איך יוצאים מהלופ הזהאשתאול
אני אמנם לא נשואה טריה, אבל התופעה שאכתוב חוזרת על עצמה כל חיי הנישואים שלנו.
יש בינינו פערים גדולים בצורך ורצון באישות. מוכר נכןן? הוא רוצה כמה שיותר, עדיף כל יום או קרוב לזה.
לפעמים אני אומרת לו שאני עייפה או שאין לי כוח, הוא לפעמים, למרות בקשותי, בכל זאת "מתחיל" וגורר אותי לסיטואציה בזמן שאיני רוצה, בכך ואני לא משתפת פעולה, ולמעשה נשארת קפואה כי אני לא רוצה והמגע שלו לא נעים לי.
הוא מאשים אותי שאני קפואה. "פולניה, קוטרית"
במעשה עצמו, הגישה שלו מאוד מציקה לי. הוא ישר מנסה לגעת לי באיברים אינטימיים ורגישים בלי הכנה וזה משתק אותי, לא יעזור כמה אגיד לו שככה זה מציק ולא נעים "תפסיקי לקטר... תני לי רכות... למה את מתקמצנת..."
אם זה לא מספיק בשביל להשבית את הרצון שלי ביחסים, יש לי מטענים קשים כלפיו שאי אפשר לפתור. הוא חושב עלי דברים איומים- שאני מנסה לשלוט בו ע"י מניעת מין, שאני מייבשת אותו מתוך רצון מכוון שיפגע, שאני אגואיסטית ושתלטנית. אלו דברים שהוא חושב באמת ולא רק נאמרים בלהט ויכוח.
בכללי יש לנו פערים עצומים בהשקפה כמו אני דתיה והוא לא, פערים חינוכיים גדולים, אני מרגישה שהוא פוגע מאוד בילדים, בכל שיחה בינינו הוא אומר דברים כ" כ קשים שאני מנסה להימנע לחלוטין מלדבר איתו...
ומפה קפיצת ראש ל... יחסי מין. שבתשעים אחוז מהמקרים אני לא רוצה בהם, והוא נפגע,
נמאס לי להרגיש כאילו אני נאנסת, למרות שהוא ממש משתדל לרצות אותי, רק שלרוב אני פשוט לא בעניין.
נמאס לי שאני צריכה לעשות הצגה של חום ואהבה רק כדי לא להעליב אותו, והלב והגוף זועקים ההפך.
חיבוק גדול. את מתארת מצב קשה מנשואקופצת רגע
אני לא יודעת איך יוצאים מהלופ הזה.
בשתי השורות הראשונות את כותבת שיש פערים ברצון לאישות ושואלת האם זה מוכר - לכך אני עונה שזה מוכר מאוד, לא יודעת האם יש זוג שלא חווה את זה ברמות שונות.
אבל כל מה שתיארת אחר כך ממש לא תקין- במיוחד שאלה לא מקרים מבודדים אלא את אומרת שזה המצב ביניכם כל הזמן.

אשאיר לחכמים ממני להציע מה לעשות, ובינתיים כאמור שולחת חיבוק גדול, וכדי שואלת: מה כן יש ביניכם? למה אתם נשארים נשואים? יש גם דברים טובים בקשר ביניכם?
חיבוקאבודה 123

מצטערת לשמוע שזה מה שאת מרגישה .

ממליצה לך ממש קודם בשביל עצמך ללכת לייעוץ 

בטוחה שעוברים עלייך דברים לא פשוטים.

ויכול להיות ששיתוף גורם מקצועי

ייתן לך את הכלים הנכונים להתמודד עם זה בצורה נכונה 

מאחלת לך רק טוב בעזרת ה 

קצת חריףזית1
האם הפער הדתי היה תמיד או שהוא נוצר במהלך החיים?

עברתי על הכרטיס שלך ואת ממש נכנסת להגדרה של אישה מוכה (לא צריך לקבל מכות פיזיות כדי שתהיה הגדרה של אישה מוכה).

אני מזועזעת מהתנהלות של שניכם.

למה את מאפשרת לו לאנוס אותך, לדרוך עלייך ועל הילדים?
למה את לא מציבה גבולות?

תציבי עובדה בשטח שאין מצב שהוא נוגע בך ללא הסכמתך!!! ואם חלילה יהיה אירוע של אונס, לפנות לבי"ח שיהיה תיעוד ולהגיש תלונה במשטרה!
למה את כ"כ מפחדת?
למה שילדים גדולים שרואים את ההתנהלות ההזויה הזו ירצו להיות בקשר איתו?!
איזה גוג' הבת שלך רואה? למה שהיא לא תצא עם אחד כזה בעתיד, ותעבור התעללות בעצמה, או למה שאחד הבנים לא יתנהג כך לאישתו כי זה המודל שהוא ראה?

במקרה שלכם גירושים היא לא מילה גסה
את חייבת לזעזע אותו, הוא חי על קרקע בטוחה ובצדק, הוא יודע שלא תפעלי ותהיי תמיד במצב פסיבי.
תתחילי להיות אקטיבית, ולדרוש ממנו לראות אותך ולהתייחס אלייך בהתאם.
הפעולות שלך צפויות מראש.

את אומרת שהוא מנסה לרצות אותך, לא הוא ממש לא.
הוא לא רואה אותך או את הרצונות והצרכים שלך, הוא רוצה רק מחפש פורקן כל יום (כמו בהמה).

אני ממש מתנצלת על המילים הקשות, יש לי הרבה דברים להגיד אבל אפסיק.
אני ממש בוכה מלקרוא אותך!!!
את בת מלך, את מלכה!!!!!!!
את חייבת לראות את המעלות שבך, ואת המיוחדות והכוחות שבך.
קראתי שאת בטיפול (וגם ילד נוסף), האם הטיפול עוזר לך?
מעניין אותי מה המטפלת שלך אומרת?

ומה עם הילד?
במקרה של גירושים את יכולה להשתמש בטיפול הפסיכולוגי שהילד עבר בכדי להוכיח שסביבת האב היא סביבה רעילה.
קצת הסבראשתאול
זה לא מדויק שזה אונס. אני יכולה לעצור את זה, הבעיה היא שאני מרגישה לא נעים ממנו. כמה אפשר לדחות בן אדם? הוא לא אגרסיבי ומוכן ממש להשקיע, רק שרוב הפעמים פשוט לא בא לי להיות בסיטואציה.
גם הפגיעה בילדים היא פאסיב אגרסיבית. ז"א התעלמות מחלק מהם באופן עקבי וגם מתוך רציונל שזה כביכול הדבר הנכון לעשות.
הפער הדתי תמיד היה, אבל זה הקצין לאי שמירת שבת.
זה גם משהו שמדכא אותי ממש, אני כ"כ לא מחוברת אליו מבחינת ההשקפה והערכים שאינם משותפים.
אני לא מאמינהזית1
בלקיים יחסים ללא אהבה או רצון.
אם הוא רוצה כל יום, אפשר לדחות אותו עד לכמות סבירה בחודש.

להתעלם מילד?!
איך אפשר להתעלם מילדים?
זה הדבר הכי נוראי שאפשר לעשות לו, הוא משדר לילדים שהם אויר, הוא מרסק להם את הביטחון העצמי.
ילד חייב אהבה, חום, להרגיש אהוב וחשוב להוריו.
מסכנים איזו קנאה מטורפת הם חשים כשהוא אומר מילה טובה, או נותן חיבוק לילדים שהוא אוהב.

יכול להיות שבעלך במהותו טוב, בפועל הוא רשע.
כן, רע ומתעלל!!!
ואת בתור אמא חייבת להגן עליהם ולעצור את ההתעללות בחסרי ישע (הילדים הם חסרי ישע!!!).

שוב, כל עוד בעלך מאמין שאין דין ואין דייל, הוא יעשה מה שהוא רוצה, יזלזל בך וירסק נפשית את הילדים.
את חייבת לפעול, ולפעול אתמול.
אם הפחד הכי גדול שלו זה גירושין אז להתנות את המשך החיים איתך בשימור של 180 מעלות!
רק כך הוא ישתנה, אם לא תעשי שום צעד הוא לא ישתנה!!!

בהצלחה יקרה, ממש עצוב לי עלייך ועל הילדים!!!

האי שמירת שבת, תשאירי לבורא עולם לעשות איתו חשבוןסודית
אל תקחי ללב כל כך. זאת לא אשמתך.
אוי נגמרו לי השמות
חיבוק גדול,
אני חושבת שרק תהליך עמוק עם גורם מקצועי יכול להתחיל להבין איך לעזור כאן.
יש כאן כ"כ הרבה עניינים ורבדים, חשוב להיות בליווי ותמיכה של גורם מקצועי. האם יש לך ליווי ותמיכה?
אם נגמרו לי השמות כותבת כל כך קצרLia

המצב באמת על הפנים שחבל על המילים..

כנראה שהמצב הנוכחי פחות מסוכן מגירושיםסודית
מכירה את הכרטיס שלך.
בהעדר אופציות אולי זה הרע במיעוטו.
את סוג של שורדת.
עוד כמה שנים תפרדו
ולגבי השאלה עצמה,סודית
תנסי לחשוב בינך לבינך מה עושה לך להרגיש יותר בנוח, אם כבר השלמת עם המצב.
אולי תתני יחס טוב אליך ואל הילד כהקדמה למעשה, גם אם זה מלאכותי לגמרי מצידו. הרי גם ה'הענות' שלך מלאכותית.

וסתם נקודה למחשבה, האם יש סיכוי שישתנה אם יקבל בשפע ולא "יתיבש"?
בשפע?זית1
היא מתארת שהוא דורש כל יום-יומיים.
עליית דרגה הבאה זה להיות איתו פעמיים ביום לפני העבודה ואחרי העבודה.
גם להיות איתו יום ביומו לדעתי זה ממש מוגזם, מילא היא גם הייתה רוצה וחושקת בכך אז הכי משמח בעולם, אבל היא עושה זאת ללא חשק.
אני פשוט מעריץ שלךהולך לאיבוד
כל הפמניסטיות שכאן חוות אונס רק מתוך קריאה בין השורות ומציעות לא רק יובש אלא אפילו הסלמה לגרושין.

הזוי שיש בכלל דיון סביב יחסיי מין וסביב הרצון הטבעי של גבר להתאחד עם אשתו.

אם זה ממש אבל ממש קשה לחלק מהבנות לקבל את העובדה הזו שגבר בנוסף לארוחות חייב גם משהו נוסף אז בבקשה מכן תאפשרו לגבר מערכת זוגית נוספת... או אפילו כמה וכמה...

שאפו עליו שהוא עדיין בסיטואצייה הזו עם פותחת האשכול שכן אין הגדרה אחרת למצב מלבד "דירת שותפים"...

מתנצל מראש אם הדעה שלי מכעיסה מישהו פשוט גם אני שרויי כבר חמש שנים באותה הסיטואצייה בדיוק וזה פשוט מקומם אותי ומעיר בי את הרצון המטורף לדפוק על השולחן ולעורר את קולם של הגברים המסורסים בחזקת הנשואין.
מעניין אם תגובתך הייתה כךזית1
עבר עריכה על ידי זית1 בתאריך ב' בכסלו תשפ"א 00:48
אילו היה מדובר בבת שלך..
ובנכדים שלך שעוברים התעללות נפשית מזעזעת.

ושוב חזרנו לדיון הדוחה והבהמי, לאפשר לגברים לאסוף נשים ככל העולה על רוחם כאילו היו חפץ בכדי שיוכלו לטבוע בתאוות יצרם.

לא, את צודקת.הולך לאיבוד
יחסיי אישות פעם בחודש זה מדליה לאישה מעבר לכך זו דרישה בהמית כפי שציינת...
ואנו הריי לא רוצים להגיע לשם שהריי מותר האדם מהבהמה - "ימשיך כבודו..."
נדרשת כאן מעט הבנת הנקראזית1
תקרא שוב את דבריי
חד משמעי כן.הולך לאיבוד
עדיף גרושה ומאושרת מאשר נשואה וממורמרת!!!
אם אנו מכנים את הילדים שלנו פרחים אז עדיף להשקות אותם מים מתוקים מאשר מיי ביוב גם אם זה כרוך בשני גננים שכל אחד דואג במשמרתו לטיפוח שלהם...

אלא אם את קונה מלפפונים מעזה
אני מקווה שזו לא תגובהזית1
לשאלה מה הייתה מייעץ לבת שלך,

בוא תהיה החלטי.
מצד אחד אתה טוען שעדיף גרושה ומאושרת אבל שולל על הסף את הגירושין וטוען שאנחנו מסלימים את המצב שלה עד כדי גירושין, ומצד שני מעודד אותה להמשיך להיות נשואה ולהיות ממורמרת.

ממש עצוב לי שזה מציאות תקינה בעינייך!
מעריצה את אישתך, כנראה הבינה למי היא נשואה.

ואת רעיונות הגואל רצון שלך בבקשה תשמור לעצמך, מזל שיש גברים שפויים בפורום ובמציאות.

אז מה בעצם אתה אןמר?משמעת עצמית
שהיא תשכב איתו כל יום
ותרגיש שזה הדבר האחרון שהיא רוצה לעשות
ותעשה בכח?
כי יש לו צרכים?

באמת מנסה להבין.

יכול להיות שהיא צריכה לטפל בעצמה כדי ההרגשה שלה לא תהיה כך.
אבל כל עוד זה ככה, זה ממש רע להכריח את עצמה כי לא נעים לה ממנו.

אני לגמרי חושבת שחשק זה דבר נרכש
ויש מה להתאמץ לפעמים גם אם לא כל כך בא.
ואחרי המעשים נמשכים הלבבות"
אבל היא מתארת סבל ותדירות גבוהה מאוד לרוב הזוגות.

הסיפור שלה נשמע רע מאוד. זו לא עוד אישה עם חשק נמוך וחוסר בתיאום ציפיות.

ועוד לא נכנסתי לעניין התמוה שמי רוצה בכלל לשכב עם אישה שלא מעוניינת?

שימצא חור. מחילה על הבוטות. 🤦‍♀️
לך יורדות דמעות - לי יורד קצת דםהולך לאיבוד
"שהיא תשכב איתו כל יום
ותרגיש שזה הדבר האחרון שהיא רוצה לעשות
ותעשה בכח? 
כי יש לו צרכים?"

-תשובתי לכך חד משמעי כן!!!
שתשחק את המשחק תקופה מסויימת ותבחן מחדש את יחסה לקשר הזה - לא זכור לי שאנו מתחתנים היום אחרי שהגבר כובש את ליבה של הנערה עם סרנדה מתחת לחלון וזר שוקולדים לעבודה...
אלו אתן הבנות שמסמנות אותנו הגברים ובוחרות במובחר ביותר שסביבכן.
ראייה לכך היא שאני משוכנע מעל כל ספק שמספר הבנות שקיבלו דחייה מגברים הוא אחוזון אם בכלל לעומת מספר הגברים שקיבלו דחייה מנשים (למעט מקרים של נשים/גברים סטייל ארקדי דוכין ולאה שבת).
זה מה שהיא בחרה.
זה מה שהיא סימנה.
אם זה לא טוב לה אז שתסיים את זה בצורה מכובדת ושוויונית ככל שניתן ותאפשר לשניהם להמשיך לחיות בכבוד ולבנות פרק ב' בעודם צעירים ושלא תעיז להתעורר שהיא בת 50 פלוס ולעשות מעשה כי אם כן אז היא חזירה אגואיסטית שחשבה רק על הטובה האישית שלה בלבד.

"באמת מנסה להבין."
בשביל זה אשמח לעזור לך.

"יכול להיות שהיא צריכה לטפל בעצמה כדי ההרגשה שלה לא תהיה כך."

לא יכול להיות - חד משמעי היא צריכה טיפול!!! השאלה היא אם עד שהיא תיקח יוזמה הוא עוד ישאר שם כי גם הוא צלם אנוש.

"אבל כל עוד זה ככה, זה ממש רע להכריח את עצמה כי לא נעים לה ממנו. "

אני משוכנע מעל לכל ספק שאם אין היא סולדת ממנו ברמה כזו שאין היא יכולה לשהות כלל במחיצתו אז שתבלע את הצפרדע כמו שאומרים!!!
עצם העובדה שבסוף כל יום הוא חוזר לבית כזה בחזרה מראה מעל לכל ספק הגיוני את ההקרבה שלו מעבר לשכיבה שלה על הגב (וסליחה על הבוטות).

"אני לגמרי חושבת שחשק זה דבר נרכש 
ויש מה להתאמץ לפעמים גם אם לא כל כך בא.
ואחרי המעשים נמשכים הלבבות"

ידעתי למה להעריץ אותך וזיהיתי את הפונטציאל שבך.

"אבל היא מתארת סבל ותדירות גבוהה מאוד לרוב הזוגות."
במערכון של הישראלים הגדירו את זה במשפט אחד מדוייק - "אין אז אין... חותמת???"
אם היא לא מצליחה לראות את הבעיתיות שבנושא שתשחרר.
לא קרה כלום.
זה כבר לא עוד אות קלון שיותיר בה צלקות. 

"הסיפור שלה נשמע רע מאוד. זו לא עוד אישה עם חשק נמוך וחוסר בתיאום ציפיות. "

לא עוד ??? במילותייך את מודעת לכך שזו אחת הבעיות הנפוצות בין בני זוג.

"ועוד לא נכנסתי לעניין התמוה שמי רוצה בכלל לשכב עם אישה שלא מעוניינת? "
אני משוכנע שאין מי שרוצה לשכב עם אישה שאיננה מעוניינת!!! הוא לא נמצא עם מרלין מונרו או כוככבת כזו או אחרת... הוא נמצא עם מאמא עוף - עוף שלם שיצא מההקפאה ופורס את ידיו ומרים את רגליו עד שימלאו בו אורז וצנוברים...
אני משוכנע שהסיבה שהוא עושה את מה שהוא עושה היא כי הוא מנסה לשמור על הקן ולא להתפתות לדברים בחוץ ומאמין בכל ליבו ש... "עם האוכל יבוא התאבון"...

"שימצא חור. מחילה על הבוטות."
למה ??? שאז היא תגלה בסופו של דבר שהוא זה שבגד בה והוא זה שישא באחריות על פירוק הקן ???
שתהיה לה סיבה טובה לעזוב ???
שהמצפון שלה ישאר נקי???
או שלפחות ככה כולם בשכונה יבינו למה היא עזבה אותו ???

פעם, האמנתי שגברים יכולים למצוא חור כמו שאת מתארת...
אבל אז באו חברותייך הפמניסטיות בכנסת וחוקקו את חוק הזנות.
הדבר האחרון שנותר לגברים לשמור על שפיותן באמתלה שזהו ניצול נשים.
אני לא אכנס איתך לדיון של מי יותר מנוצל - הגבר או האישה כי נראה לי קצת הזייה הסיפור של חמש דקות גן עדן במאות שקלים ואני לא מדבר על נרקומניות שאפילו ארקדי דוכין ירגיש דיכאוני על ידן...

שלא לדבר על הקנס הצפוי על צריכת שירותי זנות ועל ההשלכות של זה בגלל שלאשתו לא בא...

נסיכה - לכל מטבע שני צדדים וכל אחד מנסה במערבולת כזו להרים את הראש מעל המים - אבל לפניי שיתעיפו עדיף שירקדו טנגו עם בני זוג חדשים שלא דורכים להם על הרגליים אחרי כמה שנים...

יש שירים מהממים שמבטאים את המצב הזה הכי טוב.
יש את רעיה של ישי לוי
ויש את החידוש של דם של ילד על הירח.

ממליץ לכן לשמוע הם מצליחים לבטא רגשות בשפה יותר עדינה מהפורום שזועק אונס בכל הזדמנות.
וואו. סחרחורת.משמעת עצמית
נשמע שאתה משליך דברים מעצמך ומחייך על המקרה הזה. (מלשון השלכה - המושג הפסיכולוגי, כן?)
וזה טבעי.
כל תגובה מגיעה מאנשהו.
אבל,
כבר לא מצליחים לראות את המקור
מרוב המלל המוגזם והכאוב.
ולפי התגובה שלך, לפחות חצי מדברי הוצאו מהקשרם או לא הובנו...
אז ברשותך
אכבד את כולנו ואעצור כאן.

ואמן שנמצא כולנו שמחה, שלווה, ספל שוקו

וחתיכת שמיים.
מסכימה איתךחולת שוקולד
עבר עריכה על ידי חולת שוקולד בתאריך ב' בכסלו תשפ"א 09:46
עבר עריכה על ידי חולת שוקולד בתאריך ב' בכסלו תשפ"א 09:42
עם קצת הסתייגות במצבים מסויימים אבל בגדול מסכימה
(כן, יש יחידות סגולה שמסכימות עם זה)

אבל ממש לא כל יום, זה כבר בעיה שלו שהוא רוצה ככ הרבה

ובמצבה לחכות ולהתגרש בגיל 50 זה ממש לא אגואיסטי, זה למען הילדים שהתגובה שלו לגירושין תזיק להם, שישא בתוצאות של המעשים שלו, ובעצם אם היא נשארת "באשמתו" אז גם לשכב איתו היא לא צריכה, היא רוצה עכשיו לעזוב ונשארת בשביל הילדים, איפה האגואיסטיות פה?
למען הילדים זה התירוץ הכי דפוק.הולך לאיבוד
תאמיני לי או לא לילדים יש אינטואיציות פי כמה וכמה משלך כי הם באמת עסוקים בחיי היום יום שלהם ומהחינים בכל שינוי שחל ואם כן במה השינוי...

לילדים אין בעיות בעבודה או חשבון בנק עם חשבונות לתשלום מכאן ועד ימפמפוז אלא כל מה שבאמת "מטריד" אותם זה שמרקו לא יפצע וימצא את אמא שלו ושנילס יבקש סליחה מהגמד...

אם ילד חווה את הצד הפחות נעים הזה של זוגיות הוא יפיג פי כמה וכמה מאשר יחווה הורים גרושים ואת זה תשאלי כל עובד סוציאלי או פסיכולוג (לא "רבנים" ויועצים שימליצו על שלום בית כל עוד יש להם אינטרס בקור להמשיך לחלוב מהפרה כסף.

תאמיני לי שאני ממש אבל ממש מתון גם בתגובה שלי שכן אם את חושבת שיש בכלל על מה לדון בזה שתחכי שהילדים יתבגרו ואז תחליטי לזרוק את "הזוגיות" הזו לפח את ממש לא אגואיסטית את ממש גנבת רשעה שכל כולך רוע ועושה הרושם שקשה יהיה לך לראות את הפסולת שלך הופך לזהב בידיים של מישהי אחרת...

לא הולך ??? לא בכוח !!! אהבה צריכה להיות 51 אחוז לפחות נעימה ואם היא מתחת ל 49 אחוז נעימה יש לפרק ואני לא מתנצל על מילותי אלו.

לי יש דודים שבמשך שנים היינו בטוחים שהדוד אלים וקריזיונר וחש עצמו לדעת...
ורק לאחר הגירושים מהדודה שלי פתאום הבחור מצא זוגיות חדשה והתמיד בה והפך להיות פרח בשדה קוצים בעוד שדודה שלי הפכה יותר למשולחת רסן ומיום ליום חושפת עוד ועוד צדדים שלא הייתם מעלים על הדעת.
מסקנה - זוגיות היא כמו מצרכים במאסטר שף.
אם אין לך ממש איך להרגיב מהם מנה עדיף שתפרוש "בשיא" מאשר ידיחו אותך בבוז...
זה לא משנה לעצם הענייןחולת שוקולד
*היא* כן חושבת שבמצבה עדיף לילדים שתישאר ולכן מה שכתבתי עדיין תקף גם אם אני מסכימה עם הגישה שלך (ואני מסכימה באופן כללי, במקרה הזה פחות ברור מה עדיף אבל זה שיקולים שלה)
אשתאולזית1
אני לא אגיב לדברים הזויים.
רק רוצה לחזק אותך, ואל תקחי אותו ברצינות.
הוא בסה"כ אדם מסכן שאפילו אישתו לא שמה עליו פס אז קל וחומר שאת לא צריכה לשים לב לדבריו ההזויים והמגוחכים.

עוד מעט הוא גם יאשים אותך בסיכסוך בין הפלסטינים לישראלים.

אדם הפכפך, לפני רגע הוא רשם שהוא מעריץ אותך ופתאום את האשמה העיקרית.
אדם לא בריא!!
האשמת הקורבן אף פעם לא תשובה לשום דבר.
למה את מדברת בהתנשאות ובשיפוטיות כזויהודה224
את יודעת מי הוא??
את יודעת מה הוא עובר???
יש בראש של נשים כמותך מושג אחר חוץ מהאשמת גברים אוטומטית?
לא.זית1
תקרא שוב את דבריו.
הוא משליך את הסיפור חיים שלו על שלה!!!!
הוא מאשים את הקורבן, וכן אני חייבת להגיב.
הוא מאשים את הזונות בניצול!!!! לא הזוי מבחינתך?.
הנשים הללו בד"כ נחטפות לארץ ונאלצות לעבוד בעבודה בזויה
נראה אותו שיחטפו אותו למדינה אחרת וכל העולם ואישתו יחדור אליו וירמוס אותו ויתעלל בו מינית, פיזית, ונפשית!!!!
אדם שרואה רק את עצמו הוא מסוכן.
שיחםש חור של יצור אחר ולא של אישה!
חבל שלא זעקתזית1
ככה כשהוא השתלח ללא רסן באשתאול!

יש לו כאן 4 תגובות משתלחות ולא ראיתי שום תגובה שלך, שאומרת שהוא מגזים קצת.
אבל על תגובה לא חריפה שלי אתה זועק מדם ליבך.

תעשה גם חשבון נפש עם עצמך
אני עונה ענינית לה, ולא עונה לו כי זה לא השרשור שלויהודה224
והוא לא שאל כלום, הוא הביע את דעתו כך שאין לי מה לענות
היחס שלך מאד חד צדדי ותמיד מצד האישה.
אין שום הבנה לגברים בסיפור הזה, מבחינתך הוא לא קיים הוא רק יצור שפל אנס וכמעט רוצח..
אצלך כל שאלה שנוגעת במקומות האלה אוטומט הופכת לאונס התעללות והחפצה ועוד שלל כינויים מכינויים שונים..
מה שקצת מלמד על הפוזיציה שלך ואולי על הסתכלות גם מהמקום שלך בחיים...
את שיש לי לומר ל@אשתאול כתבתי לה (ואני בהחלט לא מסכים עם ההתנהגות של בעלה)
תשתדלי לצאת מהמקום הפמיניסטי הצר שלך ותסתכלי על הדברים במבט רחב יותר
אני לא מתייחסת אליו, ולא עונה לו.זית1
אבל כן חשוב לי לחזק אותה.
כדי שתבין שדעתו קיצונית מאוד!!
חלילה יכול להישמע שרוב הפורום מסכים עם הטענות ההזויות שלו, כי אף אחד לו אומר לה זאת.

אני גאה בהיותי בעלת דעות כאלה ולא מתנצלת עליהם!
לא רק אני נגעלתי מתיאור היחסים בניהם, אדם נורמלי מבין שזה לא תקין ודוחה!!
אני מגדירה אונס כל מגע שיש בו חוסר הסכמה!, מוזמן לחלוק עליי (אבל כל עוד אתם לא הצד שחודרים אליו, בחיים לא תבינו אותו, סליחה על הבוטות.)
והיא צריכה להבין שבעלה קיצוני כמו הניק ההזוי.
אבא שלא מוכן לדבר עם ילדיו ואף מתעלם מהם עד כדי שהם מצרכים לטיפול לא ראוי שיקרא אבא!!

אם הייתה יודע מה המילים שלו יכולות לעשות לה, לאיזה מצב נפשי רע זה יכול להוביל אותה, אז גם אתה הייתה יוצא בחריפות כנגד דבריו, אבל מה לעשות שאתה גבר ואני אישה.
זאת הבעיה שאצלך הכל מתנקז לנקודהיהודה224
שאני אישה ואני מגדירה שזה אונס אז זה אונס
מצד שני היא כותבת שהוא אדם טוב שאוהב אותה...
כאילו צריך רוב הפעמים לשמוע את שני הצדדים כדי להגיע לתובנות מרחיקות לכת כמו שאת הגעת(וכן גם אני קראתי את מה שהיא כתבה וגם בשרשורים קודמים)
ואני לא מבין את החילוק שאת עושה בין גבר לאישה באונס...
ועוד דבר מרוב העונים פה יש הבנה מלאה למצב שלה והבנה שכך אי אפשר להמשיך.
הבעיה הגדולה זה שאם גבר היה כותב את הצד שלו בעניין אז כנראה שהיית משיבה לו כמו שהשבת ל@@אבוד לבדי שנשמע ממנו שהוא סובל מאד ואין לך שום טיפת אמפטיה לגבר שנמצא במערכת יחסים כזו.
תחשבי שהגבר הזה נמצא במצב מיובש שהוא נמצא במערכת יחסים שכביכול כובלת אותו בתחום המיני ואין לו שום תקווה במיוחד שהיא משתמשת בזה כנגדו..
אתה צודקמשמעת עצמית
שהוא נשמע סובל מאוד. ובאמת ליבי עליו .
אבל לא הוא נושא השרשור.
לכן זה כל כך צורם.
אם הוא היה בא ופותח שרשור על עצמו היה מקום להגיב לו באמפטיה ולפי העניין.
אבל זה שרשור של מישהי אחרת. שסובלת. והוא מתעקש פעם אחר פעם להכניס את הצרות האישיות שלו בתגובות כאן
ובאופן מאוד מאוד חד צדדי, בוטה וקשה.

בכל סיפור יש שני צדדים.
לא מקומינו לשפוט.
מקומינו לתת תמיכה, ראייה נכונה ועזרה לפותח/ת.
וזה ודאי לא נעשה ע"י @אבוד לבדי
וחבל.
מה אתם רוצים ממניאבוד לבדי
איפה היא כתבה שהוא אדם טוב שאוהב אותה?קופצת רגע
אני לא ראיתי משהו כזה בדבריה... או בשרשור אחר?

וחוץ מזה, אתה מקבל את צורת ההתבטאות של הולך לאיבוד בשרשור הזה? היה מקובל עליך אם זה החתן שלך מדבר ככה על הבת שלך נניח?
אני לא מקבל שום צורת התבטאות בוטהיהודה224
אני לא אוהב את הסגנון, מצד שני יש פה אדם שסובל ייסורים ממש.
תחשבו שזה צורך ברמה של אוכל והיא מרעיבה אותו...
את זה אפשר לקבל????
אז אני לא במקום של לשפוט אותו
ועוד משהו אם הבת שלי היתה עושה לבעלה ככה הייתי ממש לא רוצה ואוהב שבעלה ידבר ויעשה לה מה שכותב @9062|אבוד לבדי]אבלאני בתור גבר מבין מאיפה זה נובע, יש פה מקום שמבטל את הגבריות שלו בצורה בוטה שזה כואב וקשה עד כדי אובדנות לפעמים..
ומה תגיד לרווק בן 40?Fff
יש הבדל גדול בן להיות רווקיהודה224
לבין לשהות בבית עם אישה ולהיות חשוף לגירויים בנושא הזה ואי מה להאריך.
רווק זו בחירתו פה יש מערכת נישואין שחלק מהמחויבות הזוגית זה יחסי אישות
ממתי רווקות היא בחירה?חולת שוקולד
ממתי שאתה לא עושה את ההשתדלות כדי להתחתןיהודה224
אני חושבת שמה שהם, יהודה והולך לאיבוד, מנסיםחלונות
להגיד זה, אם בחרת, מכל הסיבות שבעולם, להישאר במסגרת הנישואין, אז זה כולל יחסי מין מלאים.
מה שנכון.
ההתנהגות של הבעל במקרה הזה היא באמת מזעזעת ומחרידה ומרגישה כמו אונס.
אז - או שהאשה משחררת אותו לנפשו, במסגרת גירושין למשל, לספק את עצמו. או, אם כן בוחרים להמשיך את הנישואים האלה, אז צריך לראות איך כן מגיעים להבנה והסכמה זוגית גם על ענין יחסי המין.
ברור שאי אפשר להמשיך להיות נשואים, לא לאהוב ולהרגיש כלום, לכן אין יכולת בעיקר לאישה להכנס למיטה, הבעל מתוסכל, מתחיל כפייה ומריבות...וכן הלאה.
הבעל צריך לעמוד על מקומו. דחוף! אבל האישה פה לא מציעה פתרון.
ולא שאני מעודדת להישאר יחד. כן?
אבל בהחלט יש פה מורכבות מעבר להתנהגות הדוחה של הבעל.
נכוןמשמעת עצמית
את צודקת מאוד. וברור שלכל סיפור יש שני צדדים.
כאן היא פתחה את השרשור. לא בעלה. לכן עונים לה!
ולפעמים אישה נמצאת במצב קשה ומבלבל וצריכה שמישו מבחוץ יגיד לה:
היי, זה לא תקין. תלכי משם.

זה לא כזה שחור לבן
הוא שטן. היא מלאך.
אבל בוודאות זוגיות חולה ממש.
זוגיות חולה ודאי. את דעתי האישיתחלונות
כתבתי למטה.
רק רציתי להגיד שיש אמת גם בתגובות של הנ"ל. כי רוב הנשים פה תקפו אותם...
גם אם יש אמתמשמעת עצמית
שיפתחו שרשור אחר.
א. נכון שיפתחו שרשור אחרFff
ב. זה נשמע כאילו הם מתארים מצב שהכל סבבה ורק יחסי אישות אין. אז כמו שנאמר פה יחסי אישות זה רק מראה לכל הזוגיות.. ואם יש שם תקלים אז הפתרון זה לא ביחסי אישות עצמם אלא בזוגיות. זה לא שהיא מונעת ממנו בכוונה. היא גם לא צריכה 'לתת' לו. כל הגישה הזאת מוטעית מיסודה
אז שתתגרש או שתתןיהודה224
מצד אחד היא סוג של משאירה את חיי הנישואין האלה
ומצד שני קושרת את ידיו בנושא היחסים
ושלא יובן ממני שאני מאשים אותה, אני טוען שאם היא המבוגר האחראי פה שתעשה מעשה ותגיד לו או שתשתנה או שפה זה נגמר.
יפה.יהודה224
זו היתה תשובה מקובלת אבל כיסחו לו את הצורה
אפילו שמבינים שהוא ממש סובל.
נכוןמשמעת עצמית
כי הוא כותב מגעיל
וסבל לא מתיר להתנהג ככה.
אז גם את זה אפשר לכתוב..יהודה224
אבל זה תמיד מגיע לאיזה אנס מגעיל הוא וכו וכו..
מקומות ריגשיים וממש לא חכמים והכי גרוע הם תמיד באים מפוזיציית הפמיניזם
קיצוניותמשמעת עצמית
היא אף פעם
לא תשובה
לשום דבר.
נכון...יהודה224
איך שגלגל מסתובבהולך לאיבוד
כולי תקוה שכל אותן הנשים שבחרו להגיב לי באנס ושאר גינוני פמניזם יזכו לכלות בדיוק כמותן לבניהן ואז אשמח לקרוא את תגובתן כאן באשכולות שיפתחו...
רק אם אפשר שישמרו על שפה הולמת ונאורה ככל שניתן על מנת לשמור על שיח ציבורי הוגן
^^^מסכימהrivki
הוא סובל?זית1
הוא מוזמן לקום ולעשות את מה שהוא ייעץ לאשתאול.
שיקום ויתגרש ויגאל את שניהם מהיסורים הללו.
אבל לא הוא ימשיך לגרום סבל לו ולאישתו ולא יתגרש ושיהיה צדיק.
אבל אם אשתאול תחליט להתגרש בגיל 50 אחרי שהיא מצילה את הילדים מבעלה הרע, היא אגואיסטית, ורשעה.
בואו אני לא ממשיכה את הדיון ההזויה הזה איתך.
גם אתה לא רואה את הדבשת של עצמך או את הבעיות של דברי הניק ההזויה.

גם אתה מגן על גברים, ללא הגיון אלא רק כי הם נטו גברים, אני לפחות מגינה על אישה שסובלת מאוד!!!!!
אני לא מגן על שום גבר.יהודה224
אני מגן על השיח
אין גבר שיקבל ממני הגנה על אוטומט
כמו שכל אישה מקבלת ממך.
(ואני לא מתייחס ח"ו לפותחת השרשור שלה כתבתי בנפרד..)
(אין לי שום בעיה עם פמיניזם כל עוד הוא בתחום הסביר וההגיוני
כלומר שאם יש מזונות שזה יהיה שווה לחלוטין בין גבר לאישה
שאם רוצים לוחמות בצבא שלא יורידו את הרף בשביל שיעברו
שיהיה שויון מלא. )
אצלי אין אוטומט אני מכיר בעובדה שכשגבר ואישה לא מסתדרים זה אף פעם לא צד אחד
אבל אצלך תמיד הגבר לא בסדר.
אני לא מסכים עם הקביעה שכהגבר רוצה והיא לא רוצה זה אונס אפילו שלפעמים זה נעשה בחוסר חשק (לא מדבר על התנגדות וכפיה בכח)
וכשהאשה רוצה זה חיזור לגיטימי.
(הקביעה של הצד הנחדר והצד החודר לא נכונה בעיניי)
אז תגן על השיחזית1
גם מדבריו הקשים.
סבבה קיבלתי את הנו נו שלך.

אבל אולי תכתוב משהו גם לחלק מהתגובות שלו (מזכירה שישנם 4 תגובות
משתלחות בצורה קשה מאוד!!!)
וכך אני אבין שאתה באמת רוצה שיהיה שיח נעים, גם אם לא מסכימים אחד עם השני.
מחכה לתגובה
אמרתי כבר שאין לי שום שמץ של הגנה עליויהודה224
אני לא מסכים עם הצורה שכתב אב בהחלט הוא מדבר ממקום כאוב.
ל@אבוד לבדי אומר שלדעתי את זה הוא צריך לכתוב בצורה מעודנת... ויותר מזה הוא בעצמו הסביר שאין לו שום כוונה לעשות דברים כאלה, אלא הוא בא לבטא הרגשה קשה מאד של אדם שסובל חרפת רעב ובקטע המיני
תחשבי שהיה עומד מולך אדם מורעב בטירוף והיה רואה חתיכת אוכל ועט עליה כמורעב.. מה היית אומרת??? הבחור חסר נימוסין???
ולא שתביני שאני משווה בין אישה לאוכל, אלא בקטע של הצורך
אז המצב שלוזית1
מצדיק גירושין בלי שהאישה תקבל את כתובתה.
למה הוא לא מתגרש, וגורם לשניהם סבל?

תקן אותי אם אני לא טועה, כי יהיה סטיגמה על המשפחה.
הוא לא מתגרש בגלל הפחד מה החברה תגיד!!!! הזוי.
אשתאול מפחדת להיתגרש כי היא מפחדת לחטוף סערת טורנדו, היא וילדיה.

אני לא מסכימה איתה, אבל לפחות הסיבה שלה מוצדקת, היא מגינה על ילדיה.
אבל היא כמובן אגואיסטית ורשעה כדבריו.
ואיזהזית1
נו נו חמוד ומתוק הוא קיבל.
ניק תכתוב בצורה מעודנת..
ועל התגובה שלי זעקת מדם ליבך, וכמובן על דברים פחות פוגעים ממה שהוא כתב.
יחי ההבדל בין תגובותך
מ.ש.ל
אם הייית במצב שלו גם את היית מקבלת את הנו העדיןיהודה224
אבל את נמצאת במקום שטוחן כל גבר עם בעיות זוגיות.... ממגדל השן
אני לא מסכים עם הכותב בכלל לא. רק מבין מאיפה זה בא לו...
יחי ההבדל הגדול מ.ש.ל
ואצלך להתגרש זה פשוט לא עולה לך עוד אופציה בראש חוצמיזה שהוא מפחד על איך יסתכלו עליו???? אז אתן לך רמז קטן
אולי בגלל שאם הוא מתגרש הוא הופך לעבד אוטומט בגלל שהוא צריך להתחיל לדאוג למזונות בערך פי 2 או יותר ממה שהוא משלם כנשוי??? אולי הוא יהפוך לבנקט שלה ע"פ חוק ואז הוא נשאר במקום שאפילו זוגיות נורמלית הוא לא יוכל לבנות??
יש הרבה סיבות למה לא להתגרש חוץ ממה יגידו.... ובפרט לגברים היום.
שוב הוכחת שאתם רק רואים את עצמכםזית1
עבר עריכה על ידי זית1 בתאריך ד' בכסלו תשפ"א 08:21
אגואיסטים.

אני מיציתי את הדיון על הניק, הוא קיבל כאן יותר מידי תשומת לב.

אני לא מכירה אותו, אבל אני ממליצה לו בחום:
ללכת לגמילה ממין.
להתחיל לצאת מעצמו ולראות את אישתו.
לנסות לנהל שיח נעים שיוביל לשיפור הזוגיות שלהם.
ואם זה לא עובד אז שיתחיל לעבוד את ה' יתברך ולא את החברה שהוא נמצא בה. (העבודה זרה בטלה אבל בדור שלנו היא נוכחת בשינוי מלבוש)

מאמינה שאדם צריך להוביל את חיו ולא להיות מובל, שיפסיק להיות האפקט של החיים שלו ושיתחיל לחיות אותם.
הוא לא בעל מוכה ולא בטיח אז לא מרחמת עליו במקום להתבכיין שיתחיל לעבוד.
זוגיות היא לא רק קבלת סקס.
אם אין קשר טוב לאישתו ברור שאישתו לא תהיה איתו ובצדק.
למזלה היא כנראה אישה חזקה שיכולה לעמוד על שלה וזה מבורך.
באופן אישי אין לי שום צד אגואיסטייהודה224
עבר עריכה על ידי יהודה224 בתאריך ד' בכסלו תשפ"א 08:49
כי אני לא נמצא בכלל במקום כזה אבל אני חושב על זה
הרב אוריאל אליהו: "285 גברים בשנה מתאבדים בהליכי גירושין" - חדשות כיפה סרוגה
אבל אותך זה בכלל לא מעניין... קודם כל כי הם גברים ודבר שני כי ברור שהם אשמים בזה
מה אתה רוצה?אבוד לבדי
אתה מוזמן לנסות להיות פעם בצד הנחדרLia

זה אפשרי אתה יודע?

ואחר כך תביע דעה בעניין.

אתה פשוט הזוי לפעמים.

את גועלית ברמה!יהודה224
אולי פעם אחת תגיבי לעניין עם שכל ולא תשפריצי זבל על כל מי שלא חושב כמוך?
תסתכלי על התשובות שלך בכללית ותראי מאיזה מקום הן באות.
תמיד נגד הדת.
תמיד נגד הגברים.
תמיד נגד להסתדר בצורה הגיונית.
תמיד אני קובעת
אפחד לא יגיד לי לא יקבע לי אני ואני ואני,המון אגואיסטיות נוטפת מכל תגובה שלך...
תני לאנשים תקווה לא להיות אגואיסטים ברמה שלך שיהיה להם חיים טובים יותר.
לצורך העניין לא הגנתי על שום מילה ממה שכתב @הולך לאיבוד
חוץ מעל המצב שלו....
מה שרציתי לעורר זה שגם גברים נמצאים במערכת אלימה מצד נשותיהם שמונעות מהם...
מעניין למה גבר שיעשה כזה דבר הוא במינימום בוגד ואוכל מהצד....
ואצל אישה נתפש תמיד כחוסר חשק לגיטימי לחלוטין וככה זה...
כאילו רק לאישה יש צרכים רגשיים ולגבר אין .
אז בואי אחדש לך שכמו שלאישה יש צרכים רגשיים בשלל נושאים אז גם לגבר יש ואחד הצרכים הריגשיים הגדולים של גבר זה מין!!! זה לא צורך מיני אגואיסטי תמיד, אלא הרבה פעמים צורך רגשי אמיתי.
ובמערכת זוגית צריך לדעת להקריב למען השני.
לא רק במה שטוב לך ועושה לך טוב אלא גם במה שלא הן גבר והן אישה
ולפעמים צריך להקריב קצת מהנוחות שלנו אזמה מה קרה???
היום כל קושי הופך לאתגר מטורף בגלל דרך מחשבה של אנשים כמוך.
אומנם לא גבר ובכל זאת מסכימה איתך!החוש השישי⭐????⭐
בלי שום קשר לפותחת שניכר שהיא וילדיה סובלים מאוד.

לפותחת: גם אם את מגדירה את בעלך "כבעל טוב" זה לא רלוונטי אם את וילדייך סובלים ואת זועקת ומשוועת לעזרה.
יהיה הבעל אשר יהיה אין מצווה לשבת ולשתוק שהנפש כואבת ומדממת.
מצבך לא הולך להשתפר כל זמן שאת נותנת לגורל להכתיב את מזלך גורל ניתן לשנות ע"י מעשים.
אני חושבתמשמעת עצמית
ששני הניקים האלו מאוד מצומצמים בתוך הצד והחיים שלהם.
הוא מהצד הגברי
היא מהצד הנשי

הם ממש דומים
כל אחד מבוצר בעמדתו הסובייקטיבית והקיצונית נגד הצד השני (ונגד העולם, בגדול)

כל אחד מהם רואה בראייה מאוד צרה ובוטה את המונח זוגיות

ומכיוון שכך, כל אחד מהם משתמש במילים בוטות ובמניפולציות כדי לקבל לגיטימציה לעמדתו שלו.

שימוש בקיצוניות ובהכללה רק מעידים בעיני על הבנה שטחית מאוד בתחום הזה...

יופי של דוגמה איך פחות נכון לחיות.
ממש שיעור לחיים, ולא כותבת בציניות.
בואי חמודה, תנחתי.זית1
פסיכולוגיה בגרוש.

אל תשווי אותי בשום סיטואציה לניק המדובר.

חחח רק אמרתי שילך לטפל בעצמו וכבר אני קיצונית אבל על ההשתלחות שלו, אין דיבור.

בואי תשתי מים קרים ותרגעי.
יששש אני באמת חמודה😆משמעת עצמית
ודוקא הגבתי מאוד על צורת הכתיבה הבוטה שלו. אם תגללי אחורה בתגובות שלי, תראי בעצמך.

אבל עזבי.
חבלי לי שתכעסי...

זה שרשור כואב מדי
והלוואי שכולנו נמצא שלווה
כל אחד בחייו.

😌
היחיד שלא מגיב לעניין זה אתהLia

מה קשור עכשיו דת?

תתחיל לדבר לעניין ותפסיק למנות את כל מה שאתה חושב עליי כשזה בכלל לא קשור לנושא.

(וזו לא ההודעה הראשונה שאתה עושה את זה, רק שבפעם הקודמת בחרתי להתעלם).

אז אם כבר אנחנו מדברים על זה, בוא תגיד לי מה כל כך כואב לך?

שאני לא חושבת כמוך?

שאני לא מקפידה על כל מצווה כמוך?

באמת, מה אוכל אותך שאתה כל הודעה צריך להזכיר את הדת?

אז בוא, לא שאני צריכה לתת לך הסברים, אבל כדי קצת להרגיע אותך, אני דתיה. ואם הייתי נגד הדת או הרבנים אז תאמין לי שלא הייתי נשארת דתיה.

אתה חרדי שמצליח לקיים את כל ההלכות קלה כבחמורה? אתה מיסטר פרפקט? אשריך. מה אתה רוצה ממני? תפסיק כבר להיות כזה חסר סובלנות כלפי כל מי שלא כמוך. אני מקווה שזה יוצא ממך רק פה מאחורי מקלדת ולא בחיים האמיתיים שלך, אחרת אני מרחמת על כל מי שסביבך.

לגבי שאני נגד גברים כל הזמן, מצחיק שאתה חושב ככה, כי אני מקבלת פה הודעות שהדעות שלי ממש שובניסטיות ושאם גבר היה אומר אותן כולם היו קופצים עליו.

לידעתך, אני מאוד מבינה את הצורך של הגבר למין וכתבתי שכשיש אהבה בין בני הזוג זה בסדר לקיים יחסים גם אם אין כל כך חשק ושזה לא שווה לאונס. אז על מה אתה כל כך מתקומם? איפה כתבתי שלגבר אין צורך לרגש? תפסיק כבר להעיף אשמות חסרות בסיס לכל עבר.

לענייננו,

דווקא הסכמתי עם התגובה שכתבת, חוץ מהשורה האחרונה שממש הגעילה אותי. כל עוד אתה מעולם לא היית במקום הנחדר כשגבר ששוקל פי 2 ממך רוכן עליך כשזה בחוסר הסכמה - אל תעז לומר שזה לא אונס. לכן הצעתי לך לנסות להרגיש מה זה ואז להביע את דעתך על הגדרת אונס.

מה, רק המחשבה על זה מגעילה אותך?

תנסה לדמיין מה זה לחוות את זה..

לענינינו..יהודה224
אני דיברתי על מצבים מסויימים בזוגיות שלא מדובר בהם בחוסר הסכמה טוטאלית והתגדות וכפיה
אלא בזוג נשואים שלא תמיד יש חשק... ואחד הצדדים עושה את זה בחוסר חשק
פה לדעתי אין הבדל בין הח' לנח'
זה לא מהותי
וגם באונס אין הבדל את ההבדל עושה עניין האומס והנאנס לא הצד החודר או הצד הנחדר..
והייתי שמח לקרא איפה ראית שהכשרתי אונס?
מה היא השיבה לי?אבוד לבדי
צודקתLia

אבל אני חושבת שזה לא שחור ולבן. לא כל קיום יחסים שהוא לא 100% מהתלהבות שווה לאונס. זה הרבה תלוי במקום הריגשי ובמצב היחסים.

במצב תקין כשיש אהבה אמיתית, גם כשלא בא כל כך, זה לא סוף העולם.. וזה משמח לדעת ששימחת את הבן זוג.. 

אבל כשגם ככה הזוגיות מקרטעת ויש משקעים וכבר לא בטוחים כל כך אם הבן זוג אוהב כי פתאום הוא נחמד רק כשהוא רוצה סקס, אז יותר קשה לאישה לתת מעצמה כי הגוף שלה מיד נסגר תרתי משמע. אצל אישה קיום יחסים הוא על בסיס ריגשי יותר מאשר גופני ואם אין רגש אז קשה לקיים יחסים.

ופה זה כבר אינדיוודואלי  - יש נשים שלא אכפת להן לקיים יחסים בלי אהבה, אם זה מתוך הרגל או סתם אדישות, ויש כאלה שאצלן זה חייב ללכת ביחד אחרת הן ממש מרגישות נאנסות. כן כן, גם בידי הבעלים שהן בחרו בעצמן.

אם הוא היה נשאר כמו שהוא היה בזמן החתונה אני בטוחה שלא היתה לה בעיה לשכב איתו. אבל הוא השתנה. אז אל תתרעמו על זה שהרגשות שלה גם השתנו. 

לכן, הפיתרון היחיד לדעתי זה להבהיר לו שעד שלא יטפלו במקום הריגשי - אין מה לקיים יחסים בכלל. מי שזה קשה לה אז קשה לה. אין פה צודקת או לא צודקת. זה מה שהיא מרגישה וגם אם יגידו לה אלף פעם שזה לא נכון להרגיש ככה זה לא יעזור. כרגע היא מרגישה נאנסת ואסור לה לשכב איתו.

שילכו לטיפול שורש, שיחזור הרצון למגע מתוך אהבה - ואז שימצאו את האיזון הנכון לשניהם. 

אם הוא לא מוכן לטיפול זה באמת בעיה. בעיניי זה אולטימטום - או טיפול או כלום. כי אין דבר כזה יחסים בהרגשה של אונס. אסור שיהיה.

חנין זועבי זו את ???הולך לאיבוד
ההודעה שלך מסוכנתנגמרו לי השמות
איש יקר, אני מצטערת על החריפות,
כתבת דברים שיכולים לרסק אישה במצב של פותחת השרשור.

ב"ה אנסה לפרט ולהרחיב במהלך היום שתוכל יותר להבין למה אני מתכוונת.

לא אישי אליך חלילה, אבל כתבת מילים מאוד מסוכנות
אתה כותב ממקום של גבר לא מסופק 5 שניםשוקולד פרה.

כעוס ומתוסכל.

ודורש שקודם כל יראו אותו. ואחר כך הוא יתפנה לראות אחרים.

קודם כל "תתני לי" ואז נדבר.

היא חיה כבר מלא שנים

עם גבר שכל היום טורח להגיד לה כמה היא רעה

להשפיל אותה

להגיד לה דברים נוראיים על הילדים

להתעלם כליל (!!!) מחלקם

ואז גם לדרוש יחסי מין

ואם היא לא נענית בשמחה-

להגיד לה עוד כמה "מילים טובות"

שיכבו אותה קצת יותר מאיפה שהיא עכשיו.

היא, (כמוך!!)

מתחננת שבעלה יראה אותה יום אחד.

היא ממלאה את צרכיו (ולא צרכחה שלה)

מתוך מחוייבות לתא הזוגי.

והוא? שהתחייב בכתובה להוקיר ולכבד?

שהתחייב בכתובה להיות כדרך גברים יהודים שמכבדים את נשותיהם?

הלא אכפת לו לרמוס אותה השכם והערב!

והעיקר-

תני לי!

אני צריך חום!

אני צריך אישה!

אני צריך רכות!

והיא מנסה שהוא גם יראה אותה,

אבל הוא רק משפיל ומדכא.

היא במצב קשה ואתה כותב לה מהכעס שלך בחיים שלך.

זה ממש לא מה שהיא צריכה לשמוע.

נכון, זה או שנפרדיםחולת שוקולד
או שנשארים ביחד ובינתיים ממלאים את המחויבות אחד כלפי השני, גם מהצד שלו, ואת צודקת שנשמע שהוא רוצה שזה יהיה רק מהצד שלה
אינסל.סופי123
תקשיבאמא וגם
יחסים ובפרט במערכת זוגית דתית של נישואין
מגיעים על גבי קשר רגשי בריא.
תוכל לראות שכשהקשר הרגשי והזוגי טוב גם גברים שלנשותיהן יש בעיה בתחום עוברים את זה יחד איתה מתוך כבוד גם אם הם חווים קשיים מובנים.

יחסים לא צומחים על העצים גם בנישואין.
ואם האישה מתרחקת לרוב זה לא סתם. כמו במקרה כאן למשל....

ויותר מזה אסור לקיים יחסים כשהאישה לא רוצה. ובטח כשרוצים להתגרש.

יש עוד אופציות לפתרון חוץ מלאנוס אישה. תרחיב אופקים.אורה שחורה
אשה זה לא בית שימוש לצרכים של גבר
אהבה עושים באהבה.
למה חיכית 5 שנים?
עושה הרושם ש...הולך לאיבוד
בעלה מנסה "להרחיב" אופקים ולא מצליח...
הואי תתעלי על עצמך ובאמת תפקחי את עיניי ותספרי לי משהו שממרומיי שנותי טרם התוודעתי אליו...
כולי אוזן.
אל נא ממך לחסוך בידע.
בטח שלא לצורך מטרה נעלה של שלום בית בישראל...

את זוכרת שהיא זו שבחרה שמלה וצעדה עם צמרמורת כמו של צלופח כל הדרך לחופה ???
זה לא אירן פה ושנינו יודעים שאיש לא כפה עליה את החתונה הזו.

אם משהו השתנה אצלו חד משמעי שמשהו השתנה אצלה !!!

ואני בטוח שאין זה רעם ביום בהיר אלא משהו שחילחל (גם מלשון חלחלה ובחילה) כבר מהיום הראשון.
למה התכוון המשורר בדבריו...הולך לאיבוד
כשכתבתי ש"אני מעריץ אותך " הכוונה היתה למשתמש/ת "סודית שהגיבה באופן מכיל ואוביקטיבי לכל הנאמר כאן בשיח הציבורי.

זית1.
הדבר היחידי שאני מעריץ בך הוא כנראה את בעלך שאין לי ספק שיזכה לגן עדן ללא עיקובים מיותרים בטרקלין מאחר שאת התיקון שלו הוא בהחלט יעשה במחיצתך.
את פמניסטית חשוכה ואומללה מאחר ואת ממהרת להוציא דברים מהקשרם.
לא. לא באתי והצדקתי כפייה לרגע של גבר על אשתו אלא פשוט עניין הנישואין אם כן הוא מכלול של כמה וכמה דברים יחד שבין היתר יחסי מין מלאים (קיצים בגב גם אם הא נעשים ללא ביגוד הם אינם נכללים בהגדרה זו).

אם לכן "הנשים החדשות" נראה לגיטימי שיש לאישה בעיה הן בהגדרת הקשר בו היא נמצאת והן ביחסה לבן זוגה וכל שיש לכם להגיד הוא שהגבר אשם בכל מבלי להעלות על הדעת כי אולי חלילה היא חוותה דיכאון לאחר לידה או חלילה חשה מועקה או שאיננה מצליחה לפרש את המפה כפי שהיא ולא מכוונות אותה ליעוץ והכוונה בטיפול מתאים זו לא פחות מהתגלמות השטן (שכן החיפזון מגיע הישר ממנו).

ולא. לא כל הגברים מחפשים חור (ואל תחשבי שאת אכן כזו באר אטרקטיבית שכולם רק חושקים לשתות ממנה מים).
ולא. לא כל הנשים שעובדות בזנות נחטפו ונוצלו מינית (הבנות שאת מתארת רובן מכורות לסמים קשים בדרום תל אביב ואין גבר אנושי שישמח לקבל מהן פינוק ואפילו לא בחינם).

השיח גולש מהנושא המרכזי שלו.
לא זכור לי שקראתי כאן שהגבר מתעלל באישה או בילדים ואם אכן זה היה המצב אני משוכנע שרשויות החוק במדינה כבר היו עושות כל שביכולתן לדאוג לו למגורים נוחים מאחורי סורג ובריח.

היא סהכ מתארת הפרש ציפיות בסיסי כאשר 2 מגזרים שונים מנסים לאחד וכושלים.

שנים על גבי שנים שהגדרתי את עצמי פלאפל מבחינת הדת...
לא בשרי ולא חלבי - איפה שהוא באמצע...
וזו היתה הבעיה העיקרית שלי מאחר ששחור הוא מוחלט, לבן הוא מוחלט אבל גוונים של אפור יש לפחות 50...

אני לא מתנצל לרגע על דבריי ואומר - אם כבר אין גחלת אל נא תכלאו אחד את השני בבית מורעל במסווה של הגנה על הילדים...
זו קלישאה שכבר מזמן חלף זמנה מהעולם.

אם כבר תקופה ארוכה הדבר נמשך אני בטוח שהטעם המר חזק יותר מירח הדבש.

אם אשתאול היתה מציינת פרטים רלוונטים וקווים לדמותו של הבעל היינו יכולים להתיחס אולי איפה אחרת לנאמר באשכול.
אני כבר אמרתי תקרא את דבריזית1
באמת שמעו הבנת הנקרא היה עוזר לך להבין את הסיטואציה.

אבא שמתעלם מחלק מילדיו מתוך אידיאולוגיה שזה יעזור להם ולהביא עקב כך ילד למצב נפשי קשה עד כדי שנצרך לטיפול, זה לא אבא מתעלל?

ואתה לא מתקרב לציפורן שנמצאת בבוהן של בעלי!!!!!
הוא כמה וכמה רמות ממך!!!! (שאין לי מילים לתאר אותו) הלוואי עלייך זוגיות כמו שלי ושל בעלי!
חחחחח הראתי לו את כל התגובות שלך ופלוס התגובה הזו, והוא אשכרה בטוח שאתה לא אמיתי!
באמת הניסוח של השאלה מטעה אם לא קוראים את הכרטיססודית
הכרטיס מספר סיפור קשה.
מה שהקפיץ אותך זו האמירה שלה שבעלה רואה בה שתלטנית שמנסה לשלוט באמצעות מניעת יחסי אישות. קריאה של הכרטיס תבהיר לך למה זו שפה מניפולטיבית במקרה הזה.
יש כאן יותר מדי נשים שטועות בעניין של עייפה לא בא לי.

היום עשיתי חשבון, שאם הייתי הולכת לעבודה רק שאני לא עייפה **וכן בא לי**, זה היה קורה כנראה פעם בשבוע...

אז להגיע למצב דיסוציאטיבי כדי לעמוד במשימה זה מעיד על קשר מופרע.
נקודה.

מצד שני לא רק בשרשור הזה נשמעות זעקות שבר אלא גם כשהדיון הוא על אשה מניקה, בהריון, נוטלת גלולות.. זה טפשי ביותר. סוף.
עוקב אחרייך כאןהולך לאיבוד
ועושה הרושם שקולך הוא אחד השפויים כאן בתוך כל הבאלגן.

שאפו על חדות העין ועל תגובותיך
אולי את לא קוראת לזה אונסים...

אבל רק מהתיאורים שלך עולה בי תחושת גועל מבעלך

למה את עושה את זה לעצמך?

ובגלל שיש שני צדדים למטבע וכנראה גם ילדים בסיפור, הייתי מציעה טיפול

ובינתיים למה את מרצה אותו, זכותך להגיד לא

יקרה אני מבינה מאוד לליבך,רויטל.

אני יודעת בדיוק למה את מתכוונת,

מה שאתם צריכים עכשיו ללמוד את הנושא טוב טוב

כמו שלא התחתנתם, לקחת ספר על ידי מחבר\ת

שיש להם יראת שמיים, יש גם את הרבנית רות ביבי

שעוזרת המון בנושא של הזוגיות, וכל ענייני השלום בית

אומרים שהיא הכי מומחית לשלום בית, תתייעצי עם הרבנית

בטלפון וזה ללא תשלום. אשמח עוד לעזור בשמחה.

כמה כאבשושנית78

ממש ממש מצטערת על מה שאת עוברת. איני חושבת שכאן תמצאי תשובות מספקות לבעיות שתיארת, אבל רק אענה לך מה דעתי הבלתי מקצועית. 

את כותבת שהוא מאשים אותך בזמן קיום היחסים

שהוא חושב עליך דברים איומים

שיש פערים עצומים

שהוא פוגע בילדים

שאת מנסה להמנע מלדבר איתו בכלל

במצב כזה את חייבת עזרה מקצועית, אבל חשוב לי מאוד לומר לך עוד לפני, שמותר לך להרגיש שאת לא רוצה לקיים איתו יחסים גם אם הוא בעלך, ומותר לך לעמוד על שלך, ומותר לך לומר לו לא. מותר לך להרגיש מה שאת מרגישה! וזה בסדר!! והוא צריך לכבד זאת. מאוד קשה לנו הנשים,  כשנמצאים בריחוק נפשי - להתקרב פיזית ועוד להינות מכך. 

כמובן שצריך לדבר על כך עם הבעל, וזה בטח לא דבר פשוט במצב שלך, ואולי דרך טיפול וליווי תוכלי להגיע לכך. שולחת לך המון כח!!

קוביות קרח בתהאיש כריש
כל זוג יש צד של התה והצד של קוביית הקרח.
שניהם לא מרוצים.
וזה כלל הזוגות בעולם.
אני גם נשוי למדהימה מהמקפיא...
תהיו חזקים, זוהי צרת רבים!
מדהימה מהמקפיא😆משמעת עצמית
נשמע שאתה נשוי למגנום 🤣🤣🤣
ענק שלך!!!איש כריש
אתה ההשראה...🤗משמעת עצמית
מגנום זה גבריהודה224
תותי פרוטי זו אשתו.
אם זה לא היה שרשורמשמעת עצמית
כל כך עצוב
הייתי פותחת איתך עכשיו התדיינות על זה.
אבל לא מסוגלת לנצלש פה...
תמחל לי😢
רק את המגנום הצלחת...יהודה224
כן...משמעת עצמית
לפני שזה כל כך הידרדר.
ובאמת מתביישת בזה.🤦‍♀️
אני חושב יום שלם מה לענות לך.יהודה224
מהכמה שרשורים שפתחת בנושא אני מבין נקודה מאד פשוטה
הוא ממש אוהב אותך ותלותי בך לפחות בקטע המיני
לדעתי שם הנקודה לתפוס אותו ולגרום לו לשינוי.
אל תנסי לשכנע אותו שאת בסדר תגידי לו שיחשוב מה שבא לו
תכמתי לעצמך את המינימום של המינימום של הנקודות שבהם את חייבת שיפור ושאם יהיה בהם שיפור יש אפשרות מעשית לחזרה לחיי נישואין תקינים
את צריכה לכבד את מקומו גם אם הוא חילוני אתאיסט הוא אב ילדייך ואוהב אותך ( גם אם בדרכו המוזרה )
וגם את אהבת אותו פעם... למרות שהוא השתנה...
אבל הוא חייב לכבד את אמונותייך ודעותייך ולתת להם מקום וביטוי. את לא צריכה לעבור על חצי הלכה בשבילו
מבין השורות נשמע שאת מנסה הרבה להוכיח לו (לפחות בהרגשתך) כמה הוא טועה ושאת לא מרעיבה אותו וכ"ו.
עצם זה שהוא בא ומבקש ממך אישור לרעות בשדות זרים מראה שלמרות שהוא לא דתי בכלל, עדיין הוא מכבד את מקומך כאשתו וכאוטוריטה על התחום המיני, בנוסף זה גם מראה שיש לו מצפון אלייך
מה שאני מנסה לומר זה שאת צריכה להביא אותו להבנה פשוטה שאם הוא רוצה לקבל, אז הוא צריך לתת. ולא כיחסי קח ותן אלא כצורך לחיי שיתוף ושותפות.
מצד שני באמונת אדם לאלוקיו אל לך להתערב זה שלו מול בוראו בדברים שנוגעים לילדים או אלייך אל תעשי לו שום הנחות
ודבר אחרון נראה לי שאם הוא יבין שאת רצינית בנושא הגירושין אז דברים יזוזו לטובה
לדעתי הוא לא רוצה להפסיד אותך, ככה את צריכה לראות את ההתנהגיות האלה
דבר אחרון לדעתי, גבר שאשתו מגיבה לו בצורה הזו בזמן היחסים לא יהיה מסופק לעולם, כי הוא יוצא אגואיסט גמור והוא נגעל מעצמו בסוף.
הוא מנסה לצאת מהלופ של עצמו שהוא לא מצליח לגרום לאשתו שום הנאה אז הוא רוצה לייצר לעצמו חוויה מתקנת עוד פעם ועוד פעם הוא לא מחפש ריגוש מיני הוא פשוט מתוסכל מזה שהוא שם מבין לעומק שהוא לא ה'גבר שלך הצורך המיני של בעלך נובע מתסכול ולא מליבידו אין סופי, או לא משום סיבה אחרת.
מקווה שה יעזור לכם לתקן

נב, אני כותב הרבה לדעתי לא כסמכות אלא כהצהרה על מחשבה אישית ולא כמשהו שאני חושב שנכון 100% אלא כאיך שנראים לי הדברים...
התגובה שלך מכילה הרבה אמתאשתאול
אני בטוחה שהבעיה היא פחות ליבידו מוגבר ויותר חסכים רגשיים. בלי ספק.
הולך לאיבוד תיאר זאת כעוף קפוא שמחכה למילוי. איזה מזעזע...
אני שואלת באמת מה עדיף לגבר: שאישה תזייף תשוקה ורצון בסקס, או שתהיה אותנטית עם הרגשות שלה.
אם להגיד לא באלף רבתי כשזה רק מתחיל, או פשוט להתנתק מהגוף ולקוות שזה ייגמר, העיקר לא לדחות בצורה בוטה.
אי אפשר לתקן את הרגש המקולקל אליו, יש כאן בעיות חמורות באמת, אני בטיפול אישי אבל את ההתנהגות שלו זה לא מזיז במילימטר.
הוא אוהב אותי, אך לא מוכן לקבל עייפות, מחלה, הריון, או סתם שאין לי חשק, כי זה קרה אתמול ואין לי כוח שוב.
וחושב, שכל פעם שלא מתאים לי זה מרוע ומניפולציה.
שואלת באמת, מה עדיף בהינתן המצב???
להתנתק מהגוףמשמעת עצמית
זה בדיוק נמרץ מה שקורה באונס.
זה נקרא התנהגות דיסוציאטיבית.
כלומר
אני פשוט אעמיד פנים (לא במודע) שזה לא קורה לי. לגוף שלי. או שאני לא כאן. ואז לא אצטרך לסבול את החוסר חשק/גועל/פחד.
זה מצב קיצוני ביותר, בטח מול בן זוג.
ויש לו השלכות הרסניות מאוד בתחום הנפשי לטווח ארוך.

כתבת "הוא אוהב אותי, אך לא מוכן לקבל עייפות, מחלה, הריון, או סתם שאין לי חשק"
איך ההתחלה של המשפט וההמשך מסתדרים?
איך אם הוא אוהב אותך, הוא "לא מוכן לקבל" את הרצון או האי רצון הכי בסיסיים בתחום ובמרחב הכי אינטימי שלך?

יקרה,
הדבר הכי אמיתי שכתבת בהודעה הפותחת היא המילה לופ.
את כל כך עמוק בתוך לופ רע מאוד
שאת כבר לא רואה באמת מה קורה.
זו לא אשמתך! פעמוני האזהרה שלך כבר לא עובדים.
אבל האמת שהם מצלצלים כל כך חזק, כל כך הרבה זמן שאת כבר לא שומעת אותם מרוב שהם מחרישי אוזניים.
עד שההתנהגות החולנית שלו נראית לך תקינה או בסדר או הגיונית.

אז לא.
ואנחנו כאן לשים לך מראה
גם אם תראי את הכיעור בהיגלמו
לפעמים זה מה שצריך כדי להינצל.

הלוואי שיהיה לך טוב. אמן!
אוף. אני בוכה...
כל מילה כל מילה כל מילה!נגמרו לי השמות
@משמעת עצמית אני חותמת ומסכימה על כל אות שלך בכל השרשור הזה!

כתבת כ"כ מדויק וחשוב
תגובה נהדרת6554433
דברים חשובים
אז בהינתן המצב ושהוא דיי אובסיסיבי אלייך ויש לו הרבה תשוקה איהודה224
הוא תלותי
אז זה הזמן לתפוס אותו בנקודה הזו
לעשות זאת בליווי מקצועי ברור שיש פיתרון ואין מה להשלים עם המצב הזה
דברי איתו ותבהירי לו בצורה מאד ברורה מה הראיה שלך על הדברים
ותדרשי שינוי, לא תבקשי, תדרשי!
ותזכרי תמיד שיש נפש בצד השני תחסכי ממנו כל מה שלא חשוב והכרחי לזוגיות
וגם את נושא האישות הוא יצטרך אבל זה שלב מאוחר יותר.
סליחה יהודהמשמעת עצמית
אבל זה באמת נשמע הרבה מעבר לתלותי בה.
זה נשמע חולני ממש, מופרע ונרקסיסטי.

אישה לא סתם מגיעה לרמה כזאת של כניעה והסכמה למה שכל כך רע לה איתו.

לא נשמע לי נרקסיסטייהודה224
מופרע כן ועם מופרעים צריך להתפרע
כמו שכתוב עם נבר תתברר
מה שמשנה6554433
שהוא פרנואיד בהגזמה,
ולכן הוא שתלטן מאוד.
חשדן, כל הזמן חי בסרט שרוצים לעשות לו רע.

נרקסיסטים זאת משפחה רחבה,
ויש גם כאלה.
כך או כך,
התוצאה של מי שחי איתו תהיה:
מחיקת האישיות.

פותחת השרשור מתארת מצב כזה,
וטוב שניכר ממנה שהיא מודעת לבעיה וזה
הדבר הכי אופטימי.

נוראי לחיות עם אדם כזה
והוא בהחלט לא בקו הבריאות הנפשית.
בהחלט צריך טיפול אין שום ספקיהודה224
דיסוציאציה היא מנגנון הגנה נפשיסודית
את יודעת את החשבון שלך טוב יותר מכולנו.
אני מניחה שאת לא מתגרשת כי את יודעת שההתעללות תתגבר אם תתגרשו, ואת פוחדת על הילדים. לדעתי לא חסר לך אומץ לב, ואת לא נשארת כי לא הבנת את הסיטואציה אלא כי הבנת טוב יותר מכולם.
כמובן שאפשר להמשיך להתעלל בחסות החוק גם לפני וגם אחרי.
לא פשוט להשאיר ילד במשמורת לבד אדם כזה, אף אחת מהכותבות לא יכולה להבטיח שתוכיחי סביבה רעילה.
ברור שאת לא העוף הקפוא אלא כל הפתיות שעונות תמיד -לסרב לסרב, זה פשוט לא השרשור המתאים לדיון הזב.

את מעלה את שאלת הדיסוציאציה אם היא מותר להשתמש בה?
בתנאי חיים רגילים אין לה מקום.
אך היא מנגנון הגנה על הנפש, והנפש שלך זקוקה להגנה.
בניגוד לכל הכותבות אינני סבורה שתישארי איתו דקה אחת מיותרת. עד אז תמצאי את הדרך הקלה ביותר להתמודד עם זה.
בהצלחה לך עכשיו וגם אחר כך.
בעיני את לא חלשה. את גיבורה אמיתית. זה ניסיון קשה. אני לא הייתי עומדת בזה. הייתי תופסת מרחק וימצא איזה פיתרון שירצה. לא יודעת מנין לך הכוחות האלה, וגם לא מה בדיוק מאיים עליך. הכתובת שלך להתייעצות היא עורך דין מומחה לגירושים. אולי כן אפשר ליצור מעטפת הגנה סביבכם?
התעללות נפשית קשה יותר להוכיח - אבל אולי המטפלת שלך והמטפל של הילד יכולים לכתוב שחור על גבי לבן את התרשמותם? תבקשי. ***שלמי להם ותשמרי את זה במקום שלעולם לא יגיע אליו***.
אצל עורך הדין. לא בבית שלכם.
שמרי על הבריאות שלך ושל הילדים כמיטב יכולתך. תאהבי יותר את הילד המקופח. הוא צריך לדעת את האמת - ככה אסור לאביו להתנהג.
וואו אהבתי מאוד מאוד מאוד.Fff
ואני אוסיף שאולי כדאי להתחיל לאסוף ראיות... אני למשל מתחרטת שלא אספתי. הקלטות, חוות דעת של מטפלים.
את באמת אישה חזקה ואנחנו פה בשבילך
הוא אוהב אותי???הולך לאיבוד
אני פשוט חייב לשאול אותך שאלה אמיתית...

לפי מה הדיוק את יודעת שהוא אוהב אותך ???
במה זה נמדד ???
מה עושה לך טוב איתו ???

התחושה שלי מכל המצב הזה היא שאת כנראה לא באמת אפוייה (בלי לפגוע כמובן) ולא באמת מצליחה להניח את האצבע על בעיה ספציפית אלא פשוט יתכן וחלפה לה התשוקה ופתאום מצאת את עצמך מתעוררת למציאות נשואה לגבר שאין לך כבר עניין בו ועוד עם ילדים ועכשין את מחכה שיעוף הכדור הראשון לכאן או לכאן רק לצאת מהעניין...

גם אני עובד קשה ומגיע לשעתיים ביום בלחץ אחרי יום העבודה.
וגם אני מוצא את עצמי נלחם בילדים אם זה כי הם לא הלכו לישון בשעה הגיונית, אם הם צופים בטלויזיה "במרחק" של אחד הדמויות בתוך המסך, גם אני כועס אם הם לא צחצחו שיניים...
אין זה אומר שאני רק כועס על הילדים אלא תפקידי הוא להציב גבולות ברורים לאישיותם של הילדים מתוך דאגה שלא יצאו לי ילדיי פרחים מהפסטיבל של בומבמלה...

זה עדיין לא הופך אותי לרע, או אכזר או לא יודע מה.
אני קונה להם תמיד את כל מה שהם אוהבים ויודע גם לחבק ולנשק ולתת להם את התחושה הכי טובה בעולם.

אבל שוב...
למה את כן כותבת שהוא אוהב אותך ??? זה הכי מעניין.
הצעה להקלהדוד10

לדעתי אם נסנן את רוב הנתונים, אז מה שקורה פה לא מורכב. עצם הפיתרון יחסית פשוט אבל הביצוע יצריך מחשבה מוקדמת ומעמיקה ואורך רוח.  

בעלך פשוט זקוק להערכה עצמית / הערכה מהסביבה / כבוד. כמו רוב האנשים. 
לפי התיאורים שלך, קשה לו להעריך את עצמו. הוא חווה ירידה דתית, מתקשה להשקיע בילדיכם, מרגיש מושפל ממספר שטחים במערכת מולך ומן הסתם גם בתחומים נוספים עוד אכזבות רבות. 

אם נצליח למצוא נקודה טובה כלשהי שבה הוא מתפקד איכשהו, אם נחמיא לו עליה, אז נתניע תהליך מבורך. תהליך שהוא יחווה כבוד אמיתי, הוא יזכה להערכה ממשית. תחילה מן הסביבה, אחר כך מעצמו. כך יתחיל מעגל חיובי של יותר עשיה, יותר בטחון עצמי, עוד עשיה וכו'. מדובר על נקודה קטנה ואפילו מוכרת וקבועה. אפילו על עצם הפרנסה, או על התמדה במסגרת העבודה, או תחזוקה פיזית של הבית, משהו שהוא טוב בו. משהו שדורש ממנו השקעה. 

נכון בשבילך זו עבודה קשה. ייתכן שקשה לך למצוא בו נקודה אמיתית של דחיית סיפוקים. ייתכן שהאימון ביניכם נשחק והוא יתקשה להאמין בכנות מחמאתך. ייתכן שהוא אכן יאמין, אבל יפגין חשדנות כדי לבחון אותך או לשמוע שוב.  יפגין חשדנות שאת מנסה להשיג משהו מהערכה זו. 

זו העבודה שלך. תחילה עם עצמך והמטפלת שלך. למצוא בו נקודה כלשהי שאת באמת מעריכה אותו, לחזור עליה בנוכחות עצמך, אחר כך בנוכחות המטפלת. לשנן אותה עוד ועוד. לבסוף לחשוף אותה בנוכחות בעלך. אחר כך נקודות נוספות. עד שהוא יוכל להעריך את עצמו בעצמו, להשתחרר מהקביים המלאכותיים של העלבת הילדים או שליטה בך כדי לזכות בערך עצמי מזוייף. 

הפיתרון קיים, אבל לפחות ההתחלה זו העבודה שלך.   

מה חושבים חברי הפורום ופותחת השרשור? 

הרשיתי לעצמי להציע זאת, כי גם את בעצמך כתבת: "אני בטוחה שהבעיה היא פחות ליבידו מוגבר ויותר חסכים רגשיים. בלי ספק".

גם חברים אחרים העלו פה רעיון של מעגל שהייתם לכודים בו. 

הייתי מוסיף ואומר כל הכבוד לך על ההשקעה וההקרבה למען הילדים, אבל מעדיף להימנע מהדיון הסוער האם את פועלת נכון. אז לא הוספתי את זה. 

האם יש חדש? ניסית? עבר חודש, מה התקדם?דוד10אחרונה

שלום.

האם מישהו/י פה בפורום ניסה את הטיפים שנכתבו?

האם פותחת השרשור ניסתה? 

האם משהו השתנה? 

לטוב, או למוטב? 

חודש חלף, איך הולך עכשיו, משפחת אשתאול? 

מסכימה בגדולאמא וגם
עם רוב הדברים ובפרט עם הסוף לגבי מקור התסכול של הגבר.
פשוט תגידי..Elad30
אני לא בעניין.
למה ללכת סחור סחור..
אין פתרון אמיתישוקולד פרה.

במקרה הזה.

שום דבר לא עוזר לך להחליט לאן ללכת,

ואת לא יודעת לאן פנייך מועדות.

לגירושין?

הוא יכול לפצוע עד זוב דם את נפש הילדים

ולהילחם בך מלחמה שיכולה למוטט אותך.

להישאר?

הוא לא מדבר עם חלק מהילדים

שורט את נפשם

וממש לא מתחשב בך בשום צורה.

הוא גם בשום אופן לא רואה את החלק שלו במצב

ורוצה שרק את תשתני,

בעוד את לא מסוגלת יותר למחוק את עצמך

ורק מייחלת לשעות שבהן הוא מחוץ לבית.

יקרה.

אמרת שאת נמצאת בטיפול.

תחליטי יחד עם המטפלת.

לאן? את? הולכת?

הרי את יודעת בעצמך שיחסי האישטת

הם קצה קצה הקרחון.

יש פה בית מורעל

וזוגיות מורעלת

שאת מפחדת מאוד לצאת ממנה

וומצד שני מפחדת להמשיך כך 

שאת פשוט במאסר

מאסר בחושך.

ובכן- יש נקודות אור.

נקודת האור הראשונה הנוגעת לעתידך

היא המטפלת.

נשמע שהמטפלת לא ממש עוזרת.

עצתי לך- רבנית.

קחי איתך רב או רבנית כצידה לדרך.

אין לך מושג כמה הם יכולים לעזור!

הם לא באים ממקום של כסף

ודוןקא כן יש להם עניין לייעץ באמת

ולא רק "להדהד לך" כדי שאת תקבלי את ההחלטה.

הם יכולים לתמוך בך!

ואת... חייבת תמיכה! חייבת!

מקור נוסף שיכול לתמוך- ההורים שלו (דווקא).

הם בעדך? הם מסוגלים לשמוע אותך?

אני פניתי להוריי בעלי בכמה נושאים

ולא התחרטתי מעולם!

גורם שלישי- המשפחה שלך.

מה הם יודעים? את מסתירה מהם?

נשמה, תאותתי להם שאת במצוקה.

אני בטוחה שאת מכירה את המקרה של מיכל סלע ז"ל.

כל הזמן האחיות שלה אמרו-

אם היא רק הייתה רומזת משהו! רק הייתה משתפת!

היינו מתייצבות דום בשניה אחת!

אבל היא פחדה פחד מוות מהמטורף שלה

לא אמרה כלום

עד שבסוף....

יש לך ילדים אהובה!

אל תיקברי בעודך חיה!

יש לך אפשרויות!

יש עם מי להתייעץ!

יש ממי לבקש עזרה!

יש אנשים שאוהבים אותך!

באמת אבל.

ויש אנשים שעוד היום יתייצבו דום אם רק תגידי!

תאמיני...

את לא לבד בסיפור הזה!

אבל .... תשתפי. תפני. תספרי.

ואם את מפחדת שיגלה-

תפני בחשאי ותסתירי עכבות.

ותגידי שגם אסןר שיידע.

ותכנני מה את עושה ואיך.

הכל-

כדי שהעתיד שלך לא יהיה שחור וכואב.

את עכשיו בייסורים שהתרגל אליהם.

אבל אסור לך "לקבל את הייסורים".

צריך לשנות את התמונה.

אני כאן באישי אם את צריכה משהו. כל דבר.

לא מדבר עם הילדים??!!??Fff
זה הכי הכי הכי זועק לתיקון. היחסי אישות זה ברור שלא תקין ואני לא מבינה איך את בטיפול אישי והנושא הזה לא בורר שם. זה כאילו אובייס שצריך שם שינוי דחוף.
אבל הקטע עם הילדים לכל הקטע הרגשי, איך את מצליחה להישאר שם יואו? מה משאיר אותך?
מצד אחד אני אומרת וואו כל הכבוד איזה כוחות נפש.
מצד שאני אני אומרת אולי צריך להבהיר את המצב, מה שאתם עושים ביחסי אישות ממש אסור. היחס שלו לילדים פוגע בהם מאוד. הכל שם לא תקין על גבול הנרקסיסטי /הפרעה אישיותית. מה אומרת המטפלת שלך?

ולדעתי תגידי לו שאת צריכה לחשוב על הדברים ותשמחי לכמה ימים חופש לבד לחשוב על הדברים או שהוא יעזוב את הבית לכמה ימים. את דבר ראשון צריכה לצאת מהלופ הזה
הרמב''ם הלכות דעות..Fff
ולא יהיו שניהם לא שכורים ולא עצלנים ולא עצבים, ולא אחד מהן, ולא תהיה ישינה ולא יאנוס אותה והיא אינה רוצה, אלא ברצון שניהם ובשמחתם, יספר וישחק מעט עמה כדי שתתישב נפשה
אוףףףףף כמה כואב לקרוא אותך 😔חלונות
אני חושבת שאת לא מודעת לעומק המצב הרע וההזוי בו את חיה.
יש בך איזשהוא מקום בנפש שמכיל התנהגות וזוגיות כזו. כלומר, קשה לך ממש אבל את רואה אופציה מעשית בלהמשיך כך את החיים.
אז זהו, שלא! לא! לא! לא! אלף פעמים לא!!!!!!
את לא ממשיכה לחיות בכזו מציאות! זה צריך להיות ברור!
כתבת הרבה שאת מפחדת להתגרש כי זה יפגע בילדים. ומציאות החיים המטורפת והמורעלת הזו לא פוגעת בהם?? היא הורסת בשיטיות!!!!
אני בת להורים גרושים. ההורים שלי התגרשו כשהקטנה היתה בת 9. ועוד הרבה ילדים בכל טווח הגילאים.
היתה שנה קשה אחרי הגירושין, של התמקמות משפחתית מחדש, מי נגד מי, והרבה בלבול.
אבל אח"כ - קיבלנו את המשפחה שלנו מחדש! נולדה לנו אמא חדשה! אמא שלא נאבקת על שפיות בסיסית - פנויה להיות אמא, אוהבת, משוחררת, שמחה...
קיבלנו יציבות - שאת טעמה לא הכרנו....
קיבלנו בטחון, שקט, משפחתיות, סדר, שלווה...
בכוונה אני כותבת לך מה קיבלנו אנחנו כילדים כתוצאה מהגירושין, כי אני יודעת שאת פוחדת עליהם. אבל אמא שלי הרויחה לא פחות - פשוט קיבלה את חייה מחדש!
יקרה! לדעתי אם תחליטי בראש - שלהמשיך לחיות ככה זו לא אופציה, אז תראי איך את מגיעה לסוג של פתרון. אבל החלטה מוחלטת!
בבקשה תעשי שינוי. לאף אחד בעולם הזה, גבר או אישה, לא מגיע לחיות ככה!
מציעה לכם לפנות לעזרה מקצועית. זה מצב ממש לא טובמיקי מאוס
נשמע שאתם כבר בפלונטר רציני, הפערים עמוקים.
ויש לו דפוסי התנהגות שעושים נזק לך ולילדים.
אם יש אהבה ויש רצון אני מאמינה שאפשר ליצור שינוי אבל זה מצריך עבודה והכוונה מדויקת של איש מקצוע.
כשיהיה לך טוב איתו והוא ידע לשמח אותך ולספק אותך ולא רק במיטה את ממילא תרצי הרבה יותר גם ביחסי מין. וגם אם תמיד יישארו פערים שעוד לא יצטמצמו יש דרך ללמוד להתמודד איתם בלי ששניכם תרגישו פגועים ובלתי נראים.

את מתמודדת עם מצב לא פשוט...
בהצלחה!
סליחהשירוש16
אבל אין קשר בין יחסים שלא מתוך רצון לבין ההשתדלות שלו לרצות אותך תו"כ יחסים בלתי רצויים.

גבר באופן טבעי מחפש לרצות את אישתו ביחסים. אם הוא לא מצליח - הוא מרגיש כישלון.
הגיוני שהוא רוצה לרצות אותך ביחסים. גם אם הם כפויים.

סליחה על החריפות - אבל מה שאת מתארת כאן נקרא אלימות מינית.
תודה אלופההולך לאיבוד
יש לך נקודות זכות רבות
תגידי..חיים של
איך הוא בחוץ?
אם את באה ומספרת את הסיפור שלך למישהו שמכיר אותו, הוא יאמין לך? או שהחוץ הוא כולו זהב ויהלומים?
מגיבה ברשותכם...אשתאול
התפתח פה קרב מילולי....
רציתי להתייחס לעניין החוסר הגינות כלפי בעלי בלהישאר נשואה, ואולי לחכות שהילדים יגדלו זה אגואיסטי...
אני כבר מזמן הצעתי, יותר מפעם אחת, לפרק את החבילה. הוא מתנגד בתוקף.
הוא רוצה שהיחסים יהיו נפלאים. בעיניו אני המקלקלת והמחריבה. ורק מחוסר ברירה ביקש אישור לפתח רומן צדדי( שימו לב: לא סטוץ. רומן משמעותי)
אני מוכנה לשחרר אותו, אבל רק בתנאי שישחרר אותי, דהיינו פירוק החבילה.
הוא לא רוצה כמובן
ומקווה שיום אחד "אקבל שכל" ואקפוץ לזרועותיו באהבה ובתשוקה שאין כמותה.
זה לא בדיוק עובד.
אני כרגע גם לא רוצה להתגרש , בעיקר מתוך חשש וחרדה ממה שיקרה.
אני מניחה שבסופו של דבר דרכינו ייפרדו.
בינתיים שורדים.
זה הכל.
אין לי שום עניין לפגוע בו ולצער אותו כמובן, אבל לא מסוגלת להתכחש לרגשות הקשים שלי כלפיו.
ומצד שני, איני אסרטיבית מספיק להציב לו גבולות נחרצים בענייני המין.
הבן אדם הציע רומן ועוד דורש שתתנהגי כאילו את מאוהבת בו?Lia

הוא חולה נפש או מה?

תעזבי אותו. אם הוא לא רוצה, בית הדין יכריחו אותו. את יכולה לצאת מזה. 

זו לא הברירת מחדלאשתאול
בגלל שאני לא נענית לחיזורים שלו והוא מתוסכל, הוא רוצה לקבל אישור לפתח רומן. ברור שהיה מעדיף שאני איענה אליו, אבל אני לא מסוגלת, בטח לא בלהט והתדירות הנחוצים לו.
אולי תפסיקי להאשים את עצמך?סודית

זה מה יש בנתונים שהוא יצר.

הוא לא באמת מבקש ממך אישור לפתח רומן. 

את מוכנה להידחק לדיסוציאציה בשביל לא לפרק, זה קו אדום.

תעצרי בקו הזה זאת כבר הבריאות שלך.

וואי וואי איזה מסובך.חלונות
את כותבת שהצעת לו פעם להתגרש והוא לא רצה, רק מחכה ש" תחזרי אליו". אבל אח''כ את גם כותבת שאת כרגע לא רוצה להתגרש בגלל הפחד והחשש מה יקרה...
יקרה, אני כה מבינה אותך! ככ! עברתי מסע דומה מאוד עם אמא שלי, גם להלקח מספר שנים מהרגע שהיא הבינה שצריך להתגרש עד שביצעה את זה. אבל לדעתי פה טמון הכלב - כשאת תיהיי שלמה עם עצמך 100% שאת רוצה להתגרש - את תראי שגם מולו הכל יתנהל שונה, את צריכה להשלים ולרצות את זה ממש! לבוא מוכנה לזה!
ובינתיים, כל עוד את בוחרת להמשיך להיות נשואה - באמת שלא רואה פתרון.
הלואי שתמצאי בתוכך כוחות לקום ולפעול! חשבת ליוי של דמות מקצועית? מין תהליך אישי שתעשי עם מישהו, שילווה אותך כל התקופה? זה יכול לעזור מאוד...
התנצלתי בפרטיזית1
ומרגישה צורך להתנצל בפנייך גם על גבי הפורום מצטערת שעוררתי דיון לא נעים..
זהו זו ההודעה האחרונה שאכתוב בשירשור הנ"ל.
אלטרנטיבהיהודיפשוט

אני הייתי מציע לבעלך בשלב הראשון לשחרר (זה דורש נחישות וכח רצון רב) אבל אפשרי (מנסיון)

כלומר לא לבקש מימך לשכב איתו, אפילו לא ברמז, פשוט כלום,

וכאשר את תירצי לשכב איתו (ביננו, כמה זמן את יכולה להיות נזירה ? )

להגיד לך "מתנצל, אין לי חשק, הרגת אותו, הוא מת",

השיטה הזו תשקף לך כמה נוראית היא השיטה של כל הנשים שדרך המיטה מנסות 

לסגור חשבונות עם הבעל שלהן.

הפיתרון האמיתי הוא ייעוץ זוגי איכותי שישקף לכל אחד מהם חובותיו במערכת הזוגית,

ומה תרומתו לכשלים שנוצרו,

ורק אז אפשר להתחיל תהליך של תיקון

בהצלחה רבה

נשים שדרך המיטה מנסות לסגור חשבונות עם הבעלאשתאול
אוף לא יכולה לשמוע או לקרוא את המשפט הזה.
מספיק!!!!
מה אני רובוט? מה אני בובת צעצוע?!
למה זה מניפולציה על הבעל ונסיון לשלוט בו, כשאני סובלת מהיחסים ואני לא מעוניינת בהם??

למה אתם לא מבינים שבאינטימיות הגופנית אנו מוכרחות להרגיש קירבה וביטחון נפשי, ואם לא, מרגישות נורא ואיום???
במצבים כאלו הכל מיד צף ומטביע אותי, ללא שליטה. ואני מצליחה לשרוד זאת רק ע"י אפאטיות.
זה לא מנגנון הענשה מתוחכם ומרושע. זו האמת, שקשה לי עד ללא נשוא.
הבהרהיהודיפשוט

אסביר את הדברים,

את לא רובוט ולא בובת צעצוע, 

והוא לא עבד שלך שצריך ללכת כל יום לעבוד ולפרנס אותך,

והוא גם לא רובוט או בובת צעצוע שצריכה לעבוד ולפרנס אותך ולשכב איתך (אם אין לו חשק)

אבל מרגע שאדם (איש או אישה) התחתן, יש לצעד הזה השלכות כבדות (חובות וזכויות),

חובות של האחד כלפי השני, ועיקרן, הוא חייב לפרנס אותך ומצוות עונה,

ואת חייבת בחובותיך כלפיו (אני מניח שאת לא צריכה פירוט).

היצגת את עצמך כדתיה, הדת מקנה לאנשים בעיקר חובות, ולא זכויות,

שיח הזכויות ("לא בא לי" אז אני לא עושה) הוא שיח פוסט מודרני, ליברלי קיצוני, פמיניסטי קיצוני,

שהוביל את התרבות המערבית למצב הקשה שבו היא נמצאת כיום,

השיח היהודי האמיתי הוא שיח של חובות, 

נקודת הבחירה של יהודי היא האם לבצע את חובותיו בשימחה ובהתלהבות (גם אם לא בא לו), ואז מצבו יהיה טוב מאוד (אחרי הפעולות נמשכים הלבבות),

או בעצב ובלי חשק ומוטיווציה (ואז מצבו הרבה פחות טוב),

ואם את סובלת מן היחסים ולא מעונינת בהם, ואז אין יחסים, את אישה מורדת, על כל המשמעויות של זה.

כמובן שזה (יחסי אישות) רק קצה הקרחון של התקלות והכשלים במערכת הזוגית שלכם (חוסר "קירבה וביטחון נפשי" במילים שלך),

וכדאי מאוד לטפל בענין באופן מקצועי, אחרת המצב ילך וידרדר, ותסיימו ברבנות.

דרך אגב, אם את חושבת שהוא נהנה לשכב עם מישהי אפאטית (בלשונך) את טועה טעות קשה,  

אני די מרחם עליו, וגם עליך,

בהצלחה רבה

מסכימה שצריך טיפול מקצועי בעניין....44444
אבל בכל מקרה לא כופים יחסי אישות על בן הזוג.
זה אונס......
ואם אחד מבני הזוג לא רוצה- לא מכריחים אותו.

כשיש בעיה פונים לטיפול מקצועי. לא מגיעים כ"כ מהר לרבנות.....
הדרך לגהינום רצופה כוונות טובות - תקרא את הכרטיס שלהסודית
מסכימה איתךלמה לא123

ועדיין תמיד כדאי להתאמץ ולטפל

שניכם במצב לא נורמלי

ואישה שאין לה חשק,להעניש אותה באי קיום יחסים,זו פשוט בדיחה.

כמו להעניש מישהו ששונא גלידה,שהוא לא יקבל גלידה בשנה הקרובה

עוד הבהרהיהודיפשוט

טיפול מקצועי איכותי (להבדיל מטיפול לא מקצועי או שרלטני) הוא חובה במצב הזה,

אחרת הם בצרה צרורה שרק תלך ותגדל.

לא התכוונתי ל"העניש" אישה באי קיום יחסים,

התכוונתי שאולי/כניראה אם הוא (הבעל) יתנהג באופן שהוא לא עושה מה שאין לו חשק,

(דוגמאות אחרות, הוא לא הולך היום לעבודה כי אין לו חשק, הוא לא עושה קניות שהיא שלחה לו רשימה בווטסאפ

כי אין לו חשק, הוא לא אומר לה "בוקר טוב" או "לילה טוב" כי אין לו חשק וכו' וכו')

זה ישקף לה מה קורה כאשר כל אחד עושה רק מה שיש לו חשק.

שוב, תרבות "אין לי חשק" "לא בא לי" וכל כיוצ"ב היא תמצית תרבות "האגו במרכז" המערבית , הליברלית,

הפוסט מודרנית, וכו', ואת תוצאותיה די להיווכח באחוזי הגירושין המטורפים, אחוזי הילודה האפסיים,

אחוזי הדיכאון, ההתאבדויות, ושאר מחלות הנפש במדינות המערב.

לענין הגלידה, אני לא בטוח שגם אישה שאין לה חשק, מוכנה להתנזר שנה שלמה (או תקופה ארוכה),

ואם כן, זה כבר אנורקסיה (מינית במקום אכילה) ואז הבעיה עוד יותר חמורה.

לעניין הגלידה,תתפלא לשמוע שכןלמה לא123

ברור שחייב טיפול

ההבדל מאין לי חשק ללכת לעבודה לעניין האין לי חשק ביחסים הוא שונה

כי ביחסים הגוף צריך לשתף פעולה עם הנפש,ואם זה לא קיים,זה מרגיש על סף אונס

וזה רק מחמיר את המצב מבחינה זוגית ובטח מבחינת החשק ליחסים

הגוף מתנגד והיא מכריחה אותו,זה יוצר שריטות

מנגד זה לא נורמלי לחיות בלי זה כזוג. לכן,חובה לטפל,חובה! חובה!

הגלידה והנפשיהודיפשוט

לגבי הצורך הדחוף בטיפול, כניראה אין ביננו מחלוקת,

לגבי "ביחסים הגוף צריך לשתף פעולה עם הנפש" ואם לא זה "על סף אונס",

יש ביננו מחלוקת מהותית, תקראי בלינק הבא את דברי "כלה נאה"

יחסי אישות - נשואים טריים

אם את/ה אוהב מישהו/מישהי אין שום בעיה לשמח אותו גם אם אין לך חשק,

אני הולך לעבודה בשימחה כל יום גם שאין לי חשק, וגם כאשר אני חולה, 

כי אני שמח למלא את חובתי ולפרנס את אישתי וילדי....

לפעמים ממש לי חשק לבזבז כסף על שטויות, אבל אם זה משמח את אישתי/ילדי

אני אוציא כסף כדי לשמח אותם.

אבל אם הנפש שלה כל כך מתנגדת ליחסים, זה כבר ממש חמור ביותר מבחינת מצבם הזוגי.....

טוב,כנראה לא תביןלמה לא123

זה נשמעאמא וגם
שהתחלת מהסוף להתחלה.
היחסים זה קצה הקרחון כשמתחתיהם את מתארת חוסר כבוד והערכה ופערים בתפיסה ועוד ועוד.
הסוף הוא כשהוא רוצה ואת לא אבל לי זה נראה ביצה ותרנגולת.
בכל מקרה נשמע שההתנהגות שלו כלפייך לא מכבדת
ושגם את לא מצליחה לשים את הקוים שלך במקום הנכון. מקווה שהמטפלת שלך תוכל לעזור לך בזה כי זו ההתחלה פה.

אבל שתדעי שזה לא בריא בכלל וגובל באלימות.
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

מסכימהoo

איתך שצריך ללמוד לקבל

רק לא בטוח שאחרי גירושין הלמידה תתרחש

יש שלא מקבלים/ משחררים גם אחרי הגירושין וממשיכים מלחמות על כל מני

אפשר לראות בשרשור הזה את הפער בין אנשים שמבינים שצריך לקבל את השני לבין כאלה שלא

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודהנפשי תערוגאחרונה
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28אחרונה
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועהאחרונה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך