תגידו.....שרשור פילוסופיBatyam

אתן כאלו צדיקות, כאלו לביאות, כאלו עסוקות, בהריון, בבעל, בילדים.

אבל יוצא לכן לחשוב כמה הזוי המצב שאנחנו בתוכו כמעט שנה?

אני לא מדברת על הקושי והזום והשעמום והבדד והפחד.

זה נראה לכן תקין? ואמיתי מה שקורה? חוץ מלומר שנמאס לראות חדשות ולקוות שיהיה טוב,

מישי חושבת שאולי זה שקר? מרגיש לי כאילו או שמנסים להרדים אותנו ולחסן אותנו וכל זה לא אמיתי,

ואם כן אמיתי איפה הקב"ה בתוך כל זה? למה אין אף רב גדול שמדבר? אין גורם שיודע מה קורה ומרגיע?

כולם פשוט זורמים עם המצב...

אי הודאות גדולה מאד,

והריון ולידה בתוך זה זה פי 3 לא פשוט.

פעם קראתי מחקר גדול שעשו מנושא הזהבתי 123
פסיכולוגי... כשיש משהו כ"כ הזוי ושכ"כ קשה להבין ובמיוחד שאין שקיפות מלאה או שאין ידע מלא
משהו מתיישב על החור הזה ויוצר מחשבות שיכולות להתלבש בהגיון כמו שקרים פוליטיקה וקונספירציות
יש לי כמה קרובים שגרים בחו"ל וכולם אומרים שבכל מקום האזרחים המציאו משהו אחר פה חיסונים שם כי רוצים להפיל את השלטון במקומות אחרים רוצים לשלוט על האזרחים ומצד שני מדינות שהממשלה מכחישה שיש בכלל קורונה לא מדברים על סגרים מסיכות וחיסונים בזמן שאזרחים חולים ומתים.
אני חושבת שהתעסקות בנושא הזה ממש פוגע בנפש ואני מכירה מקרוב אנשים שחלו אז אי אפשר לומר שהכל שקר והוירוס לא קיים הוא בהחלט לא דומה לוירוס אחר.
חיסונים זה בהחלט נושא גדול הממשלה מבחינתה צריכה להגן על כלל האוכלוסיה ומסתכלת על המקרו גם אם זה לא תואם אנטרס של אדם מסויים.
עד עכשיו כל הדברים ששמעתי על חיסונים שבהתחלה האמנתי התגלו כשקר אז אני כבר לא מאמינה לזה.
נראה לי שפוט הדברים גדולים מאתנו ובנושא הזה אנחנו צריכים להסתכל על עצמנו על המשפחה לנסות לשמור על שפיות בתוך כל ההזייה הזו
הזיה בהחלטBatyam

אבל איפה הרבנים?

יש רבנים שמדברים על דינים קשים ואין אף אחד שירגיע ויתן חיוך מועט על פנינו.

רבנים אחרים מתעסקים סתם בדברי תורה רגילים כאילו הימים נורמליים.

העם זקוק לאיזה משב רוח.

חשבתי שהמשיח מגיע ועודני מאמינה אבל מתחיל דיבור על סגר בחנוכה ומרגיש כאילו מה קורה?

מי שומר עלינו? מי ישמח אותנו? במה נשמח? הכל סוגר כזה.

ממש מבינה אותך ..בתי 123
אני בכלל גם בבלגן אישי בתוך כל הכאוס הזה לא מצליחה לחשוב בצורה שפויה.
אולי תפתחי שרשור חיזוק?
איך מוצאים את הטוב בהכל איך מתחזקים באמונה..
מי שומר עלינו? מי ישמח אותנו? במה נשמח? - אנחנו!!!מיואשת******

לאורך כל הדורות היו אנשים שקמו ועשו. 

ואנחנו צריכים להיות האנשים האלו

ולא לחכות שישמחו ושישמרו ושיעשו לנו.

כל אחד ואחת יכולים וצריכים להיות הנחשון בן עמינדב שלה. של המשפחה שלנו.

לבקר הורים ולדאוג להם

ליזום פעילויות לילדים

לעזור לעסקים קטנים כמיטב יכולתנו

לשים חיוך ולמצוא את הטוב

אם כל אחד יפעל  בקטנה ביכולת שלו, העולם יתמלא בחיוכים ודברים טובים

מרחף

ולהתפלל לה' שישמור עלינו ויעשה הטוב בעיניו...לפניו ברננה!
עבר עריכה על ידי לפניו ברננה! בתאריך כ"ד בחשון תשפ"א 00:21
בסוף זה הוא שמנהל את העולם. והוא שממציא את ההזיה שאנחנו בה.

ואני מאמינה, שאם מתרגלים להסתכל על העולם באופן הזה, במשקפיים של אמונה, רואים אותו בכל מקום.

(סליחה שהגבתי ככה.. אני קצת מפוזרת הערב, @בתי 123 היה חשוב לי להוסיף את העניין של התפילה, ומזה נזכרתי בעוד משהו שרציתי לכתוב ל@Batyam)
איזה תגובה יפה ישר כוחרויטל.

מסכימה ממש! חושבת שמה שאני מרגישההריון ולידה
זה שמאחר וזה רק בידיים שלו.אני אישית לא מאמינה שיש מקום לחיות שנה שלמה בפחד וחרדה
לחשוב כל הזמן וואי אולי זה מדבק וואי הוא התקרב אלי לרגע והוא בלי מסכה אימאל'ה
לכלוא את עצמך ואת הילדים בבית ,להפסיק התנהלות בריאה של חיים באופן מתמשך- בעיני זה לא נכון ולא מה שה' רוצה
מאמין עושה השתדלות- לא להתקהל המונית, לשים מסכה במקום סגור וכדומה

אבל מבחינתי
אני לא חיה בקורונה
ולא מפחדת ממנה
מאמינה שאם אדבק- זה מה שמדויק לי
במילא גם מי שנזהר נדבק לפעמים
ולא להדביק- זה אומר רק עוצר מתמשך אין באמת דרך למנוע את זה כשאין תסמינים

אני לא מאמינה בקדושת החוקים בנואשא מאחר וכולם מנוהלים סביב סדרי ערכים ועדיפויןת של הממשלה שלאו דוקא הולכים בקנה אחד עם האמונה ודרכה של תורה וקם לא עם השקפת עולמי

וגם התחושה שהחוקים לא ברורים- היא כי הם באמת לא מנוהלים באופן שהשיקול הבריאותי במקום הראשון
הוא נדחה מפני ערכים אחרים לפעמים וזה בסדר
אבל לדוגמא
אם כשמישהו מצטלם נגיד למצלמה מותר לו להוריד מסכה כדי שיראה טוב.. אבל אף אחד לא אמר שהוירוס לא יכל לעבור בזמן הזה
אז בעיני באותה מידה יש הגיון גם בלנהל סיכונים לפי ערכים חשובים לך- חברה לילדים או לעצמך,תפילה,וכו
ממש מסכימה!!לפניו ברננה!
את משווה אמצעי תקשורת לכלל האזרחים בעולם??אמאשוני
ברור שכשיש שדר שמוריד מסכה כדי לדבר זה מעלה את סיכון ההדבקה,
אף אחד לא יטען שלא.
אבל יש ניהול סיכונים.
את מבינה מה המשמעות שלא יהיו כתבות חדשותיות מצולמות???
זה סיכון ששווה לחברה לשלם אותו בדיוק כמו ששווה להכניס רופא למחלקת קורונה.
גם לשלוח חיילים להילחם זה סיכון אז נשאיר אותם בבית?
או שנגיד שאם לחיילים מותר לנוע בחופשיות בזמן הפגזת טילים אז זה אומר שאין סכנה ומותר לכל האזרחים לצאת??

ממש אי אפשר להשליך מהחלטה שנוגעת לתפקיד חיוני מסויים על כלל האוכלוסיה. זאת השלכה מסוכנת מאוד!

גם אם יש החלטות ממשלה תמוהות וגם אם יד סדרי עדיפויות שונים שאת מאמינה בהם,
אסור כאזרחים להפר את הכללים מהסיבה הפשוטה שאם כל אחד יעשה דין לעצמו תהיה פה אנרכיה וגרוע פי מיליון.
לכן יש חוקים וצריך לעמוד בהם גם כשלא מסכימים איתם.
אני לא רמרתי שעל זה מבוססת כל תפיסת עולמיהריון ולידה
זה סתם היה משפט דוגמא-
ולא מדובר אגב רק בשדרן במהדורת חדשות(שסליחה אבל גם זה לא חיוני בעיני אגב ואם באמת היה בחדר פחמן רעיל הוא לא היה מוריד ומדבר עם מדכה ועדיין היו שומעים אותו)
אלא כל מי שמתראיין סתם לדבר על שטויות גם מותר לו
אז זה בהחלט ראיה בשבילי
לזה שכמו שאמרת י ש פה ניהול סיכונים
ואם אני לא מסכימה עם עולם הערכים הבסיסי של מחוקקי החוקים אני ממש לא אלך אחרי הזה בעיניים עצומות

בעיני הניהול סיכונים לשי למשל-
זה שלסגור ישיבות ותיכונים זה לבחור הרס נפשי ואיישיותי וחברתי ורוחני חמור פי כמה וכמה. ממש הרס העתיד של הנוער ויכל לגרום ןנשקים אדירים שיראו אותם רק בהמשך.
ולכן בעיני החוק שמונע מהם מסגרת נורמלית( וסבבה שיהיו בה הגבלות ותנאים בהתאם למצב) החא מעוות ומצומצם מתוך השקפת עולם חסרה.

ובעיני לכלו ילדים בבית ולא לתת להם לשחק עם חברים זה לא נכון י זה צורך חיוני
וכמו משותר למישהו ללכת לחנות סלולרי 'נחשבת חיונית ול3נות אייפון 6 ולהחשף שם לעוד לקוחות ומוכר וכו
אז גם נכון לי שהילדים שלי ישחקו אצל השכנים.כי הזה חלק מהבריאות הנפשית שלהם.

ואני לא מתירה לעצמי בגלל או כקונטרה
אהה השדרן בלי מסכה אז גם אני
שה קטנוני וילדותי

אני פועלת לפי מה שאני מאמינה בו
ובכנות כל דיבורי האנרכיה
הלוואי והיתה לאנשים כזאת יראת שמיים כמו יראת החוק
מוסר אנושי הוא חלקי ומוגבל ואני לא אתעבד אליו בשום אופן באופן טוטאלי
אני אדם הכי שומר חוק והכי עומד בכללים בנפש. אבל אם החוק יפלוש לי לחיים ממניעים לא טהורים ולא תואמים את תפיסת עולמי האמונית - אני לחלוטין לא מתכננת למחוק את האמונה שלי כי גמזו החליט משהו.במחילה

אני לא הולכת כנג ד החוק

בסגר הראשון שמרנו ה--כ---ל ממששש .אפס חברים אפס יציאות מלבד ההכרח המינימלי

עכשיו כבר לא חושבת ככה כי הבנתי שלא מדובר פה בסכנה מוחלטת אלא ניהול סיכונים
ובעיני דוקא אם היו יותר נתפסים למהות שזה להגדיר עקרונות שמירה ואותם לעגן בחוקץולא להכנס לאנשים לחיים ולרמוס כל כך הרבה צרכים אנושיים פשוטים ועקרוניים או צרכים אמוניים או פיזים..

אני לא מוחקת
לא מזלזלת
אבל בהחלט בוחרת

ובעיני
למה את מתכוונת כשאומרת להרדים ולחסן?לפניו ברננה!
אני לא בראש להאריך, רק אגיד שאני חושבת שדווקא בתוך האי ודאות הכי אפשר לראות את ה', כי הוא הדבר הוודאי היחיד שנשאר.. כל שאר המוסכמות הבסיסיות נעלמו.. אפילו הזמן, את אומרת ניפגש בתאריך x ואז יש בידוד או סגר...

לדעתי אנחנו בדיוק בתוך ניסיון של אי ודאות, של הליכה בחושך. של עולם שהתמכר לידע ולתחושה של "כוחי ועוצם ידי" ופתאום שום דבר לא יציב ולא ידוע מראש..

האמת, שבתחילת הקורונה שמעתי כמה שיעורים של רבנים שהתייחסו לנושאים האלו, השיעור הכי יפה היה של רב שאני לא מכירה, אז לא יכולה להפנות...
בדיוק!Batyam

יש כזה מדרש "בניי יגידו לאן נלך ונבוא לאן נלך ונבוא? וה' ירגיע ויגיד לא עשיתי כל זאת אלא בשבילכם".

אבל זה מרגיש כאילו אנשים מתעסקים בעוד חנות ופרנסה ומה שנסגר ונפתח והילד בזום ואני זקוקה לראייה בעיניים יותר אמוניות.

'ורה פה משהו עצום ואף אחד לא באמת יודע מהו. ולמי להאמין.

ולגבי ה'? מסכימה איתך ממש עם מה שכתבת אבל כמו שאומרים "שלא נאבד באורך גלותינו" כי אם זה כ"כ הרבה לחכות לא ישאר את מי לגאול.

באמת מצב של עלטה.

אני חושבת שאף אחד זה באמת אף אחד לא יודע לאן ה' מכווןלפניו ברננה!
את הסיפור ואפשר אולי רק לנחש.

אני עונה לך כאן דבר שמבחינתי- ככה אני מחזקת את עצמי, אבל ממש אבין אם לא תקבלי.. לאורך הגלות וההיסטוריה של עם ישראל, היו הרבה מאוד מצבים של אי ודאות בצורה קיצונית יותר, לאורך יותר זמן, יותר חשש מבחינת קיום (מזון, קריזה של איזה איוון שקם שיכור ורוצה להוציא את חמתו על השכן היהודי, שלא נדבר בכלל על השואה...). אנחנו מאמינים בני מאמינים! מאמינים שהכל הולך למקום טוב. לא יודעים למה זה ככה, לא יודעים איפה אנחנו בתוך הסיפור הזה, נכון. לא יודעים. לא יודעים מתי זה יגמר. נכון, ה' מנע מיעקב לגלות לבניו, ובעקבותיהם לנו, את הקץ.
ה' רוצה להעביר את העולם תהליך בשבילינו. הוא לא רוצה שניגמר ונאבד. הוא לא רוצה שנתייאש באמצע התהליך שאנחנו עוברים...

האמת, עכשיו כשאני כותבת לך, אני מרגישה שיש פה קשר מאוד חזק לאי הוודאות שהייתה לכם ישראל במדבר. כל כך תלויים בה' שהלחם למחר יגיע רק מחר. שפתאום הענן עולה וצריך לקום וללכת. לחיות 40 שנה במחנה אוהלים. לשדרג את האוהל? להוסיף לו עוד חדר, או שמחר בבוקר נצא לעוד מסע?
זה היה ניסיון כדי לחזק את עם ישראל באמונה.. אני מאמינה שגם אנחנו יכולים להתחזק באמונה.

ושוב סליחה על חוסר הסדר.. העייפות
בדיוק להיפךאמאשוני
מבחינה אמונית מרגישה שזה הדבר שהיה צריך לקרות לאנושות.
עם כל הכוחי ועוצם ידי. גם בכלכלה, בתעשייה הרפואה בהכל..
אנשים היום לא מאמינים שה' הוא מרפא לכל.
כל דבר משייכים ליכולות הרופאים
(לא שאני מזלזלת בחכמה האנושית וביכולות הרופאים והמדענים)
אבל הזמן שזה לוקח וכל החוסר וודאות- יש מנהיג לעולם.

רק תחשבי על תרבות הצריכה המטורפת שהשתלטה על העולם המערבי טרום קורונה מה שבא לי אני מזמין בשניה באמזון ומגיע לי תוך יום יומיים לפתח הבית. (בישראל אמנם לא הרגשנו את זה ככה אבל גם פה תרבות הצריכה לא הייתה מרוסנת)

בבת אחת העולם השתנה. אנשים עומדים בתור לנייר טואלט, ביצים, מצות..
ועכשיו לבגדי חורף...
בדיוק מישהי אתמול שאלה מאיפה להשיג מטריה ספציפית עם איזה מותג ומשהו מיוחד לילד-
ואני קוראת ושואלת את עצמי אם שום דבר לא השתנה.. תגידי תודה בכלל שמוכרים מטריות בחנויות חיוניות.
פתאום לא משנה הצבע והדוגמה ולמה לחברה שלי יש כזה.. רציתי בדיוק כזה..
פתאום הולכים עם סנדלים וגרביים כי זה מה יש.
הבת שלי לובשת שבועיים את הקפוצ'ון של אחיה שגדול עליה בשתי מידות- כי זה מה יש...

פתאום הכלכלה לא צומחת בקצב מסחרר פתאום אתה מבין מה זה חיסכון לעתיד..
משהו שהדור הצעיר שלא חווה את משבר 2003 פשוט לא מכיר. (גם אז המשבר פחות הורגש בארץ מאשר בעולם)
אז נכון שהייתי מוותרת על תקופת הלמידה הזאת. אבל אל היא פה, אז צריך לנצל אותה לאיפוס מחדש של ההעדפות האנושיות שלנו שכמעט יצאו משליטה בדור האחרון.

אני באופן אישי הרגשתי את זה מאוד כשבמרץ עמדתי בצומת דרכים לקראת החלטה בקריירה. מודעות דרושים מפתות מכל עבר, שלחתי קו"ח והתראיינתי למשרות על שכר גבוה מאוד כשכל משרה מתחרה בשניה..
הראש כבר מסתחרר מהאפשרויות. בפה כבר מורגש הטעם של השכר הגבוה,
ופתאום ביום בהיר אחד.
בום!
סגר. בעלי פוטר. הילדים בבית. המשרות נעלמו בבת אחת (ואני מדברת על כעשר משרות ביום רלוונטיות בשבילי)
פתאום אתה מעריך את מה שיש לך. משקיע יותר. מבין ששון דבר לא ברור מאליו. שומעת מעמיתי למקצוע כמה איבדו את מקור פרנסתם. אנשים מוכשרים.

פתאום שוב דבר לא מובן מאליו..
השוק בתחום שלי לא התאושש ולא קרוב להתאושש.

אני לא חיה באשליות וברור לי שתוך שנה שנתיים אחרי סיום מדבר הקורונה המשק יתאושש והצמיחה תתקן את עצמה.
אבל אני מקווה שמבחינת ההליך הנפשי משהו יישאר. אנשים יספגו את הצורך לדאוג ליום אפרורי ולא להוציא את הכל כאן ועכשיו...
כתבת מקסיםoo
באמת כתבת מקסים אמאשוני-אז לאן זה לוקח אותך באמת?Batyam

תשובהאמאשוני
בפן הפרקטי זה לקח אותי להחלטה על הריון.. אם כבר לא להחליף מקום עבודה אז לנצל את זה לדברים אחרים
בפן האמוני להתחזק באמונה שיש מנהיג לעולם. ברצונו יהיה פה שפע, ברצונו יהיה פה כאוס.
ברצונו נהיה כלכלה חזקה, ברצונו נהיה כלכלה שברירה.
בפן הנפשי להסתפק במועט. להסתדר עם מה שיש. לשבור את הראש למצוא פתרונות.
לא יכולה להריח בשרי? אי אפשר להתארח? אז נגיש פסטרמה בארוחת שבת.. זה- מה- יש!!
רוצה תתמודדי, לא רוצה תבכי.. פתרון קסם לא יהיה.
החיים נבנים בעשר אצבעות. ואנחנו עדיין בעיצומו של המשבר. החורף עוד לפנינו אתגרים עוד יבואו...

"נלמד לחיות עם מה שיש, לא נחפש דבר אחר
אבל נמשיך ונבקש מילת תפילה אחת יותר,
מתי נהיה יותר קרובים..."
האמת לא מבינה את השאלהעמקאביב
מבחינת מחלות, היו ועדיין יש הרבה מחלות מסוכנות.
יש והיום מלחמות קשות. למה דווקא קורונה גורמת לך להרגשה הזאת? סליחה אבל מההתחלה כל הדיבורים שקורונה זה סימן למשיח בעוד שבועיים נשמעו לי שטויות לגמרי.
ונמאס מקונספירציות. יש קורונה. היא נגיף, בדרך כלל היא עוברת בלי בעיות אבל יש אחוז אנשים שאצלם היא גורמת לסיבוכים. ולמערכת בריאות אין מספיק צוות ומקום לטפל בכל אלו שיכולים להסתבך בו-זמנית. וגם לטפל בחולים אחרים. בגלל זה סגר ו מנסים למצוא חיסון.
מה עוד יש לדשדש בזה?
אני רואה שהשאלה שחוזרת בכמה תגובות פהאמא ל6 מקסימים
היא:
אם... אז איפה הקב"ה?
אני דווקא חושבת שכל זה בא להראות לנו בדיוק איפה הוא ואיפה אנחנו...
ב"ה התרגלנו שהכל הולך לנו לפי התכנית (פחות או יותר), רובנו עובדים, מסודרים בחיים, וגם אם פה ושם יש בעיות קטנות, אז אנחנו יודעים מה ואיך לעשות כדי לפתור אותן. אנחנו בדור של שפע גשמי, יש המון פליטים בעולם ואף לא פליט יהודי אחד, שזה משהו שלא היה לאורך כל ההיסטוריה.
אין עבדות מצרים, אין עבדות לרומאים או ליוונים, אין שואה, יש הרגשה כללית כזו שהכל תחת שליטה. אפילו אם יש טילים או פיגועים חלילה, ההרגשה היא שזה בידיים שלנו, אם רק יעשו מה ששר כזה או אחר אומר שצריך לעשות, נשתלט על הכל ויהיה בסדר.
ודווקא עכשיו, שיש את הקורונה, וכל העולם במצב של חוסר אונים, לא יודעים מה לעשות ואיך לעשות, פתאום לא הכל ברור מאליו, פתאום אנשים לא יודעים ממה יתפרנסו מחר או בעוד חודש או בעוד שנה, פתאום אנשים מרגישים שהם מאבדים שליטה, ואז מתעוררים לפנות לקב"ה ולסמוך עליו, כי אי אפשר לסמוך על אף אחד אחר.
זו הסיבה שבזמן השואה אנשים התחזקו באמונה, כי לא היה על מישהו אחר להישען, לעניות דעתי כמובן.
ולכן אני חושבת, שהקורונה היא בדיוק התשובה ל"איפה הקדוש ברוך הוא", הוא פה והוא מנער את הקרקע שאנחנו עומדים עליה, כדי שנזכור שגם כשהכל טוב, זה ממנו ולא משום מקום, ושרק הוא יציל אותנו מהמצב הזה.
וזה מה שצריכים לעשות עכשיו, להתחזק באמונה ובתפילה, מעשים טובים, וכו' כדי שהוא יגאל אותנו מהגלות הקשה הזו, וגם עצמינו..
תקין- לא. אמיתי- מאוד.באורות
זה מבאס וזה סיוט. אבל אין לי ספק לרגע שזה קיים. וצריך ללמוד להתמודד עם זה, כל יום לבדו בהתמודדות כי לחשוב על התמודדות למרחקים מוציא את הרוח מהמפרשים.
אין גורם שיודע מה קורה ומרגיע כי אף רב גדול לא יודע מה באמת יהיה. צריך במקרה הזה להצמד לאלו שמבינים במגפות, אין הרבה כאלה שמבינים באמת כי ב"ה הדור שלנו לא חווה אף מגפה עד עכשיו, אז לומדים התמודדות תוך כדי התהליך.
ולגבי איפה ה' בתוך זה? בדיוק איפה שהוא היה בגירוש ספרד, באינקוויזציה, ובשואה. העם היהודי עבר דברים גרועים בהרבה מאיזה וירוס קטן שמונע מאיתנו מפגשים משפחתיים וללכת לחנויות. צריך גם קצת ענווה ופורפורציות.

עצה שלי- תתרחקי מסרטונים ביוטיוב. הם מאוד מניפולטיביים ולכי תדעי מה המטרה האמיתית של אלו שעשו אותם, אם כבר מדברים על קונספירציות, יש הרבה מאוד אנשים שיש להם אינטרס שיהיה בישראל כאוס וחוסר אמון במנהיגות.
אהבתי את התגובה הנפלאה שלך, והעצות בפנים, לקחת בביקורתיותקרן-הפוך
את הסרטונים באינטרנט!
יש דברים שלעולם לא נבין,האם מישהו בעולם יכול להבין את השואהרויטל.

מה שנישאר זה רק האמונה בבורא שהוא יודע מה שהוא עושה,

רק אנחנו כן צריכים להיזהר ולהישמר, ובעזרת השם הכל יגמר

והכל יהיה טוב אמן.

תסתכלי בהיסטוריהתיתי2
האם ההיסטוריה תמיד היתה נינוחה ומלאת שפע כמו לפני הקורונה? ממש לא.
היו פה שתי מלחמות עולם לפני מעט שנים (ביחס להיסטוריה) יש עוד אנשים שחיים ביננו והיו שם.
אז קורונה?...
תקופה מאתגרת קצת אבל היא תעבור וישארו הסיפורים.
כמו רעידת האדמה בצפת, מלחמת השחרור והצנע ויום כיפור והאינתיפדה (!! זוכרת? לא מזמן והיה הרבה יותר קשה) והאינפלציה של שנות ה70 ורצח רבין ופינוי ימית וגוש קטיף...

לתוך מציאות שונה אפשר בקלות להסחף לקונספירציות והזיות שונות.
מגיפות היו בהיסטוריה.
המצאת מגיפות או המצאה של דבר גדול שסוחף את העולם כדי להפעיל מניפולציה על האנושות - זה לא היה. וגם בלתי סביר בעליל שיהיה.
תבחרי מה יותר הגיוני בעיניך.
המציאות או סרטונים ביוטיוב.

העובדה שיש רוע בעולם היא עובדה נכונה.
יש רוע ויש מניפולציה.
האם אנחנו מאמינים שהרוע כל כך חזק שהוא סוחף את כל העולם?
או שאנחנו מאמינים שסה"כ הטבע האנושי טוב וטבעי, אי אפשר לנצח אותו ברוע, לא משנה כמה כסף שופכים על מאבקי תודעה - בסוף הטבע האנושי מנצח (עיין ערך קריים מיניסטר... ילכו כמו שבאו, ארה"ב חזקה מזה).
את הבטחון הזה בה' ובניהול שלו את המציאות אפשר ללמוד בהיסטוריה, וכדאי גם ללמוד את "למהלך האידיאות בישראל". יש שיעורים של הרב לונדין בערוץ מאיר ויש לו גם ספר.
בעיני, להתמלא בפחד ואימה מקונספירציות, מלבד חוסר התועלת, זה גם יצר רע כזה שפועל בעיתות משבר... די, המציאות בריאה וחזקה הרבה יותר מזה.
תוך שנתיים את מקבלת פרופורציה על הקורונה וחוזרת לחיים רגילים.

אני הייתי מאלה שהרגישו שהקורונה היא ממש שינוי סדרי בראשיתמתואמת
ושלכן הגאולה צריכה להגיע אוטוטו, והיא זו שתסיים את הכול.
אח"כ קצת התפכחתי... (עדיין מאמינה בבוא הגאולה כמובן! אבל לאו דווקא בהקשר הקורונה) והגעתי למסקנה שאנחנו עתידים לחיות עם הקורונה עוד הרבה זמן, וזה מה יש...
אבל לאחרונה קראתי קצת על השפעת הספרדית - וקיבלתי קצת עידוד. מסתבר שהמגפה הזו, שהייתה אחת הקשות בהיסטוריה, נמשכה בערך כשנה פלוס. גבתה הרבה מאוד קורבנות לצערנו... אבל בסוף היא הסתיימה!
ומכאן אני מאמינה שגם הקורונה תדעך מתישהו... פעם שמעתי שהרבה מגפות הן כך - מתעצמות ומתעצמות עד שמתחילות לדעוך ולהיעלם.
אני די נאחזת בתקווה הזו עכשיו... כי כבר די נמאס לי מ"מפרשי הסנטר" הללו... (ככה כינו את המסכות בזמן השפעת הספרדית )
לא הייתי בונה על זה שהמגיפה תיעלם מאליהאמאשוני
זה נכון שפעם זה מה שהיה משמיד מגפות, שהאוכלוסייה מתחסנת בחיסון עדר טבעי.
אבל היום בוחרים להאט את קצב ההדבקה במודע כדי לחסוך בחיי אדם עד שיפתחו חיסון במעבדה ולא חיסון טבעי.
לכן אי אפשר כ"כ להשוות מבחינת משך הזמן שהמגיפה השתוללה. כשעוצרים אותה היא מתפשטת פחות מהר ולכן על ציר הזמן ייקח יותר זמן.
למה את לוקחת לי את התקווה??מתואמת

סתם... אני יודעת שאין הרבה סיכויים שיקרה ככה גם עכשיו, ובכל-זאת מעדיפה לקוות שהקורונה תיעלם מאליה... או שתבוא הגאולה ותגאל אותנו ממנה... (כי על חיסון שמפותח בתנאי לחץ אני לא בונה )
וואי, כל המציאות הזאת רק מחדדת לי כמה הקב"ה מנהל הכלהעוגב
זה התחיל בבחירות החוזרות, שכבר הרמנו עיניים למעלה וידענו שרק הקב"ה יכול לדייק ככה את המציאות. ןאז עם הקורןנה ה רק התחזק, וככל שהזמן עובר והעולם יוצר מבולבל, משהו בי הרבה יותר רגוע, אין אשליית שליטה של בשר ודם, לא טראמפ ולא ביידן, לא נתניהו ולא גנץ. אף אחד.

מה אני עושה עם זה? משתדלת להיות בצד המיטיב, זה הכל. ואם זה אומר לשים מסיכה ולהמנע מהתקהלויות, אז אעשה את זה. ואם זה אומר שאתפלל על המנהיגים שלנו שיהיו להם חכמה בינה ודעת להוליך אותנו נכון, אז אתפלל עליהם. ואם זה אומר להפסיק להאשים אחרים, ולהבין שכולנו אנושיים וכולנו מבולבלים לחלוטין, וזה נוגע גם לאנשים בדרג הגבוה יותר של ההנהגה (כן כן, הם אנושיים כמונו, וכל החלטה שיחליטו ממילא תגרור אינסוף ביקורת מצדדים שונים, בטח בסטרס הזה..), אז אני אשתדל לשים לב לזה ופחות לשפוט את מי שסביבי, בטח ובטח מגזרים שלמים.
וזהו, לנשום עמוק עמוק,
וכשקשה, וקשה- להרים עיניים לקב"ה ולבקש ממנו כוחות, כי ממילא הוא מקור הכוחות כולם, ולסמוך עליו.

**שלא ישמע מתנשא או קל, אבל באמת, אנחנו עוברים פה תהליך, בואו נהיה נוכחות בו.
או כמו שאמרה סיוון רהב מאיר (ציטוט חופשי)- מאז הקורונה הרבה אנשים אומרים "מה המסר של הקןרונה", ככה וככה או ככה וככה, אבל בתכל'ס- נראה שהמסר של הקורונה הוא לחפש את המסר. להכיר בזה שיש משמעות מה שאנחנו עוברים..
ואו לגזור ולשמור!!לפניו ברננה!
אהבתי ממש את התגובה שלך
אכן נקווה שהטוב בוא יבוא-פשוט בניתי על גאולהBatyam

שמתמהמהת ונדחית מחג לחג...

לפניו ברננה!
מזכירה שאנחנו לא יודעים את הקץ...
צריך וחשוב להאמין ולקוות, אבל שלא ייעשה אותנו אם זה לא קורה בזמן שחשבנו שיקרה. אף אחד לא הבטיח לנו שזה יהיה בזמן זה או אחר. רק רק רק שזה יהיה!!
⁦❤️⁩😍😘
את יודעת?העוגב
עשיתי ש"ל עם קשישות, והן, מבחינתן, כבר זכו לגאולה, נשים ששרדו את השואה וכל מיני פרעות שונות, והנה הן זוכות לגדל נכדים ונינים בארץ ישראל.
זה היה לימוד מאוד גדול בשבילי, שגאולה זה לא בהכרח זבנג וגמרנו. גאולה זה מבט אמוני, זה תהליך, זה כל כל הרבה מעבר.
ועוד לימוד גדול שהיה לי מהן- הן, שלא היה להן כלום, רואות בעצם קיום העם היהודי בא"י את הגאולה. אנחנו, שגדלנו ככה, כבר מסוגלים להרים את העיניים גבוה יותר, ולשאוף ל*איך* יתקיים העם היהודי בא"י.
בכל פעם שאני מראה לבת שלי מנופים או טרקטורים וכאלה, אני אומרת לה שאנחנו זוכות להיות בדור שבונה את ירושלים. וזה מהמם.

יש אינסוף דעות של איך ומתי תבוא הגאולה, יבוא משיח, וכ'ו. אין בי את היכולת להכריע.
אבל כן יש בי את האמונה בקב"ה שאם הוא הבטיח- הוא יקיים. ואני רק מתפללת שהתהליך יגיע ממקום טוב, ושנזכה להיות שותפים בו.
לא חושבת זה שקראמא וגם

ודווקא מרוב שזה הזוי נראה לי שה' הכי שם.

מארגן לנו הפתעות

אבל אין ספק אנחנו חיים בזמן הזוי ביותר

(ומצד לישי: מעדיפה אותו על זמנים הזויים אחרים שהיו בהיסטוריה...)

זה נראה לי בעיקרבת 30
כמו כמה דברים.
א. התנהלות מאוד לא הגיונית ולא מובנת של השלטון, שגורמת להמון תסכול וכעס בקרב הציבור. וגם לתחושה ש''עובדים עלינו''. אולי בצדק לפעמים, אין לי מושג.
ב. מעבר לזה- ברור שזה יד ה'. למה, ומה יצא מזה בדיוק- אנחנו עוד לא יודעים לגמרי. רק מתחילים להרגיש ניצנים של ההשלכות של זה.
אבל אלו השלכות מעניינות. מעולם של רווחה ושפע מיותר, עוברים לעולם צנוע יותר.
מעולם שמתנהל מחוץ לבית, עוברים לפוקוס הרבה יותר משמעותי על המשפחה והבית.
מעולם של מירוץ החיים האינסופי שמדחיק קשיים טבעיות, עוברים למצב שכל הקשיים פתאום צפים, דורשים את שלהם.

זה לא פשוט בכלל, המצב הזה.
וכולם כמעט מושפעים ממנו.
אבל זו הזדמנות. וכדאי לנצל אותה.

(יופי..עכשיו נראה אותי...)
ואגב, גם רבנים מדברים על זה פה ושם.
רוצה גם להוסיףבארץ אהבתיאחרונה
כתבו פה דברים כל כך אמיתיים ונכונים. רוצה להוסיף עליהם גם כמה מהמחשבות שלי.

בהתחלה של הקורונה באמת היו המון דיבורים על גאולה. פתאום הרגשנו איך הקב"ה יכול לשנות דברים ברגע. הרגשנו במוחש איך פתאום העולם יכול לשנות צורה מול העיניים שלנו, דברים שלא היינו חולמים שיכולים להיות פתאום קורים.
אבל עם הזמן התחושה הזו כבר מתקהית. היתה ציפיה שכמו שברגע אחד נכנסנו לסגר ולמציאות הזויה, כך גם ההמשך יבוא בפתאומיות, ובצעדים גדולים לקראת הגאולה.
אבל הגאולה השלישית היא לא כמו גאולת מצריים.
"כי לא בחיפזון תצאו ובמנוסה לא תלכון, כי הולך לפניהם ה', ומאסיפכם אלוקי ישראל"
והקב"ה מכוון את כל מה שקורה בעולם לקראת הגאולה, לאט לאט, בתהליך עמוק של שינוי ותיקון העולם.

באחד השיעורים ששמעתי בתחילת הקורונה (אולי אני אמצא אותו ואשתף בהמשך), הרב ראובן ששון הזכיר את מה שאנחנו אומרים בברכת יוצר המאורות - "בעל מלחמות, זורע צדקות, מצמיח ישועות…". מלחמה זה לא סתם מריבה בין כמה עמים. הקב"ה הוא בעל המלחמות, ועל ידי המלחמות הוא זורע צדקות ומצמיח ישועות. וכל מה שהוא עושה בעולם מכוון בסופו של דבר לתיקון השלם שלו בגאולת עמ"י.
אז מה שקורה עכשיו זה לא מלחמה. מצד אחד זה הרבה פחות סבל וסכנות מאשר במלחמה, אבל מצד שני במלחמות יש גם לפעמים אנשים בעורף שלא באמת מושפעים מהמלחמה, ועכשיו כל בית מושפע, לכל אחד יש השלכות ישירות על החיים שלו. אז דבר כזה גדול, זה בוודאות מהלך שהקב"ה מתכנן, שהמטרה שלו בסופו של דבר היא לזרוע צדקות ולהצמיח ישועות.

אני חושבת שכמו שכתבו כאן, אפשר ממש לראות איך הרבה דברים מהותיים השתנו בעולם לטובה.
ואני חושבת שמעבר למה שכבר משתנה מאליו בעקבות המציאות שנכפית עלינו, אולי צריך להתבונן ולחשוב מה עוד ה' רוצה להגיד לנו, באיזה מישורים הקורונה פוגשת אותנו, ששם אנחנו צריכים לתקן יותר. להתאמץ להקשיב למה שה' אומר לנו ולתקן את מה שאפשר, כדי שהתהליך שקורה פה יתקדם יותר. ומתוך אמונה שכל צעד שאני עושה, משפיע מעבר למה שאני רואה.
הדסה עין כרםרקאני

אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות

וכן אם עדיף שערי צדק או לא למי שילדה בשניהם

תודה!

ילדתי רק בהדסה והייתי ממש מרוצהסטודנטיתאמא
מה חשוב לך לשמוע? איזה נקודות מעניינות אותך? אני אשמח לענות רק תכווני קצת
בלידה הקודמתרקאני

ילדתי בשערי צדק

והעברתי המון המון שעות של צירים בלתי נסבלים במיון

כי לא הייתי פתיחה 4 אלא 3.5

לא נתנו לי חדר לידה עד שביקשתי אפידורל

אז חשוב לי לדעת דבר ראשון ששם יש סיכוי שיתנו גם אם אני פלא פתיחה 4 ולא רוצה עדיין אפידורל

וגם כמה נורא להעביר שם צירים במיון?

כי בשערי צדק זה היה מזעזע

וגם שהמיילדות (עברתי כמה וכמה עד שילדתי) יהיו אנושיות ומכבדות

ויקשיבו לי בלי להתנשא עליי

והרופאים כנ"ל

והמחלקה

איך זה בלי ביות? ואיך זה עם?

כמה יולדות בחדר?

כמה פרטיות?

כמה נותנים למלווה להיות איתי?

אני אנסה לענותסטודנטיתאמא

לגבי אפידורל לא לקחתי והכניסו אותי לחדר לידה הרבה לפני פתיחה 4 בשביל שתהיה לי מקלחת צמודה פרטית. לא ממש העברתי צירים במיון, העברתי קצת במחלקה ואז בחדר לידה. המיילדות היו מדהימות אחת, רופאים לא ממש פגשתי כי ב"ה הלידה הייתה טבעית ובלי סיבוכים, פגשתי רופא במיון ובפעם הבאה רק כשבאו לתפור. מי שפגשתי היה אחלה ממש, שאלו לפני כל דבר שעשו והסבירו מה עושים.

הייתי ביות מלא והיה מוצלח, כן התאכזבתי קצת מהמענה בנושא ההנקה, ציפיתי ליותר נוכחות של יועצות הנקה. רוב האשפוז שלי היה בשבת אז אולי בגלל זה והאחיות כן השתדלו לרוב לתת מענה בנושא. הייתי במחלקה החדשה שתיים בחדר חלק מהזמן אבל רוב הזמן היינו לבד, יש גם חדרים פרטיים לחלוטין, לא זכינו;) בכל מקרה החדר היה מהמם! נתנו לבעלי להיות איתי 24/7 וגם אמרו לי שלא שואלים את החברה לחדר אם אפשר כי זה זכותי כיולדת שיהיה לי מלווה (היא גם הייתה עם בעלה), כן אסור למלווים להתפנות בשירותים בחדר שזה לגמרי הגיוני.

וואו תודה רבהרקאני

נשמע טוב

הלכת לסיור לפני הפעם הראשונה שילדת שם?

לא, לא הרגשתי צורךסטודנטיתאמא
רקאני

ידעת כשהגעתם בדיוק לאן ללכת ?

איפה חונים?

אני מפחדת להיאבד שם  חחח

מובן ממשסטודנטיתאמא
זה השיקול היחיד בעיני ללכת שם לסיור, אני הגעתי עם אמבולנס (התחיל לי דימום שחששתי ממנו) אז לא נתקלתי בבעיות. אולי אם לא מכירים שווה ללכת...
עונה על מה שיודעתאחת כמוני

הכניסו אותי פעמיים לחדר לידה בפתיחה 3.5. גם בלי אפידורל.

במיון עצמו תלוי- בשלושת הלידות ביליתי במיון כמה זמן עד שנכנסתי לחדר לידה

בראשונה היה שבת והיה שקט, נתנו לי להיות שם במקלחת והיה ממש בסדר.

בשתי הלידות הבאות מצאנו פינה שקטה יחסית צמוד למיון להעביר בה את הצירים, גם היה בסדר .

מיילדות בעיניי זה עניין של מזל/סייעתא דישמיא- בלידה הראשונה היו לי 3, השתיים הראשונות היו דיי "פרווה" והשלישית כן הרגשתי תחושת התנשאות כמו שאת מתארת.

בשניה היא היתה בסדר אבל לא הייתי הרבה זמן בחדר לידה והיה צריל בסוף התערבות רפואית, אז היא לא ככ הרגישה לי דומיננטית.

בשלישית - מיילדות מדהימות גם במיון וגם בחדר לידה. ב"ה.

אשפוז-הייתי בזמן מלחמה עכשיו, אז אולי לא משקף- החדר היה מלוכלך, לקח זמן עד שהביאו לי כרית ושמיכה. היתה רק אפשרות של ביות (שמבחינתי זה היה טוב). הצוות ברובו היה נחמד. האוכל בסדר. היינו שתי יולדות בחדר. לא יודעת לגבי מלווה כי לא ניסיתי. בהצלחה בהחלטות

תודה רבה לךרקאני

ומזל טוב

מקווה ממש שלא יתחיל עוד איזה מבצע בדיוק כשאצטרך ללדת

כי הבנתי שממש צפוף שם בזמן מלחמה

🙏💚 שיהיה בשעה טובה יקרהאחת כמוני
אני חושבת שזה בעיקר תלוי בעומס בחדרי לידהעדיין טרייה

וגם כשזאת לידה ראשונה הם חושבים שיקח לך זמן אז נותנים להסתובב יותר.

אני בלידה ראשונה הגעתי בפתיחה 4 ואמרו לי להסתובב.

אבל זה לא היה כל כך נורא ביקשתי כדור פיזו ונתנו לי להיות במקלחת של המיון אז העברתי ככה את הצירים עד שהכניסו אותי לחדר לידה.

אם מעניין אותך לידה ללא אפידורל אז החדרי לידה הטבעים שם מהממים וגם המיילדות היו ממש מעולות.

בביות מלא 2 יולדות בחדר נתנו למלווה להישאר גם בלילה.

ילדתי 2 בהדסהפצלשהריון

על הילד הראשון לא יודעת להגיד על הלידה כי ילדתי לפני שהגעתי לבי"ח. אבל אחכ ביקשתי ונתנו לי להיות בחדר לידה להוצאת השליה ולהתאוששות. והמיילדת הייתה סופר רגישה ועזרה לי עם הכול (במיוחד שאמא שלי לא הספיקה להגיעה אז היא ממש 'מלאה' את מקומה). 

השני, הלידה הייתה טובה. הכניסו אותי ישר כשהגעתי בפתיחה 5 לחדר לידה. עשו רק בדיקת פתיחה במיון אפילו לא מוניטור. לידת מיים טובה. מיילדת לא ממש בסגנון שלי אבל הייתה ממש בסדר גמור. נתנו חופשיות כמה שאפשר. בהתחלה קיבלו אותי 2 מיילדות כדי לתקתק את הקבלה מהר. קיצר, היה ממש טוב. 

והייתי עם שתיהם במחלקה ג בביות מלא. היה ממש טוב. נעים. שקט. אחיות טובות ונעימות (קצת ערביות, אבל הרוב לא). לא היה כמעט ערביות במחלקה. היינו 2 יולדות בחדר והיה ממש ממש טוב. 

היה איתי כל הזמן מלוות. ונותנים חופשי ביקורים. אם מפריע ליולדת השניה אפשר להיות בחדר אוכל הסמוך (הוא ממש קרוב) ויש שם ספות ואזור אירוח. 

האוכל בשפע. לא עפתי עליו. אבל אני בררנית מטבעי. הוא כן היה נחשב טוב. 

שעצ. לא ילדתי אבל בררתי עליו הרבה. לא רציתי בגלל העומס. בגלל שהם פחות בקטע של לידה טבעית. ובגלל העומסים (3 בחדר הרבה פעמים יכולים להיות במסדרון וגם בקבלה יכולים להתקע.)

ילדתי בהדסה עין כרםאחת כמוני

לאחרונה.

מיון יולדות וחדר לידה יחס מדהים. הגענו גם בזמן רגוע יחסית.

האשפוז פחות. אבל לא יודעת מה קורה המקומות אחרים.

מוזמנת לשאול ספציפית..

לדעתי עדיף הר הצופיםאנונימית בהו"ל

הרבה יותר זורמים עם היולדת והמחלקה מקסימה

בעין כרם דרשו ממני להיות על המיטה והיתה סטודנטית ששאלה אותי שאלות באמצע הצירים. והמחלקה היתה לא משהו

זה לארקאני

מלא מלא ערבים שם? 🙈

לא שונה מהרבה מקומותאנונימית בהו"לאחרונה
במחלקה מפרידים בד"כ 
תגידו,עוד מעט פסח

גם לדעתכן יש היום הרבה פחות מכוניות עם דגלים יחסית לשנים עברו?

לא מצליחה להבין את זה.

דווקא אני רואה מלאאארקאני

וכבר לפני שבוע וחצי ראיתי ילדים מוכרים בצמתים

אישיתאפרסקה

אנחנו בד"כ כן שמים דגלים על האוטו, השנה ספציפית לא כי שכחנו/ לא היה בחנויות במקום מספיק בולט כדי שנזכור לקנות.

מבחינת אבא שלי, מאז הגירוש קשה לו מאוד לתלות דגלים.

מענייןעוד מעט פסח

באותן חנויות ששנה שעברה כן היה?

אצלנו גם לא מכרו בצמתים, אבל כן שכנים עשו הזמנה מרוכזת וקנינו דרכם.

לא חיפשתי לעומקאפרסקה
אבל בד"כ שמים את זה בכניסה במקום בולט, ולא נתקלתי. אולי בגלל המלחמה היה פחות ייצור ויבוא? הרחקתי לכת בספקולציות 😅
אין לי מושגיעל מהדרום

לק"י

אבל אתמול ראית דגל שהוא שילוב של ישראל וארה"ב😳

הזוי.

(לא יודעת מאיפה זה בא. אולי בעקבות המלחמה האחרונה שהיא בשיתוף עם ארה"ב. אבל בואו לא נגזים).

גם ראיתי.. הגזמה מוחלטתבאתי מפעםאחרונה
האמת אנחנו השנה קנינו לשני הרכבים ושחכנו לשים.לא מחוברת
ואני האמת גם הרגשתי את זה 
מעניין... דווקא קניתי השנהבאתי מפעם
אבל אז ראיתי שאי אפשר לתלות על הרכב שלנו כי יש לו מן מגן שמש ליד כל חלון וזה חוסם... 
ילדה בת 9 עם רעשים בנשימהמולהבולה

יש לה רעשים כמו של צינון חזק בנשימה וזה בהחמרה רצינית לאחרונה

עם תקופת האלרגיות עוד טותר

והמון נזלת

בעבר היו לה מלא כאבי גרון,פנינו לאף אוזן גרון והיא אמורה לבצע צילום לבדיקת אנדואיד מוגדל

בפועל עוד לא הגענו לזה כי התלונות ירדו מצידה

אבל ממש אי אפשר לשמוע את זה, גם בזמן אכילה יש לה רעשים מאוד מאוד חזקים מהאף וכאמור לאחרונה בהחמרה

יש למישהי ניסיון עם זה?

ממליצה לבדוקבארץ אהבתי

רעש בנשימה אומר שהאוייר לא עובר בצורה חלקה. לפעמים יש לזה כל מיני השלכות, וחבל לסבול מזה.

בפנים124816

נשמע כמו חסימה כלשהי: פוליפים/שקדים/מחיצת אף עקומה וכדו'...

אלרגיה מחמירה את החסימה,

מבינה שהייתם כבר אצל א.א.ג. ושלח לבדיקות נוספות אז נשמע שאתם על זה.

במקביל בינתיים טיפול באדים, עדיף חמים (מכשיר אדים/מקלחת חמה/כוס תה עדיף עם נענע, רק זהירות מכוויות).

ספריי של מי מלח גם יכול להקל.

לקחת בחשבון שאף סתום פוגע מאוד באיכות השינה, שינה עם ראש מוגבה יכולה לעזור.

כדאי אולי גם טיפול תרופתי נגד אלרגיה, אנטי היסטמנים וכדו אבל לברר עם רופא מה מתאים לגיל ולמשקל.

תודה !מולהבולה
נשמע לכם כמו. שהוא לכיוון ניתוח?
אם בבירור וצילומים יראו שיש חסימה כלשהי124816
כנראה שימליצו על ניתוח.
לא מחייב בכללshiran30005אחרונה

הבן שלי עם תסמינים קשים של שקד שלישי/חסימה אפית - בן 14 כיום וכבר שנים שהוא סובל

עשינו צילום ויצא שיש חסימה קטנה, עשה גם את הסיב אופטי ויצא בסדר כך שלא הומלץ על ניתוח רק לעקוב וקיבל ספריי לאף

הלכנו לפרטי רופא אנושי וטוב אז סומכים עליו , כך הבדיק  עברה בסדר גמור בשבילו

וגם, הייתי בטוחה מתיון אחוז שזה ניתוח כי מה הסיכוי, אבל לא...

אצלי הוא מטופל ביישור שיניים אז יתכן שיש קשר

נשמע ממש כמו חסימה אפית, אדנואיד או שקדיםהתייעצות הריון
או גם וגם.. ממליצה לבדוק בהקדם. הניתוח ממש משנה איכות חיים, ועדיף לעשות אותו בהקדם.
תודה! נלך בהקדםמולהבולה

האף אוזן גרון טוען שהסיבה אופטי יותר מדוייק

אבל היא לא הסכימה לעשות

הבן שלי ככהניק חדש2

רעשים בלתי נסבלים

לקחתי אותו לאף אוזן גרון אמר שיש סטייה במחיצה אבל לא משמעותית כרגע בשביל ניתוח

וגילו לו אלרגיה לקרדית האבק אז הוא מתמלא נזלת דיי מהר ברוב ימות השנה.

סטיה במחיצה?מולהבולה
מה זה אומר?
המחיצה של האףניק חדש2

לא ישרה. מעט עקומה

גנטיקה מבעלי

אבל בעלי בסוף היה צריך ניתוח כי הוא גם שבר את האף אח"כ.

לידה במרכז הריון ולידה

מי יכולה לשפוך לי קצת אור ולעזור לי להחליט איפה ללדת?

עד עכשיו ילדתי בירושלים והפעם זה לא רלוונטי. למרוצ שהנטיה היא לעשות שיהיה רלוונטי ולחזור למוכר, אבל זה לא שהיה לי מדהים שם, זה פשוט מוכר...

לא אספיק להגיע לסיור בשום מקום 😵‍💫

בלינסון, שיבא, אסף הרופא?

איך הצוות? איך חדרי הלידה? הגישה טבעית בגדול? איך האשפוז אחרי הלידה? הצוות? החדרים?

שבת וכשרות - יש אפשרות למהדרין בלי להרגיש מסכנה שאוכלת מחמגשית? יש קצת אווירת שבת בשבת? דלתות ומעברים על מצב שבת או שכלואים בחדר?

תודה רבה רבה 🧡

לדעתי נשמע שיתאים לך מעייני הישועה עם אווירה שלPandi99
שבת וכשרות
אני מחפשת גם פינוק אחרי הלידה🤭הריון ולידה
אולי בעיקר פינוק אחרי הלידה 😅

העומס של מעייני הישועה לא מדבר אליי בכלל.

אם את רוצה ביות מלא אז מעייני הישועה ממש מפנק!רחללי
ילדתי במעייני הישועה וממש ממש התפנקתי.ממתקית

ולא ילדתי בביות מלא
הייתי במחלקת האשפוז החדשה, נהניתי מכל רגע. ביקשתי להישאר עוד לילה...

השאלה גם מה זה בשבילך פינוק?
אצלי זה האוכל בשפע שמוגש נקי וטעים 

חדר נקי ומפנק
אחלה תינוקיה, אחיות זורמות ממש.
מה עוד הייתי צריכה?

תודה! כמה נשים בחדר?הריון ולידה
באפס הפרדה 2..בחדר ענק ומהמםפה משתמש/ת
ורוב המזן היתי תבד לגמרי
מממ, שווה לחשוב על זההריון ולידה
האמת שמשום מה מעייני הישועה לא הייתה באופציות שלי.

נראה לי בגלל החוויות של אמא שלי משם לפני 30 שנה 😅

ואולי גם כי יש שמועה שאומרת שהם פחוצ מקצועיים אם חס וחלילה משהו מסתבך

מצטערת להגידעם ישראל חי🇮🇱

הייתה לי חוויה שחורה שם ...

חוסר מקצועיות החל מהקבלה שהרופאה אמרה לי למה העלית כל כך הרבה במשקל ,יכולת לגרום סכרת לתינוק...(ביום שבאתי ללדת..כאילו מה המשפט הזה שייך?)

להמשיך בכך שנתנו לי זירוז ללא אפשרות לאפידורל ,סבלתי 16 וחצי שעות עם צירים לידה ,ירדתי על ארבע בבכי התחננתי ואמרו לי אין מקום בחדר בכזו נונשלנטיות מחרידה...בלי להסביר מה הזירוז עושה ולמה לצפות והאם יש אפשרות אחרת ...סך הכל הגעתי עם ירידת מים, היו צריכים להכניס למחלקה בסיכון ולהמתין יומיים שתתפתח לידה וגם לא הציעו את זה...

אחר כך המיילדת חתכה אותי בצורה לא מקצועית וגרמה לי לדימום יתר וכתוצאה מכך ההמוגלובין ירד ל6 וקיבלתי מנת דם..

אחר כך באשפוז כשחמותי באה לישון איתי, הייתה שם מאבטחת שנכנסה לחדר והכריזה שהמלווים ילכו הביתה ושהיא עושה סיבוב ושהיא חוזרת שהיא לא תהיה כאן. חוצפנית ברמות התחלתי לצעוק עליה ולהגיד לה שזה לא חוקי בכלל ושתצא מהחדר שלי. אחר כך אמא שלי פגשה בה בשחרור והטיחה בה והיא עשתה את עצמה לא מבינה על מה מדובר. הייתה שם גם רופאה שהתחילה לצחוק עליי שאני מסטולה מהאפידורל כי אני אומרת שילדתי בשלישי והיא טוענת ברביעי..

בקיצור....

לא ממליצה....

ואת כל הפרטים האלה אני זוכרת היטב למרות שעברו 11 שנים לצערי.

וואו חיבוקתהילנה
אני מצטמררת מכל משפט. נשמע פשוט נוראי, סבל בל יתואר
ואו קשוח ממש, נוראימולהבולה
אז כדאי ללכת לבית החלמה אחרי האשפוזמולהבולה
בשביל הפינוק
בלינסון בפערעם ישראל חי🇮🇱

ילדתי שם 4 פעמים

לידה אחרונה תאומים

מאוד מקצועיים . הסבירו הכל בנחת ונתנו אפשרויות בחירה להחלטתי.

צוות מדהים, מקצועי ומסור. בדגש על מקצועי.

יש לך שם גם פגיה לכל מקרה.

מה גם שהמחלקות שם חדשות, יש אפשרות לבקש בחדרים הפרטיים ,מקסים שם. מרגיש בבית. כל הזמן עוקבים אחרייך ואחרי התינוק . קיבלנו שי ממועדון היולדות שם גם. בגדול הם ממד זורמים עם מה שאת רוצה. לגבי כשרות יש אפשרות כמובן לכשרות מהודרת, לנו הספיקה כשרות רגילה, לא ניסינו את המהדרין.

יש שם גם את העמותה הזו שכחתי את שמה שעוברת ומציעה קפה תה עוגה... הבנתי שיש גם עמותה שמביאה אוכל לשומרי כשרות למלווים . כל פעם שביקשתי אוכל גם עבור בעלי הביאו לנו. יש בחדר הפרטי ספה נפתחת למיטה למלווה מקלחת ושירותים בחדר פרטי ללא יולדות נוספות. לגבי הדלתות אני לא זוכרת כי אני לא יצאתי לטייל ונשארתי בחדר.

התחלתי זירוז ביום שלישי ,התאשפזתי במחלקה בסיכון ואחרי פחות מיממה ירדתי לחדר לידה . אחרי הלידה העבירו למחלקה ב' החדשה שם היינו עד יום ראשון . אני יודעת שנותנים 2 לילות אבל יכול להיות בגלל התאומים רצו לראות שהכל בסדר ושאני בסדר כי היה לי חום אחרי הלידה ,לא יודעת למה אבל משמיים יצא ככה ,אז לא יודעת אם זה לכולם כי בשאר הלידות הייתי לפעמים יומיים ולפעמים 3-4 ימים . בכל מקרה אחרי השחרור הלכנו למלונית שיבא בייבי בתל השומר ממליצה חוויה נהדרת ונותן המון כח לפני החזרה הביתה במיוחד כשיש עוד ילדים .... המון מזל טוב ובהצלחה !

נשמע חלומי..שונה ממה שהיה אצלידיבור פשוט

ילדתי שם פעמיים.

הם בהחלט מקצועיים.

לגבי החוויה האישית..

לידה ראשונה חוויה מזעזעת. אפס יחס.

השאירו אותי בחדר עם כאבים, יושבת על המיטה בלי לזוז כי ככה ביקשו, צועקת ואף אחד לא בא.

כשסוף סוף הגיעה המרשימה לא בדקו פתיחה - כשהסתובבתי המיילדת הייתה בהלם. התינוק היה בספינות פלוס 2.

בלידה האחרת שהייתי שם, בגלל המלחמה, לא כי רציתי.

בחסד ה' הובלתי את הלידה כמו שרציתי.

היה נראה שהמיילדת לא ככ שולטת בליילד לידה פעילה אבל לומר לזכותה היא ממש השתדלה וזרמה איתי!

הייתה חוויה מתקנת 💖

לכן צריכים לבוא בטוחים בעצמנו ולכוון את המיילדת.

לגבי האוכל- בשתי הפעמים קיבלתי חמגשית (כי ביקשתי מהדרין) והמלווה לא יכול היה לקבל. רק אם נשאר משהו ולרוב אמרו שאין גם בשביל המלווה. הייתי צריכה לחלוק את המנה שלי עם המלווה (כי רציתי כמובן).

לגבי שבת- אין שם אווירת שבת בכלל..

ילדתי גם בשיבא וב"ה היה מדהים. המיילדת, יש שם חדר אוכל, מלא שומרות תו"מ, מהדרין, יותר אווירת שבת.

תמיד תשמעי סיפורים לכאן ולכאן.

המון הצלחה ובידיים מלאות!! 💓

מניסיון צריך להתפלל על זה המון המון המוןעם ישראל חי🇮🇱
אני דייקתי את הרצונות שלי ,התפללתי על זה להשם כל יום וכל היום וביקשתי ממש לפרטי פרטים מה אני רוצה ואיך ומה יהיה אחרי והכל בעצם . ברור שהחוויה משתנה מאישה לאישה אבל תמיד צריך להתפלל לקוות להכי טוב לא משנה איפה יולדים. 
מסכימה אתך לחלוטין! תפילה תפילה ושוב תפילה 💖דיבור פשוט
חחח הצלחתן לבלבל אותיהריון ולידה
@דיבור פשוט @עם ישראל חי🇮🇱

יודעצ שבסוף זו חוויה אישית.

רק שימי לבממשיכה לחלוםאחרונה
שהחוויה שעם ישראל חיי מתארת ממעייני הישועה קרתה לפני 11 שנים.הרבה מאוד יכול להשתנות מאז
רק לגבי ארוחות שבת בלינסון:קנמון

יש שם עמותה בשם ''חסדי יואל'' שמפעילה שם בשבתות מערך אוכל מהדרין מטורף. בחינם. יש אפשרות לאכול בחדר האוכל שלהם ויש אפשרות לקחת מחדר האוכל ויש אפשרות לקבל לחדר. אוכל טעים ובשפע..

הייתי פעמיים אחרי לידה בשבת בלינסון וקבלנו מהם אוכל גם לבעלי. טעים ובכמויות.

יש להם גם אפשרות לינה למלווים (לא היה בזמני חדרים פרטיים עם מלווה).

האוכל מהדרין של ביה''ח עצמו הוא אכן בחמגשיות (אבל טעים).

בשבת חסדי יואל לגמרי ממלאים את הפונקציה.

(לגבי שאר הדברים ששאלת- מבחינת החוויות שלי שם הם מקצועיים מאוד ולא דחפו להתערבויות לא נצרכות והיו קשובים אלי מאוד. ויש לי לידות ארוכותתתתת.. עברתי כמה וכמה מיילדות בלידה.. ועדיין היו סבלניים וקשובים אלי מאוד. גם באשפוז הרגשתי שיש מענה לבקשות שלי. עזרו בכל מיני פרוצדורות רפואיות שלא בהכרח היו צריכים לדאוג להם. למשל פתיחה של לשון קשורה.. ממליצה מאוד)

מעתיקה לך מהאתר את המידע על חסדי יואל:

לינה למלווי חולים בשבתות וחגים

יש לתאם עם האחראי מטעם ''חסדי יואל'', לינה בקרוואן בשטח בית החולים. כ"כ אפשר לפנות לרב בית החולים או למפקח השבת לדירות אירוח של בית החולים הנמצאות בסמיכות מקום.

לינה למלווי חולים גם בכל ימות השבוע

יש לתאם עם האחראי מטעם ארגון החסד "עזרה לתקווה", קבלת חדר בהכנסת אורחים ברח' קפלן, בטלפון: 03-9691717.

ארגון חסד למתן ארוחות

בבית החולים פועל ארגון ''חסדי יואל''. האוכל כשר למהדרין, בהכשר הבד"ץ, חדר האוכל ממוקם בקומה 1- , בנוסף ניתן לקבל ארוחות שבת בהזמנה מערב שבת בטלפון 1800-30-30-44.

מעיינו אפס הפרדה מומלץ בחוםם שקט ממש צוות מקסיםפה משתמש/ת
ואוכל טעיםם
לי יש חוויה פחות טובה משיבאהשקט הזה
אבל אם את מחפשת פינוק אז תבררי על וולפסון. הבנתי שיש שם רק חדרים פרטיים והם ברמה טובה
גם לי... לידה ראשונה חוויה ממש לא טובה שם..אמא לאוצר❤
ממש אשמח לשמוע על שיבא.אמנם אני לא בהריוןמולהבולה

אבל קשה לי לשנות מבלינסון

ושמעתי שיש שם מנתח פצצה

תודה! זה כבר רחוק לנו מידי. אבל מעריכה ממשהריון ולידה
ילדתי במעייני בשיבא ובאיכילןבהרמה

איכילוב לוקח בפער את כולם

לגבי הכשרות לא יודעת לענות לך

שבת שלמה הייתי עם בעלי היה תענוג

לא מנסיון אבל שמעתי המון טוב על בלינסון

עונה לגבי בילינסוןמולהבולה

7 לידות ב"ה

מרוצה מאוד לפני ואחרי הלידה.גם במחלקה הריון בסיכון מדהימות.

בלידה האחרונה שהייתה בקיסרי היה לי סיבוך וזו הייתה מחלקה חדשה מאוד

עם כמה נשות צוות חדשות

הרגשתי דווקא מהמבוגרות זלזול

הייתי לבד הרבה שעות בגלל סיבה מסוימת וממש ישבתי ובכיתי מכאבים

והיו רגעים שלא התייחסו וזלזלו ממש ואני אישה עם סופר כוח סבל וזה ממש התיש אותי כל הסיפור הזה.

אם תרצי אכתוב לך בפרטי את המחלקה ותבקשי לא ללכת לשם

הלידות קודמות החוויה הייתה טובה בפער!!!! עם מלא אמפתיה והכלה למגוון מצבים.

מוסיפה- שהחדרים לבד זה חלום!!!! אני יולדת רק בקיסרי שמבחינתי זו הייתה מתנה להיות לבד בחדר למרות שגם עם עוד אחת בחדרים החדשים זה לא נורא בכלל.

לכתחילה את יכולה לבקש חדר לבד ייתנו לך ברצון.. אלא אם יש עומס מטורף

אז חיכיתי בחדר כמה שעות עם עוד מישהי ואז העבירו אותי

האוכל נחמד.

שבת יש דתיים אבל זה לא בית חולים דתי וגם לא ילדתי בדתי אף פעם

אז לא יודעת איך האווירה

אני באה לשם בגלל המקצועיות ואני גם בהריונות בסיכון גבוה

כך שאין לי ברירה והסיכון גבוה שם מדהימים!!!! אין דברים כאלה

מחזקתעם ישראל חי🇮🇱
המחלקה של הריון בסיכון מהממות ברמות הכי גבוהות ....!! 
אף אחד עוד לא יודע על ההריון, אבל איך אפשר להסתיר?אנונימית בהו"ל

שבוע 9 ב"ה!

הריון מורכב בסיכון, נצטרך יותר בדיקות מהרגיל ויותר חשש לעובר.

יש לי נפיחות ממערכת העיכול+ בטן הורמונלית מהממת, באמת בטן מהממת! אבל עדיין לא סיפרנו אפילו להורים, תכננו לחכות לפחות לשקיפות.

לא נעים לי להסתובב ככה. כי אני אוהבת מאוד ללבוש בגדים שמחמיאים לי ובגדים רחבים פחות יפים עליי (יש לי כמה בודדים כאלה)

מצד אחד בא לי להסתובב בגאווה עם הבטן שכל כך משמחת אותי, מצד שני עדיין מפחיד אותי לקבל מזל טובים...

איך מסתירים בלי שזה ירגיש מתאמץ?

אני תוהה על זהמתיכון ועד מעון

אם ההסתרה גובה כ"כ הרבה השקעה, אולי אפשר לוותר על זה?

למה להסתיר?הבוקר יעלה

לפחות לסביבה הקרובה תספרי ותרגישי בנוח

המון מזל טוב

יש הבדל בין לא לספר לבין להסתירנעומית

אפשר לא לספר

אבל לא להתאמץ להסתיר.

הפותחת-אנונימית בהו"ל
רוצים להסתיר בינתיים כי יש יותר סיכון להריון הזה מהריון רגיל.

ואם יקרה חלילה משהו?מתיכון ועד מעון
לא תרצי שלפחות הסביבה הקרובה תדע ותתמוך?
אז אני אבחר בפינצטה את מי לשתף, רק מי שיוכל לעזוראנונימית בהו"ל
אני חיה בסביבה עם המון מבטים ושאלות, ואם חלילה יקרה משהו, לא בא לי את המבטים והרמזים..
השלב הזה קשוח להסתרה כי הבטן יוצאת בדווקא כזה!אוהבת את השבת

בצורה בולטת מאודדד

מוכר ככ!!

האמת כן השתדלתי ללבוש רחב עד שבוע 14 כזה..

שיהיה קצת סודי לבינתיים..

אולי סריגים?

או סרפנים?

בע"ה שיהיה לך בבריאות ובקלות!! וילד בריא בע"ה 

תודה, חם ליאנונימית בהו"ל
יש לי מעט בגדים רחבים, משתדלת ללבוש בעיקר אותם, משלימה עם זה שאני נראית כמו אוהל😄
אם זה מספיק חשוב לךמדברה כעדן.
הייתי עושה סיבוב קניות...

(ואולי עוד מעט יהיה שוב מלחמה ולא תתראי עם הרבה אנשים🫣) 

הלואי, אין לי כוחות לסיבוב קניותאנונימית בהו"ל

גרה רחוק ממרכזי קניות, ואני מותשת וחלשה עם נפילות לחץ דם,

הלואי שיחזרו משלוחים סדירים משיין!

בשעה טובהרקאני

רק תדעי שלפעמים יוצאת כזאת בטן

קטנה וחמודה

ונראית הריונית

כשזה לא הריון....

אז אפשר להכחיש ולהגיד וואי השמנתי וכזה

לא הזוי

תודה!אנונימית בהו"לאחרונה

הבטן שלי נראית ממש הריונית עגולה ויפה, בהריונות קודמים לא יצאה לי כל כך מוקדם, אבל עכשיו ממש בולטת, וברגיל אין לי בטן כמעט, אז זה חריג.

אבל מקווה לשחרר לאט לאט את הפחד ולהצליח לשתף יותר. בתפילה שההריון ימשיך להיות בריא ולהתפתח תקין🙌

ריח של בעליהריון ולידה

הי, אני ההיפראמזיס.

מעדכנת שכרגע קיבלתי שמירה ואישור הפסקת עבודה עד להודעה חדשה.

ההריון כבר מוגדר כהריון בסיכון בזכות ההיפראמזיס. טררם רציני.

נלחמת לשתות ולאכול ומידי פעם מקבלת עירוי נוזלים לוריד.

אבל חיה ונושמת.

לא ברור מאליו.

תופעת הריחות הקשוחים בהריון מוכרת לכולן כאן אני מניחה.

היה שאני פשוט לא מסוגלת לשאת את הריח של בעלי.

גם אם הוא מקולח ומצוחצח והולך לישון אני לא נרדמת מהריח.

נשארת ערה עם בחילות שיא עד שעוברת חדר.

אם לא בדיוק התקלח אז בכלל... נגיד בצהריים נכנס לחדר אני לא נושמת שלא להקיא.

יש למישהי פתרון לזה?

משהו שעשיתן ועזר? 

להיות מצוננת.... זה הפתרון היחידד' הוא האלוקים

ככה לא מריחים...

הדסה בייבילב זהב

מישהי היתה לאחרונה בהדסה בייבי?

איך היה שם?

הייתי לפני כמעט שנה אם עוזרשלומית.
ואיך היה שם?לב זהב

שמעתי שיש אחות בתינוקיה ערביה

תפרטי יותר מה השאלות שלך...שלומית.

אני ממש נהנתי.

אין לי מושג לגבי אחות ערביה, אבל בכל התינוקיות של בתי החולים בארץ יש אחיות ערביות.

אולי במקרה יש איזו מחלקה או שתיים בלי, אבל בכל בתי החולים יש

אני בכל מקרה לא שמתי בתינוקיה בלי קשר לאיזה אחיות היו שם 

תןדה רבהלב זהב

ואיל האוכל שם?

ממש טובשלומית.
מודה שאני לא בקיאה בבתי מלון, אז אין לי למה להשוות אבל היה טעים ובשפע
שימי לב שכבר אין לילה חינם ליולדות מבית החולים..אוהבת את השבת
למה ביטלו את זה?מחכה עד מאוד
כי זה עולה להם מלא כקשלומית.
רק מלידה שביעית או שמינית...ואילו פינו
אני הייתי לפני כמעט שנתיים אם עוזררוצה לשאול שאלה

צוות תינוקיה מושלם, יכול להיות שהייתה ערבייה לא זוכרת אבל הייתי שנה אחרי בבית החלמה אחר ובלי השוואה בכלל. הדסה בייבי מקצועיות ונחמדות, אוהבות את התינוקות ממש!

מבחינת אוכל יש שפע ו2 ארוחות בשריות ביום שבשבילי זה היה פלוס. לא יודעת אם ברמת מסעדה אבל טועם סבבה ומגוון.

גם שירות חדרים טוב היה לנו איזה תקלה מיד באו לתקן והציעו לנו להחליף חדר.

אני הייתי לפני שנה וחציאמהלהאחרונה

בתינוקיה יש מטפלות רוסיות ואחת ערביה. (רובן בכלל לא אחיות רק מטפלות. ואחיות ערביות יש בכל בי"ח ומחלקת תינוקות בארץ....)

רוב הזמן התינוק היה איתי כי בשניה שהתחיל  לבכות קראו לי, גאם אם זה היה 2 דקות אחרי שהבאתי אותו וסה"כ רציתי ללכת לאכול....

אז החלטתי להשאיר אותו אצלי גם בלילה והבאתי אותו רק כשהלכתי לאכול, תמיד היה לי טלפון מהם להגיע....

יש 2 ארוחות בשריות ביום. אותי זה אכזב כי אוהבת יותר חלבי והיה לי כבד מדי בשרי גם בערב.

אני פחות נהניתי מהאוכל

גם היה לי לא נעים הרישום שעושים לכל יולדת שהגיעה ומסתכלים לה בצלחת כמה שניצלים לקחה......

אבל יש שם שקט מושלם, חדר נקי ונעים.

הייתי אח"כ בביכורים ונהניתי כפליים

איך מוצאים פסיכולוגית??נעומית
דרך קופת חולים? פרטי? המלצות? 
אפשר גם וגםכורסא ירוקה

דרך קופח נראה לי שיש הרבה המתנה (אבל שווה לנסות לבדוק). זה אמור להיות זול משמעותית, אבל לא יודעת אם את יכולה לבחור את המטפלת. זה נקודה שכדאי לבדוק.

בפרטי בעיקר דרך המלצות.. תנסי לכתוב אזור וסגנון/מה חשוב לך ואולי יהיו כאן המלצות בשבילך 

אני מאוד ספציפיתנעומית

די מתייאשת מלמצוא.

אולי אאזור אומץ מתישהו

תודה

הרבה ניסוי וטעיהשאלות חדשות.

לקופת חולים יש רשימה של מטפלים שעובדים איתם בהסדר וזה זול משמעותית.

גם ככה וגם בפרטי צריך להתקשר, לנסות להבין אם מתאים, ולפעמים אפילו מגיעים לטיפול ומבינים שזה לא זה..

אבל כשמוצאים את המטפלת המתאימה זה פיס!! מתנה ככ משתלמת לעצמך

אפשר להתחיל דרך קופח כי זה מסובסד ותוך כדי לחפשאוהבת את השבת
בפרטי.. כי בטח ככה אפשר למצוא מישי יוצר מדויקת וגם אפשרות לתהליך ארוך... בהצלחה גדולה❤️❤️❤️
הי, אני פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון

מקושרת לכל מיני קבוצות ממקומות שונים

אם את רוצה יכולה לשלוח לי בפרטי מה את מחפשת ואנסה לעזור בתיאום

תלוינעמי28

פעם אחת לקחתי המלצה ממישהי,

פעם אחרת לקחתי דרך הקופה ובחרתי לפי תמונה בחיפוש בגוגל, היא היתה נראית לי אמפתית.

אם את ברשתות - מישהי שאהבת את התכנים שלה.

וכל אחת כותבת בקצרה את התחום שהיא מתמחה בו, תראי מה מדבר אליך.

תודה לכןנעומיתאחרונה

אולי יעניין אותך