עד כמה צריך להכיר בנאדם כדי להציע לו?advfb

ויותר מדוייק - מה הדברים הקריטיים שצריך לדעת על הבנאדם כדי לחשוב על הצעה בשבילו?

האם הצעה זה דבר סופר רגיש או שזה דבר שאפשר גם לשחרר ולהציע לאנשים שאנחנו לא הכי בקשר איתם ביום יום?

אשמח מאוד לתשובות מכולם!

מתייג את מי שראיתי שהביע עמדה מתישהו פה בפורום בנוגע להצעת הצעות:

@ברוקולי

@והוא ישמיענו

@מקום בעולם

@לב אוהב

@ענבל

@פשוט אני..

למה תוייגתי? 🤭 זה סודברוקולי

וברצינות
אני מציעה לאנשים ולא לכרטיסים
להיות ראשון זה מחייבadvfb

תחכימי אותנו!

צריך להכניס עוד אנשים למעגל מציעי ההצעות!

פירוט, אפעס? לענות על השאלה?advfb

אם בא לך, אני לא מכריח ;)

להכיר אדם דרך הפורום זה נקרא להכיר? זה מספיק? למה?

כתבתי את מה שהעיקרון בעיניברוקולי

תראה, 

בכל דרך יש הצלחות 

כמו שיש הצלחות לכרטיסים שעוברים , לאתרי הכרות, לשדכנים, לחברים ולשכן בן ה 5

לי חשוב וגם משקיעה בזה לא מעט 

לשמוע את הבן אדם, לשמוע מה חשוב לו 

ולציין לעצמי מה אני חושבת שמתאים לו : סגנון דתי, סגנון אישי, אופי תוך התייחסות לרצונות . 

והצעה זה לא רגיש (לרוב)- ואחריות המדויטים לברר אם זה מתאים להם 

תודה!advfb

מתייג שדכנית חשובהחדשכאן
לדעתי אפשרהרמוניה
במיוחד אנשים עם טביעת עין
שיודעים לזהות כימיה של אנשים

פשוט צריך לפני שמציעים לראות מה שני הצדדים מחפשים ואם זה מסתדר.
אני מניח שהתכוונת לסיפור המופלא שהבאתי כאן?פשוט אני..

אבא שלי היה בפגישה עסקית עם לקוח של החברה שלו, ופתאום הלקוח אמר לו "אתם הדתיים, תאמין לי, אתם בלתי נסבלים".

אחרי ההלם הראשוני, הוא שאל את הלקוח מאיפה הגיעה האמירה הזאת.

"יש אצלנו אחד בחברה, באמת מותק של בחור, אבל מה? הוא כבר בן 35. ואצלכם לבחור בגיל כזה כבר לא נשארות אפשרויות, ורק בגלל שהוא דתי הוא יישאר לבד כל החיים".

אבא שלי מיד הגיב לו "על מה אתה מדבר, גם לי יש אחיינית רווקה בת 32, תן לי את הפרטים שלו ואולי ייצא מזה משהו".

עכשיו תבינו,

אותה אחיינית (בת דודה שלי) יצאה כבר עם עשרות רבות של בחורים, כולם בחורים שהיא קיבלה עליהם המלצות חמות, על האופי שלהם, על התורה שלהם, אמרו לה שהם יתאימו לה כמו כפפה ליד... וכלום. תמיד זה נגמר יחסית מהר.

ופתאום, מציעים לה מישהו על סמך שום דבר מיוחד באופי שלו (מלבד זה שהוא דתי), כאשר אף צד של המשדכים כלל לא מכיר את הצד השני. ברוך ה' כשהיא ביררה עליו פרטים נוספים היא ראתה שזה דווקא כן עשוי להתאים, והם התחילו לצאת לתקופה מסוימת, ואחרי כמה חודשים - שמחה וששון - הם הודיעו על אירוסיהם.

כשהגענו לחתונה המרגשת שלהם, היא באה אל אבא שלי לפני החופה, ונתנה לו מעטפה. בתוך המעטפה היה צ'ק עם 50,000 ש"ח. אבא שלי אמר לה שהיא משוגעת על כל הראש, הוא דוד שלה, והוא בחיים לא ייקח ממנה כסף על השידוך.

היא ענתה לו שהיא נדרה נדר שזה מה שהיא תשלם למי שיישדך אותה, והיא לא מוכנה לעשות התרת נדרים.

בלית ברירה, אבא שלי לקח את הצ'ק והכניס אותו לארנק.

מיד אחרי שהכלה הלכה לעיסוקיה, הוא קרע את הצ'ק שהוא רשם מראש לכבוד האירוע (על סך 3,000 ש"ח), ורשם צ'ק חדש - על סך 53,000 ש"ח.

אין ספק שזאת הייתה מתנת החתונה הכי גדולה ויקרה שהוא נתן בחייו...

האם זה אומר שעכשיו אני אתחיל לשדך אנשים רק בגלל ששניהם באותו הגיל? כנראה שלא. 

אבל לדעתי זה כן מלמד שלפעמים השידוך עשוי לבוא ממקום לא צפוי, וצריך להשאיר את הראש פתוח למקרים כאלה... גם מצד המשדכים וגם מצד המשודכים.

לייקsomeone
ת'אמת שלא בגלל הסיפור המופלא (תודה על סיפור!)advfb

בגלל שכתבת מתישהו שאתה ואשתך משדכים.

אשמח אם תענה מתי יש מספיק בסיס כדי להציע לדעתך

אנחנו משדכים לא מוצלחים במיוחד...פשוט אני..
לי יש הצלחה אחת כשעוד הייתי רווק, ו-0 הצלחות כזוג.

רוב החברות של אשתי לייטיות, ורוב החברים שלי לא בכיוון הזה... זה מצמצם מאוד את האפשרויות שלנו.

ניסינו בעבר כמה פעמים לשדך כאשר הצלחנו לדמיין בקלות את שני הצדדים יושבים ביחד, מדברים, מבלים ונהנים.
כלומר כשהיה נראה לנו שהם ''באותו ראש''...

כאמור, ללא הצלחות בינתיים... 😔
העיקר זה ההשתדלות!advfb

מסופר שהרצי"ה היה מדגיש שכל הנסיונות של הרצל להקים מדינה נכשלו..

עצם זה שנתת לבנאדם הרגשה טובה שחושבים עליו ושהוא קיבל הצעה זה כבר רווח לא מבוטל

ועדיין לא ענית לי על השאלה ;)

אולי הוא ניסה להדגיש שהרצל היה כישלון?someone
חחחחadvfb

לכן הוא שם תמונה גדולה שלו בבית

ההקשר המקורי להדגשה הזאת היא לא הנידון הדידן ולא ארחיב פה.

חחח קצת מציקה הציניות, אני חושב שזה אמיתי

אני חושב שעניתי 😳פשוט אני..
כתבתי, כאשר אפשר לדמיין את שני האנשים יושבים ביחד ונהנים... כאשר זה נראה חיבור טבעי.

בינתיים השיטה הזאת זיכתה אותי בשליש אחד
אאההה סבבהadvfb

סיפור מדהים!!! אהבתי ממש. מדהים, מדהים, מדהים.שוק!
תמיד אפשר להציע הכלultracrepidam

אני יכול להציע לך שתתן לי משכורת תמורת אפס עבודה למשך חמישים שנה. אבל לא יהיה הגיוני שאצפה לתשובה חיובית.

ברגע שזה מובן, אפשר להציע הכל. מרימים טלפון, אומרים "תקשיב, יש פה מישהי שאולי תרצה להכיר" "למה?" "לא יודע, כי בא לי להציע לך" והבחור יחליט - רוצה או לא רוצה.

הנקודה היא שיש רווקים שלא יודעים איפה בני הזוג שלהם נמצאים. התפקיד של השדכן הוא לעדכן אותם, ולספר להם את כל המידע שיעזור להם למצוא. מצד שני, גם לספר להם מידע שעשוי להיות רלוונטי.

המשמעות -

1 אין הצעה מעליבה, כל עוד אתה יודע שיכול להיות שזה לא מתאים. מה שמעליב בהצעה זה האמירה "היא מתאימה לך" כאשר המפגש נותן תחושה "איזה רושם נתתי שבגללו חשבו שהיא מתאימה לי".

2 לדעת לשמוע "לא". אם אני לא רוצה להתחתן עם מישהי, לא אעשה זאת. ולא משנה כמה טפשית הסיבה. אתה רוצה, תתחתן איתה אתה.

3 לדעת לשכנע שכן. שכנוע בעיני הוא לא דבר רע. הוא דרך להתגבר על חוסר מוטיבציה. יש לזה מחירים, אבל לפעמים כדאי לשלם אותם. אז אם אתה חושב שכדאי, או שכדאי לנסות, אתה יכול לנסות לשלוף את הקלף הזה. אולי תצליח. הרבה קשרים טובים יצאו בלי שהמשודכים חשבו שיכול להתאים.

4 כשמשודך אומר "לא", הוא לא מתכוון "אני לא רוצה להתחתן". הוא מתכוון "אני רוצה להתחתן עם מישהי אחרת".

5 טוב, יש עוד סוג של הצעה מעליבה - בחור בן 15 שלא מבין כלום מחליט לתפוס יוזמה ולשדך שני אנשים. שוב, מה שמעליב זה ש"למה הוא מטריד אותי בנושא שהוא אפילו לא מבין איך מתחילים", וזה הרבה יותר פדיחה למשדך מאשר עלבון למשודך. כמו ילד בן 10 שינסה לארגן הצעת נישואין של אחיו הגדול. לפעמים זה מצליח, בדרך כלל יש פה פער שלא מצליחים לגשר עליו.

6 מה הדברים הקריטיים? מה הוא רוצה. זה קודם כל. זה לא אומר שתציע לו מה שהוא רוצה, אבל זה אומר שתדע שזה מה שעשית. שתדע איפה אתה מבקש ממנו לצאת מאזור הנוחות, ואיפה אתה מבקש ממנו להתפשר על חלום שהיה לו.

7 הדברים החשובים הנוספים הם מה יכול להיות טוב לו. תחשוב שהוא שואל אותך "הציעו לי  את זאת, כדאי לנסות?" ותחשוב אם הוא היה סומך על התשובה שלך. אם התשובה שלך היא כזאת שהוא לא היה מקבל, תדע את זה כשאתה מציע את ההצעה.

דעתי השתנתה הרבה בנושא..מקום בעולם
כיום,
אני חושבת שצריך הרבה יותר להרפות ופשוט להציע.
על סמך משהו כמובן, אבל לא צריך להיתפס על כל שוני או פער שעלול להיות.

לכל זוג יש פערים. וכל זוג בוחר על איזה פער בא לו לעבוד ועל איזה לא..

ותמיד כשאציע, אשאל את העלם על דברים שחשובים לו, או כל מני נקודות קריטיות ופרטים נוספים עליו..
רק את העלם?הָיוֹ הָיָה

גם את העלמה צריך לשאול....

כמובן. פשוט העלו כאן את הנקודה של ההיכרות המועטה..מקום בעולם
לכן הדגשתי את העניין מול העלם.
אממלב אוהב

ברור שהכי אידאלי להכיר את שני הצדדים כמה שיותר ולנסות להרגיש אם יש שם התאמה.

אבל אני חושבת שזה ממש בסדר לנסות להכיר גם אם לא מכירים אפילו את שני הצדדים בכלל.

כי לעולם אי אפשר לדעת מאיפה יגיע הזיווג.

ואני חושבת שהמשודך צריך לבוא מתוך מקום של ענוה והכרת הטוב עם השדכן שמציע

והשדכן צריך לפעול בהרבה רגישות ולא למרוח את ההצעה....

באתי להעלות שרשורים מתהום הנשייה ענבל

בס"ד

אני לא בטוחה מה הדברים הקריטיים שצריך לדעת על אדם. אני יכולה לומר שאני מבררת מה הוא מחפש ואיך הוא מצייר את עצמו [או מציירים אותו אם לא הוא כתב]. אני בעיקר מסתכלת על שילוב התכונות שהוא כתב. אני כן לומדת הרבה מהדיוקים בין הכרטיסים- למשל האם הוא כתב חכם, עמוק ורגיש או רגיש, טוב לב ובעל חוש הומור. בעיניי יש הבדל בין שני הכרטיסים שיכול להעיד על האנשים. 

הקטע בשידוכים הוא שזה לא מדע מדויק. אף אחד מאיתנו לא יכול להבטיח הצלחה. כמו שהמנחה שלי בפרקטיקום אמרה- "אם היינו יודעים לחזות במי נתאהב ולמי נתאים אז התכנית "חתונה ממבט ראשון" הייתה הצלחה מסחררת". אנחנו לא במקום הזה ולכן כל מה שיש לנו זה להתפלל לקב"ה שישלח בידינו רק דברים טובים.

אני מאמינה ששידוכים זה הרבה ניסוי וטעייה וזה דבר שגם המשדכים צריכים להבין וגם המשודכים. אני לא חושבת שאם מכירים מישהו בהכרח מצליחים לשדך לו יותר מאשר לאדם זר. זה משליך על שני דברים-

א. בעיניי זה אומר שלפסול הצעה רק כי היא הגיעה ממישהו שלא מכיר אותך זה לא נכון וחבל. אני חושבת שכל הצעה צריכה להיבחן לגופה ולא לגוף המציע. אנחנו לא יודעים מאיפה זה יבוא ונסתרות דרכי ה', חוויתי את זה בעצמי. אם נתרכז רק בהצעות מאנשים שאנחנו מכירים אז ההיצע יהיה בדרך כלל די דל ומפה גם תגיע טענת ה"אין הצעות" הרבה פעמים [או כי לא מכירים אנשים מעבר למשפחה ואולי כמה חברים]. אני מאמינה שהשתדלות כוללת בתוכה טווח רחב יותר ממה שאנשים חושבים. אני לא רואה בושה בלהירשם לאתרים, בלשלוח לאנשים "הי אולי תחשבו עלי?" או בלשלוח לאנשים זרים כמוני פרטים כדי שאני אחשוב עליכם.

ב. הדבר השני הוא גם למשדכים ובסוף בעקיפין גם למשודכים. אני מאמינה שכיוון שאנחנו לא באמת יכולים לדעת איך הצעה תתגלגל, אנחנו חייבים לאזור אומץ ותמיד להציע, גם אם אנחנו לא בטוחים במאה אחוז. אין מאה אחוז בתחום הזה, גם לא יהיה. גם בעלי הוא לא מאה אחוז מה שכולם חשבו שאתחתן איתו וגם אני מסתמא לא התחתנתי עם מאה אחוז מהדמות שהייתה לי בראש. אני חושבת שזה דבר שחשוב להבין ושדכנים לא צריכים לפחד להציע כי אולי זה לא יתאים ואז מה המשודך יחשוב. פה מגיע גם החלק של המשודכים- הציעו לכם וזה לא היה קשור? אל תפסלו את השדכן, תסבירו לו למה פסלתם כדי שהוא יוכל לדייק בעתיד. אם טעיתי בהצעה כלשהי זה לא כי אני סתם משדכת לכם אנשים, זה לא מעיד בהכרח על שידוך כיפה חצאית, זה בעיקר מעיד על זה שמשהו לא מדויק בי כלפיכם ואני רוצה לדייק אותו. אם מישהו פסל הצעה שהצעתי לו אני תמיד אשאל אם הוא מוכן לספר לי למה זה לא המשיך כדי שאוכל לדייק לו הצעות עתידיות. בסוף, אנחנו עושים את זה כדי שתדעו שחושבים עליכם תמיד וכי אנחנו רוצים לראות אתכם מקימים בית. אישית אני יכולה להעיד על עצמי שלא עובר יום כמעט בלי שעולים לי כמה שמות ואני חושבת שוב ושוב למי הם יכולים להתאים. 

אגב, אני מדי פעם נזכרת באנשים שהכרתי לפני שנים ושולחת להם הודעות של "הי חשבתי עלייך, מה דעתך לשלוח לי פרטים שאנסה לחשוב על זה?" [בניסוח יותר נחמד ומתעניין כמובן]. עד כה לא נתקלתי במישהו שלא שמח כששלחתי לו. אני באמת מאמינה שזה יכול להגיע מכל כך הרבה כיוונים לא צפויים. 

אני כן אשתדל לדבר קצת עם האנשים ולנסות לתפוס קצת מההתנהלות ומהאופי אבל זה תמיד יהיה לא מדויק אם אלה אנשים שאני לא מכירה במציאות [בהזדמנות זו- אם מישהו רוצה להכיר במציאות ביתנו פתוח ואני תמיד נהנית להכיר אנשים חדשים ]. שוב, זה לא אומר שלא אציע או שאני לא יכולה להציע, זה אומר שהפרמטרים שאני בוחנת בנויים יותר על מה שסיפרתם ולא על מה שאני מכירה. 

בקיצור, אני חושבת שהרבה ענווה נדרשת פה משני הצדדים וגם הרבה רצון טוב. אני בעד לשחרר ולשלוח את לחמכם על פני המים [בהשאלה, לא במשמעות המקורית]. בסוף אני מאמינה שאם שולחים למספיק אנשים את הפרטים אז מישהו בסוף יצוץ עם הרעיון הנכון והמדויק. 

מקווה שעניתי, כמובן שאפשר להמשיך לדון על זה וסורי על ההקפצה

אני לא חושבת שיש תשובה ברורהפריקה2אחרונה
אישית, התחתנתי בזכות זוג ששידכו בינינו שהאישה לא הייתה איתי בקשר רציני בשנים האחרונות.
אני מכירה כמה מקרים קרובים שהתחתנו מהצעות של אנשים שלא הכירו אותם היטב.

ככלל אני בעד להסתכל על ההצעה ולא על המציע. אם המציע מסביר בצורה כללית, לבקש מספר כדי לברר יותר...

וכנ"ל לגבי שדכנים - אפשר לחשוב מהבטן, או מסתם עוד מישהו ששמעת עליו באיזור הגיל אבל כדאי, אם יש אפשרות לברר יותר. אם לא - בעיני אפשר להציע ואחריות המדויט להחליט.
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך