שם-לא חפץ בכך, מי שיודע-יודע. (ומי שכ"כ מסוקרן מוזמן לאישי...)
גיל-שמיניסט. (לא אכתוב גיל מדוייק, למרות שכבר חשפתי את תאריך הולדתי בשרשור אחד...)
על מה אני בעיקר כותב...?
לא יודע, על מה שיוצא לי. על כל מיני מסרים שחשוב לי להעביר אותם, על כל מיני רעיונות פרי מוחי, אם זה חשוב, אני משתמש הרבה פעמים בשיבוצים מקראיים וכדו'...
סגנון של חריזה, בדר"כ אני כותב שורה שמתחרזת עם שתי שורות שאחריה, לפעמים שורה שמתחרזת עם שורה שאחריה. סגנון פשטני כזה, עם שיבוצים מקראיים משולבים, לא הייתי אומר שסגנון הכתיבה שלי גבוה מדי, הוא מצד אחד גבוה, ומצד שני פשטני ומובן. זה בערך.
הייתי עט נובע מזהב, או קולמוס מהודר, מתלבט ביניהם. ולא סתם עט נובע, עט שהדיו נשפך ממנו, נובע מליבו ונכתב על הקלף.
עצה שהייתי נותן לכתיבה טובה:
ראשית, קטונתי. באמת שאני לא כזה מומחה לשירה, אני די מגשש ודי מתחיל בעניינים האלו.
אבל מה שכן, הייתי ממליץ לא לוותר, להמשיך ולכתוב, להמשיך ולנסות, ובעיקר הייתי רוצה לומר לא לפחד מעבודה קשה. לפעמים אנחנו חושבים שזה קלי קלות, שתבוא וכל יום פשוט ישפך ממך השיר ויהיה מושלם. זה קורה לעיתים, אך על שיר אמורים לעבוד עליו, אמורים לחשוב על ביטוי הולם של מחשבותינו באופן המדוייק והקולע ביותר שיתאר את מחשבותינו, בלי להתפשר על חרוזים או אורך השורות והמבנה וכו'...ולא לפחד להתאמץ כדי שתהיה תוצאה טובה.
ואם יש תקופת יובש, כדאי בינתיים לפחות לקרוא שירים אחרים, לקרוא דברים אחרים שיביאו השראה וכו'...
ועוד משהו, לא לפחד להשתמש בשיבוצים מקראיים. מה זאת אומרת...? אתה רוצה להשתמש בביטוי תנכ"י ולשבץ אותו בשיר...? תפתח תנ"ך, תראה את המקור ואיך הוא נכתב באופן מדוייק, ותעתיק לשיר...(אפשר גם להיעזר ברב גוגל, כמובן...)
ואפשר גם ללמוד תנ"ך, בעיקר נביאים, ומשם לשאוב השראה לביטויים ולשפה מקראית..
ועוד משהו, לא לפחד לשתף...
אם לא מדובר במשהו ממש אישי, אפשר לשתף אותו עם עוד אנשים שיכול לעזור להם. או אפילו אם מדובר במשהו אישי אך אחרים לא יבינו את ה"פרטים" וכדו'...אפשר גם לשתף, אך זה כבר מצריך אומץ. לשתף רק יכול לתת פידבקים טובים להמשיך לכתוב, ולעזור לאנשים אחרים וכו'...
ועוד משהו אחרון חביב, כמו שאתם מצפים מאנשים שיקראו את השירים שלכם ויגיבו לכם, כך גם אתם אל תהססו לקרוא שירים של אחרים, ואפשר אפילו לפרגן ולתת להם פידבק להמשיך לכתוב, זה גם יעזור לכם ואתם יכולים לקחת השראה מהשירים האלו...
וכמובן, בתגובה שלכם תהיו כנים, ואם אתם רואים שיש מקום לשיפור בנקודה מסויימת תעירו עליה, בתור כותב אני רק שמח מתגובות כאלו, כמובן שלא יבוא רק בתור ביקורת אלא עטוף בפרגון על כל השיר שכן היה טוב ורק קטע מסויים/נקודה מסויימת יש לה מקום לשיפור...
ובזה אני רוצה להודות ל@רחל יהודייה בדם, שמשקיעה וקוראת את כל השירים ומשתדלת להגיב כמעט על כל שיר בתגובה טובה ומעודדת, יישר כוח....
ונתייג את:
@מאן דאמר
@נקומה נא
@מזמור לאל ידי
@שירה 333
אם אזכר בעוד ניקים, בעז"ה בלנ"ד אשתדל לתייג אותם...
שכוייח...
!!