שאלה לגבי הבת שליסיגל1

אנחנו מהעולם החרדי, הבת הבכורה מגיעה לגיל ורוצה לצאת רק עם בחורים מהמגזר הדתי לאומי

אני מסבירה לה שזה יפגע בשידוכים של האחיות והאחים שלה, והיא מתעקשת והאמת מידי פעם יוצאת

היא לא רוצה להישאר במיגזר שלנו הליטאי

היא החליטה שהיא עושה מהשנה תואר ראשון רגיל, היא מאוד ממורמרת על הסמינר הרבנים החברה.

היא התחילה לעבוד בשנה קודמת בבית ספר ממ"ד והעניים נפתחו לה, מידי פעם מכירים לה בחורים.

אני לא רוצה לשבור את הכלים איתה

מבקשת עצות? זה יכול לעבוד? איך עוזרים לה? מה אני עושה?

רק אומרתmp3
שלהכריח את הבת להתחתן עם מגזר מסוים כדי לא להזיק לאחים שלה זה עוול.
מה שכן,
כבוגרת סמינר חרדי אני מבינה את התסכולים שלה אבל---יש מגזרים שלמים בין החרדי ליטאי ועד הדתי לאומי.תחפשו לה בישיבות חרדיות מתאימות ותפנו לשדכניות/ים מתאימים.
והכי חשוב,אל תתנגחו איתה.תבינו אותה ותנסו לזרום איתה.
ואגלה לך סוד,בעלי מבית חרדי בני ברקי ולמד בישיבה חסידית אבל אנחנו הכי לא דומים לחרדים של הסמינרים.כשהתחתנו עזבנו את מרכז הארץ כדי להתרחק מכל הסטיגמות של חרדי-ליטאי-ספרדי וכו וטוב לנו.
היא ממש אנטי מיגזר חרדי- ממש טוענת שזו לא הדרךסיגל1

אני רואה שטוב לה בעבודה בממ"ד.

היא די מתעניינת בשינוי שהיא רוצה, התארחה אצל מורות עמיתות בעבודה לשבתות לראות איך זה נראה- והרשינו לה.

אכן היא די החלטית.

אני יודעת שגם חיצונית בלבוש, ולדעתי מהדעות שהיא כיום מביעה   היא  יותר מתחברת לציונות הדתית.

מבקרת בלי סוף את החברה החרדית- 

היא קוראת המון ספרים בנושא זה.

הרב של בעלי אמר שהכי חושב שלא נתנתק ממנה

ברור שלא להתנתקmp3
תני לה לנסות.
אבל במקביל תנסי למצוא גם משהו מתאים שהוא לא חרדי ולא דתי לאומי,יש המון בחורים שיושבים על הגדר בין לבין-למדו בישיבה שחורה,לובשים שחור לבן אבל עשו צבא ולומדים לתואר.זה לא נדיר בכלל.
קודם כל הרבה הצלחה!מישהו איתי
אני בטוח שזה מאתגר אתכם..

משהו קטן שנראלי - יכול להיות שמישהו כזה שנמצא בין העולמות, יתאים לה מצד עצמה ולא רק יהיה לכם יותר נוח.

הרבה פעמים אנשים שעוזבים מגזר מסויים מסיבות כאלה ואחרות, עדיין מכילים בתוכם צדדים מהחברה שבה גדלו.גם אם הם לא תמיד שמים לב לזה בהתחלה, כי הם כועסים/פגועים וכד' (אפשר לראות את זה בחוזרים בתשובה/בשאלה).

במקרה הספיציפי הזה, מישהי שגדלה בחברה החרדית, יכול להיות שיהיה לה מאוד קשה לחיות בחברה דת"ל קלאסית
אמא יקרה,יודו ל-ה' חסדו

(לדעתי זו שאלה לפורום הורות... כאן מסתובבות בעיקר החברות של הבת שלך ובנים בשלב הזה)

את מרגישה תיסכול וחוסר קבלה של הדרך שהבת שלך בוחרת.

ועוד - דואגת שיצא למשפחה שם שיפגע בשידוכי האחים הבאים.

ומתוך המקום הזה, את רוצה שהבת שלך תתיישר לפי החינוך שקיבלה בבית.

למרות שהיא לא שמחה.

היא עשתה את הבירור שלה,

לקחה את הטוב מהבית

ומבקשת לערוך שינוי.

ב"ה היא שומרת תורה ומצוות.

היא לא הלכה רחוק בכלל.

רק מתבלת את עבודת ה' שלה בתבלין שונה ממה שהכנתם לה.

תשמחי שהבת שלך חושבת, מתחברת ללב שלה

ולא נוהרת אחרי המוסכמות החברתיות שגדלה עליהן,

בלי להיות מאושרת, רק כדי לרצות אתכם או את החברה.

תקשיבי למה שהלב שלה מביא,

לצורך שלה שלא קיבל מענה בחינוך שקיבלה

ומקבל מענה בחברה החדשה שמצאה.

טוב לה

את אמורה לרקוד מאושר.

לבת שלך טוב.

ומכאן - תני לה את  ברכת הדרך

תהיי איתה.

וכל הדאגות על השידוכים?

אם היא תתחתן עם אדם טוב לב

ולא משנה צבע, גודל ומרקם הכיפה שלו,

ויהיו לה חיי נישואין טובים ויציבים.

תסמכי על הקב"ה קצת.

הוא משרה שכינתו על כל בית.

והוא ימצא את המשודכים העתידיים

שיראו בגיוון המשפחתי שלכם

יתרון

ברכה

יש הרבה משפחות עם מגוון כיפות

ויש להם חתנים וכלות מצויינים

וקשרים משפחתיים מעולים.

ולך,

אני ממליצה למצוא את הדרך שתעזור לך לקבל את השינוי שלה ממקום פנימי טוב ולא שיפוטי

(כמובן שאני בעד אימון אישי... )

כשלי היה קשה עניין מול ילד/ה שלי

התאמנתי על זה

וזה משנה חיים

ומאפשר הרמוניה ואנרגיה טובה בבית.

איך עוזרים לה?חופשיה לנפשי
דבר ראשון-לא אומרים לה שאם היא תתחתן עם מישהו ממגזר אחר זה יפגע באחים שלה.
דבר שני-מבררים יחד איתה מה מתאים *לה* לא לציבור, לא לשידוכים של האחים, ולא עושים שיקול של מה יחשבו בסופו של דבר זו הזוגיות שלה בלבד ותאלצו לכבד את הדרך שלה גם אם אתם חושבים שהיא טועה.
^^^היא אמורה לעשות מה שטוב להבינייש פתוח

ולא חייבת לאחים שלה כלום

הנה האמת יוצאת לאור..הפי
עם כל הכאב שלך
את מבינה שזה מקולקל שזה פוגע לאחים בשידוך מכיוון שהיא החליטה ללכת לדתי לאומי .
כל דבר פוגע בשידוך של האחים ..

מה עובר על החברה שלכם ? עד מתי אתם תהיו תקועים בעולמכם? תפסיקו לפסול אנשים וכי הם יצאו טיפה מהאזור שלכם ...

מה יהיה לא רוצה לחשוב מה קורה אם איזה אח אצלכם חזר בשאלה .. מה החברה עושה לו ? מה החברה עושה לו אם הבחורה החליטה ללכת עם מכנסיים? מה היא עושה לו אם יש משהו לא רגיל

אוי ואבוי אבוי להעיף מהחברה ..
תעשו טובה תתבגרו .. תתחילו לקבל ולהכיל ולזכור שדת זה הרבה מעבר לנורמות חיצוניות, כל אדם הוא שונה מה שהיא זה לא מה שאחותה , וזה בסדר ! למה היא בכלל צריכה לחשוב אם אני מאמינה במשהו מה החברה תגיד?
מישהו חייב לקום ולעשות מעשה החברה שלכם פשוט בנויה על חומות חומות חומות וסטיגמות של רק אנחנו טובים..
אז זהו שלא
מבינה מאיזה מקום התגובה שלך מגיעה..Reminder
אך מבינה גם את הכותבת בצורה מסוימת.

את צריכה להבין שעקרונות המגזר החרדי שונים לחלוטין מאלו של המגזר הדתל..
תכונה שמאד מאפיינת את החרדים היא סגירות מפני מגזרים אחרים. זוהי דרך החינוך.

אם יקבלו אנשים שחזרו בשאלה- כביכול יתנו לגיטימציה לכאלו ומנסתם התופעה תתרחב, (לא, לא השוויתי מעבר לדתל לחזרה בשאלה, את שאלת ספיציפית בתגובה על מקרה של חזרה בשאלה)
לעומת זאת לפי איך שהבנתי- החינוך הדתל מאמין בחשיפה גדולה יותר.

אני אישית כן חושבת שצריך לתת לכל אחד לבחור את דרכו שלו- יש את החינוך הבסיסי שחונכנו וכל אחד צריך להמשיך משם,
אבל אני מבינה את קו המחשבה של הכותבת..
יש פער עצום בין לקבלקוד אבל פתוח
לבין לקבל את אח של

ובכל מקרה, את מסכימה איתי שבחורה שרוצה להתחתן, לא צריכה להתחשב בשיקולים כמו שידוך של האחים או הציבור אלא רק בעצמה ובסיכוי שלה לזוגיות טובה.
בוודאי שמסכימה (לגבי הפסקה האחרונה)Reminder
גם בפסקה האחרונה שלי היה כתוב רעיון דומה-
אבל בכל זאת, כשהאם היא הפונה, והיא באה מתוך הציבור
היא מנסתם רואה את המצב קצת שונה..
וזה לא שהיא לא בסדר, זוויות ראיה שונות פשוט.

לצאת נגד כל השקפת עולמו של אדם לא ככ יעזור לו ברוב המקרים, סתם ירגיש שלא מבינים אותו💁‍♀️

קודם כל לקרועsomeone
שאר הלכות אבילות תמצאו ביורה דעה שעה.
ועכשיו ברצינות. איך עוזרים לה? הדבר הכי טוב שתוכלו לעשות בשבילכם ובשבילה זה לשבת לבירור עצמי מה מפריע לכם בחברה הדתית. האם אין אלו אך ורק סטיגמות שיוצרות את המחיצה הזאת?
תתחילו בלהיכנס לישיבות הגבוהות של הציבור הדתי, ו"לרחרח". יתן לכם קצת פרופורציות על הציבור הדתי.
אחרי זה תרגעו, ותבינו שזה ממש לא "כצעקתה", שהשמועות שאולי אתם ניזונים מהם לא בהכרח נכונות. הבת שלכם לא יצאה בשאלה, וממש לא דווקא מדרדרת רוחנית.
אם תכילו אותה ותקבלו את דרך החיים החדשה שלה, תוכלו מאוד להשפיע עליה בהמשך החיים.
אחרי שהראיתם לה שאתם עדיין "איתה" נסו לשכנע אותה לקחת בחור מהישיבות הציוניות שיותר קרובות לדרך שלכם, לוו אותה גם בהליך הזה של מציאת החתן, ובטוחני שגם ממנו תרוו הרבה נחת... איני מכיר את החברה החרדית, אבל אם משפחה שלימה היא פגומה כי בת אחת נישאה למישהו טוב וצדיק שכל חטאו הוא שהוא "ציוני" אז תברחו מהר מהחברה הזאת...
במציאות חלופית שבה אתם זורקים אותה או לא מלווים אותה בבחירות שלה, ייתכן שתקבלו חתן באמת לא משהו מבחינה תורנית, וזה הרבה יותר יפגע בשידוך של האחים...
קודם כלהארה--

זה באמת לא פשוט בתור הורים לראות את הילד שונה מהחינוך שנותנים לו.

אבל ב"ה מדובר רק בשינוי מגזר..

אני עונה בתור מישהי שעשתה שינוי משמעותי - מדת"ל לסגנון חרדי יותר, ואז בהמשך לאיזון בין השניים.

אומנם זה קרה בגיל ממש ממש צעיר, אבל אולי התובנות יעזרו:

קודם כל להיות איתה. לשדר לה שמה שלא יהיה, זה הבית שלה, לקבל ולאהוב אותה באמת. איך שהיא.

ולקחת חלק בתהליך המשמעותי שהיא עוברת.. להבין באמת מה השאיפות שלה, איך היא רואה את הבית שתקים.

בעיקר בעיקר לוודא שהיא מודעת להשלכות של שינוי המגזר.

בסוף מי שנולד לבית חרדי (או דת"ל, לא משנה) זה מושרש בתוכו היטב. קשה מאד להתנתק לגמרי.

אז שווה לבחון אם היא רק רוצה קצת לפרוץ את המסגרת או שממש לשנות הכל.

עד כמה השינוי פנימי ואמתי, שמחזיק מעמד לאורך שנים.

אבל! אלו החיים שלה. שלה בלבד. והכי חשוב שיהיה לה טוב, טוב בזוגיות וטוב בחיים.

אפשר לנסות להציע בחורים ממשפחות חרדיות פתוחות (אקדמאים, כאלו שהולכים לצבא, שחוגגים עצמאות..)

יש היום בציבור החרדי המון שפתוחים מאד, עד כדי לשלוח לממ"ד וכו'. והם עדיין חרדים.

אבל זו ההחלטה שלה, ובסוף הציבור הד"ל מדהים כל כך, שבטוח שזה לא נורא

אם תלחצי מדיאבןגבירול

היא עלולה גם לעזוב את הדת בכלל ולא רק את המגזר. יש דתיים לאומיים דוסים שמקפידים בהלכה ממש כמו חרדים רק שיש להם כיפה סרוגה, הם לא מתנגדים לצבא והחינוך בכל זאת לא עד כדי כך סגור מהצד ה"קפדני" (למרות שהמטרה היא כמובן שמירת מצוות מלאה). תני קפיצה למרכז/הר המור ובנותיהם, או שתבקשי מגבר שאת מכירה לקפוץ לשם. לא תקבלי את הרושם שהם חפיפניקים, מבטיח לך.

כמה דברים..אדם כל שהוא

א. קודם כל, ברור שלא טוב שהיא תתחתן עם מישהו, נגד רצונה, בגלל לחץ של הסביבה. זה מאוד לא בריא לחיי נישואין.

ב. המרמור על החברה החרדית יכול לשבש את ההסתכלות. לכן כדאי מאוד שהיא תנסה להסתכל על העניין בצורה יותר רגועה, ותברר לעצמה [אפשר בשיחות אתכם, אם זה מתאים לה], מה חשוב לה בחיים, מה היתרונות והחסרונות מבחינתה בכל מגזר - דת"ל, חרדי וחרדי פתוח לסוגיהם השונים, עם היכרות יותר מעמיקה של מה זה אומר.

ג. יש הבדלי סגנונות שהם לא עניין של אידיאולוגיה, ולפעמים בגללם ייתכן שיהיה יותר מתאים לה מישהו שיותר קשור למגזר החרדי מבחינת שיוך [חרדי מודרני/פתוח לסוגיו], גם ברוב השאלות המהותיות הוא קרוב יותר לדת"ל. זה לא מחייב, אבל כדאי לשים לב לנקודה הזו.

ג. אם היא תראה שבאמת היא מעדיפה דת"ל, אז תדעו שיש בחורים דת"ל מצויינים ויראי שמיים וכו'. שגם אתם תוכלו להעריך אותם ולשמוח בהם.

אני מבין את הבעיה, ולא מסכים עם הבעיהultracrepidam

קודם כל - ציינת בתגובה שהרב אמר לכם שלא תנתקו איתה קשר.

ברור, ברור, ברור!!!!!!! מה פתאום? היא עשתה משהו רע? היא לא מתחברת למגזר החרדי. שזה מותר. היא לא עשתה שום דבר אסור. אין שום סיבה לנתק קשר. איך אפשר לחשוב על זה בכלל. ואם אחותה לא אוהבת גבינה, אז תנתקו איתו קשר גם?

עכשיו לך - כן, לך - יש בעיה. כי אתם מאמינים שזה יפגע בשידוכים של הילדים האחרים שלכם. 

אז השאלה לא איך לעזור לה, אלא איך לעזור לכם, ההורים.

