רועי שרון מגיב להאשמות נגדו בפורוםאנונימי (פותח)

יש כמה אלופי תקשורת בימין. בדיוק כמו ביתר מגזרי ישראל והסביבה, גם הם יודעים להתל בעיתונאים, לתמרן מערכות, לשווק את האינטרסים שהם מייצגים ולקבוע לעתים סדר יום. זה לא מובן מאליו, ולא תמיד היה כך. בדיוק כמו ההסברה הצולעת של ישראל, שנזכרה להתחיל לעבוד רק 20 שנה אחרי הפלסטינים, גם בימין עדיין מתקשים להבין את החשיבות בשימוש המושכל בכלי התקשורת. היא עוינת, היא מתלהמת, היא לא מייצגת, היא שטחית, היא "קליפה". הכל נכון, אבל להגיד את זה ולהמשיך לעצום עיניים, זה לא אסטרטגיה.

כאמור, יש כבר כמה שהבינו, וזה הרבה יותר ממה שהיה לפני ארבע שנים. לא מעט גופים, ארגונים, תנועות ובודדים בימין עובדים על בסיס קבוע עם יועץ תקשורת או דובר, חובב או מקצוען. אלה שלא, והם הרוב, תמיד נשארים בצד המופתע, הממורמר והחבוט. את העובדה שמדובר בתמימות, הבנתי לראשונה בעקבות פרשת נתן עדן זדה. אחרי ששככה הסערה, וכל הגינויים הושמעו, הגיעו קולות אחרים. "למה בתקשורת לא עוסקים בנסיבות שדחקו את עדן לעשות את מה שהוא עשה", שאלו אחדים. "במקום רק להסית נגד המתנחלים, שיעשו דיון על הגירוש, שיעשו כתבה על מקומם של הערבים במדינה. שישאלו למה כדי לעצור את הגירוש, נאלץ החייל ללכת לירות בערבים".

אני באמת חושב שזו תמימות ולא היתממות. חיים שם אנשים שצריכת התקשורת שלהם מסתכמת בעלוני שבת ועיתון "בשבע". אין לי מילה אחת של ביקורת נגד חיים בלי תקשורת, ולא בטוח שהמציאות כפי שהיא משתקפת בערוץ 2 יותר נכונה מאשר זו של "מעייני הישועה". הצרה היא שציבור המתנחלים מעסיק את הכלי התקשורת, ולכן גם כלי התקשורת צריכים להעסיק את ציבור המתנחלים.

מן הכלל אל הפרט

ולמה נזכרתי בזה? כי לפני שבוע כמה מתושבי יצהר אמרו לי שסיקור הספר "תורת המלך" היה לא הוגן. הספר הגיע לידי לפני שבועיים. במהלך האזכרה לרב מאיר כהנא, שבה השתתפו בערך אלף איש, הגיע אלי בחור צעיר והציע לי לרכוש אותו תמורת 30 שקל. קניתי, הכנסתי לתיק והלכתי הביתה. במוצאי שבת, אחרי שקראתי את כולו, שוחחתי עם גורם בישיבת "עוד יוסף חי". לדבריו, המחברים מעוניינים בדיון ציבורי בנוגע לתוכן הספר, ולכן "אנחנו נשמח אם התקשורת תעסוק בספר". שאלתי האם הם לא חוששים שפרסום יגרום לחקירה משטרתית. הגורם אמר שאין חשש כזה, כי הדברים מתבססים על מקורות הלכתיים, כי הדיון הוא תיאורטי, וכי ביצהר לא פוחדים מחקירות. במקביל, החל הקמפיין האינטרנטי, שהמליץ על רכישת הספר, פלוס ציטוטים נבחרים.

ימין שמבין תקשורת. טקס הענקת פרסים לחיילי גדוד שמשון. צילום: באדיבות המטה למען הצלת והארץ.

אחרי הפרסום התחילה המהומה אצלי בביפר, במייל, ובנייד. מקור מהגזרה התקשר בבהלה אחרי שמישהו אמר לו שאני הופך את כל המתנחלים לטייטלים. טלפון מדרום הר חברון סיפר על סמס שקרא להחרים אותי. המחרים, אגב, מעולם לא התקשר אלי, וממילא לא העביר לי מידע. ממש כמו ההוא שמחדש כל פעם את המנוי לעיתון רק כדי שיוכל לבטל אותו בתוספת מכתב זועם לעורך, רק בלי לחדש את המנוי.

אף אחד, אגב, עד לרגע זה, לא טען שהידיעה היתה לא נכונה, שהיו בה מסקנות, שהיא הכלילה, הסיתה, הכפישה או כללה פרשנות. עיקר העצבים, כמו שהצלחתי להבין, נבע מהרעש התקשורתי ומהקונטקסט החסר. (צודקים בנוגע להקשר). "במקום שמעריב יקיים דיון ב'ערבים - בעד ונגד' או בבירור ההלכות המובאות בספר, שוב העדיפו להתפוצץ על שני רבנים שליקטו הלכות בדיני נפשות ולעסוק בטפל".

שיחת טלפון מפתיעה

באותו בוקר, כך סיפר לי אחד התלמידים, קצת לפני רבע לשש, התקשר תחקירן של תוכנית בוקר לרב איציק שפירא. "אולי תבוא אלינו לאולפן? אין סיכוי? אז אולי בטלפון? אבל X מאד ישמח לדבר איתך על הספר". אולי זה המקום לציין שהרב שפירא לא גולש באינטרנט, לא פותח את הבוקר עם גל"צ, לא עיתונים ובטח לא טלוויזיה. אחרי כמה דקות הגיעה עוד שיחה, הפעם מתוכנית אחרת, ואז עוד כמה שיחות מתוכניות רדיו, וגם שי ודרור עם הנימוס הטבעי שלהם. לא רק בימין צריכים להבין תקשורת. גם בתקשורת מתקשים להבין רבנים.

מקור שזה ממנו?צחקן
מקור זה NRGאנונימי (פותח)
ואני לא נותן לינק. שיחנקו.
אתה צודק בכך...צחקן

אתה לא צודק.עוזיה
וצ"ע אם יש בכך גזל או אבק גזל.
תן קישור - מי שלא רוצה לא יפתח.
לא נותן קישור לתועבה, איך אני איתך?אנונימי (פותח)
עכשיו אתה מוזמן לזמן אותי לבי"ד רבני בעוון גזל. אם אתה גבר.
מדבריו אנשי הישיבה יצאו קצת מפגריםאנונימי (פותח)
הם חשבו שיקבלו סיקור אוהד או נייטרלי לספר וחשבו שמעריב יקיים דיון של "ערבים בעד ונגד". פחחחח....
לא מפגרים, תמימים.עוזיה
וזו בדיוק ההבדל בין תקשורת טובה שמטרתה לעורר פולמוסים (עיין מוסף 'שבת' של מקור ראשון) ובין תקשורת שמטרתה לייצר כותרות.

בעצם, זה לא בדיוק ההבדל. כי גם מעריב אוהבים לנהל דיונים - בנושאים שהם אוהבים. תלמידי הישיבה יצאו נאיבים, וכך גם רועי שרון, כנראה.
קישקושיאדה. רועי שרון לא יצא נאיביאנונימי (פותח)
כי הוא לא איזכר את הכותרת המסיתה של העורך אלא הפיל את כל האשמה על אנשי הישיבה שכאילו שינו את דעתם והוא לא יודע מאיפה זה נפל עליו. אולי הוא לא קרא את העיתון
אוקיי, תלוי בנקודת המבט.עוזיה
הוא יצא תמים או מיתמם.
לא רק בקשר לכתבה, אלא בכללי בגישה ל'מעריב'.
יש מצב שתפסיק להיות ליצן?אנונימי (פותח)
כדי להגדיר אותו בתור "תמים" אתה צריך להניח שהוא לא ראה את הכותרת של מעריב.
אבל עזוב, יש לי הרגשה שגם אתה לא בדיוק תמים. לך לרבותיך חורבך וחורלב, אולי ישיאו לך עצה בעציץ.
שים לב למשהוgolani
עוזיה לא ירד עליך אישית ואתה כבר עושה זאת פעמים. אי יכולת לשמוע דעות שונות משלך ממש לא מעידה על אופקים רחבים במיוחד.
גוזל אביו ואמו ואמר אין פשעאנונימי (פותח)
חבר הוא לאיש משחית.
טוב, מיציתי אותך.עוזיה
הכעס היה על איך שייצגו את הרבנים התלמידים והספרנ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

שער ראשי בעיתון שבו מופיעה תמונה של מחבר הספר הקדוש.....ובאותיות של קידוש לבנה כתוב: "רישיון להרוג"  תחליטו אתם איך זה מוציא את אנשי יצהר בכלל ואנשי הישיבה בפרט  בפני כולם?!?!
זה מוציא אותם סבבה אנחנו בעד רשיון להרוג גויים.אנונימי (פותח)
הספר מדבר נגד הריגת 'סתם גויים'.השם הוא המלך!
נכון אנחנו לא  בעד להרוג 'סתם גויים'הפטיש
אבל אין הרבה שהם 'סתם גויים' פה בארץ...
וכשנגמור פה נראה מה עושים הלאה...
'סתם גוי' זה כמו 'בן סורר ומורה'אנונימי (פותח)
לא היה ולא עתיד להיות. ולמה נכתב - לומר דרוש וקבל שכר.
אצלי ואצלך ואני מקווה שאצל עוד כמה זה מוציא סבבהנ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

אבל בפני העולם (לאו דווקא הגדול) זה לא מוציא הכי יפה
שיקפוץ העולם!הפטיש
רועי שרון מסביר את עצמוקוקואחרונה
בעלון "עולם קטן" של השבוע.

תקראו ותשפטו.
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה