הייתי בקשר עם יועצת הנקה שבאה אלי הביתה. היא נתנה לי כל מיני שיטות איך להזכיר לו לינוק ולא רק למצוץ ואני כבר שבוע מאכילה אותו בצינורית מהאצבע או מהשד ואין כל כך שינוי..
אני לא יכולה להפסיק לגמרי עם בקבוקים כי אמא שלי וחמותי מגיעות מדי פעם לשמור עליהם בלילות כדי שאוכל לישון קצת וחוץ מזה שעוד לא מרגישה שיש לי מספיק חלב לשניהם אז עושה השלמות לפי הצורך וטוב שיש עוד אנשים שיכולים לתת להם חוץ ממני.
מישהי גם היתה צריכה להרגיל את הקטנים לינוק וזה הצליח לה והיא המשיכה להניק לטווח ארוך?
הנקתי כבר 3 ילדים שהסתדרו עם זה מעולה, אבל אצל הבכור שלי היה אותו דבר והתייאשתי בשלב הזה ורק שאבתי לו כמה שיכולתי. ומפחדת שאני לקראת ייאוש גם עכשיו.
מצד אחד יש לי כבר יותר ניסיון וביטחון מאשר אצל הבכור ובא לי להצליח ולעשות חויה מתקנת ממנו. מצד שני בגלל שזה תאומים בתקופת הקורונה ויש עוד ילדים בבית אז יותר קשה להשקיע בזה כמה שבאמת צריך כדי להצליח..
היועצת הנקה הציעה להגיע שוב, אבל אני לא מספיק בטוחה שזה יצליח ויש עוד מה לחדש ולעשות בעניין, אז כרגע לא אמרתי לה להגיע.
האמת שאני לא יודעת אם אני יותר צריכה עידוד להמשיך להניק או חיזוק שהכל בסדר גם אם אוותר על הנקה של אחד מהם.. אבל לפחות שיתפתי
ואשמח לכל עצה ותובנה בעניין.