...אני ועצמי:)

חשבתי קצת על החידון (אם להשתתף בו..) ועלו לי כמה שאלות.. 
1. עד כמה צריך לזכור בעל''פ? שושלות ותאריכים לדוגמא, צריך לזכור?

2. כמה זמן בערך אתם לומדים ביום? כמה פרקים אתם מספיקים?

3. מרגישים שאתם מפספסים דברים אחרים? אם כן, זה שווה את זה?

4. לגבי שאר המקצועות, התנ''ך ''תופס יותר מידי תשומת לב'' או שזה לא כ''כ הרבה ביום ומספיקים להשקיע גם בשאר?

סליחה על החקירה ותודה מראש לעונים

..מנסה להיות דוס

1. שושלות ותאריכים צריך לזכור. דברים אחרים לא חייב לזכור בע"פ אבל בד"כ מרוב שינון זוכרים קטעים שלמים בע"פ.

2. באידיאל - 5-4 שעות, הרבה פעמים יוצא פחות.

3. אני אישית לא מרגיש שאני מפספס דברים אחרים, אולי אחרים כן.

4. אני מצליח להשקיע גם בשאר המקצועות, לפעמים יוצא שיש לי מבחן גדול ואז אני לומד אליו (כמו היום לדוגמה...)

תשובהאקראי421

1. בעיקרון צריך. לא חייבים ממש בעל פה נראה לי.

2. אישית - שלושת רבעי שעה לכל היותר. מישהו פה כתב שבאידיאל ארבע חמש שעות ביום. ממש ממש לא נראה לי. אם לומדים כל כך הרבה תוך שלושה חודשים עבודה אתה מנצח בוודאות בעולמית. זה המון המון זמן.

3. אישית לא. שווה את זה זה עניין אישי...

4. תפיסת מקום של קודש היא בהגדרה לא יותר מדי בשום מצב לפי דעתי.

..מנסה להיות דוס

לפני הקורונה כשהייתי בישיבה למדתי 4-5 שעות ביום ולא רק באידיאל, למדתי יותר משלושה חודשים ולא ניצחתי בעולמי...

שלוםתתן אחרית לעמך!
1. כמו שמנסה להיות דוס ענה. ואני מוסיפה- גם שירות, ברכות (יעקב ומשה בעיקר) או פסוקים דומים *כדאי* לזכור בע"פ, כי לפעמים יש קטעים/ביטויים דומים שזכירת הניסוח בע"פ תעזור לזכור את ההקשר
----------
(דוגמה לפס' דומים - "הסירו את אלהי הנכר אשר בתוככם/הסירו את אלהי הנכר אשר בקרבכם/ הסירו את אלוקי הנכר מתוככם, "ושפט בין הגוים והוכיח לעמים רבים וכתתו חרבותם..."/"ושפט בין עמים רבים והוכיח לגוים עצומים עד רחוק וכתתו חרבותיהם...")
----------

2. אצלי זה תלוי זמן, בחופש האחרון שאפתי ל5 שעות, והרבה פעמים הצלחתי.. בתק' הזו "הורדתי הילוך" ואני לומדת 5 פרקים ביום בפחות זמן
3. לא, ב''ה אני מספיקה הרבה דברים מעבר ללימוד
אולי הייתי יכולה יותר להשקיע בלימודים בלי הלימוד, אבל לפי דעתי זה שווה את זה (גם הקורונה עזרה עם הבגרויות)
4. אצלי התנ''ך תופס הרבה תשומת לב, למרות שבסוף אני מסתדרת איכשהו עם שאר המקצועות
עונהמדורה

1. כל החידון הוא על לזכור בעפ דברים, אבל יש קטעים שידועים בזה שעליהם השאלות הן בעיקר של זיכרון בעפ והשוואות פסוקים, השלמות פסוקים, לעומת קטעים שהשאלות הן בעיקר על תוכן. לדוגמא: ברכות - 'על מי נאמר...'

שירות - השלמות פסוקים, לרוב שאלת מילואים

מספרים חשוב לזכור. נגיד - כמה ימים, כמה מבנ"י נלחמו, כמה מתו, מתי מתו יותר...

מקומות - היכן חנו בנ"י במדבר קודם והיכן לאחר מכן, איפה התרחש הקרב הזה, חשוב להבין הבדלים בין מדינות

סיפורים - להיות בקיאים מאוד בתוכן, בסדר ההתרחשות. אחרי הרבה לימודים פסוקים דומים כבר מתחברים בראש.

יש סיכומים מוכנים שעוזרים, אפשר להכין בעצמך אם יש לך ראש לזה...

שושלות גם צריך לזכור בע"פ.

2. בעיקרון אני מול התנך איזה 4 שעות ביום לפחות, פשוט לומדת בצורה לא מרוכזת מאוד ולומדת לפעמים פרק - שניים ביום שזה קצת, כשתוך כדי אני רואה סרטים או משהו...

3. בכלל לא מפספסת. זה רק מראה לי כמה זמן לא מנוצל יש ביום, זה כלי שיעזור לכל החיים.

4. מראש אני אומרת - מי שיש לו בעיות לימודיות או ציונים ממוצעים מינוס בבית הספר, לא בטוחה שכדאי ללכת לחידון. כי א. כנראה אין יכולות לימוד וזכרון גבוהות ב. כנראה חסר כוח רצון שזה נורא וג. אחרי החידון יצטרך להשלים מלא בגרויות או לתקן וכל החיים מתחילים דרך הבגרויות... חבל לפגוע

גם אני חדשה בחידון מהשנה הזאת, אז קח את דברי בעירבון מגבל חחח

תודה רבה לכולםאני ועצמי:)אחרונה

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך