שאלה חינוכית (קצת מביכה)האחרון שבעם

היי!

יש לי שאלה חינוכית כבדה שאני מתחבט בה רבות ואשמח לשמוע את תגובתכם/ן (מתנצל מראש על הביטויים)

בילדותי התחנכתי במשפחה דתית חזקה שהדיבור בה היה נקי ומעודן ובכלל זה מיעוט ב"דיבורי שירותים" כמו פיפי,

קקי, טוסיק, וכו'. עד כאן הכל נפלא.

אבל כאן התחילה לה גם סוג של ריאקציה, כיוון שההרחקה מן המילים הללו גרמו לכך שבכל פעם שהם נאמרו בילדותי בכל

פורום שהוא,אפילו הפשוט ביותר כמו- אני מבקשת לשבת על הטוסיק וכו' או תסבן את הטוסיק.

אז הם לא נכנסו מאוזן אחת ויצאו מהשנייה, אלא נכנסו לראש והפריעו, הם גרמו לי לחשוב עליהם. או אפילו אני יקרא לזה תחושת זעזוע.

וכיוון שכך הסתפקתי איך לנהוג בבית, האם להשתמש במילים הללו בחופשיות ובטבעיות ולחסוך את התסביך הזה מהילדים

או לנסות גם לדבר בשפה נקייה יותר ולהתחיל ולהמציא כינויים מכינויים שונים ולהסביר לילדים שאצלנו לא מדברים ככה, ושזה לא יפה ולא מכובד ולא ללמוד מהגננת וכו'.

ובכלל מה אתם חושבים יותר מכובד תחת או טוסיק?

בקיצור אשמח לשמוע איך אתם/ן מתמודדים עם התסביך הזה?, איך אתם נוהגים בבית? ומה בכלל אתם חושבים על הנושא הזה.  

בלי להיכנס לפרטיםבת 30
כמה נקודות
א. בסופו של דבר, זה לא כ''כ משנה מה השם של הדבר, הדבר נשאר אותו דבר. תקרא לזה פיפי או קטנים. זה אותו דבר. אז ילדים יצחקקן כשהם ישמעו את זה, לפי מה שהם רגילים...
לי תמיד נשמע מצחיק להגיד ''גדולים'' ואז לדבר על גדולי הדור, למשל. צורם לי משום מה...

ב. באיזשהו גיל, בכל אופן ילדים עוברים, בהנחיית ההורים או באופן טבעי, להשתמש בשפה נקיה יותר. ''אני צריך להתפנות, צריך לשרותים''. אז לא כזה משנה בעיני איך קראו לזה כשהיו בני ארבע.

ג. לגבי הסברים. למה להסביר? ילדים חכמים מספיק כדי להבין שככה מדברים בבית וככה מדברים במקום אחר. להגיד לילד לא ללמוד מהגננת? נראה לי מיותר. הבית הוא הכי חשוב. ובטח שלא לגרום לילד להרגיש שהגננת שלו לא מכובדת.

ד. מבחינת תסביכים- לא בטוח שמה שגרם לך לתסביך יגרום לילדים שלך את אותו תסביך. מצד שני- אם יש משהו שנראה לך לא נכון בחינוך שקיבלת, מותר לך לשנות אותו ולבחור אחרת.
מילים פשוט כיפיות לומר!!! קקי פיפי וטוסיקקקקק😊😊🍑🍑💩💩💩צוציק פופיק
אישית משתמשת במילים מפורשותבונים מגדל
לא זורם לי 'קטנים' ו'גדולים' מכמה בחינות.
מצד שני השיח בנושא מוגבל לזמן די קצוב.
מאיזשהו גיל פשוט לא מדברים על זה יותר. באופן טבעי יש יותר צורך סביב הגמילה ואחרי פחות רלוונטי בשוטף .

צרם לי מאוד שחברה לא דתית התבטאה במילים האלה פתאום. לקח לי זמן להבין מה מפריע לי.
בדומה למה שבת 30 כתבה. אני שואלת את הקטנה אם היא רוצה לינוק , ואצלנו הולכים לשירותים.

מה שכן- הבעיה סביב איבר המין קיימת לי. חשוב לי שהילדים ידעו להתבטא נכון כדי שנדע לעזור להם. שאם יש בעיה ידעו להסביר לרופא מה מציק איפה.
אבל אין לי מילים שאני מרגישה איתן מספיק זורם עדיין. מקווה שלילדים שלי כבר כן יהיו, שהמעצור שאני מרגישה לא יעבור אליהם.

בהצלחה!
אני עד היום נשארתי עם המילים הצנועות של אבארויטל.

