שאלה לבנותוהוא ישמיענו
למה להרבה מאוד בחורות (נכון, לא לכולן. וכו') מאוד חשוב שהבחור עשה/ עושה צבא?
ולמה הן יעדיפו לרוב (בלי לבדוק.. אני משער שזה ככה, וככה זה נראה) בחור שעשה צבא על פני בחור שעשה שירות לאומי?
והאם יש בעיניכן הבדל בין בחור בתפקיד קרבי לבין בחור שלא בקרבי? ומדוע? האם זה רק משהו רפואי- כי את זה אתם יכולים לוודא, או שיש כאן גם דברים מעבר (למשל איך יסתכלו עליי)?

אז..
מה צבא אומר לכם על הבחור..?
אני רוצה להבין (זה לא משנה לי פרקטית)

תודה!
..הללויה~
אני נשואה, ובעלי לא עשה צבא עדיין (דחה את השירות הצבאי ולא בטוח שנחליט שיתגייס בסוף)
וזה לא מפריע ולא הפריעה לי כלל.

לפי מה שאני רואה מחברות...
בחור שלא עשה צבא נחשב ל"פחות"
מדוע?
לחץ חברתי שגוי. זה הכל...
כי ברגע שבחורה יוצאת עם מישהו, ככל שהוא יותר קרבי זה יותר מרשים.. והיא יכולה להתנשא יותר על חברות שלה
(אומרת כי ראיתי דברים כאלו מקרוב,
אך יכול להיות שישנם עוד סיבות שלא נגלו לעיני לעת עתה)
זה בגדול העניין. לחץ חברתי מצד הסביבה של הבנות...

כשאנחנו התארסנו הרימו לא אחת גבות בתהייה מדוע הוא אינו עשה צבא. אך לי זה לא הפריע, זה לא מה שמשנה.. מה שמשנה זה מה שיש בפנים.
כלומר רק לחץ חברתי? ומה לגבי נגיד ה'תחושת ביטחון'?והוא ישמיענו

(לי זה נשמע מאוד מוזר- 'תחושת ביטחון'.. אפשר לחשוב שמי שסיים קרבי מסתובב עם נשק או משהו.. אבל לפעמים פה בפורום בנות טוענות את זה)

..הללויה~
תחשות בטחון איננה קשורה לנשק או לעבר צבאי כלל,
לעניות דעתי זו טענה מעט מגוחחת.

אני עברתי לפני שנה אירוע, שעירער לי את הבטחון לחלוטין,
כשאני עם בעלי, על אף שהוא לא עשה קרבי, אני מרגישה בטוחה ונינוחה

התחושת בטחון היא חלק מהקשר, והיא חשובה כל כך
לא חושבת שאפשר בעזרת בעל קרבי לרכוש אותה.
תודה! מסכים ומקבלוהוא ישמיענו

מעניין לשאול בכלל- למה בנות מצפות שהבנים יתנו להם ביטחון?

למה זה חלק מהדרישות המקובלות מגבר?

..הללויה~
כי בנות בטבען הן יותר שבריריות, והן דורשות גב, תמיכה, מישהו שאפשר להשען ולסמוך עליו.

לא דווקא במובן הפיזי, לרוב במובן הנפשי
בסדר. עדיין- מי אמר שבנים יוכלו לספק להן את זה?והוא ישמיענו

ומה עם גברים שגם הם שבריריים ודורשים גב, תמיכה, מישהו שאפשר להישען ולסמוך עליו?

כי הרי זה- כבר לא ממש לגיטימי בתרבותנו המתקדמת..

..הללויה~
בעקרון בזוגיות, הצורך שיש לאישה, יש אותו גם לגבר
שתיהם צריכים תמיכה וגב ומקום בטוח.

מחילה. לא דייקתי את דבריי...

לבנות הצורך הזה יותר גלוי, ודרוש גם במובן הפיזי ולא רק הנפשי
גברים בדרך כלל לא מדברים על כך שיש להם גם את הצורך הזה, והוא בעיקר צורך נפשי
גם אצל בעלי חיים זה ככה.מבקש אמונה

אמנם יש לנו שכל, אבל עדיין יש לנו דחפים משותפים עם בעלי חיים - נפש בהמית.

כנראה שזה טבוע כדי לגדל צאצאים בצורה בטוחה

אז נעשה אידיאליזציה לנפש הבהמית?והוא ישמיענו

כתבתי מה הסיבה, והיא הגיונית.מבקש אמונה

אמרת שמעניין אותך מה הסיבה... זאת הסיבה. 

וואוחצילוש
נראה לי זה ממש לא נחמד לחשוב שבנות מסתייגות מזה כי הן שטחיות.. זה מראה על איזשהו סולם ערכים. בחור שיכול לשרת בצבא ובוחר שלא.. זה כנראה לא ממש חשוב לו. ואני אומרת את זה בתור אחת שנשואה לאברך טרם גיוס..
אבלוהוא ישמיענו

יש הרבה שלא יצאו עם בחור שלא יכול לשרת בצבא, ובחר בש"ל..

גם פה זה מראה על סולם ערכים?

לא, לכל כתבתי שיכול לשרת ובוחר שלאחצילוש
מבין. אבל מה לדעתך הסיבה במקרה שהבאתי?והוא ישמיענו

התכוונתי בשאלה לבחור שעשה צבא מול בחור שעשה ש"ל,

ובחור שעשה קרבי מול בחור שעשה תפקיד גוב'

אממ.. מנסה לחשובחצילוש
כי לא נתקלתי במקרה כזה במעגלי החברות שלי.. אבל נראה לי פשוט בורות בנושא, ופחד לברר למה.. וכן גם חיצוניות. קצת קשה לומר בשיחה במענה ל"איפה בעלך שירת?" את התשובה "הוא לא" גם אם זה מסיבה לגיטימית... בעיני מפדח באותה מידה כמו שלא עשיתי שירות לאומי בעצמי. אבל באמת זה עניין של סולם ערכים אישי. מבינה בנות שלא עשו מסיבות כאלה ואחרות כמו שמבינה בנים.. אני אישית התחתנתי באמצע שנת השירות שלי, היה מאוד קשה, אבל רציתי לסיים בכל מחיר. ואגב, מכירה בחורים שלא שירתו בצבא אלא בחרו בש"ל/לא בכלל מתוך נוחות ופרצה לקהל פטור למרות שלגמרי יכלו.
את מבלבלת בין שני דבריםקל"ת
יש הבדל בין בחור שלא התגייס כלל לצבא לבין בחור שהתגייס לצבא אך לא היה בקרבי.
לעניות דעתי לרצות מישהוא שעשה צבא(לא משנה איפה שירת), זה לגיטימי לגמרי וכן מעיד על השקפת עולם/ זרם אליו משתייך(חרדי?).
לעומת זאת, לרצות בחור ששירת בהכרח בקרבי זה כבר לדעתי בררנות וראייה ילדותית. (מחשבה שגויה שמי שהיה בקרבי הוא בהכרח יותר 'גבר' מאדם גובניק).
רק מדייקת, שיש אנשים שלא עושים צבא על רקע רפואי...יעל מהדרום
נכוןקל"ת
לא על זה דיברתי.
מדברת על מקרים שבחורים במודע מרצונם לא משרתים בצבא או בשרות לאומי מתוך אידאל רק ללמוד תורה
זה אומר הרבה דבריםאיכה
ושאלת המון שאלות שלא בהכרח מעסיקות את אותה אחת..

*עשה / לא עשה צבא - אם הציפיה הוא שיעשה אז זה חתיכת תיק שלא תמיד רוצים לקחת אותו עלייך. חוץ מזה הוא גם רשמית לא יכול לעבוד וזה משמעותי כשמתחתנים.
מעבר לזה, אפשר לראות דברים בזה דברים שמעידים על אופי (כמובן תלוי בנתונים), למה הוא עדיין לא עשה צבא? יש לו סיבה מוצדקת לזה או שהוא סתם דחיין ולא חושב הלאה? כמה אחריות יש לו?
יש בזה משהו מחשל ומבגר ולפעמים בנות מחפשות מישהו יותר בוגר וזה יכול לתת להם איזושהי אחיזה במציאות שיש יותר סיכוי שהוא בוגר כמו שהם רוצות.

* לגבי שירות לאומי, זה פשוט אומר שבוודאות יש לו בעיה רפואית.
אחת כזאת משמעותית, שאפילו לא קיבל ג'וב.
כנ''ל אותו אחד שלא עשה צבא.
וחוץ מזה יש גם עניין של נחשב, או שבנות מרגישות שהוא יהיה יותר גבר אם עשה קרבי.
לגבי השאלה הראשונה-והוא ישמיענו
השאלה היא לא מה ההבדל בין עשה לצבא לעדיין לא עשה, אלא מצד עצם הצבא- מה בעצם חשוב לכן בזה שהוא עשה צבא?

ומה הכוונה 'אפילו לא קיבל ג'וב'? ולמה זה כזה משנה איך הוא נראה בעיני אחרים?
..איכה
יכולות להיות הרבה סיבות, יכולה לענות מה ששמעתי מבנות..

אי אפשר לצאת לעבוד עם לא עשית צבא, זו חובה שצריך לעשות אותה מתישהו (אולי אפשר להשוות את זה למישהו בלי תעודת בגרות.. רק שאת זה הרבה יותר קל להשלים וההשלכות קצת פחות דרסטיות)

אין דיון אם למישהי יש בעיה על איך הוא נראה בפני אחרים (כי זו בעיה שלה, אין פה מקום לדיון) , אלא יותר מעיד על הבעיה הרפואית..
והאם להתחתן עם מישהו עם בעיה רפואית או לא, זה כבר נושא אחר וגם בסוף זו החלטה סובייקטיבית שכוללת גם יכולות של הבחורה
יכולות של הבחורה לבדוק קצת יותר לעומק?והוא ישמיענו

אולי.איכה
אבל גם יכול להיות שהיא בדקה לעומק והחליטה שלא מתאים לה כי אין לה יכולת לתת גיבוי בנקודות שהוא חלש בהם מכורח המציאות.

לא כל הבנות סטיגמטיות ופוסלות על כל שטות, ולא תמיד עובר להם בראש מה שאתה חושב שעבר להם בראש
אמרתי שכל הבנות סטיגמטיות?והוא ישמיענו

אני בכוונה מאוד מאוד נזהר, שלא להכליל, ועשיתי את זה לאורך כל השרשור פה..

אבל איכשהו המון פעמים כשמדברים על תופעה נרחבת שבואי נודה על האמת- לא הכי אידיאלית או טובה,

'בורחים' למקומות האלה של כל אדם לגופו ולא להכליל... ואז לא מתמודדים בעצם עם התופעה.

לא יעזור כמה שיהיו הסתייגויות...

לא אמרת את זהאיכה
רק מרגישים שאתה בא עם מטען מאחורי השאלות האלו..

התגובות שלך נשמעות כאילו שהבנות שפגשת פסלו על דברים בלי לבדוק אותם לעומק וזה הרושם שרואים על מה שאתה כותב .

וחבל, כי כמו שיש בנים מגוונים, חלק טיפשים וחלק חכמים וחלק פוסלים על שטויות וחלק לא, אנחנו צריכים להמשיך להאמין שיש עוד כאלה ופשוט פגשנו את הצד הלא נכון של הסטטיסטיקה.

מקווה שאני לא פוגעת באפחד 🤷‍♀️
אבל כשיש תופעה נרחבת, צריך להבין קודם את הסיבותוהוא ישמיענו

ואח"כ לטפל בתופעה

זה לא עוזר לאנושות להגיד- 'אה, כל אחד הוא בפני עצמו'. זה לא מקדם כלום

אני עשיתי צבא, שירות קרבי.

ולכן אין קשר בין השרשור הזה אליי.

חוץ מזה, שאני רגיש לתופעות כאלה שנראות לי לא צודקות. וזה המניע שלי בשרשורים מעין אלה. מנסה למצוא צדק, או לחילופין להראות שזה לא צודק. לגבי האפשרות השניה- מספיק לי שאדם אחד יתעורר.

אני רגיש לזה שאני רואה פה שרשורים שכואבים את התופעה, ואנשים באים ואומרים להם- כל אחד לגופו. כי הם יודעים שזו תופעה.. וזה הרבה יותר מאשר 'ההיא החליטה ככה' ו'ההיא רצתה ככה'

אני שם תופעות על השולחן, כדי שידברו עליהם. במיוחד כאלה, שמעדיפים לדחוק הצידה.

כן, אני מרגיש שצריך לדבר על הדברים האלה.

המטרה שלי היא לעזור לבירור של כולנו

כי המצאנו כלים פסיכולוגיים מבריקים כדי להשקיט מצפון... כל מיני אמירות שאנחנו תמיד שולפים מהכובע.

או למשל התפיסה ההומניסטית של 'כל אחד ומה שהוא בוחר' תוך התעלמות מוחלטת מתופעה, מקולקטיב..

יש הרבה פעמים אנשים שנוח להם לברוח למקומות האלה ולסיסמאות, ולא להתמודד עם הדברים עצמם.

איכה
אני שוב אומרת שאני לא בהכרח חושבת את מה שכתבתי, רק הבאתי את הדעות שאני שומעת .

הלוואי זה יעזור למישהו 🤷‍♀️
מהניסיון שלי, מי שחושב מחשבות כאלו גם אם חסרות הגיון קשה להוציא אותו מזה.
שוב. כתבתי בפתיחה שאני שואל כי אני רוצה להבין.והוא ישמיענו

זה לא משנה לי פרקטית.

קרי:

השאלה היא שאלה תיאורטית, כי אני רוצה ליישב את הסתירה בין האידיאל למציאות שאני מרגיש בנושא הזה.

ואין לה שום השלכה פרקטית עליי, או על אחרים.

והמטרה השניה, היא שאם אכן אין סיבה הגיונית (אני לא יודע ולכן אני שואל)-

שאנשים יתעוררו, ויבינו,

שהתירוצים האלה לא נשמעים טוב בעיני אף בחור נורמלי.

ושכדאי לעשות חישוב מחדש.

למשל בינישי"ם בישיבות גבוהות באיזשהו שלב מקבלים פטור מהצבאוהוא ישמיענו

נראלי שבראשון מעורב עניין השקפתיחדשכאן
קשה להתעלם מזה.
יתכן וזה הפער ביניכם..
•••מסקנה
משיחות שלי עם כמה חברות בנושא...

הרצון שמתישהו בחייו יהיה בצבא :
אולי זו לא סיבה מחמיאה במיוחד אבל- זו הנורמה. יותר פשוט לא "להיכנס לפינות" (נכון שאפשר לברר מה סיבה הפטור אבל כשעוד לא מכירים את האדם ולא יודעים מה "מפספסים" יש נטייה ללכת על ה"פשוט"... )

בסטיגמה, צבא ושירות לאומי זה לא אותו דבר מבחינת התחספסות והיחשפות לעולם החילוני... יש משהו יפה בבחור שספון בישיבה, אבל יש כאלה שיעדיפו אחד שמכיר לעומק גם מעבר. (בעיני זה לא סותר אבל שיהיה...)

יש הבדל בין מי שעשה קרבי למי שלא.. יש לי חברות שיעדיפו את הקרבי כי זה מראה על רצון לתרום "יותר" כי הוא מוכן לסכן את עצמו בשביל עמ"י... וכאלה שמראש לא חושבות שהוא יהיה קרבי סתם בגלל האופי שבסטיגמה הוא שונה בין קרביים לכאלה שלא וגם מבחינת לחץ כשיצא למילואים;)

אולי זה כבר נושא לשרשור אחר אבל אני רוצה להאמין שכשאנשים בוחרים מישהו לחלוק איתו את שארית חייהם הם פחות מונעים מ"מה חושבים עליי" ומצליחים להכניס את מחשבות הסביבה למשבצת הראויה להן ולא מעבר...
לגבי היחשפות לציבור חילוני-והוא ישמיענו
בצבא זה קיים באותה מידה, וההשפעה אולי אפילו יותר חזקה. ובנוסף, בנות אקדמאיות נחשפות לא פחות- ככה שהטענה הזאת לא נראית לי הוגנת

לגבי 'מה יגידו עליי'- אז איך את מסבירה את הפער בין ג'וב לקרבי? רק כמו שאמרת- הענין של המילואים?
התכוונתי לזה בדיוק -מסקנה
יש בנות שרוצות "לוודא" שהאידיאלים של הבחור מחזיקים מעמד גם אחרי שהיה בצבא...

לפעמים יש פער בין מה שאני חושבת שכדאי לעשות/לחשוב לבין מה שאנשים אחרים עושים (וזה כמובן בסדר והגיוני גם..)
מבחינתי, אין הבדל בין קרבי לג'וב בעניין ה"מה יגידו עליי". האדם שאתחתן איתו הוא כ"כ הרבה מעבר לתפקיד שי/עשה בצבא. זה בעיקר יושב על המילואים והמלחמות...
(נכון שאי אפשר לחיות כל הזמן בפחד, ושגם כשעולים לכביש יכול ח"ו לקרות משהו... ולכן אני לא נגד לצאת עם מישהו שעשה קרבי)

משהו נוסף שעלה לי שיש סיכוי סביר יותר שיהיה לקרביים בזמן השירות - כושר גופני.. (וכשלא רואים תמונה זה מידע שיכול לעזור)
זה לא שכל מי שעשה צבא נחשף לציבור החילוני עד כדי כךחופשיה לנפשי
בכל זאת יחידות של ביינישים וכו
רק הסדרניקים הם במחלקות ביני"שוהוא ישמיענו

לגבי תחושת ביטחון שבחור קרבי יכול אולי לספק לכן-והוא ישמיענו

תסלחו לי. זה שטויות.

בצבא הייתי עם נשק, אז יכולתי להגן.

עכשיו אין פה שום ענין של בטחון. 

אני לא אוכל להגן עליכן יותר מכל אדם אחר (רק אומר כדי להוציא מהסרט).

אז אין קשר בין 'עשה צבא' לבין תחושת ביטחון..

לכן לרצות בגלל זה- נשמע לי או טענה שתלושה מהמציאות (ותמחלו לי), או טענה שבאה לכסות על האמת-

שאין באמת תירוץ מספיק אמיתי. ואז אני נוטה לחשוב שהכיוון הוא.. להרשים את הסביבה.

וזה נראה לי ממש ילדותי, כמו חיילים קרביים שמנסים להראות לכולם כמה הם גיבורים גם כשהם לא..

(אלה שלמשל בצבא לא עושים כמעט כלום שהם לא חייבים, והעיקר שיהיה על הנשק מלא שיפצורים וכו' כשהם נוסעים ברכבת..

בעיני אדם שהוא צנוע הוא הרבה יותר גיבור)

(כותב כאדם שעשה שירות קרבי)

בדיוק. לכן אני לא חושבת שזו הסיבה של רוב הבנותחצילוש
שזה מפריע להן.. מן הסתם שהן מספיק אינטילגנטיות להבין שהקשר הוא קלוש. אלא אם כן זה בחור מיחידה מובחרת שלמד להרוג עם הידיים😅
אבל יש כאלה שאומרות את זה.. מה לעשותוהוא ישמיענו

גם בפורום הזה הטענה הזאת נשמעת מידי פעם

אולי הן מתכוונותמסקנה
ביטחון במובן של תחושה - זה לא שמכל עבר קופצים עליה מחבלים, אבל היא יודעת שכשהיא תלך איתו בשוק הערבי - היא בטוחה. הוא יוכל להסתדר ולא יברח או יקפא...

זה לא בא אחרי מחשבה מעמיקה, לכן זו תחושה ולא וודאות. (כמו שיש כאלה שבחור קרבי אצלן מצטייר ישר כאחד עם כתפיים רחבות...)

בכללי לפעמים נראה מהצד שמישהו שהחזיק נשק הוא עם בטחון עצמי.

(ת'כלס השאלה שלך היא על התנהלות החברה בכללותה, לא?
קצת כמו למה יש כאלה שיעדיפו להיפגש עם סטודנט להנדסת תכנה על פני בחור שיפוצניק שעוד מעט מקים עסק משל עצמו?)
אם אין לו נשק סביר להניח שכשהוא ירגיש סכנה- הוא יברחוהוא ישמיענו

שוב, תלוי באדם. לא קשור לצבא/ לא צבא

מסכימהמסקנה
לגמרי.חמדת66
מתייחס להודעה שלמעלה...
שאין קורלציה הכרחית בין עשה צבא ו׳תחושת בטחון׳. ואפילו מבחינת כושר זה ממש לא מוכרח (ברור לי שזה ידוע, רק חשוב להדגיש), הכרתי לא מעט חברה שהיו בכושר שהיה משפיל הרבה חברה קרביים, אבל נדחו בגלל בעיות רפואיות איזוטריות.
כמו כל החלטההפי
הצבא כן הרבה פעמים אומר על הבחור
אם הוא עשה שירות אולי יש לו בעיה רפואית שחשוב לדעת לשאול אותו בעדינות איך הוא מתמודד איתה.
בנוגע לתפקיד בצבא זה קצת מראה באיזשהו מקום על הבחירה שלו .. אבל כמובן זה ממש לא מכליל
יש בחורים שהם אוצרות שלא הסתדר להם הצבא וזה מהמם וזה בסדר .

בנוגע לקרבי אני אישית לא מתלהבת זה מפחיד אותי שהוא יצא למילואים אני מעדיפה שהוא ישאר בבית ויחסוך לי דאגה.
מה שמפריע לי, זה שיש הרבה מאוד אוצרות שנשכחים,והוא ישמיענו

שנעלמים, שהחברה בכלל לא מנסה או רוצה אפילו לגלות. ומעדיפה לדחוק הצידה.

אנשים נפלאים ונהדרים, שלא פעם אחת ולא שתיים, מתקשים מאוד בדייטים בגלל עיני בשר.

אנשים ממש טובים, שלא רוצים שכל פעם, מחדש, לא יהיו מעוניינים בכלל לשמוע מי הם ולהכיר אותם קצת יותר, בגלל טייטל מסוים וכללי, שאף בחורה כמעט לא טרחה לבדוק לעומק.

אנשים גדולים שהחברה פשוט מקטינה אותם.

אז אני מסכים איתך, יש הרבה בחורים שהם אוצרות שלא הסתדר להם הצבא/ קרבי וכדומה- אבל אף אחד לא גילה אותם או לא מעוניין לגלות את האוצרות האלה.

כי זה פשוט יותר קלהפי
ויותר נוח אתה צורך שכולנו צריכים להשתפר בזה
מאוד חשוב לי לענות לתגובה הזאתadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ה' בחשון תשפ"א 14:13

ולשמוע מה אתה חושב על הדברים הבאים -

הדיון החברתי (להכיל את כל מי שבקצוות של החברה משום מה) 

לא שייך מתי שמדברים על "האם אני רוצה לצאת איתו/ה או לא?"

כל אחד בנה לעצמו סולם ערכים מסויים עד שהוא הגיע לפרקו.

וכל אחד בוחן על פי הסולם ערכים האישי שהוא קיבל/בנה.

יכול להיות מאוד שערך מסויים יהיה גדול במיוחד אצל אדם מסויים וממש קטן אצל אדם אחר.

ראוי להצטער על זה שאנשים מאמצים סולם ערכים 'שיטחי'

אבל זה בלי קשר לחיפוש בן/בת זוג אלא לכל החיים בכלל.

ובנוסף לכך -

אם תגיד לי שכל הדיון מדבר לא על סולם ערכים שאדם כזה או אחר

אלא על "איך בוחנים הצעה" - גם זה - משהו שבונים באופן אישי.

ולכן אם משהו בנה את זה בצורה עקומה (הוא בוחן בצורה לא יעילה וכך מפספס הצעות שיכולות להתאים לו) -

ממש לא כואב לי על האדם שנמנעו לצאת ממנו בגלל סיבה שיטחית כי החסרון הוא לא בו.

החסרון הוא אצל מי שלא יודע לבחון הצעות - לכן הוא מפספס הצעה ממש טובה ושווה עבורו - מתפלל על זה  שיפקח את העיניים בשביל עצמו

אבל ממש הדיון החברתי לא מתחיל פה בכלל.

נראה לי שזה מבזבז כוחות לזעוק את הזעקה החברתית מתי שלא צריך.

בעיקר מה שמפריע בדרך החשיבה (הרגישה מאוד! שזה יפה) שהבאת היא שזה נשמע כאילו אנשים צריך לעשות חסד/צדק עם צעות המגיעות אליהם. כל אחד באופן אישי מחליט על פי קריטריונים מסויימים.

אני לא עושה טובה לאף אחת שאני רוצה לצאת איתה.

אף אחת לא עושה לי טובה אם היא רוצה לצאת איתי.

לכן אני לא כועס על אף אחת שלא רוצה לצאת איתי (או אם בנאדם אחר), גם אם זאת תהיה מהסיבה הכי לא מוצדקת שיש.

זה פשוט לא עניין של 'צדק'.

החלטות אישיות שלה - אני לא נכנס לקבלת החלטות אישית של אף בנאדם.

אנסה להסביר את עמדתי.והוא ישמיענו

קודם כל, הייתי מחלק בין המקום הפרטי של ההעדפות של כל אחד ואחד באופן פרטי,

לבין תופעה כללית- חברתית.

ואני אסביר מה הסיבה שאני מחלק.

אני מחלק את זה, דווקא בשביל להגיד שכן, יש קשר בין היחיד אל החברה אליו הוא משתייך.

ככה אני מאמין. אני מאמין אמנם שלכל אחד יש רצונות פרטיים ונטיות נפשיות וייחודיות אישית, אבל אני לא חושב שהחברה שלנו, קרי- של עם ישראל, מתחילה אצל היחיד. לפי ראות עיני, אצל הגויים זה ככה- כך חברה נוצרת, זה מה שקורה אצלה. אין באמת קשר פנימי בין יחיד אחד ליחיד אחר.

ולכן- הגישה האינדיבידואלית- שיש בה אמנם הרבה צדק, אבל צדק מסוים- יכולה להתאים לגויים. אני חושב שאצל עם ישראל, לנתק בין הרצונות הפרטיים של כל אחד לבין הציבור- זה לא נכון, וזה עוול.

כי בעם ישראל היחיד נובע מהחברה כולה, ולא להיפך.

אני יודע שזה נשמע כמו דבר תורה, אבל אני לא מתייחס לזה כדבר תורה, אלא כתורת חיים.

מבחינתי- זה היחס שאנחנו צריכים להתייחס ממש בחיים.

לכן, אני חושב שלמרות שיש לכל אחד ואחד רצון פרטי, ולמרות שאני משתדל לכבד את הרצון הפרטי של כל אחד-
אני חושב שיש שורשים כלליים שמעצבים גם את הפרט,

וברגע שמתקנים אותם- זה ישפיע על כל אחד, אולי בצורה אחרת, אולי לחלק בצורה כללית.

עד כאן הרעיון הסכמטי.

עכשיו אני אדבר על הגישה שלי לנושא בפועל:
אני מאמין מאוד בשני הדברים הבאים:

המקום האישי של היחיד,

והמקום של החברה.

בעיני, המקום של היחיד חשוב מאוד!

אני לא אוהב תופעות של 'עדר', 'עיצוב דעת קהל' וכדו' כאילו אין לנו ערכים עצמאיים, ודעות ורצונות שאנחנו חשבנו עליהם מבלי שיתנו לנו אותם בכפית.

עברנו את שלב הילדות. התבגרנו. כמו שאמרת, אנחנו אנשים מספיק בוגרים עם רצונות וגישות משלנו.
ה' לא סתם ברא את כולנו. "כשם שפרצופיהן שונים".. לכל אחד יש משהו שאין בחברו.

אבל.
בלי לסתור את מה שאמרתי עד פה, בעיני, הערך של הכלל הוא יותר חשוב. הוא יותר אמיתי, יותר מלמד, יותר נכון.

זה שהוא יותר- זה כמו שלוי הוא יותר מישראל, זה לא אומר שהשני פחות חשוב- 

אבל בעיני אין פה בכלל התנגשות בין שני הערכים. כיוון שבעיני, העולם הוא הרמוני ומסודר- היחיד משפיע על הכלל, הכלל משפיע על היחיד, כל מה שהשתנה זה רק המיקום שלו בסולם החשיבות. זה הכל.

ולכן:

כשאני נפגש עם בחורה והבחורה לא רצתה להמשיך לצאת/ אפילו להיפגש-

אני מעריך שיש לה שיקולים מספיק טובים ומספיק בוגרים.
אלא אם כן.. היא תגיד לי מה השיקול ומה עומד מאחוריו.

ואז- כן, בעיני הגיוני שזה יהיה שיקול לא מוצדק, או כן שיקול מוצדק- תלוי בשיקול עצמו.

לכן אני לא אשפוט. כי אני לא יודע.

מה שאין כן- כשמדובר בתופעה חברתית, כללית.

כשמדובר בתופעה- יש לי פה כלל מספיק חזק בשביל להגיד שיש פה משהו לא תקין, כאשר בעיני הוא לא תקין.

מה בעיני לא תקין?
תשובה: כבשר ודם כמובן שרק מה שהמוסר האנושי אומר שהוא לא תקין- אני אחשוב שהוא לא תקין.

אבל.. המוסר האנושי משתנה. לכן בזה- אולי בלתי אפשרי להיות שיפוטי כלפי אחרים. זה הסיבוך של הפוסט- מודרנה.

הענין הוא, שיש לנו תורה, ויש לנו מידות, ויש לנו אמיתות אובייקטיביות. נכון שיש מחלוקות, אבל בתחום המידות והנפש- אני חושב שיש בין היתר גם דברים די ברורים. לפחות מבחינת המגמה, הכיוון.
זה מה שנותן לי סמכות לשפוט.

שוב- לא אנשים, אלא תופעות חברתיות (בכל מקרה לא שופטים אנשים.. מקסימום את המעשה, אם יודעים מה עומד מאחוריו).

כפי שהקדמתי, אני חושב שהתפקיד שלנו כחברה הוא בין היתר בהחלט להיות אנשים טובים, שחושבים על אחרים. ובשביל זה- אני מבין שכל אחד נמדד לגופו, אני מקבל את זה שלכל אחד יש רצונות חופשיים,

אבל כחברה, עלינו מוטל לדאוג אחד לשני! אנחנו עם אחד.

בעיני לא הגיוני, שיהיו אנשים שמראש- בגלל הטייטל המסויים-

כמעט ואף אחת (!!) לא רוצה להיפגש איתם. לא תגיד, אחת, שתים שלוש או עשר שכל אחת עם רצון פרטי.

זה לא איזה משהו אקראי. זו מגמה. ומגמה שלא מתכתבת לי עם האכפתיות והערבות לאחרים. יש לנו, כחברה, אחריות לכוון את הרצונות שלנו למקום נכון יותר. כל אחד ממקומו.

עכשיו. לא אמרתי לבוא להתחתן כדי לעשות חסד. פה מדובר על אנשים פרטיים.

אני מדבר על זה, שאנחנו כאנשים פרטיים אמנם, אבל שהם חלק מחברה אחת-

יש לנו תפקיד להתכוונן.

יש לנו תפקיד לזכך את המידות.

ה' נתן לנו מצוות והנהגות כדי לזכך אותנו. והם עושים אותנו גם לעם אחד.

אבל כשהרצונות לא לגמרי מכוונים על פי תורה-

אז האחדות פחות מתבטאת..

אני נגד שכל אחד יתייחס לחתונה כמקום פרטי ואישי, ותסלח לי על המילה- אגואיסטי,

במנותק מהחברה, במנותק מהכלל.

אין ברירה אלא לחזור לשורש מתוך המקום האישי של כל אחד ואחד.. שאולי המקום הזה נראה קצת מצמצם, אבל הוא לא. רק בהתחלה זה נראה ככה (עיין מוסר אביך א', ב' כמדומני).

התורה רק מדייקת את המקום האישי שלנו, לא משמידה אותו.

זה לא אמור להביא למקום ולהרגשה כאילו אנחנו מתחתנים מתוך חסד..

כי קודם כל- זה אומר שאנחנו אנשים טובים, שהסרנו מעלינו את העטיפות החיצוניות.

כשאנחנו נהיה בגישה כזאת, ונחיה את זה-

אני מאמין שנתמקד בעיקר, שזה מה שהתורה מכוונת,

וזה יפתור הרבה מאוד אתגרים שנמצאים אצל רווקים רבים.

יחסית כתבתי בקיצור, ואולי קצת בצורה של ראשי פרקים.

אם צריך להרחיב- בשמחה.. אני פשוט קצת עסוק כרגע

אמרת הרבה עקרונות כלליים שאני מזדהה איתםadvfb

אבל משהו קטן תפס אותי בעיקר למה שדיברתי - 

"כשאני נפגש עם בחורה והבחורה לא רצתה להמשיך לצאת/ אפילו להיפגש-

אני מעריך שיש לה שיקולים מספיק טובים ומספיק בוגרים.
אלא אם כן.. היא תגיד לי מה השיקול ומה עומד מאחוריו.

ואז- כן, בעיני הגיוני שזה יהיה שיקול לא מוצדק, או כן שיקול מוצדק- תלוי בשיקול עצמו.

לכן אני לא אשפוט. כי אני לא יודע."

ואם היא סיפרה לך וזה שיקול לא צודק...

סימן שהבחורה פועלת על פי עולם ערכים שונה משלך, שלפיו השיקול צודק

או לחלופין - הבחורה עם עולם ערכים זהה לשלך והיא לא פועלת על פיו.

בין אם כך בין אם כך

קצת יוצא החשק להפגש עם בנאדם כזה בכל מקרה. לא?

נראה לך ששייך לכעוס עליה?

ואני לא חושב שכדאי לכל אחד לשפוט מאן דהו,

לא בגלל חוסר ידיעה, 

אלא בגלל שזה לא התפקיד שלנו

"השופט כל הארץ לא יעשה משפט??"

זה תפקיד של הקב"ה לשפוט אנשים

לא של בנאדם כלשהו.

להכנס לזה - זה להכנס ללבה רותחת!

לגבי עיקר דבריך - 

ראוי להצטער על זה שלאנשים אין הצעות - אך לא ברמת הכעס/אכזבה "על מי שלא רוצה לצאת עם"

או שלאנשים יש עולם ערכים לא נכון - בלי קשר ללנ"ו

אכן, לכעוס בוודאי שלא שייך.והוא ישמיענו

אין סיבה לכעוס על אף אחד.. כל עוד הוא לא עושה בזדון.

בוודאי שלא אכעס.

מה שכן-

יש לי מערכת ערכים שאני מאמין בה. אם יש לה מערכת ערכים שונה-

ייתכן שאחשוב שמערכת הערכים הזאת שגויה.

אני וודאי לא אכעס, כי ברור לי שמערכת ערכים לא עומדת בפני עצמה ולא תלויה רק ברצון חופשי.

אבל..

יש מערכות ערכים שבעיני- כן, הן לא לגיטימיות.

כפי שהסברתי, ומהסיבה הזאת הסברתי-

(אגב, לא באתי לכתוב סתם אוסף עקרונות כלליים, אלא עקרונות שקשורים אחד לשני).

מערכת ערכים אגואיסטית באופן מוחלט למשל-

בעיני היא לא לגיטימית. ואני חושב שגם בעיני התורה היא לא לגיטימית. ולכן יש לי יכולת קטנה להגיד- שזה לא ענין של נרטיב, זה ענין של אמת. של משהו יותר קבוע, וברור. ומוחלט.

כלומר מערכת ערכים שמובילה את האדם לעשות כל דבר ולהחליט כל דבר אך ורק מתוך הסתכלות צרה על עצמו.

אבל אני לא אכעס עליה כמובן.
אני אבין שככה היא גדלה,

אני אבין שכיום אנחנו בבעיה ערכית לא פשוטה, עד כדי כך שאפילו להגדיר את זה כבעיה- כבר אי אפשר; וכחלק מהתרבות הקיימת- שאנחנו מאוד מושפעים ממנה, אנחנו אימצנו לעצמנו אמירות של העולם התרבותי הזה.

והאתגר הוא כפול ומכופל, מכיוון שכידוע לנו, לכל דבר ערכי שהעולם אומר- נמצא לזה מקור בתורה, נמצא יסודות. לא כל יישום נמצא- כמו שיטות פסיכולוגיות, אבל העקרונות- בוודאי נמצאים.

ומה הבעיה בזה?
שבכל פעם שאנחנו נתקלים במגמה ערכית ורוצים לאמץ אותה בפועל בחיים שלנו- אנחנו מוצאים מקור תורני. וזה מעולה, כי באמת המקור של זה נמצא בתורה, זה דבר ה'.

אבל-

אנחנו מאמצים גם את סדרי העדיפויות.

אנחנו שוכחים, שאמנם לכל דבר יש מקור בתורה,

אבל יש גם סדר, יש אובייקטיביות מסוימת, יש ערכים עיקריים יותר ויש כאלה שהם אמורים לשרת אותם ולא להיפך.

מרוב מקורות אנחנו לא רואים את היער.. מרוב שהכל נראה לנו ערכי וצודק אנחנו, במילה אחת-

מבולבלים.

ואז בעצם מה שקורה הוא- שמהדלת האחורית,

התרבות הכללית מכניסה לנו את הפוסט מודרניזם.

שאין אמת. שאין ערך יותר מרומם ויותר כללי- שכולל את הפרטים האחרים.

עם כל הכבוד לערך האינדיבידואלי, הוא אמור לשרת מגמה. והמגמה הזאת מספיק כללית בשביל לא לשעבד אותו, בשביל לרתום אותו מרצונו החופשי אליה, בשביל לכלול גם אותו, בין כל שאר הפרטים האחרים וללא כל סתירה ביניהם.

המגמה היא מגמה של ציבור, של ממלכת כהנים וגוי קדוש, של ערבות הדדית, של חסד. של צדק חברתי.

כן כן, צדק, חסד וכו'.. כל הדברים שהפרט לא אמור להתחתן מתוכם-

אבל הוא כן אמור לשרת אותם בחייו.

ולכן בעיני, דייטים אמור לשרת את הצדק החברתי.

בנות ישראל שהיו מחוללות בכרמים, לבשו בגדי לבן כדי שלא לבייש את מי שאין לה- את העניות.

סליחה?! מי שאין לה- אז מה לעשות- ככה היא גדלה, יש לה מנטליות אחרת. למה היא בכלל אמורה להיפגע? הרי כל אדם וסיפור חייו.

אבל התורה לא אומרת ככה.

כי אנחנו לא אנשים פרטיים. אנחנו אדם אחד. 'ואתם צאני צאן מרעיתי, אדם אתם'- 'אתם קרויין אדם ואין עכו"ם קרויים אדם'.

זה צריך להתבטא גם בדייטים,

והתחושה שלי שבדורנו,

מכיוון שהוא דור גדול,

שמתכונן לגאולה השלימה בע"ה-

הערכים שנמצאים בתחתית המדרג- אע"פ שהם חשובים מאוד- הרצונות והערכים הפרטיים-

באו והחליפו מקום עם הערכים שבראש המדרג- אלו הכלליים.

ככה עובד איזון.

קודם כל יש ערך מאוד חזק שמתעמר בערך האחר, המקום של הפרט נדחק הצידה לגמריי בגלות, והוא לאט לאט חוזר למקומו. ובשביל זה הוא חוזר ומתעמר בערך הכללי. עד שיימצא האיזון המיוחל.

לי אין כ"כ סבלנות לחכות לאיזון הזה... אני מחכה כבר לגאולה שלימה בב"ה.

ואני חושב שאנחנו כבר מספיק זמן נמצאים במקום הפרטי. הפנמנו אותו יותר מדי טוב כבר..

לפעמים יש תחושה אמנם של 'אזכה ואיתיב בטולא דכופיתא דחמרא', אבל מהצד השני גם הבחינה של-

'ייתיה ולא אחמיניה'.. כמובן שהתחושה הזאת היא זמנית עד שנגיע למקום הנכון.

כיום, בעיני, אני הקטן ממה שקצת ראיתי ברב קוק ובדעתי הקטנה- אנחנו לא במקום הנכון.

אנחנו בתקופת המעבר. אנחנו באמצע הדרך, שאמנם גם לו יש חשיבות, אבל הוא ממש לא מנותק מהעתיד. הוא אמור להוביל אליו..

וזו תקופה מאוד מייסרת. במיוחד את האנשים שמצפים כבר לגאולה, לאיזון, לבריאות כדברי הרב קוק.

עם הפסקה האחרונה אני בוודאי מסכים, וכפי שכתבתי-

אכן. אנחנו לא שופטים אף אחד.

גם מעשים אנחנו לא שופטים.. אני נותן את זה לחז"ל,

חז"ל שפטו, חז"ל אמרו אילו ערכים נכונים, אילו הנהגות לא נכונות.

הכל זה חז"ל, והכל כנגד המעשה בלבד ולא כנגד האדם.

באשר ללדון לכף זכות- זה נושא בפני עצמו,

אני חושב שלדון לכף זכות זה לא להתעלם מהמציאות, אלא לראות אותה לעומקה,

להסתכל על השורשים של התופעות או המעשים ולא רק על המעשים עצמם.

להגיד שתופעה מסויימת שגויה או מעשה מסוים שגוי-

זה אמנם מעיד במידה מסוימת על האדם, ואין מה לעשות. יש גם את הכלל של 'הודאת בעל דין כמאה עדים דמי'. אדם גם מעיד על עצמו במעשיו.

אבל זה כמובן רק כנגד המעשה, לא כנגד הכוונה- לגבי הכוונה רק שופט הארץ יכול לעשות משפט.

לגבי השורה התחתונה-

איני מסכים.

ראוי להצטער על זה שאין לאנשים הצעות כמו בעבר,

אבל זה לא 'במקרה'.

לכן, ראוי להצטער גם על ירידת הדורות,

ובמקום לקבע אותה כעובדה מוגמרת-

לשאוף לתקן אותה.

בנוסף, עצם ההכרה בבעיה, כבר מציבה אותנו במקום טוב יותר. גם כלפי ה'.

אחרת- יש פה שתי ירידות. ירידה אחת היא עצם זה שאנחנו במקום שמייצר לנו תופעות שפחות מדוייקות ומכוונות לדעת תורה, מה שדיברנו עליו,

וירידה נוספת- שאין אנו מכירים בזה.

ועיין מהר"ל בהקדמתו החשובה לספר באר הגולה. זה רעיון שלו, אני הקטן רק צינור.

מסכיםעל העקרונות שאתה מביא וגם בפרקטיקהadvfb

אני מסכים.

ראוי להצטער על עוולות חברתיות.

חוסר צדק חברתי, גם אם הוא תוצאה של המון החלטות אישיות.

אמנם בצורה מעשית אני מוסיף על זה-

שאנחנו נתקלים בזה נגדנו

או נגד חבירנו - ממש עדיף שזה לא יוריד את רוחנו.

שלא נתלה בטעות את החסרון בנו או בחברינו.

בהצעה הראשונה שלי - משהי דחתה את ההצעה שלי מסיבה שאני בכלל לא מעריך,

והרגשתי שזה ממש "גיטה וידה באין כאחת" שאני במילא לא רוצה לצאת איתה אם היא ככה היא חושבת.

אם אדם בטוח בהחלטות שהוא עשה בחיים -

אני ממש אצטער לשמוע שהוא לא שלם איתם בגלל שיהיו כאלו שלא ירצו לצאת איתו.

תודה על התגובה! 👌 מסכים ממשוהוא ישמיענואחרונה
חח יפה הדימוי של 'גיטה וידה באין כאחת'.. אהבתי ממש
אני חושבתכיסופי לילה
שבחור שעשה צבא ובפרט קרבי- הוא אחד שעבר התמודדויות, הוא בעל ניסיון חיים ויכולת להתמודד עם קשיים ואתגרי החיים לעומת אדם שלא שירת בצבא. אבל וזה אבל גדול זה לא בהכרח, ולכן, צריך לבדוק כל מקרה לגופו...
תודה! מענייןוהוא ישמיענו

האם לפי זה, שירות קרבי שקול בעצם לבחור עם מורכבויות (משפחתיות נגיד) שהן חיזקו אותו או שהוא מתמודד איתן..?

(אני חושב שזו לא המציאות)

לא הבהתי את כוונתך תפרט יותר...כיסופי לילה
אם מה שמשנה לבחורה זה האתגרים שהוא התמודד איתם,והוא ישמיענו

אז מה שמשנה זה לא צבא אלא זה שהוא עבר קשיים.

אז השאלה היא האם בחור שעשה שירות קרבי בעיני בנות זה בדיוק כמו בחור שעבר אתגרים לא פשוטים בחיים?

אממממ... תראהכיסופי לילה
בעיקרון יש בזה משהו. מה לעשות שאתגרים וקשיים מסוגלים להצמיח את האדם ולחשל אותו, אך מנגד, אותו קושי יכול מצד שני לצלק את האדם ולגרום לו ליפול ברוחו. הכל תלוי באדם עצמו.
בעצם, יכולת ההתמודדות שאני מדברת עליה היא סוג אישיות של בנ"א שצומח מהקשיים ולא מתייאש ונהיה חסר ביטחון... ומי שעשה קרבי ועבר קשיים(לא פוסט טראומה) יש לי איזשוהי אמת מידה ויכולת לדעת אודות טיב היכולת שלו להתמודדות- האם הוא התחשל וחיזק את הביטחון שלו או להפך.
ולכן, גם קשיים אחרים יכולים להצמיח/ להפיל.
טוב..והוא ישמיענו

כי נראה לי שבחורה שמעוניינת לצאת עם בחור קרבי, ובחורה שמעוניינת לצאת עם בחור שעבר קשיים בחיים (למשל עם נכות מסוימת, או עם מורכבות משפחתית)-

מדובר פה על שתי בחורות שונות לחלוטין...

זה מה שבדיוק באתי לכתוב!עלמת חן
לי לא חשובחופשיה לנפשי
אבל אני מהמוזרות האלה
אני בכלל נגד צבא חובה ככה ש...
((אף אחת מהסיבות שציינת))השתדלות !
עבר עריכה על ידי השתדלות ! בתאריך ד' בחשון תשפ"א 18:14
אידיאלית ותורנית- צבא הוא חלק מאמונה במדינה כתחילת הגאולה. צבא הוא חובה, וזה חלק מעבודת ד'.
גם מאחים שלי ומעוד אנשים אני רואה שהצבא מאוד מבגר. זה אדם אחר לפני ואחרי.
אני שואל כמובן על מי שלא יכול לעשות צבא,והוא ישמיענו

ולכן בוחר בש"ל,

או לא יכול לעשות קרבי ולכן בוחר בג'וב,

או יכול לעשות קרבי ורואה את תפקידו בג'וב.

זה לא סותר את עניין האידיאולוגיה והתורההשתדלות !
לכן מנקודת המבט שלי זה לא נופל ממישהו אחר שכן עשה קרבי.
..kaparalay
א. אם מדברים על בחור שלא התגייס/ עשה שירות כי הוא שואף ללמוד תורה, זה מדהים לגמרי.
אבל יש לזה גם השלכות מסוימות בתחום הכלכלי (למיטב זכרוני, עד גיל 28 הוא לא יכול לצאת לעבוד) וזה פשוט לא מתאים לכל אחת- כמו ההחלטה להיות אשת אברך..

ב. אם מדברים על בחור שלא התגייס/ עשה שירות בגלל תפיסת עולם מסוימת על המדינה/צבא וכו'.. - אין בעיה. אבל שוב, זה לא מתאים לכל אחת.
יש אנשים שחיים את הדברים האלו יותר, ועבורם זה משמעותי.

ג. אם מדברים על בחור שעשה שירות לאומי-
קודם כל, המציאות היום היא שגם אלרגיה לזן מסוים של חרגושית היערות (למיטב ידיעתי אין דבר כזה) עלולה לגרום להורדת פרופיל ברמה כזאת שתוביל למתן פטור משירות (או להחלטה של הבחור ללכת לחפש עשיה משמעותית יותר בש"ל), כך שאין באמת עניין להתרגש מזה.
מצד שני, צא מנקודת הנחה שזה עולם שבנות פחות מבינות בו (לכאורה, אם אנחנו עושות ש"ל וכו'..), אז יש מצב שבאוטומט המחשבה הולכת ל'גרוע מכל' או משהו בסגנון.
זה לא אידאלי לגמרי, ואין ספק שזה יוצר החמצות בכלמיני תחומים, אבל בסופו של דבר נראה לי שהחשש מבעיה בריאותית הוא דיי לגיטימי.
(וכמובן שבהקשר הזה, בירור קטן יכול לפתור הרבה עוגמות נפש..)

ד. אני פחות בקיאה, אבל נראה לי שתכל'ס יש היום בצבא תפקידים לא קרביים שהם משמעותיים לא פחות, ואין פה משהו שיכול להעיד באמת על הבחור/ האיכות שלו.

ה. לרוב השירות שהבחור עשה אומר לי על הבחור בעיקר מידע טכני.
שיחה עם הבחור עצמו על השירות שלו (הבחירה בסוג השירות, חוויות משם, האופן בו הוא התייחס לדבר וכו'..) יכולים ללמד אותי על הבנאדם שמולי באופן קצת עמוק יותר.
הרבה ענו פה אבל אני אוסיף את דעתי..קשה זה טוב :-)
א. אני חושבת שגם להרבה בחורים מפריע שהבת לא עשתה שנת שירות אחת או שתיים (מסכימה שבאחוזים פחות, אבל עדיין)
ב. אני חושבת שהצבא ממש "מיישר" גברים למקום טוב, גם מבחינה חברתית, גם מבחינת משמעת, קצת בעניי כמו מי שהיה בפנמייה בתיכון לבין מי שלא. כאילו זה פרק חיים חשוב ובונה באישיות.
לגביי קרבי- אני חושבת שזה מן "מוסכמות חברתית" כזאת מסויימת, של מי שעשה קרבי אז הוא יותר טוב.
לא חושבת שזה אומר יותר מדי.
לגבי שנת שירות-והוא ישמיענו

זה לא כ"כ דומה,

כי לא שאלתי על בחור שלא תורם..

דיברתי על בחור שעושה צבא מול בחור שעושה ש"ל, או קרבי מול ג'ובניק.

או בחור שבוחר לא לעשות צבא כדי לגדול בתורה

לא חשוב לי מבחינת שהוא עבר את זהבורדו
יכול להיות אפילו יתרון אם הוא לא עשה צבא בגלל סיבה סיבתית.
אבל יעניין אותי מה המניע ועד כמה זה רלוונטי (מבחינת מה זה אומר עליו, לא עצם השירות עצמו)
האמת שפעם זה היה מפריע לי, אבל במבט בוגר יותר(אני מקווה) לא.
תודה רבה!והוא ישמיענו

נכון, גם מבחינתי הסיבה זה העיקריעל מהדרום
לק"י

לא עשה צבא כי הוא פציפיסט או כי יש לו פטור רפואי.

ולא יודעת אם אני צודקת, אבל יכול להיות שזה קשור לגיל שבו יוצאים.
בשלב שבו הכרתי את בעלי החלק של הש"ל כבר היה קצת רחוק, והיינו כבר בשלב של לימודים אקדמיים ועבודה.
מי שמוכן למסור את חיו ממש בשביל עמ"יתיק
עבר עריכה על ידי תיק בתאריך ה' בחשון תשפ"א 01:27
הוא אדם מעורר הערצה, אידיאליסט, ערכי ואם זה בא מתוך תודעה אמונית בכלל אין מה לדבר,אותי זה מרגש.
השאר נתפסים כפחות אידיאליסטים, יותר שטחיים, יותר רגילים, כמונו.
למרות שאני יודעת שזה לא מוכרח לשני הכיוונים.

יש גם תחושת ביטחון שמתלווה לבחור שכן עשה קרבי.

(לי אין בעיה עם ג'ובניקים, משרתי שירות לאומי או לא שירתו בכלל לענייני לנ"ו, רק אבדוק למה קיבלו פטור)
אולי כי הן תוהות למה הוא קיבל פטור ומזה הן נרתעות?מקום בעולם
לי אישית אין שום בעיה עם בחורים שעשו שירות לאומי..
ולא משנה לי אם התפקיד היה קרבי או לא..
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חחחחintuscrepidam
פעם בכמה זמן יש פה שרשור מעניין, אל תהרוס לנו
חחח שנשלח לך בסוף סיכום?😉Lavender
חייבזיויק
אינשאללה בעז"הLavenderאחרונה

@intuscrepidam מתנדב למשימה? 😜

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

הרב מאניס פרידמןכינור יהודי

אני ממליצה מאוווווד לשמוע אותו. הוא מומחה לענייני שידוכים ונישואין והתובנות שלו מדהימות ממש. למדתי ממנו המון! תחפש ביוטיוב.

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

רמת הערכה בסיסית מבחינתי זה אומרLavender

שלבנאדם יש אופי טוב כפשוטו ויכולות כאלו ואחרות.

רב ממדרשה אעריך על ההשקפה והתורניות שבו, על הקדשת הזמן שלו עבורנו, על הכריזמה שלו אולי. על עצם היותו מצוין לתפקיד שלו, אבל ל"דמות של בעלי" אני מחפשת מישהו אחר, ולכן לא יתאים לי מישהו כמו הבן שלו (זורמת עם הדוגמא)

חלקן נחמדות זורמות וטובות שתיאורטית היו אכן יכולות להתאים לאחי, אך חלקן זורמות וכיפיות אבל לא הכי יציבות ולא אציע לאחי מישהי שחייבת כל יום לצאת לנשום אוויר באזור אחר בארץ ובית ומשפחה לא תופסים אצלה הרבה מקום.

לדעתי בשביל להיות חבר מספיק להיות בחור חמוד שזורם וכיף לנו ביחד וגם אם יש שריטות פה ושם לא נורא העיקר שכיף ושמח.

ובתור בעל אחפש אחד שיהיה יציב יותר, דמות בשביל הילדים שלי, אחד שיוריש להם גנטיקה משובחת(:

באמת היה לי קשר משמעותי עם בחור חמוד, שבתור חבר הוא היה יכול להיות נהדר, רק פחות בתור בעל ולכן נפרדנו (הוא כבר נשוי היום)

ולמה הוא לא התאים בתור בעל? כי מבחינה אישיותית כמה שהוא היה טוב היה לו עוד מקום לשיפור (היו לו קצת שריטות מהחיים המורכבים שעבר בילדותו) וגם הרמה התורנית היתה שונה...

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך