יש לי שניים בגילאי 5 ו 3, אבל מבינה מה שאת מתארת.
מתי את אוספת אותם? ישר אחרי הגן או שאחרי צהרון?
אני מצאתי שאצלי הרבה פעמים הם מאוד רעבים ו/או מאוד צריכים לשרותים, וזה מעלה לכולם את מפלס העצבים. משתדלת מאוד לשלוח אותם לעשות פיפי מוקדם ככל האפשר (בדרך ליד עץ. לא יודעת אם זה מקובל אצלך) ובמידת האפשר להביא משהו קטן לאכול, כמו בננה או מלפפון.
לגבי הגדולה, כאמור אין לי נסיון אבל אם זה משהו שחוזר על עצמו הייתי מנסה לדבר איתה בזמן רגוע: חמודה, אני מבינה שכשאני חוזרת את מאוד רוצה לדבר איתי ויש לך המון דברים חשובים לומר לי, לצערי מייד כשאני חוזרת אני לא מצליחה להקשיב כמו שצריך כי כולם מדברים יחד. אשמח אם תוכלי לחכות מעט/ לעזור לי לתת לקטנים משהו לאכול שירגעו ואז יהיה לנו זמן לדבר בצורה רגועה יותר.
חוץ מזה, כשמאוד צריך, אני בעד 'לקנות' שקט, תחשבי מה יכול להרגיע את האווירה, ומקובל עלייך, ותודיעי על זה מראש. למשל, אם את ממילא הולכת לחלק עוגיות, וזה לא קריטי לך ולא מפריע לך מאוד, להודיע מראש בנימה מפתה ש'מי שחוזר היום יפה הביתה שוטף ידיים ומחכה ליד השולחן בשקט, יקבל שתי עוגיות ומסטיק!',, (זה הרעיון, זה יכול להיות גם סרטון, שוקוצ'יפס, פרס קטן אחר, שמספיק מיוחד לילדים אבל את יכולה לאפשר אותו תקופה לילדים על בסיס יומיומי. מנסיוני, לפעמים מצליחים לקבע הרגל חדש וכבר לא חייבים לתת את ה'שוחד' כל יום)