תינוקות חדשים במשפחה-אושר, התמודדות והתיעלותBatyam

היי לכולן,

מה שלומכן?

שבוע מבורך.

אז מלאו שבועיים מאז הגענו עם הפצפונים הביתה (תודה לאל, אושר גדול ב"ה-תאומים לא זהים בנים).

יחד עם האושר מגיע איתו גם עומס גדול. מרגיש שלא מספיקים לעצום עין ולפתוח עין ומגיע שוב הזמן לחתל ולהאכיל.

איך מנהלים נכון את הזמן? תספרו גם על הלילות הלבנים שלכן, איך מתמודדות?

להאכיל זה דווקא כיף (חוץ מהבקבוקים שצריך מערך שלם לתאומים- פעמיים לסבן ולהשתמש בסטריליזטור ביום פעם ליום ופעם לערב-לילה) אבל לחתל זה מעצבן, בפרט שהם מלכלכים בגדים בקצב אטומי, כל שניה פולטים או עושים קקי ואז הם בוכים כשמפשיטים אותם כי קר להם (אני מנסה לכסות בשמיכה אבל א"א ככה להלביש) וקשה לחתל בבכי וגם כשהם נקיים ורוצים להאכיל אותם הם באים לנשוך את השרוולים מתוך רעב וקשה להאכיל אותם ככה ולשים את הטיטול כסינר (הם לא נותנים) ואז פולטים על הבגדים. 

שלא לדבר על זה שזה 2 שכבות הלבשה וחורף וכל פעם שמחתלים הם גם עושים פיפי עלינו, על הקיר או על הבגדים כי קר להם.

והכביסות, אוי הכביסות....אני לא מגיעה לכביסות שלנו בכלל.

וצריך להפריד את שלנו ושלהם.

וגם שלהם כל דבר בנפרד אז זה כמה מכונות שונות (צבעוני ב40 מעלות, לבן וטטרות בהרתחה 60 מעלות, ודווקא הכביסה הזריזה שלוקחת רבע שעה ולא שעתיים היא 30 מעלות ואז מה כבר אפשר לשים בה???)

וכן, זה נורא מעייף ולא מוצאת את עצמי נחה וישנה כמו שצריך.

ונכון שבעלי עובד מהבית כמה ימים ולכן שנינו יחד כצוות מחתלים ומאכילים כל אחד ילד אחד (ומחליפים בינינו כדי שלא נתקבע) אבל עדיין זה מתיש. התלבטתי אם ואיזו עזרה לקחת כמה שעות ומה שתעשה. בחנתי מטפלת מבוגרת אבל היא היתה נראית לי מוזרה וחפרנית ולא הייתה כימיה בינינו. בדקתי כמה בנות בנות 22 שיש להן קשר לעולם התינוקות אבל באמת בא לי שמישהי  תתחיל להסתובב בבית או בכלל? איך הייתן בונות משרה כזו? מצד אחד לא בא שתסתובב פה מישהי מצד שני זה מתיש.

גם אם שנינו מחתלים ומאכילים עדיין יש את כל המסביב של הבית וצריך עוד ידיים. ועוד מנוחה.

ועוד סוגייה,

זה השלב הקריטי שהתינוקות יוצרים קשר עם מטפל עיקרי שמזין אותם, דואג להם וכו.

בתאומים יש חלוקה בין האב לאם כי א"א מבוגר 1 עם שני ילדים וגם צריך מלא עזרה אז יש מלא ידיים (המשפחה שלי, החמות ועוד). זו חוויה לא פשוטה שאתה רוצה להיות דומיננטי בגידול של שניהם אבל גם לא יכול ולא רוצה לקרוס.

מצד אחד אנחנו כל הזמן מחתלים ומאכילים אבל אם מישהו מגיע ולוקח מאיתנו את אחת ההחתלות וההאכלות זו הקלה גדולה, מצד שני האם התינוק ייקשר למישהו אחר ופחות אליי???

אשמח לטיפים, לעצות, לייעול וסתם לעידוד מתי החיים חוזרים למסלולם או שיש זמן לעצמנו ולעיסוקנו כבעבר????

בבקשה תתיחסו לכל הנ"ל

1. זמן אישי-איך ומתי? מתי הם גדלים וזה נהיה קל יותר?

2. התייעלות וטיפים.

3. תאומים- איך מסתדרים?

4. עזרה- כמה שעות? איך ומי? במה הייתן נותנות לעזור?

5. איך אפשר מצד אחד לבקש עזרה ומצד שני להשאר דומיננטיים בחיי הילדים?

אין לי נסיון עם תאומים...מקווה לטוב מאוד

אבל יש לי הרגשה שהכי חשוב זה שינה רצופה בלילה, אחר כך כבר היום מתקבל יותר נורמלי...

אם יש לך אפשרות לקחת אחות או עזרה בלילות זה נראה לי משהו שהוא הופך כבר חצי פתרון...

בכל מקרה, זה בטח לוקח זמן עד שמתנרמלים אפילו כשנולד ילד אחד

מזל טוב ענקי וכפול.רויטל.

תאמיני לי יש כאלה עם אחד ולא מסתדרים אני מכירה אישית,

ויש כאלה עם ארבעה ילדים ומסתדרים מעולה, לכן תקבעי לך

את זמן המנוחה שלך, בקשר למטפלת תבקשי עזרה רק לניסיון,

ואחרי יומיים שלושה תחליטי את מי את רוצה, ככה אף אחד לא יפגע,

העיקר שיהיה לך שעות מנוחה ואז הכל יהיה מעולה, שוב מזל טוב ענקי.

הצעות יעולאורי8
כביסה- אין צורך להפריד כלום.
אני מכבסת הכל יחד. בגדי תינוק עם הבגדים של כל בני המשפחה הכל ב40 מעלות( חוץ מכביסה עדינה 30 מעלות).
גם חיתולי טטרה אפשר לכבס יחד עם כל הכביסה
לא רואה סיבה להפריד. לצה הם חייבים 60 מעלות, מאיפה החוק הזה?
החלפות- כשהטיטול טוב ומתאים לתינוק, בדרך כלל לא יוצא קקי מהטיטול. אם יוצא בכל םעם שהוא עושה, תנסי להחליף מידה או חברה בטיטול. גם פליטות, אם זו פליטה קטנה, לא חייבים להחליף בגד. אפשר לנגב ולהמשיך.
לגבי חזרת החיים למסלולם, אני לא יודעת איך זה עם תאומים.
החיים חוזרים למסלול אחר, שמשולבים בו הילדים והעיסוקים שלך.

נכון . וגם-חן מלכות
יש סינרים מיועדים לפליטות ואז לא צריך להחליף בגדים

וגם לא צריך על כל פליטה להחליף
ובכללי כל ההתעסקות בכביסות מיותרת ממש. כבדי להם רגיל עם שלכם אפילו או בנםרד אבל כביסה אחת צבעוני בשבוע כביסה אחת לבנה בשבוע אם יוצא הרבה יותר מזה כנראה את מגזימה בהחלפת בגדים..
ושטויות החיתולים ב60 וכו אני מכבסת ל5 ילדים ולנו הכל על 40 תמיד והכל טוב כולל כתמים קשים.

ובכללי ..את באמת מתמודדת עם משימה ענקית וחדשה אבל נראה לי שהשקעת האנרגיות בפרטים הקטנים האלה בסופו של דבר סתם מתישה

סה''כ שאלת פה את השאלות האלה לפחות 3-4 פעמים.וענו לך מגוון תשובות..תנסי לגבש לך מה הכון וקל לך יותר
וגם תקחי עשרה בהקדם תנסי במקום להתלבט ואם לא יהיה מוצלח אז תחליפי
לגבי הביגוד והכביסות- מסכימה ומוסיפה44444
שכדאי לקנות סטוק של מגבונים.
ממש לאצריך להחליף בגד על כל פליטה או לכלוך קטן. אפשר להשתמש במגבונים.
אני בכלל לא משתמשת בחיתולי בד.
אני מנקה פליטות במגבון - הרבה יותר יעיל.
לא מנסיון עם תאומים.. כן של תינוקות צפופים,שגרה ברוכה
קודם כל לגבי כיבוסת חבל על הכאב ראש. לא להפריד ולא כלום. הכל ביחד. אין צורך להרתיח בגדים שלהם.. אפשר לחשוב איפה הם מסתובבים 🙂 הכל בארבעים מעלות מעולה. אאכ בד עדין יותר ואז שלושים.

לגבי העזרה בתשלום, אני הייתי לוקחת (אצלי כל יום בצהריים היה מישהי שהיתה באה לוקחת אחד מהם לשעתיים. אצלך הז תאומים יותר עמוס.. ) כל העניין של להקשר. אני חושבת שעדיין התינוקים יהיהו קשורים אלייך.. ואם את חוששת נסי עזרה רק לילית קודם. ברגע ששניכם תשנו טוב בלילה כל היום יראה אחרת. הילדים יהיו כרגיל אבל כשאתם באים עם כוחות זה אחרת לגמרי. ולהיות לילה עם מטפלת אחרת לא זה מה שיזיק לקשר שלכם איתם .
אני הייתי לוקחת. לגבי שמישהי תסתובב בבית זה באמת נקודה למחשבה. לא כולם אוהבים את זה. מישהי כתבה פה על כמה ימים נסיון זה רעיון מעולה. אין התחייבות ותוכלי לבטל. אבל לדעתי העזרה הזו נצרכת יותר מהנזק שתעשה. בטח בחודשים הראשונים..

לגבי חזרה לחיים, תחזרו לחיים. בוודאי. אבל לא כמו שהיה. כי אתם כבר משפחה. יש ילדים. לטעמי החיים יפים יותר מאשר בלעדיהם😁 כמה אושר הם נותנים לנו!
בהחלט אבל אחכ מכניסים זמן אישי לעצמנו עי ביביסטר וכד. יוצאים לערב לבד וכו' וזה נותן כוחות להמשך.. וזה יתאפשר! תאמיני לי.. גמני חשבתי שלעד אהיה בעומס הזה של הטיטולים..
הם גדלים וזה משו אחר ומדהים.

שיהיה הרבה הצלחה ואושר גדול!
איך מגיעים לאחות לילה? זה לא מוזר מישהי זרה שתישן בבית?Batyam

אני עבדתי בזה כמה שניםאפונה
בד"כ היא פשוט איתם בחדר או בסלון, וכמובן מטבח (בשביל הבקבוקים).
לרוב הייתי איתם בחדר עם מיטה והייתי ישנה כשהם היו ישנים. כשהייתי ישנה מספיק טוב בלילה זה היה סימן שמילאתי את תפקידי נאמנה ואפשר לעבור לתאומים/שלישיה הבאים...
אני תמיד הייתי מציעה לקלח (באמצע הלילה) כדי להקל על ההורים, לתת ויטמינים וכל מה שצריך לעשות פעם ביממה. את יכולה לבקש גם לטפל בכביסות/משהו אחר שיקל עלייך (סביר שזה יעלה את המחיר).

זה לגמרי מטורף. וואו. אין לי הצעות קסםחדשה ישנה
אבל מעולם לא טרחתי להפריד כביסות שלנו משל התינוקות , ובטח שלא נפרדתי חיתולים מבגדעם וכו'. דוחפת הכל למכונה (רק מפרידה בהיר -לבן וכהה), 40 מעלות ושלום על ישראל.אגב, כתמים של קקי של תינוקות יורד מעולה בשמש, לפני או אחרי כביסה לתלות בשמש.
מתי נהיה קל יותר? כשהם ישנים טוב, וכשאת מתרגלת.
מנסה לענותרק שאלה לי
1. בהריון של התאומים כולם אמרו לנו שעד חצי שנה זה ממש קשה, ואחרי שנה כבר נהיה הרבה יותר קל. הרגשנו הקלה באזור חצי שנה, כהשם כבר לא פיציים וכבר לא חורף... אבל עכשיו הם תכף בני שנה ובאיזשהו מקום יותר קשה לי. מניחה שזה פשוט תקופות יותר פשוטות ותקופות יותר קשות. אם את רוצה יותר פירוט, בשמחה בפרטי. אל תצפי שיהיה לך עכשיו קל כי זה לא. זה באמת ממש קשה תאומים בהתחלה. אל תצפי כדי שלא תתאכזבי כל הזמן מחדש...
2. בקשר לכביסה - אם אין באמת רגישות בעור לאחד מהם אל תפרידי מכונות. אני אצל כל הילדים לא הפרדתי בכלל ולא הייתה להם שום בעיה (גם לא אצל התאומים שנולדו פגים שלכאורה נזהרים בהכל פי כמה). המקסימום שעשיתי זה לשים את הבגדים התחתונים שלהם, או את כל מה שהתלכלך מקקי בכביסה של הרתחה. ואם לא היה שם בגד חדש גם לא הייתי מפרידה בין הצבעים. דבר נוסף, נשמע שאת מחליפה להם המון בגדים. לא הייתי מחליפה על פליטה, בטח שלא את כל הבגדים. אם הם ממש נרטבו אז בסדר, אבל אם קצת התלכלך הייתי מנגבת וזהו.
סטריליזציה של הבקבוקים - אולי אני מזניחה... אבל אני יכולה לספור על 2 ידיים את כמויות הפעמים שעשיתי סטריליזציה לבקבוקים שלנו. גם עם התאומים לא עשיתי את זה, בטח שלא כל יום. ושוב, הם היו פגים ועדיין לא קרה להם כלום. כמובן שהכל תמיד נקי לגמרי, אבל לא מעבר. לפעמים אני חושבת שאולי בזכות הדברים האלה הילדים שלי בקושי חולים (רק שלא אפתח פה), הגוף שלהם מחוסן...
3. לומדים את זה על הזמן, זה לא בא ביום אחד וגם לא בחודש אחד. לאט לאט את תצברי לעצמך ידע שלם על הדברים הכי קטנים שיעזרו לך להסתדר. מה שכן, הייתי מציעה להנמיך מעצמך ציפיות - למשל בקטע של הכביסה, את רגילה להפריד הכל, להחליף בגדים ברגע שמתלכלך, אבל עכשיו תורידי ציפיות מעצמך, תרשי לעצמך לא לעשות הכל מהכל.
4. כמה שיותר. ממי שמרגיש לך נוח. גידול של תאומים מצריך המווון כוחות, וכדי לשמור על שפיות את חייבת עזרה מבחוץ. כולם אמרו לנו שאצל תאומים לא אומרים לא לעזרה שמציעים לכם.
5. זאת תקופה מאתגרת, וכל הבית נמצא במין סחרור עכשיו, אבל עדיין את האמא. לגבי התינוקות - אל תדאגי, הם יודעים טוב טוב מי אמא שלהם, גם אם את לא כל היום סביבם כמו שהיית עם ילדים אחרים. אם יש ילדים נוספים - מצד אחד אני אגיד שזו תקופה שעוברת, שבה כל בני הבית נרתמים לטובת שני התינוקות שהצטרפו. מצד שני כדאי לפעמים להשתמש בעזרה שמוצעת לכם כדי שישמרו על התינוקות ואת תהיי נטו עם הילדים האחרים.
הרבה בהצלחה!!
רק לגבי הכביסהנפשי חמדה
כבר כתבתי לך בעבר שאני לא חושבת שיש צורך להרתיח טטרות וגם לא דברים אחרים. עושה הכל ב30-40 מעלות.
נשמע שזה יחסוך לך הרבה מאד זמן יקר
נשמה מנסה לעזוראורוש3
- לילות לבנים בטח לחלוטין בשלב הזה. לא משנה יום או לילה. כשהם ישנים את ישנה. שורדים.
- לגביי קור בהלבשה. אם זה בית שלכם- מזגן. אם לא, אני תליתי מפזר חום מעל השידה. הדלקתי לזמן ההתלבשות ואז כיביתי. עושה את העבודה.
- לגבי הכביסות- כבר אמרנו לך שאת מגזימה. לא צריך להרתיח כלום. המכונות כביסה של ימינו עושות עבודה מעולה גם על שלושים מעלות. הכל טוב. רבע שעה לדעתי זה רק למספר מזערי של פריטים. בטוחה שזה או שעתיים או זה? לרוב המכונות יש תוכניות של סביבות השעה. שעתיים פלוס אני שמה רק למכונה מלאה יחסית או מגבות.
- תביאי את אחת הנערות לעזרה לחודשיים שלושה. זו דעתי.
- לגבי הקשרות אל דאגה הם יקשרו אליכם בטוח. אל תשווי את האיכות והכמות מולכם לבין הכמה שעות ביום מול אחרים. תנסי תוך כדי החתלה האכלה לחייך אליהם ללטף ולחבק. תוך כדי כל מה שאת עושה בכל מקרה תנסי לאט לאט להתרגל לדבר איתם. אוי אתה רעב מתוקי, כבר, הינה נשחיל את היד לשרוול. כבר אוכלים. השיח והתקשורת, המגע, החיוך וקשר העין יוצרים את התקשורת. אבל בלי לחץ! גם אם כרגע את שורדת ועוד לא במקום הזה זה בסדר. לאט ובהדרגה. ההתקשרות החשובה שמדברים עליה היא בכל השנה הראשונה בחיים!
- החיים לעולם לא יחזרו למסלול הקודם שלהם. להפוך להורים זה השינוי הכי גדול בחיים. אבל הטרפת תרגע קצת סביב גיל שלושה חודשים ותרגע עוד יותר סביב גיל חצי שנה. ואז זה רק ילך וישתפר. אישית אני הכי נהנית אחרי גיל שנה למרות שזה זמן שובבי. אבל זה אנדבידואלי. לאט לאט אפשר לחזור לעיסוקים קודמים. בצורה אחרת מהעבר. מתי בדיוק אי אפשר לומר. יש כאלה שכבר בגיל כמה חודשים יוצאות פוגשות חברות עוזבות בערב וכו'. לי אישית בהרגשה לוקח כשנתיים. אבל אני קיצונית כנראה (בענייני שינה והנקה בעיקר) וזה סוג של בחירה. כל זוג יעשה את הבחירות שלו חזה בסדר. לא הייתי במקומך עכשיו סופרת את הזמן אלא יותר שורדת ולומדת את המציאות החדשה. מנסה אחרי שירגע מעט להכניס טיפה טיפה לאט לאט דברים שעושים לי טוב. כי חייבים את זה לנפש. אבל בגדול חיה את המציאות והולכת עם ההווה לתקופה מסויימת.
- ניסית לשאול בפורום תאומים? בטוחה שיש לנשים שעברו את זה עם שניים יותר ניסיון באיך להסתדר. לי קשה לדמיין. מצדיעה לך!!
מנסיון שליאמא לא מקצועית
עבר עריכה על ידי אמא לא מקצועית בתאריך י"ב בכסלו תשפ"א 20:57

אתחיל מ5 כי זה הכי חשוב:

אל תדאגי!! את ובעלך תהיו תמיד אמא ואבא, תמיד תהיו הכי חשובים והכי דומיננטיים בחייהם. אתם אלה שחיים איתם בבית 24\7. הם יודעים ומרגישים.

מחקרים הראו שילדים מושפעים הכי הכי מההורים. גם ילדים שנמצאים במעון רוב שעות הערות שלהם.

ועכשיו את יכולה לקחת עזרה בלי רגשות אשמה:

4 לדעתי הכי חשוב לא עבודות בית, אלא שתטפל בילדים, כך זה נותן לך זמן למנוחה פיזית וגם נפשית (כי נשמע שאת נורא בלחץ מכל האחריות הזאת שנפלה עלייך).

אני לקחתי מישהי שתהיה עם התאומים כמה שעות בבוקר (כשבעלי והגדולים לא היו) ואני יכולתי להשלים שעות שינה.

היה לי חשוב מישהי שהיא אמא בעצמה ויש לה ניסיון עם תינוקות, ולא סתם נערה\סטודנטית, כך יכולתי ללכת לישון ולסמוך עליה בלב שקט.

המליצו לי מאד (שלא לומר לחצו עלי) לקחת משיהי שתישן אצלי 2-3 לילות בשבוע אבל הרגשתי שזה יותר מידי חדירה לתחום המשפחתי שלנו. ואני לא מתחרטת, לי זה היה הכי טוב ככה. המטפלת היתה בשעות שבעלי לא היה. כשבעלי היה  בבית, עבדנו כצוות וזה היה הזמן שלנו ביחד (כי זה לא ממש תקופה שאפשר לצאת למסעדה...) לא רציתי עוד מישהי איתנו.

את תעשי מה שאת מרגישה שטוב לך ולתאומים שלך.

ולגבי השאר:

1 אני הרגשתי הקלה בגיל 4-5 חודשים, כשהתחילו לישון לילה פחות או יותר (אחד פחות, השני יותר...) בכל מקרה התקבע איזה סדר יום בערך,  שכלל זמן שקט בלילה כשהם ישנים, מ8-9 בערב עד 6 בבוקר עם התעוררות אחת או שתיים - רק כדי לאכול.

גם לי אמרו אז שזה יותר קשה כשהם גדולים, רצים ומשתובבים, אבל הם גדלו ב"ה ואני מרגישה שהכל הרבה יותר קל מהתקופה הראשונה ההיא של מסביב לשעון

2 שחררי במה שאפשר, לפי סדר עדיפויות. לא נורא אם הבית מבולגן. לא נורא אם פולטים על הבגדים. לא נורא אם תכבסי ב30 מעלות אפילו אם לא הכל יורד בכביסה. כתמי קקי יורדים בשמש ישירה, אבל אם יותר מהיר לך לדחוף למייבש שכביסה (מקווה שיש לך), תעשי את זה. אז שיישארו כתמים... גם ככה עוד חודש וחצי הבגדים האלה יהיו קטנים עליהם.

העיקר שחם להם ושהם אוכלים מספיק.

3 מסתדרים כי זאת המציאות ועוברים את זה איכשהו. ולפעמים לא מסתדרים, ואז מישהו בוכה, או שמבקשים עזרה דחופה ממישהו, וזה לא נורא. ולומדים לפעם הבאה.  בעוד שנתיים לא תביני איך עשית את זה... אתם חזקים! ה' נתן לכם את זה סימן שיש לכם כוחות.

ואל תשכחי מידי פעם לעצור, להסתכל על התמונה הזאת שאת ובעלך יושבים ויש לכם בידיים שני תינוקות, ולהיזכר בתוך איזה נס את נמצאת!

מקסיםBatyam

תודה לכולןBatyam

וגםBatyam

נשמע שיש כ"כ הרבה עצות וטיפים מכל כיוון

גיסתי הראתה לי סטריליזציה של 4 דקות

חברה שלי עושה 7 דקות

ובכלל יש פה מישהי שאומרת שלא עשתה סטריליזציה בכלל.

שאלנו בפורום תאומים בפייסבוק חלק אמרו שמעירים כל 3 שעות לאכול בלילה וחלק אמרו ממש לא,

רק כשהתינוקות בוכים ויש דרישה.

המשפחה שלי אמרה לי להפריד כביסה בין שלנו לתאומים, ופה מלא אומרות שאין זמן ואין מצב להפריד והכל יחד.

מאיפה אני אמורה לדעת מה נכון ומה לא?

נשמע שאין מתכון אחד. איך בכלל יודעים שמה שאנחנו כהורים עושים זה נכון???

חחחח זה הצחיק אותימקווה לטוב מאוד

כי ככה זה באלף דברים, כל אחד אומר משהו אחר, זה באמת מבלבל!!!

תמצאו את הדרך שלכםאורוש3
האמת. את שואלת מלא. וגם חוזרת על השאלות. אנחנו תמיד תמיד פה ונשמח לענות ולעזור. אבל זה באמת מבלבל. אולי שווה לשקול לשחרר את העצות של כולם. ללמוד מה נח לכם. מה נראה לכם קריטי ומה כדאי לכם לשחרר. בהדרגה. בהצלחה נשמה. לא קל.
לגבי הכביסה + עוד טיפ חשובאמא לא מקצועית

דוקא עם התאומים היה לי קל יותר להפריד, במיוחד בחורף, הם ממלאים מכונה בכלום זמן... קורץ 

עם תינוק יחיד היה יותר מעצבן. להפעיל מכונה בשביל כמה בגדים קטנטנים?

והטיפ הכי חשוב נזכרתי עכשיו

טיפ שקיבלתי מאמא לתאומים:

את לא חייבת להקשיב לכל הטיפים שנותנים לך!!

תמיד יהיו עצות סותרות. ותמיד יהיו דברים שהתאימו למישהי אבל לא יתאימו לך. תעשי מה שטוב לך. תנסי. אם את רואה שזה לא בשבילך אל תמשיכי. ואת לא חייבת הסברים לאף אחד למה כן או לא פעלת לפי עצתו

אני מבינה שבלידה ראשונה זה הרבה יותר קשה ממה שהיה לי...

בהצלחה

כמו שאת רואה,YaelL

כל הורה מתנהל אחרת.. יש דברים שהם בגדר הנחיות לכולם כמו להשכיב על הגב, כמה שכבות להלביש (גם בזה יש אנשים שבוחרים להתנהל אחרת אבל יש המלצות של איגוד רופאי הילדים, משרד הבריאות ועוד) אבל יש הרבה דברים שכל אחד מחליט לפי ריאות עיניו. את אמא של הילדים האלה! תעשי מה שנראה לך, או תקשיבי למי שאת סומכת עליו. אם למשל נראה לך חשוב לעשןת סטריליזיציה, אז תעשי- אבל לאו דוקא צריך ת הזמן הכי ארוך. לגבי כביסה- תחשבי שבלאו הכי 2 תינוקות מייצרים המון כביסה אז סביר שגם ככה יצא לך לכבס את הכביסה שלהם בנפרד. אבל אל תעשי מה שדורש ממך יותר מידי. את צריכה לדאוג שהם יהיו שבעים נקיים ורגועים, ככה את יודעת שאת עושה נכון. 

זאת חכמת האמהות- על רגל אחת !רעותוש10
ללמוד ללכת בשביל הזהב בין לבין... להתאים לצורה שלכם ולקצב שלכם...

רק עצה פרקטית - תבחרי את היועצים שלך... לי יש הרבה יועצים אבל חלקם לא חיים כ"כ במציאות *שלי* לכן העצה שלהן לא רלוונטית...

יש לי גיסה מטופלת בילדים כמוני, אנחנו מתייעצות הרבה

יש לי גיסות אחרות- רווקות, מתוקתקות, נקיות, בשלניות, אבל כמעט בלי עול בחיים... אפילו לא עבודה קבועה עם מחויבות...
זה היופיבת 30
אין דרך אחת נכונה.
תקשיבו ללב שלכם, תבדקו מה נכון לכם, מה מקל עליכם ומה מקשה. תחליטו על מה אתם יכולים לוותר ועל מה לא.
תראי, ילד ראשון זה הכי קשה. אין נסיון עדיין, הכל חדש. אז תאומים? לא קשה פי שתיים, אלא פי חמש נראה לי...
אבל באמת- העיקר להיות רגועים, לא להילחץ מכל דבר שכביכול ''צריך'' לעשות. הרבה מהצריך הזה הוא לא באמת צריך. כמו בענין הכביסה, למשל. למה להפריד? תעשו כביסה שלהם ושלכם ביחד- עם אבקת כביסה של תינוקות. יחסוך לך הרבה כאב ראש וזמן.

מה שבאמת צריך, באמת באמת, זה מה שכתבו לך- שהם יהיו שבעים, יעלו במשקל יפה, ושיהיה להם חם ונעים. אה, ועוד דבר- שיקבלו ממכם מליון חיבוקים ונשיקות, אבל על זה בטוח לא תוותרו...
אני חייבת לציין שיש לי 4 ילדים ובםעם ראשונה ששמעתי על סטרליז44444
היה בהודעות שלך

תעשי מה שמתאים ונח לך.
זה גם ניסוי וטעיה.
אם כבסת הכל על 40 מעלות והכל בסדר- אין צורך להפריד.

גם לגבי העניין ההקשרותי לא הייתי משקיעה מחשבה בטירוף. כן משתדלת שקבלת העזרה תהיה יותר במסביב אבל לא מעבר.... בסופו של דבר זו עזרה נפוצה אפילו עם תינוק אחד, כולם נשארו בחיים...

רק מוסיפהYaelL

אמרו פה המון דברים מעולים, אני רוצה רק לחזק בנוגע לכביסות שלא צריך להשתגע עם הפרדה, אמנם סבר להניח שיש לך מסיק כביסה של התינוקות כדי לכבס את הכביסה שלהם בנפרד אבל לדעתי ממש לא צריך להפריד בגדים מטטרות וכו..

דבר שני- בנוגע לזה הם שמים ידיים בפה כשאת מנסה להלביש- מה לגבי מוצץ? מנסיוני זה פתרון טוב להרגיע לכמה דקות עד ההאכלה.

לגבי העזרה אני חושבת שאם תבוא מישהי לשעתיים שלוש לעזור לך ותתן לך קצת לישון זה יכול ממש לעזור לך ואחרי זה תחזרי עם כוחות מחודשים. אין חשש שהתינוקות יקשרו למישהו אחר יותר מאשר אלייך, את אמא שלהם!! הם מכירים את הקול שלך והריח שלך עוד מההריון! וכמה שלא יעזרו לך זה עדיין לא משתווה לאמא ואבא. אז אל תחששי! סך הכל זו תקופה זמנית, הבת שלי (אחת מתאומים) התחילה לישון לילה שלם בגיל חודש וזה כבר הקל שקמתי רק לבן. מקווה שגם אצלך יתחילו בקרוב לישון יותר זמן.

לגבי עזרה44444
לדעתי תתחילי בעזרה שלא קשורה לתאומים.
למשל מנקהזו עזרה משמעותית רק צריך שלא תהיו בבית שהיא נמצאת.
מבשלת אוכל- יד מקומות שיש נשים שמבשלות אוכל ביתי.
אפשר לכבס את הבגדים של כולם ביחד עם א.כביסה של תינוקותיעל מהדרום
לק"י

ואם את רוצה גם מרכך- אז מרכך של תינוקות.
בדיוק^^ הכי קל.טארקו
וחיבוק גדול
את נשמעת מעורבבת ממש.
האמת Batyam אני מה זה רוצה לבוא לעזור לך מקווה לטוב מאוד

מתה להחזיק איזה פצפוציני בן שבועיים. 

ולבנתיים עוד להרגיש שמצילה את אמא שלו חחחחחח

לגמרי. אני מצטרפת! באמת שאשמחחדשה ישנהאחרונה
עזרה עם ילד בן 3 שמתפתל מכאביםרוני_רון

הוא כבר שבועיים בערך מתלונן ששורף לו בישבן

הוא גמול..

לא רואים שם אדום בכלל בכלל. בכל אופן מרחנו משחה להרגעה די הרבה פעמים.

ניסינו כמה וכמה פעמים לבדוק תולעים, ולא ראינו.

בכל מקרה בשבת התחיל להתלונן יותר ויותר פעמים ששורף לו בישבן.

אמר שצריך לשירותים מספר 2, כל 5 דקות בערך הלכנו איתו, ישבנו שם, הוא קפץ ממש מכאבים ואז התייאש ואמר שלא צריך. לא יצא לו כלום...

והוא ממש בוכה מכאבים ששורף לו בישבן. לפעמים גם מתלונן על כאבי בטן.

לא נראה לי שזה עצירות. הוא עשה בשבועיים האלו המון פעמים רגיל. וגם אתמול בערב עשה רגיל. הוא כן בוכה שהוא לא מצליח לעשות מספר 2.

ניסינו לתת פתילה של נורופן, אחרי שממש ממש בכה, חשבתי אולי זה יעזור לו לשחרר אם יש עצירות. אבל לא יצא לו כלום אחכ.

הוא ממש ממש בוכה מכאבים. כל הזמן.

הערב הלכנו איתו לרופא מוקד של הקופה. הוא אמר שבגלל שזה כאב של שבועיים שרק התחזק זה לא נשמע לו משהו קריטי, והוא לא רופא ילדים ושנלך לרופא ילדים מחר.

למישהי יש רעיון לכיוון?

או תולעים או עצירות עם גזיםצוףלבוב
לבת שלי בתחילת שנה היו כאבי בטן מוזרים דווקא לקראת ערב במשך שבוע וחצי. בסוף עשינו צילום , אכן הייתה עצירות וגזים . קיבלה תרופה , אחרי יומיים הכל עבר.
אמרו לי שתולעים כואבים בלילהרוני_רון

דווקא בלילה ישן ממש טוב

וכל היום בכה מכאבים.

היתה לו יציאה די רכה בליל שבת, לכן עצירות לא נשמע לי...

קיבלתם הפניה לצילום מרופא ילדים?

ממש תודה!

יציאה רכה עדיין יכולהצוףלבוב

להיות ביחד עם עצירות .

כן , קיבלנו הפניה מרופא ילדים כי באנו אליו פעם שניה אחרי כמה ימים של כאבי בטן. הוא גם נתן בדיקת דם . בצילום ממש ראו גזים.

עם ילדה אחרת לפני כמה שנים בהתחלה גם חשב וירוס ולא עבר , רק החמיר . עשינו בדיקת דם , התברר שהייתה דלקת רצינית. 

כואב גם ביום. מנסיון מר של ילדה רגישה לתולעיםאמהלה

בכ"א כדאי ללכת לרופא לשלול משהו אחר.

למה לא לנסות ורמוקס?shiran30005

לנו אןמנם זה היה בלילה אבל לא ראיתי תולעים והיה מלא בכי וצרחות בלילה, החלטנו בהמלצת רופאה כן לנסות ורמוקס ובאמת באותו לילה היא נרגעה פלאים.

זה מקרה שונה אבל הייתי מנסה

גם הבן שלי באותו תקופה היה לא רגוע בכלל במהלך היום גם לו נתתי ורמוקס יחד עם הילדה וגם הוא ממש נרגע, אז כנראה שכן היה להם

שירגיש טוב! 

מסכןהריון ולידה

אצלנו זה ממש תולעים

חבל, הייתי מביאה ורמוקס כבר לפני שבועיים.

סליחה שמאנונימי, בטעותהריון ולידה
מזכיר מאד בתיאור משהו שהיה לנוהתחברתי במיוחדאחרונה

אצלנו זה בסוף התברר כן כעצירות. וזה החמיר ככ שהלכנו באמצע הלילה לטרם שהפנו למיון ובטשוטוש הוציאו לילד אבני צואה.

הוא גם אומר לכם שקשה לו לעשות קקי.

אני הייתי מנסה לתת נורמלקס. זה יחסית טבעי ואפשר בלי מרשם

תינוקות חמודה מחפשת שםאנונימית בהו"ל

תינוקת חמודה בת חמישה ימים מחפשת שם

דרוש 

שם עם משמעות חיובית (לא רק צליל יפה)

קלאסי (לא שם שהתחיל ללכת אתמול ומחר יפסיק ללכת)

עדיפות לשם תנכי אבל לא חייב.

לא מדי קצר

היא הולכת ומזדקנת

הסביבה לוחצת

ולא מוצאים שם ששתינו מתחברים

הדד ליין היה שבת אבל לא הצלחנו להיסגר על עצמינו ועכשיו אני מסננת פה את כל המשפחה שרוצה עדכון ואין לי!

אביגיל , אביטל , אבישג , נועה, אלישבעצוףלבוב
אוריהאונמר
נועה תמר יעל אבישגהבוקר יעלה
נטע מיכל מעין רוני שחרבוקר אור
יש משמעויות ספציפיות שאתם מחפשים?מרגול

מנסה לחשוב על שמות נחמדים לא יחודיים מדי

שירי, רוני, גילי, רננה, הלל, הללי, ציון, מוריה, הודיה

זה שמות עם משמעות ברורה

בהיבט היותר ייחודי אפשר ללכת על שמות שקשורים לטבע (עצים, פרחים, הרים בארץ, נחלים בארץ וכו):

ירדן, איילה, כרמל, שקד, גליל, יסמין, מורן, מרווה, צוף וכו'

ויש גם יישובים עם שמות מעלפים;)

שרה, רבקה, רחל, לאה, מריםמתואמת

חנה, דבורה, אביגיל, אסתר, רות, הדסה, יסכה, איילה, נועה, מילכה, תרצה.

יש הרבה שמות יפים בתנ"ך ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...

רק רוצה לעודד אותך לא להילחץכורסא ירוקה

אני מבינה שהסביבה חסרת סבלנות, אז שידמיינו שהיא נולדה עוד חודש.

אנחנו קראנו שם בלחץ ואחכ עם כל ההורמונים של אחרי הלידה, למרות שאני בחרתי את השם היה לי ממש קשה עם השם ועם הילדה ולקח לי המון זמן להתחבר בחזרה. לא יקרה שום דבר אם היא תהיה בת חודש בלי שם.

תזכקי תמיד שבתקופת הגאונים היה את רב האי גאון - פשוט קראו לו "זה" אז זו גם אופציה 😉

נעמה, טל, טליה, הדסה, הדסחשבתי שאני חזקה
אני אוהבתדיאט ספרייט

ארבל

גפן

יסכה 

אחינעם, אביגיל, מיכל, רעותליני(:
אסנת אפרת יעל מוריה אדלSeven
ואני מבינה את הקושי סביר להניח שכשיהיה לי עוד בת גם אני אסתבך🙈

שתקבלו טת הנבואה מהרהה

יש המוןיערת דבש

נועה אביגיל נעמה נגה אורי

טליה אביטל רני אמונה יעל חגית רננה רעיה

תהילה שירה ליבי אוריה איילת השחר

ועוד..

תפארת, תהילה, יסכה, אורהרק טוב!

נוגה, רעות, שלומית, אפרת, טוהר, אוריה, מבשרת, הילה, יסכה, איילת השחר, צופיה, הלל

מנסה לעזורדיאן ד.אחרונה

אודיה, תהילה, נעמה, נעמי, עדי, שירה, אביטל, אביה, 

בדיקת פאפ תמיד נעשית עם ספקולום? 🫩באתי מפעם..
לא זוכרתכבת שבעים

רק יודעת להגיד שלי כאב מאוד שהספקולום מפלסטיק, ממש בלתי אפשרי.

אז הרופאה לקחה ספקולום ממתכת והיה הרבה פחות כואב. 

בפעם האחרונה קבעתי צילום רחם ופאפ יחד כיבאתי מפעם..
אני מטופלת פוריות ומבחינתי ספקולום זה כמו החזרה

הרופא אמר לי שהוא לא עושה עם ספקולום... והבנתי שהרוב כן

אםשר פשוט לבקש?

לי עשו בלי..אנונימית בהו"ל
לא זוכרת. אבל בוודאות כל רופא עושה את זה אחרת לגמריראת גאולה
כתבו פה לא מזמן שאפשר לדגום את עצמךמרגול
כשלי הרופאה עשתה זה היה עם ספקולום

אבל כתבו פה נשים שיש בחלק מהמקומות ערכה לבדיקה עצמית, כלומר שאת עושה את הפעולה הפיזית לבד. אז מן הסתם זו אופציה ללא ספקולום….

לי עשו בליחנוקהאחרונה

וגם ראיתי שכבר יש ערכות שעושים לבד

(צריך להגיע לצוואר אז אם הוא אחורי יתכן וזה יותר קל לרופא עם ספקולום. אם עושים לבד בעמידה זה יותר בקלות)

התייעצות: מיעוט תנועות. לא יודעת אם אכן מדאיגאחת כמוני

שבוע טוב

ב"ה בשבוע 28

אתמול במהלך היום פחות תנועות. בלילה פתאום התחזקו.

היום שוב, יש תנועות מידי פעם אבל יחסית חלשות ולא הרבה.

אכלתי מתוק, שכבתי על צד שמאל, וממשיך אותו הדבר.

תוהה אם זה מדאיג ומצריך בדיקה. כי ברור לי שאם אתקשר למוקד אחיות יגידו לי ללכת להיבדק.

מה אומרות? יש עוד דרך לשכנע את העובר לזוז יותר?

מה זה פחות תנועות? פחות ממתי?יעל מהדרום
לק"י

לא מתחילים לעקוב רק מהשבוע הזה?

פחות מבדרך כללאחת כמוני
אם אני זוכרת נכון, הרופא שלי אומר לעקוב משבוע 26
עקרונית אמורים להרגיש פעמיים או שלוש ביוםיעל מהדרום
לק"י

3 תנועות בחצי שעה.

אני חושבת שזה שלב שהם עוד קטנים, ואולי הוא שינה מיקום ולכן את לא מרגישה. דוקא נראה לי שבמוקד אחיות ידעו לכוון אותך, ולא לשלוח בוודאות להבדק.

הייתי באותה סיטואציה (גם שבוע 28)סטודנטית אלופה

עם עובר סופר פעיל שכנראה החליט לנמנם🤪

ודווקא במוקד האחות אמרה לי לעקוב במשך חצי שעה ואם אני מרגישה 4 תנועות אין צורך לדאוג. 

תנסי לשתות קולהרקאני

אצלי זה גרם לריקודים ששום מתוק אחר לא עשה

תודה לכולןאחת כמוני

אנסה

ואעדכן בעז"ה 

המנח משתנה בשלב הזהגיברת

שימי לב לכמות של התנועות ולא לעוצמה.

3 פעמים ביום 4 תנועות בחצי שעה

תודה לכולןאחת כמוניאחרונה

היו בהחלט מספר תנועות מכובדות בשעות האחרונות.

אז נרגעתי

מקווה שימשיך כך.

מברשת צביעת שיערלא סתם פה

איזה תחליף יכול להוות למברשת צבע לשיער

מתקעתי בלי

האם מריחת הצבע רק עם כפפות יועיל?

אני תמיד עושה עם כפפות וזה עובדחנוקה

לא כיסוי מושלם אבל נחמד, מסק אותי בהחלט

(כללית צביעה עצמית זה חובבני)

תודה לתגובהלא סתם פה

בכל מקאה, יש כיסוי ראש.

מקווה שהחובבני יספק אותי

כן זה גם החשבון שליחנוקהאחרונה

זה נחמד לי ומגוון

אם הייתי מסתובבת ככה היה מלחיץ אותי לצבוע לעצמי אבל זה רק לבית ולעצמי אז למה לא

מתי צריך ללכת שוב לרופאת נשים?כבת שבעים

אני בשבוע 14, הייתי לפני יותר מחודש ומאז עשיתי רק בדיקות דם (לא עשיתי שקיפות עורפית)

שכחתי לשאול את הרופאה מתי לחזור... 

מתישהו לפני שבוע 20כורסא ירוקה
אני אוהבת ללכת אחרי שיש לי תוצאה של שקיפות, סקירה מוקדמת ואולי גם חלבון עוברי. אבל אם את לא עושה אז פשוט מתישהו..
אצלנו היא אומרת בשלב הזהקטנה67
לבוא כל חודש וחצי
גם כשזה לא הריון ראשון?כבת שבעים
לא. הרופאה עוקבת אחרי כל הבדיקותיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

ונותנת הפניות חדשות.

אם אין תורים, בעיני גם לא נורא להגיע פעם בחודשיים.

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

תותח! לגמרי כיףהשקט הזה
בא לי להתלהב ולהתגאות בעצמי (:רק רגע קט

השבוע התפללתי שחרית כל יום!

חלק מהימים תפילה מלאה, חלק קיצרתי.

אבל הקפדתי כל יום!

זה התחיל ממשהו אחד שמאוד רציתי להתפלל עליו, ובחלק מהימים הצלחתי גם לכוון, שזה ממש לא מובן מאליו, כי בדרך כלל המחשבות מטיילות למיליון ואחד דברים אחרים.

זהו😌

וואו אלופה!ראשונית

הלוואי עלי

אבל נתת לי יעד שבא לי להצליח בו

וואו מלכההרקאני

אמן השבוע אני אצליח גם

בזכותך אני אשתדל יותר השבוע להיות על זה

אשרייך!אנונימית07

אין דבר יותר משמח מזה!

אני משתדלת/השתדלתי להתפלל כל יום מנחה.. עכשיו קצת פחות יוצא לי, מקווה בע"ה להתמיד יותר!

מדהימה! איזה כיף לך!חשבתי שאני חזקה
איזה כיף לךשירה_11
תפילה זה המלחמה שלי
אשרייךיהלומה..אחרונה
זה באמת וואוו ואת צריכה להיות גאה בעצמך!! אין כמו תפילה ובכלל שהצלחת לכוון. קשר ישיר עם בורא עולם. הלוואי שגם אני אקח את עצמי בידיים ואעשה זאת 

אולי יעניין אותך