מה אתם חושבים על זה...?בורדו
לשוב הביתה- רעותא

בתקופה זו תלמידים (והורים...) רבים מחפשים ישיבה עם פנימייה שתהא שותפה בחינוך בנם או בתם.

אני רוצה לקרוא למהפכה. החזירו את הבנים והבנות הביתה!
הילדים צריכים להתחנך ולקבל דוגמה אישית בעבודת ה' וביראת שמיים מההורים שלהם. הם יהיו אלה שיעקבו אחרי ההתפתחות הנפשית והלימודית שלהם. את כל האנרגיה והכסף (הרב!) השקיעו בחינוכם בישיבה התיכונית או באולפנה הכי קרובה לבית.

האבסורד הוא שילד – כן, ילד – מחספין לדוגמה נוסע לירושלים, וילד מירושלים נוסע לחספין כדי לקבל את אותם ערכים בדיוק...

טוענים שהנוער בישיבות ובאולפנות המקומיות לא מספיק חזק. אולי אם נשאיר את כל הילדים בעיר ונשקיע בתוך הישיבה והאולפנה המקומית נוכל לשנות את התמונה. גרעין תורני זה לא רק לגור בעיר אלא גם לחזק את המוסדות שלה.
גם בנוגע לזמן הפנוי שאחרי שעות הלימודים, נכון יהיה שכל עיר או שכונה תעסיק רכז או רכזת נוער בשכר מכובד (אפילו במימון ההורים) כדי שיספקו פעילויות לשעות אחר הצהריים ולערבים.
אתם קולטים שהציבור החילוני חש מחנך, מגדל ומתמודד עם גידול הילדים וחינוכם יותר מהציבור שלנו? (ואל תזלזלו בערכים ובחינוך שלהם. אני שם כבר 12 שנים ורואה פירות מתוקים). שבעצם ילד או ילדה עוזבים את הבית בני 14 (!) ואז ישיבה וצבא או שירות לאומי ואוניברסיטה ואינשאללה חתונה בזמן – כך שבגיל 14 הם יוצאים מהבית!
אין מי שמרגיש את הילדים טוב יותר מההורים שלהם, ומספיק מבט אחד של אימא או אבא לראות את כל הלב של הילד. ויש כאן פספוס עצום.
אל תטעו, אני לא חושבת שכל ההורים ששולחים לפנימיות טועים (ולעיתים יש צורך בפנימיות ייעודיות או מקצועיות או שאין ביישוב מענה וכו'), אבל אני חשה תחושה חזקה שלעיתים הולכים כאן עם הזרם בלי לשים לב מספיק להשלכות.
עם כל הרוח של העצמת הנשים בכל התחומים – והפועל היוצא של החלשת תחומים אחרים חשובים לא פחות (כמו המשפחה) – יש עניין גדול לחנך ילדה איך להקים בית ולגדל ילדים, וזה נרכש בעיקר בדוגמה אישית ולא בעוד שיעור חלמי"ש, טוב ככל שיהיה.
ובמילים של ישי ריבו: "לשוב הביתה, לא לחפש מקום אחר".

מתוך רשות הדיבור- עולם קטן
במילים אחרות: מה החסרונות והיתרונות של פנימיה?בורדו
אני יכולה להגיד על חיסרון של פנימיה למרות שנהנתי-אלדנה
כל החברות גרות במרחק מינימום חצי שעה נסיעה ממך, הן לא באות לבית שלך כמעט (כי עד שיש יום חמישי חוזרים הביתה) וזאת פשוט חברות אחרת. ההיכרות היא נטו שם. מבעס שהחברות שלך לא גרות לידך ואי אפשר לשמור על קשר ברגע שעוזבים את הפנימיה זה פשוט לאט לאט מתנתק.
כבוגרת פנימיהmp3
אם אין סיבה מיוחדת אז לפנימיה בגיל צעיר אין יתרונות!!!!הייתימאומרת שלפני גיל 18 הילד צריך לחזור לבית כל יום.
זה נוראי שכל כך קשה למצוא מסגרת אקסטרנית.
אישית- הרגשתי שאני משתגעת בבית והפנימיה גם נתנה לי מלא מרחבאלדנה
ועצמאות וגם גרמה לי להעריך את הבית. זה גיל שרציתי טיפה מרחק מההורים... אבל אולי אם הייתה לי פעילות אחר הצהריים בעיר זה היה מהווה תחליף
ברור שצריך לתת לנער/הmp3
חיי חברה גם אחה"צ כי יש צורך בגיל הזה.אבל נער/ה מתבגר/ת חייבים לחזור כל יום הביתה.
באופן גורף? את לא חושבת שזה תלוי אישיות או משהו?בורדו
כןmp3
באופן גורף.
למעט כמובן בתים שעדיף לילד לגדול רחוק מהם.
אוקיי אז השאלה שלי עכשיו היאבורדו
האם את חושבת שבית טוב בכל מחיר? או שתעדיפי לרשום למוסד איכותי גם אם הוא פנימיה?
בית בכל מחיר!!!mp3
בטח בגיל צעיר.
ברגע שהילד יוצא לפנימיה זו ברי3ת מחדל שאבחר בה רק אחרי שכל האופציות לא יהיו רלוונטיות,כולל מעבר דירה אם צריך כי מגורים במקום שדורש ממני להוציא ילד צעיר לפנימיה הם מגורים בעייתיים.
טוב, הגזמת.___

אין לי מושג מה את חוית בפנימיה.

לי זה היה מצויין, וכך גם לרוב גדול של החברים שלי.

הרבה מתבגרים לא צריכים הורים על הראש, זה רק יוצר חיכוכים.

חיי חברה בפנימיה הם 10 רמות מעל חיי חברה "רגילים", לטובה ולרעה. אבל הטוב מנצח בנוק-אאוט כשמדובר בפנימיה איכותית.

העןלם בנוי בצורה שבהmp3
הורים נמצאים עם הילדים.הביטוי הזה "הורים על הראש" הוא מוטעה כן.ילדים צריכים הורים שיראו אותם כל יום.
תפקיד ההורים הוא לדאוג לחיי חברה בשעות הפנאי.
ילד בן 14 צריך בית!!!
פנימיה איכותית צריכה להיות ברירת מחדל-ילד שלר טוב לו בבית יצא לפנימיה איכותית.
אבל הפכו את ברירת המחדל לאידיאל וזה מה שדפוק,שמי שמחפש מוסד חינוכי איכותי ימצא רק פנימיה.זו טעות!!!
לא מסכימה עם הנחות היסוד המכלילות שלך.מדרשיסטית20
לא מסכימה עם ההכללה של "ילד בן 14 צריך לגדול בבית" ו-"ילדים צריכים הורים שיראו אותם כל יום."

זה ממש לא ברירת מחדל, זה - "חנוך לנער על פי דרכו". כל נפש ומה שמתאימה לה.
חנוך לנער על פי דרכוmp3
על מי מוטל חינוך הילד?
ברור שקודם כל על ההורים.מדרשיסטית20
זה ממש לא סותר את מה שאמרתי..
ההורים בעיני צריכים להבין שלכל נער מתאים משהו אחר. ויכול להיות נער שנכון לו יותר לצאת מהבית בגיל מוקדם יותר.
זה כבר לא גיל שהילד חייב להיות ב"חינוך צמוד", הוא לא בן 3, מחילה..
אז סבבהmp3
תוציאי את הבן של בגיל 13 וחצי לפנימיה.תראי אותו פעמיים בשבןע ותדברי איתו פעם ביום.תסמכי עליו שהוא אוכל טוב לומד טוב ושטוב לו בחיים.ותקווי שהוא מספר לך באמת הכל. ותאמיני לעצמך שאת עושה הכל בשבילו. לכי על זה.בהצלחה.
אגב,רבי דוד מנהריהmp3
עונה לכולם באופן גורף על ענין הפנימיה בגיל צעיר "קרוב אל העין קרוב אל הלב".הוא ממש נגד יציאה לפנימיה.
גם הרב קנייבסקי נגד פנימיה בגיל הזה.לעומת זאת ב"ישיבה גדולה"(16-17) הןא בעד פנימיה.
אחלה, מעולהמדרשיסטית20
עשה לך רב (:
כבודם במקומם מונח. כל אחד והרב שלו עם ההשקפות שלו (:
ומה אומר הרב שלך?mp3
שאלת אותו?או שבגלל שמוסדות החינוך הם פנימייתיים אז את מאמינה שזו דעתו?
באיזו דרך הורים דואגים לחיי הפנאי שלהם בגיל 14advfb

בגיל כזה צריך ממש קצת עזרה. זה ממש לא צריך להיות מוטל על ההורה

אני חושב שיש טעות בלהתייחס לבן ארבע עשרה כ'ילד'!ק"ש
נער בן ארבע עשרה, אינו ילד! בדורות אחרים הוא כבר היה אבא ואם לא אז על הסף.

תנאי החיים המודרניים, יצרו את 'גיל ההתבגרות'. בעצם 'גיל ההתבגרות' מהווה פער של 5-15 שנה, בין הגיל שבו באופן טבעי, הילד מסיים להיות ילד ונהיה חלק מחברת הבוגרים לכל דבר ועניין (אולי עם המשך הכוונה ותמיכה של ההורים) לבין הגיל שבפועל הוא נהיה כזה.

השאלה איזה מסגרת מתאימה לנער או לנערה (לא בטוח שהתשובה זהה!) בשלבים השונים של גיל ההתבגרות, היא שאלה טובה, שחלק מדעתי עליה כתבתי למטה - אבל היסוד לדיון חייב להיות השתחררות מההתייחסות כ'ילד'.
בדיוק.mp3
פעם נער בן 14 היה מספיק בוגר כדי להתחתן.היום אני בספק אם בגיל 20 הם בשלים מספיק לכך.אז לתת לו לצאת מהבית בגיל 14שזה שווה לגיל 9 של פעם?
כתבת בדיוק להפך...ק"ש
העולם הוא לא שחור-לבן.
זה שבתנאי ימינו לא שייך להתחתן בגיל 14 (ואגב, גם בגיל 20, לפחות לרוב מוחלט של הבחורים), לא אומר שהם עדיין 'ילדים'. להפך, הם בוגרים שתנאי החיים לא מאפשרים להם שייכות מלאה לקבוצת המבוגרים.
יודע מה?אפילו החוק היבשmp3
מכליל עד גיל 18 את הנער כילד שזקוק למשפחה ונותן שרות של משפחת אומנה ומשפחתונים.
בדקת פעם כמה דמעות הילד הזה בוכה בלילה כשאף אחד לא רואה?
ראית פעם כמה הלב שלו נקרע בכל פרידה אחרי שבת חופשה?
עקבת אחרי התזונה שלו?
אם הוא אוכל בצורה מסודרת בגיל הכי חשוב?
הראש שלו בכלל מצליח להתרכז בלימודים כשהלב שלו עדיין נמצא בבית?
ועדיין לא הזכרתי את ענין הפגיעות המיניות שלפעמים קורות ב"תום לב"...
ברור שכל מי שתשאל אותו 10 שנים אחרי הוא יזכור את החוויות הטובות ואת מה שלקח עימו מהחוויה אבל תנסה לגרום להם להיזכר עוד קצת וא אם הם לא יתביישו הם יספרו לך על כרית ספוגה מדמעות,על לילות ללא שינה,על בכי במקלחת,תנסה לשאול מישהו אמיתי.
ולא!!!זה לא שווה את זה!!!
כלום לא שווה דמעות של ילד/ה!!!
לא יודע מאיפה האגדות על הדמעותק"ש
אני הייתי נער 'כזה' (לא מוכן להשתמש בביטוי 'ילד' על בן 14 ובוודאי על בן 17). לא נקרעתי מהבית - הלכתי בשמחה למקום שרציתי ואהבתי והבנתי שבו אתגדל ואתקדם. כמובן, אהבתי את הבית ואין כמו לחזור אליו, אבל זה לא סותר שהיה לי טוב ומגדל בפנימיה.

יותר מזה - החברים שלי שגרו בסמוך, ממש רבו עם ההורים על כן להיות בפנימיה. זה נתן להם חברה, שבבית ממש לא היתה בעשר-אחת עשרה בלילה, אפשר להם ללמוד עוד/לשחק כדורסל/ לעשות שיעורי בית עם החברים ועוד.

כמובן, זה לא אומר שמתנתקים מההורים ומאחריותם - מגיעים הביתה לכל היותר פעם בשבועיים, בהרבה פנימיות היום גם יותר מזה. מדברים בטלפון כל יום (אנחנו עוד היינו עומדים בתור בטלפון ציבורי, אז זה היה רק פעמיים-שלוש בשבוע). צוות ההוראה בקשר עם ההורים שמאשרים כל פעילות וכל טיול וכשהנער לא מרגיש טוב - הוא יכול ליסוע הביתה.

בישיבות אירופה, כשהיו חוזרים הביתה לפסח וסוכות (אם היה כסף ואמצעי תחבורה, רבים נשארו בישיבה כמה שנים...) באמת קיימו את הדרכת חז"ל "הווי גולה למקום תורה" - לנו יש מעט מן המעט מזה, חבל לקחת גם את זה.
אגדות?mp3
לדעתי אתה חריג.
אבל סבבה
לך על זה.
אגב "הווה גולה למקום תורה" לא נראה לי בגיל 14.אבל סבבה.
כפי שציינתי, החברים שלי, לא אחד, רבו עם ההוריםק"ש
על כן להיות בפנימיה.
תמיד הדשא של השני ירוק יותרmp3
סיבת הוויכוח שלכם לדעתיsomeone
יכול להיותק"ש
מסכים שלבנות זה יותר מורכב. אם כי אני מכיר גם במעגל המשפחתי הקרוב בנות ש(חצי )פנימיה (כלומר חוזרים בשלישי וחמישי בד"כ) - עשתה להן ממש טוב.

לעומת זאת, (מכיר פחות אישית, אז לא יודע כמה טוב או לא טוב להן )- אבל ממש מצחיק אותי תלמיד חכם אחד, שבשם זה ש'טבעי' שהבנות יגורו בבית - הן יוצאות מהבית בשבע בבוקר, מגיעות לאולפנה באיחור, אחרי שעה וחצי נסיעה בין עירונית באוטובוס ממוגן וכבד (ממש תנאי פתיחה 'מוצלחים' ליום לימודים...)
ובערב מגיעות הביתה שפוכות, אחרי שעה וחצי נסיעה חזור.

התאפקתי מלהגיד לו, שאם הנושא הוא מה 'טבעי' - אז 'טבעי' שבנות בגיל הזה יהיו נשואות+, כמו שהיתה סבתא רבתא שלי וכנראה גם סבתא רבתא שלו....
מזל שהאולפנה שלי הייתה 12 דקות הליכה מהבית🤦🏻‍♀️חופשיה לנפשי
אולי..mp3
השאלה מעבר למה היה טוב לך כנערrivki
היא איפה גדלים אנשים טובים יותר לפי הערכים שחשובים לנו.

אם 'משפחה' היא ערך בעינייך, אבל אתה בטוח ש'מתבגרים לא צריכים הורים על הראש, זה רק יוצר חיכוכים ' - תחשוב שוב פעם.

מי שלא רגיל להסתדר בסביבה רב- גילאית, עם שני המינים, יהיה לו קשה יותר גם להקים ולשמור על המשפחה שלו. לא תמיד, אבל סטטיסטית.
על מה מתבססת הסטטיסטיקה שלך?ק"ש
איני יודע, אבל באותה מידה אפשר להניח, שמי שהכיר/ה מקרוב הרגלי חיים של אחרים ולא רק של המשפחה שלו - יסתדר יותר טוב עם בן/בת זוג, שכמובן מגיע ממשפחה אחרת עם הרגלים אחרים.
יכול להיותrivki
אבל אנחנו חיים כ80 שנה בממוצע ומתוכם כ 60-70 - במסגרת משפחתית.

למה דווקא בשנים הקריטיות של עיצוב האישיות חייבים להרחיק את הנוער מהבית ולהכניס למסגרות שונות לגמרי במבנה שלהן?

למיטב ידיעתי מסגרות לימוד פנימייתיות לבנים נוסדו במערב אירופה, והן ממש *לא* חינכו לחיי משפחה. (העובדה שבנות גדלו בבית חיפתה על זה איכשהו).
אח'כ במזרח אירופה העתיקו את השיטה.

עם הזמן נפתחו גם פנימיות לבנות.

היהודים פתחו פנימיות בישיבות גבוהות, בגלל יום לימוד מלא וקשיי תחבורה. רוב הנערים עדיין למדו קרוב לבית וחזרו לשם כל יום אחרי הלימודים, לעשות עבודה שהייתה מוטלת עליהם כמו כל בן משפחה בוגר.

שמעתי שהשיטה של פנימיות הייתה פחות מקובלת בעדות המזרח, שם תלמידי ישיבה שבאו מחוץ לעיר פוזרו בין משפחות הקהילה.

היום יש שמתיחסים למוסד הזה שנוצר מתוך אילוץ כקודש קודשים וחלק בלתי נפרד מהיהדות.
גם באירופה ברוב הישיבות לא הייתה פנימיהק"ש
ישנו על הספסלים בבית המדרש ואכלו 'ימים' אצל בעלי בתים שהזמינו. אם לא הזמינו, לא אכלו...
שלא לדבר על זה שנסעו הביתה לפסח וסוכות בלבד, גם זה רק אם היה כסף והנסיעה לא היתה ארוכה מידי...

המסגרת הראויה לבחור בכיתה ט', כמו שכתבתי כאן -https://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t1243147#13277933
עמוסה רק קצת פחות מישיבה גבוהה. כשלומדים (כולל תפילה וארוחות) מ7:00 עד 21:15 ואחרי זה יש עוד שיעורי בית - לא יועיל הרבה שהבחור יישן בחדר הסמוך לחדר ההורים.

כמובן, שהפנימיה היום, במיוחד בגילאים הללו, הרבה פחות טוטאלית ממה שהיה באירופה, או אפילו מישיבות גבוהות היום. מגיעים הביתה הכי רחוק כל שבועיים, שלא לדבר על זה שיש פלאפון ואפשר לדבר יום יום. (כשאני הייתי בפנימיה, לאלו שההורים הלחוצים קנו את הטרקטור הזה, החבר'ה היו צועקים מאחורה: "תמכור, תמכור", כי רק אנשי עסקים חובקי עולם הסתובבו עם זה)
מאוד מועיל לישון חדר ליד ההורים!!!mp3
אמא רואה אותו ישן,מעירה אותו בבוקר,זה עלום בעיניך?
ושיחת טלפון לא שווה למראה עיניים,באה הקורונה והוכיחה...
זה לא כלום, אבל לא ברור כמה היא רואהק"ש
ובשביל זה יש שבתות חופשיות וחופשות.

בגדול, כשמי שלא גר מטר מהישיבה, נמצא במסגרת של 7:00 שחרית - 21:15 סוף סדר ערב ועוד יש שיעורי בית והוא זקוק לזמן עם חבריו, בכלל לא בטוח שאמא תראה אותו ישן...
זה שילד בבית לא אומר שבהכרח רואים אותוחופשיה לנפשי
נקודה
^^^^לפעמים הפוךק"ש
הורים אכפתיים, אחראיים ומבינים - ידעו מה שלום הבן שלהם, גם אם טכנית ייראו אותו פחות.

לעומת זאת, הורים ששקועים בדמיונות, שיש להם 'ילד' בן ארבע (עשרה), שהם יכולים להשכיב לישון ולהשגיח פיזית עשרים וארבע/שבע ולהחליט בשבילו כל דבר - יגלו שהבן, שצריך כבר מידה מסויימת של עצמאות, בורח להם ולא משנה באיזה מוסד הוא יהיה.
נכון מאודחופשיה לנפשי
זה ברורrivki
אבל הפתרון זה לא לראות אותו גם פיזית?
זה לא פתרוןחופשיה לנפשי
בסך הכל ציינתי שזה שילד בבית זה לא אומר שרואים אותו
גם פיזית לא בהכרח רואים
זה שהוא מספר שטוב לו לא אומר שטוב לוmp3
נקודה.
יודעת מה?אם לא רואים אותו כשהוא חוזרmp3אחרונה
אז באמת עדיף לו פנימיה.
אם הילד חוזר ב10 בלילה ואמא לא מחכה לו ומתענינת בשלומו אז אולי באמת עדיף לו פנימיה?
מסכימה ממש.תפוחית 1
הורים יכולים לתת חום אהבה ואכפתיות שחברים לא יתנו
הורים צריכים להתאים לילדmp3
את פעילויות הפנאי שלו לפי האישיות והצרכים שלו.
לאף ילד אין אישיות שבה הוא מגיע הביתה פעם בשבועיים!!
ככה את חושבתחופשיה לנפשי
יש נערים שחושבים אחרת והיה להם נפלא בפנימיה(אני אישית תוהה לעתים קרובות אם זה לא היה עושה לי טוב יותר)
אני רק הערהsomeone
לא משנה מה המסקנה, טוב או לא טוב, בדבר הזה אי אפשר להקיש בין המגדרים. אם זה טוב לגברים, זה לא אומר שזה טוב לנשים, וכן להפך...
אני מסכימה.בורדו
זה לא עניין מגדריחופשיה לנפשי
זה עניין של אופי
לא נחשבsomeone
את אומרת את זה כי האופי שלך גברי...

אבל ברצינות, יש אופי נשי ויש אופי גברי. אכן יש נשים יוצאות מהכלל ויש גברים יוצאים מהכלל (אני למשל, גבר יוצא מן הכלל ) אבל זה כמכלול זה נכון
זה לא קשורחופשיה לנפשי
לא כל דבר אפשר למגדר
זה מטופש
לא אמרתי שכל דברsomeone
אבל זה לא כל דבר. לא סתם אישה נקראת 'בית', הקשר המשפחתי שלה חשוב לה הרבה יותר מלגבר. (בדגש על בדרך כלל. )
על גבר נאמר "על כן יעזוב איש את אביו ואימו"... ולא נאמר על אשה "על כן תעזוב"... כי גבר במובן כלשהו באמת עוזב, בעוד האשה תמיד צריכה להרגיש קשורה לבית "אשה רדופה ללכת לבית אביה". זו המציאות, גם אם יש יוצאים מהכלל...
לדעתי רוב הדברים הם אופי, אבל ברור לי שאני המוזרה פהחופשיה לנפשי
(כרגיל אבל לא משנה)
וואטהרמוניה
ממה שאני קוראת בתגובות שלה- האופי שלה סופר נשי
אבל אולי זאת רק אני, לאידעת
לדעתי הגיוני שרוב הנוער יתחנך *לא* בפנימיהrivki
לא רואה סיבה לשלם למישהו זר שישגיח על המתבגרים שלי במעט השעות שנשארו להם אחרי הלימודים.
פנימיות קיימות מסיבות היסטוריות. פעם זה היה אילוץ ואח'כ הפכו אותו לאידאל.

לא סותר את העובדה שלהרבה חניכים היה טוב בפנימיה.
יש גם מקרים שיותר טוב בפנימיה מאשר בבית. בגלל זה אני חושבת שיש מקום לפנימיות, אבל ברירת המחדל אמורה להיות מוסד לימודים רגיל וחזרה הביתה בערב.
בציבור הדתי לאומי המקומות הטובים הם דווקא עם פנימיה...אלדנה
רוב הציבור בערוץ הזה הוא מסוג מסוים...rivki
תשאלי יהודים טובים שגרים בעיר, ורבים יחלקו עליך בנקודה הזאת.
אז או שההגדרה של 'מקומות טובים' יכולה להיות שונה, או שמדובר בסטיגמה.
נכון... אבלאלדנה
הבעיה במוסדות בעיר זה שרובם חייבים לקבל את כולם ואין הרבה סינון
זו גם בעיה1234אנונימי
שאנשים רוצים ללמוד בדיוק עם מי שחושב ונראה בדיוק כמוהם ולא מוכנים ללמוד עם אנשים קצת שונים.
מה גם שכל מערכת הסינון הפנימיות גורמת לכל כך הרבה פגיעות התלמידים. מה בסך הכל נער רוצה? ללמוד תורה בישיבה טובה? אבל לא, אם אתה לא עומד בכל הקריטריונים ולא מספיק איכותי בשבילנו, אתה לא תתקבל. זה גם יוצר נזק גדול לתלמידים וגם לא חינוכי בעיניי.

אבל מילא, אולי זו נקודה שאפשר לחלוק עליה. במקום שבו גרתי, היה סינון כלשהו לבתי ספר. למרות שזה לא פנימייה. היה צריך להתקבל והיו מבחני קבלה וראיונות לאולפנה. אולי לא קפדניים כמו בפנימיות.

אם אני לא טועה, עכשיו בחלק מהערים יש רישום דרך העירייה. מנגנון הרישום קצת מסובך, בתי הספר רשאים לערוך מבחנים כלשהם, אבל שעות הרישום יוצרת מצב שכולם (כולל כולם) מקבלים תשובה באותו הזמן. אין מישהו שאין לו מקום ולא מתקבל לשום מקום. זה מבורך בעיניי

אני עוד זוכרת חברה שלי שלא התקבלה לאף אחד מבתי הספר, בכיתה ז! איזה עוגמת נפש זו, כולן מקבלות תשובה חיובית, ורק היא לא יודעת עדיין איפה תלמד. למה? בשביל מה? רמת הסינון הזו שווה את הפגיעה?
^^ גם זה נורא בעיניי ולא מתקבל על הדעתrivki
כל המערכת המעוותת הזאת גרמה לכך שהרבה ילדים ממשפחות קשות יום הלכו לחינוך החרדי. ואז הם לא עשו בגרות, לא למדו מקצוע נורמלי והמשיכו את המעגל...
כאילו שבמגזר החרדי קל להתקבלmp3
מה שקורה בישיבות ובסמינרים זה זוועות
אני מתכוונת לילדים מעדות המזרחrivki
שנרשמו לזרם 'שלהם'. וגם אצל החרדים יש אותה מלחמה פסולה על המקום ב'מוסד איכותי' ויש מוסדות שמקבלים כל מיני...
דבר ראשון, בעינייך העדר סינון זה חסרוןrivki
בעיניי אולי דווקא יתרון.
דבר שני, אם המוסד מבוקש והביקוש עולה על מספר המקומות - הוא יצטרך לסנן את המועמדים. זה נכון גם לתיכון חילוני טוב.
אבל1234אנונימי
זה מן גלגל שמזין את עצמו.

