שאלה לבנותוהוא ישמיענו
למה להרבה מאוד בחורות (נכון, לא לכולן. וכו') מאוד חשוב שהבחור עשה/ עושה צבא?
ולמה הן יעדיפו לרוב (בלי לבדוק.. אני משער שזה ככה, וככה זה נראה) בחור שעשה צבא על פני בחור שעשה שירות לאומי?
והאם יש בעיניכן הבדל בין בחור בתפקיד קרבי לבין בחור שלא בקרבי? ומדוע? האם זה רק משהו רפואי- כי את זה אתם יכולים לוודא, או שיש כאן גם דברים מעבר (למשל איך יסתכלו עליי)?

אז..
מה צבא אומר לכם על הבחור..?
אני רוצה להבין (זה לא משנה לי פרקטית)

תודה!
..הללויה~
אני נשואה, ובעלי לא עשה צבא עדיין (דחה את השירות הצבאי ולא בטוח שנחליט שיתגייס בסוף)
וזה לא מפריע ולא הפריעה לי כלל.

לפי מה שאני רואה מחברות...
בחור שלא עשה צבא נחשב ל"פחות"
מדוע?
לחץ חברתי שגוי. זה הכל...
כי ברגע שבחורה יוצאת עם מישהו, ככל שהוא יותר קרבי זה יותר מרשים.. והיא יכולה להתנשא יותר על חברות שלה
(אומרת כי ראיתי דברים כאלו מקרוב,
אך יכול להיות שישנם עוד סיבות שלא נגלו לעיני לעת עתה)
זה בגדול העניין. לחץ חברתי מצד הסביבה של הבנות...

כשאנחנו התארסנו הרימו לא אחת גבות בתהייה מדוע הוא אינו עשה צבא. אך לי זה לא הפריע, זה לא מה שמשנה.. מה שמשנה זה מה שיש בפנים.
כלומר רק לחץ חברתי? ומה לגבי נגיד ה'תחושת ביטחון'?והוא ישמיענו

(לי זה נשמע מאוד מוזר- 'תחושת ביטחון'.. אפשר לחשוב שמי שסיים קרבי מסתובב עם נשק או משהו.. אבל לפעמים פה בפורום בנות טוענות את זה)

..הללויה~
תחשות בטחון איננה קשורה לנשק או לעבר צבאי כלל,
לעניות דעתי זו טענה מעט מגוחחת.

אני עברתי לפני שנה אירוע, שעירער לי את הבטחון לחלוטין,
כשאני עם בעלי, על אף שהוא לא עשה קרבי, אני מרגישה בטוחה ונינוחה

התחושת בטחון היא חלק מהקשר, והיא חשובה כל כך
לא חושבת שאפשר בעזרת בעל קרבי לרכוש אותה.
תודה! מסכים ומקבלוהוא ישמיענו

מעניין לשאול בכלל- למה בנות מצפות שהבנים יתנו להם ביטחון?

למה זה חלק מהדרישות המקובלות מגבר?

..הללויה~
כי בנות בטבען הן יותר שבריריות, והן דורשות גב, תמיכה, מישהו שאפשר להשען ולסמוך עליו.

לא דווקא במובן הפיזי, לרוב במובן הנפשי
בסדר. עדיין- מי אמר שבנים יוכלו לספק להן את זה?והוא ישמיענו

ומה עם גברים שגם הם שבריריים ודורשים גב, תמיכה, מישהו שאפשר להישען ולסמוך עליו?

כי הרי זה- כבר לא ממש לגיטימי בתרבותנו המתקדמת..

..הללויה~
בעקרון בזוגיות, הצורך שיש לאישה, יש אותו גם לגבר
שתיהם צריכים תמיכה וגב ומקום בטוח.

מחילה. לא דייקתי את דבריי...

לבנות הצורך הזה יותר גלוי, ודרוש גם במובן הפיזי ולא רק הנפשי
גברים בדרך כלל לא מדברים על כך שיש להם גם את הצורך הזה, והוא בעיקר צורך נפשי
גם אצל בעלי חיים זה ככה.מבקש אמונה

אמנם יש לנו שכל, אבל עדיין יש לנו דחפים משותפים עם בעלי חיים - נפש בהמית.

כנראה שזה טבוע כדי לגדל צאצאים בצורה בטוחה

אז נעשה אידיאליזציה לנפש הבהמית?והוא ישמיענו

כתבתי מה הסיבה, והיא הגיונית.מבקש אמונה

אמרת שמעניין אותך מה הסיבה... זאת הסיבה. 

וואוחצילוש
נראה לי זה ממש לא נחמד לחשוב שבנות מסתייגות מזה כי הן שטחיות.. זה מראה על איזשהו סולם ערכים. בחור שיכול לשרת בצבא ובוחר שלא.. זה כנראה לא ממש חשוב לו. ואני אומרת את זה בתור אחת שנשואה לאברך טרם גיוס..
אבלוהוא ישמיענו

יש הרבה שלא יצאו עם בחור שלא יכול לשרת בצבא, ובחר בש"ל..

גם פה זה מראה על סולם ערכים?

לא, לכל כתבתי שיכול לשרת ובוחר שלאחצילוש
מבין. אבל מה לדעתך הסיבה במקרה שהבאתי?והוא ישמיענו

התכוונתי בשאלה לבחור שעשה צבא מול בחור שעשה ש"ל,

ובחור שעשה קרבי מול בחור שעשה תפקיד גוב'

אממ.. מנסה לחשובחצילוש
כי לא נתקלתי במקרה כזה במעגלי החברות שלי.. אבל נראה לי פשוט בורות בנושא, ופחד לברר למה.. וכן גם חיצוניות. קצת קשה לומר בשיחה במענה ל"איפה בעלך שירת?" את התשובה "הוא לא" גם אם זה מסיבה לגיטימית... בעיני מפדח באותה מידה כמו שלא עשיתי שירות לאומי בעצמי. אבל באמת זה עניין של סולם ערכים אישי. מבינה בנות שלא עשו מסיבות כאלה ואחרות כמו שמבינה בנים.. אני אישית התחתנתי באמצע שנת השירות שלי, היה מאוד קשה, אבל רציתי לסיים בכל מחיר. ואגב, מכירה בחורים שלא שירתו בצבא אלא בחרו בש"ל/לא בכלל מתוך נוחות ופרצה לקהל פטור למרות שלגמרי יכלו.
את מבלבלת בין שני דבריםקל"ת
יש הבדל בין בחור שלא התגייס כלל לצבא לבין בחור שהתגייס לצבא אך לא היה בקרבי.
לעניות דעתי לרצות מישהוא שעשה צבא(לא משנה איפה שירת), זה לגיטימי לגמרי וכן מעיד על השקפת עולם/ זרם אליו משתייך(חרדי?).
לעומת זאת, לרצות בחור ששירת בהכרח בקרבי זה כבר לדעתי בררנות וראייה ילדותית. (מחשבה שגויה שמי שהיה בקרבי הוא בהכרח יותר 'גבר' מאדם גובניק).
רק מדייקת, שיש אנשים שלא עושים צבא על רקע רפואי...יעל מהדרום
נכוןקל"ת
לא על זה דיברתי.
מדברת על מקרים שבחורים במודע מרצונם לא משרתים בצבא או בשרות לאומי מתוך אידאל רק ללמוד תורה
זה אומר הרבה דבריםאיכה
ושאלת המון שאלות שלא בהכרח מעסיקות את אותה אחת..

*עשה / לא עשה צבא - אם הציפיה הוא שיעשה אז זה חתיכת תיק שלא תמיד רוצים לקחת אותו עלייך. חוץ מזה הוא גם רשמית לא יכול לעבוד וזה משמעותי כשמתחתנים.
מעבר לזה, אפשר לראות דברים בזה דברים שמעידים על אופי (כמובן תלוי בנתונים), למה הוא עדיין לא עשה צבא? יש לו סיבה מוצדקת לזה או שהוא סתם דחיין ולא חושב הלאה? כמה אחריות יש לו?
יש בזה משהו מחשל ומבגר ולפעמים בנות מחפשות מישהו יותר בוגר וזה יכול לתת להם איזושהי אחיזה במציאות שיש יותר סיכוי שהוא בוגר כמו שהם רוצות.

* לגבי שירות לאומי, זה פשוט אומר שבוודאות יש לו בעיה רפואית.
אחת כזאת משמעותית, שאפילו לא קיבל ג'וב.
כנ''ל אותו אחד שלא עשה צבא.
וחוץ מזה יש גם עניין של נחשב, או שבנות מרגישות שהוא יהיה יותר גבר אם עשה קרבי.
לגבי השאלה הראשונה-והוא ישמיענו
השאלה היא לא מה ההבדל בין עשה לצבא לעדיין לא עשה, אלא מצד עצם הצבא- מה בעצם חשוב לכן בזה שהוא עשה צבא?