אני אומרת לילד קטנים, או גדולים, לשטוף למטה וכ,,,

לא משתמשת בכלל במילים אחרות.

תגובות מגוונות זה באמת מעניין.האחרון שבעם

זה תמיד מעניין  לראות איך בכל משפחה יש את לקסיקון הכינויים שלה לכל העניינים האלה.

טושי וטוסטוס ופושפוש. (פוצי ומוציקורץ) ואז הילד שומע את הסבתא או הגננת ..

בקיצור זה מאוד מבלבל האם להיכנס לכל מועדון הכינויים או לזרום עם השפה הרגילה.

מבלבלחצי חיוך.  

אני חושבת ככה:אמא וגם
1. להשתמש במה שנקי ונכון בעינייך אבל פשוט לא להזדעזע ולא לשדר זעזוע
אם הילדים שלך משתמשים במילים אחרות או כל אחד אחר.
אפשר להכיד בפשטות אנחנו מעדיפים להגיד ישבן כי בעינינו זה יותר מכובד אם שואלים משהו...
2. בעיני מכובד יותר ישבן.
כנראה שאת צודקתהאחרון שבעם

רק שישבן מזכיר קצת שפה של רופאיםקורץ ופחות של ילדים.

אבל זה הגיוני 

נראה שזה מסוג הדברים האפוריםהאחרון שבעם

בינתיים נראה לי שזה מסוג הדברים האפורים שמתחלקים בין המנטליות של כל משפחה.

מילה שמקפיצה משפחה אחת היא דבר טבעי לחלוטין אצל משפחה אחרת.

וזה באמת מעניין כל היחס.

אגב נראה לי שהאמא היא זאת שקובעת את המדיניות בנושא הזהקורץ (שרת הפנים)

אפשר גם למצוא מילת בינייםאמא וגם
מכירה כאלה שאומרים למשל טוסטוס
או שם חיבה כלשהו.
נראה לי חשוב שזה יהיה משהו שתרגישי לגמרי טוב איתו
לא פחות חשובהעני ממעש
שיהיה ברור, שבעת צורך, למשל רפואי- יש להיות בטוח שכל הצדדים מבינים.
מבינה את השאלה...בארץ אהבתי
אצלינו בתקופת גמילה אני כן משתמש בביטויים מפורשים, ומשתדלת להשתמש בהם בטבעיות.
אחר כך כשהילדים גדלים ברמת עוברים לדבר באופן טבעי בלי צורך להשתמש בביטויים מפורשים (אני צריך לשירותים).
בעלי כן מעדיף 'קטנים ו'גדולים' אבל הוא מסכים שבזמן הגמילה כן נשתמש בביטויים שהילדים ישמעו גם בגן ואצל המטפלת כדי לא ליצור בלבול (וגם לא ליצור הרגשה שמה שאומרים שם הוא לא בסדר). אז הוא מדבר ככה וכשהילדים גדלים הם מתאימים את עצמם.
ואני מעדיפה 'ישבן', והילדים שומעים את המילה 'טוסיק' בחוץ, ואני מסבירה שזה גם בסדר אבל אנחנו מעדיפים להשתמש במילה אחרת. ('תחת' עושה לי קונוטציה יותר גסה. למרות שמילולית זה לא, אבל בדרך כלל כשמשתמשים במילה הזו זה בצורה גסה יותר).
נשמע נהדר אבל מעניין לבדוקהאחרון שבעם

אם ההסבר לילד גורם להפנמת המסר או שאדרבה זה נותן לו את ההרגשה של הפיקנטיות והמים גנובים

ימתקו באמירת המילים הללו. (הצחקוקים והלחישות טו.. וכו')

ויכול להיות שבאמת זה תלוי ברמת ההסברה או הנוקשות שאנו מנגישים לילד את העניין הזה,

ודווקא להשתמש רק בזמן הגמילה זה באמת נשמע רעיון.

(אגב נשמע לי שאצל ילדים המילה טוסיק יותר נפוצה מישבן אבל אולי אני טועה)

בכל מקרהבת 30
ילדים יצחקקן כשיזכירו את המילים האלה.
לא משנה איך תקרא לזה ..
יש גיל שילדים צוחקים מהמילים האלובארץ אהבתי
זה שלב התפתחותי שכל ילד עובר. וזה יהיה עם כל כינוי שתכנה את זה, וכמה שפחות נעשה מזה עסק זה יעבור יותר מהר.
בשירות לאומי הייתי בגן חרדי, והילדים שם היו עושים בדיחות מ'קטנים' ו'גדולים'. ההנחיה היתה לא להיבהל ולהתעלם, ואם עובר את הגבול אז להגיד שאלו מילים ששייכות לשירותים, ומי שרוצה להגיד אותן יכול ללכת לשירותים ולהגיד. באמת עבר אחרי כמה זמן.

לגבי ישבן/טוסיק - תלוי נראה לי בחברה. באמת באזור שלנו נראה לי שהרוב אומרים טוסיק. ולכן אני לא הופכת את זה למילה אסורה או גסה. אני באופן אישי מרגישה יותר נעים להגיד ישבן.

אצל כולם זה ככה?האחרון שבעם

ברורבת 30
אם כך אז זה כנראה משהו פסיכולוגי.האחרון שבעם

ואם הייתי יכול לנחש, ממבט ראשון, זה כנראה קשור לאיזה שהוא דחייה מההורים או מהסביבה 

כי אם לא, אז מה הסיפור?חושב

ילדים מרגישים ויודעיםבת 30
שאלו מילים שקשורות יותר לדברים צנועים, ולכן זה מצחיק אותם להגיד. סוג של מים גנובים ימתקו.
זו גם עוד דרך לבחון גבולות של ההורים, כי הם מבינים שאם הם משתמשים יותר מידי במילים האלה שלא בהקשרם (את פיפי, אתה קקי) אז זה לא ימצא חן בעיני ההורים.
לדעתי זה לא רק ילדים. מזה כריות קקי אם לא אותה התלהבות?צוציק פופיק
לא יודעת למה השאלה מביכה אותךכבר 40
אני משתמש במילים מפורשות לעניני שירותים לקטנים.
זה סתם מסבך אותם כל מיני ביטויים לא מובנים. סה''כ הליכה לשירותים היא דבר טבעי שכל אחד עושה. כשהם גדלים הם מעצמם עוברים ל-אני הולך לשירותים/להתפנות במקום- יש לי קקי.
יש לנו שכנים שהילדים שלנו בילו איתם הרבה והם תמיד המציאו כל מיני כינויים מגוחכים בעיני כמו פישפוש. כאילו זה איזה חיית מחמד. זה ממש מטופש בעיני.
חמותי פעם אמרה לי, למה אתם אומרים לילדים קקי תגידו כמוני ואמרה איזה מילה שהיא או מישהו אחר המציא. בעיני אין שום הבדל. מה ההבדל? הכוונה אותה כוונה.
מה שכן מגעיל אותי זה אנשים מבוגרים שמשתמשים ב'מילים של שירותים' או במילים של איברים מוצנעים כדי לתאר את מצב רוחם. (כמו- מצחיק פיפי, מצב חרא וכו') לפעמים בא לי להגיד להם להתבגר כי זה נשמע כמו הילדים בגן שמתרגשים מלהגיד את המילים האלה.

ובכל אופן זה נראה שיש מיליםהאחרון שבעם

שאנשים מכובדים יעדיפו להימנע מהם, למשל נראה שבדרך כלל רופא יגיד ישבן וילד יאמר יותר טוסיק.

זה נראה שיש פה מימד של נקיות. ואולי זה פשוט שפה ילדותית? (אצל הגננות זה יותר שכיח) 

אם רופא או גורם מקצועי ישתמש במילים פחות נקיותהעוגב
זה עלול ליצור קונוטציה מטרידה/ לא מקצועית.

ולכן נתחיל קודם מהמילים הנקיות/ מקצועיות יותר, ובמידה המטופל לא מבין אז נשתמש בשפה היותר מדוברת.

אגב עם ילדים זה בכלל אחרת, שמעתי מאישה שמטפלת בילדים נפגעים מינית שאחד הדברים הראשונים שהיא עושה זה לתת לילד לקרוא לזה בשמות שהוא מכיר ומשם היא ממשיכה את השיחה עם המושגים שלו...
צוות רפואיהעני ממעש
ישתמש במילה ששייכת למחנה המשותף ההכי נמוך. כדי לדעת שהבינו אותם, וללא צורך לבזבוזי זמן.
אכן, אם מולם יהיה איש בשיחה פרונטאלית לא לחוצה, ישתמשו במלים פחות נמוכות.
אישיתשירוש16
משתמשת במילים הנכונות:
שתן, יציאה וישבן.

יותר מעודן. יותר מתאים.
יהיה מרתק לעשות סקר ולבדוק את הלקסיקון האישי של כל משפחההאחרון שבעם

אם יש לכם כוח לפתוח שרשורקורץ

מ'זתומרת מילים נכונות?בת 30
'יציאה''?
אפשר גם לקרוא לזה ''פעולת מעיים'' וזה יהיה נכון...
מילים עיבריותשירוש16אחרונה
תקינות
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך