תתגייסו לצה"ל - זה הכי אחלה שבעולם!אנונימי (פותח)
אחרי ישיבה ממושכת בכלא והשעייה מתפקיד מבצעי, הגיע לבית המשפט פלסטיני שהותקף לפני כשנה בידי חיילים ואמר: "זה לא הם". עורכי דינם: התנהלות בעייתית של מצ"ח

חנן גרינברג
פורסם: 19.11.09, 19:50

שנה לאחר ששני לוחמים הואשמו בתקיפת פלסטיני והושעו מתפקידם - הגיע היום (יום ג') המתלונן לבית הדין הצבאי וחולל סערה - כשהבהיר באופן חד-משמעי כי השניים העומדים מולו אינם תוקפיו. בעקבות ההתפתחות המפתיעה, הודיעה התביעה הצבאית כי תשקול את המשך צעדיה בתיק. שני הנאשמים דורשים כעת להחזיר אותם לתפקידי לחימה. "אם החוקרים היו מבצעים את עבודתם נאמנה, ניתן היה לחסוך משני הלוחמים את עינוי הדין הזה", אמר אחד הסנגורים.

סמל ע' ורב"ט נ', לוחמים בגדוד הנח"ל החרדי, ממתינים כבר יותר משנה לתוצאות משפטם בתקווה שיוכלו לשוב לתפקידי לחימה. על פי כתב האישום שהוגש נגדם לבית הדין הצבאי ביפו, תקפו השניים בסוף אוקטובר 2008 שוטר פלסטיני, תוך שהוציאו אותו מרכבו והיכו אותו באגרופים ובכלי הנשק שלהם. השניים שהו במעצר בן חודשיים בכלא הצבאי עד ששוחררו והועברו לתפקידי מנהלה.

"החיילים הללו, שמוערכים על ידי מפקדיהם, הושעו. אחד מהם תופר כפתורים והשני אחראי על עבודות רס"ר", סיפר עו"ד חי הבר, המייצג את רב"ט נ'. בחודשים האחרונים אף שיגרו הוריו של החייל מכתב לרמטכ"ל רא"ל גבי אשכנזי בדרישה להשיב את בנם ליחידתו, אך מלשכתו התקבלה תשובה שלפיה לא תתקבל הבקשה כל עוד נמשך ההליך המשפטי נגדו.

אלא שהבוקר חלה תפנית דרמטית בפרשה. המתלונן הפלסטיני, שנקרא רק כעת לעדות, על רקע העדרותו מהארץ לטובת הכשרה מקצועית ממושכת בירדן, נכנס לאולם בית הדין ואמר לתובע כי לא מדובר בתוקפיו. כשנשאל שנית האם הוא בטוח - ואישר זאת שוב - הוחלט לבטל את עדותו.

"הוא הודיע בוודאות ובנחרצות, גם לאחר שנשאל מספר פעמים, כי שני הנאשמים אינם החיילים שהיכו אותו", אמר התובע בדיון. "טרחנו לוודא עמו האם מדובר בסיטואציה שבה הוא אינו מזהה את מי שהכה אותו או אינו בטוח בזהותו, אולם הוא הבהיר שוב כי לא מדובר בשניים".

"מצ"ח לא פעלו כנדרש"

התובע ציין כי יבחן את המשך ניהול ההליך המשפטי. בעדותו של חוקר מצ"ח התקשה האחרון להסביר, לשאלת עו"ד הבר, מדוע לא נעשה מסדר זיהוי או עימות מבעוד מועד. "בעניין מסדר הזיהוי, מסר הפלסטיני כי הוא אינו זוכר במדויק את הפרצופים ולעניין העימות - החלטתי שלא לעשות כן כי השניים לא דוברים את שפתו", אמר.

עם תום הדיון, דרשו שני הלוחמים להחזירם לתפקידי לחימה באופן מיידי.

"חבל שבתקופה כזאת שבו צה"ל נלחם על כל לוחם, בוחרים להאשים שני לוחמים מצטיינים ולהשעותם לתקופה של כשנה", סיכם עו"ד הבר. לדבריו, "היום התברר כי לא היה מקום להגיש נגדם כתב אישום מלכתחילה. יתרה מכך, אילו במצ"ח היו מבצעים את הפעולות הדרושות, ניתן היה לחסוך מהם ישיבה כה ארוכה בכלא".

גם עו"ד בני קוזניץ, המייצג את סמל ע', סבור כי ההתפחות היום עשויה להכריע את התיק. "החיילים עמדו על חפותם לאורך כל הדרך", אמר, "תגובותו של המתלונן מעידה על כך. כולי תקווה שהכתם יוסר מעליהם והם יוכלו לשוב ולהיות לוחמים כפי שהם רוצים".

עדיף להיות ערבי מאשר להיות בצה"ל, ומכל הבחינות.השם הוא המלך!
תתגייסו לחמס, זה הכי אחלה בעולם!הפטיש
שם זה המקום היחיד שיודעים להילחם באוייבים באכזריות כמו שצריך
על זה נאמר-ב"ה שאני בת!קראתיך
אוי אוי תתבגרוליברלית
גם את יכולה להתגייס אם בא לך :p
להתגייס לחמאס? נראה לי שפטיש אתה כבר שם
למה להתגייס?יהודי מרמ"ג
ההבדל שלי יש בחירה אם להתגייס או לא,קראתיך
לבנים אין..
גם לבנים יש....יהודי מרמ"ג
מי שממש רוצה לא להתגייס, ימצא את הדרך....
נו בסדר,ברור שזה שונה מהבנות..קראתיך
אתם צריכים למצוא ת'דרך,אנחנו גם את זה לא צריכות..
 
לא נכון....יהודי מרמ"ג
תמיד אםשר לחתום "תורתו אומנותו"
למרות שלא בא לי לעשות את זה....
יש דרכים טובות יותר....
אני מבקש למחוק את הסמיילי....יהודי מרמ"ג
אסור ע"פ ההלכה לקרוץ לבנות....
לא פלא, דתיים לא מתנהגים באלימות יתירההשם הוא המלך!
בד"כ רוב ה'מתעללים בערבים' אלו חילונים, וצריך לקוות שזה נובע אצלם מרצון לפגוע באויב - ולא באלימות הבאה מפורקן יצרים - שמחר עלולה להיות מופנית כלפינו ח"ו.
צודקאנונימי (פותח)
מניסיוני האישי חיילי הבייניש בקטעים שבין יהודים לערבים יוצאים תמיד הכי אפסים
כי תמיד הם רוצים להראות הכי מוסריים והכי שומרים על החוק.
צבועים!
 
 
אל תערבב.עוזיהאחרונה
בין מוסר לשמירת חוק יש המון הבדל.
כובשים! >> שתפו בקבוצות את המודעהנ א

כיום, צריך להתקדם שלב ולכבוש את ארץ ישראל השלמהנ אאחרונה

לכבוש את סיני, ירדן, סוריה ולבנון. גאולת ארץ ישראל השלמה.

הגיע הזמן לגאולת הארץ.

עוד אחד נרצחצאצא

לא הגיע הזמן שיקרה משהו?

עד מתי ניהיה בהלוויות של חברים שלנו?

כל הזמן אומרים לנו לעבוד עם צה''ל לא לעשות בלגן...

זה מה שקורה שעובדים עם צה''ל. הנה דוגמא.

תשטחו את הכפר תעשו משהו.

חבורה של האבלים.

הנה זה מה שקורה שהולכים עם המערכת. מתים.

עם כל הצער, אין שום קשר למקרה הזהנקדימון

האופציה השניה היתה ללכת לסיור הזה בלי תיאום, או בלי ליווי צבאי בכלל. ואז מה היה קורה? לא נרצח אחד ו3 פצועים אלא חבורה שלמה טבוחה.

.......צאצא

אני בא לומר שמאוד קשה לתת אמון בצה''ל אחרי שרואים דבר כזה

צהל זה מילה מאוד גדולהנקדימון

כשאני מסתכל על מה שאלפי החיילים עושים במשימות השונות, גם אצלנו ביו"ש, קל עד בינוני לתת אמון. זה לא אומר אמון בכל מצב, וצריך גם שכל - אבל להסתכל רק על האירוע הזה זה לא שגוי.

הם באמת הלכו בלי תיאום ובלי ליוויפשוט אני..

מוקדם יותר ראיתי שכן היה תיאוםנקדימון

עכשיו אני רואה שבאמת שינו את הדיווח.

ועדיין, מיותר לציין שהביקורת על היעדר הירי של החיילים עד לאחר האסון היא מוצדקת בלי "אבל".

עושים הרבה. עושים בשקטמשה

אפשר לעשות יותר אבל הפוסט הזה הוא במידה רבה כפיות טובה.

צריך לגרש מכאן את כל הערבים. הם יושבי הארץ שמצווהנ אאחרונה

לגרש אותם מהארץ הקדושה שלנו.

ארץ ישראל השלמה שייכת אך ורק לעם ישראל.

יאללה לחזק להתחזק צאט ארץ ישראל השלימה!יהודי אוהב הארץ

מחברים את אוהבי הארץ במקום אחד! 🤝
אם הלב שלכם פועם למען יישוב הארץ, מקומכם איתנו. הקמנו צאט מייל קהילתי שמרכז את כל מה שבוער ומעניין: עדכוני התיישבות, סיבובי שערים, אירועים ופעילויות.
היתרון הגדול? כולם שותפים! כל אחד ואחת יכולים לעדכן ולשתף בזמן אמת.
📜 רוצים לזכות להיות חלק? שלחו בקשת הצטרפות קצרה למייל: 6159375@gmail.com ונצרף אתכם בהקדם!

יפה! ישר כחפתית שלגאחרונה
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

 

 

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

אולי יעניין אותך