מחזור אחרון היה ב23.10
יש לי דקירות בבטן באות והולכות בכל הצדדים, לפעמים ימין לפעמים שמאל וגם באמצע
מצד שני ההפרשות החומות הפסיקו
אני חושבת שאני נכנסת לחרדה מסויימת וכל דקה קמה לשירותים לבדוק ששום דבר לא השתנה
מישהי יודעת אם זה מצב רגיל?
הקטן שלי בן שנה וארבע, כולה תינוק פצפון, מהרגע שנולד לא מפסיק לבכות. אבל לא בכי רציני אלא פשוט יללות. ביום, בלילה, בכל רגע, מיילל. הוא אף פעם לא היה תינוק שישן ועד עכשיו מתעורר 5 פעמים בלילה, רוב הזמן למוצץ אבל לפעמים לבקבוק.
ואני. לא. יכולה. יותר!
כל פעם שהוא מתעורר בלילה הוא לא קורא, או צוחק, או עושה איזה רעש, פשוט מיילל. ובמשך היום- רעב? מיילל. צמא? מיילל. מישהו לקח לו צעצוע? מיילל. מישהו בטעות נגע בו בקטנה ילא מצא חן בעיניו? מיילל. לא רואה אותי? מיילל. כן רואה אותי? מיילל. הנחתי אותו בטעות מהידיים ללא הסכמתו? מיילל. הוצאתי מהמקלחת ללא הסכמתו? מיילל. סתם חי??? מיילל!!!
אני פשוט לא מסוגלת יותר. בלילות בעלי קם אליו רוב הזמן, אבל לפחות פעם פעמיים אני קמה אליו, והפתיל שלי כ"כ קצר שאני אומרת לו: די! תשתוק! תשתוק כבר! תהיה בשקט!
כמובן שזה לא עוזר ולא אמור לעזור אבל ברגעים האלה של שבירה אני לא יכולה. הגעתי למצב שהוא רק מתחיל ליילל על משהו אני מרגישה כל הגוף חם כאילו אפס סבלנות! אפס!!
לא האמנתי שיהיה לי תינוק בן שנה וארבע עדיין עם מנטליות של בכי ושינה של בן חודשיים!
הבוס שלי שאל אותי פעם אם אני מתכננת עוד אחד ואמרתי לו בכנות שהילד הזה דואג לעצמו שלא יהיו לו אחים קטנים. השתגעתי!
וניסינו הכל לשינה.. לתת עוד בקבוק, לא לתת בקבוק, אינהלציות, שמן כזה שפותח את האף, ורמוקס לתולעים, לשים לו אור קטן, לשבת לידו כשמתעורר, לשים לו תהילים מתחת למזרון. הילד לא ישן. ולא אכפת לי שיתעורר, רק שלא יעשה את זה בייללה!
מה אפשר לעשות? איך אפשר לתקשר איתו שילמד להפסיק לילל? שיעבור לאיזה "דה דה דה" כשהוא רוצה משהו?
הפכתי למפלצת, כשהוא זוחל לעברי ביללות אני פשוט בורחת לפעמים ואני ממש עצובה מזה.
לתינוקות מאובחנים עם ASD יש מעונות שנקראים מעון תקשורת
מיוחד לילדים על הרצף
ושם מקבלים את כל המענה הטיפולי
ואם לא במעון אז בלי קשר
יש טיפולים פרא רפואיים חשובים שנותנים לפעוטות על הרצף
והם מקדמים מאוד מאוד!! וקריטי דוקא בגיל הצעיר
הרגע הגעתי מוקדם הביתה מהעבודה, אני מורה אז הוא חשב שאגיע כרגיל בשעה 12 אבל מכל מיני סיבות הקדמתי. אני פותחת את המדיח ורואה כלים מצוחצחים גם בשריים וגם חלביים. גם צלחות שאתמול אכלנו עליהן פיצה וגם מחבת שאתמול טיגנתי איתה שניצלים.
אבל לא נראה לי חכם להגיב עכשיו... זה יכול ליצור פיצוץ ששניכם תתחרטו עליו אחר כך
נראה לי שכדאי לחכות טיפה עד שתחליטי איך את רוצה להגיב בצורה שלא תתפוצץ עלייך אחר כך...
ולשאול מה הדין ומה אפשר לעשות- כולל לספר את כל המורכבות.
יכול לעשות לך סדר ואולי גם להרגיע.
אישית אני מכירה המון אשכנזים שמשתמשים לחלבי ולבשרי במדיח ושמים יותר קפסולות וכאלה שיהיה טעם לפגם.
כתבת שהוא אמר לך על הרב עובדיה.
הכי טוב שגם את תבררי בעצמך וככה תוכלו לדון בזה עןם מספיק ידע וייעוץ .
חוץ מזה- זה ממש לא מבטל את תחושת חוסר האמון שאת חשה כלפיו ובהחלט תצטרכו לדבר על זה
ברמה הפרקטית הלכתית - בדיעבד אפשר להכשיר הרבה דברים. יש באמת דעות שזה מותר, אז גם אם זה לא הלכתחילה שלכם זה עדיין לא אומר שאכלתם טריפות ושהכלים לא שמישים.
אפשר לשאול רב ולהסביר בדיוק את הסיטואציה.
אני בסיטואציה אחרת, לא בתוך הבית, קיבלתי היתר להשתמש בתנור שנאפה בו דג כשר ללא הכשר (כלומר דג שהסוג שלו כשר אבל עבר עיבוד ועל האריזה לא היה הכשר וסיכוי לא מאד קטן שהיה משהו לא כשר בתהליך) אחרי שעברו 24 שעות. אז על משהו שיש דעות שלגמרי מתירות, אני בספק שיאסרו לך.
ברמה הזוגית - יש פה אמון שנשבר, וזה הדבר החמור. הייתי יוצרת שיחה קודם כל על הנושא הזה אבל לא מתוך כעס ורתיחה כי הוא יתגונן וזה סתם לא יביא אתכם לשום מקום..
הוא הסכים איתך ואמר שהוא לא יכניס את שניהם ביחד
זו אכן רמאות או טעות
אבל אם הוא לא הסכים אז זו לא רמאות זה קונפליקט דתי לא פתור
קודם כל תשאלי רב
דבר שני, אתם צריכים לדבר על זה. אבל כדאי שזה לא יהיה בזמן כועס. מקוה שתצליחי♥️
ומה אני רואה?
זה מתסכל ומכעיס מאוד
אבל תעצרי שניה
תנשמי עמוק
הוא לא האויב שלך. הוא בעלך.
את לא צריכה להוכיח כמה הוא שקרן ולא לתפוס אותו ולהביך אותו בצורה לא נעימה ובטח שלא יעילה.
ברור שצריך פה בירור, האמון שלך נפגע
אבל כדאי לך לנסות שניה להירגע
ולא לעשות צעדים פזיזים שרק יגררו אתכם עמוק לתוך מערבולת
עדיף לך לנסות שניה להתאפס
ולצאת הכי בוגרת שיש (לוידעת איך להגדיר את זה, אם היית בן הייתי אומרת שתצאי הכי 'גבר' שיש)
לדבר איתו, בנחת,
ראיתי שאתה מפעיל את המדיח עם חלבי ובשרי ביחד
חשבתי שסיכמנו אחרת
אני מרגישה שזה ממש אסור
אולי נלך לשאול רב ששנינו סומכים עליו בנושא הזה
ותדע שנפגעתי מאוד שאתה פועל מאחורי הגב שלי
נסי רגע לחשוב
למה את שומרת בין בשר לחלב
כי כך אלוקים ציווה נכון?
אין לך שום סיבה אחרת
אז אותו אלוקים מעמיד אותך עכשיו בנסיון
מול בעלך
אותו אלוקים שבגללו את כ"כ כועסת וזועמת עכשיו
רוצה לראות אותך בשלום עם בעלך
באהבה איתו
אין דבר שחשוב יותר מהשלום
אלוקים כביכול מוריד מכבודו רק שיהיה שלום בעולם,
נסי לחשוב מה ה' היה רוצה ממך עכשיו
לאיזה התנהגות הוא מצפה
שבגלל החוקים שלו את תריבי עם בעלך
ויהיה חוסר בשלום בית?
או שתבליגי ותבררי בנחת איך צריך לנהוג?
וזה בענין הדתי
בעניין הזוגי זה ממש כואב ופוגע
ואת צודקת בתחושותיך אבל תפרידי
בין ההתנהלות הדתית
להתנהלות הזוגית
יכולה לקחת את הסיטואציה הזו ואחרות דומות
(כי בטח יש עוד כאלה
האישו הוא לא הכלים
אלא חוסר הסכמה דתית)
ולבחור איך הן ישפיעו על חייך
להלחם ולהרוס את הזוגיות
או למצוא פשרות ולחזק את הזוגיות
קונפליקט דתי הוא כמו כל קונפליקט אחר
רק עם יותר אמוציות
וזה היה בטעות
והוא הבין את הטעות ומיהר לתקן?
לפעמים אני כועסת על בעלי סתם
על לא עוול בכפו ...
חיבוק, הכל ברוגע
שיהיה שבת שלום ומבורכת בע"ה
לעבוד על הקשר שלכם
תיאום ציפיות מחדש
וגם - האמת, אם אין בעיות כלכליות משמעותיות- זה נשמע לי קצת קיצוני לעשות דבר כזה כדי לחסוך כמה שקלים בהפעלת מדיח אם כי ניכר שהוא עובד שעות נוספות כדי לשמור על שלום בית בכל זאת
הוא ככה גם בדברים אחרים?
(בד"כ לא מתערב בפורום הזה)
יש כאן עניין עמוק של אמון שצריך פתרון, ומספיק הגיבו עליו.
רק טיפה להרגיע. הלכתית, בשאלות של דיעבד סומכים גם שיטות מקלות גם מי שלא הולכים על פיהם באופן קבוע. מי שהולך לפי הרב עובדיה אינו 'אוכל טרפות'. ממילא אף אחד שאכל אצלך, לא אכל טרפות.
מה הלאה - כדאי לשאול פוסק שמקובל עליכם על המשך ההתנהלות עם הכלים והמדיח.
יש לנו שכנים ממש דוסים ספרדים והם שמים יחד במדיח כי מותר לפי הפסיקה שלהם.
לא יודעת לפי מי הם הולכים אבל סומכת עליהם שזה פוסק רציני
רק היה לי חשוב להבהיר, שגם לדעת המחמירים, לא אכלתם טרפות אם אח"כ אכלו בכלים שנשטפו ביחד.
בגדול אני מאוד נזהר מפסיקת הלכה בפורום. יש דברים שתלויים בכל מיני פרטים ושמשתנים לפי מנהגים שונים - מציע שתלכו ביחד לרב שמקובל עליכם ותשאלו לגבי ההמשך.
השאלה הגדולה היא לא רק עניין האמון אלא כל ההתנהלות סביב הקונפליקט הנ"ל
האמון זה חלק קטן מהתנהלות כוללת של הבנת הרצונות והצרכים של שני הצדדים ומציאת פתרון מתאים לשניהם
שכמו שכשרות זו מצווה, גם שלום בית זו מצווה.
אני באופן אישי,
הייתי שמה את הכלים בצד ולא משתמשת בהם
אם בעלי ישאל- הייתי עונה בנחת:
לפי השיטה שלי כך וכך.
וממשיכות הלאה.
לא כדאי לשבור את הכלים בשביל כמה כלים.
זה סוג של קריאת תיגר
צריך להגיע להבנות, לא להתחיל מלחמות
אני אישית אם בעלי נוהג מנהג כלשהו, אני סומכת עליו ונוהגת כמוהו
הוא לומד הלכות, והוא המחליט בבית בנושאים האלה
אם אני רוצה להחמיר מעבר למה שהוא קבע, זה רק בנושאים שקשורים אישית אליי ולא לכל בני הבית
אנחנו נוהגים להפריד בין כלים בשריים וחלביים במדיח. השכנים שלנו לא, ואנחנו יכולים לאכול אצלם.. זה מנהג שנובע מפסיקה שונה, הם לא עושים משהו אסור. ולכן הכלים לא נאסרים.
לא מבינה בזה, אנחנו הולכים למנהג הספרדים.
תודה
אבל אני בטוחה שגם לו לא נעים שהוא צריך לעשות דברים מאחורי הגב.
העניין של החיסכון לא פתור אצלו ולכן הוא מעדיף לעשות דברים בדרכו ולא ללבן איתך את הדברים עד הסוף.
תשמחי שגילית את זה ככה ולא בפנים,
ככה יש לך הזדמנות לחשוב מה לעשות.
בכלל לא הייתי ניגשת לזה מהכיוון של בגללך כל הכלים לא כשרים והחטאנו את הרבים,
אלא מהכיוון של אני מבינה שלא הסכמת איתי ובחרת לפעול מבלי ליידע אותי במקום שנוכל ללבן את זה יחד עד הסוף ולקבוע כללים שיהיו מקובלים על שניכם.
תשתפי אותו בתחושה שלך שאם הוא לא מקפיד על הפרדת בשר וחבל את לא לא יכולה לסמוך על הכשרות בבית וזה לא נעים לך.
לא כדאי לנופף בפסיקה כאמת אובייקטיבית שאני צודקת ואתה טועה ואתה שקרן,
אלא יש את מה שחשוב לי (הלכה), יש את מה שחשוב לך (חיסכון),
ומעל הכל חשוב לשנינו שנוכל לחיות יחד בפתיחות ולסמוך אחד על השני. על גבי זה צריך לחשוב מה כל אחד יכול להתגמש על מנת למצוא מכנה משותף שאין בו מן ההסתרה.