כדאי קודם כל לבדוק אם זה אכן יזיק. יכול להיות שזה יסגור אופציות מסוימות, אבל לא בהכרח יזיק. יש מספיק שידוכים טובים שלא יירתעו בגלל אחות שעזבה את המגזר, בטח אם היא עדיין שומרת מצוות ומקפידה.

ואז אחרי שתבררו את המציאות, תשבו לחפש פתרון, או דרך פעולה. מה יעזור הכי הרבה כדי שכל הצדדים יהיו מרוצים.

עונהשבר

לכל מי שהזדעזע נוראות, וריחם על הבת המסכנה.

יש כאן שתי נקודות.

א. זו ירידה. אפשר להגיד הרבה, אבל אם מסתכלים על זהה במבט אויבייקטיבי, תשאלו כל חילוני ממוצע, החרדים הרבה יותר "דוסים" מהדתים לאומים. ויש כאן תגובה נורמלית של אמא שכואבת שהבת שלה לא ממשיכה בדרך שחינכו אותה. ויורדת-להרגשתה.

נכון, היא ממשיכה להיות דתיה. ברוךה'. אבל זה לא מוריד מהקושי.

ב. אחרי שיוצאים מההנחה הזו, ויש כאן תהליך בוגר של האמא. (נותנת לה להכיר את העולם הזה, מאפשרת, מוכנה להודות שלבת שלה יותר טוב שם)

היא שואלת בנוגע לשידוכים של הילדים הבאים בתור.

היא הסכימה לוותר, לקבל אתזה שהבת שלה שונה מהם

ועשיו מגיעים לנושא של שידוך

אפשר לצעוק ולהפוך עולמות

אבל זה לא ייבש את הים.

במגזר החרדי זה נחשב למינוס - אוטומטית.

האמא נמצאית בנקודה כואבת סך הכל, היא רוצה בטובת הבת שלה ורוצה בטובת הילדים שלה, ומהכאב שלה היא מתייעצת ומבקשת עזרה.

למה ההתקפות האלה?

זו רק דעתי.

מסכים לגבי ב', אבל לגבי א..אדם כל שהוא

המדד האובייקטיבי למהי ירידה איננו מבטו של החילוני הממוצע.

החילוני איננו השופט המוסמך לשאלה מהו רצון ה' ומי זכה לכוון אליו יותר.

נכוןחופשיה לנפשי
אני לגמרי יכולה להבין את הכאב וחוסר ההבנה, אבל לא את האמירה שזו ירידה ברמה הרוחנית-דתית ממש לא
במבט אובייקטיביהארה--

החרדים בכללותם ממש לא יותר דוסים מהדתיים לאומיים. לפחות מרובם. זו עובדה.

מסכימה איתך לגבי הקושי של האמא. כל שינוי משמעותי מהחינוך הוא כואב...

בסוף- זהו פורום שרובו מכיל דתיים לאומיים. אפשר להבין שהתגובות פה מגיעות ממקום מאד מסוים..

רוצים הכלה והבנה לקושי?

אפשר לפנות למקום חרדי יותר..

כאן קצת קשה לקבל את ה'אבל' הגדול,

כי לדעת רבים פה להיות דתי לאומי זה לכתחילה, לא בדיעבד...

אבל צודקת שלא צריך לשפוט, וחלילה לא להתקיף.

זהו קושי, אין ספק.

אם מסתכלים על זה במבט אובייקטיבי,___

לא קובעים שמשהו הוא ירידה בלי לדעת שום דבר מפרטי המקרה.

אין לך מושג מאיזה חלק של המגזר החרדי היא מגיעה, ולאיזה חלק של המגזר הדתי לאומי היא מתחברת.

למשל, אפשר להניח בסבירות די גבוהה שאשה חרדייה שמגיעה לפורום כזה באינטרנט, היא פחות "דוסית" מרוב בחורי הישיבות הגבוהות ה"חרד"לים".

התנגשות בין החברה לבת - התנגשות קשהadvfb

הבעת האמפתיות שלך כלפי הבת שלך במידה מסויימת יכולה לסתור את הבעת האמפתיות כלפי שאר הבנות.

מבחינה משפחתית - מה את חושבת שייטיב את מצבך?

אני לא מכיר כ"כ את העולם החרדי אך אני מאמין שיש חוגים שאפשר להשתלב בהם בצורה יותר נוחה גם אם הבת שלך בדת"ל.

ומה היחס שאת נותנת לנורמות של החברה שלך? אולי אפשר לבחון את זה? הנורמות צודקות לדעתך?

אולי כדאי לתייג את @חתולה ג'ינג'ית

שמחה שכתבת בפורום של "דתי לאומי" כביכוללב אוהב
עבר עריכה על ידי לב אוהב בתאריך ל' בתשרי תשפ"א 17:58

שמחה שאת פונה "אלינו"

למרות שלמעיישה אין אתם ואנחנו. אנחנו עם אחד.

ולמעיישה למעיישה להיות חרדי זה בסה"כ תרבות. 

זה לא קשור ליראת שמיים, או לעבודת ה' בלב.

דתי לאומי לא עובד פחות את הקב"ה מחרדי.

יש דגשים מעט שונים לכל מגזר,

יש כללים וחוקים לכל מגזר שמאפיינים אותו 

יש תכתיבי חברה.

יש מעט קוד לבוש שונה, ואני מדגישה קוד לבוש, לא בהכרח רמת צניעות. (נכון שקוד הלבוש במגזר החרדי מחייב רמת צניעות יותר גבוהה, אבל אין זה אומר שבחורה דתית לאומית לא יכולה להחליט להתלבש אף יותר צנוע מחרדית ממוצעת. הכל עניין של בחירה.)

בכל אופן הקב"ה נמצא ביננו ובתוכנו. ואם נחשוב שבגלל עריקה למגזר אחר השידוכים של ילדנו ייפגעו,

אז אבוי לאמונה ולביטחון שלנו בקב"ה.

ובכלל, בעיניי, מחילה מכבודך, יש כאן תפיסה מעט מעוותת וקצת חסרת פורפורציות,

הילדה לא חזרה בשאלה, הילדה לא עזבה את הארץ, היא בסה"כ התחברה לסגנון קצת אחר וצורת חיים אחרת.

נכון, זה קצת מבאס ולא נעים, אולי אפילו מעט מאכזב, אבל לקבל חיזוק מרב שצריך כמובן לשמור איתה על קשר. כאילו... ברור לשמור איתה על קשר!!!!

תמיד שומרים על קשר עם הילד!!! אם לא אנחנו נשמור איתו על קשר אז מי כן?!?!?....

עכשיו זאת הזדמנות נפלאה ומיוחדת שניתנה לכם מלמעלה להכיר את הציבור היקר והאהוב של הכיפות הסרוגות. 

להוריד מעט מחיצות, מעט מסיכות, מעט שקרים שהטמיעו בנו שכביכול אנחנו עם מחולק ומפורד ומפוזר.

תורה אחת ניתנה לנו, ולא התחלקה לפי צבעי הכיפה. 

אני כותבת את זה בדמעות, בבקשה אל תכנעי לתכתיבי חברה מזוייפים! 

האמת היא באחדות.

הכיפה לא משנה. 

התורה היא אותה תורה

המצוות אותן מצוות.

הערכים אותם ערכים.

הדגשים רק מעט שונים זה הכל!

תכילי את הבת שלך, תנסי להבין אותה.

תשבי איתה לשיחה עם כוס קפה ועוגיות טעימות שהכנת. 

לא ממקום שיפוטי של הנה איך היא הורסת לנו את השם הטוב (ה'!!! זה נקרא להרוס את השם הטוב? לאן הגענו?! לאן?!)

אלא ממקום אוהב, שרוצה להכיר את הבת שלי מחדש. הילדה שלי גילתה עולם שמוצא חן בעיניה וקרוב לליבה

למה שלא אקשיב לה? אם זה מעניין אותה- היא בטח רוצה אוזן קשבת והזדהות. זה משהו שאת יכולה לתת לה. 

הקב"ה חפץ באחדות ואהבה ושלום. תאמיני בזה.

כשיש אהבה ושמחה בבית, יש ברכה בבית וזה מה שיביא לילדים שלך שידוכים טובים.

לא איזה שמות מפוצצים של כל מיני ישיבות שלא אומרים כמעט שום דבר על היראת שמיים האמיתית של הבן אדם.

ומבחינה פרקטית זה לגמרי יכול לעבוד. היא יכולה למצוא חתן נפלא וירא שמיים שיהיה אהוב עליה ועליכם. 

רק תפתחו קצת את הראש להכיר עולם חדש. 

מאחלת לכם הרבה הצלחה. שה' יאיר את עינכם לנהוג עם הבת שלכם בדרכי נועם, שלום ואהבה ללא פחד לחץ או מתח.

כל מילה ^^^הפי
באמת תגובה כך כך חשובה ואת מרגשת אחת ♥
הפוש וחופשיה תודה ♥♥לב אוהב

כתבת יפה ממשחופשיה לנפשי
הרמ"א פוסק שרצון הבחורה קובע בשידוכים מול רצון ההורים.חסדי הים
אני פשוט לא מבין תגובות כאןוהוא ישמיענו

זה לא המקום להראות מה טוב אצלנו או מה לא טוב בציבור החרדי.

גם אם אתם הכי חושבים שזה נכון.

למה לא פשוט להתחבר למקום שלה, ולייעץ לה בגובה העיניים?

תחשבו עכשיו שהיה מקרה הפוך..

צריך לכבד אחד את השני

ישר כוחרויטל.

כתבת נכוןultracrepidam

מסכימה, אנשים פה מגיבים בלי הכרות בסיסית עם הציבור החרדי..Reminder
זה בסדר אבל צריך לקחת בחשבון שלא הכל קשור למקרה הספיציפי הזה.
מכבדת מאוד את הכאב כאחות ליוצאת בשאלהחופשיה לנפשי
פחות מכבדת את הדרך שבה שידוך לבת אחת שלא מתיישרת עם הסביבה צריך להשפיע על השאר
אז זה דיון נפרד.. (לא לכאן)והוא ישמיענו

זו המציאות כרגע,

היא שואלת מה לעשות..

אז עניתי מה לעשותחופשיה לנפשי
ובאמת שהייתי עדינה
האמת שלא ראיתי את מה שכתבת לפני שכתבתי את התגובה למעלהוהוא ישמיענו

דוקא ענו לה ממש יפה ולעניין (לא קראתי הכל)יעל מהדרוםאחרונה
הבת שלך פחות או יותר מזכירה אותי פעםמבקש אמונה

רק שאני בכלל עזבתי את הדת אז ושנאתי את הדרך החרדית

למה? כי רק לחצו ולחצו וניסו להתווכח עם הטענות שרע לי במקום להקשיב

היום חזרתי בתשובה והבנתי שאני כן מתחבר לדרך החרדית יותר אבל בלי להיות כבול ללבוש ולמגזר

אז עצה שלי, אל תנסי להתווכח ולהגן על הצד שלך, כנראה שבאמת רע לה

תקשיבי לטענות שלה, תנסי להבין אותה תדברו על זה..

יכול להיות שזה לא קשור לחרדים אלא רע לה ספציפית איפה שהיא נמצאת והיא מקשרת את זה לדרך החרדית

ויכול להיות שזה באמת דברים ששייכים למגזר החרדי וזה לא מתאים לה.

תראו ביחד. 

בכל אופן להכריח אותה לחיות חיים שלא מתאימים לה רק בשביל אחרים זה לא לעניין.

אפילו הטענה כשלעצמה מספיק מעצבנת כדי לעורר מרד אז כדאי שתרדי מהטענה הזאת לטובת שניכם 

כמוני כמוך^ארצ'יבלד

גם אני חרדי בנשמתי, אך הלבוש וניואנסים מרדימים אותי

נשמע שאת בקונפליקט גדול מאד.אורות הכתובה
מצד אחד- את יודעת שאם הבת שלך תבחר בדרך שונה מהדרך של משפחתך- זה יכול להשפיע מאד על השידוכים של ילדיכם הקטנים ממנה. לציבור שלך יש את מערכת החוקים שלו, וכך הוא עובד, ואת מבינה את המשמעויות.

מצד שני- ודאי שגם הבת הזו יקרה לך מאד. כמובן. היא אבר מגופך, בשר מבשרך, ואכפת לך מאד ואת דואגת- לכל ילדיך וכמובן גם לה- ההשתדלות שלך בפנייתך להתיעץ כאן תעיד.

את מחד לא רוצה לפגוע בילדיך הקטנים יותר- אבל מאידך אני מניח שאת מבינה שללכת בכל הכח והאמצעים נגד הרצון של הבת שלך, יכול להוביל לשלל מקומות, שאף אחד מהם לא טוב בשום צורה. הרי לחתן אותה בכח עם בחור מחברון, פוניבז׳ או מיר ברעכפלד זו לא אופציה, אי אפשר בכח. וגם לו היה הדבר אפשרי, היית בוחרת בדרך זו? היית רוצה שהבת שלך תתחתן עם בחור שהיא פשוט לא רוצה? נשמע מדבריך שהיא לא סתם 'מחליקה' מהדרך, אלא נמצאת באמת בבירור עם עצמה. היא בודקת, מסתכלת, חוקרת, רוצה לבדוק איך זה נראה מבפנים, מתארחת בשבת עם עמיתות מהמגזר הזה, בכדי לחוות זאת בצורה יותר כנה, מבפנים.
ונשמע שהיא איתנה בדעתה, וצדקת דרכה. ההיית ישנה טוב בלילה לו היא היתה מתחתנת עם מישהו שפשוט לא מתאים לה, כדי לשמור על האחים? היית יכולה להיות בביתך שמחה, כשאת יודעת שהבת שלך לא שמחה בבית שלה? אולי אפילו סובלת, מדוכאת, מרגישה כלואה וכבויה?

זו באמת סיטואציה קשה, ומורכבת. הרי את רוצה שיהיה טוב לכל ילדיך, שיהיו שמחים- ופתאום הגעתם- כהורים וילדה- לצומת דרכים, בה הטוב של ילדה אחת שלכם הוא לא הטוב של ילדים אחרים. ומרגיש כי בסוף צומת הדרכים ישנו מצוק- שכן מה שלא תבחרו- ביודעין טוב עבור ילדים אלו וביודעין לא טוב עבור ילדתכן הזו. זה באמת קונפליקט, זו באמת שאלה גדולה
לי הקטן אין פה ודעת לייעץ בנושא כה גדול. המעט שאני יכול לעשות זה לבקש את שמה ושמך שנוכל להתפלל עבורכן- שתזכו לסיעתא דשמיא עבור כולם, ושה' יאיר לכם הדרך בצורה הנכונה הטובה והמתוקה ביותר.
מתייג פה כמה נשים חכמות, בתקווה שיהיה בפיהן מענה לשון. בטוח שידעו לומר יותר ממני, מנסיונן ותבונתן.

@נגמרו לי השמות
@קרן-הפוך
@סוסה אדומה

(ועוד דבר קטן לסיום, אודות הזכרתך שאתם כהורים הרשיתם לה להתארח לשבתות אצל עמיתות מהמגזר הדתי לאומי-
ההכלה שלכם כהורים לרצון שלה, פשוט ראויים להערצה, בכל הכנות. לא כל הורים היו מסוגלים לכך, בלי קשר לדוגמא הזו. כל הורה פוגש את האתגרים שלו עם הילדים שלו, בתחומים מתחומים שונים. כל אחד מתמודד בתחומו, עם ילדו מבשרו שלו, וכשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם וצער גידול בניהם ובנותיהן שונה. כל הורה מתמודד ומתמודדת עם קונפליקטים ביחסיו עם הילדים. כשמשקים פרח הוא פשוט גדל, וכשמשקים ילד הוא גדל והמח שה' נתן בו יכול לחשוב אחרת ולרצות אחרת ולנהוג אחרת, וזה פלא איך יצור כ''כ קטן גדל למשהו שמחליט להיות עצמאי, אוטונומיה בפני עצמו. אשריכם שאתם פונים לדרך הביחד, מבקשים ומחפשים אותה, ולא את הפירוד והניתוק. לקום כנגדה, להילחם, לכעוס, לריב, להאשים, להתרחק- זה הכי רע שיכול להיות. אין מה לפנות כנגדה, פשוט אין מה. היא הבת שלך. היא זקוקה לך)

ב''הצלחה רבה, יאיר ה' דרככם אל החיים והשלום
נראלי שהיא קודמת לאחיהארצ'יבלד

זה אומנם יפגע בהם, אבל הם יתחתנו. בעוד שהפתרון לשלול את רצונה פוגע בה בצורה מוחלטת.

כל מה שכתבתי זה שיקולי מוזניים מי נפגע יותר.

אבל כללו של דבר, זה בהחלטתה, היא לא רוצה בחור ליטאי. היא יכולה להתחשב, אבל אם היא חושבת שמתאים לה דוקא דתי לאומי, אז אסור לה להתחשב. איך היא תקים משפחה עם גבר שהיא לא רוצה לחיות איתו? אני לא מבין כלל. עליכם מוטל החובה להסתדר עם התוצאה, אחרי שהיא נדחקה למקום, שהתוצאה(!) לא מתחשב בכם. אין פה יחסי גומלין של התחשבויות בין בני אדם, זוגיות מושרש עמוק עמוק לפני נתינת דין וחשבון לאנשים.

פרקטית

יש הרבה שאינם חרדים, ונראלי בדרך כלל הכוונה ב'וויב'. כדאי לחפש בחורים בסגנון הפתוח הזה. בחורים שהניואנסים החרדים לא מעניינים אותם.

בהצלחה לכם. 

אם היא כל כך רוצה בחור דת"למני123456
זה אומר שזה הכי טוב לה.
היא מזדהה יותר עם הדתיים לאומיים וזה מובן, עולם הערכים שלהם רחב יותר.(לא אפרט את היתרונות והחסרונות של כל ציבור)
הכי טוב לה להתחתן עם בחור דת"ל, כמובן שיהיה מהצד התורני של המפה.
הי,חתולה ג'ינג'ית

תייגו אותי לכאן אז מגיבה.

אשמח לעזור באישי.

לדעתי, קודם כל אכן לא לשבור את הכלים איתה..ד.

גם אין לכך סיכוי - רק ירחיק.

בנוגע לשידוכים של האחרים, אין לך שליטה על זה. לענין זה, כנראה לא ישנה כלום אם תתמכי בבת או לא. מי שזה משנה לו - יגיד ש"אחות שלה".... ומי שלא - לא יתרשם..   אדם סביר, שיש לו ראש על הכתפיים, לא אמור להיות מושפע מדבר כזה. ואולי זה יסייע לכם למצוא בשביל האחרים שידוכים יותר ב"רמה".. כאלה שגם מפעילים קצת מחשבה והגינות.

לגבי הבת הזו עצמה. לדעתי, כנ"ל, אל  תלכו "נגדה". אדרבה, תאמרו שאתם אכן מחזיקים בדרככם, אבל יתכן שחוותה דברים שגרמו לה לבחור אחרת - ואתם מכבדים את זה. זה  יוכל לגרום לכך שגם תסכים להקשיב.

ואז כדאי להסביר לה, שבסופו של דבר, גם במיגזר הדתי לאומי, יש סוגים שונים. יש יותר תורניים ויש פחות. ומבחינה ערכית - וגם מבחינת מה שכנראה לא יהיה בסופו של דבר מנוגד לה - עדיף שתהיה ברמה כזו, שתוכל לפגוש בחור עם השקפה דתית-לאומית, שיש לו גם רמה תורנית. מה שנקרא "תורני לאומי"..

אם היא במצב, שהנוגדנים שלה הם כלפי היכן שגדלה, הסמינר והרבנים, אבל לא כלפי עצם החיים עפ"י היהדות, יתכן שתסכים לכך.

ואז, יש סיכוי שתמצא מישהו שהשקפת העולם שלו בכמה עניינים אחרת מהמקובל ב"מיגזר הליטאי" (הערך של המדינה, הצבא, תחומי החיים השונים), אבל הוא יכול להיות תורני וירא שמיים לא פחות ממה שאתם מכירים בסביבתכם.. בסופו של דבר, כולם יהיו מרוצים.

דבר כזה, ידרוש גם ממנה רמה תורנית.. אם כי, בלתי "תלויית מיגזר"..

עידכון היתה שיחה עם הבתסיגל1

תודה לכל מי שענה

נשמח לעדכוןמני123456
מה קרה בסוף?
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

נוגע ללב!כינור יהודי

אני פה קודם כל בשביל אמפתיה. מה שסיפרת נשמע כמו חוויה מקטינה ומבאסת.

לכל אחד יש דימוי, שקשור בחוויות עבר בין היתר, ל"מהי גבריות" ו"מהי נשיות". אני מרגישה שכדאי שתעשה בירור בתוך עצמך א) איך אתה מגדיר גבריות. ב) האם אתה מרגיש שאתה עונה על ההגדרה שלך למושג הזה?

אם התשובה היא - כן, זו התחלה נפלאה! אז מישהי אחרת תזכה במתנה הזו. אני בכלל לא נבהלת מה"רגישות" שלך שתיארת. זו גם מתנה. בסוף העניין הוא כימיה. יכולה לבוא מישהי וממש להעריך את המתנות שזכית בהם. כלומר, להעריך את הרגישות שלך, וגם להעריך את הגבריות האמיתית שלך.

בעיניי גבריות זה מישהו מוביל, משמח, מענטש, מפרנס ועוד.

זה שנפגעת ממנה בדיוק בנקודת הגבריות זה הדבר הכי הגיוני בעולם. היא באמת פגעה בנקודה הזו אצלך.

לסיכום, תתבונן ביכולות שלך, הגבריות וה"נשיות" (כלומר, נקות הרגישות אצלך), ותבין שאתה נושא בתוכך מתנות ככ נפלאות, שכשתבוא האשה הנכונה, היא תזכה בכל כך הרבה מתנות!

בהצלחה!

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

ממש לא לעזובהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

אבל להתאמץ למצוא איך מקיימים אותם בפועל בארץ, בלי דמיונות שווא. איך מקיימים בארץ הזאת, לא באיזה עולם של ענני כבוד דמיוניים.

המצווה שלך היא לשאת אשה ולפרות ולרבות. כשיוולדו לך בעז"ה בנים המצווה עליך ללמד אותם תורה ולחנך אותם לקיום מצוות. האם הם יצאו גדולי הדור או קטני הדור - לא צריך לעכב אותך או לבלבל אותך כשאתה מחפש אשה מציאותית, 

"בהדי כבשי דרחמנא למה לך - מאי דמפקדת עלייך למעבד!!!"

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
"לפיכך יהיו אומרים כל אחד ואחד, מתי יגיעו מעשיי למעשה אברהם יצחק ויעקב" (תנא דבי אליהו פרשה כג)
זה שכל אחד צריך לשאול, זה אומר שבהכרחadvfb

כולם צריכים להגיע למעשי האבות?

ואם נדייק הכתוב מתקמד במעשים, זה לא בכדי.

הכתוב לא מדבר על המדרגה הרוחנית של האדם.

אני לא מבין בדרגות רוחניות. אני רקחסדי הים

יודע ש'הברית מנוחה' כותב שאפשר להגיע למדרגות רוחניות יותר גדולים מהדורות הקודמים.

במיוחד בזמן הגאולה, כמו שהרב קוק מאריך בכמה מקומות.

ומי אמר,שאתה לא יכול וראויקעלעברימבאר
להיות בעל דרגה רוחנית גבוהה?
מסכים עם הרישאadvfb
מעשיך כמו אברהם זה לא חייב להיותקעלעברימבאר
כמו גדול הדור. כתוב כמו האבות, לא כמו משה
הכח הזה נטוע בנו מכח האבות להגיעחסדי הים

לדרגתם.

הם הורישו לנו את כח המידות והמעשים שלהם.

(כמעט כולנו לא צאצאים של משה, וגם יש להאריך ברוחב ובעומק שמשה לא הוריש את כוחותיו לדורות הבאים.)

..שפלות רוח

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי הים
וָאֶהְיֶה לָהֶם כִּמְרִימֵי עֹל עַל לְחֵיהֶם וְאַט אֵלָיו אוֹכִיל".
אם אתה אדם שמקשיב לאנשיםadvfb

כדאי לך להקשיב לכל האנשים שאומרים לך לרדת מהעץ.

אולי הם טועים, אבל כדאי להקשיב לקול הזה ולקחת אותו ברצינות. אולי הוא אומר משהו, אולי לא.

..צדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 13:48

לא חשוב

לרדת מעץ החיים?חסדי הים
"וְעֵץ הַחַיִּים בְּתוֹךְ הַגָּן". "עֵץ חַיִּים הִיא לַמַּחֲזִיקִים בָּהּ וְתֹמְכֶיהָ מְאֻשָּׁר". "פְּרִי צַדִּיק עֵץ חַיִּים. "וְעֵץ חַיִּים תַּאֲוָה בָאָה". "מַרְפֵּא לָשׁוֹן עֵץ חַיִּים".
לא, מעץ הדעת טוב ורעadvfb
"מסטרא דעץ הדעת טוב ורע דקשיר לון ביצר הטוב למהויחסדי הים
עזר בהדייהו".
..advfbאחרונה
מסכים עם הכותרתפשוט אני..
עם ההמשך פחות
הוריו של מר שושני דחפו אותו להיות גדול הדוראריק מהדרום
זה לא הפך את שושני להיות מאושר יותר, בספק אם הפך את הוריו.
לא דברתי על לדחוף. התכוונתי שאני ואשתי לעתידחסדי הים

נבנה בית מלא תורה וקדושה וניתן לו את מרב הכלים להיות גאון הדור, ואם הוא ירצה ויזכה הוא יהיה.

זה לא שנגיד לו תהיה גאון הדור.

"בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח ה' לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל".

רב' חסדי, אתה איש חמוד.די שרוט
שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1אחרונה
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

חחח גדולהפי
אוחזיויקאחרונה
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילואאחרונה

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.אחרונה

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
לאלאצעיר

כאמור - פשוט לא רלוונטי בגילאים האלו.

כן נפגשתי עם צעירות ממני ב12-13 שנה. לא כי זה מה שאני מחפש אלא כי את כל השאר אני כבר מכיר.

ומנכל ישפה( מה שזה לא יהיה) צריך להפסיק למכור שטויות לציבור מתוסבך גם ככה.

ואת המילה סטטיסטית הכנסתי מנימוס כדי שלא תצעקי "אבל גם לגברים יש בעיות". נכון, אבל פה לא מדובר על בעיה אלא על טבע. 

כשבחורה בת 30+ פוסלת מישהו כמה שנים מעליה כי "היא נראית צעירה לגילה" אני מתאפק מלשאול אותה אם גם מבפנים היא צעירה לגילה. 

אולי יעניין אותך