רק מנסה להגיע כמה שיותר רחוק, הכי רחוק שאפשר מהקרבות שלא פוסקים ומהסערה שלא נרגעת ומהכאב האינסופי, והתהום העמוקה שנקראת הנפש שלה.
לנגה אין סתם עוד איזה נפש, ישלה נפש חולה, חולה מאד. היא עוד אחת מהמשוגעים האלו, שהולכים לפסיכיאטר ולוקחים כדורים, האלו שרוצים לקפוץ מהגג ושמגיעים למיון פעם בשבוע עם חתכים עמוקים, שהם בעצמם חתכו..
ועכשיו, היא רק מנסה להתרחק מעצמה, מכאביה הרבים.
היא חולפת על פני סבתות עם סלים שמחליפות חוויות מהביקור האחרון אצל הנכדים, היא מפלסת דרכה דרך הפגנה על מחירי הקוטג ונתקלת במורה מהתיכון, שפוערת עיניים מודהמות ללבושה, גבר צעיר עם עגיל בגבה מציע לה הקפצה, היא אפילו לא מביטה לעברו..
כל כולה מרוכזת בריצה. היא מתעלמת מהכל, מהרחוב הירושלמי ההומה, מהאנשים והדיבורים והצלילים, מהסביבה ומהקור העז. 'רק לרוץ' המוח פוקד על הגוף, והיא רצה ורצה ורצה.
מתחיל להחשיך, הקור מתעצם ונגה מוצאת תעצמה מתנשפת ומתיישבת בכבדות על ספסל מזדמן.
היא קולטת שהיא מזמן עברה את השכונה שלה, שהיא בכלל בקצה השני של העיר, ומבט זריז במוביט מבשר לה שיש אוטובוס עוד שבע דקות, לכיוון ביתה..
אט אט הנשימה חוזרת להתייצב, ופתאום תחושת רוגע ננסכת בתוכה..
היא מעיפה מבט לסביבתה, מבחינה בצ'ופר כלשהו מונח על הרצפה, נגה מרימה אותו וקוראת באיטיות...
"שעות ספורות לפני שעזבנו את הישיבה,
נתן לי אבנר תמונה אותה צילם
מספר חודשים קודם לכן.
בתמונה אני רץ לאורך גדר המערכת בלבנון.
על גב התמונה כתב הקדשה:
"יעקב מידי פעם עצור,
הסתכל בתמונה
ושאל את עצמך:
לאן אני רץ בעצם?!
אבנר."
השאלה מהדהדדת בראשה, לאן בעצם היא רצה? והאם, אי פעם היא תצליח להגיע ליעדה ולהתנתק מעצמה, מנפשה?