אז למה השמאלנים כל כך שונאים את ביבי?קוריאלה
כל פעם שאני רואה שלט של 'לך' מתקווץ הלב. זה מרגיש כאילו כתבו 'תמות'
אז אני מבינה שיש אנשים שלא מסכימים איתו אבל למה לעשות את זה בכל כך רשעות?
אפילו אם זהבה גלאון היתה ראשת הממשלה לא הייתי שמה לה שלטים של 'לכי'.
אפשר להיות נגד אבל למה כל כך שנאה?
אז הם אומרים שהוא התרשל בניהול של נגיף הקורונה. נכון, לא הכל מושלם אבל זה נגיף שמתעתע בכולם, לכם יש רעיון יותר טוב מה לעשות?
אשמח לדעת למה זה ככה
אני לא שונא אף יהודי ואני לא ימני ולא שמולני אבל.....אוהב א"י והעם 1

..... אני מתעב מעשים של אנשים מסוימים וזה כולל את מעשי ביבי, משפחתו, וחבר מלקקיו.

חבל שאתה מיתמםהבעטליר החמישי

אתה יכול לטעון שאתה לא ימין ולא שמאל עד מחר אבל הדעות שלך כאן מדברות בעד עצמם.

אתה מתנגד לכל דבר שמריח ריח של מפלגת ימין - בין אם זה הדיבור הרהוט של בנט ובין אם זה היעדר שירות צבאי מספק מצד סמוטריץ', מהצד השני אתה מתנגד לשמחה שפורסמה כאן על מותו של המחבל סעיב עריקאת ימ"ש, ולעומת זאת לא שמענו ממך אף בדל של ציוץ על אי מי מחברי הכנסת מהצד השמאלי של המפה הפוליטית.

ועוד משהו - ובכלל, ההיעלבות הזאת כל פעם שקוראים למישהו "שמאל" מסגירה אותך. כמאמר הפתגם: על ראש הגנב בוער הכובע.  כל ההתנערות הזו ש"אין ימין או שמאל" - זה הדבר שהכי מאפיין שמאלנים.

אז די. בצביעות הזאת אתה מביך את רק את עצמך.

תילמד מ@די"מ, @cintetit ו@אינליאז, שלפחות לא מתנצלים על כך שהם אנשי שמאל.

זה המשפט הכי מטופש שקראתי כבר כמה ימיםאינליאז
ובדרך כלל קשה לי להתחמק מטיפשים.
בוודאי שיש ימין ויש שמאל. הם קיימים מאז המהפכה הצרפתית, אבל כרגע הדיכוטומיה הזו אינה משמשת לאנליזה פוליטית אמיתית.
היא כלי תעמולה בידי העסקנים של שלטון נתניהו . לפיהם נפתלי בנט הסיפוחיסט הוא ״שמאל״ ואילו אריה דרעי מממשלת אוסלו הוא ״ימין״
רק חמור לא משנה את דעתואיתן גיל
דרעי היה שמאל שישב בממשלה עם מרצ, ועכשו הוא ימין אמיתי.
לעומתו, בנט היה מימין לנתניהו ועכשו הוא משמאל ללפיד.
לא סותר.
בנט ידאג לציונות הדתית, נתניהו ידאג לעצמואינליאז

יש חבורה של מושחתים שמשרתת את נתניהו , אבל ההסטוריה הוכיחה שנתניהו לא נאמן לאף אחד.

גם לא לאישתו.

בנט ידאג רק לעצמו, ויצמד חזק לסמוטריץ' האופורטוניסטאיתן גיל
בנט עשה מיליונים בהייטק, נתניהו לא מסוגלאינליאז

גם אם יאיר השקרן יגיד את זה אלף פעם, נתניהו יכול להשמין רק אל חשבון הציבור

בתור עצמאי הוא עלוב מאוד

מה זה הקשקוש הזה?איתן גיל

אם בנט תותח בהייטק, שימשיך בהייטק.

עד שלשום תגמל אותו השמאל בגין הצטרפותו למחנה רק לא ביבי, אבל אתמול הצטרף שחקן חדש לזירה, גדעון סער, והשחקן הזה מגלח מנדטים מכולם, מעצים את הפער בין נתניהו לבנט, ומשאיר אבק לבנט.   

אז אתה מודה שקישקשת מקודם כשאמרת שבנט ידאג רק לעצמואינליאז

כי הוכחתי לך שאילו בנט היה רוצה לדאוג לעצמו הוא היה נשאר בהייטק היכן שהצליח מאוד

ושנתניהו לא הצליח בכלל בשוק הפרטי

בנט דואג רק לבנט, בנט דואג רק לבנט, בנט דואג רק לבנט...איתן גיל

אז למה בליכוד צורחים ובוכים? הם היו צריכים לחגוגאינליאזאחרונה

ההתעקשות שלך ושל כמותך לאפיין...אוהב א"י והעם 1
עבר עריכה על ידי אוהב א"י והעם 1 בתאריך י"ד בכסלו תשפ"א 06:26

...אנשים לפי ימין או שמאל מעידה אלפי עדים על מי שגורם לפירוד בעםֱֱֱֱֱ!!!!!!

מי שמך לקבוע ????

זה הגורם הבלעדי לסכנה הקיומית  של מדינת ישראלֱֱֱֱ!!!!!!

שוב אתה טוען את אותם הטענותהבעטליר החמישי

פשוט עצבנה אותי ההיתממות שלך. ממה לעזאזל אתה מפחד?

לומר על אדם שהוא "שמאלני" - אין בזה שום דבר רע. יש לי הרבה חברים טובים מאוד שהם אנשי שמאל.

לומר על אדם ש"הוא הגורם הבלעדי לסכנה בקיומית של מדינת ישראל" - זה מה שגורם לפירוד בעם.

ועל זה נאמר "הגמל לא רואה את דבשתו", וכן "טול קורה מבין עיניך".

אין פה שום התממות. אני באמת...אוהב אי והעם 2
... מאמין למה שאני כותב שלא כמו פוליטיקאי נוכל שנואם על אחדות ושאין צורך בבחירות אבל פיו וליבו אינם שווים. גם רבי עקיבא נכשל בהולכו אחרי בר קוזיבא.
מי שמתמם באמת זה כל ההולכים שבי אחר מניפולטור, גונב דעת( כולל רבנים חשובים כמו הרב דרוקמן) . לא היה אף מנהיג לפניו שממש מדיניות שמאל כמותו ואתם יודעים זאת היטב. רבין טעה בגדול באימוץ הסכם אוסלו אבל ביבי שימר תוכנית זאת יותר מכל מנהיג אחר ונתב זאת לצרכיו האישיים כדי לשמר את שלטונו ואתם יודעים זאת היטב.
זה שביבי יזכה בבחירות הבאות כמובן באופן דמוקרטי לא מעיד על תיקון עולם, נהפוך הוא.
גם אם תכתוב משפט על שלטי חוצותעוזר ישראל

זה לא יהפוך אותו לנכון. חושב שבגלל שהדגשת והגדלת את המשפט ושמת סימני קריאה אז אתה צודק?

האורים ותומים לא נמצאים אצלי ולא אצלך ולבן...אוהב אי והעם 2
... אני בדעתי ואתה בדעתך וימים יגידו.
אתה צודק בחצי משפטה-מיוחד

האורים ותומים לא נמצאים אצלך

כי הוא כן מה שהם לאה-מיוחד

בתקשורת בעיקר אוהבים להציג את אנשי השמאל כנאורים, משכילים ואינטליגנטים. ככאלו שמדינות העולם מכבדות. ואת אנשי הימין כפנאטים, חשוכים שהעולם "הנאור" מזלזל בהם. 

ופתאום מגיע נציג הימין והוא משכיל, חכם אינטליגנט זה מטריף אותם

"נציג ימין" הצחקת אותי. גם אני שואל למה השמאלנים....אוהב א"י והעם 1

.....שונאים את ביבי. מעולם לא היה מנהיג שמאלני כמוהו.

מאותה סיבה שאוהדי כדורגל שונאים את כוכב הקבוצה היריבהספק

אין לזה הסבר אמיתי - זה רגשי\שבטי. 

