פריקה כאובה. (בית ספר לילד שלנו)באורך

בימים האחרונים מתחדדת לי ההרגשה שהבן שלנו נמצא בבית ספר שלא מתאים לו עצוב. זה בית ספר שבחרנו לכתחילה כי ראינו ששמים שם דגש בעיקר על חינוך למידות טובות, על להיות אדם טוב. מקום ששם לב לצרכים של הילדים. ככה התרשמנו מאד.

בפועל, מאז שהוא נכנס לכיתה א' לפני שנתיים, משהו התחיל לדעוך בתוכו. מילד שמח הוא נהיה ילד שונה. טרוד יותר, לחוץ יותר. לא כל יום, יש ימים שהוא חוזר שמח. אבל כהרגשה כללית על פני תקופה ארוכה זה מה שאני נוטה לראות. אני גם חושבת שבנוסף לכל מתחילים להיות לא קצת קשיים חברתיים (די הגיוני בסך הכל עם כל מה שהוא עובר....). (לפי כל מה שאנחנו יודעים, הוא לא עבר שם פגיעה או התעללות ב''ה. יש לו תקשורת מאד פתוחה איתנו אז אני ממש לא חושבת שפספסנו משהו כזה).

והכי קשה לי... כשחשבתי לנכון לעדכן את המנהל (שבעקרון אדם מהמם), את המחנכת ואת היועצת (שלוש שיחות שקרו במועדים שונים, לפי הצרכים שעלו), קיבלתי תגובות מאד לא אמפטיות, יבשות, קצרות וחסרות סבלנות. מערכתיות כאלה. ''ענייניות'' (אבל לא עוזרות בפועל גם בזה). זה כל-כך חרה לי. דיברתי איתם באופן הכי גלוי שאפשר, תוך זה שהייתי צריכה להתגבר על כל הכאב והמבוכה. וקיבלתי התייחסות בלי לב. אני כ''כ מאוכזבת עצוב. כל-כך. וגם פגועה כל-כך.

הכל ביחד, המצוקה של הילד והיחס של הצוות בשיחות שהיו לי איתם, הכל ביחד גורם לי להרגשה מאד לא פשוטה שכשאני שולחת אותו בבוקר, אני שולחת אותו לסבול בוכה. אני יודעת שזה לא מדויק. ואולי רחוק מלהיות מדויק אפילו. אבל יש בזה ממד של אמת אני חושבת. ואולי ממד גדול. וזאת מחשבה והרגשה נוראיות.

לכאורה התשובה לכל הנ''ל היא ''תחפשו בשבילו מקום טוב יותר''. וזה כנראה מה שנתחיל לעשות. אבל זה תהליך שדורש כ''כ הרבה אנרגיות וכוח. ואני מרגישה כ''כ מרוקנת, עמוסה ועייפה. יתכן שזה ידרוש מאיתנו שינויים גדולים אחרים כמו מעבר דירה. וגם אין לי רישיון ואין לנו רכב. שזה דבר פתיר אבל זה עוד משהו שמקשה עלי. ואני חוששת מהסעות, בעיקר כשהוא במצב כזה שברירי.

ויש בי גם מחשבה שבית ספר זה בית ספר. זה לא בית. זאת לא חממה. זאת המציאות, ומה לעשות המציאות לא עשויה מצמר גפן ולבבות. אז אולי זה יהיה ככה בכל מקום. (ככה בעלי נוטה לחשוב). בעיקר אם בסך הכל זה באמת בית ספר ממש טוב (לא מתכוונת לימודית אלא לגבי האנושיות שבו. בעיקרון...........).

אשמח שתחבקו ותעודדו אותי. 

מי שהעבירה את הילד/ה שלו בית ספר מסיבות דומות ורוצה לתת לי קצת הזדהות וכוח, אשמח.

ומי שיש לה המלצה על בית ספר בירושלים, מקום שיודע להכיל גם ילדים עם קושי רגשי גדול, בעדיפות למקום לא המוני - אשמח לשמוע.

ובעיקר!!! זקוקה למקום לרגשות שמציפים אותי בבקשה... כואב לי... 

(קשה לי לכתוב שוב את כל הרקע. זה כואב... נראה לי שהרוב כבר זוכרות את הסיפור. מי שלא עקבה ורוצה להגיב, אשמח שהיא תציץ בכרטיס האישי כי זה מקרה קצת לא סטנדרטי). תודה לכן.

אוי יקירה!!! חיבוק עצום! כמה כוחות נפש וגוףמרגרינה
צריך בשביל האתגר הלא פשוט שלכם ♥️♥️♥️

אני לא מכירה בית ספר מתאים,
אבל רוצה מאוד לחזק אותך ולשלוח לך הרבה כוחות ואנרגיות טובות ומחזקות! את אמא מדהימה כ"כ!!!!!
תודה ממש על תגובתךבאורך

לא יודעת לעזורמכחול
רק שולחת חיבוק מרחוק!
את אמא מדהימה כל כך, הבן שלך זכה בך ממש!
ממש תודהבאורך

יקרה,מקווה לטוב מאוד

אני לא יודעת את המקרה שלך, (אציץ בהמשך, אבל רציתי כבר להגיב לך)

אבל כן רוצה להגיד שהרגשות שלך כאמא ממש ממש חשובים!!

אני מאז שהכנסתי את הבן שלי לא' הרגשתי גם שמשהו לא שמח אצלו ולא חיוני ומאוד הצטערתי ממש כמו התיאור שלך.  

בפועל אצלינו ממש בסיעתא דשמיא החלפנו כיתה והוא ממש השתנה מקצה לקצה. 

חושבת שרק את כאמא מרגישה אותו באמת. את יכולה לשמוע את הצוות, אבל לך יש את הלב והרגש הנכונים...

מאוד מצער וכואב כשהצוות לא איתך...

גם אני הייתי מחפשת פתרון אחר. 

אני כן חושבת שילד אמור לחזור מבית הספר שמח. 

וחיבוק גדול גדול ממני. 

תודה רבה רבהבאורך

קראתי הכל רואים פה לב של אמא.רויטל.

רק רציתי לדעת שאר ההורים מה איתם מרוצים או ככה?

בעזרת השם עוד יפתח והכל יהיה טוב,את תמשכי להתפלל

עליו,כי אין תפילה בעולם שהיא מכל הלב כמו תפילה של אמא,

רק אמא אכפת לה וכואב לה על הבן שלה באמת, ולכן יקירה

תתחזקי ובהדלקת נרות שבת (זה שעת רצון)תבקשי המון עליו

ובקרוב תבשרי אותנו כמה טוב לילד וכמה טוב לך, בהצלחה רבה

רבה אמן.

תודה, אמן, אמן... מתפללת... תודה לךבאורך

לא מכירה את הסיפורקוקיז
אבל אם יש קושי רגשי משמעותי, אולי כדאי לשקול מעבר לכיתה קטנה? זה יספק לו מערכת תמיכה נוספת ויחס אישי
מה הכוונה מעבר לכיתה קטנה? בבי''ס אחר? תודה!באורך

יש בתי ספר שיש שם כיתה קטנההרפו ודעו..
שהילדים שם עם בעיות רגשיות. לרוב זה גורם לקושי בחומר אז הרמת לימודים שם יותר נמוכה
אני עושה עבודה מעשית בכיתה כזו, כיתה מעולה, יחס לכל ילד
זה נכנס תחת החינוך מיוחד
הבנתי. זה כיוון שמתחיל לעניין אותנו באמת. תודה רבה לךבאורך

יתכן שיש כיתה כזו גם בבי"ס שהוא לומד בוקוקיז
ואם לא, זה שווה בעיניי את המעבר.
אכן ישבאורך
רק שהוא מתקשה עד מאד עם הילדים של הכיתה הזאת. אבל זאת אופציה שהעלנו באמת והיא קיימת. תודה לך.
אז לדעתי כדאי לעבור בית ספרקוקיז
אוי נשמה. מחבקת אותךאורוש3
כל כך כואב שהצוות לא הגיב בצורה טובה. ומאכזב. ועצוב. הלוואי שהיו לי עצות או תובנות. מעבר גם ממש יכול להיות קשה. ודורש אנרגיה רבה כמובן ממנו ומכם. אם הוא לא ממש מדבר על סבל יכול להיות שכבר עדיף לו להישאר במקום המוכר שיש בו ביטחון כלשהו. וחברה מוכרת. השינוי בין הגן לבית הספר הוא שינוי קשה. בעיקר לילד כל כך רגיש. אז קשה לבודד כמה מזה זה המוסד הספציפי. אולי תנסי לדבר איתו ולגשש מה דעתו. יכול להיות שמעבר לא יישמע לו רלוונטי בכלל. חיבוקים לך!!
אה ועוד נקודה- מן הסתם שיהיו עוד סגרים. והשנה הזו גם ככה משוגעת. ואולי שנה הבאה תתחלף המחנכת. זה יכול לעשות הבדל גדול. שוב חיבוק.
תודה אורוש, נתת לי נקודה חשובהבאורך

ותודה על המילים!

מנסיון שליoo
בית ספר שמתמחה בקשיים של הילד, הוא המקום הטוב ביותר עבור ילד עם קשיים.
מידע על בתי ספר אפשר לקבל מעוסית רווחה,
אפשר להתרשם לגבי טיב בית ספר בביקור ובשיחה עם הצוות.
קשה ממש לחשוב ולבצע מעבר כזה עבור הילד.
בעיני בית ספר הוא כן חממה, ילד צריך להיות במקום שמבין את צרכיו, גם ילד ללא קשיים.
מצטרפת.תיתי2
בית ספר רגיל יתקשה מאוד להתמודד עם האתגר הרגשי.
יכולים לעשות יותר נזק מתועלת... מתוך חוסר הבנה ותשומת לב.
תודה רבהבאורך

תודה רבה, רק דרך עו''סית רווחה אפשר לקבל מידע כזה?באורך

אצלה נמצא המידע המלאoo
אני יודעת שזה נשמע מרתיע, אבל זו הדרך לקבלת המידע ולקבלת הזכאות.
בפועל הן מאד נחמדות ועוזרות עם כל הבירוקרטיה.
תודה רבה על ההסברבאורך
יכולה לשתף אותך שזה באמת נשמע מרתיע רווחה ועוס אבלאני זה א
עם אחד הילדים הייתי צריכה לפנות לרווחה באוזההעניין.נורא פחדתי מתיוג או מיחס לא נעים (כי הרי אנחנו משפחה נורמלית) והופתעתי הן היו כל כך רגישות ואפילו בעלי שאנטי ממש לדברים האלו התרשם מהיחס המדהים שקיבלנו..
ממליצה לך בחום לפנות ולא להסס
בא לי לכתוב לך תגובה ארוכה ארוכהמצטרפת למועדון
ולחבק אותך חזק!!! וללחוש לך באוזן שאת אלופה ומהממת ויקרה כל כך!!
ושהבן שלך קיבל את ההורים הכי מתאימים להתמודדות שלו, ואתם מדוייקים לו כל כך ואצלכם הוא בטוח. הכי בעולם.
ושאת כרגע בהתמודדות מטורפת. ומרגיש לך שכל צעד שתעשי יהיה עם השלכות לא פשוטות. ומי יודע אם אחרי שתעשי את הצעד ותהיי מוכנה להקריב, לא תגלי לפתע שטעית? שהיה נכון אחרת?
וזה קשה כל כך להיות במקום הזה. המתלבט, המסתפק, החושש . את רוצה להרגיש בטוחה, יודעת. את רוצה שיתנו לך לראות את כל התמונה.. אבל אין לך משקפיים מתאימות.
אוי כמה שזה קשה...
היתי רוצה לחבק אותך וללחוש לך באוזן שיש לילד שלך אבא. אבא שבשמיים. והוא גם האבא שלכם. שלך ושל בעלך ושל כולם. והוא מסתכל עליכם עכשיו. על התהליך המדהים שאתם עושים בנפש שלכם, על תעצומות הנפש שאתם מגלים. הוא רואה את הכל..גם את הבלבול והלאות והתשישות. והוא רוצה אותך שם. בדיוק בצומת שבה את נמצאת. בדיוק בהתלבטות הספציפית הזו. והוא רוצה שתבדקי ותבררי ותתחרטי ובסוף תעשי את הצעד בלי לדעת שזה הדבר הכי נכון בוודאות מוחלטת. בלי לדעת את התוצאות. הוא רוצה שתעשי ותשאירי לו משבצת להמשיך את התסריט כמו שהוא רוצה... הוא מאמין בך שתצליחי.
(כתבתי לך, אבל היתי צריכה את זה גם לעצמי..)
כתבת מהמםאורוש3
כתבת מצמרר!! וואו.מרגרינה
מצטרפת למועדון, גרמת לי לדמועבאורך

ממש ממש תודה על כל מה שכתבת. הלוואי וה' ישלח לנו וגם לכם עצה טובה. תודה על הכל.

שמחה לשמוע שנגעתימצטרפת למועדון
כתבתי את התגובה מכל הלב!
קודם כלבבוקר
חייבת להגיד לך שהרגישות שלך אליו לא מובנת מאליה. זה מדהים בעיני כמה את רואה אותו וחושבת על טובתו.
כתבת שניסית לדבר עם המחנכת, אני חושבת שזה קריטי לקבל ממנה תשובות יותר מדויקות, להסב את תשומת ליבה למצב שלו ולהקש ממנה להיות עירנית.
מנסיוני, ילד שיש לו קשיים בביס הם בדכ לא נפתרים במעבר לביס אחר אלא עוברים איתו.
כדי להקל עליו צריך להבין בדיוק איפה הקושי בביס, מה לא מתאים לו שם, ולראות אם אין אפשרות לשפר בביס הנוכחי את המצב אז לעבור למקום אחר (בחיפוש ממוקד אחרי שהבנו מה הבעיה).
מקווה שכתבתי ברור.
בכל מקרה, אם הוא מטופל כרגע הייתי מתייעצת גם עם המטפלת שלו, מבקשת מהמורה לשים יותר לב וגם מבררת איתו מה קורה.
הרבה כוחות. ושוב, אתם מדהימים.
כתבת מובן מאד ואני מאד מודה לך על הזווית הזאתבאורך

ועל המילים המחזקות.תודה.

ואו. אני ממש רוצה לשלוח לך חיבוק חזק על כל ההתמודדותלפניו ברננה!
שאת עוברת ⁦❤️⁩⁦❤️⁩⁦❤️⁩
את פשוט אמא מהממת!!
משקיענית
חושבת על הפרטים
חושבת גם על עצמך.
תקשיבי, התגובה של המנהל והיועצת ממש ממש מבאסות, ולא לעניין. באסה שזה ככה, ועוד בבית ספר שזה אמור להיות התחום החזק שלו.. 😏
בהצלחה ממש בהחלטות!!

(ורק אציין, שכתבת שאת לא רוצה להתחיל עם הסעות, אבל השבוע חיפשת משהו שיתן לו תחושה של משמעות. אז אמנם זה לא משמעות, אבל זה עצמאות שבהחלט יכולה להרים אותו ואת הבטחון שלו.)
תודה על כל מה שכתבת, זה מחמם את הלבבאורך

לגבי הסעות, הוא בעצמו מאד נרתע מזה. יצא לו לומר שהוא רוצה לעבור דירה אבל בעצם לא כי אז נהיה רחוק מבית הספר והוא יהיה צריך לנסוע בהסעה והוא לא רוצה. אבל תודה רבה על המחשבה.

ופתחתם את הנושא? למה הוא רוצה לעבור דירה?סודית
קראתי את הכרטיס (חלקו) והבנתי שיש גנטיקה, זה לא אומר שהיא בהכרח ההסבר.

ומה אומר איש המקצוע על ההתלבטות שלכם?
שה' יתן לכך כוח להחליט. ולבעלך את הכוח לתמוך בהחלטה -
ובשורות טובות. בריאות ושמחה.
רוצה בית יותר גדול כמו בני הדודים שלובאורך

אולי גם לזה נזכה יום אחד בע''ה . בהחלט מתכוונים גם לדבר עם המטפל. תודה רבה לך.

לי היה מקרהאם ל2

שהחברות הטובות של הבת עברו למקום אחר והיא פשוט היתה חוזרת עצובה הביתה.

"נאלצתי" להעביר למוסד אחר שלא תכננתי לדרוך בו, אבל שם היא פרחה בצורה לא רגילה.

שמחתי על הצעד הזה.

באורך יקרה, מאחלת לך ולבעלך, שתדעו לעזור לבינכם החמוד בצורה הכי טובה לו.חיבוק

והמון כוחותנשיקה

תודה תודה על הסיפור ועל החיזוקבאורך

מזדההאמאשוני
אצלנו אומנם זה היה לקראת עלייה לכתה א' אבל גם אנחנו עברנו דירה, עזבנו מקומות עבודה נוחים מאוד עם תנאים טובים (שנינו עבדנו בעיר שגרנו בה וזאת לא ירושלים, זה באמת היה רבע שעה מהבית)
עזבנו את המוכר והנוח ועברנו אל הלא נודע.
הכל בשביל בי"ס טוב לבן שלנו.

היו הרבה "אנשים טובים" שורחו לייאש אותנו ולומר שבית הספר זה בית ספר,
וגם אם נמצא משהו מתאים לנו אז מה בילדים הבאים מי אמר שהמקום החדש יתאים וכו' (אצלנו מדובר על הבכור)
האמת שהיה לי כ"כ ברור שאני עושה את זה שלא נתתי לזה לרפות את ידי.
וגם אחרי שעברנו כל הזמן שאלו איך הולך והאם אני לא מתחרטת לאור הנסיעות המפרכות לעבודה...
וואלה, הנפש של הבן שלי ניצלה ואני אתלונן על נסיעות באוטובוס?? על חמור הייתי מסכימה לנסוע העיקר שיהיה לו מקום שמדוייק לו וב"ה זכינו לסיעתא דשמיא ואחרי שנת הסתגלות, מתחילת ב' הוא ילד אחר.
והיה צריך לתקן המון נזקים שנגרמו לו בגן חובה.

אמנם אני לא יכולה להבטיח לך כלום, צריך המון סיעתא דשמיא!! אבל המון!!
אני רוצה לחזק את ידייך, שאם אתם מחליטים שזה הצעד הנכון לעשות מבחינה משפחתית,
אז אמנם זה דורש המון ויתורים וקשיים, אבל זה לגמרי שווה את זה. ומי שלא התמודד עם משהו דומה פשוט לא יבין.
וואו.אורוש3
וואו אתם מדהימיםמיואשת******
באמת קשה לי ממש להבין, וב״ה שכך
איך הבן שלכם זכה. וואו!
(ממש מתחשק לי להכיר אותו 😁)
אני מאד מודה לך על השיתוף הזהבאורך

לגבי הסוף, לגמרי... 

סליחה שלא הלכתי לבדוק במה מדובראל הר המוריה
רקומרת, שסבלתי ממש ביסודי, ואז עברתי בז' לבית ספר אחר, בכלל חינוך עצמאי, סתם כי חברה שהכרתי לא מהבית סםר היתה אמורה לעבור לשם, ובסוף לא..
מבחינה השקפתית זה היה רחוק מעולמי (אבל דווקא היה לי טוב החשיפה הזאת) אבל מבחינה חברתית פרחתי.
אם לילד לא טוב שווה להעביר.

בעלי, היה נוסע כל יום מכיתה ב', תקופות של פיגועים והכל, אבל אין מה לעשות, אין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ.. היה לו טוב שם..
תודה! היה לי משמעותי לקרואבאורך

וואי את כזאת אמא מדהימה 💕מיואשת******
זה מה שעולה לי דבר ראשון כל פעם שקוראת אותך. מה זה זה, איזה אשה מדהימה ואיזה כוחות נפש. איזה.
ואיזה השקעה ואהבה שאת מזרימה לילד שלך גם במה שהוא יודע וגם במה שלא. הכל יתבטא בסוף אין לי ספק שכל דמעה שלך משפיעה לטוב על המצב גם אם הוא אל מודע לזה.
אני חושבת שהייתי מחפשת בית ספר אחר. אבל מה זה לא בהיסטריה, בכל זאת קורונה ותכף יהיה עוד סגר ממילא...

קודם תחפשו, אולי בכלל לא תמצאו משהו יותר טוב?
אם וכאשר תמצאי משהו תראי מה המחירים של להעביר, תשקלו אם זה שווה את המחירים.
מה שאני מנסה לומר זה חא לחשוב כל כל רחוק כרגע. כל פעם צעד קטן. לראות, לשקול, לקבל החלטה אחת כל פעם.
ה׳ גדול. 💕💕💕💕💕
איזה חיזוק נתת ליבאורך

ממש תודה!! וגם על זווית ראייתך.

עונה...שמחה
התגובה של הצוות ממש ממש מאכזבת.
מנסיון שלי מורה טוב ממש יכול להשפיע על הילד, למרות שהוא פוגש אותו רק בבית הספר. ולצערי הרב גם להיפך כשהמורה לא מתאים לילד. ממש ראיתי את זה אצל הילדים שלי.
לכן באמת שווה לחפש מקום שמתאים לו,
אבל מעבר הוא באמת לא פשוט.
אז תבררו היטב היטב. ורק אם תמצאו מקום מתאים- תעשו צעדים להעברה.
כשאנחנו בחרנו בית ספר העניין של אוירה והתייחסות רגשית הוא שהנחה אותנו
למרות שהצד הלימודי והצד התורני מאוד חשובים לנו, חשבנו שהם מאוד מושפעים מהעניין הרגשי, ולכן הוא חשוב יותר.
אז ממש מחזקת את ידייך.
את אלופה!!
תודה רבה רבה רבהבאורך

אהובה אני רק רוצה לחבקאני זה א
אותך ולהגיד לך שהלוואי שהייתי אמא כמוך.
כמה את חושבת עליו ורגישה כלפי כל הקושי שלו מדהים!!
תודה ממש ממשבאורך

בטוחה שאת אמא מדהימה. ושתדעי שרני מתחזקת כל הזמן מן ההודעה שכתבת לי ממש בהתחלה כשכתבתי את הפוסט הראשון, לפני כמה חודשים.

מחזקת אותך! שתזכי למצוא את המקום הטוב לבנך!!נביעה
שישמח, ותחזור לו השמחת חיים.

את מדהימה בעיניי שזה חשוב לך.

אני באמת חושבת שמקום לימודים זה באמת עניין מהותי אם טוב לך/ לילד או לא.

לצערי מכירה מקרים שהורים התעקשו ולא שמו לב לקושי של הילד(נערה, במקרה שלי) והיתה תוצאה לא טובה.

מאחלת לכם בהצלחה שתמצאו את המקום בו גם יהיה לילד טוב, וגם מקום בו תמצאו צוות עם אוזן קשבת!

איזה מפחיד זה... מתפללת כ''כ שזה לא יקרה לנובאורך

תודה רבה רבה על החיזוק!!

לא העברנו בית ספר, אבלסודית

את מתארת דעיכה רגשית שקרתה במקביל לכניסה לבית הספר הזה. 

וכשאת באת לבקש עזרה קבלת כתף קרה.

לא חייב להיות שהמעבר לבית ספר אחר יהיה כל כך מסובך,או רחוק, או מחייב מעבר מגורים.. יכול להיות שהבית ספר הראשון שתכנסו אליו הוא המקום המתאים..

אפשר להבין שאת נטולת כוחות, אבל זה יכול להיות האור שבקצה המנהרה.

יכולה רק לתת לך טיפ, תדברי עם המורה שאמורה שללמד אותו. אם היא תשמע את הסיפור (תגידי קושי רגשי לא מעבר) ותרצה לעזור, מצאתם לו בית חדש.

וזה לא נכון שבית ספר זאת לא חממה!!!

אני יכולה רק להגיד על עצמי, התחלתי לימודים באולפנא נורא נחשבת. נורא. ובאמת, היא כנראה טובה מאד מאד. אבל לי לא היה טוב. ההורים שלי ראו. עברתי לבית ספר הרבה פחות נחשב, בלי יומרות של חינוך למידות טובות או להיות אדם טוב.. אבל המורה הייתה בן אדם טוב, החברות היו טובות, ופרחתי שם...

בבקשה אל תשברי עכשיו. תחשבי שזאת עוד מדרגה בטיפוס שלכם, אבל אולי זו המדרגה האחרונה? ותבדקי בתי ספר פחות 'נחשבים'... וקרובים לבית. קרובים לבית. שלא צריך הסעות. ולא מעבר דירה.  זה מצמצם את האפשרויות, נכון? אבל את צריכה רק מורה אחת, כיתה אחת, ושיהיה לו טוב. אפשר לבוא יום אחד לשבת לשמוע ולהתרשם, באישור כמובן. ותשאלי אותו מה הוא חושב. הוא לא קטן מכדי לדעת. הוא ילד חכם.

ב"הצלחה!

וואו ממש תודה, לוקחת לתשומת ליביבאורך

הקטע הוא שאי אפשר אף פעם לדעת באמת מי תהיה המורה... וקרוב לבית אין לנו ממש עוד אופציות, רק רחוק יותר. אבל לגבי כל השאר אני לוקחת לגמרי לתשומת ליבי. תודה!

האם בעלך יסכים לזרם קצת שונה? תלמוד תורה או ממ"ד מעורב?סודית
לפעמים ההבדל לא שמים וארץ. אמן שתמצאו פיתרון ומהשמים ינחו אתכם ישר למקום המתאים. ואם לעבור דירה, אז שתיפול מהשמים דירה בדיוק בדיוק מתאימה בקלי קלות. 💕💕💕
מאמינה שנהיה פתוחים לזה תיאורטיתבאורך
אבל במקרה שלנו אין ממש אופציות כאלה בקרבת מקום ממלא. אבל תודה ואמן!!
אני מחבקת אותך יקרהתפוחים ותמרים
המצב של הבן שלך עדין ושברירי. אני מאמינה שאת כאמא וכולכם כמשפחה רתומים לגמרי לרווחה הנפשית שלו. ואם את מרגישה שהשינוי עשוי להיות לטובתו - הייתי עושה זאת. ובהחלט למקום קטן.
תודה!!באורך

היי, שבוע טוב יקרהNoni
מה שלומך?
קודם כל חיבוק ענק... את אדירה והרגשתי כמה את כאובה, וכל הכבוד לך שאת מנסה לחפש פתרונות בכל דרך!
רציתי לשאול ... דיברתם עם הילד על מה הוא היה רוצה?
יכול להיות ששאלו אותך כבר.. לא קראתי את כל התגובות.
הסיבה שאני שואלת היא כי כתבת שהוא פתוח אתכם... ומאוד מעניין מה יענה על השאלה הזאת. האם רוצה לעבור כיתה? האם בית ספר?
יכול להיות שזה בכלל יושב על משהו אחר בבית ספר שלא קשה לפתור...
חושבת עלייך ..
נשיקות
זה בטוח יושב גם על דברים אחריםבאורך

בוודאות.אנחנו גם מטפלים. רק שהשהייה בבית הספר מחריפה את זה... להציע לו זה קצת מורכב כי איך שאני מכירה אותו הוא עשוי מאד להתלהב ממעבר אפשרי, בלי להבין עד הסוף את ההשלכות לכאן או לכאן. ואם, מסיבה כלשהי לא נמצא, זה עלול להיות לו מאד קשה. אני מעדיפה שאנחנו קןדם כל נבדוק אנחנו מה קיים ואם זה יהיה רלוונטי להציע לו. תודה רבה על תגובתך!

הבנתי... אז לא עלתה בבקשה כזאת מיוזמתו?Noni
נכון..באורך
מזדהה מאד עם הכאב שגרמה תשובת הצוותדור רביעי
גם לי קרה בנושא אחר שמאד הער וכאב.. גם היום כואב.
אני התעקשתי וקבעתי פגישה. לא שיחת טלפון. בזבזתי שני ימי עבודה, מול היועצת ומול המחנך. ואז התייאשתי מהמנהל.

בעלי רצה לדפוק על השולחן.

הילד ביקש לא לעורר מהומות, הוא יסתדר בעצמו.. הוא כבר היה בישיבה תיכונית.

בכיתי באותו לילה כמו שלא בכיתי בחיים. ירד המון גשם. היו ברקים ורעמים. בבית לא שמעו אותי, אבל בחוץ בכיתי את נשמתי.
ההבנה שבית ספר שנבחר בגלל האיכות של אנשי ההוראה לא רואה את טובת הילד. ההלם, שאנשים דתיים, מרשים לעצמם להיות כל כך חסרי מצפון. כאלו אין דין ואין דיין.
תובנות:
אם היינו דופקים על השולחן. אולי זה היה נראה כאלו מסתדר. אבל הילד היה נפגע, הצוות היה 'זוכר' לו את זה. שורה תחתונה, גם בלי הטובות שלהם קרו ניסים. מלמעלה.
מאד חשוב לשמוע מהילד איפה טוב לו. ולפעול ברגישות מול צוות בית הספר. לבוא ביחד, כזוג. זה כוח. לא לצפות שיעשו את הטוב והישר מעצמם.
מקווה שעזרתי קצת. חיבוק חזק. את כל כך גיבורה.
וואו זאת הייתה תגובה ממש משמעותית בשביליבאורך

תודה רבה רבה. מזדהה ומסכימה מאד עם הדברים השונים שכתבת. תודה רבה לך, גם על השיתוף וגם על המילים המחזקות. אני מאד מצטערת שהייתם צריכים לעבור את הדבר הזה, התיאור שלך היה ממש נוגע. חיבוק גדול בחזרה על החוויה הנוראית הזאת. הלוואי ותזכו רק לשליחים טובים ולטוב גלוי עם הילד.

הי יקרהאמא וגם
האם ניסיתם לדבר עם הבן? להבין איך לו ומה בדיוק עובר עליו?
לסוגי בעיות שונים יש התייחסות שונה. לפעמים זה עניין חברתי לפעמים זה משהו מול מורה או מול מסגרת או מול לימודים או ילדים מכיתה אחרת.

נראה לי (וסליחה אם פספסתי וכתבת) שהכי חשוב זה לשבת לשוחח איתו. בן יקר אני מרגישה שאתה לא שמח. איך לך בבית ספר? מה קורה איתך? מה מצער אותך?
מה טוב לך? לנסות לקבל קודם כל ממנו תמונת מצב מלאה ככל האפשר כי מה שעולה לי זה שהיא עדיין לא קיימת במלואה. וזה הדבר הכי חשוב!
ולםעמים לוקח לילד בעצמו זמן להבין מה בדיוק קורה ויתכן שיום אחד הוא ישתף בדבר אחד ואחרי יומיים בדבר אחר ורק אחרי איזשהו זמן תהיה לך תמונה מלאה יחסית...

בנוסף שווה להגיע ולנסות לתצפת ולראות מה קורה.. זה אולי קצת מורכב בקורונה אבל שווה לנסות לראות אפילו בהפסקה. לנסות להבין מחברים בעדינות איך הוא...

זה ידרוש סבלנות של זמן מסויים אולי, אבל כשתרגישי שאת מבינה מה הקושי והעניין כדאי לפנות לשיחה נוספת עם היועץ או המחנך או שניהם
לשתף בעניין עצמו ולשמוע מה הם ראוים אומרים ומציעים.

להעביר בית ספר זה פתרון טוב כשצריך. אבל לא תמיד צריך. לדעתי תקופה כמו זו היא לא תקופה טובה לזה,
ולכן כדאי לראות שממצים את האפשרויות הקיימות.
יש סגרים, יש פחות אינטרקיות חברתיות ובטח עם ילדים לא מהסביבה שעלולים למצוא את עצמם ממש בודדים. זו שנה לא יציבה ועם הרבה שינויים ממילא שלהוסיף עוד שינוי והסתגלות בתנאים מעורערים מראש זה דבר שלדעתי כדאי לעשות
רק אם ברור לך שזו מצוקה שאין לה מענה בבי"ס הזה ורוב הסיכויים שיהיה באחר...

הי, כן, רוב המידע שיש לנו בא ממנו.באורך

ב''ה הוא מאד פתוח, מאד משתף. לדוגמה, לגבי השאלות שהצעת לשאול אותו: אנחנו יודעים ומבינים מה עובר עליו. הוא מספר. יש לו מודעות גבוהה וגם פתיחות גדולה ב''ה והוא מצליח לבטא גם דברים פנימיים בצורה טובה מאד. במקור המצב שלו נובע מהתמודדות פנימית, כמו שכתבתי בשרשורים קודמים. זה בטיפול ואנחנו מקווים להמשיך לראות פירות בע''ה. הקטע הוא ששיתוף הפעולה של המסגרת מאד חשוב במקרה כזה ונכון להיום אנחנו לא מרגישים שהצלחנו להשיג את זה, על אף שהדמויות המרכזיות שם מעודכנות. מכאן ההתלבטות שלנו. ניסינו שוב לפנות לבית הספר עכשיו, אנחנו מקווים שזה יקדם את הדברים. נראה... מתפללים לטוב, לבהירות ולשליחים טובים...תודה לך.

בהצלחה גדולהאמא וגם
הלוואי וה' יכוון אתכם בקלות למקום הטוב ביותר
אמן ואמן, תודה רבהבאורךאחרונה

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך