עבר עריכה על ידי לב אוהב בתאריך ל' בתשרי תשפ"א 17:58
שמחה שאת פונה "אלינו"
למרות שלמעיישה אין אתם ואנחנו. אנחנו עם אחד.
ולמעיישה למעיישה להיות חרדי זה בסה"כ תרבות.
זה לא קשור ליראת שמיים, או לעבודת ה' בלב.
דתי לאומי לא עובד פחות את הקב"ה מחרדי.
יש דגשים מעט שונים לכל מגזר,
יש כללים וחוקים לכל מגזר שמאפיינים אותו
יש תכתיבי חברה.
יש מעט קוד לבוש שונה, ואני מדגישה קוד לבוש, לא בהכרח רמת צניעות. (נכון שקוד הלבוש במגזר החרדי מחייב רמת צניעות יותר גבוהה, אבל אין זה אומר שבחורה דתית לאומית לא יכולה להחליט להתלבש אף יותר צנוע מחרדית ממוצעת. הכל עניין של בחירה.)
בכל אופן הקב"ה נמצא ביננו ובתוכנו. ואם נחשוב שבגלל עריקה למגזר אחר השידוכים של ילדנו ייפגעו,
אז אבוי לאמונה ולביטחון שלנו בקב"ה.
ובכלל, בעיניי, מחילה מכבודך, יש כאן תפיסה מעט מעוותת וקצת חסרת פורפורציות,
הילדה לא חזרה בשאלה, הילדה לא עזבה את הארץ, היא בסה"כ התחברה לסגנון קצת אחר וצורת חיים אחרת.
נכון, זה קצת מבאס ולא נעים, אולי אפילו מעט מאכזב, אבל לקבל חיזוק מרב שצריך כמובן לשמור איתה על קשר. כאילו... ברור לשמור איתה על קשר!!!!
תמיד שומרים על קשר עם הילד!!! אם לא אנחנו נשמור איתו על קשר אז מי כן?!?!?....
עכשיו זאת הזדמנות נפלאה ומיוחדת שניתנה לכם מלמעלה להכיר את הציבור היקר והאהוב של הכיפות הסרוגות.
להוריד מעט מחיצות, מעט מסיכות, מעט שקרים שהטמיעו בנו שכביכול אנחנו עם מחולק ומפורד ומפוזר.
תורה אחת ניתנה לנו, ולא התחלקה לפי צבעי הכיפה.
אני כותבת את זה בדמעות, בבקשה אל תכנעי לתכתיבי חברה מזוייפים!
האמת היא באחדות.
הכיפה לא משנה.
התורה היא אותה תורה
המצוות אותן מצוות.
הערכים אותם ערכים.
הדגשים רק מעט שונים זה הכל!
תכילי את הבת שלך, תנסי להבין אותה.
תשבי איתה לשיחה עם כוס קפה ועוגיות טעימות שהכנת.
לא ממקום שיפוטי של הנה איך היא הורסת לנו את השם הטוב (ה'!!! זה נקרא להרוס את השם הטוב? לאן הגענו?! לאן?!)
אלא ממקום אוהב, שרוצה להכיר את הבת שלי מחדש. הילדה שלי גילתה עולם שמוצא חן בעיניה וקרוב לליבה
למה שלא אקשיב לה? אם זה מעניין אותה- היא בטח רוצה אוזן קשבת והזדהות. זה משהו שאת יכולה לתת לה.
הקב"ה חפץ באחדות ואהבה ושלום. תאמיני בזה.
כשיש אהבה ושמחה בבית, יש ברכה בבית וזה מה שיביא לילדים שלך שידוכים טובים.
לא איזה שמות מפוצצים של כל מיני ישיבות שלא אומרים כמעט שום דבר על היראת שמיים האמיתית של הבן אדם.
ומבחינה פרקטית זה לגמרי יכול לעבוד. היא יכולה למצוא חתן נפלא וירא שמיים שיהיה אהוב עליה ועליכם.
רק תפתחו קצת את הראש להכיר עולם חדש.
מאחלת לכם הרבה הצלחה. שה' יאיר את עינכם לנהוג עם הבת שלכם בדרכי נועם, שלום ואהבה ללא פחד לחץ או מתח.