אני לא סגורה על מה אני רוצה לשאול, והמחשבות קצת מבולבלות לי, מקווה שאוכל לכתוב בצורה ברורה-
הבנות שלי, בנות 1.10 עוד מעט ממש, מידי פעם עדיין משלימות את הארוחות עם תמ"ל.
בבית אני לא מאוד מאוד מתאמצת כדי להפסיק עם זה.
הן אוכלות לבד, ואני כמעט ולא מאכילה אותן (מידי פעם מציעה משהו והן מסכימות/לא מסכימות).
בדרך כלל אחרי ארוחה אני לא נותנת בקבוק, אלא אם זה לפני השינה. אבל אם הן ניגשות לאזור של התמ"ל ובוכות, אני מתבאסת ונותנת. קורה גם שאני לא מספיק עם אצבע על הדופק ואני מפספסת את זה שהן רעבות (פרס אם השנה בדרך אלי... ), ואז כבר אין סיכוי לאכול מוצקים (משתדלת במצב כזה לתת פחות מהכמות של ארוחה, כדי לאפשר בכל זאת לאכול משהו ממשי).
נותנת לפני השינה (בצהרים/בערב). כן, כן. יודעת שזה לא אידאלי.
בגדול התפיסה שלי היא שמתישהו הן כבר לא ירצו בקבוק, או שיהיה לנו קל יותר לגמול.
התחלנו גמילה בלילה ואנחנו מדללים להן את הבקבוק (אוטוטו אנחנו במים בלבד).
במעון המצב קצת יותר טוב-
הן בד"כ אוכלות רק מוצקים.
לפעמים משלימות קצת תמ"ל.
לעיתים נדירות אוכלות רק תמ"ל (ארוחה אחת בד"כ).
מנהלת המעון התחילה לדבר איתי על גמילה במעון. זאת לא היתה שיחה רשמית, אלא יותר שיחת מסדרון בסוף יום, כשבאתי לקחת אותן. אמרה שאחת מהן שגעה את המטפלת ולא הסכימה לאכול בשום פנים ואופן ורצתה רק בקבוק. ממה שהבנתי המנהלת רוצה פשוט להפסיק לתת תמ"ל וזהו.
קטונתי, אבל אני לא מתעלפת מהרעיון הזה.
חושבת שצריכה להיות הכנה לפני כן (לדבר איתן על זה שמפסיקים עם הבקבוק), חושבת שאפשר עוד למשוך הלאה (בזה המנהלת ואני מסכימות. היא מכוונת לגיל שנתיים. מבחינתי אפשר עוד הלאה אם צריך).
בגדול- הייתי רוצה שהן יסיימו עם הבקבוקים בעידוד שלנו, אבל בזמן שלהן.
חשבתי לקבוע שיחה עם המטפלת ועם המנהלת, כדי לקבוע מה התוכנית, אם בכלל, ואיך הן רואות את הדברים.
לא כל כך יודעת מה אני רוצה להגיד להן, מתי לקיים את השיחה, ובאופן כללי חוששת משום מה. רוצה לבוא מוכנה.
אני סוכמת על המעון שהן יפעלו לטובת הבנות. שולחת אותן בבוקר ויודעת שהן בידיים טובות ואוהבות. מאמינה גם שחשוב שהבית והמסגרת יבואו זה לקראת זה בדברים שונים (משתנה בהתאם לעניין), ובאופן כללי ישתפו פעולה (מכירה את זה ממקום העבודה שלי). מצד שני, גם אין לי בעיה עם זה שבבית מותר לעשות X ובמעון אסור (או להיפך). כלומר גם מאמינה שהילדים יודעים לעשות את ההפרדה.
אני לא יודעת מה אני שואלת בעצם... ![]()
אולי אם תספרו לי איך זה היה אצלכן במעון ובבית- באיזה גיל החלטתם שדי, איך היה מצב האכילה של הילדים באותו זמן (אכלו ארוחות מלאות?), איך החלטתם על דרך פעולה מול המעון? עד כמה חשוב לדעתכן שיהיה תיאום בין הבית למסגרת בעניין הזה? כל דבר שעולה על דעתכן שיכול לתת לי כיוון מחשבה בעניין. אם יש כאן מטפלות/מנהלות במעון אשמח לשמוע גם את הצד שלכן בעניין.