וברצינות:
שימו לב כמה אירוניה.
היה בנאדם אחד שירד על אלקים.
והיה בנאדם אחר שהסביר כמה זה גרוע.
ובכן, על ההוא שירד על אלקים הגנתם בכל עוז ותוקף. הנימוקים שונים ומשונים.
ועל ההוא שהסביר למה גרוע לרדת על אלקים - יש לכם טענות, שהוא מדבר לא יפה על מישהו.
האבסורד זועק לשמים!!
איפה ההכלה הגדולה? איפה כל התירוצים על "בנאדם שפורק את הכאב שלו"? פתאום זה נעלם?
כמה מגוחך, לתקוף בנאדם, על זה שהוא העיז לתקוף את מי שהעיז לתקוף על אלקים.
ולא סתם, אלא שמי שתוקף את הבנאדם על שתקף את ה"מישהו", זה בדיוק מי שהגן מפניו על מי שתקף את אלקים.
כמה מגוחך. כמה עצוב.
תראי כמה הודעות השקעת בלתקוף אותי, בגלל שפגעתיי את חנן בן ארי.
אבל זה שחנן בן ארי פגע באלקים, עובר לך סבבה.
אני בעייתי בכך שאני פוגע בו על זה שהוא פגע באלקים. ולכן צריך לפגוע בי!
תראו כמה אבסורדים במשפט אחד....
חנן בן ארי הוא "בנאדם, לא חתול רחוב, צריך טיפת דרך ארץ".. ככה כתבת.
ואלקים?
אלקים??
מה אלקים???
אלקים הוא כן חתול רחוב????
בפני אלקים אין צורך בדרך ארץ??
רק בפני חנן בן ארי?
אולי, אולי תחשבו, שכמו שלחנן בן ארי כאב - והוא זעק. כך גם לי - כואב. ואני זועק? אולי?
לו כאב "למה נזרקה בו נשמה"
ולי כואב - למה הושפל אלוקי עד עפר, וניתן למרמס?
הוא זעק את הכאב שלו?
גם אני זועק את הכאב שלי!
חשבת על הרעיון?
ולמה אני אומר את זה?
לא כי נפגעתי, ממש לא. אני ממש לא לוקח ללב. (דווקא יש משהו בכל הסיפור הזה שלקחתי ללב מאוד קשה, וזה החוסר הבנה כמה זה נורא לפגוע באלקינו ואלוקי אבותינו, החומת הגנה שהקימו כאן לבנאדם, כאילו זה לא שהוא פגע באבינו מלכינו, רועינו, דודינו, אוהבינו, בוראינו. זה לא נתן לי מנוח, יום שלם זה לא יצא לי מהראש... זה מה שלקחתי ללב מכל הנידון הזה וכאב לי כאב נורא, לא מה שתאמרו עלי כאן או שם...)
אני אומר את זה, כדי לגרום פה ל|כל אחד יחשוב אם הוא רלוונטי| לחשוב קצת. אולי באמת אין לו מספיק רגש אמיתי של כעס על פגיעה באלקים.
אולי פגיעה בבני אדם הוא (או היא, שוב, כ"א שיחשוב על עצמו) - מבין שזה לא בסדר, ושזה נורא, ושצריך דרך ארץ. אבל פגיעה באלקים - לא מרגישים עליה כעס, זה לא צורב בלב, מעבירים את זה הלאה. מתרצים על זה תירוצים...
והנפש היהודית מתקוממת בזעקת אדירים: למה??? "למה שכחנו שם אלקינו"?
והזעקה מהדהדת לה במדבריות כבת קול.
ואין קול
ואין עונה
ואין קשב.
ושכינה בוכה במסתרים. מנהמת כיונה על חילול שם הוי"ה. וקולה מנסר מסוף העולם ועד סופו.
האם מישהו שומע?