אמנם הוא לוקח קולות ימין שלא יגיעו לממשלת ימין אך ביחס לבחירות הקודמות לא יגרעו עוד הרבה קולות כאלה. קולות אלה כבר נגנבו ע"י כחול לבן וכידוע, הגונב מגנב פטור
לדעתי סער לא "יגנוב" קולות ימין רביםבינייש פתוח
אמנם הוא לוקח קולות ימין שלא יגיעו לממשלת ימין אך ביחס לבחירות הקודמות לא יגרעו עוד הרבה קולות כאלה. קולות אלה כבר נגנבו ע"י כחול לבן וכידוע, הגונב מגנב פטור
נכוןמיכאלצ
לא מזמן ראיתי סקר 25 מנדטים לבנט, ועכשו 16 ?איתן גיל
זה או שאי אפשר להאמין לסקרים.
או שבנט צריך לכתוב עוד ספר.
דיירקט פולס לא נתנו לבנט 25 באף שלבמיכאלצ
מה שכן, הדעיכה של בנט אכן התחילה מוקדם מהצפוי.
אחרים נתנו לו 25, לצערי ולשמחתי הוא יגמור בחד ספרתי.איתן גיל
איך אתה בטוח כל כך מהר??בינייש פתוח
לפי התחזית של שלמה פילבראיתן גיל
הליכוד+ בנט+ חרדים= 62 מנדטים. הבעיה היא בדבריו הלא אחראיים של בנט לפיהם אין יותר גוש ימין. אם במקום זאת הוא יתאם אסטרטגיה עם הליכוד אפשר להחזיר את הגוש ולהגדיל אותו ב- 5 מנדטים לפחות. זה מחייב את בנט לוותר על חלום ראשות הממשלה למשך 4 השנים הקרובות.
אתה מגיב ממומן של ביבי. חנוכה שמח!איש טוב.
אתה אדיוטאיתן גיל
אתה מצביע למי שגירש יהודים מגוש קטיף והרס את מגרוןאיש טוב.
בנט הרס את מגרוןאיתן גיל
בנט החליט להרוס את מגרון?בינייש פתוח
בנט נתן לזה לעבור במקום לאיים בפירוק הקואליציהאיתן גיל
מגרון נהרסה לפני שבנט נכנס לפוליטיקה...סי שארפ
בקדנציה של ביבי וברק
בנט צדיק יסוד עולםאיתן גיל
יצא מביך. ניסית להפיל על בנט את מגרון,למרות שלא ידעת שהוא עואיש טוב.
כוונתי לנתיב האבות, אבל תמשיך ללגלג, זה בריא לנשמהאיתן גיל
איך אתה לא יודע??בינייש פתוח
גם אם זה לא בהכרח נכון, יש לו 0 תמיכה למהלכים כאלה.
ביבי נושא באחריות לכך פי מיליון
המוטציה הקודמת של הציונות הדתית לא עצרה את אוסלואיתן גיל
אבל הוציאה מתוכה את יגאל עמיר.
עשיתי את זה טוב?
לא חייב להיות ממומן. יש הרבה ביביסטים לא ממומנים.אוהב אי והעם 2
פעם נתקלתי בהרבה נפתליסטים ברחוב וברשתות החברתיותאיתן גיל
לפי הסקרים של עד לפני שבועיים, כל מצביע חמישי היה אידיוט נפתליסטי. אך בינתיים הם נחתכו לשניים, ועוד לא התחלנו במערכת בחירות רשמית.
אני חוזר ואומר.....אוהב אי והעם 2
לא משנה מי יבחר. הימין סונדל על ידי הסכמי השלום האחרונים . אין לאף אחד סיכוי להוביל צעדים ימניים משמעותיים.
ולכן כדאי לבחור במי שמתחייב:
לתקצב במיידי את הרחבת כביש 90.
לעשות רפורמה משמעותית בנושא הפנסיה.
ועוד נושאים רלבנטיים לרווחתו של האזרח הממורמר.
כל הנושא של ימין ושמאל זה רק מסך עשן כדי להנציח הפקרות של השלטון הקיים. חבל שרוב העם הולך שולל.
כביש 90איתן גיל
הכביש הורחב בקטעים האדומים שלו, ולגבי קטעים אחרים זה כמו הדיבורים על מסילת ברזל לאילת. אין הצדקה ממשית כלכלית להשקיע בו.
לגבי פנסיה, החוב האקטוארי של המדינה הוא יותר מ- 800 מיליארד שקל! אף אחד ממקבלי הפנסיה התקציבית לא יוותר על מכרה הזהב, ונראה שאתה דורש להעמיס עוד על הקופה הציבורית. לא חבל לך על הזמן?
נתתי רק שתי דוגמאות.....אוהב אי והעם 2
בקיצור יכול להיות מסע בחירות שנוגע לרווחת התושבים ולא מסע בחירות מפלג בין ימין לשמאל שממילא לא ייושם בצד ימין ולא בצד שמאל. האם תסכים איתי על זה?
לא מסכיםאיתן גיל
הנושא הכלכלי הוא החשוב ביותר לכל מדינה מתקדמת, וגם לנו. בינתיים הקורונה טרפה את הקלפים, וגלגלי המשק נעצרו. נתפלל שהחיסונים יחזירו אותנו לפעילות סדירה ומלאה, ונדרשת תכנית עבודה להחזרת יתרות המטבע של המדינה לקדמותן.
בנט טבע את הסיסמה לא קורונה לא מעניין. בהנתן שיש חיסונים, הסלוגן החדש צריך להיות בנט לא מעניין.
נקווה שהחיסונים יעשו את זה.אוהב אי והעם 2
מדיניות ימנית זו ניצול הזדמנות מיטביתאיתן גיל
ביידן למד מהשגיאות של אובמה ויש מצב שלא יחזור עליהן. כדי שלא יחזור עליהן צריכים להוביל אצלנו אנשים שמכירים את הפוליטיקה האמריקאית. את יוסי דגן צריך להעיף לכל הרוחות, בראש שלו זה לעשות עסקים עם האמירתים ולהרויח כסף לכיס שלו. שום דבר אחר לא מעניין אותו.
התסכול ימשך עם או בלי ביבי.אוהב אי והעם 2
אז מספיק לעטוף במילים מדיניות שמאל שמתחפשת למדיניות ימין.
מה זה ״להעיף״ ? אנשים מעדיפים את השלום על פני שלמות הארץ.
אני ממחזר תגובה ישנהאיתן גיל
ואני ואני ואני....
אבל יש בעיה קטנה מאוד שכל התכניות הנ''ל לא ישימות בעליל.
רבן יוחנן בן זכאי ביקש תן לי יבנה וחכמיה אחרי שהפנים שירושלים הוא לא יקבל לאור המציאות שהיתה אחרי החורבן.
בנט שאורחות חייו רחוקים שנות אור מרבן יוחנן בן זכאי הוא גיבור מקלדת וכך גם קבוצת חסידיו שמתמעטת מיום ליום ורואים זאת בכל הסקרים.
מצד שני בנט יכול עם המנדטים שלו להמליך עלינו את לפיד זנדברג ויזבק וזה הכוון שלו.
היא הנותנת...אוהב אי והעם 2
יתרה מזאת בהסכמי השלום שהוא כל כך מתגאה בהם הוא במודע מסנדל כל מהלך ימני אמיתי.
בנוסף לכך הוא בוגד סדרתי, נהנתן , מושחת ומשחית.
אחד שלא מהסס לשכנע רבנים לשכנע את מאמיניהם לבטל הסכמים.
ושלא תענה לי שוב שאין לך מועמד אחר.
בתי הקברות מלאים באנשים שלא היו להם מחליפיםאיתן גיל
כל מה שכתבת לא מתחבר עם קורונה ולכן אינו רלוונטי, ולגבי קורונה לגופה יש חיסונים לכל דיכפין ולכן גם בנט בפני עצמו אינו רלוונטי.
אני לא איש בנט!!!!אוהב אי והעם 2
כן אני אנטי ביבי לא באופן אישי כמובן אבל לא אוהב את דרך הנהגתו את המדינה.
מה שאתה אומר מסתכם בארבע מיליםאיתן גיל
זה בסדר גמור. שתה מיץ
תיעוב זה לא שנאהאוהב אי והעם 2
אז מגדירים את זה כשנאה.
אני בחברה טובה . יש הרבה שמתעבים את ביבי.
הנה דוגמית למה צריך לתעב אותו:
הוא גם מחלל שבת ואוכל שרציםאיתן גיל
למה הוא התראיין בכלל???אוהב אי והעם 2
זאת תעודת עניות לאנשים רציניים כולל רבנים מפורסמים שמעריצים את האיש הזה.
עוד שטות שלך. 4 שנים קורונה??איש טוב.
אשרי המאמין.אוהב אי והעם 2
כמו כן אף פוליטיקאי לא ישנה באופן משמעותי את מערכת המשפט וזאת כדי להשאיר גוף שאפשר להאשים ברגע שלא עושים צעדים ימניים משמעותיים.
מה שכן צריך להוציא את ביבי מהמערכת הפוליטית.
אתה צודק, ביבי היה שר משפטים במשך ארבע שנים לפני ניסנקורןאיתן גיל
אני ממחזר תגובה ישנה (עם קצת שינויים)בן מכיר
ואני ואני ואני....
אבל יש בעיה קטנה מאוד שכל התכניות הנ''ל לא ישימות בעליל.
רבן יוחנן בן זכאי ביקש תן לי יבנה וחכמיה אחרי שהפנים שירושלים הוא לא יקבל לאור המציאות שהיתה אחרי החורבן.
ביבי שאוכל נבלות טורפות ולא שומר שבת ואורחות חייו רחוקים שנות אור מרבן יוחנן בן זכאי הוא גיבור מקלדת וכך גם קבוצת חסידיו שמתמעטת מיום ליום ורואים זאת בכל הסקרים.
מצד שני ביבי יכול עם המנדטים שלו להמליך עלינו את עבאס, עודה, טיבי ויזבק וזה מה שהוא עושה כרגע שלו.
תרשום, נפתלי יסיים עם 6- 8 מנדטים.איתן גיל
אבל גם עם 4 מנדטים הוא יעביר את תמיכתו ללפיד וימנע מנתניהו להרכיב ממשלה.
תוהה אם יבוא יום שנעריך אחד את השני ונבין שאנשים כותביםארץ השוקולד
@איש טוב.
אני מצביע בנט ויפה להעיר לאנשים על עובדות אבל אין עניין לקרוא למישהו מגיב ממומן.
הסיפור הוא שמקום 2 לנתניהו יקבל מזה 5 מנדטים או יותרארץ השוקולד
(וכבר אמרו על זה רבותינו שהשנאה מקלקלת את השורה)
ברגע שסער עבר את בנט בסקר המנדטים הללו עברו אליו.
מה עוד שלבנט יש ערכים ומטרתו היא לא להעיף את נתניהו אלא שיהיה טוב לישראל לפי דרכו, אז מי שסילוק נתניהו בראש מעייניו יעדיף את סער.
חוץ מכלל הבעיות בסקרים
נפתלי בנטאיתן גיל
פילג את הבית היהודי כדי לזנב בליכוד, ולחבור לממשלה עם אחיו לפיד. הוא ניזון מסקרים שניבאו לו 14 מנדטים, וסיים מתחת לאחוז החסימה.
כאמור, הוא סיים מתחת לאחוז החסימה, אבל הצליח למנוע מנתניהו להרכיב ממשלה. אם יש מישהו שיכול לקחת קרדיט אמיתי על הממשלה הפריטטית בכיכובו של ניסנקורן הלא הוא האיש המסוכן ביותר לימין- נפתלי בנט, הוא ואין בלתו.
לעניין ערכים, בא לי להקיא על המקלדת מעצם הניסיון לחבר את בנט לערכים במשפט לוגי אחד. במחשבה נוספת מצאתי "ערך" אחד- רק לא ביבי.
(וכבר אמרו על זה רבותינו שהשנאה מקלקלת את השורה)
האמנם זה הסיבה שהוא פילג?ארץ השוקולד
נראה לי שיש יותר אחריות על מי שהקים ממשלה מאשר מפלגות שלא תמכו בממשלה הזו.
אני יודע שיש כאלה שקשה להם להעריך גם אנשים שהם חולקים עליהם ולכן אפילו לא אטרח להגיב על המימרה על בנט וערכים.
אבל בקצרה:
לבנט חשוב שימונו שופטים שמרנים לבית המשפט העליון.
לבנט חשוב שתהיה ריבונות שלא תבוא עם הסכמה למדינה פלשתינית ולא תחנוק את ההתיישבות.
לבנט חשוב להפחית רגולציה.
לבנט חשוב לנסות לבנות יחד הסכמה על יחסי דת ומדינה ולאו דווקא לשמר סטטוס קוו. (בשונה מנתניהו שמאמין גדול בסטטוס קוו ולא רק ביחסי דת ומדינה)
לבנט חשוב להעניש מחבלים כלכלית ולא לתת להם פרס על פיגועים.
הפילוג נבע מהסיבה שציינתי ואל תחפש משהו אחראיתן גיל
בנט התנגד לתכנית הריבונות ותקע מקלות בגלגלים, ובזה הוא הצליח. דגן ואלחייני עזרו לו אבל הסיכול נקרא על שמו.
במשמרת של שקד הגיעה הרגולציה לגבהים מפחידים, ולכן אסור לה ולבנט אפילו לחשוב על חזרה למשרד המשפטים.
בנט רוצה להעניש מחבלים, ומתחרה בליברמן שדורש עונש מוות למחבלים. בפופוליזם אין עליו, פרקטית הוא לא יוצלח פוליטי, שהדבר היחיד שבראש מעייניו הוא הרמת יד בתורת משה
מה הקשר רגולציה למשרד המשפטים?!?!בן מכיר
מבקש ממך לא להתעלם מהעובדות: במהלך כהונתו הקצרה כשר ביטחון בנט רדף כלכלית מחבלים כפי שאף אחד לא רדף מעולם
תמיד ניתן לחפש סיבות ציניות או סיבות שמעריכותארץ השוקולד
האם שקד עשתה את כל הנזקים האפשריים?
היא מינתה לבית המשפט העליון אנשים כמו מני מזוז?
הוא תמך במינויו של שי ניצן כפרקליט המדינה?
האם הוא אפשר למנות שופט שמעדיף מחבלים כמו האחד שמונה בשבוע שעבר במשמרת של נתניהו וניסנקורן?
בנט נתן צו להעניש בנקים שמעבירים כסף למחבלים, אבל גנץ ונתניהו דואגים שזה לא יקרה.
גנץ לא היה צריך להיות בממשלה הזואיתן גיל
אבל בנט שרף שני מנדטים ולכן לא היתה ברירה...
שוב, מי שבחר להקים את הממשלה הזו היה נתניהוארץ השוקולד
בנט לקח הימור שנכשל ביחס לריצה בבחירות, אבל הוא לא זה שהקים את הממשלה
איזו אלטרנטיבה היתה. ממשלה בתמיכת מרצ בנט והמשותפת?איתן גיל
לבנט יש קווים אדומים והוא לא ישב בממשלה שבתמיכתארץ השוקולד
צר לי
יש לו מטרות, אם הממשלה תסייע במטרות הוא יצטרף ואם לא אז הוא לא.
אתה לא חייב להסכים איתי שבנט עושה מה שטוב לבנטאיתן גיל
אני לא מסכים ולמען האמת אני לא חושב ככה על אף פוליטיקאיארץ השוקולדאחרונה
אתה כנראה לא הצלחת להבין את מה שכתבתאינליאז
אמרת שאנשי ימין יצביעו לסער מצד אחד ומצד שני " סער לא "יגנוב" קולות ימין רבים"
אולי תחליט?
אוה , לא משנה.
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר
ליהודי אוסטרליה
זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
בהחלטקורא נלהב לשעבר
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.
הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה
אז.
אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם