שאלה שמעסיקה אותילחם מלא
מקומות עבודה מחפשים מקצוענים בתחומם...קרן-הפוך
כשעבדתי בתחנת דלק אחרי הצבאלחם מלא
אתה שאלת בכללי ואני עניתי בכללי. הדוגמא שהבאת - נישה.קרן-הפוך
דווקא חשבתילחם מלא
רוב מקומות העבודה, המקצועות והמשרות, מותאמים לנשואים.קרן-הפוך
יש נישות שמעדיפות רווקים ומותאמות לרווקים.
יש יתרון לנשוי??לחם מלא
שוב, המעמד האישי לא מעלה ולא מוריד מבחינת המעסיק.קרן-הפוך
אכפת למנהל/ת בית ספר האם המורים והמורות רווקים אן נשואים?
אכפת למנהל בחברת הייטק האם המפתחים והמהנדסים רווקים או נשואים?
אכפת למנהל מרפאת קופת חולים האם הצוות, רופאים, אחיות, פקידות, רווקים או נשואים?
אכפת למנהל משרד עורכי דין האם העובדים רווקים או נשואים?
במקרה הזה לפעמים כן, ביחס לעובדים המאוד זוטרים שעליהם מטילים עבודות שחורות.
אל לא ביחס לבכירים והותיקים. כלפי ותיקים לא משנה המצב האישי.
אני לצערי שמעתי מישהי מדברת עם מנהל של מקוםה' אלוקינו
והוא אמר לה (שמעתי) - אני מעסיק רק רווקים , כי הילד שלה יכול להיות חולה פתאום ואז היא לא תגיע.
ככ עצוב שזה שיקול.
אבל זה שיקול הגיוני. רווקים אף פעם לא חוליםלחם מלא
לדעתי לא רק תחנת דלק/קולנוע יש להם צורך כזה
יש ״חזירים שוביניסטים״.קרן-הפוך
צעירים הולכים למילואים - מבוגרים לא.
נשים דתיות יולדות בצפיפות - חילוניות לא.
זה לא ממש שוביניזםלחם מלא
זה ממש לא חזירי וזה מאוד הגיוניספק
אצל אב/אם יש סיכוי שהם ייחלו פלוס הסיכוי שהילד יחלה. 2ז
ומשום מה אני לא רואה הרבה אנשים שאומרים שזה חזירי מציעים לממן לבעל העסק את ההפסדים שייגרמו לו מכיסם.
אני לא רוצהלחם מלא
מילואים זה חובה לפי החוקספק
וזו לא אפליה - זה שיקול עסקי.
אפליה זה אדם שלא רוצה להעסיק ג'ינג'ים.
לא להעסיק אמא - ואפילו משרת מילואים - זה שיקול כלכלי.
ושוב, אני מזמין אותך להתחיל פרוייקט "אמץ מעסיק של אמא".
מצא מעסיק שחושש להעסיק אמהות ותחתום אתו שכל הנזק שייגרם לו בגלל שהילד שלו חולה, יהיה עליך.
אפשר אפילו להקים עמותה כזאת.
מאוד קל להגיד על מישהו שהוא "חזיר" כשההפסד שהוא סופג לא יוצא מהכיס שלך.
מילואים הם חובה ע"פ חוק כמו שגראס הוא נגד החוקלחם מלא
להיות אמא זה ממש לא בחירה. אלא אם כן אתה מערבי ופוסט מודרני.
ובשני הדוגמאות שהבאת מדובר באפליה, גם אם נניח ובסוג אחד היא משתלמת
ועדיין, יש הבדל בין משהו שהמדינה כופה עליךספק
וכפי שכתבתי, אני גם לא מאשים מעסיק שמעדיף להימנע מלהעסיק אנשים שמשרתים במילואים.
להיות אמא זו בחירה חופשית לחלוטין.
ולא, זו לא ההגדרה של אפליה. גם בעל נגריה שלא ירצה להעסיק את סטיבן הוקינג לא מפלה אותו - זה שיקול עסקי.
ושוב, אמץ לך בעל עסק ושזה יהיה עליך.
תקים תנועה של אנשים כמוך ושכל אחד יאמץ לו עסק שיספוג את הפסדי בעל העסק בגין מחלות ילד של האם.
מה אתה אומר?
ברור שזה לא אפליהלחם מלא
לפי ההגדרה שלך, ודאי שזו אפליהספק
סטיבן הוקינג כשהיה חי היה יכול לשנע קורות על הכיסא... הוא היה אמנם עובד פחות יעיל והמעסיק היה מפסיד בגללו כסף, אבל זה לא סותר את העובדה שמדובר באפליה לפי מה שכתבת.
הכרחי למען קיומנו?
אתה אמרת.
לא כל בעל עסק מסכים איתך.
חוק הוא כפיה והורות היא בחירה.
יש הרבה מאוד אנשים בלי ילדים שאף אחד לא מנסה להכריח אותם להביא ילדים.
לשרת במילואים זו חובה חוקית. צריכים להיות נפקדים או לקבל אישור להשתחרר.
זה לא אותו דבר.
שלא לדבר על כך שמחלת ילד זה משהו שמגיע בהפתעה ומילואים הם כמעט תמיד ידועים יותר מחודש קודם לכן.
ושוב, למה שלא תאמץ לך בעל עסק ותגיד לו שאתה תספוג את הנזקים שיגרמו לו בגין מחלת ילד של האם אותה שכר לעבודה?
זה קל להגיד על מישהו אחר שהוא חזיר - הרבה יותר קשה לשלם את זה בעצמך.
אמרתי שזה לא אפליהלחם מלא
אם אתה מטיל ספק בהכרחיות של הורות אין לי דרך לשכנע אותך בטעותך כמו שאין לי דרך לשכנע אותך שהשמיים כחולים.
וברור שתמיד יודעים במילואים זמן רב לפני. במיוחד במלחמות תמיד האויב מתריע לפני כן כמו במלחמת יום הכיפורים
מה ההבדל בין לקחת אדם לא יעיל לעבודה בגלל נכותספק
או בגלל הורות? (או בגלל כל מגבלה אחרת).
אם אתה מתעלם מהעובדה שיש הרבה מאוד אנשים בעולם שאין להם ילדים - אז אין לי איך לשכנע אותך כמו שאין לי דרך לשכנע אותך שהשמיים כחולים.
שוב, כתבתי שכמעט תמיד יודעים במילואים זמן רב מראש.
אתה מכיר את משמעות המילה "כמעט"? זה אומר "לא תמיד". יש יוצאים מן הכלל.
באופן כללי, צווי 8 מחולקים אולי פעם בעשור וגם אז, לא לכולם. (נגיד בחטיבות, עושים רוטציה בין הגדודים בצווי 8 כך שזה יוצא אולי פעם ב-20 שנים ללוחם ממוצע לקבל צו 8).
ועדיין, בפעם הרביעית, אתה מסרב לענות על השאלה שלי - למה אתה לא מציע לבעל עסק לספוג בעצמך את ההפסדים שיהיו לו בגלל מחלות ילד של אם אותה הוא שכר לעבודה?
שים את הארנק איפה שהמקלדת שלך נמצאת ובמקום להגיד על מישהו אחר שהוא חזיר, בא תראה לכולנו איך עושים את זה נכון על חשבונך.
הורות=נכות. אין לי מיליםלחם מלא
הורות = כפייה ממשלתי לשירות מילואים. אין לי מילים.ספק
לא בעיה לחמוק ממילואיםלחם מלא
הורות היא הכרח. אין ספק... אין אנשים בלי ילדים בעולם.ספק
לפחות משהו אחד למדת היום
לחם מלא
כמובן. תמיד חשבתי שיש אנשים שאין להם ילדיםספק
היום אני יודע שכל אדם שאי פעם חי היו לו ילדים...
תבין משהו:ספק
בעל עסק מקים עסק למטרות רווח. הוא לא עמותה לקידום אמהות\נכים\ג'ינגי'ם.
לבעל העסק לא אכפת מאיזו סיבה העובד שהוא חושב לשכור יגרום לו נזק. זה פשוט לא רלבנטי.
הוא צריך להתפרנס ולפרנס את יתר העובדים שלו.
אתה רואה בזה חזירות, אבל החזירות היא שלך.
בא נראה אותך מציע לבעל עסק ששוקל אם להעסיק אם לחמישה לספוג את כל הנזקים שייגרמו לו בעקבות מחלות ילד של אותה אם.
בא תוכיח לי שאתה לא חזיר.
חזירות היא תכונה של סוציאליזם.
אתה מדבר רק על בעל העסקלחם מלא
התערבות מוגזמת במחירי החמאה או עובדי נמל שמשביתים את המשק זה סוציאליזם מזיק
כי בעל העסק הוא זה שהקים אותו והשקיע בוספק
תמיד יהיה רוב לאנשים שמעדיפים לא לעשות כלום ולקבל כסף במדינת ישראל כי "מגיע להם".
החוקים שמגנים על אמהות מזיקים יותר ממה שהם מועילים.
יש מקומות שפשוט לא מקבלים נשים בכלל לעבודה - ובצדק. אפילו מחלקות בבתי חולים שהמנהלים שלהן לא רוצים שהמתמחים שלהם יטחנו כמו מטורפים בגלל שמתמחה כלשהי יצאה לחופשת לידה.
המון עסקים קטנים לא מעסיקים בכלל נשים - בצדק.
למה להסתבך?
עכשיו יש חוק מטופש שמטיל על חברות גדולות לפרסם השוואת שכר בין גברים לנשים... מעניין מה יכול להשתבש...
זה סוציאליזם חזירי.
לפגוע בבעל עסק שמנסה להתפרנס ולקחת אוכל מהפה של הילדים שלו כדי שאנשים כמוך ירגישו טוב עם עצמם כאילו שהם לוחמי צדק - זה סוציאליזם חזירי.
מעניין שאתה לא מציע לפצות את בעל העסק שנפגע על חשבונך... כמה קל להיות צדיק ונדיב כשזה לא יוצא מהכיס שלך, נכון?
אין קפיטליזם חזירי. החזירים היחידים הם סוציאליסטים.
רוצה להוכיח לי שאתה לא חזיר סוציאליסט? לך תציע לבעל עסק כלשהו לבחירתך שאם הוא יעסיק אם, אתה תספוג את ההפסדים שלו אם הילד שלה יהיה חולה.
סבבה?
עד אז, אל תבלבל את המח על חזירות.
ביטוח לאומי משלם ימי מחלה על חשבון כולםלחם מלא
השכר של העובד הוא לא הענין - אלא ההפסד של בעל העסקספק
למשל, בעל חברת טיולים שפתאום הבן של המדריכה שלו חולה.
הטיול שהוא הפסיד שווה הרבה יותר מהשכר היומי שלה. (זו רק דוגמא אחת מיני רבות).
ואגב, כמעט כל תשלומי הביטוח הלאומי (והמיסים הישירים) משולמים על ידי העשירון העליון.
אז תפסיק לבלבל לי את המח.
אתה מעמיד פנים שאתה צדיק ומוסרי כשבפועל, כל מה שאתה רוצה זה שאחרים יממנו את ה"צדיקות שלך".
ואחרי זה אתה עוד מעז לקרוא לאחרים חזירים.
וואו.
שימצא לה מחליף ושלום על ישראללחם מלא
בתוך שעה? טיול יוצא ב-7. הילד קם עם חום.ספק
הלך התור.
אלפי שקלים הוא הפסיד.
אתה "לא יודע" מי יפצה את בעל העסק... כמה נח... אבל אם הוא יעדיף לא להעסיק אמא, אז הוא חזיר... שלא לדבר על המוניטין שלו.
בדיוק מה שכתבתי: הכי קל זה להיות צדיק ונדיב כשזה לא יוצא מהכיס שלך או מהפה של הילדים שלך.
זו, חזירות.
מחליף לא פותר בעיה ברוב המקצועות.44444
ביטוח לאומי לא משלם ימי מחלה.44444
זה החוק.
אגב, מחלת ילד לדעתי זו הבעיה הקטנה של המעסיק והיא רלוונטית גם לגברים.
ה"בעיה" העיקרית בהעסקת נשים זו החופשת לידה.
מאד קשה למצוא עובד במקום עובדת בחל"ד ובטח שכבר מכיר את העבודה כמוה.
איזה מוזר - מילואים זו כפיה של המדינה.ספק
הבאת ילדים לעולם זו בחירה של ההורים.
כשאתה אומר "הביטוח הלאומי" אתה מתכוון לעשירון העליון שישלם את זה - אז מה אכפת לך?
הפתרון הוא שאתה ואנשים מוסריים ונעלים כמוך תקימו עמותה שתפצה בעלי עסקים שנפגעו בגלל שהן העסיקו אמהות.
אתה הרי לא חזרזיר, נכון?
חמודלחם מלא
חמוד, כמה ששילמת - זה גרושיםספק
ואתה עדיין מגן על מערכת שדפקה אותך.
זה החוק.44444
ימי מחלה משלם המעסיק.
על זה אגב, היה דיון לגבי ימי הבידוד.
כרגע המעסיקים שילמו עליהם וזה די קרע את הכיס של הרבה מעסיקים....
אני אישית גם חושבת שתפקיד ביטוח לאומי לשלם ימי מחלה ולא של המעסיק.
זה החוק.44444
ימי מחלה משלם המעסיק.
על זה אגב, היה דיון לגבי ימי הבידוד.
כרגע המעסיקים שילמו עליהם וזה די קרע את הכיס של הרבה מעסיקים....
אני אישית גם חושבת שתפקיד ביטוח לאומי לשלם ימי מחלה ולא של המעסיק.
דמגוגיה זו דרך נפלאה להתחמק מתשובות ענייניות...ספק
אתם מדברים בסיסמאותמיקי מאוס
בסוף המעסיק ממש לא חושב על הדברים האלה.
רק על דבר אחד- שרידות העסק שלו.
וברוב המקרים זה ממש לא ברור מאליו במדינה החונקת שלנו.
באמת מקומות גדולים ויציבים יותר מרשים לעצמם לקחת אמהות לילדים קטנים, או נכים (זה הדוגמאות שאתה נתת) כי יש להם יכולת לספוג את המחיר של זה.
וכמובן שירות ציבורי.
כי ממילא לא אכפת להם שיהיה עוד קצת אבטלה סמויה או גלויה על חשבון אותם עסקים קטנים.
תאמין לי-אם אנשים היו קצת יותר "קפיטליסטים" ופחות נוקטים בשיטות סוציאליסטיות כמו חוק לתת 40 שעות בדיקות לאישה בהריון (זה על חשבון המעסיק!! בדיוק כמו חלק מימי המחלה), החיוב לקצר לה את יום העבודה במשרה מלאה (על חשבון המעסיק!) ושלל החוקים שיפריעו לפטר אותה במהלך ההריון ומיד אחריו גם אם היא לא מתפקדת, היה למעסיקים הרבה יותר קל להעסיק אימהות.
אין שום סיבה שמעסיק ישלם על הבחירה של זוגות ללדת ילדים. הזוג אמור לספוג את זה (יש לה בן זוג, שגם אמור לפרנס ולחפות עליה בחופשה שנכפית עליה בהריון ולידה) או אם אתה ממש חושב שזה אינטרס של מדינת ישראל (וזה לא! יש לנו ילודה מטורפת ומבחינה כלכלית זה בקטע רעכי היא בעיקר במגזרים לא יצרניים) אז שהמדינה תשלם מכספי המיסים של כלל החברה. למה המעסיק המסכן??
אם אתה מדבר מבחינה אידיאולוגית- ברור שזה ערך. גם אני מאמינה בו. אבל לא מצפה ממישהו אחר להקריב עבור הערכים שלי. מה הקטע?? אתה יכול להקים עמותה של מי ששותף לערכים שלך
מזל שיש פה את @ספק להטיל קצת ספקות בסיסמאות האלה ולהשתמש בהגיון ובשכל.
ואני אומרת את זה כאמא.
מסכימה בתור אמא שאגב נדחתה44444
^^^ מסכימה עם הרובrivki
אתן לא מסכימות שעדיףלחם מלא
כל מדינה עושה את החשבון שלהrivki
מכל החלטה מישהו מפסיד ומישהו אחר מרוויח, השאלה מה האיזון הנכון בחשבון הכולל.
את התשובה אף אחד לא יודע.
ההתנגדות כאן בשירשור הייתה לפיזור סיסמאות נגד 'המעסיקים הרעים'.
אז במקום שזה יהיה על חשבון המעסיק, זה יהיה על חשבוןספק
אותם עשרה אחוזים מהאוכלוסיה שמשלמת כמעט את כל המסים הישירים במדינת ישראל.
מה יקרה כשיימאס להם והם יברחו מכאן?
כבר עכשיו 14% מהרופאים ו-10% מהמדענים והמהנדסים בורחים מכאן בכל שנה.
מליון ישראלים כבר ברחו לארה"ב (על כל עולה מארה"ב יש ארבעה יורדים).
עכשיו, עם הבור התקציבי שנפער בגלל הקורונה, המסים יעלו עוד ועוד ואתה מציע שנשית על אלה שנושאים כמעט בכל הנטל לבדם, מס נוסף.
מתישהו לאנשים יימאס - במיוחד עכשיו כשכל ההייטק עבר לעבודה מרחוק ולמקום המגורים כבר אין הרבה משמעות.
ואז מה תעשה? כשלא יישארו אחרים לקחת מהם את הכסף?
אתה חושב שזה הכרחי לקיומנו?
תקים עמותה ותרום לה. למה שזה לא יהיה על חשבונך? למה על חשבון אחרים?
אז מה המדיניות הרצויה לדעתך?rivki
כי מדענים עושים פוסט-דוקטורט בחו'ל וחלקם חוזרים אחרי כמה שנים (כמו שבארץ יש סטודנטים מחו'ל שאח'כ חוזרים הביתה). כנ'ל רופאים - הרבה נוסעים כדי להתמחות בתחום מסוים שפחות מפותח בארץ (מה לעשות, אנחנו קטנים).
להוציא את זה מהידיים של המדינהספק
הדוגמא של מדענים ורופאים היא מאוד מוצלחת.
רוב מוחלט של רופאים לא טסים לפוסט דוקטורט בחו"ל. (MD זה למעשה תואר שני. רוב הרופאים עושים גם Ph.D תוך כדי הלימודים אבל לא ממשיכים לפוסט).
גם רוב מוחלט של מדענים לא ממשיכים לפוסט וכמחצית מאלה שיצאו לפוסט בחו"ל לא ימצאו משרה אקדמית בארץ ויישארו בחו"ל. (כך הפסדנו כבר כמה זוכי פרס נובל למיטב זיכרוני).
חוץ מזה, מדענים זה לאו דווקא דוקטורים ופרופסורים - זה גם מדענים עם תואר ראשון\שני ומהנדסים עם תואר ראשון\שני.
יש לי חבר צוות ישראלי שגר בקנדה ואין לו שום כוונה לחזור לארץ.
עובדים בזום.
כמוהו יש אלפים בכל שנה.
אני מנסה כבר כמה זמן לשכנע את אשתי לעבור לארה"ב ואנחנו כאן רק בגלל שהיא רוצה להיות קרובה למשפחה שלה.
אם יעלו לנו את המסים המטורפים שאנחנו משלמים היום, יש מצב טוב שאנחנו נצטרף לסטטיסטיקה.
מה שצריך להיות זו אפשרות אחת מבין 2:
1. להפריט את הביטוח הלאומי ולהפוך אותו לביטוח חובה כמו ביטוח רכב - כל אחד יוכל לשלם לפי הרובד הרצוי לו ויקבל פוליסה ברורה. (בניגוד למה שקורה עכשיו כשלאף אחד אין מושג מה יקרה ואם הוא יקבל מענק ובאיזה גובה וכמה מתוכו הוא יצטרך להחזיר ובאילו תנאים וכו').
זו האפשרות הטובה לדעתי.
2. אם רוצים בכל מקרה לשמר את המודל הלא יעיל של מס שמתחפש לביטוח - אז יש לדרוש מכלל האוכלוסיה לשלם אותו באותו אחוז מההכנסה (המודל הסקנדינבי, פחות או יותר).
ככה, אנשים יחשבו פעמיים לפני שהם יגידו ש"המדינה צריכה לממן" כיוון שהם יבינו שהכסף של המדינה מגיע מהכיס שלהם.
זו אפשרות גרועה לדעתי אבל טובה מהמצב הנוכחי.
לא נראה לי שמשהו ישתנה עם הביטוח הלאומיrivki
הוא בגרעון אקטוארי ואמור לפשוט רגל בעשור הבא.ספק
זה היה מצבו לפני הקורונה.
את הדמי לידה באמת משלם ביטוח לאומי.44444
רק שהכסף של ביטוח לאומי לממן את זה בסופו של דבר יגיע גם מהמעסיק..... אבל לפחות לא 100%....
העניין הוא שחלק מהזכויות הן לא רק עוד כסף- זו הבעיה הקלה יחסית...
הבעיה העיקרית שחלק מהזכוחות הן חופשים וזה הרבה פעמים הרבה יותר תוקע- בעיקר בעסק קטן שקשה למצוא מחליפים.
חלק מהזכויות גם "תוקעות" את העסק עם העובדת- זה לפעמים בעייתי יותר....
עוד משהו חשובלחם מלא
מה שחשוב זה שאף אחד לא יהיה צדיק על חשבון האחר, והמדינה תממן ותעודד את אלה שמחזיקים אותה. לכן דין הורות כדין מילואים ולא כדין נכות. לכן ימי מחלה לילד כמו חופשת לידה על חשבון הביטוח הלאומי ולא המעסיק.
בכללי ימי מחלה על חשבון ביטוח לאומי זה טוב למי שאיננו בקו הבריאות. חולי סכרת ואסטמה לצורך העניין.
"אף אחד לא יהיה צדיק על חשבון האחר" ו"המדינה תממן"ספק
אתה לא רואה את הסתירה בין הדברים?
"המדינה תממן"? באמצעות עץ מטילי הזהב שיש בחצר הכנסת? אולי באמצעות מכרה היהלומים שנמצא במשכן הנשיא?
זה בדיוק הענין של איזה עשירון משלם איזה אחוז ובריחת המוחות.
להגיד "המדינה תממן" זה למעשה להגיד שהעשירון העליון יממן. (אולי שני העשירונים העליונים. גם העשירון השני קצת משתתף).
אתה בעצם רוצה שאחרים יממנו את הנדיבות שלך.
כמה נח.
ולא, הורות זה לא כמו מילואים כי אם המדינה לוקחת עובד ממעסיק לתקופה מסוימת בכפיה, היא צריכה לפצות אותו על זה - והיא לא עושה את זה.
זה לא פיצוי למעסיק - זה פשוט תשלום שכר לעובד. המדינה שולפת אדם לעבודה כלשהי בכפיה, המינימום שהיא צריכה לעשות זה לשלם לו על העבודה שלו. היא עושה את זה דרך המעסיק משיקולי נוחות.
אם מישהו ***בוחרת*** להיות אמא, המדינה לא צריכה לשלם לה על זה שהיא לא עובדת.
גם לא המעסיק.
בסוף, אלה שמחזיקים אותה יברחו מכאן - כלומר, אלה שעדיין לא ברחו.
מה הסוד שלךנחשון מהרחברון
ישראל היא אחת המדינה שהכי רע לחיות בה בעולם המערביספק
זה מגובה במספרים. זו לא המצאה.
יש לי ילדים - ואם לא אצליח לשכנע את אשתי לעבור לארה"ב, הם ייאלצו לגור כאן.
ואיל אתה לא מתייאש לשכנע ולהסבירנחשון מהרחברון
כי אני רוצה שהילדים שלי יגדלו במדינה שטוב לחיות בה.ספק
ב'ה שאשתך יותר חכמה ממךrivki
פי 1000 יותרלחם מלא
מדינת ישראל היא לא מדינה טובה לגדול בהאריך וייס
אלא המדינה דוחפת את עצמה לכל דבר שאתה עושה
רוצה לחנך את הילדים לבד? קשה עד מאוד.
דירה? רק לחלום על זה. כי יש רשות מקרקעי ישראל.
נכנסתי רק באמצע השרשורפלצתדי שרוט
כל הדברים שהבאת הם די נכונים כשמסתכלים עליהם בעין מאוד קרה ומחושבת. כלומר, מבחינה "מדעית" טהורה אתה סוג של צודק. מבחינה מדעית גם אוכלוסיית הקשישים הסיעודיים הם נטל על הכלכלה ועל החברה ובתכלס, אין שום צורך להמשיך להחזיק אותם בחיים בכוח. שלא לדבר על כאלה שמורדמים ומונשמים. זה גם עולה לא מעט. זה מבחינה מחושבת קרה.
אבל מעבר לכל זה, יש כאן המון שאלות ערכיות ומה לעשות, בשאלות ערכיות מעורבים רגשות.
שאלות ערכיות כמו האם אנחנו רוצים או לא רוצים לעודד ילודה. מצד אחד, אנחנו זקוקים לילודה בגלל האיזון הדמוגרפי, מצד שני יש משפחות שמנצלות את זה. צריך להכריע מה בסדר העדיפויות שלנו קודם למה.
או שאלה ערכית האם צבא שכיר או צבא העם? צבא העם זה כור היתוך, זה הגוף החינוכי נראה לי הכי גדול, ושאלות על זהות ושייכות, והיסטוריה שנוגעות לצבא.
מצד שני צבא שכיר אולי יותר יעיל אבל מה עדיף לנו מבחינה ערכית?
אין לזה סוף.
אין מה לעשות, אנחנו מדינה שמעדיפים לקדם ערכים כמו לעודד משים לצאת לעבוד. זה ערך בפני עצמו, השאלה היא שאלה ערכית, לא שאלה כלכלית.
כי אפשר להסתכל על זה גם בצורה מחושבת של האם שווה לי או לא להעסיק נשים.
יש אנשים שיעדיפו לקדם את הערך הזה כי הם לא רוצים שייווצר מצב שבו לנשים תוצב ברירה, או להוליד פחות ואז להיות שווה יותר או להוליד יותר ולהשאר תקועה בבית. אפשר למצוא את האיזון לדעתי שבין תפוקה נשית טובה לבין עידוד ילודה כי כחברה אנחנו זקוקים לילודה.
אני מסכים שיש שאלות ערכיות - ומה שאני מציע זה ערכי ומוסריספק
הרבה יותר מכל אלטרנטיבה.
אוכלוסיית הקשישים צריכה לממן את עצמה.
למעשה, מדובר על האוכלוסיה העשירה ביותר במדינת ישראל וחלק מזה מגיע על חשבון הלוואות שלקחו דורות קודמים על חשבוננו.
הנה נתון: 10% מתקציב המדינה בכל שנה משולם על ריבית על הלוואות שנלקחו בעבר.
אם אחרי כל זה, הם לא מסוגלים לדאוג לעצמם, זו בעיה.
כמו כן, בריאות זה ענין שניתן לבטח.
אין סיבה שאנשים לא יבטחו את עצמם - למה ברירת המחדל היא שזה ייפול תמיד על אחרים?
לגבי הערך של עידוד ילודה:
1 מי שזה ערך בעיניו, יכול לתרום.
2. ילודה של מי?
יש מגזרים שלא דופקים חשבון בגלל שהם יודעים שאחרים יממנו את גידול הילדים שלהם - אותם אחרים שיביאו פחות ילדים לעולם בגלל שהמדינה כופה עליהם לממן ילדים של אחרים.
אנשים אחראים שהילודה שלהם נשקלת בהתאם ליכולת הכלכליות שלם מביאים פחות ילדים לעולם כי לוקחים מהם את הכסף שלהם כדי לממן ילדים של אחרים.
זה לא עידוד ילודה, אלא יותר כמו גניבת ילדים.
לגבי צבא:
אין כור היתוך.
פחות ממחצית מבני ה-18 מתגייסים. איזה מן כור היתוך זה?
ובכלל, למה יש צורך בכור היתוך?
גיוס החובה פוגע במיוחד בשכבות החלשות - לא תראה הרבה בוגרי פריפריה ב-8200, למשל.
מי שמגיע ליחידות הטכנולוגיות שמסדרות אותו בחיים לרוב מגיע מאזור המרכז אחרי שההורים שלו מימנו לו קורסי הכנה.
כשליש מהכלואים בבתי הכלא הצבאיים נמצאים שם בגלל שהם ערקו כדי לעזור בפרנסת המשפחה שלהם.
זה מטורף.
רבע מחללי צה"ל הם מתאבדים. למעשה, בשנה שבה אין מבצע צבאי, זהו גורם המוות מספר 1 בצה"ל.
זה לא משתלם כלכלית, זה לא מוסרי וזה לא ערכי.
אני באמת לא מבין איך אפשר לשלב עבדות ומוסר בכפיפה אחת.
אין גם שום ערך לעודד נשים לעבוד.
מי שרוצה וצריכה, שתצא לעבוד ותסגור את התנאים שלה מול המעסיק שלה - בדיוק כמו שגבר עושה זאת.
למה המדינה בכלל צריכה להתערב בהסכמים בין אנשים בוגרים שנחתמו מבחירה חופשית?
מי שרוצה לקדם את ה"ערך" של העסקת נשים - מוזמן לעשות זאת על חשבונו.
מי שלא רוצה לקדם את הערך הזה - או לחילופין, יודע שחקיקה בנושא רק תגרום למצב להיות גרוע יותר מבחינתן - זכותו.
זה איזון מושלם.
סוף סוף מצאתי זמן קצתדי שרוט
אני שם כרגע בצד את העניין עם הקשישים.
ילודה - מה הכוונה מי שזה ערך בעיניו שיתרום? החברה הישראלית בנויה בין השאר לפי ערך מסויים של ילדוה. כלומר, ילודה זה ערך. החברה הישראלית ברובה מחוברת למסורת שלה ויש ערך של "פרו ורבו". כלומר לעודד ילודה. החברה בישראל גם אוהבת ילדים. היא שבטית ומשפחתית. זה ערך שצריך להכירע בו, מה עדיף ללדת פחות ולעבוד יותר או ללדת יותר ולעבוד פחות? אי אפשר לאזן? הרי היות וזה ערך כל החישובים הם פשוט לא רלוונטים.
כמו למשל ניקח לדוגמא את השבת. אין באמת ערך מוסף כלכלי בסגירת עסקים בשבת. להפך, זה פוגע מבחינה כלכלית. אבל מה לעשות, יש ערך מסויים בחברה שבה הערך של השבת גובר על הערך של הכדאיות הכלכלית.
אלו שאלות של ערכים וצריך לדעת לאזן בין כדאיות כלכלית לערך. אתה יכול לא להסכים עם ערך מסויים, זה בסדר, אבל צריך להבין שחישוב כלכלי לא בהכרח עומד בראש סדר העדיפויות.
צבא - יש בהחלט כור היתוך.
הצבא הוא אחד המקומות הבודדים שבו משרתים זה לצד זה קיבוצניק מקיבוץ מזרע ומתנחל מבית אל. צפונבון מרמת אביב וערס מירוחם. דתי וחילוני, ערבי ויהודי, סוציאליסט וקפיטליסט.
גם אם נניח ופחות מבני ה 18 מתגייסים זה לא הופך את הצבא ללא כור היתוך, זה לא מדד כמותי, זה מדד איכותי. והצבא הוא בקונצנזוס.
למה יש צורך בכור היתוך? זאת שאלה ערכית - תרבותית, לא כלכלית. אין צורך באמת להסביר לך למה יש צורך כזה.
לגבי הכלא, לא מכיר את הנתונים הרישמיים לגבי כאלה שכלואים בכלא בשביל לפרנס את המשפחה. הצבא עצמו מציע אפשרויות מאוד נרחבות של עזרה למשפחות נזקקות. יש חיל שלם של משקיות ת"ש ומערכים שלמים לעזרה ותמיכה למשפחות שבאמת נזקקות.
אותם השליש שאתה מדבר עליהם, אני משוכנע שרובם פשוט ילדים מפונקים ועצלנים שלא אוהבים לקבל מרות וסתם אין להם כוח לצבא. יש אולי כמה שבאמת מתוך איזה טעות ארגונית שכלואים מסיבות של עריקות לצרכי תמיכה.
מה שאתה קורא לו עבודה בכפיה, לאחרים בארץ זה נקרא "ערך". יש "ערך" בשירות צבאי. ערך שהחברה החליטה לקדש על חשבון צמיחה בתל"ג. ערך של אחווה, ערך של ערבות הדדית, ערך של נשיאה בנטל, הקרבה, אהבה. עם ערכים אי אפשר להתווכח. על ערכים אפשר.
אין שום צורך לעודד נשים לעבוד-
אולי זה כבר נהיה טיפה ארכאי, אבל שוב, החברה בישראל היא בבסיסה שמרנית - מסורתית עם ערכי משפחה מושרשים היטב. שילוב של משפחה עם ילודה ביחד עם אפשרות לצאת לעבוד זה ערך שנתפס כערך חשוב גם.
מי שרוצה וצריכה לצאת לעבוד ורוצה גם להביא ילדים יש כאלה שסבורים שזה לא יהיה הוגן להפלות אותה באפליה מובנית רק מתוקף היותה אמא וקרייריסטית. זה עניין של ערך.
בקיצור, כמו שאמרתי, עם ערכים לא ניתן להתווכח. על ערכים ניתן להתווכח.
אתה מניח הנחות שלא ברור על מה אתה מבסס אותןספק
החברה הישראלית בנויה לפי ערך מסוים של ילודה?
אני אפילו לא מבין את משמעות המשפט הזה.
מי שמחובר למסורת גם צריך לדעת שלאב יש חובה לזון ולכלכל את ילדיו והדברים שנאמרים בלא מעט מקורות לגבי לחיות על חשבון אחרים הם רבים מאוד וחריפים מאוד.
אז מי שילודה זה ערך בעיניו, שימצא דרך לפרנס את הילדים שלו *בעצמו* ולא על חשבון אחרים - שבגלל שהם גוזלים את כספם, הם מביאים בעצמם פחות ילדים כיוון שלהם יש יותר אחריות.
מה עדיף? מהו האיזון הנכון?
אני משאיר לך להחליט לגבי המשפחה שלך ולי לגבי המשפחה שלי.
כל אחד ימצא את האיזון שלו.
היו תקופות שאנשים לא היו רואים את הילדים שלהם במשך שנים כיוון שהם היו צריכים לעבוד במקומות מרוחקים.
כל אחד יחליט לגבי האיזון שלו בעצמו.
צבא - אין שום כור היתוך.
עם 45% גיוס וחלוקה מאוד ברורה לפי מאפיינים מאוד ספציפיים ליחידות - אין כאן שום כור היתוך.
כמה מזרחיים מדימונה אתה מכיר ב-8200? כמה אשכנזים מרמת אביב תמצא בגדוד 51 בגולני?
מעבר לזה, למה צריכים כור היתוך?
אני לא רוצה שהילד שלי ישרת עם כל אחד כמו שאני לא רוצה שהוא יילך לבית ספר עם ילדים ממשפחות שבעיני הם לא בדיוק המודל הנכון.
בתור מי שגדל בפריפריה וברח משם כל עוד רוחו בו - הדבר האחרון שאני רוצה עבור ילדיי הוא שהם יעברו "התכה" עם אנשים כאלה. (לפחות עם חלקם הגדול).
מי שרוצה כור היתוך, שיקים מחנה קיץ וישלח לשם את הילדים שלו שיותכו עם מי שעוד מעוניין בזה.
מעבר לזה, גיוס חובה פוגע בעיקר בשכבות החלשות.
החיילים מהשכבות החזקות יגיעו בהמוניהם ליחידות טכנולוגיות (גם בגלל קשרים וגם בגלל הכנה) ויקבלו יתרון על פני צעירים מהפריפריה.
מעבר לזה, הפגיעה בבזבוז של 3 שנים עבור אדם שמגיע ממשפחה אמידה או מבוססת, היא קטנה בהרבה מבזבוז של 3 שנים עבור חייל מהשכבות החלשות.
אתה יכול בקלות למצוא את הנתונים לגבי הכלא. אם ממש תרצה, אני אחפש לך אותם.
לדעתי, עידן ארץ כתב על זה פוסט מפורט לפני כמה חודשים.
הצבא מציע כליאה לחיילים שרוצים לעזור לפרנס את המשפחות שלהם. זה מה שהוא מציע להם.
הצבא, בהיותו חלק מערכת ציבורית, הוא מופת ומודל לחוסר יעילות.
ומי שעורק כדי לעבוד בעבודות שחורות וקורע את עצמו כדי לפרנס את משפחתו, הוא הכל חוץ ממפונק.
ואגב, למה כולם צריכים לקבל מרות? יש אנשים שלא רוצים לקבל מרות וזו זכותם שלא לרצות שילד שהיה ארבע חודשים לפניהם בבקו"ם מחליט עבורם מה לעשות בכל דקה ודקה במהלך היום.
בכלל, ממתי עבדות - וזו עבדות - הפכה להיות ברירת מחדל הגיונית?
בקום המדינה, כשהיו חייבים כמה שיותר חיילים ולא היתה ברירה כדי לשרוד - אז ניחא.
עכשיו? למה מדינת ישראל צריכה להחזיק עבדים?
אתה רואה בזה ערך? נהדר. תתנדב.
אין שום ערך בשירות צבאי של רוב חיילי צה"ל.
אני הייתי לוחם - והשירות שלי היה בזבוז זמן מוחלט! (שלא לדבר על הזילות בחיי אדם מצד המפקדים).
בטח ביחס למה שאני עושה היום.
המדינה היתה מרוויחה הרבה יותר מעוד 3 שנות עבודה שלי מאשר ממה שעשיתי בצבא - וכאמור, אני הייתי לוחם. מה יגידו ג'ובניקים שממש לא עשו כלום?
עשרות אלפי חיילים מיותרים שמחפשים מה לעשות איתם זה לא ערך - זו פגיעה בחיילים וזו פגיעה במדינה - כולל ביטחונה.
אין כאן שום ערך.
מה לגבי הערך של לאפשר לעוד ניצול שואה פת לחם בזכות חיילים שעכשיו הם מיותרים אבל היו יכולים להכניס לקופת המדינה עוד מליארדים רבים?
זה לא ערך?
אז בגלל אתוס נוסטלגי חסר פשר, אתה מצדיק פגיעה בכ"כ הרבה אנשים - ובמיוחד בשכבות החלשות?
למה תמיד כשלאנשים שתומכים בכל מיני עיוותים היסטוריים מסיבות נוסטלגיות אין הסבר אמיתי לעמדה שלהם, אז הם אומרים שזה ערך?
אין ייבוא תוצרת חקלאית לארץ? זה ערך של חקלאות ישראלית ולעזאזל עם המשפחות העניות שלא יכולות להרשות לעצמן ביצים, עגבניות וחלב.
אין בזה שום ערך אם כל מה שזה משיג זו פגיעה באנשים. זה לא עוזר לאף אחד למעט קבוצות לחץ קטנות.
גיוס חובה הוא אסון לאומי. חסר כל ערך!
אל תקבע לי מהי "החברה הישראלית". לא עבורי ולא עבור אף אחד אחר.
ואין שום דבר מפלה בבחירת עובד משיקולים כלכליים.
זה סופר לגיטימי.
אתה חושב אחרת? תקים עסק ובו תעסיק רק נשים בהריון.
תוביל את הדרך עבורנו ותהוה מגדלור של נאורות בחשכת עולמנו.
בכיף שיהיה לך.
בקיצור, אין לך טיעון ענייני\מציאותי אחד למעט ערכים חסרי בסיס שהמצאת או שאימצת ואתה רוצה לכפות אותם על כולם בניגוד לרצונם.
אם הערכים הללו חשובים לך, אתה מוזמן לקדם אותם על חשבון זמנך ולממן אותם מכיסך.
מה אתה רוצה מכל השאר?
אז ככה:די שרוט
בוא לא נתווכח על ה"מקורות" כי כל אוכלוסיה יכולה לתת פרשנות להאם מדינה צריכה או לא להתערב ואם בכלל אז כמה. כל אוכלוסיה לפי השקפת עולמה אז זה לא רלוונטי.
אני שם לב למוטיב שחוזר אצלך וזה המוטיב האינדיבידואליסטי. אתה נותן הרבה קרדיט לאינדיבידואליזם בעוד אני מסתכל על החברה כחברה ממעוף הציפור. במבט מאקרו מלמעלה בסוג של מקשה אחת.
כשאתה אומר שמי שבעיניו ילודה זה ערך שימצא דרך לפרנס את עצמו אתה מסתכל על זה אינדיבידואלית. אני טוען שכחברה אנחנו בישראל נוטים יותר לתת ערכיות לעניין ילודה בגלל שלל סיבות, בין השאר יתרון דמוגרפי.
העם היהודי הוא מעט עם ארץ קטנה שמוקפת אויבים ואנחנו כחברה אולי לא יכולים להרשות לעצמנו להדלדל דמוגרפית. לכן באה המדינה ומקדמת ערכים של ילדוה(בין השאר, לא רק).
ואם אנחנו כחברה רוצים לקדם ילודה, למה שכחברה אנחנו לא נמצא את האיזון החברתי הזה? למה אם אישה שרוצה להביא 4 או 5 או 6 ילדים תצטרך לסבול מאפליה עיסקית כזאת שבו מוצבת לפניה ברירה או ללדת יותר ולעבוד פחות או ללדת פחות ולעבוד יותר? גם לה מגיע מימוש עצמי, מיצוי פוטנציאל וזה לא חייב לבוא על חשבון המשפחתיות שלה. אגב, זה לא פוטר אישה כזאת מלתת תפוקה שתהיה רווחית למעסיק כן? בהחלט אם יש אישה כזאת שהחליטה להביא ילדים חובת ההוכחה מוטלת עליה מבתחינת תפוקה. אני חושב שזה בהחלט אפשרי גם להוליד ילדים וגם לעבוד כמו שצריך. זה קיים. זה אפשרי. מוצאים דרכים לשלב.
לגבי הצבא -
אני חושב שכן יש כור היתוך. זה שהאחוזים הם לא 100% ואולי אפילו לא 50% זה כי יש אוכלוסיות שבהגדרה לא מתגייסות אבל זה לא הופך את זה ללא כור היתוך.
לעצם הנושא של הפריפריה - נכון, זאת סוגיה ידועה וכאובה אצלנו שהפריפריה מנותקת מהמרכז וזה בא לידי ביטוי במקרים כאלה כמו ב 8200. (דרך אגב, אני בכלל לא בטוח שהמציאות הזאת ב 8200 היא נכונה. אני לא יודע באמת, אבל אני לא בטוח שזה נכון).
אני לא יודע מתי ואיפה שירתת בצבא אבל כשאני שירתתי גם כלוחם היה בצבא מדיניות של "השבחת" גדודים. כלומר, לא עוד אשכנזים קיבוצניקים בגרעיני נח"ל בגדוד 50 בלבד ולא עוד מזרחיים מהפריפריה בגולני בגדוד 51. הותוותה מדיניות של פיזור.
אז היום אתה בהחלט יכול למצוא שלל חיילים מכל הסוגים בכל היחידות.
למה צריך כור היתוך? אז אני דווקא בניגוד אליך כן רוצה שהילדים שלי ישרתו עם כאלה שהם לא פוגשים ביום יום. אני לא אוהב לנתק את עצמי וסגור את עצמי ואת המשפחה בתוך ד' אמותנו כי אני מכיר בכך שיש כאלה שהם שונים ממני.
אתה גדלת בפריפריה וברחת ואני גדלתי בחברה החרדית וברחתי, לכל אחד מאיתנו יש טראומות מזה אבל זה לא רלוונטי. צר לי שברחת מהפריפריה בגלל משקעים אישיים, באמת. אבל זה לא קשור.
גיוס חובה פוגע בשכבות החלשות? אני חושב שגיוס חובה פוגע בכולם. יותר נכון, גיוס באופן כללי פוגע בכולם. בכלל, מלחמות זה דבר נורא. ולכן יש נשיאה בנטל.
לגופן של טענות - החלוקה הזאת בין השכבות החזקות והחלשות או בין המרכז לפריפריה אין לה קשר לדיון.
כלומר, נכון, הפריפריה סובלת מאפליה ביחס למרכז או מניתוק מהמרכז אבל אולי זה דווקא מחזק את הטענה שצריך שהמדינה תתערב? כלומר, לחבר את הפריפריה, לתת מענקים, לחבר סוף סוף רכבת לתל אביב, נקודות זיכוי ממסים ולדעתי לפי הלוגיקה שלך "מי שגר בפריפריה ומרגיש שזה פוגע בו, שיועיל בטובו לעבור מהפריפריה למרכז ולא יצפה לקבל נקודות זיכוי ממיסים על חשבון אחרים" כמו שאתה עשית. אז כנראה שהחברה בארץ לא רואה את זה ככה והיא כן דוגלת בהתערבות מסויימת לטובת חיבור הפריפריה.
לגבי השירות שלך - צר לי שכך אתה מרגיש. לא יודע איפה שירתת אבל אני לחמתי בעופרת יצוקה כחייל סדיר ובצוק איתן כחייל מילואים. בשניהם בתוך עזה. אני לא מרגיש שהשירות שלי היה בזבוז זמן בכלל.
נכון, יש ימים שאתה מתעפץ לך בפריקאסט, שהמפקדים מנפיצים לך פקודות, שלא באמת תמיד יודעים מה לעשות איתך, אבל בעיני, השירות תרם לי הרבה מאוד לאישיות שלי מעבר לבזבוז הזמן.
זה שהצבא הוא חסר יעילות בזה אני מסכים איתך מאוד. יש חוסר יעילות בצבא. אבל מכאן ועד להפוך אותו לצבא שכיר תוך כדי ניתוק מהאתוס המשותף נראה לי יש דרך ארוכה.
אין לי דרך לשכנע אותך לעניין גיוס חובה. אני גם לא מתיימר לשכנע אותך. אני רק אומר שאלו הבדלי תפיסה ולחישובים כלכליים לא תמיד יש רלוננטיות. ברוב הזמן כן אבל יש הרבה סוגיות שזה פשוט לא רלוונטי בגלל המרכיב החברתי בארץ.
הדוגמא שלך של הירקות וחלב, אתה צודק בהחלט. אבל כאן נכנסת סוגיה של שוק מתוכנן. אין ספק ששוק מתוכנן כמו במתכונת הנוכחית של שוק החלב (יבוש חלב כדי לשחק עם המחירים! זה באמת הזיה) זאת פגיעה ישירה בצרכנים. להגיד לך שזה לא דורש תיקון? דורש תיקון בהחלט. לא הכל מושלם.
אני לא קובע לך מה היא החברה הישראלית - אתה יכול לראות בעצמך. זה לא קשה. גם לפי חלוקת המנדטים וגם ממחקרים אחרים בין השאר של המכון הישראלי לדמוקרטיה החברה הישראלית זזה ימינה והפכה למסורתית יותר וזה בא עם שלל ערכים שלפעמים קשה להזדהות איתם אבל מה לעשות, זה המרכיב החברתי בישראל.
אתה יודע טוב מאוד שאני בהחלט אני כאינדיבידואל יכול להקים עסק ובו לקדם את הערכים שלי אבל זאת פגיעה בתחרות הוגנת.
הרי זה כל הדיון בחוק המרכולים למשל.
סופר גדול שפתוח בשבת בניגוד לחוק למשל יכול לספוג את הקנסות שמטילים עליו (אין אכיפה לסגירה) לעומת מרכות קטן עד בינוני סופג מכה יותר קשה אם הוא פתוח בשבת אז בלית ברירה הוא סוגר.
אז למה לא לפתוח בשבת מי שרוצה שיפתח ומי שלא רוצה שלא יפתח? כי כנראה יש הרואים בסגירת עסקים בשבת כערך נעלה יותר מכדאיות כלכלית וכאמור, החברה זזה לכיוון המסורתי יותר. אלו הערכים של החברה. ואני לא אכנס לדיון של הפרדת דת ממדינה. אין לי כוח חח.
בקיצור ולסיכום, אני יודע שאתה לא תשתכנע. אני גם לא רוצה שתשכנע. רק רציתי להגיד שבסוף, יש כאן הבדלי גישות של ערכים בינך לבין אחרים בארץ ולא תמיד לחשיובים כלכליים יש רלוונטיות.
ועוד דבר, זה ישמע לך קיצ'י, קלישאתי וסוג של פטרונות כלפיך, אבל אני חייב לציין שכשקראתי שאתה ממש רוצה להגר לארה"ב זה ממש ציער אותי. באמת אבל.
צר לי וכואב לי כאב סובייקטיבי אמיתי שאני לא יודע להסביר אותו.
באופן אישי, אני מקווה בכל מאודי שתחליט לא לעשות את זה. לא מתוך חוסר ברירה, אלא מתוך בחירה אמיתית להשאר.
אז ככה:ספק
אני שם לב למוטיב שחוזר אצלך שאתה מדבר בשם ה"חברה" וכתוצאה מכך אתה מרגיש שיש לך הזכות להגיד לאחרים מה לעשות.
חברה היא אוסף של פרטים ואין לחברה רצון לעודד ילודה - יש לפרטים בה רצון לקדם ילודה.
ל"חברה" אין רצונות ואותם פרטים שרוצים לעודד ילודה, מוזמנים לעשות זאת על חשבון זמנם וכספם!
לגבי הצבא, שוב, המספרים וגם העובדות לא מסתדרים עם מה שכתבת.
אין שום כור היתוך.
יותר מזה, אין שום סיבה להתיך אף אחד.
השבחת גדודים? באמת? לקחת איזה אשכנזי מסכן מהוד השרון ולשים אותו בגדוד 51 זה בעיניך היתוך?
ושוב, אם כ"כ חשוב לך שהילדים שלך "יותכו", אז אני לא אמנע את זה ממך. לך על זה.
עזוב את הילדים שלי בשקט, תודה רבה.
ואין לי "משקעיים אישיים" עם הפריפריה - זה פשוט גועל נפש של מקום.
לא רוצה שהילדים שלי יגדלו במקום שבו ערסים מפגרים עוקרים סלים במגרש כדורסל כדי שיוכלו לשחק שם רק כדורגל.
זו לא האוכלוסיה שאני רוצה להיות באיזשהו קשר איתה.
גיוס חובה פוגע בכולם, כמובן - אבל במיוחד בשכבות החלשות, כפי שכבר הסברתי ואתה מוזמן להתייחס עניינית לנקודות שציינתי.
הנדסה אזרחית מלמעלה לא עובדת. היא נוסתה ברבה מאוד פעמים בהרבה מאוד מקומות וזה תמיד נחל כישלון חרוץ.
התערבות ממשלתית רק עושה נזק.
ושוב אתה מדבר על ה"חברה". לא, לחברה אין רצונות כמו שלוילון אמבטיה אין רצונות.
אני גם הייתי בעמוד ענן ובעוד כמה מבצעים - ואני עדיין חושב שהשירות שלי היה מבוזבז.
למה? כי בצבא עבדים אין חשיבות לבזבוז משאבים. במיוחד לבזבוז כח אדם.
וזה שתקדם את הערכים שלך בעסק שלך זו תחרות מאוד הוגנת - כל אחד חופשי לקדם או לא לקדם כל ערך שהוא רוצה.
הכי הוגן בעולם.
זה פוגע בך כלכלית? אל תעשה את זה אם הערך הזה לא מספיק חשוב לך.
אני מכיר אנשים מהתחום שלי שויתרו על משרות עם תנאים מטורפים בגלל שהם לא רצו לעבוד בחברות שעוסקות בהימורים און-ליין.
זה ערך חשוב מבחינתם, והם מוכנים לוותר על הרבה מאוד כסף עבור הערכים שלהם.
יש כאן הבדל גישות אחד:
אני לא רוצה לחנך אותך או את ילדיך - אתה רוצה לכפות עלי ועל ילדיי את החינוך שלך באלימות.
זה כל ההבדל.
וחלק מהסיבה שאני רוצה להגר לארה"ב היא בדיוק אנשים כמוך.
רוצה לשכנע אותי להישאר? תפסיק לנסות לכפות עלי באלימות את הערכים שלך.
זה מאוד פשוט.
ואולי אני כותב בצורה קצת תקיפהספק
אבל אני באמת לא מבין את המצב התודעתי הזה לפיו אנשים אחרים מרגישים שיש להם הזכות להעביר את הילדים שלי "כור היתוך" או לגזול ממני את הכסף של הילדים שלי בשביל לממן להם מה נראה להם (גם אם הם קוראים לזה בשם "ערכים").
זה פשוט מצב תודעתי כ"כ מטורף בעיני - לפגוע בכולם בלי לעזור לאף אחד בגלל איזשהו ערך שמישהו מאמין בו?
למה?
מה גם שבניסוי החברתי הכי גדול בהיסטוריה שנקרא ארה"ב, אפשר לראות בדיוק מאילו מדינות אנשים מהגרים ולאן.
ה-blue state exodus מראה בדיוק מה עובד ומה לא ואיפה אנשים יותר מרוצים בסופו של דבר.
אף אחד לא גוזל את כספך...יהודה224
אין פה מושגים של גזל גם מיסים זה גזל לשיטתך...
מי אמר שהמדינה צריכה לדאוג לפינוי אשפה? תשרוף כמו הפלסטינים..
למה צריך לשלם ארנונה??? ככה!!! כי אלה החוקים.
אתה ואנשים כמוך גוזלים את כספיספק
רוצים לטפוח לעצמם על האגו מהכיס שלי ולהרגיש טוב עם עצמם.
הפכת את המדינה לקב"ה - הקב"ה אסר על הגזל אבל למדינה מותר... המלך אחאב בודאי היה מסכים איתך.
נבות, כנראה שקצת פחות, אתה לא חושב?
והגענו לפאנצ' ליין - זה החוק.
אני אפעיל עליך אלימות אם לא תעשה מה שאני אומר לך ואני לא צריך לספק לך הסברים.
סוציאליסט קלאסי.
ממש לאיהודה224
צה"ל מממן ניתוחים לשינוי מין עבור חיילים שחפצים בכךספק
כי זה ערך בעיני החברה הישראלית.
אתה סבבה עם זה שמממנים את זה מכספי המסים שלך?
זה ערך של החברה הישראלית, לא?
כי זה בדיוק מה שאתה עושה - אבל מהצד השני.
כל אחד יכול להגיד "זה ערך" אז "תממנו\תתנדבו" בהתאם לערך שאני מאמין בו.
לחייב אנשים לעשות משהו שהוא רע ונורא שרק פוגע באנשים שחייבים לשמר אותו כי הוא "ערך" זה לא טיעון אלא אלימות.
צה"ל גם מממן גיורים לחיילים שחפצים בכךדי שרוט
אז אם אני די שרוט ליברלי שמאמין בקידום אג'נדות להט"ביות, אני בהחלט יכול להסכים שמכספי המיסים שלי הצבא יממן נושאים כאלה.
אם אני די שרוט שמרני אני בהחלט יכול להסכים שמכספי המיסים שלי יממנו גיורים לחיילים שרוצים להתגייר.
אז אתה סבבה עם זה?ספק
די שרוט הליברל סבבה עם מימון של ניתוחים לשינוי מיןדי שרוט
ודי שרוט השמרני סבבה עם מימון גיור לחיילים.
איזה מהם זה די שרוט האמיתי אני עדיין לא יודע 🙄
ולא אכפת לך שכל זה על חשבונך?ספק
יפה כתבתrivki
כדי שעם כלשהו יוכל להתקיים, לא מספיק לייצר כסף. חייבים מידת הזדהות ,אחדות ועזרה הדדית מסוימת בתוך האוכלוסיה, אחרת העסק פשוט מתפרק.
את צודקת. אבל כל מה שאמרת לא מתבטא במדינהמיקי מאוס
כל המילים היפות על אחריות וסולידריות לא קשורות כאן (עם אני יודעת שפוליטיקאים בייחוד מצד מסוים של המפה אוהבים להשתמש בהן.אבל זה שקר)
אתה לא יכול להביע אחווה ע"י כסף של מישהו אחר.
את מאמינה בערך מסוים? תקדמי אותו ותביעי סולידריות בכסף *שלך*
זה למשל מה שעושות עמותות ומה שבונה חברה אזרחית בריאה כמו שאת מתארת.
הכל טוב ונכון לו רק זה היה כסף שניתן מרצון למען המטרה הזו
אני לא חושבת ש'מדינה'rivki
החוקים של המדינה, גם ה'לא תעשה' וגם ה'עשה', אמורים לבטא את הערכים של החברה.
ברור שלחברה אזרחית יש תפקיד ולא בכל דבר המדינה צריכה להתערב.
אבל גם לעמותות יש חסרונות: האנשים מתוך הקהילה הרבה פעמים זוכים לרוב העזרה. מה לעשות שיש הרבה שלא מקושרים לשום קהילה...
אם את אומרת שלגבות מיסים בכפיה זה לא מוסרי - לשום מדינה אין זכות קיום, כי זה מה שהמדינה עושה, מאז ומעולם.
ולא רק מדינה. גם בהרבה קהילות יהודיות היה נהוג לגבות מיסים לטובת הנזקקים - בכפיה.
מעניין...rivki
אני לא מבינה גדולה בכלכלה, אז לא יכולה להתוכח על המספרים. אבל להגיד 'העשירון העליון מחזיק את כל המדינה' זה כמו להגיד 'חזיר קפיטליסטי', רק מהצד השני.
את יכולה לבדוק איזה אחוז מנטל המס הישיר משלם העשירון העליוןספק
בפעם האחרונה שבדקתי, זה היה בערך 70%.
שני העשירונים העליונים משלמים כ-80%
חמשת העשירונים התחתונים כמעט ולא משלמים כלום.
אסור שביטוח לאומי יממן משכורת מילואיםלחם מלא
אתה נלחם כל כך על העשירון העליון, תשלם אתה בעצמך משכורות לכל חיילי המילואים והעשירון העליון לא יעזוב את הארץ
הוא כבר עושה את זה בתור מעמד הבינייםאריך וייס
מעמד הביניים משלם פחות באחוזים מהעשירונים העליוניםספק
ויותר מזה, הוא גם מרוויח פחות - כלומר, הוא משלם פחות אחוזים מפחות מסים.
עדיין, המסים בישראל הם מטורפים ביחס לעולם (במיוחד בפרוגרסיביות שלהם) - אז גם להם קשה. (ואולי אפילו יותר כיוןן שהם מרוויחים פחות).
ככה זה במדינת ההסתדרות...
בישראל באמת המיסים מאד גבוהים44444
בריאות וחינוך ניתנים פה כמעט בחינם לעלות שלהם (ישיבות ואולפנות זה נושא נפרד).
מקבלים המון - אבל האיכות עלובה.ספק
שני אנשים שמאוד קרובים אליי הם רופאים. שניהם אמרו לי חד משמעית - כל דבר, בפרטי.
עשיתי ניתוח בברך - את חושבת שהלכתי לציבורי?
המרפאות הקהילתיות שעובדות בשיטת השוברים, הן טובות.
הרפואה הציבורית היא קטסטרופה.
ועוד לא התחלנו לדבר על מערכת החינוך הציבורית שמנהלת יפה בן דוד.
בכל המדדים, אנחנו האחרונים בעולם המערבי.
מערכת הבריאות פה סה"כ טובה.44444
הכל מושלם-לא.
ברור שצריך "השלמות" בפרטי. עדיין יחסית למה שאתה משלם מקבלים המון.
ההסתדרות זו בעיה אחרת.44444
זה לא סותר שיחסית למה שאתה מקבל אתה לא משלם כלום כמעט....
ההסתדרות היא אותה בעיה. יש גם את הסתדרות הרופאיםספק
הם קובעים את השכר בהסכמים קיבוציים ומחריבים את המערכת.
היא ממש גרועהספק
לא רק השירות שהאזרח מקבל - אם רוצים לראות מומחים אפשר לפעמים לחכות בתור שלושה-ארבעה חודשים בכיף - אלא גם התנאים של המתמחים למשל.
מי רוצה שאדם שהיה ער ב-26 השעות האחרונות יתקרב אליו עם איזמל מנתחים?
לא צריך "השלמות" בפרטי - מי שחפץ חיים, צריך לעשות כל מה שאפשר בפרטי.
אני עושה הכל בפרטי חוץ ממיון.
אני ילדתי לא מזמן....44444
על כל הבדיקות (והיתה לי אחת "מיוחדת"), האישפוז בבי"ח וכד'.... שילמתי סכום מגוכח ממש.... במצטבר לא נראה לי שהגעתי ל-200 ש"ח.
על בי"ח לא שילמתי שקל.
במקרים סטנדרטים אני לא חושבת שיש צורך בפרטי.
וגם במקרים כאלה לא מעט דברים בתהליך מסובסדים.
לידה זה היוצא מן הכלל ברפואה הציבוריתספק
בדיוק מאותה סיבה שהמרפאות הקהילתיות הן יחסית טובות - מחלקות היולדות הן המחלקות היחידות ברפואה הציבורית שעובדות בשיטת השוברים.
הייתי צריך לציין את זה.
אז המה דוגמא לשירות כמעט חינמי44444
כמה כסף משפחה סטנדרטית מוציאה על בריאות בישראל ומה היא מקבלת?
למקרים ה"סטנדרטים" אנשים לא הולכים לפרטי.
כמה אדם סטנדרטי מוציא על בריאות במהלך חייו על פרטי?
עדיין הוא קבל הרבה הרבה יותר.....
לא נכנסתי לשאלה מה מוצדק ומה נכון....
רק הערתי שזה שהמיסים גבוהים זה גם בגלל שמקבלים יחסית הרבה מהמדינה.
חינמי? את מתכוונת על חשבון אנשים אחריםספק
יש אנשים במדינה הזאת שמשלמים אלפי שקלים בחודש "ביטוח בריאות".
אין כזה דבר "חינם".
אני הולך לכל דבר אך ורק לפרטי. בשביל זה יש לי ביטוח פרטי.
כל מקרה סטנדרטי שהוא - אני ומשפחתי הולכים רק לפרטי.
מבחינתי, בית חולים קיים בשביל חדר המיון.
אני מקבל מעט מאוד מהמדינה עבור מה שאני משלם.
בגלל זה, אגב, אני מנסה לשכנע את אשתי לעבור לארה"ב.
אני מקווה שאצליח, אבל הרבה כמוני מצליחים ובורחים מכאן.
חינם, הכוונה יחסית למה ששילמתי בפועל בצורה ישירה.44444
ומי שמרוויח יותר משלם יותר אבל גםישלו רשת בטחון למקרה שהוא יפול.
כמו במקרה של חברה שלי שכתבתי עילה- משפחה נורמטיבית שנפלה כלכלית מסיבות שלא תלויות בנורים ובסטף אסון שיכול לקרות לכל אחד.
כלומר, על חשבון אנשים אחרים.ספק
ודאי שאנשים מבסוטים לקבל דברים על חשבון אחרים (האמת שאני לא. אני לא מוכן אף פעם שישלמו עליי) - אלא אם כן הם אותם אחרים ואז זה באסה והם רק רוצים לברוח מכאן, כפי שהם באמת עושים. (על כל עולה מארה"ב יש ארבעה יורדים).
מי שמשלם יותר, לא היה צריך רשת בטחון אם לא היו עושקים אותו במסים הכי פרוגרסיביים במערב.
ואני מתקשה לקבל משפחה נורמטיבית עם הכנסה סבירה שנפלה כלכלית מסיבות שלא תלויות בהם.
מה כבר יכול היה לקרות שאי אפשר לבטח מראש?
ובכל מקרה, המחיר של רשת הביטחון עבור אותה משפחה הוא לקחת המון המון כסף ולהעביר אותו כמעט בלעדית לאנשים שהם לא כמו המשפחה שתיארת אלא למגזרים שלא עובדים\עובדים בעבודות לא מכניסות ומביאות ילדים בלי חשבון.
כמעט כל כספי הביטוח הלאומי הולכים לאותם שני מגזרים שכולם יודעים מי הם.
יש המון מקרים שאפילו שמנסים לבטח מראש זה לא מספיק44444
ואצלם זה כבר הגיע בסוף אחרי פגיעה קשה מאד בעסק של אחד מהם.
מדובר אגב בעסק אבל עם סיכון כלכלי נמוך מאד מאד (לא מסעדה או משהו כזה...), הכנסה יחסית קבועה (לא כמו בחנות) ובכללי תחום עם ביקוש גבוה מאד.
הוא אגב לא נפגע קשות בגלל חוסר ביקוש....
זה מורכב יותר...
למקרה שתיארת יש ביטוח סיעודיספקאחרונה
עדיף לעשות רק צד ג' לרכב ולא מקיף ובמקום זה לדאוג לביטוח סיעודי ובריאות.
נקודתית לגבי מילואים- מח שעושה מילואין44444
גם העשירון העליון עושה מילואיםספק
והתשלום על המילואים הוא למשרת המילואים - זה לא פיצוי לבעל העסק.
מילואים זה כמו עובדי ציבור. כלומר, זה עובדי ציבור.ספק
ברור שעדיף שנטל השכר שלהם ייפול על כתפי כל הציבור.
אבל אתה מעדיף שהמדינה תעביד אנשים בכפיה ואפילו לא תשלם להם על כך? הפעם האחרונה שמדינה מערבית עשתה משהו כזה היתה לדעתי בתקופת העבדות בארה"ב.
הלוואי שיסגרו (או לפחות יצמצמו מאוד) את המגזר הציבורי.
נקודתית לגבי ביטוח לאומי מי שממן אותו זה ממש לא רק44444
גם האנשים הממוצעים ממנים אותו יפה מאד....
לגבי מיסים אחרים זה שונה....
זה לא מדויק. מעבר לשכר המינימום, זה 12% מהשכרספק
העשירונים העליונים מממנים אותו.
עדיין עובד ממוצע גבר מכניס לבט"ל יותר מאשר מוציא.44444
תלוי כמה הוא מרוויח.ספק
מי שמרוויח מהביטוח הלאומי הם בעיקר אנשים שלא עובדים - אבל גם מי שעובד מקבל לפעמים יותר ממה שהוא נותן.
גבר ממוצע עם משכורת ממוצעת44444
וכשאשתו יולדת? זה לא נחשב?ספק
קצבת ילדים? חיסכון לכל ילד?
לכן כתבתי גבר....44444
גם אם האישה מקבלת יותר מנותנת זה די מתקזז עם בעלה שכביכול לא לוקח כלום....
מבחינתי ילד הוא של שני ההורים.ספק
זה מתקזז כתלות בשכר.
בעיקרון, מי שמקבל את כספי הביטוח הלאומי הם אנשים ללא עבודה\עבודה עם הכנסה נמוכה ומספר גבוה של ילדים.
עבור חלק מהעשירונים זה מתקזז ועבור השניים העליונים זה ממש עושק.
בגדול, הסכום שאני משלם בכל חודש לביטוח הלאומי ולביטוח הבריאות בחודש גבוה יותר ממה שאני משלם לביטוח הרפואי הפרטי+ביטוח תאונות ואכ"ע שאני משלם בשנה!
זה מטורף.
בעלי עובד בהיי טק... אני יודעת איזה מיסים מטורפים44444
וזה לא מתקזז....
החישוב הוא נפרד ולא מאוחד.
עדיין.... אני מעדיפה לשלם הרבה מיסים ושיהיה לי רשת בטחון כלשהיא למרות שהיא ממש לא מספיקה....
אף פעם אי אפשר לדעת מה החיים מזמנים לנו...
יש לי חברה שהיא ובעלה פרנסו יפה- מעמד הביניים קלאסי ..
משפחה נורמטיבית. .....
עד שהגיעו כמה אתגרים כלכליים באופן לא צפוי ואז אסון שפקד אותם והיום הם חיים מתרומות....
אז גם אשתי וגם אני עובדים בהייטק.ספק
ועם כל הכבוד, אני לא מעוניין לממן את רשת הביטחון שלך או של כל אחד אחר, על חשבון הילדים שלי.
החיים הם לא צפויים, אבל אפשר להתכונן, לחסוך, להשקיע, לרכוש ביטוחים מתאימים וכו'.
במקרה הכי גרוע, לאנשים יש משפחה\קהילה.
וכמובן, שהמסים עצמם הם גורם משמעותי בצורך ברשת ביטחון.
ורוב הכסף של רשת הביטחון הזאת לא הולכת לאלה שהגיעו למצב קשה בגלל אירועים לא צפויים - אלא לאוכלוסיות שלא עובדות ומביאות ילדים בלי שום חשבון.
הרשת בטחון היא גם שלך.....44444
לרוב האוכלוסיה אין יכולות ןמשאבים לעבודה בהייטק.
ולכן השכר בהתאם ויכולת ההשתכרות נמוכה יותר.
וח"ו במקרה של אסון- מקרה קלאסי אחד ההורים חולה במשך כמה שנים ונפטר לבסוף, הרבה חסכונות לא תמיד מספיקים.
אני ממש לא בעד להיות רובין הוד ולקחת בלי גבול. אבל אני כן חושבת שיש סיבות שבהן זה מוצדק כמו למשל שירותי בריאות וחינוך לכולם.
היא לא ואני לא רוצה אותה.ספק
לא רוצה לממן ולא רוצה את הרשת.
אם אדם יכול לקנות סמארטפון לכל אחד מבני משפחתו ב-1000 שקלים, הוא יכול גם לעשות ביטוח בריאות פרטי.
כמעט כל אחד יכול למצוא עבודה ולחיות ברמת חיים שתאפשר חיסכון ואפילו השקעה - זה בעיקר ענין של רצון. (לא כולם, אבל רוב גדול).
מה לגבי ביטוח חיים?
אני כבר אמרתי לאשתי שמבחינה כלכלית, זה משתלם לה שאני... במקרה כזה, היא מסודרת. אני דאגתי לזה.
וגם ההורה השני יכול לעבוד.
אני חושב שאין הבדל בין בריאות וחינוך לתזונה או למכונית בטוחה יותר.
אפשר נניח לחייב כל אדם לרכוש ביטוח בריאות ברובד המתאים לו על חשבונו או לעבור למודל הסינגפורי (המודל הכי יעיל בעולם ומקום רביעי בטיבו בעולם וזה קצת ארוך לפרט, אבל בגדול, המדינה מחייבת כל אדם להפריש אחוז מסוים לביטוח בריאות עבור עצמו בלבד וטיב הטיפול בו יהיה בהתאם).
מבחינת חינוך, אפשר לעבור לשיטת השוברים - אם כי עדיין זה לא הוגן שיש משפחות עם הרבה ילדים ומעט הכנסה שלמעשה חיות על חשבון אחרים.
קחי למשל משפחה שההורים בה לא עובדים ויש להם 7 ילדים - למה הם צריכים לקבל הטבה ששווה 30,000 שקלים על חשבון אחרים?
רק בגלל שהם בחרו להביא ילדים בלי לדפוק חשבון ליכולות שלהם לפרנס אותם?
אם כבר, אפשר לתת שובר משפחתי ושכל משפחה תחליט איך לחלק אותו בין הילדים.
לתת כסף לפי מספר ילדים רק מעודד ילודה חסרת אחריות.
יכולת חסכון לכל אחד???44444
משכורת אחת זה כמעט שכירות....
מי שגם עובד בתנאי מינימום אם הוא חולה על היום הראשון הוא מפסיד בעצם 4.5% מהשכר החודשי שלו.
ממש אין לו איך לחסוך בצד, בטח לא למקרים קשים.
ויש לי ביטוח בריאות פרטי מהעבודה של בעלי.
הוא ממש לא מתקרב לכסות הכל ומעבר לזה הוא לא עוזר בנזילות- הוא נותן כסף רק אחרי ששילמת אותו.
לא לעולם חוסן....
והקורונה היא תקופה מצוינת לראות את זה....
אפילו זוג שכל אחד מרוויח שכר מינימום - יכול לחסוךספק
תשאלי את הסולידית.
ושוב, לכמה אנשים אין סמראטפון היום?
אז במקום סמארטפון ב-1000 שקל, שיקנו ב-200 שקל מיד שניה.
זה ענין של סדרי עדיפויות, לא של חוסר יכולת.
לא לעולם חוסן - ולכן כדאי לקיים סדר עדיפויות אחראי.
נ.ב.
אם המסים היו מגיעים באמת לאנשים שצריכים אותם - אז ניחא.
למשל, המודל הרפואי הסינגפורי ממומן ברובו הגדול בצורה פרטית אבל במקרי קצה חריגים, המדינה מממנת.
עם זה עוד אפשר לחיות.
במדינת החאפ-לאפ שנקראת ישראל, כל אחד מנסה לעקוץ כמה שהוא יכול והכסף מגיע ברובו המוחלט לאנשים הלא נכונים. (מחצית מכספי הביטוח הלאומי מגיעים למגזר הבדואי בגלל ריבוי האמהות החד הוריות במגזר - כתוצאה מהחוק שאוסר על פוליגמיה).
מצד שני, אם זו עבודה במשמרות, למשלספק
ויש מספר מוגבל של עובדים - אז זה בהחלט שיקול לגיטימי.
יש מחלקות בבתי חולים שלא מקבלים אמהות להתמחות (כמובן שלא באופן רשמי) כדי שיתר המתמחים לא יצטרכו לטחון יותר ממה שהם טוחנים.
ברור.פרש בודד
הם בדכ לא יכולים לוותר על המשוררת בקלות כל-כך.
כן. רווק יכול להחליט יום אחד שבא לו לטוס לשנהספק
לטייל מסביב לעולם.
אני מכיר אנשים שעשו את זה - התפטרו מהעבודה וטסו לטייל.
כשמקבלים לעבודה אדם נשוי - במיוחד עם ילדים - הסיכוי שזה יקרה, קטן יותר.
גם זה לא שיקול שנשמע הגיונילחם מלא
נכון, לרווק אולי יש הסתברות קצת יותר גדולה לעשות זאת בגלל האופציה הנוספת של טיול שנה לחו"ל אבל זה נראה לי ממש זניח
(מנסיון, מי שגר ממש לבד ומרוצה ממקום עבודתו כנראה לא יחליט לעבור דירה)
זה הרבה הרבה הרבה פחות שכיח.ספק
בנוסף, אתה גם צריך יותר כסף כדי לפרנס אותם.
תמיד יש יוצאים מהכלל אבל הם מעטים.
הרבה הרבה הרבה פחות שכיח????לחם מלא
כן. הרבה הרבה הרבה פחות שכיח.ספק
מה שכן כתבתי הוא שאדם נשוי עם ילדים יחשוב כמה פעמים לפני שהוא יעזוב עבודה טובה.
רווק, פחות. הרבה פחות.
נשוי בדרך כלל יהיה יותר אחראי ושקולנפשי תערוג
מנהלים (במיוחד דתיים) מעדיפים מורה נשוי על רווק
מורה הוא איש חינוך. זה לא אותו דברלחם מלא
שאלת על יתרון, נתתי לך יתרוןנפשי תערוג
אבל לא/כן מתחתנים בגלל קידום בעבודה
זה קורה רק בשב"כ ובמוסד
יש 2 צדדים..מתנחלים
יש לו פחות מחוייבות למשפחה.
אבל אם מתחתן וףיתכן ויצטרך לעזוב עבודה
בתור אדם נשוי האדם יכול להיות טרוד גם בענייני משפחה ויש לו מחוייבות למשפחה..ולפעמים היעדרויות בגלל אירועים של הילדים או חולי וכו'..
בקיצור כמו שכתבו..מלבד עבודות ספציפיות שמתאימות להגדרה מסויימת..שאר העבודות יחפשו את מי שמתאים ולא יסתכלו על המצב המשפחתית
מקומות קטניםאיש השקים
מקומות גדולים זה יותר פשוט
מאוד תלוי בסוג העבודה והמשרה המיועדתשירוש16
עבודה לטווח ארוך, מחויבות, ראש גדול ורצון להצליח ולהתקדם.
רווקים:
גמישות, שעות לא שעות, זמינות.
עבודה בתחנת דלק ללא מחויבות, ללא צורך בראש גדול ועדיפות לעבודה במשמרות לילה/סופ"ש וגמישות - יכול להיות שיעדיפו רווקים.
עבודה בחברת הייטק או בבי"ח במשרה שמצריכה תואר ראשון והכנסה של העובד לתפקיד של כמה חודשים יעדיפו נשואים.
אל תשכח שרווקים צעירים ללא עול יכולים לקום וללכת כשלא מתאים להם. נשואים פחות יעשו את זה. ינסו להסתדר עם מה שיש ולתקן אם אפשר.
כי לכל נשוי יש דרישות שונות ותנאים שהוא מחפש (קרבה למקום מגורים, שעות מותאמות לגידול משפחה, גמישות והתחשבות בצרכי משפחה), קשה למצוא מקום עבודה שעונה על כל /רוב הדרישות. ולכן ברגע שמוצאים פחות סיכוי שיעזבו ברגע שקצת לא כיף/מתאים.
על סמך מה את אומרתלחם מלא
את יודעת לכמה לקוחות ניפחתי גלגלים או החלפתי גלגל בלי לדרוש מהם שקל על זה?
את יודעת כמה עובדים היו באים במשמרות לא בזמנים מתאימים? עשיתי בעצמי משמרת בפורים
מחויבות הכוונהשירוש16
כמו שכתבתי, לנשוי יש הרבה יותר מה להפסיד במידה ולא עובד כנדרש ומפוטר.
רווק שמקבל הערה לא במקום מהבוס, חוסר נוחות עם תנאים חדשים וכ'ו יכול לקחת את הרגליים שלו ולעזוב.
נשוי צריך לפרנס משפחה.
ראש גדול הכוונה בתפקידים ניהוליים או ברמה של תואר ומעלה.
אם צבא נחשב, עד דרגת מ.פ. העדפה מוחצת לרווקיםישי .א.
שונהאמא וגם
אדם שמחזיק משפחה וגם מחוייב לדאוג לה ויחד עם זה לדאוג לפרנסה ולעבודה יציבה.
יש מקומות שיראו בזה חסרון כי יש יותר אילוצים ומגבלות על שעות העבודה
..
תלוי במקום העבודה....44444
אתל גברים לדעתי זה פחות משמעותי.
שאלתי את אבא שלי שמגייס עובדים לחברת חשמללחם מלא
חברת חשמל היא חברה ממשלתית - כלומר, לא יעילהספק
רוויה באבטלה סמויה.
המשכורות הרי לא יוצאות מהכיס של הבעלים אלא מתקציב המדינה, אז למה לא לחגוג?
מונופול ממשלתי ללא תחרות - אז מה? בואו נעשה פרסומות עם שקע ותקע כדי שהלקוחות לא יעברו למתחרים... ונעסיק סמנכ"ל שיווק עם משכורות של 60,000 שקלים בחודש כדי לנהל את התחום...
אם מכאן אתה מביא את הראיה שלך, אז זה מסביר הכל.
השיקול המרכזי בקבלה לעבודה בחברת החשמל הוא מהי הקרבה המשפחתית שלך למישהו מספיק חזק בועד.
איזה הגזמות...לחם מלא
אז היה לו מזל.ספק
אם הנושא כבר עלה, מה דעתכם ודעתכן?לחם מלא
אני יודע מה נעשה!!לחם מלא
משכורת של יולדת בחופשה תמומן מעמותות, וגם זו של חיילי מילואים, גם בתי ספר ובתי חולים, ונבטל את גיוס החובה. והמימון יהיה מעמותות שידעו לחלק את הכסף בצורה שגם תתאים לצבא מקצועי שבמציאות יהיה יקר יותר (הצבא האמריקאי יקר פי 10 מהרוסי) וגם תתאים לחישובים של @ספק שיודע טוב להסביר שדווקא יצא זול יותר.
מה דעתכם?
שוב אתה מדבר שטויות?אריך וייס
כל הכבוד!לחם מלא
להבין את המניע שלי לומר שטויות. אתן רמז. זה מתחיל בצ'
סימוכין לטענה שלי מתוך השרשורלחם מלא
זה בודאות יהיה עדיף על פני מה שקורה עכשיו - אבל זה לא קשורספק
אתה רוצה שבעל עסק יספוג הפסדים בגלל שאתה רוצה להרגיש טוב עם עצמך על חשבונו.
אני בסה"כ אומר לך שאם אתה רוצה להרגיש טוב עם עצמך, נסה פעם כשזה על חשבונך... סוציאליסטים חזיריים תמיד רוצים להרגיש טוב באמצעות כספם של אחרים.
כשמציעים להם שישלמו בעצמם על ה"נדיבות" שלהם, פתאום הם מתחרפנים... מעניין...
לגבי בתי חולים ובתי ספר - הנה רעיון גאוני: שכל אחד ישלם עבור עצמו וילדיו!
כל אחד ירכוש לעצמו ביטוח בריאות פרטי בהתאם ליכולותיו - בדיוק כמו שאנשים עושים בתחומים אחרים.
ואנחנו כולנו רואים באיזה מקומות נמצאים הילדים והמורים במערכת החינוך הישראלית הסוציאליסטית - כן, הפרטה תועיל לכולם.
ואגב, הקשקוש שלך על הצבא האמריקאי מול הרוסי הוא הטיעון הדמגוגי הרגיל נגד צבא מקצועי.
בדקת פעם מה השכר הממוצע בארה"ב ומהו השכר הממוצע ברוסיה?
מן הסתם השכר של חייל אמריקאי יהיה גבוה בהרבה מזה של חייל רוסי.
צבא מקצועי הרבה יותר זול, חסכוני, יעיל וטוב מצבא מנדטורי - בגלל זה ברוב העולם המפותח, הצבא הוא מקצועי.
בבקשה תפסיק לקשקש - אתה מביך.
אתה חורג מהנושא אבל לא משנהלחם מלא
ובואו נניח שצבא מקצועי זול פי שלוש. לפי טענה זו מכלול גורמים עושים את הצבא האמריקאי יקר פי 30 וכל הנתונים מתאזנים לצבא אמריקאי יקר פי 10. זה באמת נראה לך הגיוני?
אני לא חורג מכלום - אתה מקשקש שטויות ברצףספק
מה זה משנה מה השכר הממוצע?
אני מבין למה אתה סוציאליסטי חזירי - כי אין לך מושג בכלכלה.
בצבא ארה"ב, השכר לחייל צריך להיות הגיוני ביחס לשכר הכללי במדינה וכנ"ל לגבי רוסיה.
אם נניח שכח האדם יקר פי 50 בארה"ב מאש ברוסיה, אז הצבא האמריקאי יהיה הרבה יותר יקר.
אין בארה"ב שכר צבאי חובה - כי אין שם חובת גיוס.
מי שהולך לצבא, בוחר ללכת לצבא וכדי שהוא יבחר ללכת לצבא, צריכים להציע לו משכורת נורמלית.
אתה מדבר על הצבא האמריקאי כשאני על הרוסילחם מלא
הצבא ברוסיה הוא חובה לכן המשכורת *שם* לא רלוונטית. בדיוק כמו שהצבא הישראלי חובה לכן הוא נמוך הרבה יותר מהמינימום
אני מדבר על היחס ביניהם. בערך 8.4ספק
גיוס החובה לצבא רוסיה של שנה.
הצבא הרוסי בנוי יותר על קבע.
ואם אתה חושב שזה לגיטימי להעביד בכפיה אנשים במשכורות רעב כדי להקטין את הוצאות הבטחון, אז בוא נביא כושים מאפריקה ונשעבד אותם.
זה יהיה הכי זול, לא?
נראה לי שזה עבד טוב לאמריקאים...
ולמרות זאת, משרד האוצר חישב ומצא שבכל שנה מדינת ישראל מפסידה 51 מליארד שקלים רק בגלל היעדר הכנסה של אותם חיילי חובה.
כן, מסתבר שאם אותם חיילים מיותרים היו הולכים לעבוד - התוצר של מדינת ישראל היה גדל בצורה מאוד משמעותית.
וזה בלי כל הבזבוזים האסרטרונומיים על חיילים מיותר, השכר שלהם, המזון שלהם ושאר השחיתות שמתרחשת בצבא. (שכירת קומה בעזריאלי כחלק מהת"ש של יחידות טכנולוגיות מקומבנות, למשל).
די לחרטט.
השוואה אחרתלחם מלא
תענה לעניין, אתה מתחמק שובאריך וייס
צבא יקר פי 4 עולה הרבה יותר משנות עבודהלחם מלא
תקציב הביטחון כולו הוא 73 מליארד שקליםספק
רק אבדן העבודה של הצעירים המיותרים בצבא עולה 51 מליארד שקלים למשק.
עכשיו חשב גם את שכר העבדות שהם מקבלים, את הכסף והלוגיסטיקה שהם עולים ותקבל שהצבא המנדטורי עולה לנו יותר מכל תקציב הביטחון (שכולל עוד גופים חוץ מצה"ל).
מחשבים את זה בצורה מגוכחתלחם מלא
קראתי את המאמר ההוא כי שיתפת אותו בפורום. ממש מצטער.
אגב תכפיל 73 ב4 תגיע למספר הרבה יותר גדול מ73+51.
לא. הם מחשבים את זה בצורה ריאלית.ספק
ובפעם האחרונה שבדקתי, 48 לחלק ב-22 זה קצת יותר מ-2.
ממש ממש לא 4...
כשיודעים חשבון בסיסי, פתאום זה מסתדר... אגב, חישובים מגוחכים...
List of countries by military expenditures - Wikipedia
וכמובן זה בלי להזכיר שהצבא הגרמני גדול מהצבא הישראלי בכ-6%, אבל בקטנה...
אגב, הגרמנים גם מוציאים רק 1.3% מהתל"ג שלהם על הצבא.
אנחנו מוציאים 5.9% על הצבא.
כשיש יותר כסף, אפשר גם להוציא יותר.
כשאין צבא מקצועי, יש יותר כסף...
הנה עוד חישובלחם מלא

אני כתבתי את הסכומים בדולרים. גם של גרמניה וגם שלנו.ספק
מה קשור עכשי היורו?
נסה שוב.
הצבא הגרמני יקר פי 2.4 מהצבא הישראלי ולא פי 4.
תוסיף את 51 מליארדי השקלים שאנחנו מפסידים - שזה 14.5 מליארד דולר וההפרש כבר די קטן.
תוסיף את החיסכון לצה"ל על שכר חיילים מיותרים והלוגיסטיקה שעולה כדי להחזיק אותם (כולל בתי הכלא הצבאיים שמלאים שאסירים שערקו כדי לפרנס את משפחתם) - ואתה לא מרוויח כלום מצבא של עבדים.
צבא חובה רק פוגע במדינה בכלל ובשכבות החלשות בפרט.
השאלה היא, למה אתה כ"כ רוצה לפגוע בשכבות החלשות?
ועוד לא דיברנו על הנזק החברתי לשכבות החלשותספק
שנגרם כתוצאה מגיוס החובה.
גיוס חובה זו פשוט רשעות לשמה.
פר חייל, יותר זול להעביד צבא של עבדים. זה ברורספק
אבל, ברגע שמעסיקים צבא של עבדים, גם מאבדים את הפטנציאל שלהם לעשות משהו מועיל עם הזמן שלהם ומוציאים עוד כסף על חיילים מיותרים.
ואין לי שום מושג מהו ההגיון התחבירי של המשפט הבא הזה: "גבי שכר ממוצע בגרמניה, סתם לידיעתך- אין שם שכר מינימלי בכלל"
תקשיב,אתה מאבד את זהאריך וייס
ברור שיש קשר בין משכורת של חייל למשכורת ורמת חיים במדינה44444
גם בישראל זה ככה.
כשמחשבים משכורת לחייל/ בת שרות לוקחים בחשבון את עלות המחיה.
לכן, לפחות בשרות לאומי, בת בית מרוויחה פחות כי היא מוציאה פחות כסף.
גם הרבה מהמוצרים והשירותים בארה"ב יהיו יקרים מהמוצרים והשירותים ברוסיה..
אגב, צבא מקצועי כדרך התנהלות כללית ןלא רק דרך העסקהיהיה כנראה זול יותר. הרבה מסכימים על כך בעיקר בהסתכלות כללית ורחבה.
מי שבעד המשך במצב הקיים הוא רוצה בכך בגלל אידיאולוגיה של צבא העם או כדי שיהיו חיילים בקרבי ע"י יצירת נורמה שכולם מתגייסים.
מבחינה כלכלית יבשה- ברור שעדיף צבא מקצועי.
זה לא בגלל אידיאולוגיה, זו דרכה של אליטה לשמר את כוחהספק
על חשבון אוכלוסיות חלשות.
כל הנושא של אידיאולוגיה וכור היתוך (פחות מ-50% גיוס, איזה מן כור היתוך זה?) - הוא מסך עשן.
אני אישית מסכימה שהרבה קבוצות משתמשות בצבא לצורכיהן44444
לא כתבתי את דעתי על אידיאולוגיית צבא העם.
רק כתבתי שאפילו מי שבעד צבא לא מקצועי הוא לא בעד מסיבות כלכליות אלא בגלל אידיאולוגיית צבא העם ובשביל שיהיו חיילים בקרבי הוא בעד גיוס לכולם.
אף אחד חא חושב שזה כלכלי יותר לגייס הרבה אנשים שבמיוחד לאור שיפור הטכנולוגיה לא צריך אותם.
שוב, אני חושב שמי שמדבר על אידיאולגיית צבא העםספק
עושה זאת מאינטרסים.
יש לנבחרים שלנו אינטרס להחליש את החלשים. לדכא אותם.
כך הם גורמים להם להצביע להם.
בדיוק כמו שעושים הדמוקרטים לשחורים בארה"ב - הם רוצים את הקולות שלהם אז הם דואגים לדכא אותם במסוה של דאגה.
אם הם ייצאו מהמקום המדוכא שלהם, הם לא יצטרכו פוליטיקאים ש"ידאגו" להם - ואז מי יצביע לדמוקרטים?
ועובדה שיש כאן אנשים שחושבים שזה כלכלי.
שום כור היתוךלחם מלא
וגם, לא הגיוני שמכלול גורמים הפכו את הצבא האמריקאי שאמור להיות זול יותר מהרוסי ליקר פי 10. את שאר הנתונים תראי מהויכוח שלי עם ספק לא אחזור על אותם טענות שוב
חרטוט אחד גדולספק
עובדה שכל החישובים שלך שגויים. (בא נמיר דולרים ליורו ונשווה את זה לשקלים... מה?...)
צבא מקצועי משתלם הרבה יותר למדינה ומוסרי הרבה יותר כיוון שהוא לא מסתמך על עבדות כפויה והוא לא פוגע בשכבות החלשות.
בקיצור, אין לך שום טיעון ענייני. רק קשקושים.
מביך.
רק שמשווים צריך להשוות מדינות עם רמת חיים דומה44444
בכללי כדי לבחון מה כלכלי יותר לישראל צריך לחשב את העלויות שנכונות לישראל. להשוות אותם לארה"ב ורוסיה זה לא נכון בכל מקרה....
גם יש את ההסתכלות הרחבה- הפסד משכורת של 3 שנתונים ואי חסכון לפנסיה באותן שנים וכד' ..
יולדת תממן חופשת לידה מהמשכורת שלה ושל בעלה בחודשים לפנימיקי מאוס
גם חתונות אתה רוצה שביטוח לאומי ישלם?
חיילי מילואים צריך להיות מתקציב הבטחון (נראה לי זה גם המצב) וביטחון זה בהחלט משהו שאפשר בשבילו לגבות מיסים בכפיה
בתי ספר יעבדו בשיטת השוברים ויאפשרו תשלומי הורים בלי הגבלה וכמובן גם מעבר בין אזורים בלי הגבלה.
בתי חולים אפשר להתווכח אבל אפשר להסתפק במה שיש היום רק בלי ההגבלה המטומטמת על שר"פ
כן, תרבות למשל אין שום סיבה בעולם לממן בכפיה ולא ע"י אנשים שרוצים בה. כנ"ל עולם הישיבות ומדעי הרוח.
לימודים אקדמאים יש מקום לממן באמצעות מלגות לשכבה החלשה אבל כל השכבה החזקה יכולה לממן בעצמה וע"י הלוואות אם רק תפסיקו לגנוב להם רבע מהמשכורת לבזבוז על מנגנונים מפגרים וחלוקת כספים שמדכדכת את החברה במקום שלה
אני מזהה מצביעי זהות בקלילות. היית חשודה מזמןלחם מלא
אתה מתכןן שהיא הצליחה בכל מדינה בה נוסתה...ספק
אני מקווה שאתה יודע לקרוא מה שכאן: (כי לכתוב אתה לא יודע)לחם מלא

תצטרך להביא משהו יותר רציני מכתבה מחורטטת...ספק
אובססיית הפערים בביקורת על שיטת השוברים בחינוך ~ בעיקר כלכלה
בלוג של פרופסור שבדק את המחקר בנושא זה קצת יותר רציני...
יש שם קישורים למאמרים, אבל תצטרך לעשות מנוי כדי לקרוא אותם.
שיטת השוברים מועילה מאוד - במיוחד לשכבות החלשות.
ממתי אתה דואג לשכבות החלשות?לחם מלא
ויש עוד המון כתבות דומות ואין לי כח לשתף הכל
קפיטליזם דואג לשכבות החלשות. סוציאליזם הורג אותםספק
זה היופי בקפיטליזם - כולם מרוויחים. גם מי שיש לו יותר וגם מי שיש לו פחות.
בסוצאליזם, כולם מפסידים.
סוציאליסטים, הם כמו שתאצ'ר אמרה: הם מעדיפים שהעניים יהיו עניים יותר, ובלבד שגם לעשירים או לאמידים, יהיה פחות.
עובדה, אתה זה שבעד גיוס חובה - שזה הדבר אולי הכי גרוע (למעט מערכת החינוך הציבורית) עבור השכבות החלשות.
צבא יקר הרבה יותר טוב לשכבות החלשותלחם מלא
הראתי לך חישוב ברור עם צילום מסך ממחשבון שהצבא הגרמני יקר ב67 מיליארד מהצבא הישראלי פלוס הירידה בתפוקה
צבא חובה הוא אסון לשכבות החלשותספק
זה לקחת נערים בני 18 ובמקום לתת להם אפשרות לעזור בפרנסת המשפחה, נותנים להם 1000 שקלים בחוד ואוסרים עליהם לעבוד.
בתי הכלא הצבאיים מלאים בעריקים שפשוט הלכו לעבוד כדי לעזור בפרנסת המשפחה.
אתה מכיר הרבה משפחות מבוססות בהן הילדים בני ה-18 הולכים לעזור בפרנסת המשפחה?
מה לגבי יחידות טכנולוגיות?
היום, כדי להתקבל אליהן, מאוד כדאי לעשות קורסים מקדימים - מי אתה חושב הולך לקורסים האלה? הבן של משפחה ממוצעת מדימונה או מרמת אביב?
זה נותן יתרון לשכבות החזקות.
למי שיש כסף ואומרים לו שישרוף 3 שנים ב-1000 שקלים לחודש, זה רע, אבל הוא ישרוד.
לשכבות החלשות, זו מכת מוות.
למה אתה רוצה לתת מכת מוות לשכבות החלשות?
בצבא מקצועי, אם מישהו מהשכבות החלשות יתגייס, הוא יקבל משכורת נורמלית.
כזאת שיכולה לעזור לו ולמשפחתו.
זה הרבה יותר משמעותי עבור השכבות החלשות מהחזקות.
והסברתי לך כמה שגוי צילום המסך שצירפת.
תכפיל דולר ב-4 כדי לקבל יורו ולהשוות לדולר... מה?...
לא המרתי דולר ליורו, המרתי יורו לשקללחם מלא
חשבת שאתה ממיר שקלים ליורו - הנתון כבר היה בדולרים...ספק
זה חישוב של:לחם מלא
חשבת שאתה ממיר יורו לשקל במקום דולר לשקל. משעשע.ספק
מסכימה לגבי הםגיעה בשכבות החלשות.44444
אלו הן מקומות שמגיעים אליהם לא מעט אנשים משכבות חלשות ומתמקצעים בהם ובעזרת אותם עבודות המצב הסוציואקונומי שלהם משתפר.
אלו עבודות עם שכר נאה שהרבה פעמים לא דורשים לימודים קשים ויכולות ששונות מהיכולות הנדרשות מלהצליח בלימודים. הרבה פעמים דווקא מי שהגיע מרקע סוצי אקונומי נמוך- מצליח.
העבודות האלו הרימו המון משפחות בישראל.
דווקא צבא מקצועי יהיה טוב לשכבות חלשות כי זו עבודה שתוכל להכניס משכורת נאה שיהיה אפשר לממן איתה לימודים או בכלל לעבוד בה כל החיים (בטח במקצועות עורפיים שהגיל פחות מפריע... ).
גם הגבלת העבודה במקביל- דוגרי, די מטומטמת....
אדם שעובד תורם למדינה.
אדם שמתבטל בזמן שיכל לעבוד סו פגיעה במדינה.
יש אנשים שמסיבות שונות ה"עבודה" שלהם בצבא נגמרת ב-16:00.
הם רווקים.
למה שלא יעבדו עוד כמה שעות בשבוע- זה אינטרס של המדינה.
אני חושב שיש להפריד בין המשטרה לצבאספק
הצבא מפעיל גיוס חובה - הוא פוגע בשכבות החלשות בצורה אנושה.
המשטרה מגייסת לשורותיה לרוב אנשים שלא היו יכולים למצוא עבודה נורמלית בשום דבר אחר - אז מצד אחד זה משרת את השכבות החלשות אבל מהצד השני, ככה גם המשטרה שלנו נראית.
אגב, אחת הבעיות גם בצבא היא שממשיך לקצונה הוא לרוב ברירת מחדל ולא אנשים שבאמת רוצים שהם יהיו קצינים. (אצלי במחלקה שלושה חיילים שלא הסכימו לצאת לקצינים נענשו בחודשיים במפקדה. הטובים, לרוב לא רוצים להיות קצינים במערכת הנוראית הזאת).
את ההתמקצעות שהם עוברים בצבא שכל מיני תחומים הם היו יכולים לעבור בלי משמעת צבאית, בלי בזבוז זמן על טרטורים ובמהירות רבה יותר באזרחות.
צבא מקצועי יהיה נהדר לשכבות החלשות מכל הבחינות.
סוציאליזם היא דת הקנאה:ספק
כשתסיים, קרא את זה:ספק
מטא אנליזה בנוגע לשיטת השוברים מכל העולם.
ההצלחה של השיטה מבוססת ורק מי שמתעלם מהנתונים יכול לטעון שהיא נכשלה.
קודם כל מבפנים. 🏠❤️נגמרו לי השמות
להתחיל מבראשית.
להתחיל ממה שמבפנים.
מבפנים החוצה.
לא החוצה פנימה.
קודם כל להתחיל בי.
מי אני? אדם. אדמה לאלוק. נבראתי בצלם אלוקים. יש בי נשמה שהיא חלק אלוק ממש.
ואז החצי השני שלי.
כמה חשוב לדעת וללמוד על הקשר הראשון בתורה - איש ואישתו.
כמו שכתוב בבראשית א כז: "וַיִּבְרָא אֱלֹקים אֶת-הָאָדָם בְּצַלְמוֹ, בְּצֶלֶם אֱלֹקים בָּרָא אֹתוֹ: זָכָר וּנְקֵבָה, בָּרָא אֹתָם."
לפני הורים, לפני ילדים, לפני חברים, לפני הכל - איש ואישתו.
היינו פה קודם.
ואחרינו ומשנינו כל השאר.
והמיקוד פנימה, אל הבית, אל אשתי -
*זאת* הפעם עצם מעצמי ובשר מבשרי
ל*זאת* יקרא אישה
כי מאיש לוקחה *זאת*
וכמו שכתוב גם במקורות אחרים:
- *זאת* חוקת התורה.
- ו*זאת* הברכה.
- *זה* היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו
- *זה* אלי ואנווהו.
הייחוד. האיחוד. לקדש. רק אותה.
הייחודיות שלה, של אשתי.
זאת ולא אחרת.
וכמה חשוב להתמקד פנימה. אליה. ורק אליה.
להתכוונן אליה, ורק אליה.
זאת התורה, זאת הברכה, זאת אשתך.
ומה תפקידי כאן בעולם? -
לעובדה ולשומרה.
לעבוד על מה שעדיין אין.
ולשמור על מה שכבר יש.
כמה חשוב לשמור על היש והקיים.
ולעבוד על עוד ועוד שיהיה ויועצם.
גם כאן בעבודה ובשמירה הזאת -
אני מתחיל מעצמי. מתוכי פנימה.
אני לומד כל החיים לימוד מקביל לא רק של תואר ראשון, שני, דוקטורט, פוסט דוקטורט וכו',
אני לומד לא רק להיות פרופ' באקדמיה,
אלא להיות פרופ' של החיים באוניברסיטה של החיים עצמם.
לעשות גם בחיים עצמם מבחנים. ולימוד. ושכר לימוד.
להתקדם לא רק לרוחב או קדימה, אלא גם לעומק, פנימה.
שם לגדול
שם להשקיע את מירב הזמן שלי, האנרגיה שלי, המאמץ שלי, המחשבה שלי, המשאבים שלי.
שם המיקוד.
בבית פנימה.
למשפחותם.
וכמה מהקורונה כבר 6 שנים אנחנו נדרשים לו לאותו לימוד של הבית פנימה. בלית ברירה אנחנו מוצאים את עצמינו שוב ושוב רק בתוך 4 קירות ביתנו, עם אשתי. עם אישי. עם ילדיי. וזהו.
סגר, מגיפה, טילים, מלחמה, מרחב מוגן, הנחיות, אין מסגרות, אין בחוץ, שוב ושוב אנו מונחים לצמצם שהות רק לבית פנימה.
והלוואי שנהיה בלימוד הזה גם בטוב וברווחה, ברווח ולא בצמצום.
שנבין כולנו שהלימוד הזה באמת באמת הכי חשוב ויקר לנו, לאיכות החיים שלנו, לאושר שלנו, לחיים שלנו עצמם.
כמה זמן השקעתי בחיים בכל ה"בחוץ"? וכמה זמן השקעתי בחיים באשתי? בבעלי? בביחד שלנו?
כמה מאמץ וכוונה ומוטיבציה השקעתי במה שמחוץ לבית? וכמה בביתי פנימה?
וכמה שיקר לנו רגע לעצור ולמקד את מה שבאמת חשוב בחיים וללמוד את הלימוד הראשון במעלה הזה שחשוב בפני עצמו - ללמוד להיות בקשר.
ללמוד להישאר בקשר
ללמוד לבנות קשר
ללמוד לתחזק קשר
ללמוד להעצים קשר
ללמוד לגדול בקשר
ללמוד לגדול מהקשר.
ואז, כמו שצוונו בבראשית ב טו: "וַיִּקַּח ה' אֱלֹקים, אֶת-הָאָדָם; וַיַּנִּחֵהוּ בְגַן-עֵדֶן, לְעָבְדָהּ וּלְשָׁמְרָהּ"
לעובדה ולשומרה. לעבוד בקשר ולשמור על הקשר.
ומתוך כך להגיע לגן עדן גם בעולם הזה. גן עדן של אהבת איש ואישתו.
גן עדן של החיים עצמם, פנימה.
המשך 👈 קדושים תהיו.נגמרו לי השמותאחרונה
קראנו השבת בפרשת השבוע את פרשת קדושים.
אנו קוראים בה על המקום הכי קדוש לעם ישראל - קודש הקודשים -
שביום הכי קדוש בשנה - יום הכיפורים -
האיש הכי קדוש בעם - הכהן הגדול - נכנס לקודש הקודשים ומכפר בעדו, בעד ביתו ובעד כל עם ישראל.
ואנו יכולים ללמוד מכך גם בהשוואה אלינו. לקודש הקודשים שלנו. כל אחד ואחת מאיתנו:
המקום:
המקום הכי קדוש לנו - הבית שלנו.
ובתוך המקום הזה, נפנה באמת מקום.
נראה בו באמת את מה שהוא - קדוש. נבדל. מכל הבחוץ.
ניתן לו את המקום הראוי לו ונאפשר לנו לפנות רעשי רקע למען אותו מקום פנימי שהוא רק שלנו.
האדם:
האיש הכי קדוש לי זה אישי.
האישה הכי קדושה לי היא אשתי.
קדוש גם במשמעות של נבדל גם כאן -
להבדיל את אשתי מכל הנשים בעולם.
להבדיל את אישי מכל האנשים בעולם.
"הרי את" - ורק את.
"מקודשת לי" - ורק לי.
מקודשת.
רק היא עבורי.
רק הוא עבורי.
לחזק את הייחודיות. את הבלעדיות.
לקדש אותנו.
הזמן:
הזמן הכי קדוש לנו הוא הזמן שלנו יחד.
לפנות זמן למרחב הזוגי שלנו.
לקדש ולבדל אותו מזמנים אחרים.
לתת זמן ופניות לביחד שלנו.
ולהבדיל אותו מהסחות דעת לדברים אחרים באותו רגע ולייחד ולקדש את הזמן הזה אך ורק עבורנו.
אז גם בביתנו פנימה -
מקום
זמן
אנחנו -
האיפה
המתי
המי
ולייחד אותם. ולקדש אותם. ולהבדיל אותם מאחרים.
"קדושים תהיו"
"כי קדוש אני"
ה' אחד ושמו אחד
וללמדנו גם מתוך כך -
אשתי אחת. ובה ורק בה אני ממוקד. ובה ורק בה אני מכוון ומוציא את האנרגיה שלי.
אישי אחד. ובו ורק בו אני ממוקדת. ובו ורק בו אני מכוונת ומוציאה את האנרגיה שלי.
ואנחנו יחד - אחד.
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66
באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..
חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..
מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...
פנקו אותי בהמלצות מנסיון
תודה רבה!
חלומית זה בא עם תקציב מפנק? מלון כרמים.מרגול
כן.. גם תקציב מפנק. העניין שמחפשת מהדרין ושם זה לאעינב66
אתם עם רכב? שלל מסעדות מעולות קרובותמרגולאחרונה
לא בטוחה מה מהדרין
הרים (בית קפה-קונדיטוריה מדהים!)
דרך הגפן
ההוא האסייתי ששכחתי את שמו
יש מסעדות כיפיות בעין כרם (אווירה של חופשה וקרוב ברכב)
מאיזה סיבה מעודדים בפורום גירושין???מחפש אהבה
את הטקסט הבא כתבתי בפורום גרושים, אני מעלה את זה גם פה, נראה לי זה גם רלוונטי: אני פעיל בפורומים כבר כמה חודשים. במחילה מכבודכם [ויש כבוד] לקח לי הרבה זמן לקלוט שפה בפורום מעודדים גירושין הרבה יותר מאשר טיפול ותיקון של המסגרת הקיימת.
תבדקו את זה, זה קצת מחריד, אבל בד"כ כשמישהו.הי תכתוב שהיא מאותגרת בזוגיות [וזה בדרך כלל יבוא עם המון סערת רגשות, אבל לא מחייב שבאמת המצב קריטי באמת ואין עוד מה לעשות], רוב התגובות יעודדו אותה ברמה כזו או אחרת לחתוך, לא להשקיע במסגרת הקיימת.
למה???
שלא תחשבו, גם לי יש המון אתגרים, רגעים שאני בטוח שאם הייתי מעלה אותם פה, כולכם הייתם צורחים לי להתגרש.
והנה, אני מסתכל אחורה ורואה שטוב עשיתי שבחרתי להבליג, להרים את הראש מעל המים, לאהוב למרות שהיא נראית שונאת, להביא אהבה שממיסה שכבות של ניכור תסכול וכעס, ועוד ועוד.
אני עדיין מאותגר, קשה, עוד אין לי זוגיות טובה. אבל יש לי זוגיות שמנסה כל פעם מחדש להילחם.
גילוי נאות: אני בא מרקע חרדי. אני יודע שבחוץ אוהבים לתקוף את החרדים על זה שהם לא יושעים עם מי הם מתחתנים. הרבה זמן חשבתי ככה. אבל בשלב מסוים קלטתי שחרדי שזוכה להכיר את אישתו לעומק אחרי החתונה, ולקדש אותה כביכול מחדש אחרי החתונה [אחרי שהוא מכיר אותה וחי איתה ויודע בדיוק מי היא], האיש הזה זוכה להנות מהטאבו של הנישואין החרדיים, שלא כזה מהר מתגרשים!!!
חברים יקרים! למה??? למה כל כך מהר לפרק בתים? למה ישר להביט אל האופק הרחוק ולומר: תמצא.י מישו יותר טוב? איפה האמונה בכח אשת נעורים? בינינו: זיווג שני לא ישווה ולא ידמה לאשת נעורים.
הבהרה: כמובן שיש מקרים שחובה להתגרש. אני צועק על היד שהפכה לקלה מאוד על ההדק. הרבה יותר מאי פעם.
עוד משהו קטןמחפש אהבה
יש הבנה מאוד חזקה בזוגיות.
כשאנחנו פוגשים את החולשות של הצד מולנו.
האם זה בעיה שלא, אנחנו הרי הטובים, הוא הבעייתי. שיסתדר. מקסימום אני צדיק על שאני מנסה לעזור.
או שבגלל שתחת החופה קשרתי את גורלי בגורל נשמת בן זוגי והפכנו לגוף אחד וזה נכון לכולם, גם למי שחושב.ת שזה היה בטעות, אז זה בעיה שלי בדיוק כמו שזה בעיה שלו!!
בלי שום הבדל!!
אתה שואל ''למה'' על תופעה שלדעתי כלל לא קיימתפשוט אני..
..מחפש אהבה
לא חוכמה רק להגיד.
תסביר
איפה מעודדים פה גירושים?רקאני
אני לא נתקלתי בזה
אם אתה מאשים אחרים, אתה זה שצריך להוכיחפשוט אני..
תשובההעני ממעש
ככלל, לא מעודדים גירושין
כן מעודדים ניסיונות לפתרון
השיטה של אי הכרות נכונה אולי למקומה
בדרך הטבע בקהילה כזו אחוז הגירושין נמוך
אי אפשר להחשיב אותה, ודאי לא כיום, כהשיטה החרדית
מהניסיון של אנשים כי רובם צ'יק צ'אק מתחתניםאדם פרו+
והילדים מאושרים שיש להם עוד זוג הורים(חורגים)
וכולם חיים בשלום ובאהבה (:
אז למה להתעקש על הזוגיות המקורית.
רק בגלל נאמנות?
למי אתה נאמן לשני השותפים הכי קרובים שלך בחיים?
ושהיו איתך בטוב וברע.
לא עדיף מרירות מריבות ומרמור קבוצתי
עם שאר הגרושים והגרושות?
את רציני???? זה בדיחה ולא הבנתי?מחפש אהבה
הלוואי שזו הייתה בדיחהאדם פרו+
זו המציאות שנשים מסויימות יותר נהנות מלהתמרמר על הגבר עם חברותיהן, לגרום לו לנזקים, לצער אותו, מאשר מלחיות עם המשפחה שלמה.
והילדים משלמים את המחיר.
וגם אנחנו.
הבדיחה על חשבוננו.
וואו נכון. היה שווה להקשיב לךמחפש אהבה
מטורףשבור לרסיסים
לגזור ולשמור
לא מעודדים בפורום גירושין. נקודההסטוריאחרונה
נפילות ברשת אחרי החתונהמחפש את עצמי!
אני היחיד?
לא, אבל מה זה רלוונטי?פשוט אני..
אם אתה לא מרוצה מזה, אז זה שיש עוד כמוך לא אמור לגרום לך לוותר
אתה ממש לא היחיד. זה אמור לעזור לך?לאחדשה
זה לא אמור לנרמל את המצב (ואני לא אומרת בטון ביקורתי בכלל..)
אם אתה מחפש עזרה או עצות זה משהו אחד.
אם הכלה הבנה והזדהות זה משהו אחר.
כן. אתה היחיד בעולם שעשה את זה.חתול זמני
עד רגע זה, אף־אחד, מעולם, לאורך כל ההיסטוריה של האנושות, לא הגיע לכך.
ברכותיי.
(או קללותיי, לא יודע מה אומרים במצב כזה.)
נראה לי שמה שעומד מאחורי השאלה שלך, אינו אם באמתהסטורי
אתה היחיד, אלא כאב עצום שקיווית שהחתונה תמנע ממך את הנפילות ואתה מגלה שלא רק שהיא לא מונעת - אלא על ייסרי המצפון על הנפילות, נוסף מצפון על הפגיעה באשתך.
אז לא - חתונה היא טובה, היא חשובה, היא נותנת מקום להביע את הביקושים הגופניים בדרך היתר ומצווה - אבל היא לא מונעת נפילות.
הדרך למנוע נפילות אחרי החתונה, בדיוק כמו לפניה, היא בסור מרע ועשה טוב -
סור מרע - לא להחזיק שום מכשיר לא מוגן ולא להתקרב לזה, אם זה לא מספיק - ללכת לטיפול אצל מטפל מוסמך שמומחה בגמילה מנפילות כאלו.
עשה טוב - למלא את זמנך בעיסוקים חיוביים.
למה אתם כאלה לא מבינים..מחפש את עצמי!
הסטורי דיבר לעניין.
אשמח אם תרחיב יותר מניסיון [ברמה שנקי לדבר]
וגם תקשר אותי למטפלים כאלו
אגב, לדעתך זה טיפול? יעני אני בעייתי? חולה?
לא אומר את זה כדי להתגאותהסטורי
השאלה אינה איזה 'טייטל' נלביש עליך. כשיש קושי, גם אם הוא לא 'מחלה', כדאי לטפל בו. לא צריך להיות חולה, בשביל להתגבר על קשיים. כן יכול להגיד מנסיוני, בהקשר אחר לגמרי - שהייתי צריך תמיכה/טיפול והיה לי מאוד קשה לקבל את זה (במיוחד שלא אני גרמתי, אז למה אני ה'חולה' שצריך טיפול,), חבל שלקח לי זמן להסכים.
איני יודע אישית, יודע שהיו כל מיני פרסומים. אין לי מושג מי באמת מוצלח, אפשר לברר. הרב יוני לביא עוסק בזה כבר למעלה מחצי יובל - אולי הוא יוכל להפנות.
אתה לא בעייתי ולא חולהשוקו.
אתה מתמודד עם מעידות שקשורות לגלישה ברשת. איפה כמה למה ומה חומרת הבעיה את זה במידת הצורך ובמידה ותחליט ללכת לטיפול,יקבע המטפל. עד אז תשמח על עצם השאלה שמעידה שאתה נמצא במקום שאתה לא רוצה להיות בו, וזו ברכה ונקודה שמאפשרת תיקון וחזרה לסדר. ישנם ארגונים שבצורה אנונימית מסייעים בתחומים אלו כמו חברים מקשיבים ועוד. תתייעץ איתם,זה יתן לך פרופורציות ובהירות על המקום שאתה נמצא בו ואפשרות לקחת אחריות ולצאת מהמקום שאתה נמצא בו.
בהצלחה אחי.
וכמו בכול דבר תתפלל על זה, אל תוותר ואל תתייאש וההפך - תשמח, תיקון הכללי טבילת מקווה תהילים כל יום
בהקשר של גלישה, אני משתמש בשני תוספיםנקדימון
שבאופן כללי שיפרו את הרגלי האינטרנט שלי. שניהם תוספים של chrome.
הראשון זה Adblock Plus שמה שטוב בו באופן מיוחד זה האפשרות לחסום אלמנטים נוספים בתוך כל אתר, גם אם זה לא נחסם באופן מובנה על בסיס הפילטרים הדיפולטיים.
(כאן הקישור לחנות התוספים הרשמית של גוגל https://chromewebstore.google.com/detail/adblock-plus-free-ad-bloc/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb)
השני זה StayFocusd שמאפשר לך להגדיר רשימות אתרים שייחסמו אחרי X זמן גלישה שאתה קובע, אבל מה שטוב במיוחד זה אפשרות מובנית לחסום כל מיני פיצ'רים אוכלי זמן באתרים מסויימים (כמו למשל להעלים את הרילס מיוטיוב וכדומה)
(כאן הקישור לחנות התוספים הרשמית של גוגל https://chromewebstore.google.com/detail/stayfocusd-%E2%80%93-website-bloc/laankejkbhbdhmipfmgcngdelahlfoji )
למען הסר ספק, אני לא מספים כאן ולא מקבל כסף (אלה תוספים חינמיים) והאינטרס היחיד שלי זה לשתף במה שמצאתי יעיל.
הקישורים הם מהאתר הרשמי של התוספים של גוגל. אלה תוספים שיש להם כמות הורדות ענקית ולכן נחשבים בטוחים (אם כי, עדיין כשאני נכנס לבנק וכדומה אז אני מכבה אותם לפני כן ומדליק שוב לאחר מכן).
גם אם זה לא קשור באופן ישיר למה שאתה צריך @מחפש את עצמי! , אני עדיין חושב שצבירה של הרגלים טובים בהקשר הטכנולוגי-אינטרנטי יהיה בעל ערך מוסף גדול לחיים שלך. בהצלחה רבה, חבר!
uBlock Origin עדיף על Adblockחתול זמני
החסימת הפרסומות שלו הרבה יותר מקיפה
מה הכוונה יותר מקיף?נקדימון
למשל ברוטר, אז סימנתי את האזור של התגובות וב"ה כל הרעל שהולך שם נחסך ממני עכשיו...
אבל אבדוק את ההצעה שלך בכל זאת. תודה רבה!!
זכורני שיש דברים ש-uBlock חוסם ו־adblock לאחתול זמניאחרונה
אבל לא זוכר מהם
מעניין. הייעוד שלהם הוא כללי בעצם?מרגול
למשל, שלא יקפצו לי גם פרסומות מיותרות של דברים אחרים (לאו דווקא לא צנועים), ושאבזבז פחות זמן על שטויות? (נניח אפילו אתרי שופינג)
נשמע מעניין.
מחפשת בשביל המחשב. עובד גם על מקבוק? (גולשת לרוב בכרום, לא ספארי)
כן, לגמרינקדימון
בשליפההעני ממעש
נפוץ
יש דמיון שנישואין זה תעודת ביטוח מתאוות מין
זה לא בהחלט נכון
כל עוד לא חריג איני יודע אם מצריך טיפול
שמות של מטפליםקינסא
קודם כל חשוב לי להגיד שאתה לא היחיד אבל כמו שאמרו לעיל - זה לא אמור לנרמל את העניין..
אנחנו בדור מלא פריצות בתחום הזה בכל פינה, והדרך הנכונה זה לגדור פרצות ואם אתה מרגיש שגם זה לא עוזר, להיעזר באיש מקצוע.
אני אישית גם מתמודד בתחום ונעזרתי בעבר בטיפול.
לא יודע אם יתאים לכל אחד..זו הייתה מטפלת חילונייה.
לדעתי עדיף דתי,
יש לי כמה שמות:
אלישע אזר 054-7600080
שי אורים 0586886579
מומלץ בחום דר יניב אפרתישוקו.
אומנם הוא מתעסק בתחום ההתמכרויות אבל במכון שהוא הקים יידעו אולי להכווין אותך ולתת כלים ודרך
לפעמים דבר כזה הוא התמכרותמרגול
בטח כשזה כולל תכנים ברשת ולא רק מעשים פיזיים עם עצמו.
אפילו טלוויזיה או נטפליקס ממכרים. אז בוודאי שתכנים כאלו גם.
מכיר את התוכנית של פורטיפיי?אינגיד
פעם היה באתר GYE. אבל אני יודע שהיום יש ערוץ ביוטיוב שמכיל את כל הסרטונים של התוכנית. תחפש פורטיפיי ישראל או משהו בסגנון.
זו תוכנית שנועדה לסייע למתמודדים.
אולי תמצא בזה תועלת. יש מי שזה עזר להם.
מישו מחפש איפה לגור?מחפש את עצמי!
יש פה עוד זוגות צעירים, וגם לא, שעוד לא מצאו מקום לגור בו שהם מתחברים אליו, והם עדיין מחפשים?
אם אפשר לשתף גם מה הסיבה שעוד לא מצאתם?
ומה אתם מחפשים.
[מי שרוצה כמובן]
כןניק חדש2
לא מצאנו מקום שעונה על מכלול הדרישות- בעיקר שלי.
שהן
חינוך מספיק איכותי לילדים
קרבה יחסית להורים שלי
מקום עם תחושת ביטחון פיזית
קהילה חמה ואיכותית.
מחירים הגיוניים.
כרגע אנחנו גרים במקום שכמעט עונה על הכל.
אבל המחיר פה בשמיים. לא יודעים אם נוכל לעמוד בזה לטווח הרחוק.
וגם החינוך הוא לא בדיוק מה שרצינו.
יש מקום בארץ שהמחיר לא בשמים?משה
בחדרהפ.א.
כל שוק הנדלן בטירוף בחצי שנה האחרונהמשה
אבל רוב המחירים לא ירדו באמת. רק פיקציה.
בוודאי שיש מקומות.ניק חדש2אחרונה
אנחנו.מנגואית
גרים במקום מאוד נוח מהרבה בחינות. גם חברתית וגם אידאולוגית.
מצד שני , חלום שלי ישוב פיצי ועכשיו יש מלא כאלה
וחזרה להתחלה שכרגע גרים במקום טוב )יש חסרונות אבל הרבה יתרונות)
אני משתגעת ממנו!אנוני.מית
נסעתי היום לסידורים. בעלי היה על הילדים. כנראה קם בבוקר והמקרר התקלקל. ניתק אותו מהחשמל שיפשיר, שלח את הילדים למסגרות ונסע לעבודה.
אני חוזרת הביתה. פותחת את המקרר ומגלה שהתרופות פוריות נשארו שם. הוא לא טיפל בהן ולא הוציא אותן משם. הן התקלקלו. זה אלפי שקלים וכאב לב פסיכי.
התקשרתי אליו לדבר איתו. הוא ניתק עליי את השיחה וכתב לי אחר כך "לא לצעוק עליי" בווטסאפ. התקשרתי שוב. הוא התעלם.
אני משתגעת. כל כך הרבה כסף וכל כך מעט התייחסות.
מה לעשות איתו?
הוא בטוח לא עשה זאת בכוונהפשוט אני..
האם היית כועסת עליו אם הוא היה שובר צלחת בטעות? הרי זה אותו דבר. הוא בטח מיהר בבוקר, ועם ארגון ופיזור הילדים וגילוי התקלה זה התפספס.
הצעקותoo
לא יתקנו את הטעות
וגם לא יעזרו לכעס ולתסכול
הפסד כספי זה כאב לב
חוסר לגיטימציה לטעות זה גם כאב לב
כנראה גדול יותר
מה לעשות?
ללמוד לנהל כעסים בצורה טובה יותר
להכניס למודעות שבני אדם יכולים לטעות
לא להתקשר כדי לצעוק
ואם מנתקים לכבד את הספייס של הבנאדם
יפה מאוד!נחלת
אני מבין את המקום שלךחתול זמני
וזה באמת מלחיץ ומטלטל,
איני טוב בניסוחים אך אגיד את דעתי האובייקטיבית נוקבת ככל שתהיה.
אבל
– לא רוצה להטיף מוסר דתי אבל זה באמת מסוג הדברים שהם ניסיון באמונה. הנזק כבר נעשה אין פה כבר מה לתקן. גם מפתח הפרנסה וגם מפתחות החיים נתונים בידי הקב"ה ברצונו נתן וברצונו לקח כי הנה כהגה ביד המלח. או שאנחנו אומרים את זה ומאמינים בזה או שאנחנו אומרים את זה ולא מאמינים בזה. זה ניסיון מטורף אבל זאת ההשקפה שאנחנו צריכים לגבש לעצמנו בסופו־של־דבר. ואחת הסיבות שאנחנו מצווים באמונה הזאת היא כדי שלא נאשים את האנשים מסביבנו. איני מאמין שהדבר נעשה בכוונת מכוון הרי זה כסף (ואינטרס) משותף לשניכם. אני מניח שגם הוא בעצמו החוויר כששמע את זה, ויודע כמה זה חשוב לך אישית.
– איך את היית רוצה שיתנהגו אלייך אם היית עושה טעות כזאת? אם היית נניח קמה עם כאב ראש פיצוצים ושוכחת לעשות משהו מרוב שמיהרת? ואז מתקשרים לצעוק עלייך בטלפון? שיחות בטלפון לא נועדו כדי לספוג צעקות (וגם שיחות בכלל). אם מתקשרים לצעוק אז עדיף שלא להתקשר בכלל ולצעוק אל הקיר, זאת דעתי. מה בדיוק מרוויחים מזה? הרי, אם הוא מבין את חומרת העניין וכמה זה חשוב לך, אז גם ככה הוא מבין ויתמוך בך כשיחזור מהעבודה. אם זה לא מזיז לו, אז מה טוב בכך ש"תכריחי" אותו ש"יזיז" לו?
– בית בסופו־של־דבר הוא מקום המבטח של האדם, המצודה היחידה שלו בעולם רועש גועש ועוין, ספינה בלב ים. בערך כל האנשים סופגים דברים לא נעימים בעבודה, ומה לעשות סופגים כי על זה (בין השאר) משלמים. בית לא יכול להפוך למקום לא בטוח, גם אם קורות פשלות וטעויות. הוא אמור להיות רשת שתופשת את המקומות האלה והפוך מקנה ביטחון. טוב, לא לתת לו פרס על פיזור הדעת שלו... אבל העיקרון מובן. אין שום עניין להפוך את הבית לשדה קרב נוסף בשם הצדק.
נפלא חתול זמני. אם אתה נאה דורש ונאה מקיים,נחלת
תהיה בעל נהדר! בעזרת השם!
נעחתול זמני
ראשית אינני אלא חתול זמני. תרתי לגריעותא.
שנית נקודת החוזקה שלי שהיא דעותיי האובייקטיביות היא גם נקודת התורפה כי אנשים לא אוהבים אותן.
הן מצוינות ומאלפותנחלת
אלא שבתחילה אומרים שצריך להכיל את הרגש של הזולת
לא משנה כמה הוא רואה/לא רואה את האמת ואחר כך,
כשהוא נרגע אפשר וכדאי לאמר לו את דעתנו.
גם הח"ח מדבר על כך (שלפעמים מותר לשמוע
לשון הרע מהזולת אם זה מרגיע אותו, בבחינת
"דאגה בליבו ...)
אם אתה יכול להתחבר לרגש הראשוני
של המשיח ולנסות להכיל את מצוקתו
זה מצויין.
אובייקטיביות זה דבר נפלא!
כיוונת לדעתי האובייקטיביתחתול זמני
תיכננתי להתחיל את תגובתי בכך שהייתי צריך להתחיל את תגובתי בהכלה הבנה וכו' וכו'.
אלא שאין לי סבלנות לזה כלל וכלל, מי שרוצה לקנות את סחורתי האובייקטיבית והצנועה מוזמן גם בלי זה.
תודה.אנוני.מית
בעיקר המשפט האחרון. עזר קצת להבין מה קורה.
באסהנתקה
איזה באסה
פלא יועץ : סימן "דאגה"
איזה נסיון!שוקולד לבן
קודם כל קבלי חיבוק ממני
זה ממש ממש מחרפן
אלפי שקלים או יותר שהלכו לפח כבר מוציא מהדעת,
להוסיף לזה את הצורך להשיג שוב, ואת כל עוגמת הנפש שיוצאת מזה זה באמת מוציא מהדעת
ממש הגיוני שהגבת ככה
העניין הוא שזה קרה. ואין מה לעשות עם זה.
ובעלך לא עשה את זה בכוונה, כי למרבה הצער הגברים לא באמת חווים את הטיפולים, כמה שזה מתסכל.
לא הם אלו שצריכים להשכים לבדיקות ולאחר לעבודה, לא הם אלו שצריכים לקחת מיליון תרופות ולהזריק לעצמם, לא הם אלו שעוברים את החשיפה לפרטיות והם לא אלו שצריכים להיות זמינים לטלפון של האחיות בזמן הכי תקוע שיש. לכן הם לא מספיק מודעים בד"כ ולא מספיק חושבים על זה.
העניין הוא שעכשיו הוא כבר מבין את ההשלכות אוכל את הלב על מה שהוא עשה, ואז הצעקות (ההכי הגיוניות בעולם!) מחסלות אותו סופית..
הוא פשוט לא מסוגל להתמודד עם זה שהוא גרם לכל זה.
אז ממש כדאי לך לנסות להוציא את העצבים (הסופר מוצדקים) במקום אחר, ולחוס על בעלך שסה"כ מניחה שאת אוהבת אותו ורוצה בטובתו ולא רוצה להוסיף על יסורי המצפון שהוא עשה לעצמו.
מניחה שהוא למד את הלקח ולא יעשה את זה שוב..
(ואת עוגמת הנפש קחי לתפילות שהטיפולים יצליחו, בסוף כל הזריקות האלו יכלו גם להיזרק כי הטיפול לא צלח, לא כל הטיפולים הרי מצליחים למרבה הצער, תפילות הכי נצרך)
יישר כויח גדול, שוקולד לבן!נחלת
קודם כל הוא לא גרם לכל זהמשה
מי שגרם לכל זה הייתה התקלה במקרר. סביר להניח שבעת הגילוי שלה (סביר להניח - בוקר לחוץ שנוגעים באוכל במקרר והוא לא קר) התרופות כבר היו מקולקלות.
השאר. נכון.
אגב, אני חושב שנכון שהוא הגיב "לא צועקים עליי" כהצבת גבול. לא בטוח שנכון היה לנתק את השיחה. גם במצב של התפרקות רגשית זה לא סיבה להתנפל על בן זוג. זה גם לא מקדם שום דבר. אנשים שמגיבים לצעקות (גם אם הם עושים מה שמבקשים מהם) מתייחסים לבית כאל מקום-לא-בטוח וממילא הלב שלהם ישאר בחוץ כדי להתגונן.
הגיוני שאתה צודקשוקולד לבן
באמת במצב כזה אולי בכל מקרה לא היה כדאי להשתמש בתרופות
ובכל מקרה התסכול שלה מובן מאד, זה אפילו לא על הבעל אלא על המצב.
ומסכימה שזה לא סותר שנכון להציב גבול. רק שלא הגבתי לבעל אלא לאשה
להבנתי את המציאות (ואולי אני טועה)משה
התרופות לא התקלקלו בגלל "הבעל". כשהבעל פתח את המקרר בבוקר התרופות כבר היו (לכאורה?) מקולקלות. לבוא אליו בטענות זה קודם כל לא מחובר למציאות.
(וכתבת פה תגובה רגישה ומכבדת)
כמו שהגבתי סביר להניח שאתה צודקשוקולד לבן
יחד עם זה התסכול שלה מאד מובן והגיוני שהוא יצא בצורה לא טובה, כי זו עוגמת נפש נוראית. רק שעכשיו כדאי לתקן כי בפועל בין אם זה אשמתו ובין אם לא זה כבר היה וחבל להעכיר את המצב, זה לא יעזור אז לפחות שיהיה שלום בית ובעז"ה עצם השלום-בית יעזור ותהיה להם ברכה
תודה
מצופה מגבר לא להתפרק ככה בטלפון .העני ממעש
לא נעים לי, אבל גם אני עשיתי כזה דבר,נחלת
ממש בלי כוונה. נכון שלגבי הקוטג', הייתי מגלה יותר רגישות
אבל מה לעשות שלא רגילה לתרופות פוריות בפריג'ידר?.......
חביבתי. עוד משהו. הוא פיזר את הילדים!נחלת
הוא לא אמר: עזבי אותי במנוחה אין לי כוח לזה....
ואולי האיפוק שלנו הוא שיגרום לברכה שתבוא ותשרה? אולי זה הנסיון?
קשה. בטח. אבל אולי שווה?
וגם שם לב שהמקרר התקלקל וגם ניתק את החשמלנחלת
לא כל אחד היה שם לב לדבר כזה!
כמה צריך ללמד זכות. להשתדל לראות את מחצית הכוס המלאה, להבין.....וכמה זה קשה לפעמים.
חיבוק גדוללאחדשה
לא חוויתי טיפולי פוריות והאמת שלא מכירה מקרוב, אז אולי אין לי זכות להתייחס ספציפית לעניין הזה.
בכל זאת נשמע כואב וקשוח ממש!
מבלי להקטין את הכאב של הסיטואציה שלך, מציעה להסתכל על העניין ב"נפרדות"-
להבין מה הוא חווה ואיך פעל, בלי קשר לאיך שזה גורם לך להרגיש.
הוא וודאי לא עשה בכוונה,
וודאי מצטער מהעניין, גם אם פחות ממך.
השאלה החותמת שלך בפוסט דיי מסכמת את הגישה שלך- מה לעשות איתו?
מה זה דייסון מקולקל? סליחה שאני מציגה את זה בכזו חריפות זה פשוט ממש בלט לי.
זה בעלך, את לא אמורה "לעשות" איתו כלום.
גם אם הגבת מרגש ומקום כואב- כמו שהתגובה שלך כבר נעשתה ואין להשיב למה שהיא גרמה כך גם מה שקרה לו- בבוקר קם לכאוס (ארגון ילדים ומקרר מקולקל) ונסע לעבודה לבד, ואח"כ קיבל מטר צרחות מאשתו (כנראה שלא שמת לב כמה זה מפריע לו, כתבת התקשרתי לדבר איתו. כשבעצם כנראה צעקת והתעצבנת- וזה ממש מובן אגב! אבל זה היה המצב..)
עכשיו לאחר מעשה, אי אפשר להחזיר את התרופות,
ולא את הצעקות שלך עליו.
אפשר לנשום, להתאכזב, ולהרגיש את הצער והכאב.
לדבר איתו, ולתווך לו מה הרגשת וכמה זה מתסכל תוך הבהרה שאת יודעת שהוא לא שם במצב, לא עשה בכוונה זה בטוח...
שוב חיבוק❤️
תודה
אנוני.מית
עזרת לסדר את הראש.
וואו איזה מפח נפש
נגמרו לי השמות
דבר ראשון רוצה לשלוח חיבוק גדול 
גם על עצם המציאות שמצריכה תרופות פוריות
וגם על האובדן שלהן
ובכלל על כל הסיטואציה
נשמע כ"כ מתסכל, וטבעי מאוד להרגיש את מפח הנפש הזה. זה באמת מאוד כואב.
כתבו לך מקסים ומצטרפת לדברים החכמים מעליי,
בעלך היקר בטוח לא התכוון שהתרופות יתקלקלו וכל הכסף והמאמץ ירדו לטימיון, אלא הוא בן אדם בשר ודם ואנושי וטעה כאן אבל באמת טעות אנושית ובלי כוונה רעה חלילה.
בטוחה שגם לו מאוד עצוב שהתרופות התקלקלו.
והוא ניסה מה שהוא יכל באותו רגע נתון, עם כל העומס והלחץ של הבוקר, אירגון הילדים החמודים, הפיזור שלהם, דאגה למקרר, לרוץ לעבודה, כל זה בתוך הימים הבודדים בהפסקת האש לאחר המלחמה שגם ככה המוח של כולנו די פירה בגלל כל המצב ולהסתגל אפילו להגיד משפט קוהרנטי בריכוז באמת לוקח זמן...
אז הכל ביחד גרם לטעות אנוש של לשכוח את התרופות.
ונכון, זה הכי הכי הכי מתסכל וכואב שיש! בטח המשמעות שלהן בכמיהה לעוד ילד, וגם עניין העלות הגבוהה וכל המאמץ בפני עצמו. זה באמת הרבה מאוד לאבד ומותר בהחלט לתת לעצמך את הזמן והמקום והליגיטימציה לאכזבה, לתסכול, לכאב, לאובדן של זה.
ויחד עם החמלה וההבנה שלך כלפי עצמך, לנסות לראות גם את ההבנה והחמלה כלפי בעלך (והוא כלפייך כמובן) באופן של טעות האנוש שבאמת נעשתה בלי כוונה ורק מתוך לחץ עומס ובעיקר אנושיות ❤️
אז מותר לטעות.
ומותר להתאכזב.
ומותר שיכאב.
והלוואי וב"ה מעז יצא מתוק
ודווקא מתוך הכאב הזה תזכו לישועה שלמה בקרוב ממש,
זה ממש הזכיר לי את הסיפור על הזוג מצידון שבאו לרבי שמעון בר יוחאי, והאישה שלקחה את בעלה כחפץ שהכי יקר לה יותר מכל ובסוף נפקדו ב"ה... כלומר המהות הזו שהכי חשוב זה את ובעלך. האהבה ביניכם.
אתם בהחלט יכולים להתאכזב ביחד על אובדן התרופות
ובהחלט יכולים להבין יחד ולתת חמלה ומרחב גם לטעויות.
ויכולים גם ללמוד עוד על מצבי קושי שנוצרים בעקבות האנושיות שלנו (בין אם זה מצב הקושי בצעקות שצעקת מהכאב שלך, ובין אם זה מצב הקושי של בעלך ששכח את התרופות בגלל העומס וכו', ובין אם זה מצב הקושי שבעלך לא יכל לשאת צעקות וביקש לא לצעוק עליו וניתק את הטלפון וכן הלאה...) - כל מצבי הקושי הללו מולידים אצלנו הפעלה של מנגנון הגנה שהוא זה שעכשיו בקדמת הבמה ולא ה"אני האמיתי והמיושב" שלנו.
זה מה שקרה לך כשצעקת
זה מה שקרה לו כשניתק את הטלפון
נכון שזה לא אידיאלי, אבל זה בהחלט קורה ולטובים ביותר.
אז הכל בסדר,
לקחת נשימה עמוקה
להבין את עצמי
להבין את בעלי
להבין את הכאב שלי ולתת לו חיבוק ולגיטימציה
להבין את האנושיות של בעלי ולתת גם לטעות האנוש חמלה והבנה
להבין אצל בעלך את המקום שבו שהרגיש מכווץ מצעקות עליו + תחושת אשמה קשה גם כלפי אשתו שבגללו התרופות ירדו לטימיון וגם כלפי עצמו כי וודאי שזו מטרה גם שלו הכמיהה לעוד ילד... אז הכל יחד יצר אצלו את התגובה שזעקה ממנו: אני לא יכול שצועקים עליי. בבקשה לא לצעוק עליי. ואולי גם ניתוק הטלפון כדי לא לשמוע שצועקים עליו, את ה"הוכחה" הזו עבורו עד כמה הוא אשם ולא בסדר. עד כמה הוא איכזב. עד כמה זה בגללו. עד כמה בגללו אין גם לאשתו וגם לו את התרופות עכשיו על כל המשתמע מכך.
אז זה גם הצעקות עצמן שלא נעימות וגם מה שמסתתר מאחוריהן שזו בעצם תחושת אכזבה עצומה ממנו והוא לא יכל להכיל את זה כנראה. גם בפני עצמו ובטח אם זה יושב אצלו על פצעי ילדות קודמים של מקומות בהם הרגיש שהוא לא בסדר או אשם או שצועקים עליו או שצועקים בסביבתו הקרובה וכל מה שזה עושה, ופיתח רגישות או יותר נכון "אלרגיה" לצעקות ומאוד קשה לו לשאת אותן.
לכן זו דווקא הזדמנות אחרי שהכל נרגע
ואחרי שנותנים מקום להכל כנ"ל
ללבן עוד את המקומות הכואבים שלנו
את הפצעים שלנו
את הקושי שמולו עמדנו
את מול הקושי שלך באובדן התרופות
והוא מול הקושי שלו באכזבה ממנו ובצעקות עליו
ולנסות לראות שם עוד לעומק איזה מפתחות אפשר לקחת משם,
איך אפשר ללמוד עוד להבא,
איך אפשר להגיב בצורה שגם תיתן מקום לקושי וגם לא תפגע בשני/ה וכן הלאה.
ובעזרת ה' שהקב"ה שבידו הכל, והוא אמר גם לחומץ לדלוק ובידו להושיע אתכם בכל מציאות שהיא, גם אם אבדו התרופות כרגע, ישלח לכם ישועה שלמה וזרע של קיימא במהרה, בשמחה, בנחת ובאהבה 🙏❤️
וואי וואי....שלג דאשתקד
טירגרת אותי מהתקופה שלנו עם תרופות הפוריות. זה באמת הון תועפות (וגם משפיע מאוד על מצב הרוח, כך שממש אני לא מתפלא אם רצית לרצוח אותו 😅).
ממש תקופה מאתגרת, גם הורמונלית וכלכלית וגם המוןן בלבול מוח לתאם את הכל (וגם כל העניינים של ההזרעות וכו', לא חוויה מי יודע מה...). פשוט מבין אותך ומסכים איתך.
כדי לנחם ולהרגיע אותך (אם זה אפשרי 😉), אומר לך שקורה לכולנו, גברים ונשים וצ'רקסים, שאנחנו שוכחים דברים, גם אם אלו דברים חשובים מאוד. ולמה הוא ככה היה עצבני עלייך? כי יכול להיות שהוא כבר סובל בשקט הרבה זמן...
והכי חשוב יקרה, שה' יעזור לכם, שהתקופה הזו תביא לכם טובה ושמחה וברכה, בכי וצחוק ואושר ויופי והנאה!
כשזה מגיע, אין יותר יפה מזה..
כואב ממשהסטורי
תודה לכולם (ולכולן)אנוני.מית
קמתי בבוקר, זרקתי את המקולקל לפח. קניתי מה שצריך באושרעד. הכל רגוע עכשיו.
מדהים!שלג דאשתקדאחרונה
אלימות בזוגיותנחלת
זה מתחיל לפעמים כל כך דק, עדין והולך והולך ומחריף, אם אנו מניחים רגל
במלכודת הדבש הזו.
ספר קשה. מאוד. לדעתי, חובה:
"הכל עניין של פיקסלים". תמר.
הערת שוליים - גם תמר, מתארת בקצרה את תקופת השידוכים והאירושין עם אותו אדם, שלבסוף נישאה לו. אתר "בין הזמנים".
גם באתר הידברות יש ראיון של מורן קורס בנושא.
בחוברת "המקום" יש כתבה גדולה על כך.
את מקבלת כסף על ההפצה המקיפה הזו?נקדימון
נניח שכןשלג דאשתקד
בכלל לא נראה לי קשור לכסף. אלא חכמת חייםקעלעברימבאר
@נחלת אני צודק?
(אני בדרך כלל לא קורא פה. זה פשוט קפץ לי בראשי)קעלעברימבאר
כל מי שעוקב אחרי נחלתשלג דאשתקד
יגיד לך שהיא לא מונעת מכסף.
מהכתיבה שלה אני מבין שהיא אישה חרדית, מבוגרת יחסית, גרושה, עם לב טוב ורצון להחכים אותנו בדברים שהיא התפעלה מהם.
מסכים, והתגובה שלי כוונה למיסיונריות המסויימתנקדימוןאחרונה
שעלתה מההפצה התזזיתית הזו במספר פורומים כאן. האמירה שלי על "תשלום" היא צינית. מי שעוקב אחרי, כבר אמור להכיר.
לב טוב ושיתוף בהתפעלות זה דבר יפה, ואני לא מזלזל חלילה. אני כן מבקר את ההגזמה בזה, במיוחד שאנשי הפורום כאן אינם חולקים איתה את החרדיות. לכל דבר צריכה להיות מידה, לזו כוונתי.
קראתי חלקמישהי נשואה
המפרקים שהיה אפשר באינטרנט.
לא הבנתי - למה היא מתארת כאילו זו בעיה
שהיא ניקתה את הבית / הפעילה מכונות כביסה וכו'?
זה מתואר כאילו זה בעייתי
וזה שהיא משתפת את בעלה במה שהיא עשתה בבית
מה הבעיה בזה?
הספר הזה חשוד שיש בו בעצם רעיון וניסיון לפרק בתים.
לתת לאשה תחושה שהיא אוכלת אותה בגלל שהיא עקרת בית.
בגלל שהיא עושה את התפקידים של אמא.
מנקה מסדרת מבשלת מכבסת.
מה הבעיה בזה?
דרך אגב אם כבר רוצים לעזור לדמות בסיפור
הבעיה העיקרית היא- זה שהיא מרצה
היא מפחדת
היא מרצה.
אם היא לא היתה מרצה
גם הבעל שלה לא היה משתלט עליה כמו שמתואר
** ואני מסייגת שלא קראתי הכל.
רק מה שהיה אפשר באינטרנט.
אז אני ממליצה למי שהשתכנע מהספר הזה
לעקוב דווקא אחרי מישהי בשם:
חני בצון
---------------------
תמר כותבת לעצמה בהערות שוליים
שמותר לה גם לתת מקום לעצמה
כל פעם במילים אחרות
ברור שזה מרכיב מאוד משמעותי בקשר שלה עם בעלה
ועם כל הסביבה שלה
לאותה תמר (כן אני יודעת שזו דמות מספר)
הייתי ממליצה ללכת לטיפול רגשי
שיעזור לה לעמוד על שלה
לתת לעצמה מקום.
וממילא היא היתה מקבלת גם יותר מקום מהסביבה.
ואל תשכחו- זה עוד ניסיון להסביר לנשים כמה זה לא טוב להיות עקרת בית. להיות בתפקיד האשה.
כן זה לא פסול שהיא ניקתה וסידרה ושוב ניקתה חשוב הפעילה מייבש.
מאוד הפריע לי האופן שבו מתואר שהיא הפעילה שוב חשוב מיבש!
זו הדיעה שלי אני בטוחה שיש לכם דיעות משלכם
מוזמנים להגיב. (יהונתן גרובר עיין שם שם)
וגם ממליצה לצפות קצת במיכל לויטין
מסכים איתך חלקיתשלג דאשתקד
האמת, חוברות כמו "המקום", חשודות בעיניי באופן מיידי בדברים שאת אומרת. מדובר בביטאון של חרדים סופר מודרניים, מניח שאחוסי הגירושין שם גדולים מאוד וכמעט כל הנשים שמעורבות בפרוייקטים האלה לא נשואות.
הטענה היא תמיד, שמצד שני זה גם פותח את העיניים לאלו שען נמצאים במצב של אלימות וסכנה (לצערי הכרתי לא מעט גברים - בעיקר חרדיים - שנמצאים במקום הזה. גבר חרדי שמתחתן הוא מאוד נאיבי וחסר ניסיון. יש נשים, בעיקר אלימות או מטורפות, שמנצלות את זה והגבר לרוב לא יגיב וינסה לרצות. אצל גברים המודעות נמוכה מאוד, ולהיפך החינוך הוא תמיד ל"מכבדה כגופו" וכו וכו, וכאנשים חסרי ניסיון וגםחסרי השכלה ומשענת כלכלית, הם מאוד בקלות נכנסים ללופ הזה של ריצוי וכניעה. יש לי כמה חברים שהתגרשו אחרי שנים רבות, ומהסיפורים שלהם אין לי מושג איך החזיקו יום אחד. אחד מהם היה נשוי לחולת נפש רשמית, שאפילו את העובדה הזו היא הצליחה החליק לו ולגרום לו להתחתן איתה).
אז מה טוב, קשה להגיד. ככלל זה תלוי באיזו אוכלוסייה אני נמצא/ת. אם אני נערה שמוקפת בפמיניסטיות קלאפטעס, עדיף לקחת איזון עם ספרי בגן השלום. אם אני מנשות השאלים, כדאי לקרוא המקום.
והעי חשוב זה לקוות ולהתפלל שיהיו לנו עיניים טובות וחדות, לראות כל הזמן את מה שטוב, ולדעת אם זה באמת טוב 
כתבת יפה ונכון!מישהי נשואה
מדוייק
ושיהיה ברור שלא תקין לא אשה מוכה ולא גבר מוכה
שכחתי לציין לגבי "המקום"שלג דאשתקד
עזרה בתקשורתצופה אנונימי
שלום לכולם
נשואים טריים ב"ה
אני בצבא, חוזר בעיקר סופ"שים
היא בלימודים מאוד אינטנסיביים (עכשיו תקופת מבחנים אז בכלל)
התקשורת שלנו מתבססת בעיקר על שיחות טלפון (ממש מקפידים פעם ביום בד"כ בערב)
והודעות בווצאפ
העניין הוא שאני יחסית מאוד זמין בהודעות והיא בכלל לא
כלומר אני בד"כ מגיב כמה דקות אחרי שהיא שולחת
ואצלה זה גם יכול לקחת כמה שעות
מה שזה גורם הרבה פעמים זו למין הרגשה של לבד פה בזוגיות
לא ספציפית כי היא לא עונה אלא כי זו הדרך תקשורת היחידה שלנו וכשאנחנו לא מדברים הרבה שעות זה מרגיש רחוק
דיברנו על זה ושני דברים באמת עלו מהשיחה:
א. אולי באמת זו איזו מין תלותיות לא טובה בקשר
ב. אני מאוד מאוד אוהב אותה ואין הרבה דברים שאני אוהב כמו להיות איתה ולדבר איתה אז ברור שאני רוצה מזה הרבה יותר (אני נניח יושב לעשות משהו שאני פחות אוהב ופתאום רואה הודעה ממנה, ברור שאני ישר אפתח ואענה)
רעיונות שלכם מה לעשות?
אם זו תלותיות איך באמת אפשר לפתור את זה?
אם זה עניין של פשוט מאוד אוהב לדבר איתה עדיין איך אפשר להתמודד גם כשאני עושה דברים שפחות אני אוהב?
יש לציין שמבחינתה הודעות זה ממש לא כמו שיחה וזה משמעותית גרוע יותר כי אי אפשר לדעת בדיוק מה השני מתכוון
ומבחינתי זה פחות האלמנט של ההודעות
אלא זו ההרגשה שאני חושב עליה מלאא במהלך היום ואצלי זה מתבטא בהודעות ולעומת זאת כשאני רואה שהיא שולחת לי הודעות בשלוש נקודות זה גורם להרגיש שהיא חושבת עליי בשלוש נקודות במהלך היום
מה דעתכם?
תודה למשיבים
שניכם צודקיםהעני ממעש
זה תקופה מאתגרת
תזכרו שלא לנצח יהיה כך
הבהרת יפה את ההבדלים ביניכם, בין כהבדלי המינים, בין כנגזרת של הבתים בהם גדלתם, או סיבה אחרת
ממש כואב להרגיש ככהשבורת,לב
לא פשוט להתחיל בתוך צבא.
הקשר חשוב לך, הלב שלך לגמרי שם וזה מקסים.
טבעי שאתה רוצה להרגיש שגם היא מתגעגעת.
מה קורה בהודעות וכשכן מדברים? היא חמה? מביעה רגש?
ההודעות שלהצופה אנונימי
בדרך כלל יותר טכניות אבל מידי פעם יש הודעה חמה וזה ממש יפה
אני חושב שאני יותר חם בהודעות אבל בסוף אני מבין ורואה שזה לא אותו דבר כמו לדבר
כשאנחנו כן מדברים אז הכול בסדר
מורכב, אבל זו המציאותהסטורי
אשריך שאתה משרת ומגן עלינו, למלחמת מצווה יש השלכות רבות. המציאות היא שאתה צריך קצת לשחרר, אי אפשר בלימודים אינטנסיביים להיות זמינים כל הזמן.
מרגיש לימשה
שאתה מפתח תלות לא בריאה בהתכתבויות ובשיחות. וזה לא קשור אליך. זה שלך לגמרי. היא שם והיא נשואה לך גם כשהיא לא מגיבה כשהיא עמוסה. זה שאתה מרגיש רחוק זה כי אתה מרגיש רחוק.
שווה לבודד איפה אתה מול דברים אחרים מהבחינה הזו. יש לך עוד אובססיות? דברים שממש שואבים לך את המוח בלי קשר אליה?
זה לא במקום קשר זוגי תקין. זה רק קריאה לראות עוד זווית על ההתנהגות שלך. רק שלך. והשחרור משם יהיה לך גן עדן.
עוד אובססיותצופה אנונימי
ממש שואב אותי לקרוא או ללמוד משהו שאני אוהב או לשמוע שירים
לא הבנתי את המשפט האחרון מה במקום קשר זוגי תקין?
ומה לדעתך הדרך הנכונה לטפל באובססיה הזו אם בכלל?
תודה
אז אתה בהיפר פוקוס.משה
קודם כל תדע שזה מאוד נפוץ אצל כמה סוגי אנשים. תקרא על זה קצת. זה תופעה שכל המוח ממוקד במשהו אחד והוא "הכי חשוב" ואין בלתו. כשזה בעבודה למשל זה ממש עוזר. כשזה על משהו משני אז פחות.
שב תקרא קצת.
עוד שאלה - אתה אדם יחסית רגיש?
עוד לפני לטפל. קודם כל לדעת שזה קיים. וזה בסדר. לדעת שאני קצת נמשך לשם וזה לא "האמת". כלומר האמת זה לא המחשבה שרצה לי בראש שהיא לא הגיבה לי כמה שעות ולכן אנחנו נפרדים או משהו אחר שאתה מרגיש שם בגלל הפצע שלך ולא מעיז להגיד. וזה בסדר להרגיש הכל. כלומר, אל תרגיש לא בסדר עם הרגשות שלך. רק להתייחס אליהם כאל מה שהם: רגשות. אמצעי תקשורת בין המערכת התת מודעת למודע בחוץ.
"לא במקום קשר זוגי תקין" - היחס למנגנון שלך שנשאב לשם ומרגיש לא טוב כשאין קשר.
חושבת שזה נורא טבעינחלת
מה שאתה מרגיש. שמתי לב שיש אנשים/נשים שפחות אוהבים לשוחח בטלפון ומגיבים מאוד טכנית.
עובדה שבשיחות הכל בסדר.
לא לשכוח שהמצב בו אתה נמצא גם יוצר מתח ואולי חרדה ואתה נכסף לקשר חם וטוב ומכיל.
ויתכן גם שהיא אדם פחות רגשי ממך. זה בסדר גמור. זה טוב לאיזון!
למה שלא תאמר לה מה אתה מרגיש? שאתה מרגיש כמו.....?
אולי היא תבין ותעשה מאמץ.
כל כך כיף לשמוע על אהבה וכמיהה כמו שלך. זה נותן תקווה. באמת!
המון אושר ביניכם. עד 120, בעזרת השם!
בדקתי על היפר פוקוסצופה אנונימי
לא נשמע ממש כמו מה שיש לי
אני לא מאוד ננעל לחלוטין ולא רואה כלום
אני כן אדם יחסית רגיש
תודה על השאר, נשמע נכון להתמקד בלתת מקום לרגשות האלה ולא לחשוב שהם האמת
זה בסדר שמשהו לא מדוייק לךמשהאחרונה
בגדול מותר להרגיש ולחיות בתוך הרגש שלנו. זה רק רגש. לא כל היום או כל הזמן אבל מותר לפנות את הזמן להרגיש ולרצות דברים גם כשהם לא הגיוניים.
קודם כל זה נפלא שאתם מדברים על הדבריםנגמרו לי השמות
כבר הגעתם יחד להבנות ותובנות.
ממליצה להמשיך לפתוח ולדבר ביניכם על הדברים.
וכך כל פעם תוכלו לגלות עוד רובד ולהגיע לעוד איזה דיוק.
אז הנתונים בינתיים שאתם כבר במודעות אליהם ולוקחים אותם בחשבון:
- גם נשואים טריים ב"ה - והידיעה שצריך כמה שניתן להשקיע בבסיס היציב הזה של הביחד שלכם, על כל המשתמע מכך.
- גם אתה בצבא וחוזר בעיקר סופ"שים - כלומר להבין את המורכבות המובנית כאן ולמצוא עוגנים במהלך השבוע שיהיו מותאמים ונכונים לכל אחד מכם ובסופי השבוע לחזק עוד ועוד את הביחד.
- גם אשתך בלימודים מאוד אינטנסיביים ועוד בתקופת מבחנים - כנ"ל, להבין את המורכבות המובנית שיוצרת פחות פניות וליצור לעצמכם כמה שיותר עוגנים בשיגרה הנוכחית + חיזוק הטוב והקשר בזמנים שכן אפשר.
ובתוך כל זה -
מה שיוצא בפועל שהתקשורת לא יכולה להיות פנים מול פנים כל ערב. נכון שזה הכי עדיף והכי אפקטיבי ומקדם, אבל המציאות מורכבת ולא מאפשרת זאת.
כל זמן שכן תוכלו - תעמיקו וכן תדברו פנים מול פנים.
ומתי שלא - אתם כבר יודעים ששיחות טלפון, בהן לפחות שומעים את הטון וכו' הן יותר אפקטיביות, ואתם שומרים על כל ערב לשוחח שזה חשוב.
לגבי ההודעות - כאן יש גם סוג תקשורת פחות אפקטיבי כי גם לא רואים וגם לא שומעים אחד את השנייה, אז נלקחו לכם כבר שני חושים כאן,
אז קודם כל להבין זאת,
ואז גם לקחת בחשבון שוב את המציאות המורכבת של לימודים אינטנסיביים + תקופת מבחנים + צבא רוב השבוע = יצא פחות ופחות פניות,
ואז גם לקחת בחשבון את ההבדלים ביניכם בתור בני אדם שונים, "כשם שפרצופיהם שונים כן דעותיהם שונות", והכוונה כאן באיך כל אחד מתייחס להודעות בוואטסאפ,
מאוד יכול להיות שלאשתך אין צורך בהודעות רבות ותכופות ואילו לך יש. הכל בסדר. זה לא אומר עליכם שום דבר רע, אלא רק שאתם שני בני אדם שונים, איזה כיף שלא התחתנת עם עצמך 
ובתוך הדיוק הזה של ההודעות (שהוא כבר מחולק ל3 הבנות - שאין כאן ראייה ושמיעה + שיש מציאות נוכחית מורכבת ומובנית עם פחות פניות + שיש הבדלים ביניכם שם והכל בסדר) -
יש דיוק נוסף אפילו שכבר הגעתם אליו - שבו אמרת שלא מפריע לך ספציפית שהיא לא עונה אלא כי זו הדרך תקשורת היחידה שלכם וכאשר אתם לא מדברים הרבה שעות זה מרגיש לך רחוק, ויוצר הרגשה של בדידות.
אז קודם כל זה הכי טבעי והגיוני ואנושי שיש שאתה מחכה לדבר עם אשתך!
וזה אפילו מרגש ונפלא עד כמה אתה אוהב את אשתך, עד כמה אתה רוצה בקרבתה, עד כמה הביחד שלכם יקר לך, עד כמה אתה חושב עליה במהלך היום ואוהב לדבר איתה, זה פשוט מרחיב את הלב לקרוא אותך, זכות עצומה ב"ה!
ממש את הלב הזה שלך, את המילים הללו שלך, תאמר לאשתך היקרה. ככה בפשטות ומכל הלב.
דרך כך תגיעו לעוד יותר הבנות ודיוקים ותיצרו את המתכון הייחודי והמותאם לכם ספציפית גם למצב הנוכחי והאינטנסיבי.
תוכלו למשל עוד לדייק:
* בעיקר כדאי לשנות אצלך בראש את המשוואה שאומרת "אם אשתי לא זמינה כמוני סימן שפחות אכפת לה" או מילים דומות כאלה,
ולשנות את המשוואה ל- "אשתי פחות זמינה כי היא בלימודים אינטנסיביים ותקופת מבחנים. + מאוד יכול להיות שעבורה הודעות הן לא כ"כ אפקטיביות להרגשת הקירבה לכן לא רואה בהם חשיבות עליונה מדי + ברור ברור לי שהיא אוהבת אותי ואכפת לה ממני כ"כ! זה שהיא פחות זמינה לא סותר את זה כלל וכלל אלא רק אומר שהיא כאמור פחות זמינה עכשיו" 
* שזה אף פעם לא אני נגדך אשתי או אני נגדך בעלי, וזה אף פעם כי אנחנו לא אוהבים או לא אכפת, אלא זה רק כי המציאות אינטנסיבית ולא מאפשרת את הפניות שהיינו רוצים. השורש הוא תמיד האהבה והביחד שלנו. משם יוצאים ולשם חוזרים. זה הבסיס. ולא לשכוח זאת.
* לחשוב ולמצוא יחד עוד דרכים בהם ניתן להרגיש את הקירבה ולא הריחוק גם בתקופה הזו.
בין אם בשיחות והודעות, בין אם זה להסתכל בתמונות שלכם יחד כשהשני לא זמין כרגע, לשמוע שיר מקרב שמזכיר, לחשוב אחד על השניה עם חיוך ונשימה עמוקה כמה טוב שיש אותו/ה, להחביא פתקים בתחילת השבוע לכל השבוע אחד לשניה, אפילו פתק קטן של "אני אוהב אותך" ואז לקרוא גם בזמנים שאי אפשר לדבר עכשיו, להחביא כנ"ל הפתעות קטנות כמו שוקולד, תמונה, חפץ שמזכיר וכו', לחשוב על תיאום זמנים תחומים כמו תחנות יציבות ביום בהם יודעים שיש פניות וניתן לשוחח/להתכתב ואז אפשר לחכות להם ויש למה לצפות
וכן הלאה.
ובעיקר - להשמיע לאשתך את הלב שלך. ולתת לה לשמוע אותו לעומק.
ולה להשמיע את הלב שלה ומה היא מרגישה וחושבת בנושא.
ויחד כאמור למצוא את מה שהכי מדויק לכם.
עורכת לעוד כמה נקודות ששכחתי לכתוב:
* לא הייתי ממהרת להדביק כותרת והגדרה של "תלותיות בקשר".
כי על פניו נשמע שמדובר כאן פשוט באיש שאוהב כ"כ את אשתו 
ואין בכך שום פשע, להיפך זה כ"כ מדהים לקרוא את זה!
איך שכתבת "אני מאוד מאוד אוהב אותה
ואין הרבה דברים שאני אוהב כמו להיות איתה
ולדבר איתה
אז ברור שאני רוצה מזה הרבה יותר"
נכון!
ככה פשוט!
לא תלותיות ולא נעליים מה שנקרא
אלא רק אהבה גדולה ושלמה וזכות עצומה!
התחנת עם אשת בריתך, אהבת חייך, אתם נשואים טריים ואתה פשוט רוצה לאהוב אותה ולהיות כמה שיותר קרוב אליה!
אין יותר טבעי, מקסים ומרגש מזה 
(כל זה כאמור רק בצורה שטחית ומקריאה של הודעה ולא בא כמובן להחליף היכרות מעמיקה ולא בא להחליף איבחון כזה או אחר.
ואם כן יש עניין של תלותיות שיבוא לידי ביטוי בדברים נוספים, רבים ועמוקים, עכשיו או בהמשך, אפשר לבחון זאת בנפרד וללמוד ולעבוד על נפרדות בתוך הביחד, על מובחנות, על עצמאות רגשית גם בתוך קשר וכן הלאה.
וזה לימוד בפני עצמו שחשוב לכל איש ולכל אישה באשר הם במערכת זוגית.
אז אם יש או יהיה צורך - מצוין. אפשר ללמוד את זה. (וגם בלי תלותיות בקשר חשוב לכולנו ללמוד את זה).
אבל שוב לא הייתי ממהרת להדביק תוויות על עצמך ולהכניס אותך למשבצת של "תלותיות בקשר", בעוד אתה בסה"כ איש יקר שאוהב את אשתו היקרה...)
* כתבת בהודעתך שמבחינת אשתך "הודעות זה ממש לא כמו שיחה אלא משמעותית גרוע יותר כי אי אפשר לדעת בדיוק מה השני מתכוון"
בהמשך למה שכתבתי בתחילת ההודעה, כדאי גם כאן להעמיק יחד ולראות עוד מה זה ההודעות עבור אשתך.
כי אם מבחינתה אי אפשר לדעת למה השני, אתה, מתכוון בהודעות, יכול להיות שזה זולל לה אנרגיות שאין לה כרגע עם כל האינטנסיביות והמבחנים וכו' והיא רק רוצה לדבר נורמלי עם בעלה האהוב פנים מול פנים או לפחות בטלפון ולשמוע אותו...
ואז כל ההלבשה של החששות של המוח שאומר "הנה היא לא אוהבת אותי. לפחות לא כמוני. היא שולחת 3 נקודות אז זה מה שהיא חושבת עליי רק 3 נקודות" - כל הפרשנות הזו כלל לא רלוונטית ולא נכונה ואפשר ממש לשחרר אותה ולהיות בנחת הזו שאשתי אוהבת אותי! מאוד! וחושבת עליי ולא רק 3 נקודות, אלא פשוט היא לא מסתדרת עם הפלטפורמה של ההודעות בוואסאפ כ"כ, היא לא כ"כ מצליחה להבין מתוך התכתבות, היא צריכה ישירות, תקשורת ישירה, טון, מילים, הקול שלי, אני. היא צריכה אותי! והודעות זה רק חלק פצפון של מילים שאני מקליד לה בלי הקול שלי, בלי הטון שלי, בלי החיוך שלי וכו' אז היא פחות מצליחה להבין ככה ולכן, בתוספת האינטנסיביות הגדולה שהיא נמצאית בה, היא פחות שולחת הודעות וגם כשכן זה יותר בקצרה.
אבל הכל בסדר כי אני יודע עד כמה היא אוהבת אותי ואדרבא, עד כמה אני כאדם, כאני, כמכלול, יקר לה שהיא רוצה את הדבר האמיתי ולא הקלדה יבשה של מילים בלי הקול שלי שהיא שומעת.
עד כאן מה שעלה לי מהקריאה.
איזו נחת אתם!
תמשיכו ככה
לבנות את בניין עדי עד שלכם
והמון המון ברכה והצלחה בכל ב"ה
וכמובן תודה רבה מכל העם שלנו על שירותך בצבא 🙏💪
וואו הרבה נקודות מעניינותצופה אנונימי
בשמחה 🙏נגמרו לי השמות
זה ממש מתוק..לאחדשה
לפני הכל לומר שאני קוראת אותך וזו ממש מתיקות, ההתרגשות הזו מבן הזוג.
אני רוצה להתייחס לשני דברים עיקריים בתגובה:
1. עצם קיום הקשר שלכם
2. אופן התקשורת בינכם
בעיה מורכבת מאוד בציבור שלנו, שכשרוצים זוגיות מלאה על כל המשתמע מכך, אהבה, אינטימיות רגשית ופיזית, מתחתנים. למה זו בעיה?
בגלל שהחיים איך שהם מתנהלים הרבה פעמים לא מאפשרים בניה יציבה ורצופה של הקשר הזוגי- חברה דתיים בגיל של חתונה לומדים לימודים תובעניים ומתגייסים לפעמים במקביל.
ואז מה שקורה שצריך להשקיע בכמה "פרוייקטים" גדולים בו זמנית וזה מתנגש. כי ברגש- רוצים להיות אחד עם השניה, להשקיע זמן קריטי חשוב וטוב בבניה זוגית, אבל החיים קורים מסביב באינטנסיביות. הרבה פעמים תוך תקופה קצרה נכנסים להריון ואז בכלל החגיגה מכופלת.
אז קודם כל להבין את המורכבות שאתם נמצאים בה- הריחוק הפיזי שלכם במהלך השבוע, אתם לא נפגשים בסוף כל יום, לא ישנים יחד, זה לא טבעי בבניית זוגיות, בטח שלא בהתחלה. זה מייצר נדבח של קושי.
מה שאני רוצה לחדד פה זה גם אם שניכם הייתם זמינים אחת לשניה ימים שלמים- תקשורת דיגיטלית זה עדיין לא האידיאל, לכן הקושי מורגש.
מכאן מגיעה לנקודה השניה-
2. אופן התקשורת. אנחנו שונים. גברים ונשים, חייל וסטודנטית ועוד אינספור הבדלים. שפת תקשורת זה משהו שלומדים, הרבה זמן, משתנים ומשתדרגים.
השלב הראשון זה להבין- שאם אנחנו מתקשרים שונה זה לא אומר שיש בעיה ביננו. ברגע שאתה מקבל את עצם העובדה הזו אפשר להתקדם לשלב הבא- לא להסיק מסקנות על מה שהיא מרגישה כלפייך והרצון שלה. עכשיו כאן זה טריקי בגלל שבמערכת יחסית מרגישים הרבה פעמים דרך המעשים הרבה יותר מהמילים שאומרים, אבל כאן בגלל המוגבלות של המרחק חשוב לזכור, ממש לשנן מנטרה מודגשת בראש- היא אוהבת אותי וחושבת עליי גם אם היא לא עונה על כל הודעה מיד!
זה יכול להיות שבאמת יש אצלה עומס, ויכול להיות שהיא מרגישה שהיא לא מצליחה לתקשר נורמלי בהודעות ויכול להיות עוד מליון דבריפ אחרים. אבל זה לא שבגלל זה משהו לא תקין בינכם.
זה שאתה כ"כ משתוקק אליה, זה מרחיב את הלב, באמת. אבל בשבילך- על מנת לא לכאוב ולהתאכזב, כדאי לתרגל התנהלות וציפיות שונות ממה שאתה רגיל.
מה למשל?
זמנים שאתה לא ליד הטלפון בכלל- גם אם אתה ממש רוצה. אין ציפיה= אין אכזבה. (דרך אגב, אולי היא יותר נונשלנטית כי היא יודעת שלא משנה מתי היא תכתוב לך אתה תענה? אולי כדאי לייצר אצלה ציפיה? לא בכוונה אלא איזון בריא במערכת התקשורתית..)
אני מבינה שעיקר התקשורת הוא בהודעות אז אולי להוריד בכמות ולהעלות באיכות? לא כל פיפס לרשום בשניה שעולה, לרכז הכל פעם בכמה שעות?
אולי לנסות להבין מתי יותר נוח לה להתכתב? נגיד בבוקר היא רעננה ללמידה והודעות מוציאות אותה מריכוז, אז אולי בזמנים שהיא עושה הפסקה או מנוחה?
אולי למצוא עוד זמן ביום לשיחת טלפון של כמה דקות ששומעים אחד את השניה?
ואם הצלחת לשרוד את כל האורך עד לכאן, מחזקת אתכם, בניה של בית זה הדבר הכי מתוק ומרגש שקיים במישור הפרטי, וודאי מקרב את הגאולה בפן הלאומי. עם זאת, לא להתרגש ולהיכנס לטלטלה, לוקח זמן להכיר אחד את השניה, לטוב ולמוטב, יש לכם בע"ה עד 120.
העיקר שיהיה בבריאות, בשמחה, בנחת ואהבה!