כי אם כולם שולחים לפנימייה, אז אף אחד לא משקיע בבתי הספר בעיר / ביישוב שהם לא פנימייה. ואז מה יוצא? שגם אם נער/ה רוצה להישאר בבית, הוא צריך "להתפשר" על בית ספר שלכאורה פחות טוב. אני גדלתי במקום שהיו בו גם ישיבות וגם אולפנות טובות מאוד לבנים ולבנות, ללא פנימייה. מעטים מעטים הלכו לפנימייה. קיבלנו חינוך מצויין והלוואי שאני אגור במקום שבו לא אצטרך לשלוח את הילדים לפנימייה.

אם כולם יחליטו שהם לא שולחים לפנימייה, כי ילד (כן, גם נער הוא ילד) צריך הורה שיראה אותו ואת הצרכים שלו, יראה מה עובר עליו ביום יום, יוכל להכווין אותו ולעזור לו בשלב המורכב של גיל ההתבגרות. אם כולם ישלחו לישיבות ולאולפנות קרובות לבית, גם הדרישה מבתי הספר האלו תעלה.

אי אפשר לשלוח לפנימייה ואז להתלונן שזה בגלל שהחינוך בבית לא מספיק טוב. אם מישהו היה מתעניין בו, הוא היה טוב
צודקת.ולכן צריך לעצור את זהmp3
אם לומדים עד הצהריים, אפילו אחה"צ - נשמע סבירק"ש
למרות שבהחלט יש מה להרוויח מהיכרות עם ציבור יותר מגוון. אבל ברגע שרוצים מסגרת אמתית של ישיבה (לבנים!), גם אם מפנים כמה שעות ללימודי חול, כולל לימוד עד הלילה, אם לא כולם גרים ממש קרוב, לא רלוונטי בלי פנמיה.

גם לרכז נוער המוצע, לא ישאר הרבה מה לעשות עם חבר'ה שהמסגרת הלימודית שלהם היא עד סביבות 21:00 (במקום שאני למדתי בגיל הזה, המסגרת היתה 7:00-21:15).

לא מכליל, אבל אני ורוב חברי ממש נבננו מזה.
לא מסכימה.מדרשיסטית20
אני מרגישה שהדברים האלו לא כל כך מתואמים למציאות לצערי.
באידיאל - אני מסכימה איתה. ברור שעדיף שהבית יהיה המוקד החינוכי, ברור שזה הרבה יותר בריא לגדול בבית ולא לצאת לחיים עצמאיים בגיל 14. אבל המציאות היום בעיני יוצרת מצב שללא ספק פנימיה מספקת יתרונות משמעותיים על פני אולפנה/ישיבה אזוריים.
בעיני, המציאות היום מאלצת לרוב את שני ההורים לצאת לעבוד רוב שעות היום כך שיוצא שבהמון המקרים ההורים כמעט ולא נמצאים בבית כדי להשקיע באמת בחינוך הילדים כמו פעם.
לא אומרת שאין בכלל בכלל חינוך בבית, אלא שהחינוך נוכח הרבה פחות מאיך שהכותבת מתארת את זה, כך שיוצא שגם ככה האולפנה לוקחת חלק משמעותי בחינוך הבת. וכאן נכנס העניין של הפנימיה. יש נערים ונערות איכותיים מאוד שיחליטו שזה מספיק להם, ושלא מתאים להם חיי פנימיה וזה מעולה. אבל מנגד, יש שיחליטו שהם רוצים משהו מעבר למה שהבית ספר האזורי מקנה להם. לא בקיעה בעולם הישיבות, אבל בהקשר של האולפניות -אין מה לעשות, יש דברים שהן לא כל כך מצליחות לספק. אני למדתי באולפנית מעולה שהביאה לנו מלא שיחות, והיה לה תוכנית מהממת של בית מדרש, ועדיין הרגשתי שאני רוצה יותר, שזה לא מספיק לי.
ואני יכולה להעיד שזו היתה ההחלטה הכי קריטית והרת גורל שעשיתי בחיי עד כה.
אני יכולה להגיד באופן חד משמעי שהייתי יוצאת אחרת לחלוטין אם הייתי ממשיכה ללמוד באותה האולפנית, למרות שהיא היתה מצוינת.
לא חושבת שהייתי עם אהבת תורה ואהבת לימוד, הייתי הרבה פחות עמוקה, והרבה פחות בוגרת ועצמאית.

אני מסכימה שיש מורכבות מסויימת וחסרונות בולטים בלשלוח ילד לפנימיה, ואני חווה אותם על בשרי. אבל בעיני, הדברים שהרווחתי בזכות זה עולים בהרבה על החסרונות והמורכבות שהריחוק מהבית הביא. אני לא חושבת שכולם בנויים לזה, וצריך באמת לבחון כל מקרה לגופו, אבל בעיני למי שזה מתאים - זה נותן דברים שלהעביר את השנים האלו בבית לא ייתן. מה לעשות 🤷‍♀️
חושבת שכל בת שירות שהיתה בדירה עם בנות שלמדו בפנימיה יכולה להעיד שקיים איזה פער מסוים. (לעיתים בבשלות, לעיתים בעצמאות, לעיתים בבגרות, לעיתים ביכולות להתמודד עם סיטואציות חברתיות מורכבות וכו'..)
אני חושבת1234אנונימי
שכל היתרונות שאת כותבת, יכולים להיות גם באולפנה ללא פנימייה.

אני למדתי באולפנה ללא פנימייה, עם מגוון מאוד מאוד רחב של בנות (ביחס לאולפנות אחרות בציבור הדתי לאומי). לצורך העניין, אם ניקח את לימוד תורה. אני יכולה להגיד שדווקא שם קיבלתי אהבת תורה, היו לנו כמה מסלולים, יכולתי לבחור איך ללמוד תורה וכל אחת יכלה לבחור במסלול שמתאים לה. הרבה הרבה מהתורה שלי, היא מהאולפנה ובמיוחד מהמורה המדהימה שלמדתי ממנה.

לא צריך דווקא פנימייה בשביל הדברים האלו, צריך שבית הספר ידע לצאת מהקופסה ולעשות גם מסלולים קצת שונים. צריך שבית הספר ידע לחנך, ידע לעבוד. צריך צוות טוב ומסור, צריך לבחור בית ספר שהערכים שאתה רוצה להתחנך עליהם הם ערכים שחשובים גם לצוות החינוכי. אבל זה ממש ממש לא משהו שאפשר לקבל רק בפנימייה. וכמו שכתבתי למעלה, אם יפסיקו לשלוח לפנימייה ויפסיקו לחשוב שזה המקום היחיד שבו הילד יכול לקבל חינוך ערכי ועמוק, בתי הספר "הרגילים" ידרשו להעלות רמה וגם תהיה להם סיבה להעלות רמה בהתאם לדרישה.

זה אגב קשור גם לגודל של בית הספר ולרמת הגיוון שלו. בית ספר עם מספר תלמידים גדול, יכול להרשות לעצמו יותר מסלולים ולאפשר לתלמידים לבחור איפה ללמוד. בית ספר מגוון עם מספר מסלולים, יכול לאפשר לכל אחד לבחור ללמוד תורה במקום שליבו חפץ ובדרך שמתאימה לו, ולצאת מההסללה שלפעמים קיימת לפיה לכולם מתאים ללמוד בצורה מסויימת.
אני אדייק קצת את דבריי, טוב שאת מדייקת אותי.מדרשיסטית20
אני לא טוענת שאין בכלל אולפנות טובות וערכיות שהן אקסטרניות, אלא שבתחושה שלי הן מעטות.
יצא לי קצת לפגוש עולם, וכן, בתחושה שלי נדירות האולפנות שמצליחות לספק את מה שאת מתארת.

אני מסכימה איתך שבאידיאל צריך ליצור מקומות איכותיים שהם ללא פנימיה, וזה באמת לא בהכרח תלוי בכמה זמן אתה נמצא במוסד אלא בעיקר באיכות הצוות וכו וכו'.. (למרות שבכל זאת זה נראה לי אחרת לקבל את כל ה"מעבר" הזה 24/7, אבל מבחינת עיקר העניין את צודקת).
אבל, אם נשים בצד את עניין התוכן - עולם הפנימיה מספק גם יתרונות אחרים. אני באמת מאמינה שיש בני נוער שמתאים להם לפרוש כנפיים בגיל 14, שדווקא בריא להם המרחק הזה מההורים, מתאים להם להיות מסובבים בחיי חברה 24/7. ואלו דברים שאולפנה ללא פנימיה - טובה ככל שתהיה, לא יכולה לספק.
מעניין לחשוב על חלופות טובות לפנימיהadvfb

אם מוציא פתרונות טובים לדברים שהפנימיה בצורה טבעית עונה על הצורך בהם צורך נשמע מצויין.

מעניין1234אנונימי
אותי איזה יתרונות טבעיים יש בפנימייה?
באמת מנסה להבין
עצמאות למשלadvfb

ילד שחוזר לבית של ההורים במידה מסויימת הוא לא עצמאי כמו ילד שיצא לפנימיה

תלוי כמה1234אנונימי
ההורים משחררים.

גם ילד שנמצא בבית יכול להיות עצמאי

איזה עוד יתרונות יש?
זמן איכות עם חבריםadvfb

בפנימיה יותר קל לנהל חיים חברתיים תוססים יותר

תנועת נוער באמת מכסה גם את זה

אז אין לי... תכל'ס ללמוד בבית נראת אחלה אופציה 

יכול לומר ממניאוי טאטע!
הצורך הבסיסי הוא קודם לשלוח לישיבה שאני מאמין בדרך החינוכית שלה, ובערכים במינון השילוב והסדר המאוד מסוים שלה, ובסגנון ובעוד כל המליון דברים שמרכיבים ישיבה
ולכן אם היה ישיבה שכל התלמידים מהאיזור לומדים שם, היא ככל הנראה פשוט לא הייתה ישיבה שאני רוצה, כי היא הייתה לפי הרוב שם והרוב לא כמוני

אז זה מחוייב המציאות שתהיה ישיבה במקום אחד בארץ (או כמו, לא משנה) שכל מי שמאמין בדרך ובסגנון ובערכים המסוימים שלה יוכל לבוא אליה ולקבל את מה שהוא רוצה בלי קשר לאיפה הוא גר
וממילא אם ישיבה מקבלת אנשים מכל הארץ חייב פנימיה

זה לשיטתו
בלי קשר, אני לא בטוח שאני מסכים עם הקביעה העקרונית שהבית יותר טוב
אבל אין לי כוח לכתוב כרגע
^^מסכימה, הבאת נקודות חשובות.מדרשיסטית20
בגילאים צעיריםmp3
הבית משמעותי יותר מהמסגרת הלימודית כי על כל פער לימודי או חברתי אפשר לגשר.
אולי כן אולי לאאוי טאטע!
אבל ממש לא מסכים שעל כל פער אפשר לגשר
וזה לימודי חברתי דתי השקפתי
דילמה אמתיתהרמוניה
אני מסכימה עם @advfb שצריך למצוא חלופות ליתרונות שכרגע יש לפנימיה... יש משהו בחיי עצמאות אמתיים שתנועת נוער אף פעם לא יכולה להשתוות אליהם, אבל אולי מחנה קיץ כמו שיש בחו"ל יכול לתת את המענה הזה.

בלי קשר, הדעות שלי מאז ומתמיד היו שכתה י"ב (ואולי גם י"א) מיותרת... זה גיל כל כך אידיאליסטי ורוצים להשתלב כבר בעבודה בחיים האמיתיים אבל אתה לכוד בתוך מבנה עם מורים יבשניים וסורגים. זו הייתה ההרגשה שלי. אם היה לנערים מענה שבו הם עושים משהו אמיתי הם פחות היו הולכים לחפש תחליף בכל הדברים שנפוצים כל כך היום. בקיצור לדעתי בסיס-בית ואז עצמאות.
אני חושבת שרוב הילדים שהולכים לפנימיות עושים את זה כי הםחופשיה לנפשי
רוצים

לכן ההשלכה על ההורים מעט מטופשת בעיניי.
הדיון הוא נראה לי על עצם הרעיון- את בעד או נגד?הרמוניה
חושבת שפנימיה זה יותר טוב או בית?
היום, זה לא או - אוק"ש
וממש לא כמו שכמה מקוננות כאן, על "הילד שנקרע מהבית".

גם כשמסגרת הלימודים כוללת פנימיה - חוזרים הביתה לכל המאוחר לשבת שניה, בהרבה מקומות אפילו יותר מהר. יש פלאפון, כך שמדברים עם ההורים מידי יום. וכשבחור לא מרגיש טוב - הוא חוזר הביתה.

אפשר להרגע.
לחלוטיןחופשיה לנפשי
אחי היה בפנימיה והיה מתקשר כל יום מהישיבה, החברים הטובים ביותר שלו היו בתקופה ההיא.
לא מבינה את הבהלה הגדולה
לא התכוונתי או- אוהרמוניה
זה באמת נשמע ככה בעד או נגד אבל אני חושבת שלרוב ובאופן כללי לבית יש יותר יתרון
חושבת שכל ילד והאופי שלוחופשיה לנפשי
לא ניסיתי פנימיה
בגדול אני ככל הנראה הולכת להיות אמא מגוננת מידי ובטח אני לא ארצה שהם ילכו לפנימיה, אבל בסופו של דבר ארצה מה שטוב *להם* לא מה שטוב להיסטריה שלי.
טוב עכשיו סיימתי לקרוא ואני לא יכולה לערוךחופשיה לנפשי
אז כל מה שכתבתם בהחלט עשה לי לחשוב אם פנימיה בגיל האולפנה לא היה עושה לי טוב יותר
אני גם חושבת שלבנים זה פחות קריטי מאשר לבנותהרמוניה
כמו שאמרו פה
לא בוחרים פנימיה כי זה רחוק מהביתהשתדלות !
יש עוד כל כך הרבה קריטריונים...
וכל ישיבה וכל אולפנה היא שונה מהשנייה, כך שאי אפשר פשוט להשקיע במה שקרוב, כי מושקע ככל שזה יהיה, זה לא קשור לערכים.
ויש ילדים שאין להם בבית דוגמא של יראת שמיים. ויש ילדים שמחפשים יותר חיי חברה.
ופנימיות כמו שאת מתכוונת אליהם- לא עוזבים את הבית... מגיעים כל סופש, יש דיבור עם ההורים, יש קשר ישיר עם ההורים, אתה עדיין באחריות ההורים...

אני דווקא לא מרגישה שיש לחץ חברתי לפנימייה, היום ב"ה יש גם אופציות לפנימייה וגם לאקסטרני, ואנשים חושבים טוב טוב לפני מה יהיה להם טוב, והולכים לפי זה.
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.אחרונה
לא אהבתי את הביצועים 
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
תיאורטית לאנוגע, לא נוגע

אבל למעשה בד"כ הדרך הכי טובה להשתנות זה ע"י ייסורים, הם הכי פותחים את הנפש והכי מפתחים אצלנו עומק רגשי ואמוני.

אבל יש דרך נוספת. ללמוד להקשיב ולהרגיש את העולם. להרגיש שאתה חלק ממשהו ענק-חלק מהבריאה של ה', וגם חלק מעל ישראל, ואז יוצאים מהאגו ואין כ"כ צורך בייסורים.

"לא הן ולא שכרן" לענ"ד זה לא רק בגלל הקושי שבייסורים, אלא גם בגלל האמת שהם מכסים-שראוי שהעולם של ה' יהיה מושלם, בפרט כלפי אנשים שמחוברים אליו.

חשבתי השבוע שזו הנקודה של שבט בנימין- נס בשביל הטבע, בשביל שהטבע יהיה שלם כי ראוי שהבריאה של ה' תהיה שלמה. וזה סוג של חיבור בין קדושת הטבע (נס בתוך הטבע) לקדושה שמעל הטבע (נס ששובר את הטבע). וזו מעלתה השלמה של א"י שהתבטאה בניסי כיבוש נחלת שבט בנימין ובמקדש ובפרט בקודש הקדשים. וזה שייך כמובן רק למי שמחובר לכלל באופן מהותי, ולמי שמפריעים לו הייסורים בעיקר בגלל האמת שהם מסתירים ולא בגלל הסבל שלו.

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך