לסרב להצעה בגלל סיפור חיים מורכב?לגיטימי?

בעקבות ההודעה של @יעליז:

נגיד ומציעים לי הצעה של מישהו עם סיפור חיים מורכב.

נגיד, ל"ע, קרוב משפחה מדרגה ראשונה נהרג בתאונת דרכים.

בהנחה ולא היה לי קשר קרוב עם בן אדם שחווה אבידה כל כך גדולה, ואני חוששת שאין לי מספיק כוחות להכיל דבר כזה - נראה לכם הגיוני לפסול מראש?

בהנחה ששאר הנתונים נשמעים סבבה פחות או יותר. סבבה, לא וואו.

אני מרגישה שיש כאן מישהו שיש לו איזשהו חלל גדול, שתמיד יהיה שם, ואני כבת זוג אין לי את הכלים להיות שם, ולכן מתכתחילה בוחרת להתרחק. כאילו שאין סיכוי שאצליח להבין את החוסר העצום שיש לו.

מצד שני, לכל בנאדם יהיה תיק כלשהו, ואנחנו אף פעם לא באמת נצליח להיות במקום של מישהו אחר. ובמקרה כזה אנחנו מדברים על מישהו שהתמודד עם דברים שאולי גם חישלו אותו.

אני יודעת שהרבה אנשים שחוו אובדן לא רוצים שיתייגו אותם ככאלה, אלא שיקבלו יחס כמו של כל אדם. השאלה שלי היא כללית, ויש מצבים מורכבים שלא כוללים אובדן - והשאלה היא בדגש על הצד השני, זה שלכאורה מגיע מחיים פשוטים יותר: האם לומר לעצמי שאני לא יודעת באמת מה הגבולות של האמפתיה שלי ולנסות, או לומר מלכתחילה שאני לא אדם מספיק טוב כדי להתמודד עם זה...

אין לי ככ מה לומר על הנושא עצמומדרשיסטית20
רק בא לי להגיד לך שהרגישות והענווה שלך מהממים.
אני חושבת שזה ענווה פסולההפי
>>ברוקולי

א. מעריכה את הכנות 

וחושבת שזה לגיטימי לדעת מה גבולות הגזרה שאת לא מסוגלת להתמודד איתם 

ללא תלות בצד השני

ב. כל מוות של אדם קרוב הוא שונה- משתנה בין הורה לאח/אחות 
משנה מה המצב המשפחתי לפני ואחרי, משתנה פער הזמן 

ויכולת עיבוד האבל

ג. אבל מותיר חלל עצום, חלל שבמידה מסוימת לעולם לא נרפה 

אבל הוא לא שונה מהתמודדויות אחרות - 

ולכן כמו שכתבתי בסעיף הראשון- 

אני מבינה שאת מתכוונת לכל התמודדות משפחתית או אישית שקצת יותר מורכבת 
את צריכה להכיל את גבולות הגזרה שלך 

בכל מערכת זוגית את תתקלי בנושאים שיותר קשים לבן זוג שבהם יש חלל שנפער ואין דרך להשיב

לא רק במוות , במגוון תחומים של החיים האישיים ובהקשרים משפחתיים. 

בהצלחה!

אהבתי את התגובהאורות הכתובה
מסכימה איתךאילת השחר
וכתבו לך פה דברים יפים וחשובים בפן היותר קרוב והמעשי, שמרגישה שאין צורך לחזור עליהם.
מה שכן, אני רוצה להעמיק קצת פנימה ולהביא נקודת מבט אחרת על התמודדות בכלל.

יש דברים שעד שלא נעמוד מולם באמת לא נדע איך אנחנו מגיבים להם, והאם אנחנו מסוגלים לזה. ואני מניחה שאם עד עכשיו לא נחשפנו ולא נפגשנו עם טריגר מסויים (לא מחייב שנעבור בעצמנו, אפילו די בחשיפה למישהו בקרבה כלשהי אלינו שעבר משהו), כנראה עוד לא הבשילה בתוכנו המסוגלות הנפשית לעמוד בכך. וכשזו תבשיל, אנחנו ניפתח לקלוט ולהכיל דברים שאולי בעבר לא היינו מסוגלים בכלל לשמוע עליהם או לראות אותם, ודחינו בכל מכל כל מעלינו. זה תהליך טבעי ואנושי שקורה בתוכנו במהלך הגדילה הרגשית שלנו, ובדר''כ אנחנו נדע עליהם רק אחרי שהם יבשילו ונקלוט כמה עברנו ובתוך מה היינו. צריך להיות ברמת מודעות פנימית מאוד גבוהה כדי לשים לב לתהליכים האלו כשהם עוד בתהליך הבשלה.

לכל אחד יש את המסע שלו והתהליך האישי שלו, ובהתאם גם יגיעו לחיים שלנו מפגשים תואמים את התהליך, כי הכל קורה בהשגחה מדוייקת. וגם אם משהו עדיין לא תואם את השלב שלנו בתהליך, אנחנו נרגיש בפנים את ההרגשה שלא יהיה אפשר לטעות בה- זה משהו שאני לא מסוגלת לעמוד מולו עכשיו. ואם זה הגיע, יש סיבה. אולי הסיבה היא פשוט כדי לפתוח אותנו לחשיבה ולהרהור בנושא ותו לא.

וכמו שאמרה ברוקולי, אנחנו צריכים להכיר את הגבולות שלנו, ועם זאת להבין שהקיימת מגמה מסויימת בעולם של התרחבות והגדלה מעבר לגבולות הפיזיים. גם אם כרגע אנחנו במקום שלא מסוגל להכיל משהו מסויים, העניין הוא לא להישאר בתוך הקופסה הזו שמגבילה ומציירת מצג של אי מסוגלות. אנחנו גדלים, ובהתאם צריך להרחיב את הגבולות, כמו שבשלב מסויים לאפרוח שבביצה יהיה צפוף והוא יהיה חייב לשבור את הקליפה שמקיפה אותו כדי לגדול הרבה מעבר למה שחשב שיכול לגדול.
כך גם האדם.

ויש לי הרבה מה להגיד ביחס לנושא עצמו ולתפיסת המוות. הוא מאוד מתעתע, כי כלפי חוץ הוא אולי נראה שיא הצמצום, וזה אכן כך לגבי המימד המגביל (גוף שמגביל לזמן ומקום). אך בעומק ובשורש העניין שלו, הוא מעין שער שחייבים לעבור דרכו במציאות הזו, עד שיבולע המוות לנצח. שער, שהעובר דרכו מתגדל ומתרחב ומתפשט מהצורה הגשמית, ומגלה את החיבור לנצח ולאינסוף.

ומעבר להכל חשוב לי להגיד לך -
את טובה.
את רגישה.
יש בך אמפתיות.
ואני בטוחה שעוד הרבה מעלות טובות.

אל תתני לשאלות התאמה לאחרים סביבך, ולא משנה באיזו מידת קרבה ובאיזה קשר והקשר, להגדיר אותך והאם את טובה מספיק.
מספיק זה ציון. מספיק זה יחסי.
מספיק מכניס ספק.
אל תסתפקי ביחס לעצמך.
ואל תמדדי את עצמך ביחס לאחרים ועל הסקאלות שלהם, רק ביחס לעצמך, לתהליך האישי שלך ולסולם
שלך.
תאמיני בך שיש לך כוחות, ורגישות ויכולת להכיל גם דברים שנראים גדולים עלייך עכשיו. זה שיעור שתלמדי כל החיים, שסביר שאנחנו מסוגלים להרבה יותר ממה שאנחנו חושבים שאנחנו מסוגלים.
ופשוט לומדים מהחיים עצמם ומהניסיון, זה מה שנקרא לגדול.

אין לי יותר מדי עצות וכו'פשוטים.
אבל דווקא מההיכרות הקטנה שלי עם אנשים שחוו אובדן זה הפוך
יש סוג של של קטע של החברה כאילו ללכת על ביצים בעדינות ליד אנשים כאלה סוג של התעלמות מתוך מקום שלא רוצה לפגוע ולא יודע איך להתמודד
ולפעמים אנשים מחכים שמישהו יתעניין ישאל שיקשיב שהוא שהוא יפרוק שמרגיש שמישהו מבין את הכאב שלו
רוב האנשים בוחרים להתעלם (מתוך רצון טוב כמובן)
כמובן המון טקט ולא כל אחד וכו'
נכון אבל בעיני לא קשור למערכת זוגיתברוקולי
צודקת כתבתי בכללי נראה לי שזהפשוטים.
רלוונטי גם למערכת זוגית שכאילו מפחדים להיישיר מבט ולדבר על הדברים הכואבים..
כתבתי בהקשר למשפט
"שהם לא רוצים שיתייגו אותם ככאלה ויתיחסו אליהם כבני אדם רגילים"
נכון שצריך להתייחס רגיל ולא לרחם בצורה לא נכונה וכו'
אבל הרצון הטוב הזה לא לפגוע ולהתיחס רגיל גורם לסוג של התעלמות מהכאב זו היתה כוונתי..
מבינה מה שאתה כותבברוקולי
עבר עריכה על ידי ברוקולי בתאריך כ"ח בתשרי תשפ"א 11:27

אבל בסוף - מערכת זוגית מצריכה התאמות שמתאימות עבור כל זוג. 

וההתאמות נעשות עבור כל אחד מבני הזוג ( אף אחד לא מגיע לקשר טאבולה ראסה) 

צורך ריגשי והכלה , והבנה וכו' וכו' בין בני זוג 

אינו נצרך ומושפע רק כשצד אחד כביכול "נזקק" יותר  אלא ההתאמות נעשות בהתאם 

אז נכון שלפעמים צד אחד מתמודד עם "מורכבות" שמשפיעה עליו בתחומים מסוימים ( בין אם זו התמודדות עם שכול שמצריכה דאגה להורה שנשאר / הורים גרושים שצריך להתחלק ליותר/ הורים חולים שמצריכים קרבה ועזרה וכדו' ) ומצריך התאמות מסוימות שכביכול יכולות להרגיש "הקרבה" 

והצד השני עם צדדים אחרים שהוא מביא לקשר מעצם האישיות שלו 

אני מסכימה עם מה ש @הפי כתבה למטה, 

שהנכון הוא לפרק את המורכבות לגורמים ולנסות לראות מה הקו האדום שאיתו אני לא אוכל להתמודד "בהקרבה" מול הבן

זוג. 

* ואני רק רוצה להגיד הערה קטנה- 

שאת מתייחסת כאן באמת למורכבויות אמיתיות שכביכול אנחנו "רואים" ולא יודעים איך להתמודד

אבל בכלל צריך לבוא לקשר בידיעה שכל אחד מהצדדים מביא איתו צדדים פגיעים גם אם הם לא אקוטיים 

זה יכול להיות קשר רעוע עם ההורים, דחייה הורית,  מורכבות מול האחים,משפחות מיוחדות , דחייה חברתית , חוסר במימוש עצמי, חרדה , אובדניים ופגיעות אחרים

וכמו שאני כותבת תמיד וגם אחרים- 

מה שחשוב תמיד זה לבדוק איך הבן אדם שנמצא מולך מתמודד, איפה החוויות פוגשות את הנפש שלו 

ומתוך כך איך הוא מתפקד בחיים 

מסכימה.טיפה של אור
דווקא לצאת עם אנשים עם סיפור קצת שונה, לא הרתיע אותי..אלא להפך.. מאוד עניין אותי. וגרם לי להעריך אותם.
אני אשמח להתייחס לזה באריכותבריו
אבל כרגע אין לי זמן...
אבל בקצרה
בתור אחד שחווה שכול אני יכול להבין את החשש
מכך שיהיה "חור" שלא תצליחי למלא
אבל החשש הזה טיפה מוגזם
כי לכל אחד יש את התיק שלו
אחד זה יהיה שכול ושני זה יהיה משהו אחר
אני רק יכול להגיד לך שמי שהיה בתהום של העצבות
יכול להרגיש שמחה אמיתית
ובנוסף השכול מחשל אותך והופך אותך לאדם יותר חזק
תראי עם כל הרצון הטוב והעדינות שלך בסופו של דברהפי
את עושה מה שהם בדיוק לא רוצים ולא יכולים לסבול
שזה לפסול אותם

את צריכה להבין משהו הם אנשים כמוני וכמוך , לא צריך להתייחס אליהם שונה מעבר לטאקט .
ולהיות אנושית זה אני בטוחה שאת יכולה להיות ..

עם כל ההערכה אליך קשה לקרוא מה שאת כותבת..
'זה שבא עם חיים פשוטים'
הם לא בחרו להיות כך .. והחיים שלך נשמה גם לא פשוטים
לכל אחד יש את ההתמודדות שלו
עם קצת אנושיות אפשר לעבור הכל...

אם את אומרת שיש לך שיקול עובדתי ,זה כמו משהו אחר..
לדוגמא אני לא יכולה לצאת עם בחור שאין לו משפחה כי חשוב לי המעטפה של המשפחה - זה כבר נתון אחר עובדתי שאת יודעת שהוא לא אידאלי אבל שהוא מפריע לך ולכן את לא מדהימה מספיק כדי להיות שם בשביל אותו בחור .

אבל ברגע שזה הרגשה של אני לא יצליח להכיל סתם כי אני חיה חיים פשוטים והוא לא
זאת הרגשה שצריך לתקן אותה מהיסוד .

זאת דעתי זה לא אומר שזה נכון ואם פגעתי ממש לא הכוונה
במקרה כזהultracrepidam

לדעתי את צריכה לבנות אישיות חזקה יותר

העולם הוא מקום מורכב. הרי כולנו סובלים בשלב זה או אחר של החיים. אף אחד לא חי לנצח, וזה כולל את בני המשפחה הקרובה. אז יש כאלה שזה פשוט קרה מוקדם יותר. אם זה השפיע לרעה זה סיפור כשלעצמו, אבל לפני שיודעים שזה השפיע אני לא מבין למה אדם סביר לא מסוגל לעמוד בזה

נכוןיעליז

גם אני חושבת כך

אני יכולה להגיד לך על עצמי,שהיתה לי ועדיין יש לי נפש מאד עדינה ורגישה,והיה לי מאד קשה לעבור את זה

אבל עם זאת אני לפעמים חושבת,איך ה' נתן לי את הכוחות לעבור דברים כאלה?זה לא מובן מאליו

וכיום אני  אותה הבחורה שהייתי קודם ועדיין ב"ה יש לי שמחת חיים ומשתדלת להמשיך בשגרה עד כמה שאפשר..+ כמה דאגות.

רק שקצת יותר "התבגרתי" ואני הרבה יותר מעריכה את החיים וכל נשימה שה' נותן לנו..

ותמיד ידעתי אבל היום עוד יותר מה הערך של משפחה.

אבל לפותחת השרשור,אני לגמרי מבינה אותך  ,זה לא קל לשמוע מצבים כאלה וזה נראה גדול עליך ..אבל לדעתי חבל לך לפסול מראש על דבר כזה יכול להיות שנמצא שם בן אדם מדהים ,שפשוט עבר עליו דבר לא טוב בחיים,אבל הוא בן אדם כמו כולם.

ותזכרי שאת לא צריכה להיות פסיכולוגית אלא בת זוג,שצריכה פשוט להיות שם בשביל הצד השני,ברע וגם בטוב.(נקווה שרק בטוב בעז"ה).

מסכימה עם הרבה מהתגובות פה ומוסיפה-הארה--

שאת לא צריכה להיות 'מטפלת' של בן הזוג.

לא נדרשות פה יכולות מקצועיות כלשהן.

כן חשוב להכיל, להקשיב, להיות שם בשביל השני בקושי.

וזה נצרך תמיד, לא רק בסיפור חיים מורכב...

לא רואה שום סיבה לפסול בשלב ההצעה.

רק אחרי כמה פגישות, אם מרגישים שנוצר עומס רגשי מוגזם, יש על מה לדבר.

עוד משהו- מצטרפת ל@ultracrepidam

לכי תדעי מה מחכה לך בחיים.. (חס ושלום! לא מאחלת לאף אחד, ועדיין..)

חשוב לבנות בלי שום קשר אישיות יציבה,

שמסוגלת להכיל מורכבות..

👆 מדויקשומעים?
זה לא סיפור חיים מורכבמלכישוע

^^ לגמרי.נפשי חמדה
העליתם פה נקודות חשובות, כמה שאלות המשך....לגיטימי?

תודה לכל מי שכתב. מאוד התחברתי למה ש@ברוקולי ו@אילת השחר כתבו.

א. לאלו שכתבו שאנחנו לא יודעים מה מצפה לנו בעתיד - אם היה מדובר בנכות פיזית, האם הייתם מגיבים אותו דבר?

כמו בסיפור שהיה לאחרונה ב-252. האם אדם בריא מבחינה גופנית שבוחר שלא לצאת עם מישהו עם פגיעה פיזית הוא "אדם שצריך לבנות אישיות חזקה יותר", ו"לא צריך להתייחס אליהם שונה מעבר לטאקט"?

(באופן אישי, אני מרגישה שאין לי באמת דרך לבדוק את גבולות הגיזרה שלי. ואני מאמינה שהקב"ה לא מביא על האדם משהו שהוא לא יכול להתמודד איתו. אבל באופן כללי בחיים שלי, העדפתי להתרחק מהחוויה האנושית - נגיד, להתנדב באריזת מצרכים לנזקקים, קטיף או משהו בסגנון ולא במשהו כמו קו לחיים\מועדנית\ביקור קשישים. כן, אני מאמינה שאני אדם טוב ושואפת להשתפר, אבל מרגישה טוב בתחומים שהם קצת אחרים.)

ב.לאלו שכתבו "שאת לא צריכה להיות 'מטפלת' של בן הזוג" - ברור לי שאני לא איש מקצוע בתחומים הרלוונטיים, אבל איך משתחררים מהרצון לעזור למישהו לרצון רק להיות שם בשבילו? כלומר, מאיך שאני רואה קשר זוגי, הייתי רוצה שבן הזוג שלי ידחף אותי להגיע למקום טוב יותר, ולא רק יטפח לי על הגב וייתן לי אוזן קשבת.

ג. ורק להבהיר - לא באתי להגיד כאן חס וחלילה דברים רעים על מי שמתמודד עם קשיים בחיים, ובטח לא לדרג מורכבויות. ברור לי שנקודות שבר יכולות להיות נקודות צמיחה מאוד גדולות, ודווקא מי שכבר צבר ניסיון חיים יכול להיות לו יתרון עצום.

השאלה שלי מתמקדת יותר במה שכתבתי בב' - כאשר אדם מגיע מרקע קצת יותר מורכב, מה הוא מצפה מבן\בת זוגו? ומהו הגבול שבו אני יכולה להגיד לעצמי שאני לא עומדת בציפיות כאלה?

בהשערה שלי בנאדם כזה יחפש מישהו שיש לו את הכלים להתמודד עם זה...

אתייחס לשאלה שכנראה הופנתה אליultracrepidam

סיפור חיים "מורכב" הוא לא נכות. הוא סיפור.

אם יש אדם עיוור, למשל, אני יודע שיש מורכבות יום-יומית בהתנהלות מולו. פשוט כי אני צריך לראות בשבילו.

אם אדם על כסא גלגלים ולא מסוגל להתנייד בכוחות עצמו, או דורש לוגיסטיקה מסוימת להתנהלות איתו - זה באופן טבעי מרתיע כי *כרגע* אנחנו יודעים על התמודדות *מיידית ובלתי נמנעת*.

לעומת זאת, אדם יתום, לא בהכרח שונה מכל אדם אחר. אם אנחנו יודעים שבגלל זה הוא פיתח חרדות מסוימות, אנחנו נצטרך להחליט אם ואיך להתמודד עם זה. אנחנו יכולים גם לבדוק אם "הוא יצא מכל הסיפור בסדר", שזה לגיטימי. אני יכול אפילו להבין מישהו שאומר "אולי הוא יצא בסדר, אולי הוא לא יצא בסדר, לא רוצה להכנס לזה, יש הרבה דגים בים". אני יכול להבין. אבל מדובר בסך הכל בהחלטה לא לצאת עם אדם מתוך חשש שאולי יש לו בעיה ולדעתי עצלות לברר את זה.

וזה בגלל שמדובר באירוע קשה אבל לא בהכרח טראומתי. בטח לא ברמה שתשנה את החיים של האדם לנצח. וההוכחה הפשוטה היא שאנשים שאיבדו את הוריהם מסתובבים בינינו ואנחנו אפילו לא מודעים לזה. לדעתי ברוב מוחץ של המקרים זה לא משהו ברמה שהופכת את הזוגיות עם אדם כזה לשונה. יש מיעוט קטן של אנשים שלא הצליחו להתמודד וזה שינה את החיים שלהם. אבל בגלל זה להחליט שזאת קטגוריה שצריך להזהר ממנה?

באופן כללי היום על כל דבר אומרים "טראומה". פספסת אוטובוס, בטראומה. אוטובוס פספס אותך, טראומה. די עם האינפלציה. תשאירו את התיאור הדרמטי למקרים שבהם באמת יש השפעה ארוכת טווח. רוב האירועים שאנחנו עוברים - קשים ועצובים ככל שיהיו - יש לנו כוחות לקום ולהמשיך. לפעמים אנחנו צריכים להתאמץ ולחפש את הכוחות האלה. לפעמים אנחנו צריכים להאמין שתפקידנו לחפש את הכוחות האלה, ולא להאשים את העולם "אם היה לי טוב הייתי טוב, אבל החיים דפוקים והעולם דפוק אז נמאס ולא אכפת לי". העולם דפוק - אולי, אבל להתלונן לא ישפר את המצב שלך. תתלונן כדי לפרוק את העצבות שלך, ואחרי זה תתנער ותקום ותתחיל להתקדם. תחפש מה אתה יכול לעשות לטובת עצמך, ולא מה אחרים היו יכולים לעשות לטובתך או לא לעשות לרעתך.

סליחה על הפריקה, אבל נראה לי שזה היה נצרך.

>>ברוקולי

מסכימה עם מה שכתב @ultracrepidam

ולגבי ג' - ההשערה שלך שגויה. 

מה את מצפה מבן זוג? 

סביר להניח שגם אדם שלדעתך מגיע מרקע "מורכב" יותר יענה את אותה התשובה בדיוק. 

אני חושבת שההשלכה שלך צריכה להיות את מול עצמך ולא כלפי הצד השני 

תנסי לפרק לגורמים עם מה את לא יכולה להתמודד.

יקרה,אילת השחר
בעיניי, עצם זה שאת פותחת פתח לבירור גבולות הגזרה האישיים שלך, עשוי ללמד על כך שאת נמצאת כרגע בנקודת מעבר כזו שאחריה סביר להניח שהגבולות יתרחבו במשהו. כאלו הם המקומות האלו שמעוררים אותנו לשאלה. כי אם עלתה שאלה ברור שזה כי הדברים נגעו בנו, ומבקשים להיות מוכלים בתוכנו.

אנסה לתת את דעתי גם על הנקודות שהעלית פה:

א. גם מצבי משבר ששונים מאובדן חיים של אדם קרוב, מחזיקים בעומק שלהם שורש זהה - ערעור ביטחון מסויים. מנטלי, פיזי, נפשי או רגשי. כל אחד עבר מסלול חיים שונה, שיש מצב שהביא אותו לפתח ביטחון פנימי שלא תלוי בגורמים חיצוניים ברמה מאוד גבוהה בחלק מהתחומים. בדר''כ אדם שחווה חיסרון במקום אחד, יפתח חוסן במקום אחר. זה עניין מוכר אצל אנשים שאחד מהחושים שלהם לא מתפקד במיטבו או נחסר מהם, ותחתיו חוש אחר מחודד יותר. אז יש מי שאולי יהיה חסר לו הביטחון הפיזי, כי הוא עבר פגיעה כזו, אך החוסן הנפשי שלו יהיה ברמה גבוהה.
בעומק העניין, כשאנחנו פונים לחפש זוגיות בין היתר אנחנו מחפשים מקום שנרגיש בו בטוחים מכל בחינה שהיא. השאלה האם בנוכחות ובחיבור עם האדם הזה שמולי על כל מכלול אישיותו וכו', אני מסוגלת להרגיש בטוחה, במה שאני זקוקה לו לביטחון.
(לגבי הסוגריים - נסי לבחון מול עצמך מה גרם לך להתרחק מהחוויה האנושית לדברייך? האם באופן כללי את אדם שמעדיף יותר את הלבד שלו ועשייה שלא קשורה לאנשים או שהריחוק מתבטא רק מול אנשים שחווים התמודדות שהיה לך קושי להכיל?
אני לא יודעת מתי נפגשת עם הצורך לבחור בין מקומות התנדבות כאלו, אבל יש סיכוי שגיל צעיר יחסית ונפש רגישה, הן סיבה לרצון להתרחק מזה, ועכשיו את נדרשת לשאלה שוב ממקום אחר, זה לגיטימי. ולגבי בחינת הגבולות עצמם, את תמיד יכולה לבחור לנסות לפגוש מצבים כאלו במינון שנכון לך, ועוד הרבה לפני ובלי קשר לסוגיית הצעות של בחורים...)

ב שהוא גם ג.
חוץ מאם לילדיה, אני חושבת שזה לא בריא שאדם יהיה מטפל של אי מי ממשפחתו. זה לא תמיד טבעי, עלול להפר איזון מאוד עדין ביחסים, וליצור מצבים שעדיף להמנע מהם.
מה כן? אפשר להיות ולהקשיב .
אנחנו לא משערים בכלל כמה אפשר לתת לאחר רק בנוכחות והקשבה כנה ואמיתית למי שהוא, ולפעול אם יש צורך בכך לפי רצונו והמתאים לו. בין אנשים (שלא קשורים בקשרי מטפל- מטופל), בין חברים ובמיוחד בין בני זוג, לפעמים נוכחות והקשבה היא כל מה שאנחנו צריכים ורוצים.
מעבר לכך אגיד, שבדר''כ אנשים שמתמודדים עם אתגרים בחייהם שמחייבים התערבות חיצונית ומקצועית, ומרגישים שזה מונע מהם להתקדם, ילכו לאיש מקצוע. אדם כזה לומד ליצור הפרדה בין המרחב הטיפולי שנמצא בו למרחבים אחרים. והוא לא יצפה מבן זוג או קרוב משפחה אחר לעשות דבר שהם לא מוכשרים אליו, או לא מסוגלים לו. חוץ מזה, שהציפיה היחידה מבני הזוג בהקשר של ההתמודדות עצמה, היא שיהיו מי שהם ולא מעבר לכוחותיהם, ויקבלו אותי כמי שאני ולא ישימו דגש על ה'חיסרון' שלי ועל איך הוא משפיע עליהם.
וכמו שאמרת- אדם שחווה דברים בחייו, וזה נכון לכל סוג של התמודדות גם מבלי להציב אותן על סקאלה מודדת, יחפש מישהו שיהיה מסוגל להכיל אותו, ולא ירתע או ירחם עליו וכדו'. ומי שלא מסוגל...כנראה לא יהיה השותף שלו להמשך המסע.

כמו שכתבו לך לפני-
השאלה המרכזית שאת צריכה להתעסק בה היא לא מה השני מצפה ממני, זה עניין שאין לך אפשרות לדעת מהן הציפיות כל זמן שאין אדם ממשי בצד השני. הכל נשאר כרגע בגדר דיון תיאורטי.
באחד מהשיעורים שמעתי את הרב יהושע שפירא אומר שעד ההחלטה להתחתן, הדבר שאמור לעניין אותך זה מה מתאים לך והאם הבחור הזה מתאים לך. ועבור זה ובירור מידת המסוגלות שלך להיות בשותפות עם האיש שמולך, זמן הפגישות וההכרות מיועד. רק אחרי ההחלטה להקים בית המצב מתהפך, והעיקר הוא במחשבה במה אני יכולה להתאים את עצמי לשני.

ושוב, פשוט היי מי שאת.
בחני את עצמך לפי המקום שלך ומה שאת מרגישה מסוגלת, נסי לבחון את הרחבת הגבולות במינונים נכונים ובקצב שלך. הניסיון והמפגש המעשי הם הדברים היחידים שיכולים לתת לך ידיעה ביחס לרמת המסוגלות שלך לעמוד מול מצבים כאלו, ומה זה מוציא ממך. יש סיכוי שתופתעי לגלות שיש בך יותר משאת מדמיינת. לפעמים צריך טיפה אומץ כדי להיפגש עם החיים.

תודה לכם על הדברים הללו.לגיטימי?

המסקנה העיקרית שאני לוקחת איתי זה שאני מחפשת שותף לחיים שלי, ולא מטופל.

וזה נוגע בשתי נקודות:

א. לחפש מישו "להתחיל איתו את היום בכוס קפה בבוקר ולשכב לצידו בערב."

ב. יש מרחק בין "להיות ולהקשיב" לבין לתת למישהו עזרה מקצועית, וזה לא תפקידו של בן זוג.

האמת, בתור אחת שאיבדה משו קרוב..קשה זה טוב :-)
לפעמים ממש קשה לי לראות שאלות כאלה, לא ממרום שאני שופטת אותך חלילה...
אני אנסה להסביר-
בנאדם שחווה אובדן לאו דווקא זקוק לזה שתביני את החוסר העצום הזה, כי גם האישה הכי מושלמת לא תבין את החוסר הזה זה חוסר של כל אחד בנקודה שלו והבנאדם שאולי הכי יוכל להרגיש את זה דומה לו זה אח/אחות שלו..
כמו שאמרת באמת- כל אחד והתיק שלו, מהנקודת מבט שלי באמת ה' מביא לכל אחד תיק משלו שהוא ידע להתמודד איתו, לכן לא צריך להשוות תיקים.
חושבת שהצורך של אנשים כאלה זה פשוט קבלה והקשבה שמאמינה שיש לך.

מוזמנת לפירוט יותר בפרטי
ובהצלחה, לגמריי מבינה אותך
אם יש לך חששבת 30
אז כדאי לך לברר יותר, בעזרת מישהו שמכיר.
לברר מה ההשלכות של סיפור החיים המורכב.
כי יש כ''כ הרבה גורמים שמשנים את התמונה.
מי נפטר או נהרג? הורה? אח? באיזה גיל הבחור היה כשזה קרה? אם זה הורה זה יכול להשפיע המון על נושאים כמו בטחון עצמי, דימוי עצמי וכד', או על תפיסת ההורות או הזוגיות. או על פחדים וחרדות.
אם זה אח, בטח יש השלכות אחרות- עד כמה האח היה קרוב לבחור?
איך המשפחה התמודדה?
האם עבר טיפול כלשהו?
האם יש עוד סיפור רקע סביב הפטירה?

אני מסכימה שזוגיות עם בחור מרקע כזה עלולה (לא מחייב, רק עלולה) להיות מורכבת יותר ולדרוש ממך כוחות נפש ויכולת הכלה יותר מאשר זוגיות בלי רקע כזה.
אהמבוגרת קטנה
הרבה מאנשים שחוו אובדן אחרי זמן מסויים ההשפעה של זה על החיים. יורדת ממש ויש המון אנשים שחיים עם זה בסדר גמור

בתור מישהי שחוותה אובדן של קרוב מדרגה ראשונה אני אומרת לך שהרבה פעמים זה דווקא יכול לגדל אותך מאד ולהפוך אותך לבן אדם יותר בוגר ומכיל

מה שכן אם האובדן ממש טרי זה משהו אחר
מסכים איתך לגבי אובדן טריבריו
נשמע שהחיים שלך תותיםשומעים?
ואני מאחלת לך מכל הלב שימשיכו להיות כאלה עד 120

השאלה הזויה ומזעזעת בעיני
לא יודעת כרגע בדיוק לשים את האצבע למה בדיוק
אבל כל הכבוד שאת שואלת ומבררת
כי אם זה נמצא אצלך בראש אז כנראה שזה באמת מצריך יחס וברור.

בהצלחה!
אל דאגה, יש לי צרות אחרות...לגיטימי?

השאלה הזאת לא נועדה להעריך\לשפוט\וכו' אף אדם מלבד את עצמי.

הדגש שלי היה איפה אני יכולה לראות את עצמי ביחס לאחר שעבר חווית חיים מטלטלת.

סליחה אם זה פגע בך באיזושהי צורה, זו ממש לא היתה הכוונה.

את יכולה לראות את עצמך במצב כזהשומעים?
כמו במצב שבן הזוג פוטר מהעבודה,
במצב נפשי ירוד בגלל חוויה כלשהיא,
עובד על מידותיו ונכשל לפעמים,
לא מרגיש טוב פיסית,
או עובר כל קושי שהוא שיהיה-
מכילה,
מקשיבה,
מעודדת,
פשוט נמצאת,
מפנקת באוכל טעים,
במסאג',
בפתקים משמחים,
באמירות חיוביות ומאמינות ומפרגנות,
בתפילה,
במוזיקה...
בכל צורה שאת טובה בה,
שען הזמן את לומדת שמועילה גם לו ומתקבלת על ידיו בטוב ובשמחה.

הקושי באובדן של אדם קרוב ככל שיהיה,
יכול להתגמד ברגעים מסוימים מול כל כאב אחר שנוכח כרגע,
ויכול להתבטא אפילו בצורה הרבה יותר קיצונית.
ואז, מה תעשי??
פשוט תהיי שם בשבילו.
אין קשר בין הדברים...
תביני...
אגב, לפעמים אדם שחווה אובדן הוא דווקא הרבה יותר מחוזק ,
ואז להיפך, הוא יכול יותר להועיל לך מאשר להזדקק, בתחום הזה.
אבל בגדול,
כל אחד זקוק לבן/ת הזוג בתחומים כל שהם במהלך החיים,
ואת צריכה לשאול את עצמך באמת כמה את מסוגלת להכיל את זה
אז אולי אדם רגשן מדי לא יתאים לך,
אלא אחד שהוא יותר קשוח ועם בטחון עצמי,
וזה בסדר.
אבל נפילות וקשיים תמיד יהיו,
קחי בחשבון.
את לא צריכה להיות פסיכולוגית או מטפלת,
אלא פשוט להיות רגישה.
לא לשפוט, לא להציע עזרה אם לא ביקשו ממך,
אלא פשוט לשים יד תומכת על הכתף.

זה בסדר, לא נפגעתי,
פשוט זאת שאלה מוזרה.
ובתור אחת עם "סיפור חיים" אמיתי,
דווקא אדם ש"רק"חווה אובדן נראה לי הרבה פחות מאיים,
להיפך, זה יעניין אותי איפה האמונה שלו וחוזק החיים עומד אחרי המקרה,
ואדע שזה אמיתי, כי הוא עבר מה שעבר,
וגיבש אמונה אמיתית, מתוך הקושי,
וכך אדע אפילו יותר- כמה הוא מתאים לי.

ישר כח על הבירור,
מאחלת לך באמת חיים תותים🤗
הגיוני שזה יפריע בתור שיקול על הניירadvfb

אדם שיש לו קושי בחיים.

אובדן - זאת צלקת שלא מתרפא.

אני מכיר מספר אנשים שחוו אובדן בקרוב מדרגה ראשונה ויצא לי לראות הלוויות כאו ואנשים שממשיכים לחיות עם האובדן.

ולכן שאת רואה דף שידוכין שכתוב בו את כל הפרטים שעל הנייר,

כשהפרט הזה מופיע - זה תופס מקום רב, אם בחיים לא ראית אובדן כזה.

מה חשוב לך כשאת בוחרת בן זוג?

שזה יהיה האדם שיהיה לך טוב לחיות איתו את היום יום.

להתחיל איתו את היום בכוס קפה בבוקר ולשכב לצידו בערב.

ההתנהגות היום יומת - היא הדבר העיקר שצריך להתאים לך כדי שיהיה לך טוב בזוגיות

האם שמים לב בהתנהגות היום יומית על אדם שחווה אובדן?

מהיכרות אישית עם כמה מקרים, נראה לי שלא.

(חוץ מאיבוד ילד שזה נראה לי בסקאלה שונה לגמרי מאב/אם/אח/ות) 

אבל זה אכן תופס מקום

תופס מקום בלב.

נותנים לזה זמן בהזכרות או ברגעים אחרים מכוננים.

מניין יש לאנשים כוחות להמשיך לבחור בחיים ולהנות?

זאת תשובה שרק הם יכולים לענות עליה.

בדיוק לפי זמן רב יחסית חבר שלי שהוא יתום מלפני כמה שנים דיבר איתי שזה תופס אותו בתור נשוי.

הוא לא מרגיש בנוח לדבר עם אשתו על זה. זה לא הכתובת מבחינתו לתהליכים לא סגורים שתחוללים אצלו.

הוא אדם חזק וצריך לסגור כמה פינות, אולי ע"י איש מקצוע אבל הוא אני לא רואה הבדל בינו לבין אדם אחר.

אני חושב שאשתו זכתב בו כי הוא אדם נדיר בפני עצמו. 

החברות שלי איתו טובה בלי קשר לכך שהוא יתום.

להבדיל אלף אלפי הבדלות - אשתו לא יכלה לבקש בנאדם יותר טוב על אף ההתמודדות הזאת שתופסת רגעים מסויימים בחיים שלו.

לענ"ד - ההתמודדויות שבעיקר יעסיקו אותך בזוגיות קשורות לדברים שאיתם נפגשים ביום יום.

לכן אם את רוצה לראות אם את יכולה להכיל התמודדות כלשהי - תראי איפה זה פוגש אותך.

עד שאת לא רואה איפה זה פוגש אותך בהתמודדות יומיות או אפילו רחוק יותר - אני מציע לך להפגש אע"פ הספק.

הרבה פעמים אנחנו ממשיכים אע"פ הספק להפגש, 

זה הדבר היחידי שנותן אפשרות לפשוט את הספק. לכאן או לכאן.

אחרי כל הדברים - אחרי שהגעת להחלטה כלשהי ואת מזהה שהיא החלטה מושכלת - תהיי שלימה עם מה את יכולה להכיל ומה לא. אף דבר שבנאדם מרגיש שהוא לא יכול להכיל הופך אותו ל'לא בסדר'.

הכל לגיטימי הכל טוב ובעיקר זה יהיה החלטה שטובה לך.

אני מרשה לעצמי לחלוק עליך במשפט מאוד מהותיבת 30
כתבת שבהתנהגות יומיומית לא רואים על בנאדם שהוא חווה אובדן.
יש מקרים שממש, אבל ממש, כן .
כמו שכבר כתבתי, זה תלוי מקרה.
אבל נער שחווה אובדן של אביו, יכול להיות ממש פגוע מבחינת הבטחון העצמי שלו, למשל.
ויש עוד תחומים שההחלטה יכולים לבוא לידי ביטוי בהתנהלות יומיומית.
צודקתadvfb

אני מדבר על אנשים שהם 'אחרי האירוע'.

אבל שוב -

העניין זה לא האובדן כשלעצמו אלא תופעה שלילית שבאה בעקבות האובדן, בטחון עצמי.

לפעמים זה מוביל לכך ולפעמים לא.

מי שלא היה שנים של התבגרות עם אביו ל"ע זה משפיע.

אבל מורכב מאוד ליחס לזה משמעות כשלשהי ביחס לאובדן.

צריך לשאול על האדם עצמו, איך הוא נראה כיום, איך הוא מתנהג כיום.

מסכימה עם השורה האחרונהברוקולי

יש עוד ככ הרבה פרמטרים שמובילים לכך
טוב,בת 30
יש לי הכרות מאוד מאוד קרובה עם הנושא.
ולכן אני אומרת בבטחון מלא, שלאובדן יכולות להיות השפעות מאוד עמוקות על הנפש.
לא מחייב.
אבל בהחלט אפשרי.
תלוי מקרה, תלוי אדם,תלוי נסיבות.

ובכלל לא מורכב לייחס לדברים האלה משמעות ביחס לאובדן.
זה ענין של מודעות עצמית עמוקה, שיכולה לזהות את השורש של הדברים.
נניח, אדם בוגר שמוצא את עצמו מסתבך מול בוסים בעבודה בכל מיני עניינים שנושקים לתחום הרגשי. סיכוי טוב שבעצם הנפש שלו רואה בכל גבר בעל סמכות את דמות האב החסרה שלו, ולכן קשה לו להיות ענייני ולהפריד בין הבוס לבין הדמות החסרה.
וזו רק דוגמה אחת מתוך המון
מה שאת כותבת נכוון לעוד הרבה מורכבויותברוקולי

וממש לא מעיד או קשור בקשר ישיר לשכול
יכול להיותבת 30
אבל מכיוון שהנושא פה הוא אובדן, אז אני כותבת על זה, כי יש לי הכרות קרובה עם הענין.
תכל'ס מה שחשוב לי להגיד זה שזה מאוד תלוי באדם ובנסיבות, אבל לאובדן בהחלט יכולות להיות השלכות יומיומיות גם בגיל בוגר
הנושא הוא מורכבות משפחתיתברוקולי

ואובדן הוא לא רק מוות
וחוסר בדמות הורית הוא ממש לא רק מוות
אוקייבת 30
יש אינספור מורכבויות.
הפותחת נתנה דוגמה של אובדן, ולזה התייחסתי.
**גם נער שההורים שלו התגרשו, למשלשומעים?אחרונה
נער שלא ראה זוגיות מה היא
או נער שיש לו אח חולה נפשית,
או אחות נכה ,
או אח עם פיגור שכלי,
או אח שיצא בשאלה
(המשותף- אחים אחרים שקיבלו את רוב הצומי בבית)
או דוד שהטריד אותו מינית
או אבא שהכה אותו
או הורים במצב כלכלי קשה שמנעו ממנו מותרות....

אין לזה סוף

כל אחד לוקח מהבית או לא לוקח מה שהוא בוחר,
ומקבל שריטות במתנה להתמודדות כל החיים.
יש קיצוניות בכל דבר,
צריך לשים לב לזה , ולהבין מה בגדר הנורמה ומה חורג מה.

@לגיטימי?
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

תודה על התגובה החכמה והמפורטתLavender

אהבתי ממש💖

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

מעניין מה בנות מוצאות במחווה הזונוגע, לא נוגע
למה לא עדיף מבט בעיניים בגובה העיניים פחות או יותר
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויהאחרונה
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך