משהו שכתבתי לפני חנוכה, בכל זאת רוצה לשתף..
------
אני מחכה לחג הזה, של האור. אני רוצה לתפוס את האוויר של חנוכה בידיים ולהשאיר אותו שם לתמיד. זה כמו ריח שמשגע אותך ואתה בטוח שתלכוד אותו, אבל לא, הוא מתחמק. אור זה חמקמק? אור זה חמקמק.
לפעמים אני מסתכלת במראה ורואה ילדת אור.ילדה עם תקווה וגאווה, ילדה שמותר לה לחלום ולהגשים. הלוואי שהייתי יכולה לשמור אותה אצלי בלב במנות קטנות ולשחרר כשצריך. הלוואי שאני באמת ילדה כזו.
אני הייתי ילדה של אור, אני יודעת. אוך איזה אור עצום הייתי. אבל שיחקו בי, הדליקו וכיבו והדליקו וכיבו אותי שוב ושוב, עד שהתקלקלתי. עכשיו אני כבר שרופה, אולי עוד קצת מהבהבת.
המשימה שלי: לעזור לנר שבי לבעור.
תאריך: הלוואי שבקרוב.
איך: לא ידוע.
האור של חנוכה הוא שונה. הוא צבוע בצהוב וזהב של נרות וריח של לביבות וזכרונות של דודו. אפילו החושך של חנוכה הוא זוהר, וכל כך יפה ומנחם. כמה שיהיה לי בחג מגעיל, בדמיון שלי הוא יישאר חג יפהפה כל כך, מנצנץ ומחמם.
אוי דודו, אוי, לביבות, ושירים... מה היינו עושים בלי הזכרונות האלו שמדגדגים בגוף ובנפש.
וְאוּלַי בִּכְלָל
הַטּוֹב הוּא קַיָּם
רַק כְּדֵי שֶׁנּוּכַל
לְהִתְרַפֵּק עַל זִכְרוֹנוֹ
וּלְהִתְגַּעְגֵּעַ.
כדי שגם כשהכל חשוך, יישאר לפחות זיכרון של אור להיאחז בו, להזריק לדם בכוחות האחרונים. ואולי אם אזכור את הנר העצום שבער בי פעם, אוכל להצמיד אליו גפרור ולמשוך את האש חזרה לחיי.

גם כשמנסים שוב ושוב ושוב.