ומה הכוונה 'אפילו לא קיבל ג'וב'? ולמה זה כזה משנה איך הוא נראה בעיני אחרים?
..איכה
יכולות להיות הרבה סיבות, יכולה לענות מה ששמעתי מבנות..

אי אפשר לצאת לעבוד עם לא עשית צבא, זו חובה שצריך לעשות אותה מתישהו (אולי אפשר להשוות את זה למישהו בלי תעודת בגרות.. רק שאת זה הרבה יותר קל להשלים וההשלכות קצת פחות דרסטיות)

אין דיון אם למישהי יש בעיה על איך הוא נראה בפני אחרים (כי זו בעיה שלה, אין פה מקום לדיון) , אלא יותר מעיד על הבעיה הרפואית..
והאם להתחתן עם מישהו עם בעיה רפואית או לא, זה כבר נושא אחר וגם בסוף זו החלטה סובייקטיבית שכוללת גם יכולות של הבחורה
יכולות של הבחורה לבדוק קצת יותר לעומק?והוא ישמיענו

אולי.איכה
אבל גם יכול להיות שהיא בדקה לעומק והחליטה שלא מתאים לה כי אין לה יכולת לתת גיבוי בנקודות שהוא חלש בהם מכורח המציאות.

לא כל הבנות סטיגמטיות ופוסלות על כל שטות, ולא תמיד עובר להם בראש מה שאתה חושב שעבר להם בראש
אמרתי שכל הבנות סטיגמטיות?והוא ישמיענו

אני בכוונה מאוד מאוד נזהר, שלא להכליל, ועשיתי את זה לאורך כל השרשור פה..

אבל איכשהו המון פעמים כשמדברים על תופעה נרחבת שבואי נודה על האמת- לא הכי אידיאלית או טובה,

'בורחים' למקומות האלה של כל אדם לגופו ולא להכליל... ואז לא מתמודדים בעצם עם התופעה.

לא יעזור כמה שיהיו הסתייגויות...

לא אמרת את זהאיכה
רק מרגישים שאתה בא עם מטען מאחורי השאלות האלו..

התגובות שלך נשמעות כאילו שהבנות שפגשת פסלו על דברים בלי לבדוק אותם לעומק וזה הרושם שרואים על מה שאתה כותב .

וחבל, כי כמו שיש בנים מגוונים, חלק טיפשים וחלק חכמים וחלק פוסלים על שטויות וחלק לא, אנחנו צריכים להמשיך להאמין שיש עוד כאלה ופשוט פגשנו את הצד הלא נכון של הסטטיסטיקה.

מקווה שאני לא פוגעת באפחד 🤷‍♀️
אבל כשיש תופעה נרחבת, צריך להבין קודם את הסיבותוהוא ישמיענו

ואח"כ לטפל בתופעה

זה לא עוזר לאנושות להגיד- 'אה, כל אחד הוא בפני עצמו'. זה לא מקדם כלום

אני עשיתי צבא, שירות קרבי.

ולכן אין קשר בין השרשור הזה אליי.

חוץ מזה, שאני רגיש לתופעות כאלה שנראות לי לא צודקות. וזה המניע שלי בשרשורים מעין אלה. מנסה למצוא צדק, או לחילופין להראות שזה לא צודק. לגבי האפשרות השניה- מספיק לי שאדם אחד יתעורר.

אני רגיש לזה שאני רואה פה שרשורים שכואבים את התופעה, ואנשים באים ואומרים להם- כל אחד לגופו. כי הם יודעים שזו תופעה.. וזה הרבה יותר מאשר 'ההיא החליטה ככה' ו'ההיא רצתה ככה'

אני שם תופעות על השולחן, כדי שידברו עליהם. במיוחד כאלה, שמעדיפים לדחוק הצידה.

כן, אני מרגיש שצריך לדבר על הדברים האלה.

המטרה שלי היא לעזור לבירור של כולנו

כי המצאנו כלים פסיכולוגיים מבריקים כדי להשקיט מצפון... כל מיני אמירות שאנחנו תמיד שולפים מהכובע.

או למשל התפיסה ההומניסטית של 'כל אחד ומה שהוא בוחר' תוך התעלמות מוחלטת מתופעה, מקולקטיב..

יש הרבה פעמים אנשים שנוח להם לברוח למקומות האלה ולסיסמאות, ולא להתמודד עם הדברים עצמם.

איכה
אני שוב אומרת שאני לא בהכרח חושבת את מה שכתבתי, רק הבאתי את הדעות שאני שומעת .

הלוואי זה יעזור למישהו 🤷‍♀️
מהניסיון שלי, מי שחושב מחשבות כאלו גם אם חסרות הגיון קשה להוציא אותו מזה.
שוב. כתבתי בפתיחה שאני שואל כי אני רוצה להבין.והוא ישמיענו

זה לא משנה לי פרקטית.

קרי:

השאלה היא שאלה תיאורטית, כי אני רוצה ליישב את הסתירה בין האידיאל למציאות שאני מרגיש בנושא הזה.

ואין לה שום השלכה פרקטית עליי, או על אחרים.

והמטרה השניה, היא שאם אכן אין סיבה הגיונית (אני לא יודע ולכן אני שואל)-

שאנשים יתעוררו, ויבינו,

שהתירוצים האלה לא נשמעים טוב בעיני אף בחור נורמלי.

ושכדאי לעשות חישוב מחדש.

למשל בינישי"ם בישיבות גבוהות באיזשהו שלב מקבלים פטור מהצבאוהוא ישמיענו

נראלי שבראשון מעורב עניין השקפתיחדשכאן
קשה להתעלם מזה.
יתכן וזה הפער ביניכם..
•••מסקנה
משיחות שלי עם כמה חברות בנושא...

הרצון שמתישהו בחייו יהיה בצבא :
אולי זו לא סיבה מחמיאה במיוחד אבל- זו הנורמה. יותר פשוט לא "להיכנס לפינות" (נכון שאפשר לברר מה סיבה הפטור אבל כשעוד לא מכירים את האדם ולא יודעים מה "מפספסים" יש נטייה ללכת על ה"פשוט"... )

בסטיגמה, צבא ושירות לאומי זה לא אותו דבר מבחינת התחספסות והיחשפות לעולם החילוני... יש משהו יפה בבחור שספון בישיבה, אבל יש כאלה שיעדיפו אחד שמכיר לעומק גם מעבר. (בעיני זה לא סותר אבל שיהיה...)

יש הבדל בין מי שעשה קרבי למי שלא.. יש לי חברות שיעדיפו את הקרבי כי זה מראה על רצון לתרום "יותר" כי הוא מוכן לסכן את עצמו בשביל עמ"י... וכאלה שמראש לא חושבות שהוא יהיה קרבי סתם בגלל האופי שבסטיגמה הוא שונה בין קרביים לכאלה שלא וגם מבחינת לחץ כשיצא למילואים;)

אולי זה כבר נושא לשרשור אחר אבל אני רוצה להאמין שכשאנשים בוחרים מישהו לחלוק איתו את שארית חייהם הם פחות מונעים מ"מה חושבים עליי" ומצליחים להכניס את מחשבות הסביבה למשבצת הראויה להן ולא מעבר...
לגבי היחשפות לציבור חילוני-והוא ישמיענו
בצבא זה קיים באותה מידה, וההשפעה אולי אפילו יותר חזקה. ובנוסף, בנות אקדמאיות נחשפות לא פחות- ככה שהטענה הזאת לא נראית לי הוגנת

לגבי 'מה יגידו עליי'- אז איך את מסבירה את הפער בין ג'וב לקרבי? רק כמו שאמרת- הענין של המילואים?
התכוונתי לזה בדיוק -מסקנה
יש בנות שרוצות "לוודא" שהאידיאלים של הבחור מחזיקים מעמד גם אחרי שהיה בצבא...

לפעמים יש פער בין מה שאני חושבת שכדאי לעשות/לחשוב לבין מה שאנשים אחרים עושים (וזה כמובן בסדר והגיוני גם..)
מבחינתי, אין הבדל בין קרבי לג'וב בעניין ה"מה יגידו עליי". האדם שאתחתן איתו הוא כ"כ הרבה מעבר לתפקיד שי/עשה בצבא. זה בעיקר יושב על המילואים והמלחמות...
(נכון שאי אפשר לחיות כל הזמן בפחד, ושגם כשעולים לכביש יכול ח"ו לקרות משהו... ולכן אני לא נגד לצאת עם מישהו שעשה קרבי)

משהו נוסף שעלה לי שיש סיכוי סביר יותר שיהיה לקרביים בזמן השירות - כושר גופני.. (וכשלא רואים תמונה זה מידע שיכול לעזור)
זה לא שכל מי שעשה צבא נחשף לציבור החילוני עד כדי כךחופשיה לנפשי
בכל זאת יחידות של ביינישים וכו
רק הסדרניקים הם במחלקות ביני"שוהוא ישמיענו

לגבי תחושת ביטחון שבחור קרבי יכול אולי לספק לכן-והוא ישמיענו

תסלחו לי. זה שטויות.

בצבא הייתי עם נשק, אז יכולתי להגן.

עכשיו אין פה שום ענין של בטחון. 

אני לא אוכל להגן עליכן יותר מכל אדם אחר (רק אומר כדי להוציא מהסרט).

אז אין קשר בין 'עשה צבא' לבין תחושת ביטחון..

לכן לרצות בגלל זה- נשמע לי או טענה שתלושה מהמציאות (ותמחלו לי), או טענה שבאה לכסות על האמת-

שאין באמת תירוץ מספיק אמיתי. ואז אני נוטה לחשוב שהכיוון הוא.. להרשים את הסביבה.

וזה נראה לי ממש ילדותי, כמו חיילים קרביים שמנסים להראות לכולם כמה הם גיבורים גם כשהם לא..

(אלה שלמשל בצבא לא עושים כמעט כלום שהם לא חייבים, והעיקר שיהיה על הנשק מלא שיפצורים וכו' כשהם נוסעים ברכבת..

בעיני אדם שהוא צנוע הוא הרבה יותר גיבור)

(כותב כאדם שעשה שירות קרבי)

בדיוק. לכן אני לא חושבת שזו הסיבה של רוב הבנותחצילוש
שזה מפריע להן.. מן הסתם שהן מספיק אינטילגנטיות להבין שהקשר הוא קלוש. אלא אם כן זה בחור מיחידה מובחרת שלמד להרוג עם הידיים😅
אבל יש כאלה שאומרות את זה.. מה לעשותוהוא ישמיענו

גם בפורום הזה הטענה הזאת נשמעת מידי פעם

אולי הן מתכוונותמסקנה
ביטחון במובן של תחושה - זה לא שמכל עבר קופצים עליה מחבלים, אבל היא יודעת שכשהיא תלך איתו בשוק הערבי - היא בטוחה. הוא יוכל להסתדר ולא יברח או יקפא...

זה לא בא אחרי מחשבה מעמיקה, לכן זו תחושה ולא וודאות. (כמו שיש כאלה שבחור קרבי אצלן מצטייר ישר כאחד עם כתפיים רחבות...)

בכללי לפעמים נראה מהצד שמישהו שהחזיק נשק הוא עם בטחון עצמי.

(ת'כלס השאלה שלך היא על התנהלות החברה בכללותה, לא?
קצת כמו למה יש כאלה שיעדיפו להיפגש עם סטודנט להנדסת תכנה על פני בחור שיפוצניק שעוד מעט מקים עסק משל עצמו?)
אם אין לו נשק סביר להניח שכשהוא ירגיש סכנה- הוא יברחוהוא ישמיענו

שוב, תלוי באדם. לא קשור לצבא/ לא צבא

מסכימהמסקנה
לגמרי.חמדת66
מתייחס להודעה שלמעלה...
שאין קורלציה הכרחית בין עשה צבא ו׳תחושת בטחון׳. ואפילו מבחינת כושר זה ממש לא מוכרח (ברור לי שזה ידוע, רק חשוב להדגיש), הכרתי לא מעט חברה שהיו בכושר שהיה משפיל הרבה חברה קרביים, אבל נדחו בגלל בעיות רפואיות איזוטריות.
כמו כל החלטההפי
הצבא כן הרבה פעמים אומר על הבחור
אם הוא עשה שירות אולי יש לו בעיה רפואית שחשוב לדעת לשאול אותו בעדינות איך הוא מתמודד איתה.
בנוגע לתפקיד בצבא זה קצת מראה באיזשהו מקום על הבחירה שלו .. אבל כמובן זה ממש לא מכליל
יש בחורים שהם אוצרות שלא הסתדר להם הצבא וזה מהמם וזה בסדר .

בנוגע לקרבי אני אישית לא מתלהבת זה מפחיד אותי שהוא יצא למילואים אני מעדיפה שהוא ישאר בבית ויחסוך לי דאגה.
מה שמפריע לי, זה שיש הרבה מאוד אוצרות שנשכחים,והוא ישמיענו

שנעלמים, שהחברה בכלל לא מנסה או רוצה אפילו לגלות. ומעדיפה לדחוק הצידה.

אנשים נפלאים ונהדרים, שלא פעם אחת ולא שתיים, מתקשים מאוד בדייטים בגלל עיני בשר.

אנשים ממש טובים, שלא רוצים שכל פעם, מחדש, לא יהיו מעוניינים בכלל לשמוע מי הם ולהכיר אותם קצת יותר, בגלל טייטל מסוים וכללי, שאף בחורה כמעט לא טרחה לבדוק לעומק.

אנשים גדולים שהחברה פשוט מקטינה אותם.

אז אני מסכים איתך, יש הרבה בחורים שהם אוצרות שלא הסתדר להם הצבא/ קרבי וכדומה- אבל אף אחד לא גילה אותם או לא מעוניין לגלות את האוצרות האלה.

כי זה פשוט יותר קלהפי
ויותר נוח אתה צורך שכולנו צריכים להשתפר בזה
מאוד חשוב לי לענות לתגובה הזאתadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ה' בחשון תשפ"א 14:13

ולשמוע מה אתה חושב על הדברים הבאים -

הדיון החברתי (להכיל את כל מי שבקצוות של החברה משום מה) 

לא שייך מתי שמדברים על "האם אני רוצה לצאת איתו/ה או לא?"

כל אחד בנה לעצמו סולם ערכים מסויים עד שהוא הגיע לפרקו.

וכל אחד בוחן על פי הסולם ערכים האישי שהוא קיבל/בנה.

יכול להיות מאוד שערך מסויים יהיה גדול במיוחד אצל אדם מסויים וממש קטן אצל אדם אחר.

ראוי להצטער על זה שאנשים מאמצים סולם ערכים 'שיטחי'

אבל זה בלי קשר לחיפוש בן/בת זוג אלא לכל החיים בכלל.

ובנוסף לכך -

אם תגיד לי שכל הדיון מדבר לא על סולם ערכים שאדם כזה או אחר

אלא על "איך בוחנים הצעה" - גם זה - משהו שבונים באופן אישי.

ולכן אם משהו בנה את זה בצורה עקומה (הוא בוחן בצורה לא יעילה וכך מפספס הצעות שיכולות להתאים לו) -

ממש לא כואב לי על האדם שנמנעו לצאת ממנו בגלל סיבה שיטחית כי החסרון הוא לא בו.

החסרון הוא אצל מי שלא יודע לבחון הצעות - לכן הוא מפספס הצעה ממש טובה ושווה עבורו - מתפלל על זה  שיפקח את העיניים בשביל עצמו

אבל ממש הדיון החברתי לא מתחיל פה בכלל.

נראה לי שזה מבזבז כוחות לזעוק את הזעקה החברתית מתי שלא צריך.

בעיקר מה שמפריע בדרך החשיבה (הרגישה מאוד! שזה יפה) שהבאת היא שזה נשמע כאילו אנשים צריך לעשות חסד/צדק עם צעות המגיעות אליהם. כל אחד באופן אישי מחליט על פי קריטריונים מסויימים.

אני לא עושה טובה לאף אחת שאני רוצה לצאת איתה.

אף אחת לא עושה לי טובה אם היא רוצה לצאת איתי.

לכן אני לא כועס על אף אחת שלא רוצה לצאת איתי (או אם בנאדם אחר), גם אם זאת תהיה מהסיבה הכי לא מוצדקת שיש.

זה פשוט לא עניין של 'צדק'.

החלטות אישיות שלה - אני לא נכנס לקבלת החלטות אישית של אף בנאדם.

אנסה להסביר את עמדתי.והוא ישמיענו

קודם כל, הייתי מחלק בין המקום הפרטי של ההעדפות של כל אחד ואחד באופן פרטי,

לבין תופעה כללית- חברתית.

ואני אסביר מה הסיבה שאני מחלק.

אני מחלק את זה, דווקא בשביל להגיד שכן, יש קשר בין היחיד אל החברה אליו הוא משתייך.

ככה אני מאמין. אני מאמין אמנם שלכל אחד יש רצונות פרטיים ונטיות נפשיות וייחודיות אישית, אבל אני לא חושב שהחברה שלנו, קרי- של עם ישראל, מתחילה אצל היחיד. לפי ראות עיני, אצל הגויים זה ככה- כך חברה נוצרת, זה מה שקורה אצלה. אין באמת קשר פנימי בין יחיד אחד ליחיד אחר.

ולכן- הגישה האינדיבידואלית- שיש בה אמנם הרבה צדק, אבל צדק מסוים- יכולה להתאים לגויים. אני חושב שאצל עם ישראל, לנתק בין הרצונות הפרטיים של כל אחד לבין הציבור- זה לא נכון, וזה עוול.

כי בעם ישראל היחיד נובע מהחברה כולה, ולא להיפך.

אני יודע שזה נשמע כמו דבר תורה, אבל אני לא מתייחס לזה כדבר תורה, אלא כתורת חיים.

מבחינתי- זה היחס שאנחנו צריכים להתייחס ממש בחיים.

לכן, אני חושב שלמרות שיש לכל אחד ואחד רצון פרטי, ולמרות שאני משתדל לכבד את הרצון הפרטי של כל אחד-
אני חושב שיש שורשים כלליים שמעצבים גם את הפרט,

וברגע שמתקנים אותם- זה ישפיע על כל אחד, אולי בצורה אחרת, אולי לחלק בצורה כללית.

עד כאן הרעיון הסכמטי.

עכשיו אני אדבר על הגישה שלי לנושא בפועל:
אני מאמין מאוד בשני הדברים הבאים:

המקום האישי של היחיד,

והמקום של החברה.

בעיני, המקום של היחיד חשוב מאוד!

אני לא אוהב תופעות של 'עדר', 'עיצוב דעת קהל' וכדו' כאילו אין לנו ערכים עצמאיים, ודעות ורצונות שאנחנו חשבנו עליהם מבלי שיתנו לנו אותם בכפית.

עברנו את שלב הילדות. התבגרנו. כמו שאמרת, אנחנו אנשים מספיק בוגרים עם רצונות וגישות משלנו.
ה' לא סתם ברא את כולנו. "כשם שפרצופיהן שונים".. לכל אחד יש משהו שאין בחברו.

אבל.
בלי לסתור את מה שאמרתי עד פה, בעיני, הערך של הכלל הוא יותר חשוב. הוא יותר אמיתי, יותר מלמד, יותר נכון.

זה שהוא יותר- זה כמו שלוי הוא יותר מישראל, זה לא אומר שהשני פחות חשוב- 

אבל בעיני אין פה בכלל התנגשות בין שני הערכים. כיוון שבעיני, העולם הוא הרמוני ומסודר- היחיד משפיע על הכלל, הכלל משפיע על היחיד, כל מה שהשתנה זה רק המיקום שלו בסולם החשיבות. זה הכל.

ולכן:

כשאני נפגש עם בחורה והבחורה לא רצתה להמשיך לצאת/ אפילו להיפגש-

אני מעריך שיש לה שיקולים מספיק טובים ומספיק בוגרים.
אלא אם כן.. היא תגיד לי מה השיקול ומה עומד מאחוריו.

ואז- כן, בעיני הגיוני שזה יהיה שיקול לא מוצדק, או כן שיקול מוצדק- תלוי בשיקול עצמו.

לכן אני לא אשפוט. כי אני לא יודע.

מה שאין כן- כשמדובר בתופעה חברתית, כללית.

כשמדובר בתופעה- יש לי פה כלל מספיק חזק בשביל להגיד שיש פה משהו לא תקין, כאשר בעיני הוא לא תקין.

מה בעיני לא תקין?
תשובה: כבשר ודם כמובן שרק מה שהמוסר האנושי אומר שהוא לא תקין- אני אחשוב שהוא לא תקין.

אבל.. המוסר האנושי משתנה. לכן בזה- אולי בלתי אפשרי להיות שיפוטי כלפי אחרים. זה הסיבוך של הפוסט- מודרנה.

הענין הוא, שיש לנו תורה, ויש לנו מידות, ויש לנו אמיתות אובייקטיביות. נכון שיש מחלוקות, אבל בתחום המידות והנפש- אני חושב שיש בין היתר גם דברים די ברורים. לפחות מבחינת המגמה, הכיוון.
זה מה שנותן לי סמכות לשפוט.

שוב- לא אנשים, אלא תופעות חברתיות (בכל מקרה לא שופטים אנשים.. מקסימום את המעשה, אם יודעים מה עומד מאחוריו).

כפי שהקדמתי, אני חושב שהתפקיד שלנו כחברה הוא בין היתר בהחלט להיות אנשים טובים, שחושבים על אחרים. ובשביל זה- אני מבין שכל אחד נמדד לגופו, אני מקבל את זה שלכל אחד יש רצונות חופשיים,

אבל כחברה, עלינו מוטל לדאוג אחד לשני! אנחנו עם אחד.

בעיני לא הגיוני, שיהיו אנשים שמראש- בגלל הטייטל המסויים-

כמעט ואף אחת (!!) לא רוצה להיפגש איתם. לא תגיד, אחת, שתים שלוש או עשר שכל אחת עם רצון פרטי.

זה לא איזה משהו אקראי. זו מגמה. ומגמה שלא מתכתבת לי עם האכפתיות והערבות לאחרים. יש לנו, כחברה, אחריות לכוון את הרצונות שלנו למקום נכון יותר. כל אחד ממקומו.

עכשיו. לא אמרתי לבוא להתחתן כדי לעשות חסד. פה מדובר על אנשים פרטיים.

אני מדבר על זה, שאנחנו כאנשים פרטיים אמנם, אבל שהם חלק מחברה אחת-

יש לנו תפקיד להתכוונן.

יש לנו תפקיד לזכך את המידות.

ה' נתן לנו מצוות והנהגות כדי לזכך אותנו. והם עושים אותנו גם לעם אחד.

אבל כשהרצונות לא לגמרי מכוונים על פי תורה-

אז האחדות פחות מתבטאת..

אני נגד שכל אחד יתייחס לחתונה כמקום פרטי ואישי, ותסלח לי על המילה- אגואיסטי,

במנותק מהחברה, במנותק מהכלל.

אין ברירה אלא לחזור לשורש מתוך המקום האישי של כל אחד ואחד.. שאולי המקום הזה נראה קצת מצמצם, אבל הוא לא. רק בהתחלה זה נראה ככה (עיין מוסר אביך א', ב' כמדומני).

התורה רק מדייקת את המקום האישי שלנו, לא משמידה אותו.

זה לא אמור להביא למקום ולהרגשה כאילו אנחנו מתחתנים מתוך חסד..

כי קודם כל- זה אומר שאנחנו אנשים טובים, שהסרנו מעלינו את העטיפות החיצוניות.

כשאנחנו נהיה בגישה כזאת, ונחיה את זה-

אני מאמין שנתמקד בעיקר, שזה מה שהתורה מכוונת,

וזה יפתור הרבה מאוד אתגרים שנמצאים אצל רווקים רבים.

יחסית כתבתי בקיצור, ואולי קצת בצורה של ראשי פרקים.

אם צריך להרחיב- בשמחה.. אני פשוט קצת עסוק כרגע

אמרת הרבה עקרונות כלליים שאני מזדהה איתםadvfb

אבל משהו קטן תפס אותי בעיקר למה שדיברתי - 

"כשאני נפגש עם בחורה והבחורה לא רצתה להמשיך לצאת/ אפילו להיפגש-

אני מעריך שיש לה שיקולים מספיק טובים ומספיק בוגרים.
אלא אם כן.. היא תגיד לי מה השיקול ומה עומד מאחוריו.

ואז- כן, בעיני הגיוני שזה יהיה שיקול לא מוצדק, או כן שיקול מוצדק- תלוי בשיקול עצמו.

לכן אני לא אשפוט. כי אני לא יודע."

ואם היא סיפרה לך וזה שיקול לא צודק...

סימן שהבחורה פועלת על פי עולם ערכים שונה משלך, שלפיו השיקול צודק

או לחלופין - הבחורה עם עולם ערכים זהה לשלך והיא לא פועלת על פיו.

בין אם כך בין אם כך

קצת יוצא החשק להפגש עם בנאדם כזה בכל מקרה. לא?

נראה לך ששייך לכעוס עליה?

ואני לא חושב שכדאי לכל אחד לשפוט מאן דהו,

לא בגלל חוסר ידיעה, 

אלא בגלל שזה לא התפקיד שלנו

"השופט כל הארץ לא יעשה משפט??"

זה תפקיד של הקב"ה לשפוט אנשים

לא של בנאדם כלשהו.

להכנס לזה - זה להכנס ללבה רותחת!

לגבי עיקר דבריך - 

ראוי להצטער על זה שלאנשים אין הצעות - אך לא ברמת הכעס/אכזבה "על מי שלא רוצה לצאת עם"

או שלאנשים יש עולם ערכים לא נכון - בלי קשר ללנ"ו

אכן, לכעוס בוודאי שלא שייך.והוא ישמיענו

אין סיבה לכעוס על אף אחד.. כל עוד הוא לא עושה בזדון.

בוודאי שלא אכעס.

מה שכן-

יש לי מערכת ערכים שאני מאמין בה. אם יש לה מערכת ערכים שונה-

ייתכן שאחשוב שמערכת הערכים הזאת שגויה.

אני וודאי לא אכעס, כי ברור לי שמערכת ערכים לא עומדת בפני עצמה ולא תלויה רק ברצון חופשי.

אבל..

יש מערכות ערכים שבעיני- כן, הן לא לגיטימיות.

כפי שהסברתי, ומהסיבה הזאת הסברתי-

(אגב, לא באתי לכתוב סתם אוסף עקרונות כלליים, אלא עקרונות שקשורים אחד לשני).

מערכת ערכים אגואיסטית באופן מוחלט למשל-

בעיני היא לא לגיטימית. ואני חושב שגם בעיני התורה היא לא לגיטימית. ולכן יש לי יכולת קטנה להגיד- שזה לא ענין של נרטיב, זה ענין של אמת. של משהו יותר קבוע, וברור. ומוחלט.

כלומר מערכת ערכים שמובילה את האדם לעשות כל דבר ולהחליט כל דבר אך ורק מתוך הסתכלות צרה על עצמו.

אבל אני לא אכעס עליה כמובן.
אני אבין שככה היא גדלה,

אני אבין שכיום אנחנו בבעיה ערכית לא פשוטה, עד כדי כך שאפילו להגדיר את זה כבעיה- כבר אי אפשר; וכחלק מהתרבות הקיימת- שאנחנו מאוד מושפעים ממנה, אנחנו אימצנו לעצמנו אמירות של העולם התרבותי הזה.

והאתגר הוא כפול ומכופל, מכיוון שכידוע לנו, לכל דבר ערכי שהעולם אומר- נמצא לזה מקור בתורה, נמצא יסודות. לא כל יישום נמצא- כמו שיטות פסיכולוגיות, אבל העקרונות- בוודאי נמצאים.

ומה הבעיה בזה?
שבכל פעם שאנחנו נתקלים במגמה ערכית ורוצים לאמץ אותה בפועל בחיים שלנו- אנחנו מוצאים מקור תורני. וזה מעולה, כי באמת המקור של זה נמצא בתורה, זה דבר ה'.

אבל-

אנחנו מאמצים גם את סדרי העדיפויות.

אנחנו שוכחים, שאמנם לכל דבר יש מקור בתורה,

אבל יש גם סדר, יש אובייקטיביות מסוימת, יש ערכים עיקריים יותר ויש כאלה שהם אמורים לשרת אותם ולא להיפך.

מרוב מקורות אנחנו לא רואים את היער.. מרוב שהכל נראה לנו ערכי וצודק אנחנו, במילה אחת-

מבולבלים.

ואז בעצם מה שקורה הוא- שמהדלת האחורית,

התרבות הכללית מכניסה לנו את הפוסט מודרניזם.

שאין אמת. שאין ערך יותר מרומם ויותר כללי- שכולל את הפרטים האחרים.

עם כל הכבוד לערך האינדיבידואלי, הוא אמור לשרת מגמה. והמגמה הזאת מספיק כללית בשביל לא לשעבד אותו, בשביל לרתום אותו מרצונו החופשי אליה, בשביל לכלול גם אותו, בין כל שאר הפרטים האחרים וללא כל סתירה ביניהם.

המגמה היא מגמה של ציבור, של ממלכת כהנים וגוי קדוש, של ערבות הדדית, של חסד. של צדק חברתי.

כן כן, צדק, חסד וכו'.. כל הדברים שהפרט לא אמור להתחתן מתוכם-

אבל הוא כן אמור לשרת אותם בחייו.

ולכן בעיני, דייטים אמור לשרת את הצדק החברתי.

בנות ישראל שהיו מחוללות בכרמים, לבשו בגדי לבן כדי שלא לבייש את מי שאין לה- את העניות.

סליחה?! מי שאין לה- אז מה לעשות- ככה היא גדלה, יש לה מנטליות אחרת. למה היא בכלל אמורה להיפגע? הרי כל אדם וסיפור חייו.

אבל התורה לא אומרת ככה.

כי אנחנו לא אנשים פרטיים. אנחנו אדם אחד. 'ואתם צאני צאן מרעיתי, אדם אתם'- 'אתם קרויין אדם ואין עכו"ם קרויים אדם'.

זה צריך להתבטא גם בדייטים,

והתחושה שלי שבדורנו,

מכיוון שהוא דור גדול,

שמתכונן לגאולה השלימה בע"ה-

הערכים שנמצאים בתחתית המדרג- אע"פ שהם חשובים מאוד- הרצונות והערכים הפרטיים-

באו והחליפו מקום עם הערכים שבראש המדרג- אלו הכלליים.

ככה עובד איזון.

קודם כל יש ערך מאוד חזק שמתעמר בערך האחר, המקום של הפרט נדחק הצידה לגמריי בגלות, והוא לאט לאט חוזר למקומו. ובשביל זה הוא חוזר ומתעמר בערך הכללי. עד שיימצא האיזון המיוחל.

לי אין כ"כ סבלנות לחכות לאיזון הזה... אני מחכה כבר לגאולה שלימה בב"ה.

ואני חושב שאנחנו כבר מספיק זמן נמצאים במקום הפרטי. הפנמנו אותו יותר מדי טוב כבר..

לפעמים יש תחושה אמנם של 'אזכה ואיתיב בטולא דכופיתא דחמרא', אבל מהצד השני גם הבחינה של-

'ייתיה ולא אחמיניה'.. כמובן שהתחושה הזאת היא זמנית עד שנגיע למקום הנכון.

כיום, בעיני, אני הקטן ממה שקצת ראיתי ברב קוק ובדעתי הקטנה- אנחנו לא במקום הנכון.

אנחנו בתקופת המעבר. אנחנו באמצע הדרך, שאמנם גם לו יש חשיבות, אבל הוא ממש לא מנותק מהעתיד. הוא אמור להוביל אליו..

וזו תקופה מאוד מייסרת. במיוחד את האנשים שמצפים כבר לגאולה, לאיזון, לבריאות כדברי הרב קוק.

עם הפסקה האחרונה אני בוודאי מסכים, וכפי שכתבתי-

אכן. אנחנו לא שופטים אף אחד.

גם מעשים אנחנו לא שופטים.. אני נותן את זה לחז"ל,

חז"ל שפטו, חז"ל אמרו אילו ערכים נכונים, אילו הנהגות לא נכונות.

הכל זה חז"ל, והכל כנגד המעשה בלבד ולא כנגד האדם.

באשר ללדון לכף זכות- זה נושא בפני עצמו,

אני חושב שלדון לכף זכות זה לא להתעלם מהמציאות, אלא לראות אותה לעומקה,

להסתכל על השורשים של התופעות או המעשים ולא רק על המעשים עצמם.

להגיד שתופעה מסויימת שגויה או מעשה מסוים שגוי-

זה אמנם מעיד במידה מסוימת על האדם, ואין מה לעשות. יש גם את הכלל של 'הודאת בעל דין כמאה עדים דמי'. אדם גם מעיד על עצמו במעשיו.

אבל זה כמובן רק כנגד המעשה, לא כנגד הכוונה- לגבי הכוונה רק שופט הארץ יכול לעשות משפט.

לגבי השורה התחתונה-

איני מסכים.

ראוי להצטער על זה שאין לאנשים הצעות כמו בעבר,

אבל זה לא 'במקרה'.

לכן, ראוי להצטער גם על ירידת הדורות,

ובמקום לקבע אותה כעובדה מוגמרת-

לשאוף לתקן אותה.

בנוסף, עצם ההכרה בבעיה, כבר מציבה אותנו במקום טוב יותר. גם כלפי ה'.

אחרת- יש פה שתי ירידות. ירידה אחת היא עצם זה שאנחנו במקום שמייצר לנו תופעות שפחות מדוייקות ומכוונות לדעת תורה, מה שדיברנו עליו,

וירידה נוספת- שאין אנו מכירים בזה.

ועיין מהר"ל בהקדמתו החשובה לספר באר הגולה. זה רעיון שלו, אני הקטן רק צינור.

מסכיםעל העקרונות שאתה מביא וגם בפרקטיקהadvfb

אני מסכים.

ראוי להצטער על עוולות חברתיות.

חוסר צדק חברתי, גם אם הוא תוצאה של המון החלטות אישיות.

אמנם בצורה מעשית אני מוסיף על זה-

שאנחנו נתקלים בזה נגדנו

או נגד חבירנו - ממש עדיף שזה לא יוריד את רוחנו.

שלא נתלה בטעות את החסרון בנו או בחברינו.

בהצעה הראשונה שלי - משהי דחתה את ההצעה שלי מסיבה שאני בכלל לא מעריך,

והרגשתי שזה ממש "גיטה וידה באין כאחת" שאני במילא לא רוצה לצאת איתה אם היא ככה היא חושבת.

אם אדם בטוח בהחלטות שהוא עשה בחיים -

אני ממש אצטער לשמוע שהוא לא שלם איתם בגלל שיהיו כאלו שלא ירצו לצאת איתו.

תודה על התגובה! 👌 מסכים ממשוהוא ישמיענואחרונה
חח יפה הדימוי של 'גיטה וידה באין כאחת'.. אהבתי ממש
אני חושבתכיסופי לילה
שבחור שעשה צבא ובפרט קרבי- הוא אחד שעבר התמודדויות, הוא בעל ניסיון חיים ויכולת להתמודד עם קשיים ואתגרי החיים לעומת אדם שלא שירת בצבא. אבל וזה אבל גדול זה לא בהכרח, ולכן, צריך לבדוק כל מקרה לגופו...
תודה! מענייןוהוא ישמיענו

האם לפי זה, שירות קרבי שקול בעצם לבחור עם מורכבויות (משפחתיות נגיד) שהן חיזקו אותו או שהוא מתמודד איתן..?

(אני חושב שזו לא המציאות)

לא הבהתי את כוונתך תפרט יותר...כיסופי לילה
אם מה שמשנה לבחורה זה האתגרים שהוא התמודד איתם,והוא ישמיענו

אז מה שמשנה זה לא צבא אלא זה שהוא עבר קשיים.

אז השאלה היא האם בחור שעשה שירות קרבי בעיני בנות זה בדיוק כמו בחור שעבר אתגרים לא פשוטים בחיים?

אממממ... תראהכיסופי לילה
בעיקרון יש בזה משהו. מה לעשות שאתגרים וקשיים מסוגלים להצמיח את האדם ולחשל אותו, אך מנגד, אותו קושי יכול מצד שני לצלק את האדם ולגרום לו ליפול ברוחו. הכל תלוי באדם עצמו.
בעצם, יכולת ההתמודדות שאני מדברת עליה היא סוג אישיות של בנ"א שצומח מהקשיים ולא מתייאש ונהיה חסר ביטחון... ומי שעשה קרבי ועבר קשיים(לא פוסט טראומה) יש לי איזשוהי אמת מידה ויכולת לדעת אודות טיב היכולת שלו להתמודדות- האם הוא התחשל וחיזק את הביטחון שלו או להפך.
ולכן, גם קשיים אחרים יכולים להצמיח/ להפיל.
טוב..והוא ישמיענו

כי נראה לי שבחורה שמעוניינת לצאת עם בחור קרבי, ובחורה שמעוניינת לצאת עם בחור שעבר קשיים בחיים (למשל עם נכות מסוימת, או עם מורכבות משפחתית)-

מדובר פה על שתי בחורות שונות לחלוטין...

זה מה שבדיוק באתי לכתוב!עלמת חן
לי לא חשובחופשיה לנפשי
אבל אני מהמוזרות האלה
אני בכלל נגד צבא חובה ככה ש...
((אף אחת מהסיבות שציינת))השתדלות !
עבר עריכה על ידי השתדלות ! בתאריך ד' בחשון תשפ"א 18:14
אידיאלית ותורנית- צבא הוא חלק מאמונה במדינה כתחילת הגאולה. צבא הוא חובה, וזה חלק מעבודת ד'.
גם מאחים שלי ומעוד אנשים אני רואה שהצבא מאוד מבגר. זה אדם אחר לפני ואחרי.
אני שואל כמובן על מי שלא יכול לעשות צבא,והוא ישמיענו

ולכן בוחר בש"ל,

או לא יכול לעשות קרבי ולכן בוחר בג'וב,

או יכול לעשות קרבי ורואה את תפקידו בג'וב.

זה לא סותר את עניין האידיאולוגיה והתורההשתדלות !
לכן מנקודת המבט שלי זה לא נופל ממישהו אחר שכן עשה קרבי.
..kaparalay
א. אם מדברים על בחור שלא התגייס/ עשה שירות כי הוא שואף ללמוד תורה, זה מדהים לגמרי.
אבל יש לזה גם השלכות מסוימות בתחום הכלכלי (למיטב זכרוני, עד גיל 28 הוא לא יכול לצאת לעבוד) וזה פשוט לא מתאים לכל אחת- כמו ההחלטה להיות אשת אברך..

ב. אם מדברים על בחור שלא התגייס/ עשה שירות בגלל תפיסת עולם מסוימת על המדינה/צבא וכו'.. - אין בעיה. אבל שוב, זה לא מתאים לכל אחת.
יש אנשים שחיים את הדברים האלו יותר, ועבורם זה משמעותי.

ג. אם מדברים על בחור שעשה שירות לאומי-
קודם כל, המציאות היום היא שגם אלרגיה לזן מסוים של חרגושית היערות (למיטב ידיעתי אין דבר כזה) עלולה לגרום להורדת פרופיל ברמה כזאת שתוביל למתן פטור משירות (או להחלטה של הבחור ללכת לחפש עשיה משמעותית יותר בש"ל), כך שאין באמת עניין להתרגש מזה.
מצד שני, צא מנקודת הנחה שזה עולם שבנות פחות מבינות בו (לכאורה, אם אנחנו עושות ש"ל וכו'..), אז יש מצב שבאוטומט המחשבה הולכת ל'גרוע מכל' או משהו בסגנון.
זה לא אידאלי לגמרי, ואין ספק שזה יוצר החמצות בכלמיני תחומים, אבל בסופו של דבר נראה לי שהחשש מבעיה בריאותית הוא דיי לגיטימי.
(וכמובן שבהקשר הזה, בירור קטן יכול לפתור הרבה עוגמות נפש..)

ד. אני פחות בקיאה, אבל נראה לי שתכל'ס יש היום בצבא תפקידים לא קרביים שהם משמעותיים לא פחות, ואין פה משהו שיכול להעיד באמת על הבחור/ האיכות שלו.

ה. לרוב השירות שהבחור עשה אומר לי על הבחור בעיקר מידע טכני.
שיחה עם הבחור עצמו על השירות שלו (הבחירה בסוג השירות, חוויות משם, האופן בו הוא התייחס לדבר וכו'..) יכולים ללמד אותי על הבנאדם שמולי באופן קצת עמוק יותר.
הרבה ענו פה אבל אני אוסיף את דעתי..קשה זה טוב :-)
א. אני חושבת שגם להרבה בחורים מפריע שהבת לא עשתה שנת שירות אחת או שתיים (מסכימה שבאחוזים פחות, אבל עדיין)
ב. אני חושבת שהצבא ממש "מיישר" גברים למקום טוב, גם מבחינה חברתית, גם מבחינת משמעת, קצת בעניי כמו מי שהיה בפנמייה בתיכון לבין מי שלא. כאילו זה פרק חיים חשוב ובונה באישיות.
לגביי קרבי- אני חושבת שזה מן "מוסכמות חברתית" כזאת מסויימת, של מי שעשה קרבי אז הוא יותר טוב.
לא חושבת שזה אומר יותר מדי.
לגבי שנת שירות-והוא ישמיענו

זה לא כ"כ דומה,

כי לא שאלתי על בחור שלא תורם..

דיברתי על בחור שעושה צבא מול בחור שעושה ש"ל, או קרבי מול ג'ובניק.

או בחור שבוחר לא לעשות צבא כדי לגדול בתורה

לא חשוב לי מבחינת שהוא עבר את זהבורדו
יכול להיות אפילו יתרון אם הוא לא עשה צבא בגלל סיבה סיבתית.
אבל יעניין אותי מה המניע ועד כמה זה רלוונטי (מבחינת מה זה אומר עליו, לא עצם השירות עצמו)
האמת שפעם זה היה מפריע לי, אבל במבט בוגר יותר(אני מקווה) לא.
תודה רבה!והוא ישמיענו

נכון, גם מבחינתי הסיבה זה העיקריעל מהדרום
לק"י

לא עשה צבא כי הוא פציפיסט או כי יש לו פטור רפואי.

ולא יודעת אם אני צודקת, אבל יכול להיות שזה קשור לגיל שבו יוצאים.
בשלב שבו הכרתי את בעלי החלק של הש"ל כבר היה קצת רחוק, והיינו כבר בשלב של לימודים אקדמיים ועבודה.
מי שמוכן למסור את חיו ממש בשביל עמ"יתיק
עבר עריכה על ידי תיק בתאריך ה' בחשון תשפ"א 01:27
הוא אדם מעורר הערצה, אידיאליסט, ערכי ואם זה בא מתוך תודעה אמונית בכלל אין מה לדבר,אותי זה מרגש.
השאר נתפסים כפחות אידיאליסטים, יותר שטחיים, יותר רגילים, כמונו.
למרות שאני יודעת שזה לא מוכרח לשני הכיוונים.

יש גם תחושת ביטחון שמתלווה לבחור שכן עשה קרבי.

(לי אין בעיה עם ג'ובניקים, משרתי שירות לאומי או לא שירתו בכלל לענייני לנ"ו, רק אבדוק למה קיבלו פטור)
אולי כי הן תוהות למה הוא קיבל פטור ומזה הן נרתעות?מקום בעולם
לי אישית אין שום בעיה עם בחורים שעשו שירות לאומי..
ולא משנה לי אם התפקיד היה קרבי או לא..
הוא סבבה והכלרקשאלה12

אבל פחות חכם ממני, 

אשמח לשמוע את המלצות החכמים אם להמשיך איתו או להיפרד.

מעניין וחשוב.נחלת

עוד פעםטבע, אמת

האמת,שקצת נמאס לי

אני יוצאת כבר תקופה, בת 22

ודי נמאס לי.

אין לי כח עוד פעם,שניים -שלוש דייטים

ואז זה לא מתאים,

כי החלומות שונים

כי סגנונות התקשורת לא מתאימים

סתם כי זה פשוט היה מוזר.

בסדר, כל קשר מדייק אותי. וזה אמיתי,

אבל נמאס לי לקבל דיוקים, אני פשוט רוצה למצוא את האיש שלי, את הדרך שאני עושה לבד, לעשות עם עוד משהו

נמאס לי לצעוד לבד בדרך, לפעמים אני מרגישה שגם הקב"ה איתי. אבל לא מעבר לזה,

ונמאס לי לשמוע עצות, ביקורת, תנסי לראות את..., מה הבעיה שלך עם..., אני רוצה משהו שיחלום חלום דומה לשלי, שהבית שלנו ילך לאותו מקום, בסדר. יש לי קצת חלומות לא קונבנציונלים, אבל יש לי חלום, ונמאס לי לחלום אותו לבד.

קיצר, אחרי הפריקה והתסכול - איך ממשיכים לשמוע עוד הצעות? לא רוצה לצאת לעוד הפסקה בין דייטים, אבל אין לי כח לעוד קשר שיגמר.

קודם כל - חיבוק ענק!רק נשמה

אני גם נמצאת במקום הזה. קצת יותר "מבוגרת ממך", וגם, כמעט ולא היו לי קשרים רציניים, הרוב נגמר אחרי משהו כמו פעמיים. הציפייה הזאת לפעמים הורגת, אני לפעמים מרגישה ממש מחנק אמיתי של תסכול ואכזבה, אבל אני משתדלת להיאחז באמונה תמימה שזה פשוט יבוא ושזה קיים, רק אם לא ארים ידיים. ואסור, פשוט אסור, לפזול הצידה ולראות מה קורה אצל חברות (אני בדיוק רוצה לפתוח שרשור בנושא הזה), זה שעוד אחת מתארסת אין לזה שום השפעה עלייך, על המסלול שלך, על הדרך המיוחדת שלך בדרך לבעלך. אנחנו אנשים מאמינים ואנחנו יודעים שהעולם לא הפקר, הכל מתוכנן ויש אלוקים שמוביל כל אחד בדרך שלו, גם אם היא קשה, מלאת ייסורים ומרגישה כאילו את קורעת בעצמך את ים סוף. קחי לך פסק זמן, קצר, אם את לא רוצה הפסקה ארוכה, לפעמים זה פשוט הכרחי בשביל לתת לנפש שלנו קצת לחזור לעצמה ולהתאפס. להיכנס ללופ זה מתיש ולא טוב, ואם את מרגישה שאת שם קחי לך צעד אחורה בשביל אחר כך לעוף קדימה. ותשבי עם עצמך ותנסי לראות אם יש דברים שאת יכולה לשנות באופי הפעולה שלך, לפנות לשדכנים אחרים, חברות שעד היום התפדחת לפנות אליהם, לשנות את הכרטיס שלך ככה שיגרור הצעות יותר מדוייקות, לשבת עם עצמך ולעשות זיקוק ערכים של מה באמת חשוב לך ומה סתם נחמד, והכי חשוב, נראה לי, לא להילחם בעצמך. מרגישה שמשהו לא שייך? תורידי. בלב שלם. ואל תתאכזבי ותכעסי על עצמך. את צריכה להיות עם מישהו כי את בוחרת בו לא כי הוא בחר בך.

סליחה אם סתם הארכתי, מקווה שעזרתי במשהו, ותמיד תזכרי ש"טוב ה' לכל", תנסי להתמקד קצת יותר במה שעושה לך טוב, ולא להתייאש. בהצלחה

מאוד יפה וחכם.נחלת

מה עדיף? להתחתן סתם כי כבר אין כח לחפש?חוזר תמיד לאשתי

ברור שאין אלטרנטיבה אחרת.

את יכולה לנסות לבדוק עם עצמך האם את מפוקסת מספיק על מי שאת וממילא על מי שאת מחפשת.

אם תהיי שלמה עם עצמך, המרחב של הניסוי והתהייה יקטן.

ברור שלאטבע, אמת

הדרך הזו, היא ארוכה, מתישה, ודורשת ים של כוחות, ולפעמים המאגרים של הכוחות פשוט נגמרים

אני יודעת שצריך לקום, לחפש, לדייק עוד ועוד.

אבל פשוט אני רוצה להגיע למצב שמצאתי את בעלי. ואין לי כח לעוד פעם, קצת התעייפתי מהדרך.

בדיוק באותה מידה, שאני יודעת שאני אקום ואמשיך עוד פעם, עד שאצליח.

ספרי לי על זההפי

תהי גאה בדרך שאת עוברת נשמה

שאת נאמנה לדרך שלך .

...אילת השחראחרונה

יש לי מחשבות בלב שאשאיר אותן לעצמי... למה הן מקבלות שורה בכל זאת? כי צריך לתת להן ביטוי איכשהו, גם אם לא גלוי, אחרת לא אצליח להמשיך לכתוב מה שרוצה שיגיע אלייך.

ועכשיו,

שולחת חיבוק לתסכול, ולכאב ולאכזבה ולכל הרגשות האלו שמסתובבים שם בנפש.

אמרת שנמאס לך מעצות, ודיוקים ואמירות ... אז לא באתי לתת כאלו.

רק לשים זרקור על משפט אחד שאמרת -

'הפסקה' לא חייבת להיות כשהמיקוד בה הוא על ה'בין דייטים'.

הפסקה יכולה להיות פשוט עבורך, עבור הנפש שלך שזקוקה עכשיו לנשום רגע עמוק, להרגיש מה עובר בפנים בלי להילחם בזה... לתת לזה לעבור כמו משב רוח (גם אם חם וכבד באמצע הקיץ), ולהמתין למשב רוח קליל שיבוא אחריו...

וכשהוא יבוא, להרים עיניים, להסתכל על השבילים שפתוחים לפניך, ולבחור אחד ללכת בו וללמוד את הדרך שלך בעולם דרכו.

לא ממקום מיואש, לא ממקום שחושב על הסוף שלו...

אלא פשוט כדי ליהנות מהמסע שיוביל לאן שיוביל...

ואולי גם תופתעי לגלות, שהבית לא חייב להיות רק בקצה של שביל, אלא הוא בכל מקום שבו נמצאת...

אֲת.

סגנון על פי מקום לימודיםאביעד מילוא

כמה מקום הלימודים במהלך השנים לדעתכם משפיע על האישיות ,רמה התורנית, וההשתייכות החברתית בתוך הציבור כיום?

ואם כן אז האם ראוי לומר לשדכן שאני רוצה להכיר בחורה שלמדה במוסד הספציפי הזה או לפנות לאותו מוסד ולשאול על בוגרות שבאזור הגיל שלי פחות או יותר?

(לא רק מדרשות נכללות כאן אלא גם אולפנות)

ובכלל מה מגדיר סגנון של השקפה בציבור שלנו?

לדעתי כן,חתול זמני

(עד גבול מסוים)

אנשים מסגנון מסוים נמשכים לסגנון מסוים ולאו דווקא השקפתי שזה לדעתי החלק הפחות מעניין אלא מצד האופי

וכמובן המוסד מחזק את העניין

אלא שבחורי ישיבה אינם באמת חשופים לעולם המדרשות והאולפנות ולהיפך מלבד שמועות וקווים כלליים מאוד.

בגיל מסויים זה לא אומר הרבהיעל מהדרום

לק"י

והאמת שגם בסוף י"ב זה לא תמיד אומר משהו.

לצורך העניין אני למדתי באולפנא אזורית, שהיו בה כל מיני סגנונות. אני הייתי מההכי דתיות שם.

אם מישהו היה בוחן אותי לפי האולפנא, הוא כנראה היה חושב שאני משהו אחר.

כן ולאברוקולי

לא חושבת שאולפנא או ישיבה תיכונית אומרים הרבה

לא תמיד זה בבחירת הנער/ה ולפעמים השיקול הוא נוחות / לימודים / הקו של ההורים והבית.

גם אחרי תיכון צריך להיזהר עם ההכללות.

מה שכן-

זכותך להגיד סגנון X מעניין אותי ולפנות למוסד שאתה עלול למצוא בנות כאלה או לציין זאת בפני השדכן

(עדיף כמובן לתאר מה קנה אותך במקום הזה ולא רק להגיד מדרשה X מעניינת אותי או מכללה או אוניברסיטה כזו או אחרת)

מעניין אותי כי אני מחפש א' ב' ג'

ככה אתה נותן למי שמשדך אפשרות למצוא את מה שמעניין ומסקרן אותך גם במקומות אחרים שאולי לא היית חושב לחפש.

אני אדייקאביעד מילואאחרונה

אני מסכים עם מה שאמרתם אבל לא לגמרי. אני אחדד. אם ניקח כדוגמא את הציבור החרד"לי האם המוסדות שם מעידים על האופי והרמה התורנית או שהם רק מחזקים את זה?

"אפקט הדומינו"רק נשמה

מישהו שמע על זה פעם בהקשר של חתונות? הבנתי שזה אומר כאילו שבתוך קבוצת חברות/חברים כשמתחיל איזה גל של התארסויות אז ה"נותרים" יכולים לקבל החלטות שנובעות מתוך לחץ חברתי ופחד "להישאר מאחור". כלומר, הם עלולים להתארס, גם אם יצאו עם מישהו הרבה זמן, מהסיבות הלא נכונות, אם מישהו שלא בהכרח מתאים להם, רק בגלל שהם לא מסוגלים להשתיק את הסביבה. שמעתי על זה מחברה בשבת בהקשר של איזה מישהי אחרת וזה פשוט טלטל אותי...מה דעתכם? זה באמת קיים ואנשים מצטערים על זה אחר כך?

ברור שלחץ חברתי משפיעברוקולי

גם לחיוב וגם לשלילה

רק צריך לזכור שלפעמים אנשים מצטערים כחוכמה בדיעבד בכל מקרה.

מה שאפשר לעשות זה להיות קשובים לאנשים חיצוניים שאינם מעורבים ריגשית

ולשים לב לדברים שעלולים להיחשב כתמרורים ( לאו דווקא אדומים, אלא כאלה שפשוט לא מתאימים לך)

ולזכור עבודת המידות.

ברור שקייםנפשי תערוגאחרונה

לא רק בחתונות

בכל נושא

המלצות או דיס המלצות על אולמותארץ השוקולד

אלגריה,

הרמוניה בגן,

נסיה,

ארץ.

(לחורף)

כמו כן, האם אתם יודעים אם מומלץ או לא לפנות דרך סוכנים כגון מאורסים-מאורסות או אחרים?

מושלם!!!!!!הפי

אלגריה

נסיה

אבל אלו היו חתונות קיץ

ארץ זה גן אירועים (יש אולם בפנים, ישיבה בחוץ)נפש חיה.

הייתי בחתונת קיץ והיה מאד נחמד

בחורף אני לא יודעת איך זה.

בגלל האיזור, לא מאוד קר שם בחורף . 

אם זה גן אירועים זה אומר שאין אפשרות של בפנים?ארץ השוקולד
תודה
אני לא זוכרת איך החלוקה וכמה מקום יש בפניםנפש חיה.

יש גם מקום בחוץ (כסאות ושולחנות) שכנראה הם מסתמכים עליו כחלק מהאולם

אולי תשאל ממנהל האולם/ אנשים שמכירים מי שהתחתן שם בחורף טלפון של זוגות שיוכלו לתת לך התרשמות מדוייקת יותר . 

תודה, אשאלארץ השוקולד
קיוויתי שיש אנשים עם ניסיון גם ולא רק כאלה שמנסים למכור.
אז שאלתי, עושים שם חתונות חורףנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ג' באב תשפ"ו 16:58

האולם קטן, 400 - 350 איש.

תודה רבהארץ השוקולד

מעריך את הבדיקה.

נבדוק אם רלוונטי

הם סוגרים עם זכוכיות בחורףנפשי חמדה

תודהארץ השוקולדאחרונה

מה באמת יש אופציההפי

שלא יהיה אופציה בפנים?

למה לא?ארץ השוקולד

לא תמיד יש גשם בחורף ולא תמיד כה קר

כי הרבה פעמים פתאום גשםהפי
אנשים סומכים עליהם .. 
ולכן מוודאים שיש אפשרות מתאימה בפניםארץ השוקולד

ונבחר באותו יום או יום לפני

אחי התחתן בנסיה.ענבל

בס"ד

היה מאוד יפה, זכור לי כקצת קטן (לפחות ברחבה של הבנות) ואני לא יודעת מה טיב האוכל כי הייתי בחוץ במהלכו בגלל עוצמת המוזיקה והאורות המהבהבים.

כן אציין שמנה שם עלתה די הרבה לפני 7 שנים...

תודהארץ השוקולד

מעניין, המחיר שראיתי לא היה ממש גבוה

על שמירת נגיעה (כן, אני מניח שלחלקכם זה נדוש)מתוך סקרנות

אני, חרדי במקור, וכיום, ברוב הדברים נוטה יותר לכיוון הדתי/דתי תורני, דווקא כי בהרבה מובנים הדתיות שלהם נראית לי חזקה, אמתית ואותנטית יותר.

אבל אחד הנושאים המאתגרים, הוא נושא "שמירת הנגיעה", יכול להיות שלחלקכם זה נושא נדוש, אבל אותי מפתיע היחס הרווח ל"שמירת נגיעה", כאילו מדובר באיזו חומרה בסגנון של הקפדה על צאת השבת לפי ר"ת וכיוצא בזה.

הנה דוגמאות:

למיטב הבנתי, נגיעה של חיבה בנידה היא איסור דאורייתא, ואם אני זוכר נכון, לפי המשנ"ב זה יהרג ואל יעבור (יכול להיות שלא זוכר נכון).

אני מפספס פה משהו?

אני לא בא להוכיח, וגם אני בעצמי לא צדיק גדול, אבל עדיין הנושא מאתגר ומעסיק.

הדרדרות?ארץ השוקולד

היום הרבה יותר סביר שיש חוק וסדר ופחות יקרה משהו.

מה עושים עם הלחץ שמשתלט לי על הגוףלחוצת חתונה

לפני דייט ראשון, כשהעניינים נהיים רציניים, וגם לפני רגעים גורליים אחרים בחיים

אני ממש בלחץ, לא חרדה, אלא מתח חזק מכובד ההחלטות, מהסיכונים והסיכויים.

והלחץ הזה משפיע על כל הגוף.

בעיקר כאבי בטן. חוסר תאבון רוב הזמן, אבל עדיין יש מידי פעם תחושת רעב שמכריחה אותי לאכול קצת ואז הבטן עוד יותר מתבלגנת.

תחושה של מתח פיזי ומופשט במרכז הגוף ולפעמים גם בידיים וברגליים.

קשה להרדם ממחשבות ומתח פנימי.

אני אוכלת פחות מהרגיל, מרגישה לא בטוב, וקשה לי מאוד להתרכז ברמה שזה פוגע לי בלימודים.

מה עושים עם זה? זה מוכר? יש דרכים להרגיע את הגוף?

בדרך כלל אני בן אדם מאוד הגיוני, בשליטה, אבל הגוף ככה מגיב ללחץ בלי לשאול אותי

תודה רבה!!(:אני:)))))

לא יודעהפתק

בן עשרים.
ש"ב.
רוצה להקים בית. מרגיש מוכן. 
עם מי אני מדבר? מה אני עושה?

לךא ספק זה מרחץ את הזמן.יהודי שואף לטוב

לא נשאר הרבה זמן ביום אחרי זה😬

אולי יעניין אותך