קינג: אפשר לעקוף את גזירות נתניהו
אריה קינג מהקרן לאדמות ישראל אומר בראיון לערוץ 7 כי דבריו של היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז על מחסור חמור בפקחים שיאכפו את הבנייה הבלתי חוקית ביש"ע, רק חשפו את מדיניות האפליה והרשעות, כלשונו. "מני מזוז חשף את התמונה העגומה בכל האמור לפיקוח על הבנייה הבלתי חוקית של הערבים ביש"ע, בירושלים ובניית הבדואים בנגב. כדי להמחיש את האפליה נציין כי יש כיום 3,000 עבירות בנייה של יהודים ביש"ע ועליהם יש 16 פקחים של היחידה המיוחדת והאנטי יהודית של המנהל האזרחי, ואנחנו מדברים על כל מרפסת שנוספה, הצבת קראוונים ובניית מאחזים, ועליהם ממונים 16 פקחים שיש להם מטרה לתפוס יהודים. מנגד במזרח ירושלים יש 26,000 עבירות בנייה ורק שישה פקחים מעיריית ירושלים. בגליל 18,000 עבירות בניה עם שמונה פקחים בלבד".
לדבריו הפקחים הוכשרו במיוחד כדי לתפוס יהודים, "אלה חברה איכותיים ששמו להם מטרה לתפוס יהודים בבנייה בלתי חוקית בתוך הקווים הכחולים ובשטחים הפתוחים, הם לא נכנסים לשטחי B ו-C כשמדובר בבנייה בלתי חוקית ערבית. מני מזוז צודק שיש מצוקה של פקחים אבל אני מציע שקודם הוא ישווה את המצב לזה ששורר במזרח ירושלים. עיריית ירושלים ומשרד הפנים אמורים לאכוף את הבנייה הבלתי חוקית בירושלים, ויש שכונות שלימות שהם אפילו לא נכנסים אליהם. זה צפוי שמני מזוז יפנה את יהבו דווקא נגד יהודים, אבל כשאני פונה למשרד המשפטים מדוע משרד הפנים לא נכנס לשכונות כמו קלנדיה או שועפט אני אף פעם לא מקבל תשובה הולמת".
קינג מספר שהפקחים החמירו את יחסם ליהודים, "יחידת הפיקוח של משרד הביטחון הונחתה להחמיר ולהגביר את האכיפה על יהודים, ההנחיה הזאת משר הביטחון ברק נועדה כנראה כדי לחזק את מפלגת העבודה".
לדעתו יש דרך לעקוף את גזירת ההקפאה של נתניהו, "אני קורא ליהודים שלא רוצים לבנות כדי לא להיות נתונים מתחת למיקרוסקופים של הפקחים, לרכוש בתים מערבים, אני מדבר על אלפי מבנים ויחידות דיור ובתים מפוארים שמפוזרים במקומות רבים ביש"ע. יש בתים רבים שמפוזרים בדרום הר חברון, חלקם של הבתים נמצאים על אם הדרך ועל כל מיני גבעות ואת זה הפקחים לא יוכלו למנוע. אמנם שר הביטחון יוכל למנוע את אישור הרכישה אבל אם אתה עובד על פי הספר וקונה בתים אז יהיה קשה להלחם בנו. אני קורא להמשיך ולקנות בתים כדי להימלט מעיניה של היחידה האנטי יהודית".