קבוצות ה"רק ביבי" וה"רק לא ביבי" לא יידעו לענות תשובה רצינית לשאלה הזאת יותר מאשר אוהד של מכבי ת"א יידע להגיע למה הוא שונא את הפועל ת"א. 

אם הפועל ת"א היתה זוכה בעשר אליפויות רצופות, מן הסתם היית רואה את אוהדי מכבי ת"א מתחרפנים מרוב שנאה. 

מאוד נוח לתרץ כך אבל מה לעשות שיש ....אוהב א"י והעם 1

...אנשי ימין אמיתיים שמתעבים את האיש משפחתו וחבר מלקקיו.

מה רצית להביע?אוהב אי והעם 2
אני חושב שאנחנו חלוקים בהגדרה של המושג "ימין"ספק

ימין מבחינתי הוא מי שתומך מבחינה רעיונית באידואלוגיה ימנית - מדינית וכלכלית. 

זכותנו על הארץ, למשל, ושוק חופשי כמו גם שימור הדמוקרטיה שפירושה הוא שלטון העם.  

יש הרבה כעס בימין על נתניהו שלמעשה ניהל מדיניות שמאל מובהקת במהלך העשור האחרון -אבל אני לא חושב שיש שם תיעוב. 

הייתי רוצה שהוא יודח - אבל בצורה דמוקרטית ולא בגלל שנאה כלפיי האיש אלא בגלל שהוא מקדם מדיניות רעה בכל תחום שהוא. 

אף מנהיג ימני עכשווי לא יישם מדיניות ימין אמיתית!!!!!אוהב א"י והעם 1

כולם נהנתנים. 

ביחוד לאחר "הסכמי אברהם" כל מנהיג עתידי ישקול את צעדיו המדיניים והכלכלים.

גינוי ההתנקשות באירן על ידי איחוד האמירויות זה אות וסימן לבאות.

אדריכל הסכמי אברהם הכנים אותנו למלכוד.

זו התוצאה של עשרות שנים של אינדוקטרינציה ממשלתיתספק

אין באמת ימין בישראל. ודאי שלא כלכלי. 

זו הבעיה עם מערכת חינוך שנשלטת ע"י ממשלה. 

שלטון נתניהו הוא זיהום למדינהאינליאז
עצם העלאת השאלה הזו היא מטרידה.
מי ששואל שאלה כזו מעיד על עצמו שהוא מנותק מהמציאות.
זה לא עניין לשמאל או לימין.
נתניהו הוא למעשה, חסר השקפות. הוא מייצג תפיסה פוליטית של החזקת השלטון בכל מחיר.
מסביבו נאספו האנשים המרושעים והמושחתים ביותר בישראל וכולם משתפים פעולה נגד האינטרסים של האזרחים.
מה האינטרס של האזרחים? מדינה מתוקנת, מאוזנת, יעילה ונאורה.
שוב, גם זה לא עניין פוליטי.
נתניהו הורס ודורס למען עצמו, משפחתו ומקורביו. כל מה שהוא עושה, הוא עושה לרעה.
לכן נמשיך להגיד לו ״לך״.
למעשה זו סיסמא חלשה ומתונה. את שלטון נתניהו צריך לפרק ולסלק.
אם הבעיה היתה שחיתות - אז בראש המחנה שכנגד לא היו מציבים אתספק

בוז'י - ששתק בחקירה בפרשה אותה כינה מבקר המדינה "קניית הבחירות בכסף"

ציפי לבני - שהשאירה את קדימה עם חובות עתק ובמקרה, בעלה קיבל פרוייקטים בלא מעט ערים בהן קדימה ניצחה בבחירות המקומיות. 

גבי אשכנזי שהריץ מניות על חשבון אזרחים תמימים. 

בני גנץ שהוציא 50 מליון שקלים במרמה לכאורה, ממדינת ישראל ללא מכרז. 

יאיר לפיד ששם במקום השני את אלעזר שטרן שניצל את מעמדו וכוחו כראש אכ"א כדי להדליף ליאיר לפיד - אז עיתונאי - חומר סודי ואישי של חננאל דיין. (אגב, את הפיצוי שנקבע לו בהסכם הפשרה, צה"ל שילם ולא אלעזר שטרן). 

אבי גבאי שיום אחד הוא פקיד אוצר ולמחרת הוא יו"ר בזק שפורש, מקבל בונוס של כמה עשרות מליונים ואז הולך לעמוד בראש מפלגת העבודה. 

אהוד ברק ופרשת העמותו\קרן וקסנר\חברותו עם ג'פרי אפשטיין. 

בקיצור, לא נראה ששחיתות היא הסיבה. 

אז אנחנו משווים מעילות של מליארדים לחננאל המשתולל?אינליאז

אנחנו משווים את מירי רגב שלקחה 90 מיליון שקל וחילקה לחברים שלה ואת פרשת ספינות הסיור בשווי 150 מיליון שקל ואת מתווה הגז בשווי 14 מיליארד שקל ואת פרשת הצוללות לאיזה סיפור על הדלפה לעיתונאי.

ֿֿ

יאיר לפיד היה מאה אחוז כאן.ֿֿ

עיתונאים מקבלים הדלפות כל יום, זה המקצוע שלהם. חוקי ונכון.ֿ

אם מישהו לא היה בסדר, זה הצבא. יש לצבא מנגנון של בט״ש, אם המנגנון הזה החליט שאין כאן בעיה, אז באמת שאני לא רואה מה היה מישהו אמור לעשות בעניין.

שיפנו לבג״ץ.

בכל מקרה, מדובר בעניין קלוש ופעוט שאינו נוגע ליאיר לפיד בכלל.

אנחנו משווים 4 שנות מאסר שקיבלה אנת קם על עבירה דומהספק

השחיתות היחידה במתווה הגז היתה שפתחו אותו שוב אחרי שהוא נחתם והקימו את ועדת שישנסקי. 

עמיר פרץ ואבי ניסנקורן בנו את הקריירות הפוליטיות שלהם באמצעות העברת מליונים למקורבים שלהם. 

ואנחנו משווים את קניית הבחירות בכסף לסיקור אוהד. 

אנחנו משווים עשרות מליונים שהעלימה ציפי לבני לסיגרים. 

אנחנו משווים 50 מליון שקלים של בני גנץ לעזרה לאדם שעשה הרבה עבור ישראל ובגלל זה איבד את הויזה שלו לארה"ב, בקבלת ויזה לארה"ב.

יאיר לפיד אולי לא עשה שום דבר פלילי (למרות שגם זה לא נכון, הרי אורי בלאו ברח לחו"ל וחזר לארץ רק כאשר קיבל חסינות בתמורה להשבת המסמכים) - אבל אחרי כל זה למנות אלוף במילואים שסרח למספר 2 שלו? 

כן, זה מושחת. על גבול השוחד. 

ושי פירון ששילם מליונים על חשבון משלם המסים ל-ynet כדי לקדם תוכן ממומן של משרד החינוך ועד רבים וטובים... 

אם שחיתות היתה הבעיה, אלה שהיו אומרים לו "לך" בהפגנות, היו מעמידים אדם ישר בראש המחנה שלהם. 

במקום זה, הם שולחים את אהוד אולמרט להתראיין ומפנטזים על שובו של אהוד ברק... 

אל תכנס למלכודת הנלוזה בסגנון הויכוח "טול קיסם טול קורה"אוהב א"י והעם 1

אין לכל האנשים הללו כל טעון ענייני כנגד הטיעון: ביבי משפחתו וחבר מלקקיו הורסים את המדינה.

להבדיל אלף הבדלות ב77 החלפנו שלטון בגלל שחיתות של פוליטיקאים (פרשת ידלין, פרשת הדולרים של אשת ראש הממשלה). כיום מעריצי ביבי ושות' יצדיקו כל דבר ובלבד שהשלטון "הימני " המדומה ישאר רק בגלל תאבת שלטון ותקציבים.

אפילו תוך שיתוף פעולה עם אנשי הרשימה המשותפת. 

לדמגוגים הכל מותר.

אני גאה להצהיר שמעולם לא הצבעתי לנתניהוספק

אז לכנות אותי "מעריץ ביבי" זה קצת תלוש מהמציאות. 

כמו כן, כיניתי אותו יותר מפעם אחת "ראש הממשלה הכושל ביותר בהיסטוריה של מדינת ישראל". 

אתה תצטרך להתאמץ קצת יותר כדי למצוא לעצמך תירוץ לחמוק מתשובה עניינית בנוגע לסטדרנט הכפול שמחילים שונאי ביבי על הפוליטיקאים. 

Two things wrong don’t make it rightאוהב אי והעם 2
סטנדרט כפול אם היה או לא זה לא הענין.
ביבי, משפחתו וחבר מלקקיו הם לא קורבן.
גם אולמרט יכל לדבר על סטנדרט כפול.
יותר מזה כשם שביבי דרש שאולמרט יתפטר כך הוא צריך להתפטר.
נאה דורש נאה מקיים.
ואז כל הויכוח של בעד או נגד ביבי יעקר וממילא הסוגיה של ימין ושמאל תהיה יותר עניינית.
זה כן הענין.ספק

אי אפשר להגיד ששונאי ביבי שונאים אותו בגלל שחיתות בעוד שהם עצמם מעמידים בראש המחנה שלהם אנשים מושחתים הרבה יותר מכל מה שהם מייחסים לביבי. 

זה לא עובד. 

או שאתם נגד שחיתות או שהיא לא מפריעה לכם - תחליטו. 

ההבדל הוא שהוא בשלטון והמושחתים האחרים לא.אוהב אי והעם 2
האבסורד הוא שאתה מסכים איתי שהוא מושחת אבל מצדיק את הישארותו בשלטון בגלל שגם האחרים מושחתים.
זה לא משנה - או שאתה בעד שחיתות או שאתה נגד.ספק

ברגע שהיחס שלך לשחיתות משתנה בין אדם לאדם - אז מדובר בצביעות. 

דבר שני:

אני לא חושב שהוא מושחת בצורה שבה אתה מדבר עליה. 

אין לי שום ספק שהתיקים נגדו תפורים. 

השחיתות שלו היא כניעתו לכל קבוצת לחץ שהיא על חשבון כולנו.  

לא ממנים פרנס על הציבור כשאין קופת שרצים מאחורי גבו.איתן גיל

ואכן יגעתי וחיפשתי פוליטיקאי שאינו נגוע בשחיתות ולא מצאתי כזה, ואם תאמר מנדלבליט- אין לך מושחת גדול ממנו.

מושחת פוליטי אינו בהכרח מי שהורשע בפני ערכאות של עכו"ם, ו/או מי שמוגדר חשוד או נאשם. 

תנו לי שם של פוליטיקאי שאינו משחת, שם אחד בלבד.

אני יכול להביא לך רשימה של אנשיםספק

אבל הם לא נמצאים בעמדות השפעה. 

כמו כן, שחיתות יכול להיות בהרבה מאוד דרגות. 

לא בעמדת השפעה לא מענייןאיתן גיל

אבל לא זה העניין, ונסתפק בזה שפוליטיקאים ונקיי כפיים לא מתחברים למשפט לוגי אחד.

זו הבעיה התרבות הפוליטית (ולא רק) בארץ כ"כ עלובהספק

שלאנשים ישרים שמנסים לקדם דברים לטובת האזרחים, אין סיכוי להצליח בפוליטיקה. 

רק מי שעושה מפקדי ארגזים ומשחד קבוצות לחץ, יכול להגיע לעמדות השפעה ואז הוא כבר חסר תועלת מבחינת הציבור הרחב. 

לא מתרגש ממנואינליאז

הוא בסך הכל חוזר על דף המסרים של פייגלין שרשומים בו כל מיני רעיונות שקוסמים לערב רב של אנשי שוליים.

בשורה התחתונה, שום דבר לא מסתדר ושום דבר לא נכון.

תעמולה זולה בסך הכל

כשיהיה לך משהו חכם וענייני להגיד, תעדכן.ספק

לא נכון חופשיה לנפשי
אתה רומז שהם סתם שונאים את נתניהו?
אני ממש לא שמאלניאריך וייס
זה לא קשור מי שעושה עבודה גרועה שילך
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה

אז.

אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם

אולי יעניין אותך