ולגבי החיסכון של להפעיל מכונה ביחד, אולי זה לא רק הכסף של הפעלה כפולה, אולי זה גם הרצון לעשות וי על משימות- שגר ושכח כזה.
צריך להבין את המניע שלו לעומק כדי להבין איך להציע פתרון שאת יכולה לחיות איתו..
השתכנע שאכן אי אפשר לערבב. וזה מעצבן לעשות דברים רק כי אשתי החליטה. וכנראה אין לו כח/יכולת/אומץ/ להתווכח איתך. אז הוא עקף את הבעיה... מבינה את ההרגשה שלך מאוד אבל לא בטוחה שיש פה רמאות, אלא קושי בתקשורת.
ויותר מזה
אני חושבת שעצם זה שהוא הסתיר זה מראה שהוא מפחד מאשתו
וזה לא תקין בעיניי
בעל לא אמור לפחד לנהוג כמו שהוא חושב בבית שלו
לא כי הוא מפחד אלא כי זה האופי שלו.
תפיסת העולם שלו או כל דבר אחר.
ברור שיש פה בעיה בשיח.
להאשים אותה שה קצת הליכה למקום רחוק בעיני.
משהו לתקן בתקשורת, רק שלדעתי חבל שתרגיש שזו רמאות.
הריון ראשון שבוע 8
בחילות קשות
לא יכולה לראות בשר ועוף ודגים וחלבי אלא אם כן מתארחת ואוכלת סלמון שאחרים הכינו. וגם עוד מאכלים לא מסוגלת לאכול.
אשמח לטיפים מבחינת תזונה ומתי הגל הקשה הזה יעבור
אכן הבחילות זה שלב קשוח ביותר!
לרוב יש הקלה משמעותית בשבוע 16.
תזכרי שגם זה יעבור!
תאכלי רק מה שאת מסוגלת, אל תכריחי את עצמך.
אצלי עבר בערך בתחילת השליש השני ברוב ההריונות
שבוע טוב בנות
איך אתן מתארגנות למקווה?
משכיבות את הילדים ואז?
הולכות מוקדם? אם כן איך זה מסתדר לכן?
תודה
ילדים בני עשרה אי אפשר להשכיב מספיק מוקדם בשביל להתארגן בזמן למקווה...
הנס שלי הוא יחידת הורים. אפשר ללכת "לנוח" בזמן שהבית עוד שוקק חיים, ואז להתארגן בנחת...
מתארגנת וטובלת מוקדם
כשהקטן ער
(בעלי אחראי עליו בזמן הזה)
בעלי שומר עליה בזמן שאני מתארגנת וטובלת
בעבר גרנו עם מקווה חדיש ומפנק. הילדים היו קטנים יותר ואהבתי להתארגן שם בנחת בזמן שבעלי משכיב את הילדים.
היום הילדים קצת גדלו והערב הזה שונה. אני מעדיפה לעשות את רוב הארגונים יום קודם (הורדת שערות וכדו').
הרבה דברים שמשפיעים על משקל
חלקם אינם בחירה:
נטיות מולדות
גנטיקה
התנהלות הורית וסביבתית בילדות
טראומות ופגיעה נפשית/ רגשית/ פיזית
מחלות
אבל בסוף עם כל הדברים הנ"ל
גרעון קלורי (בצורה נכונה) יגרום לירידה במשקל
ליצור גרעון קלורי זו בחירה
בחירה קשה ליישום והתמדה
אבל עדיין בחירה
רוב האנשים אינם מצליחים לבצע אותה
בגלל שזה קשה להשגה
אנשים מתקשים להגדיר את זה כבחירה
כמו הרבה בחירות אחרות שקשות ליישום והתמדה
(זוגיות טובה
התנהלות כלכלית נכונה
קשר טוב של הורה ילד
אורח חיים בריא תזונה וספורט
שליטה עצמית
ניהול זמן נכון
ועוד)
נניח שמישהי שמנה לא מבחירה אז אהיה אמפתית כלפיה ושיפוטית כלפי מי שבוחרת בזה?
אני לא שיפוטית כלפי מי שבוחרת להתלבש בסגנון שהוא מכוער בעיניי. זה ענין של טעם..
אותו דבר אם מישהי תגיד לי שהיא החליטה ששומן זה יפה/בריא/כדאי.. ענין של טעם. וגם אם אובייקטיבית היא טועה אני לא באה לחנך אף אחד
אבל אם ההיפך מבחירה היא גזירת גורל,
אז ברוב המקרים זה גם לא מדוייק.
זה איפשהו על הסקאלה.
אפשר לסגל אורח חיים התואם לירידה במשקל,
כלומר תזונה נכונה וספורט כמערך ביתי שלם,
זה לא פשוט ולא קל, אבל זה כן בחירה.
וגם אם תגידי שהריונות ולידות גורמים ליציאה מאיזון והשמנה, אז גם הריונות ולידות זו בחירה.
וגם לקחת תרופות זו בחירה.
מצד שני, לא מכירה הרבה שבוחרות להיות שמנות.
מה זה אומר?
שזה מורכב,
ובחירה זה לא שחור ולבן,
לפעמים לבחור במשהו זה עבודת חיים. כל יום, כל שעה. לפעמים מצליחים יותר ולפעמים פחות.
והכל בסדר.
וזה גם בסדר להיות שמנים.
יותר חשוב להיות אנשים טובים, וגם זה לא קל ולא פשוט ודורש עבודת חיים.
אז לפעמים זו גם בחירה באיזה תהליך להשקיע את האנרגיה ואיזה תהליך לשחרר.
ויש נשים שלא?
יש לי ילדונת בגן והיו לי ילדים גם בשנים קודמות.
בשנים הקודמות אני חושבת שהתקשורת עם הגננות הייתה תקינה, אבל היו לי כמה צפופים ורצתי ממעון לגן לבית הספר ולא ממש ייחסתי חשיבות ליחסים שלי (לא של הילדים) מול הגננת.
כלומר, היחסים היו תקינים, ברוך ה' ללא חיכוכים, אני גם אישה שמדפדפת הרבה דברים, והשנים עברו.
השנה יש לי רק ילדה אחת בגן וגדולים יותר עצמאים, כך שיש לי יותר זמן להתעכב בבוקר (בסוף היום אני אוספת מהצהרון ששם בכלל אין לי תקשורת לצערי).
אני שמה לב בבוקר שיש נשים שמדברות עם הגננת, על הילדים אבל גם לא.
על החיים.
כל מיני סיפורים.
בישולים.
ואילו איתי התקשורת היא מינימלית.
מין דיווח כזה שמסמנים עליו וי וזהו.
אני אדגיש, הן אוהבות את הילדה מאוד.
וגם היא אותן.
היא הולכת לגן בשמחה בסה"כ,
אם כי היא עדיין קטנה ולא כזו בשלה לחוש באפליות.
למרות זאת, קצת מפריע לי שאין לי יותר יחסים עם הגננת.
גם בשנים הקודמות לא היו לי ופחות הפריע לי (אולי זה לא מאוד תקין, אבל מה שהיה היה), אבל השנה כן הייתי רוצה שתהיה לי תקשורת נעימה וחמה יותר עם הגננות קצת מעבר.
אני משוכנעת שכשלהורה יש תקשורת יותר חמימה ובלתי אמצעית עם ההורה גם היחסים עם הילד הם חמים יותר.
אני רואה את בעצמי.
(לדוגמה: מעולם לא קיבלתי מצוות הגן תמונות אישיות של הילדה, רק בקבוצה עם כל הילדים, ופעם אחת בטעות הגננת שלחה לי כמה תמונות של ילדה אחרת משחקת. היא מחקה אותן, אבל הספקתי לראות תמונות תקריב של ילדה אחת מחייכת בכמה פוזיציות למצלמה של הגננת).
מה דעתכן?
איך אפשר לייצר תקשורת חמה וקרובה יותר?
הצוות חם מאוד ונעים. לא בטוח שהבעיה אצלן, כמובן.
איך אתן מרגישות את זה?
לדעתכן היחס לילדים מושפע מהיחס של ההורים?
אני רוצה להוסיף שאני אמא מפרגנת בסך הכל.
מדברת בכבוד לצוות.
לא מתלוננת.
ומפנקת מפעם לפעם.
תודה למי שקראה עד עכשיו, סליחה שיצא ארוך.
אשמח לתגובות
ממש לא חברה של הגננות
מתקשרת איתן ברמה מינימלית בקטע מקצועי בלבד
לא חושבת שיש לזה השפעה כלשהי וגם אם יש זו השפעה מינימלית
הדברים החשובים באמת זה
לשלוח ילד מטופח ומחונך
לנהל תקשורת מכבדת של שיתוף פעולה
ואם יש בעיות לדבר עליהם בשקיפות עם הצוות
תודה על התייחסות והנקודות החשובות
קודם כל בשביל להיות חברה של הגננת צריך זמן. גם זמן להתעכב כל פעם לדבר, וגם להגיע בשעות שהגננת נמצאת. אם למשל ילד נגיע כשפותחים את הגן, ורק הסייעות נמצאות והגננת עוד לא הגיעה, ואז אוספים אותו מהצהרון, אז בכלל אין לך הזדמנות להכיר אותה.
מעבר לזה יש ענין של כימיה, גם נותני שירות כמו גננות או רופאים הם בני אדם ויש להם רמות שונות של כימיה עם "לקוחות" שונים, ומן הסתם השיחה תזרום יותר ותגלוש להרבה נושאים עם אלה שיש יותר כימיה, מאשר עם אלה שלא. החלק החשוב הוא שאם זה נותן שירות מקצועי הוא יודע להפריד בין הכימיה לרמת השירות שהוא נותן.
חוץ מזה יש עוד דברים שאני רואה
-לפעמים הכירות מוקדמת בין הגננת לחלק מהאמהות, נגיד יש לנו בגן אמא שעבדה בעבר עם הגננת. ברור שהן חברות..
- לפעמים יש איזו סוגיה סביב ילד מסוים שגורמת להורים לדבר עם הגננת בתדירות גבוהה יותר ולכן כבר מכירים יותר
-לגבי התמונות יכול להיות שקרה איזה אירוע ספציפי שהגננת רצתה לשתף. נגיד בתחילת שנה היתה לי שיחה עם הגננת לגבי איזשהו קושי שראיתי אצל הבן שלי, והתלבטתי ממה הוא נובע. אמרתי לה שאני חושדת בכיוון מסויים ואולי אסטרטגיה מסוימת תעזור לו. במהלך היום היא ניסתה את מה שהצעתי ושלחה לי כמה תמונות להראות שהוא הצליח באמת לעשות את הדבר שהתקשה בו אבל זה ממש לא משהו רגיל שאני מקבלת ממנה תמונות, קורה פעמיים בשנה אולי
סביב עניין התמונות.
מה שכן אני חייבת לומר שעניין התמונות הוא רק דוגמה אחת מתוך כמה דוגמאות.
אבל בהחלט פתחת לי פה עניין למחשבה.
ולעניין מה שכתבת שנותן שירות צריך להיות מקצועי, באידיאל את צודקת, אבל לא מכירה מספיק את הגננת כדי לדעת. ואין צדיק על הארץ אשר לא יחטא.
תודה
כמה אחוזים בקשר קרוב לגננת? (מתכונים וכו')
כמה אחוזים בקשר חביב ונעים?
וכמה אחוזים בקשר לא טוב?
כנראה שאת בטווח הממוצע (גם אני).
ורוב האנשים אני חושבת.
(בסוגריים, כעובדת חינוך, יש אנשים שידידותיים וקל להתיידד איתם, ויש אנשים חופרים, שמדברים איתך למרות שאין לך זמן, ויש מלחיצים, כאלה שאת מרגישה שאת חייבת לשלוח תמונה של הילדה משחקת כי אתמול קיבלת הודעה נזעמת שלא מספיק רואים את הבת שלה בתמונות, ותפקיד הצוות לדאוג ליכולות החברתיות שלה ובלה בלה
בקיצור, לא כל מה שנראה משקף את המציאות, ואחזור על מה שכתבתי יש אנשים באמת עם יכולות חברתיות טובות משמעותית מעל הממוצע, אבל הם לחלוטין לא הרוב.
פשוט מהיכרות מוקדמת
ומגורים קרובים
בגן אחר שהבת שלי הייתה לא היינו חברות
יצא לי לפטפט איתה פה ושם אם היה לי זמן ולא מיהרתי
אבל ממש לא חברות
זה עניין של חיבור
הכי חשוב שהילדה תתחבר לגננת
אם במקרה יש חיבור גם לאמא אז הרווחת חברה...
לא חושבת שזה נחוץ בשביל הילדה או משהו כזה
בשאלות דומות עם עצמי.
לאורך השנים מה שראיתי שאחרות עושות:
מציעות עזרה, גם באופן כללי ("שתדעי שאני עובדת מהבית אז אם את צריכה עזרה או נתקעת עם משהו אני זמינה"), וגם יותר ספציפי סביב אירועים או נושאים שונים.
מציעות לבוא להעביר שעת סיפור או שעת העשרה לילדים.
שולחות עם הילדים דברים לגן כמו פירות הדר בתקופה הזו של השנה (כנראה בתיאום).
בנוסף מקפידות מאוד על נימוס גם שלהן וגם של הילד/ה בבוקר ובאיסוף.
אני ממש מזדהה אתך. בתקופת האזעקות כשהיו בזמן מסגרות כל ההורים היו כותבים בקבוצה ומחכים לשמוע אם כולם בסדר, והייתה אימא אחת קבוע שהעבירה הודעה מהגננת/סייעת שכולם בסדר ואפילו עם תמונה. ולא הבנתי איך זה מגיע למצב ששולחים לה אישית והיא מעבירה לכל השאר
ואף משתפת פעולה מיוזמתה,
כנראה שזה לא מעיק עליה.
אם גננת וסייעת יושבות צמודות,
במקום להתפזר בין ילדים,
ומשוחחות ביניהן על ענייני דיומא,
משמע שהן לא מרוכזות 100 אחוז בגן ואם אמא כמוני תסיח את דעתן, לא נראה לי שזה כ"כ יפריע להתנהלות הגן (כן לשיחה האישית שמתקיימת).
אם יש להן זמן לחברויות, הייתי מעדיפה גם לנהל איתן סמול טוק קטן.
נטו בשביל הילדה.
גם אם לא משפיע על הצוות,
כן משפיע בתת מודע
ואם לא משפיע בתת מודע,
משפיע אולי קצת על התחושה של הילדה.
מן הסתם, דעתי אינה מקצועית וזאת מין תחושה (אולי שגויה).
לגבי התמונות, את צודקת.
אני לא באמת זקוקה לתמונות,
לא ביקשתי וגם לא אבקש.
תודה שהתייחסת.
דבר ראשון, יש הרבה אמהות חברות שלי בלי קשר לעבודה, שכנות, מכרות מפה ומשם.
דבר שני, אני לא רואה ערך משמעותי להיות חברה של הגננת, הילד של החברה שלי לא יקבל יחס מועדף,
ילד אהוב זה לא יהיה בהכרח הבן של... זה יהיה ילד שהוא חייכן, שמח, זורם, ילד מכבד ולא חוצפן, משתתף, ילד שיודע להביע אהבה בחזרה. (כמובן שאין יחס מועדף, אבל בתור בנאדם אנושי יש ילדים שיותר נכנסים לי ללב).
תמונה אישית לאמא הרבה פעמים דווקא אני אשלח לאמא שנותנת תחושה שאין לה מספיק אמון, אז כדי לתת לה גושפנקה שהכל בסדר לפעמים תקבל תמונה.
או אמא שמאוד דואגת לילד שלה שהוא אומלל בגן, לפעמים תקבל תמונת הרגעה.
אם יש ילד שעשה משהו יוצא דופן ואני ממש מתפעלת, ציור ברמה גבוהה, אני יכולה לשלוח.
אני לא חושבת שילד של חברה יקבל יותר תמונות אישיות...
אם את רוצה להיות חברה של הגננת כדי שהילד שלך יקבל יחס מספיק טוב, לא צריך להיות חברה, צריך להיות אמא שמביעה הערכה, נותנת אמון מלא, מחמיאה מידי פעם. גם לא צריך מתנות. העיקר זה התחושה שסומכים עלייך לגמרי, שמעריכים את ההשקעה הרבה.
עכשיו, אם בכל זאת תרצי להיות חברה של הגננת, אפשר לשבת בבוקר לשחק עם הילד קצת, לספר לגננת תוך כדי דברים שהילד סיפר שלמד ולהחמיא לה על כך. להישאר קצת וליצור אינטראקציה. בעצם איך שיוצרים חברות עם כל אדם, קצת מחמאות, קצת הומור, קצת התייעצות, שיתוף...
כתבה דברים שהאירו לי ממש!
ואני באמת ממש אנסה ליישם.
וגם ההרגעה עצמה חשובה לי.
זה יכול להיות קשור להכרות מוקדמת אבל בנוסף
אני חברה טובה של הגננת של הבת שלי אז גם זה המון כימיה שהייתה ביננו ממש מהתחלה ובנוסף היא הייתה גם של הילדים הקודמים שלי ותמיד פירגנתי לה והרמתי לה מול המנהלת שאני מניחה שזה גם חיזק טת זה...אבל איתה מרגיש לי שזה בעיקר כימיה
הגננת של הבן שלי אני בקשר טוב אבל לא חברות ממש אבל כן יצא מקרה שהיא רצתה לשפוך את הלב בקשר למצב מסויים שהיה בגן היא התקשרה אלי ..אני חושבת שהיא פשוט הרגישה שאני סומכת עליה ובצד שלה ואני לא ישחיר אותה מול ההורים
והשוססס הגננות צהרון של הבת שלי מתחילת שנה היה חשוב לי קשר חברי מאוד איתן
למה? כי הבת שלי שונאת צהרון ורציתי שישקיעו בה מקסימום
אז דבר ראשון תמיד הארתי להן פנים והערכתי אותן במילין וכם מול המנהלת
הקפצתי אותן בטרמפ שהיינו צריכות להגיע לאותו איזור
ונניח בחנוכה הגעתי עם סופגניות שוות לגן..ובאמת היום הרווחתי אנחנו חברות אבל קצת התאמצתי בשביל זה
למען האמת, אני חברה של הגננת של הבן שלי כי אנחנו מכירות בלי קשר אליו,
ויש לי בעיה עם זה ... יש לפעמים דברים שלא נראים לי כ''כ (כמו סרטים) ולא כ''כ נעים לי להעיר לה כי אני חברה וזה כאילו לא נעים לצאת האמא המתלוננת! אז זה לא כזה שווה.
את הצוות משנים קודמות ואנחנו פעם ראשונה בגן הזה. תודה!
דבר ראשון אמא שלי הייתה גננת והייתה חברה של חלק מהגננות שלימדו את הילדים שלי, כולל מישהי שהן היו חברות ממש טובות, אז כן זה יצר היכרות וקשר חמים מההתחלה. יכול להיות שזה השפיע גם על היחס לילד, קשה לא לאהוב באופן אישי בן של חברה טובה שאת מכירה כבר מהברית.
הייתה גם גננת שהיינו חברות, ובאמת שוחחנו אחה"צ בגינה, דווקא זה פחות הרגיש לי משפיע על הילד.
השנה בה היה לי הכי הרבה קשר זו הייתה השנה שהייתי בחל"ד לאורך כל השנה והיה לי זמן בבוקר, להיכנס ולשחק עם הילד ובדרך גם שוחחתי עם הצוות והתחברתי יותר.
השנה אני לא פוגשת בכלל את הגננות, לרוב לא אני מכניסה ואם אני מכניסה זה לרגע ורצה, אני יודעת שאוהבים את הבת שלי למרות שאין קשר, כי היא מתוקה, מתנהגת יפה. ועוד דבר שאני רואה מצוותים חינוכיים שמשפיע לרעה, גם אם הן מנסות שלא...זה אם ילדים מגיעים מלוכלכים או מסריחים, זה מרתיע גם אם מתאמצים שלא
משחקי קופסא
בסגנון זינגו
הכבאים באים.
פחות בסגנון של זכרון
הכי טוב משחק ששניהם יוכלו לשחק בלעדי.
יש גם את המשחק שיש מלא ציורים וצריך לזהות
ולפותחת,
לדעתי כדאי לכוון לרמה שכן צריך תיווך של מבוגר בהתחלה,
ואח"כ הן יכולות לשחק לבד.
חוץ ממשחקי דמיון, כדי לפתח יכולות צריך תיווך והדגמה קודם,
אחרת הרמה לא מאתגרת ולא מפתחת וחבל.
אז למשל לוטי קרוטי זה משחק שצריך לשחק בו קודם עם מבוגר, ורק בהמשך אפשר לשחק בו לבד.
משחק נוסף:
אצבעוני
אבל גם בזה צריך להוריד בהתחלה רמה, לתווך ורק אז לעבור למשחק עצמאי מלא.
המשחק עם הפריטים קוראים לזה דאבל.
וגם כדאי משחקים של יצירת דגמים, זה מאוד מפתח.
ממש טוב כי הוא גם שיתוף פעולה בין המשתתפים, אין מנצח אחד אלא מנצחים יחד או מפסידים יחד.
הקטן שלי צריך לקבל תרופה (בסירופ) 3 פעמים ביום.
וזה היה די סיוט לתת לו, לפעמים לקח לי גם חצי שעה, והייתי כבר די מתוסכלת מהעניין.
וביום חמישי ה' שלח לי הברקה - לתת לו בזמן שהוא יונק, בעזרת 'צינורית הנקה' (כזו שבדרך כלל משמשת להשלמת תזונה למי שאין מה מספיק חלב. נחשפתי למושג הזה פה בפורום לדעתי).
בקיצור, השגתי צינורית כזאת מיועצת הנקה שגרה אצלנו בישוב. המזרק מתחבר ישירות לצינורית, ואני פשוט מזריקה לו תוך כדי שהוא יונק, לאט לאט.
מפרסמת לטובת מי שזה אולי יועיל גם לה...
(רק מסייגת - זה מן הסתם לא יעיל בכל מצב של תרופה. זה כן דורש קצת התעסקות - לתמרן תוך כדי הנקה עם הצינורית שצריך להישאר בפנים, ועם המזרק שצריך להזריק ממנו בהדרגה. ואחר כך צריך לנקות את כל העסק. והצינורית לפעמים כן מציקה לקטן ואז הוא מפסיק לינוק וצריך לשדל אותו להמשיך ולהחדיר אותה בעדינות בלי שזה יציק לו. אבל מבחינתי זה עדיין יעיל הרבה יותר ממה שהיה לנו עד עכשיו, וזה פתרון שאף אחד לא הציע לי כשהתייעצתי על הקושי במתן התרופה. אז מפרסמת, אולי יש פה עוד מישהי שזה יוכל לעזור לה...)