לא נכון כאן. הכוונה מי שמבין *בכל החומר >הקיים< * ויכול לומר שיש אפשרות כזו.
גם אני כמוך חושב שזה לא נורמלי שמישהו יסכים שבן הזוג שלו ילך לפגישה עם מישהי אחרת,
ויחזור בלילה כאילו לא קרה כלום.
הבעיה היא שזה גם לא נורמלי,
שיש כ״כ הרבה גירושים.
שיש כ״כ הרבה נישואים בגיל מאוחר.
שיש כ״כ הרבה גירושים ״ריגשיים״ (הבית מפורק, אין אהבה, אבל גרים ביחד ועדיין נשואים)
אז שאלתי :
רגע, אם לשלמה היה מותר 1000 נשים,
וזה היה הרבהההההה זמן אחרי שנתנו תורה לעם ישראל,
ואמרו עליו שהוא היה חכם *מאוד*,
אז...האם יש בהלכה משהו שמאפשר שגבר יפגש ל 3 חודשים עם מישהי, *בלי* *שהוא* *צריך* *לבגוד* ?
עכשיו ברור שאישה נורמלית לא תסכים לזה וזה נשמע הזוי.
השאלה היא האם אישה תעדיף לפרק משפחה *או* את זה ?
השאלה היא האם האישה תסכים להמתין 20 שנה כדי שהגבר יועיל בטובו להקים משפחה *או* את זה ?
השאלה היא האם אישה תסכים לגור עם גבר באותו בית ולהרגיש שהוא זר בבית בלי אהבה *או* את זה ?
זה לא אומר שזה הדבר הנכון.
זה לא אומר שזה הפתרון.
אבל מותר לדבר על זה. מי שחזק באמונה שלו, *לדעתי*, לא אמור להבהל. כולנו אנשים בוגרים. רובנו.
וכן, יש בהחלט מצב שהמסקנה היא :
אין מה לעשות.
אין פתרון.
מי שרוצה להקים משפחה וילדים חייב לדעת, *זה* *המצב* *וזהו*.
מתאים לך ? תיקח.
לא מתאים לך ? תפרק.
דבר אחד בטוח :
כל 10 שנים, המצב נהיה **גרוע** יותר.
ורוב האנשים לא מתעוררים ואומרים : ״מה קורה כאן ????״
אז אני מתעורר ושואל : ״מה קורה כאן ????״ וניסיתי לבדוק כיוון אחד. יתכן שהוא מטורלל לגמרי.
אבל אולי זה יגרום לרעיונות אחרים טובים יותר בהמשך. ככה העולם עובד.
חחחחintuscrepidam
חחח שנשלח לך בסוף סיכום?😉Lavender
חייבזיויק
אינשאללה בעז"הLavender
@intuscrepidam מתנדב למשימה? 😜
אני יודע את ההתחלה ומשער את הסוף,intuscrepidam
Oh, yesLavender
תגובת chatgptבחור עצוב
🧠 ניתוח השרשור
השרשור עוסק בשאלה קלאסית בדייטים:
כמה משקל לתת למראה חיצוני – והאם "להעלות סטנדרטים" או להתגמש.
הפותחת (Lavender) מציגה דילמה אמיתית:
היא פוסלת הרבה על מראה
מצד אחד רוצה משיכה אמיתית
מצד שני מפחדת "להישאר מאחור" ולהפסיד זוגיות
👉 זה יוצר מתח בין:
אידיאל (משיכה מלאה)
פחד (החמצה / גיל)
---
🧩 מחנות עיקריים בדיון
1. מחנה "משיכה חשובה – אבל מתפתחת"
מייצגים בולטים: נעמי28, מרגול, advfb
עיקרי הטענה:
אסור להתחתן בלי משיכה
אבל משיכה ≠ יופי מיידי
משיכה יכולה להתפתח עם היכרות
🔑 רעיונות מרכזיים:
"אם אין דחייה – תני צ'אנס"
משיכה נבנית דרך אופי וביטחון
יופי ≠ משיכה
👉 זה הקו הכי מאוזן בדיון.
תובנה עמוקה:
הם עושים הבחנה חשובה בין:
תגובה ראשונית (ויזואלית)
חיבור רגשי (שיכול לשנות תפיסה של יופי)
---
2. מחנה "להוריד חשיבות מהמראה"
מייצגים: הרמוניה, בחור עצוב
עיקרי הטענה:
יופי לא חשוב לאורך זמן
מתרגלים למראה
מי שמתעקש על יופי – עלול להיתקע
🔑 טיעונים:
"יש זוגות עם פערי יופי והם מאושרים"
יופי משתנה עם השנים
מי שבררן מדי עלול להישאר רווק
הטון:
מעט שיפוטי / מחנך
(למשל ההערה: "תסתכלי במראה")
👉 זו גישה יותר אידיאולוגית-ערכית מאשר רגשית.
---
3. מחנה "תהיי כנה עם עצמך – אל תכריחי"
מייצגים: advfb (בעיקר), ארץ השוקולד
עיקרי הטענה:
אי אפשר "לפתור רגש עם היגיון"
אם אין פוטנציאל – לא בכוח
צריך ניסוי וטעייה
🔑 רעיונות:
"זה עניין רגשי שצריך לעבוד מולו"
לא לשים סטופר למשיכה
תני לתהליך לקרות טבעית
👉 זה קו מאוד פסיכולוגי-מודרני.
---
4. מחנה "דיוק פרקטי / טכני"
מייצגים: נעמי28, ארץ השוקולד
עיקרי הטענה:
אם את פוסלת מראש – תסנני מראש (למשל תמונה)
אל תבזבזי דייטים בלי סיכוי
🔑 גישה: יעילות > אידיאל
---
🧠 עומק פסיכולוגי של הפותחת
הדיון האמיתי הוא לא על יופי – אלא על פחד:
פחדים מרכזיים:
1. להתפשר ולהתחרט אחרי חתונה
2. לא להרגיש "עפה עליו"
3. להחמיץ את הזמן
היא אומרת במפורש:
> מפחדת להתחתן ולא לאהוב מספיק
👉 זה לב הדיון.
---
⚖️ קונפליקט ליבה
השרשור כולו יושב על מתח בין שני עקרונות:
צד רגשיצד רציונלי
אני רוצה משיכה חזקהאין מושלם
לא רוצה להתפשרהזמן מוגבל
זה חשוב ליאולי זה שטחי
👉 כל המגיבים בעצם מנסים לאזן בין זה.
---
🧩 דפוסים מעניינים בדיון
1. הבחנה חשובה שחוזרת כמה פעמים:
👉 דחייה ≠ חוסר משיכה
דחייה → כנראה לא מתאים
חוסר משיכה → אולי יתפתח
זה אולי הכלל הכי פרקטי שעלו בדיון.
---
2. תפיסת "אהבה משנה תפיסה"
כמה מגיבים טוענים:
> כשאוהבים – גם המראה נהיה יפה יותר
👉 זו תפיסה מאוד נפוצה בפסיכולוגיה של זוגיות.
---
3. לחץ חברתי סמוי
המשפחה → "תני צ'אנס"
החברות → "תעלי סטנדרטים"
👉 כלומר: היא לא מתלבטת לבד – היא בין קולות סותרים.
---
4. נושא של שליטה מול חוסר שליטה
מראה = נתפס כ"קריטריון ברור"
אהבה = לא צפויה
ולכן היא נאחזת במראה כקריטריון ביטחון.
---
🧾 מסקנה כוללת
הקו הכי חזק בדיון (והכי מבוסס): 👉 לא להתחתן בלי משיכה – אבל לא לצפות שהיא תהיה מיידית
ולצד זה: 👉 אם יש דחייה – לא בכוח
---
TL;DR 🪶
השאלה: כמה חשוב מראה בדייטים
רוב המגיבים:
👉 משיכה חשובה, אבל יכולה להתפתח עם הזמן
חלק טוענים:
👉 יופי לא קריטי וצריך להתגמש
אחרים מדגישים:
👉 זה רגש – אי אפשר לכפות אותו
הפחד המרכזי של הפותחת: להתפשר ולהתחרט
התובנה הכי חשובה:
👉 יש הבדל בין דחייה לבין חוסר משיכה זמני
חחח בוכה מצחוקLavender
מוזר לי שמנתחים אותי ככה😂
האמת סיכום די סביר לדעתיארץ השוקולד
הפיתרון הוא לסובב את הפלאפוןארץ השוקולדאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה
האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂
אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה
לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...
אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?
מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?
וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?
אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?
תודה מראש לכולם!!
הרב מאניס פרידמןכינור יהודי
אני ממליצה מאוווווד לשמוע אותו. הוא מומחה לענייני שידוכים ונישואין והתובנות שלו מדהימות ממש. למדתי ממנו המון! תחפש ביוטיוב.
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender
בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים.
ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,
מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"
ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...
(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)
מה אומרים?...
מה פתאום רק רצינות,Lavender
חושבת שיותר מדויק להגיד "מחויבות לקשר".
ברור בחור חמוד זורם כיפי מצחיק אבל גם אחד שלא בורח ממחויבויות, והתכונות אופי היותר משמעותיות שציינתי שאני מחפשת זה בחור עם חוזק מנטלי(:
וכן, אני בטווח הקלאסי של כל כרטיסיות בנות ישראל 😊
עוד מכה ועוד מכהגרי
עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".
"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"
יפה מאוד זיויקשפלות רוח
אוישנפש חיה.
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+
ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.
אין מה לעשות יש אנשים שמקשים
מורידים את הרמה בשביל כולם.
אין נאמנות.
מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.
בבוקר והנה היא נעלמה.
אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה
אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..
אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...
התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...
ואז גיליתי שיש שם לדבר הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...
:')חתול זמני
הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו
מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה
לומר פשוט שלא מתאים?
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb
עולים תחושות בדייטים עצמם
עולים תחושות בין דייט לדייט
מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?
מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)?
סתם מבאסהפי
שיש פער זה לא אמור להיות ככה..
אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר
מסכימהרק נשמה
בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני
נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb
יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..
כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק
יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי
כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..
והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .
זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה
ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..
אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני
לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה
וואי לגמריadvfb
בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.
אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.
וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.
מענייןמחפש שם
חח אני בןadvfb
ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,
שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה
את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה
לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר
אמן
מחפש שם
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb
והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,
לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..
לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן
נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה
כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים
ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא
ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות
הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)
יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb
בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם.
בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב...
השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.
יפהרק נשמה
ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון 
כן כןadvfbאחרונה
להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה
שלום לחברות הפורום היקרות!
כן, זה רק לנשים.
הייתי פעם פה...
עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין
וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן.
ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים
וקריעת ים סוף
והתחתנתי ב"ה
(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה)
ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!
כתבתי ספרון על המסע
מילים שה' שלח לי להתמודד
וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק!
20260331102053.pdf (תלחצי על זה)
קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא
נרשמתי לשדכנית ואחרי תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?
(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)
שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא
אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...
שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום
לק"י
אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.
(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).
זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
אתה מספר שיש סיבה טובה,
אנחנו לא יודעים מהי.
סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.
למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה.
אבל אם הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה.
הזויה🤦♀️יעל מהדרום
לק"י
נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.
היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד
אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.
אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.
יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))
אני בהלם!!
אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום
אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.
אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.
שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.
שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.
והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,
אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.
אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.
בהצלחה.
..הרמוניה
@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?
נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא
אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש
כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא
אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד
בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb
מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.
אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.
אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.
מבינה שזה מעליבברוקולי
רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..
אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא
אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה
הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני
סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן
אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.
לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?
ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).
אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.
אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -
שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.
תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי
אם אין לה סיבה ..
תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב
אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור
את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא
והיא לא ראויה להיחשף בציבור
למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום
זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.
בטח לא אם שילמת מראש.
אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום
לק"י
ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.
(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).
דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה
הניסוח אכן די פוגע...
ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)
את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)
והאוסידי היה ידוע לשדכן.
הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל
ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.
לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.
ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין
ומאושרים. ואשרי השדכן!
תודה! אמןגלויהאחרונה
היא סבבה והכל...חתול זמני
אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).
מה עושים.
זה בסדרadvfb
זה זמני
זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני
בשם הבחורה