היום היורצאייט של הגר"א!מלמדוד

אז בבקשה כל מי שיש לו סיפור מיוחד ממנו, או דברי תורה מובנים (שהרי הגר"א היה גאון עולם והרבה דברים שאמר, תלמידיו ישבו רבות להבין את דבריו, וכן היה בקי בתורת הנסתר ואני מבקש מהדברים הנפלאים והמובנים שאמר בפשט)

וכן אם תוכלו לומר דברים שלקחתם מגאון עולם זה אשר השפיע רבות על עם ישראל למרות שהיה ספון בביתו.

תודה רבה!

חג שמח ומועדים לשמחה לגאולה שלימה במהרה בימינו אמן!

אני אתחיל בדבר תורה יפה לסוכותמלמדוד

בקורבנות החג של סוכות יש הבדל בין ימים א', ב', ד' לבין ג', ה', ו', ז'. שבימים א' וכו' כתוב "ושעיר עיזים אחד חטאת" ובימים ג' וכו' כתוב "ושעיר חטאת אחד" = לא מוזכר עיזים וצריך להבין למה יש הבדל בין הימים. על כך האיר את עינינו הגר"א: הגר"א פותח בהקדמה קצרה: בגמרא סוכה כתוב שבסוכות הקריבו 70 פרים כנגד 70 אומות העולם ובזוה"ק נאמר שעיקר ה70 אומות הם יוצאי ישמעאל ועשיו ושאר האומות יונקים מהם זאת אומרת שלכל אחד מהם הקריבו 35 פרים, ועוד נאמר בזוה"ק שעשיו נקרא שעיר (א. ע"ש מקומו, ב. שיצא מבטן אימו מלא שערות) וישמעאל נקרא שעיר עיזים (שמעתי על כך הרבה הסברים אבל הם לא הניחו את דעתי אז למי שיש הסבר אשמח...) ועכשיו מובן למה יש הבדל בימים: ביום הראשון הקריבו 13 לישמעאל(שהיה קודם לעשיו שנולד לאברהם ועשיו ליעקב) וכן בשני עוד 12 לישמעאל (הרי 25 לישמעאל) ואם היו מקריבים ביום השלישי לישמעאל את האחד עשר פרים היה יוצא שמקריבים לישמעאל 36 פרים ואמרנו מקודם שלכל אחד מהם 35, לכן ביום השלישי הקריבו 11 לעשיו, ביום הרביעי הקריבו 10 לישמעאל, הרי 35 לישמעאל, ביום החמישי הקריבו 9 לעשיו, בשישי 8 ובשביעי 7 וכך יוצא החשבון 35 לעשיו, (35=7+8+9+11). ולכן בימים שכנגד ישמעאל (א', ב', ד' כמו שראינו את החשבון לעיל) כתוב שעיר עיזים, וכנגד עשיו (ג', ה', ו', ז',)  כתוב "שעיר חטאת אחד"  

יישר כח!הָיוֹ הָיָה

אז בנוסף למה שכתבתי פה: פרשיית הגרף פוטוצקי הי"ד. - נוער וגיל ההתבגרות

שני סיפורים על עמל התורה שלו:

קרוב משפחתו שהתחתן, גילה למחרת החתונה שנגנבו מהם כל כספי המתנות והתכשיטים, הון עתק. והחל בעמל רב לחפש את הגנבים.

כששמע זאת הגאון נצטער צער גדול ואמר "לא האמנתי שיהיו מבני משפחתי אנשים שיבטלו כ"כ הרבה תורה בשביל ממון"....

כשהגיע אחותו לבקרו, לאחר שלא פגש אותה חמישים שנה!! יצא אליה ושוחח כמה רגעים, אך מיד תפס בזקנו שכבר החל להלבין ואמר "הנה כבר יש לי הזמנה לבית דין של מעלה... אני צריך להספיק ולנצל" וחזר לתלמודו...

וסיפור על ייקרות המצוות:

ברגעיו האחרונים, כששכב על ערש דווי, תפס בכוחותיו המעטים את כנף ציציתו ופרץ בבכי תמרורים באמרו "כאן בעולם הזה, במחיר של כמה פרוטות ניתן לזכות במצווה יקרה כל כך שמקיימים בכל רגע... שם אני כבר לא אוכל...." זה מה שציער אותו כשהוא הבין שהוא הולך למות..

יישר כחמלמדוד

סיפורים מיוחדים מאוד. אני חייב לציין שמאוד התחזקתי מכך שקראתי ספרי תולדות על הגר"א.

בפרשיית הגרף פוטוצקי הי"ד הוספת לי על בעל יסוד ושורש העבודה והחפץ חיים, אשריך!

לגבי הסיפור שלו על המאסר בסוכות זכור לי שנאסר על פרשייה אחרת "הירש שהתנצר" (אין לי כוח לכתוב זאת וגם נועצים בי פה מבטים על כך שאני כותב בחול המועד) וזה באמת סיפור מיוחד המראה עד כמה היה קדוש אלוקי שהתאמץ מאוד לא לישון והחזיק את עיניו ולא הוספת שגם לא שתה אפילו מים מחוץ לסוכה. 

לצערנו מאסרים אלו מאוד החלישו אותו והוא נפטר מכך בגיל 78 מי יודע מה היינו מרוויחים לולי היו אוסרים אותו.

שנזכה!

אמן.הָיוֹ הָיָה

אכן יש גרסאות שונות לסיבת המאסר.

וזה בהחלט מחזק. מומלץ לכולם לקרוא.

ידוע מה שאמר מי שהקים עולו של מוסר - מרן ר' ישראל סלנטר, שהספר מוסר הכי טוב זה ספרי תולדות גדולי שיראל.

מומלץ מאוד לקרוא!!!>הָיוֹ הָיָהאחרונה

טיפטיפונת קשה, אבל שווה את זה לגמרי.

הקדמת בני הגאון לביאורו לשו"ע, בה הם פורסים את מהלך חייו ומעלתו. ומספרים על רוממותו, שקידתו ויראתו.

20201007162847.pdf

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך