שליטה בשטח.עוזיה
אם בנו במקום מסויים מאחז ומיד הוא נהרס, ואחרי שבועיים עלו שוב וכו' - ערבים כבר לא יסתובבו שם. גם אם לא תהיה במקום נוכחות קבועה של יהודים, עצם העובדה שאנו מגיעים מידי פעם תפגין נוכחות בשטח שחשובה לקביעת עובדות מאוחר יותר.
זה שבונים מחדש זאת התקדמות.תירא-אל
בס"ד
כשממנפים את החורבן לבניין, כשבמקום להיכנע להרס מביסים אותו בבניין- ברור שמתקדמים. לא רק שנמטרלים את החורבן, הופכים אותו לחסר משמעות, אלא יותר מזה- בלשון נלא"י- מגבירים את מאזן ה"הרחבה" מול ה"החרבה". כשבונים מחדש זה לא שלא השתנה שום דבר וחזרנו לאותה נקודת אפס. ממש לא, זה נקודה לטובת "ההחרבה". כי "ההחרבה" עשתה מאמצים וביזבזה כסף כדי להפיל את מאזן הצד השני, אבל לא הכניעה אותו. כל בניה מחדש זאת התקדמות לטובתינו.
ואגב, אני לא יכולה להעיד על מאחזים אחרים. אבל ברמת מגרון, לצורך הדוגמה, אף פעם לא דורכים במקום. תמיד משתדלים להסתכל לעבר הפרוייקט התרמות הבא, גיוס ישוב הבא, רתימת אולפנה הבא, ארוע משפחות הבא. ועזוב את זה שכל יום שבו מאחז כזה מחזיק מעמד מתוך חיות ושמחה ומאוכלס תמידית- כל יום כזה הוא צעד, הוא התקדמות. הוא נקודה לטובתינו ונקודה פחות לרעים.
מתנגד.עוזיה
זו כן התקדמות דה פקטו. ברגע שהמאבק הוא על שבות עמי ד, בשבות עמי ג' יש יותר שקט. העובדה שיש חיכוך בלתי פוסק במאחזי סרק מועיל מאד (בטווח הקצר) למאחזים המבוססים והמיושבים במשפחות.
בטווח הארוך זו באמת לא התקדמות רצינית. אבל בטווח הארוך כמעט שום דבר לא יעיל, חוץ מעיבוי רצפי יישובים ויישובים קיימים.
אני לא מדינאית,תירא-אל
בס"ד
ואני גם לא מתיימרת להיות. אני מאמינה שהמאבק כאן הוא על דבר אחר, שהעניין המדיני רק מהווה כיסוי בעבורו. יש כאן מהפכה תרבותית וחברתית, "מהפכה באדם ובאדמה". מדובר כאן בתחייה של עם דרך אדמתו, ועל המלחמה הרוחנית הזאת ניפול ונקום. הכיסוי המדיני הוא רק כיסוי. וכשמביטים במאבק בעניים כאלו, ברור שהאחיזה עיקשת, שמפילה כל מניעה שעומדת מולה, היא עוד צעד בתחיה.
את מנתחת יפה - אבל לדעתי הכיוון הוא הפוך.עוזיה
מתחוללת כאן מהפכה תרבותית נגדנו, מזה מאתים שנה. ארבעים השנים האחרונות הם ההתנגדות שלנו.
משום כך אני חושב שאחיזה עיקשת במאחזי סרק יעילה בטווח הקצר, בטווח הארוך זה (כמעט) חסר חשיבות מעשית.
עכשיו יותר ברור.עוזיה
היית אומר קודם שאתה אנרכיסט, הייתי מבין. מה שמשאיר לי הרבה שאלות.
לפני שאני אגיב בפרוטרוט -
אולי תסביר יותר למה התכוונת במשפט הזה: מעולם לא הבנתי את זה: אם ברור שמשהו לא מועיל לטווח הרחוק, ובעצם עשייתו הוא גורם לעתיד-לטווח הרחוק לקבל צורה שונה, ממילא בהכרח שהוא לא טוב גם בעת הנוכחית.
זה לא משנה כלום בעתיד הרחוק. ואם כן אז רק לטובה.עוזיה
עוד מאחז או פחות מאחז - לא ישנה כלום לעתיד הרחוק (ברמה האנושית-ארצית). מה כן הרווחנו? זמן.
את הדברים הבאים אני כותב באמת לאחר חשיבה רצינית, והרבה מאד כאב לב:
עם ישראל צריך זמן. נכון להיום, אין לאף אחד פתרון ריאלי לסכסוך היהודי-ערבי. גם מפנטזי המדינה הפלסטינית חיים בסרטי - הערבים לא יסכימו לכך לעולם. גם לא בגבולות תשכ"ז.
אלא מאי, שהזמן פועל לרעתנו. בכל פעם מגיע קיסינג'ר חדש למזרח התיכון, ומביא עלינו את גזרות השוטים מעבר לים. לא תמיד יש ברירה - ולא תמיד אפשר לומר 'לא' בנחרצות. צריך רק להבין שזה הרבה פוליטיקה, ושכל נשיא בארה"ב לא באמת מתעניין במצב כאן, אלא שהוא צריך להראות שהוא עושה משהו. אז התפקיד שלנו זה למרוח אותו כמה שיותר.
ואם הזכרנו את קיסינג'ר - היה זה הוא שאמר שישנם משברים שצריך לנהל, לא לפתור.
אנו מנסים לנהל את המשבר הזה, כי פתרון בנתונים הנוכחיים לא קיים. רק עובדות קטנות בשטח. דונם פה, דונם שם. תקציב פה, חוק אוהד שם. ושופט אחד בבג"צ.
העיקר לחכות שמשהו יקרה בעולם. פיגועי התאומים היו דוגמה מצויינת. אנו ממתינים לזאת הבאה. עניין של זמן.
בתוך כל זה אנחנו עומדים. וכל זה עוד לפני שהזכרנו את ארץ ישראל ומצוות יישוב הארץ. עוד לפני שנכנסנו לנושא הלאומיות הדתית - כל זה עוד בתור חילוני-לאומי.
אם אתה אנרכיסט, לך המצב פחות מסובך. לך תחסום שניים שלושה כבישים, תנקב עוד צמיג של ג'יפ, תחזור הביתה ללמוד דף גמרא. אם אתה עוד מאמין במדינה כמוסד, הסתבכת.
ועוד איך שיש פיתרוןgolani
לסלק מפה את הערבים. הפחד שלנו לא סותר את העובדה שזה הפיתרון הישים היחיד. כל הציבור הדתי לאומי תומך בזה מהרב אבינר ועד הרב כהנא. כל אחד מסיבותיו, הרב אבינר - בגלל הטרור הרב כהנא - בגלל הדמוגרפיה.
לא ריאלי בזמן הקרוב.עוזיה
לא ריאלי.עוזיה
תן לי תיאור קצר, מעין 'לוח אירועים' למהפכה שלך.
"להחדיר לתודעה"עוזיה
ביום שבו כל העם (או לפחות רובו) יהיה איתך, תוכל לעשות מה שאתה רוצה. במקרה של כזו תמיכה רחבה - למה לא כבר לתפוס את השלטון בדרכים המקובלות?
אתה אומר הפיכה אבל חג סביב המושג:עוזיה
אם מדובר בהפיכה תודעתית - הרי שכאמור, תפוס כבר את השלטון וזהו. ומה אתה שונה מכל אחד אחר ברחבי הציונות הדתית, שמנסה "להתנחל בלבבות" - כלומר לעשות הפיכה תודעתית.
ואם הכוונה שלך היא לבצע הפיכה בכוח - על מי בדיוק תשלוט לאחר שתבצע הפיכה.
"הדרך היחידה לשכנע ולסחוף את העם היא בדרך ההפיכה" - מהי אותה הפיכה? תג מחיר ודומיו?
נדמה לי שהבהרתי היטב - שאני לא רואה פתרון של ממש בפתח.
גם אתה ראית רק חלק מהרבה דברים.עוזיה
כל מה שכתבתי נכון לגבי כל אדם במדינת ישראל, בין אם הוא רואה בה בעיה, בין אם הוא שמאלני ובין אם הוא כהניסט.
אנחנו בבעיה, בעיה של מדינה, בעיה של עם. לבעיה אין פתרון ריאלי וישים בטווח הנראה. כולנו צריכים זמן.
תוציא רגע את המאחזים מהויכוח, ותסתכל על כל המערכה הבלתי-נגמרת בין היהודים לערבים. באמת שאני לא רואה איך ההתנגדות למדינה תושיע אותך בתחום הזה. אולי באחרים כן, בתחום הזה לא.
ההבדל ביננו הוא רק בפרקטיקה - תקן אותי אם אני טועה?
מה גם שכוחות ההרס מכוונים למאחזים הקטניםמשה
ולא ליישובים הגדולים.
לא עלי המלאכה ליגמור ולא אני בן חורין להיבטל ממנה"'ערבות הדדית'
בע"ה ית'
אנחנו עושים את ההישתדלות שלנו, כי ככה ה' ציווה אותנו בתורה הקדושה, לרשת את הארץ. זאת המצווה הראשונה של עמ"י בכניסתנו לארץ, הרב כהנא כותב שכיום מוטל על הרבנים וראשי הקהל להרים את ראש המאבק- את הדגל, ואם הם לא עושים זאת חייב כול אחד שביכולתו לעשות זאת לקום ולהרים את הדגל. (.. דגל המלכות..)
וגם עוד דבר שמועיל- שהם מרכזים את כול ה"כוחות" שלהם כול הגבורת הסוס כול הכוחי ועוצם ידי ומפנים כלפי אותם מאחזונים- ויורדים\משחררים את הלחץ מהמאחזים הרציניים. עובדות רבות לעניין.
למען ציון לא אחשה! ושניזכה שכול מעשינו יהיו לשם שמים! שבת שלום ומבורכת!. (:
ד"א הרב דוב ליאור ענה לשאלתי- כיום אנחנו במצב מלחמה (לא חייב שיהיה טילים והזעקות.) ודיני מלכים ומלחמות ברמב"ם תקפים ולעשותם כיום!!!
בונים כדי להעביר את הזמן, ולעצבן ציונים..הפטיש
כי זה יישוב הארץgolani
נגוהות????אהוד
מועיל כי "חסר גלגל - אני גלגל!"נחשונית
זוכרים את זה מהפעולה בבנ"ע, מי שהיה?
"אף
פעם לא אשכח את תשובתו. לא אשכח אפילו באיזה מעמד ניתנה. לי נתן את תשובתו
בחדר מואר אור קלוש, אי שם בפינה נידחת בצלסי, ואולם העם היהודי קיבל את
תשובתו בהרי ישראל ועמקיה, וגם העם לא ישכח אותה לעולם. הגשמת תוכניתו
הראשונה נמנעה בגלל התפוררותה של רוסיה; את התוכנית השניה הגשים. את דבריו
לא רשמתי - אין צורך: הם נשמרו יפה בזכרוני גם בלא זה. באותו חדר קטן, בקיץ
1916, גולל בפני את הרעיון הפשוט והנשגב של ה"חלוציות".
- חלוץ פירושו "צועד בראש".
אמרתי - באיזה מובן? פועלים?
- לא,
זהו מושג הרבה יותר רחב. כמובן, דרושים גם פועלים, ואולם זה לא זהו המובן
של המילה "חלוץ". לנו יהיו אנשים המוכנים "לכל", לכל מה שתדרוש אץ
ישראל... אנו צריכים להקים דור, שלא יהיו לו אינטרסים ולא יהיו לו הרגלים.
מטיל ברזל סתם. גמיש - אבל ברזל. מתכת, שאפשר שאפשר לחשל ממנה כל מה שיש
צורך בו בשביל המכונה הלאומית. חסר גלגל? - אני הגלגל. חסרים מסמר, בורג,
גלגל תנופה? קחו אותי. צריך לחפור אדמה? אני חופר. צריך לירות? אני חייל.
משטרה? רופא? עורכי דין? מורים? שואבי מים? בבקשה, אני עושה את הכל. אין
לי פרצוף, אין פסיכולוגיה, אין רגשות, אין לי אפילו שם: אני - האידיאה
הטהורה של שירות, מוכן לכל, אינני קשור בשום דבר; אני יודע רק ציווי אחד:
לבנות.
- אין בני אדם כאלה, אמרתי.
- יהיו.
שוב
טעיתי והוא צדק. הראשון מבני אדם אלה ישב לפני. הוא בעצמו היה כזה: עורך
דין, חייל, פועל במשק חקלאי. אפילו לתל חי בא לחפש עבודת אדמה, מצא שם את
מותו מכדור של רובה, אמר "אין דבר", ומת כבן אלמוות.
(נכתב על טרומפלדור הי"ד גיבור תל-חי, אם מישהו לא זיהה)
הד תקשורתירמ"ג
כשמקימים עוד מאחז רוב רובם של הפעמים זה מופיע ב2 מהדורות חדשות לפחות וזה יוצר תודעה בציבור
כששומעים "תנועת נוער למען ארץ ישראל הקימה עוד מאחז ביהודה ושמורון זה מחלחל... ואח"כ כששומעים עוד משהו על נוער למען כבר יש בתודעה שהיא מקימה מאחזים וכך אגב יוצרים "מהפך תודעתי".
את חושבת כך?קראתיך
למה ניראה לי שזה לא באמת עושה את מה שזה אמור לעשות?
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה

כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת
קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א
אשמח למידע
איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?