אפידורל וזירוזאנונימית בהו"ל
מתלבטת, ואשמח לשמוע מניסיונכן.

בלידה הקודמת הייתי צריכה זירוז אחרי ירידת מים (בלי צירים, בגלל שפחדתי מהצירים החזקים של הזירוז ביקשתי אפידורל לפני כן.

אז נכנסתי לחדר לידה עם פתיחה 1.5, קיבלתי אפידורל ורק אחר כך זירוז. אז אומנם לא הרגשתי כלום, אבל היה לי קשה לשכב על המיטה כל כך הרבה זמן. מה גם שיכול להיות שזה עיכב קצת את הלידה וגרם גם לירידות בדופק.

את הלידה הקרובה אני רוצה להתחיל בלי אפידורל, אבל זה בהנחה שהיא תתחיל עם צירים שילכו ויתחזקו.

אני מתלבטת מה נכון לעשות במקרה ששוב תהיה ירידת מים ואצטרך זירוז.
לקחת קודם אפידורל? או להתחיל בלי ורק כשאצטרך לבקש?

מישהי ילדה עם פיטוצין בלי אפידורל? זה אפשרי? או בלתי נסבל?
איך עובדים הצירים עם פיטוצין, הם הדרגתיים או כואבים מאוד על ההתחלה?

תודה למי שקראה עד כאן!
ילדתי עם פיטוצין בלי אפידורל פעמייםבארץ אהבתי
לי היה בהחלט אפשרי, לידות מצויינות וחוויה טובהאבל מניחה שזה גם תלוי במינון הפיטוצין שמגיעים אליו. אצלי התחילו ממינון נמוך מאוד והעלו מאוד בהדרגה, והכי גבוה שהגיעו אליו היה מינון שיש מקומות שרק מתחילים איתו (בלידה אחת המקסימום היה 18 טיפות לדקה, ובשניה 22).
מבחינת עוצמת הצירים לא הרגשתי שהגיע לעוצמה מעבר למה שהיה לי בלידה הראשונה (שהיתה טבעית ובלי פיטוצין).
אשתדל לפרט בהמשך על מה שעזר לי.
תודה רבה!אנונימית בהו"ל
אשמח אם תפרטי כשיהיה לך זמן
מפרטת על דרכי ההתמודדות עם הכאב-בארץ אהבתי
אז כמו שכתבתי, עברתי פעמיים זירוז עם פיטוצין, ולא לקחתי אפידורל.
בפעם הראשונה, הקושי העיקרי שלי בגלל הזירוז היה שהייתי מחוברת כל הזמן גם לעירוי (פיטוצין) וגם למוניטור (חייבים ניטור רציף, בלי הנחות...), ושמו אותם משני הצדדים של המיטה, אז לא היתה לי שום אפשרות לרדת מהמיטה או אפילו להסתובב עליה. כן ביקשתי שיעמידו אותה במצב של ישיבה, ככה שבין הצירים ישבתי ונשענתי אחורה ובצירים נעמדתי למצב של כריעה ועשיתי ככה סיבובי אגן (לא כי זה הקל על הכאב אלא כדרך לקדם את הלידה).
מה שבפועל כן עזר מאוד להתמודד עם הכאב זה נשימות עמוקות תוך כדי ספירה. הנשימות העמוקות גם עוזרות פיזית (משפרות את זרימת הדם, משחררות אנדורפינים שמקלים על הכאב, מפחיתות מתח. אותן נשימות העלימו לי כמה פעמים כאבי ראש ממש חזקים...), וגם זה עזר לי להרגיש את האורך של הציר ולדעת כמה עוד נשאר לי עד שהוא נגמר.
הרעיון הוא לספור תוך כדי הנשימות- עד 4 בשאיפה, ועד 8 בנשיפה. הספירה בקצב די איטי, בערך במקצב של שניות (כדאי להתאמן מראש, בפעמים הראשונות תסתכלי בשעון תוך כדי, כדי לקבל את התחושה של הקצב הרצוי, אחר כך תמשיכי להתאמן בלי שעון, בערך באותו קצב). בהתחלה קצת קשה לנשום כל כך לאט למי שלא רגיל, אבל אם מתאמנים כל יום כמה דקות זה הופך לטבעי וקל יותר.
שואפים מהאף, נושפים מהפה. כדאי לשים לב שהבטן מתמלאת בשאיפה ולא החזה (כששוכבים על הגב זה יותר טבעי לנשום כך, אז אפשר לשכב על הגב ולהתרגל לנשימות כאלו, ואחר לתרגל גם בעמידה או בישיבה).
הרעיון של הספירה הוא גם כדי לעזור לשמור על הנשימות באמת עמוקות ואיטיות, אבל זה עוזר גם כי ככה ממש מרגישים את האורך של הציר. רוב הצירים הם סביב דקה, אז את יודעת שיש לך רק 5 נשימות כאלו (5*12=60 שניות) ואחרי הנשימה השלישית את יודעת שכבר עברת את השיא ועוד מעט זה כבר נגמר.
בנוסף לנשימות עשיתי תוך כדי גם סיבובי אגן- מסובבים את האגן ל4 כיוונים- קדימה, ימינה, אחורה ושמאלה (הטיות קטנות, רק האגן זז ולא כל הגוף). זה יותר קל בעמידה, אבל אפשר גם בישיבה. זה גם טוב לקידום הלידה (זה אמור לעזור לעובר להתבסס ולרדת), וגם מתלווה לספירה של הנשימות- בשאיפה עושים סיבוב אחד ובנשיפה שני סיבובים.

לקראת הלידה השלישית שלי (השניה עם הזירוז) עשיתי קורס של אמית לידה.
בלידה עצמה, קודם כל ביקשתי שישימו את המוניטור והעירוי מאותו צד, ושיסדרו את המוניטור בצורה שאני אוכל גם לעמוד ליד המיטה. זה ממש הקל ואיפשר לי להיות במנחים הרבה יותר נוחים. גם הביאו לי כדור פיזיו שישבתי עליו בין הצירים. המיילדת (בעין כרם) היתה מקסימה וזרמה עם כל הבקשות (וגם עם הבקשה הכי משמעותית - להתחיל את המינון של הפיטוצין נמוך מאוד ולהעלות בהדרגה, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת).
בצירים, בהתחלה השתמשתי רק בשיטה של הנשימות (בהתחלה זה בעיקר כתרגול כי הצירים עוד לא ממש כואבים). ברגע שהצירים התחילו להיות כואבים יותר השתמשתי בשיטה של אמית, במקביל לנשימות, וזה ממש הקל על הכאב.
מבחינת קידום הלידה אני לא יודעת כמה השיטה של אמית עזרה, כי בפועל מתחילת הזירוז ועד הלידה עצמה ארך לי אותו משך זמן (כ-7 שעות) בשתי הלידות עם הזירוז. אבל מבחינת ההקלה על הכאב זה היה מאוד משמעותי. עד השעה האחרונה לקראת הלידה הכאב היה לגמרי נסבל. בשעה האחרונה היה כבר קשה אבל זה באמת היה כבר ממש הסוף.

ועוד דבר שנשמע פשוט אבל זה מאוד משמעותי - בכל ציר להתמקד רק בלעבור אותו, בלי לחשוב כמה עוד נשאר. ובין הצירים להתמקד רק במנוחה, באגירת כוחות, ולא לחשוב על ההמשך.

בהצלחה רבה!
וואואנונימית בהו"לאחרונה
איזה פירוט!

תודה ענקית
ממליצה על אמית לידהאפונה
קודם כל ממליצה להתפלל על איך תהיה הלידה שלך
דבר שני, אני אומרת בזהירות וכמובן תתייעצי עם גורם רפואי שאת סומכת עליו (אני התייעצתי עם אחותי המיילדת) -
בירידת מים לא תמיד חייבים לרוץ לבית החולים. מסייגת: אם יש חשש לכליאת חבל טבור זה מצב חירום (קורה למיטב ידיעתי כשהראש לא מבוסס) - אפשר לשלול אם מרגישים תנועות כרגיל לאחר ירידת המים.
חוץ מזה צריך להישמר מפני זיהום - מכיוון ששק ההיריון לא שלם. לא לעשות אמבטיות, למעט בבדיקות פנימיות, לעקוב אחרי חום גוף. מהבחינה הזאת אין יתרון לשהות בבית חולים על פני שהיה בבית, ואפשר למשוך אפילו כמה ימים ואולי תתפתח בינתיים לידה ספונטנית. (אגב סיכוי טוב שגם בבית החולים תמתיני כמה ימים, תלוי בעומס בחדרי הלידה).

משתפת מנסיון דומה אבל שונה - בלידה הראשונה ירידת מים ואמנם התחילו לי צירים ספונטניים אבל הם היו חלשים מאד, וגם כשהתחזקו לא התקדמתי. אחרי כ20 שעות קיבלתי אפידורל (בפתיחה 1) ופיטוצין וילדתי 10 שעות אחר כך.
הלידה השניה התחילה אותו דבר אבל הייתי עם תרגילים של אמית לידה וממש הרגשתי איך אני מתקדמת בזכות התרגילים.

תודה רבה!אנונימית בהו"ל
המין היו מים מקוניאליים, למיטב הבנתי במקרה כזה צריך להגיע לבית חולים כי זה עלול להעיד על מצוקה של העובר.

אין לי רצון לזירוז אם אין צורך, אבל כנראה שבמקרה הזה באמת היה צורך

בלידה השנייה גם קיבלת פיטוצין?
כמובן מים מקוניאלייםאפונה
זה חירום.. שכחתי לציין.
בלידה השניה לא. הגעתי לבית החולים כ8 שעות אחרי ירידת המים וילדתי תוך 10 דקות.. (חצי מהמים ירדו בקבלה של חדר הלידה ומסתבר שהם כן היו מקוניאליים. אבל ראיתי את זה רק אחרי הלידה)
ממש לא להשאר בבית עם ירידת מיםYaelL

העצות שלך ממש מסוכנות וחסרות אחריות. אין לך שום דרך לשלול צניחת חבל הטבור, או זיהום ולכן כשיש ירידת מים צריך להגיע לבית חולים. זה לא דחוף, לא צריך לרוץ ואי צורך באמבולנס אבל ממש לא להישאר כמה ימים בבית. במידה ויש ירידת מים נקיים להגיע תוך כמה שעות. אם המים מקוניאלים או דמיים, להגיע מיד. 

נדמה לי שכתבתי לה להתייעץ עם גורם רפואיאפונה
אני התייעצתי וזה מה שנאמר לי בזמנו.

אבל אם כבר את כאן אשמח שתחכימי אותי -
שמט חבל טבור הוא מצב חירום רפואי, איך זה מסתדר עם לחכות כמה שעות בבית? יש מצב שיולדת מגיעה שעתיים שלוש אחרי ירידת מים, מאבחנים שמט חבל טבור ועדיין יש את מי להציל?
שמט חבל הטבורYaelL

לא, אם זה נמשך כמה שעות והראש של התינוק לוחץ על חבל הטבור, זה לרוב לא יגמר טוב. אבל כשזו ממש צניחה משמעותית בדרך כלל רואים כי ממש יוצאת לולאת חבל טבור החוצה. המצבים שלא רואים הם כשיש צניחה "בקטנה" שמזהים רק בבדיקה. אבל למען האמת יש סבירות נמוכה מאוד לצניחה של חבל הטבור אצל אשה שיש לה ירידת מים אבל היא לא בלידה ואין לה פתיחה משמעותית, לכן לא צריך לצאת בבהילות לבית החולים, החשש העיקרי הוא מזיהום או היפרדות שלייה לכן צריך להגיע תוך זמן סביר ולא להשאר בבית כמה ימים.

אפשר שאלה על חבל הטבור?יעל מהדרום
לק"י

איך זה שלא רואים באולטרסאונד שחבל הטבור כרוך סביב הצוואר של העובר? למה רק כשהתינוק יוצר רואים ומחלצים אותו?
תודה על התשובהאפונה
אפשר שאלה לגביאנונימית בהו"ל
זה?
מתוך סקרנות

בלידה הקודם הייתה ירידת מים מקוניאליים. אז יצאנו די מהר (לא הבנו שצריך לצאת מיד, אבל ב"ה שהכל עבר בשלום)
הוא נולד עם חבל הטבור סביב הצוואר וסביב היד, זה אומר שזה מה שגרם למצוקה?
או שאין דרך לדעת?
קשה לדעתYaelL

החבל שכרוך סביב איברים שונים לא אמור להפריע סתם ככה לעובר אלא אם מופעל על חבל הטבור לחץ בגלל זה, למשל בזמן צירים וזה פוגע באספקת הדם של העובר ויכול לגרום למצוקה. 

בדיוק.......אנייי88
גם בבית חולים נותנים להמתין ללא זירוז.
ונותנים אנטביוטיקה אחרי 12 שעות אז כן חשוב מאוד להגיע.

אצלי בגלל שפעמיים חיכיתי יותר מ24 שעות. בלידות המתקדמות כבר לא המתנתי וביקשתי זירוז ישר.
אני ילדתי פעם אחתבאפל
עם פיטוצין ללא אפידורל.
לי הצירים התחילו להיות מאוד אינטנסיביים לעומת בלי אפידורל.
וכאבו לי על ההתחלה.

אבל.
התמודדתי.
וזה אפשרי.

לא הלידה שזכורה לי הכי קלה,,
אבל
בסוף
יש לי את הילדה שלי, והיא שווה לי הכל.

תודה אנונימית בהו"ל
ובדיעבד (אם זה בסדר לשאול)
היית מעדיפה לקחת אפידורל מההתחלה?
לאבאפל
לא לוקחת אפידורל..
בשבילי, זו לא ככ אופציה במחשבה.

כי אני די אוהבת להרגיש ולשלוט בגוף שלי..
אולי תמצית עלי פטל?מוריה
התמצית אמורה לעזור שהלידה תתחיל בצירים ולא בירידת מים.

אני מכירה שזה עוזר.
פה טענו כאלה שזה גרם להם לצירים כואבים ולא עזר.
מענייןאנונימית בהו"ל
השאלה מתי לקחת? באיזה שלב בחודש תשיעי?
אני חושבת שמתחילים משבוע 36 או 34. אני לא זוכרת בדיוק.מוריה
גוגל בטח זוכר.
אבדוק אנונימית בהו"ל
תודה!
לא מעודדתפה לקצת
אני קיבלתי פיטוצין (אחרי כמה שעות של ירידת מים בלי צירים ובלי התקדמות של הפתיחה) והתחלתי בלי אפידורל אבל הצירים רק התחזקו והיו כואבים ממש בעקבות הפיטוצין ואחרי שלוש שעות שהפתיחה לא זזה בכלל אז נכנעתי לאפידורל (הייתי עם אותה פתיחה מעל 12 שעות, למרות הפיטוצין....)

מה הייתי עושה אחרת? כנראה לוקחת מההתחלה אפידורל.
למה לסבול? בשביל זה האפידורל נוצר, כדי לעזור לנו ללדת עם פחות כאבים.

בלידה הבאה כמובן שלא אתחיל מיד עם אפידורל בעז"ה אבל אם אצטרך לקבל פיטוצין זה יהיה אחרי אפידורל כנראה.
לפעמים הכאב עוצר את ההתקדמותאפונה
והאפידורל מאפשר הרפיה ופתיחה.
זהו.שגם עם האפידורל לקח שעות עד שהתקדמה הפתיחה.פה לקצת
הייתי בפתיחה 2 מ6 בבוקר ועד 9 בערב, כשבאמצע היה ירידת מים, פיטוצין ואפידורל
לפעמים האפידורל עצמו עוצר את ההתקדמות...בציפייה דרוכה
על כל אחת זה משפיע אחרת. אצלי בלידה הראשונה לקחתי בפתיחה 8 וזה תקע את בלידה שנגמרה בווקום , חתך חיץ ושאריות שיליה. הייתה לי עוד לידה שקיבלתי פיטוצין ממש בסוף כי נתקעה בפתיחה 9 והייתי בלי אפידורל.... כאב מאוד אבל בגלל שזה היה הסוף ממש כאב ל-2 דקות.
^^^^^^^!!!!!!פיצלוש לשאלה
אני בול ככה!!!
הייתי שעות עם פיטוצין ולא הזיז לי..
החלטתי לקחת אפידורל כי פחדתי פחד מוות מהכאב..
ושלוש פעמים מהשלב של האפידורל הלידה רצה..
בול אצליאנייי88
כשנותנים לי אפידורל הפתיחה טסה..
תודה שכתבת!אנונימית בהו"ל
מה שקרה אצלי זה שאחרי שקיבלתי אפידורל, היו ירידות בדופק. אז אמרו שאם זה ימשיך לא אוכל לקבל זירוז ואצטרך להיכנס לניתוח

בסוף קיבלתי זירוז וגם הפתיחה לא התקדמה מלא זמן. לשכב על המיטה איזה 10 שעות היה סיוט

לכן מתלבטת עכשיו

נראה לי המסקנה זה פשוט להתפלל שילך טוב.
תודה רבה לך
לידה עם פיטוצין בלי אפידורל זה השטן!אהבתחינם
לפחות לי... כואב לי הגוף להיזכר בזה.
נלוואי ולמישהי אחרת הייתה חוויה אחרת.
אצלי לקחתי אפידורל בפתיחה 2 ולא השפיע עלי
הרגשתי הכל!
אז התחלתאנונימית בהו"ל
עם פיטוצין ואז עברת לאפידורל?
התחלתי עם אםידורלאהבתחינם
ומיד אחר כך פיטוצין.. אבל האפידורל לא השפיע
ילדתי עם פיטוצין בכל הווארציותאמא יקרה לי*

פעם אחת ללא אפידורל. היה לי סיוט. משך הצירים והתכיפות היו פשוט שונים מצירים טבעיים.

(שאיתם התמודדתי בסדר פעמיים לפני כן ובלי אפידורל)

בלידה האחרונה התעקשתי על אפידורל לפני פיטוצין והיה נ פ ל א! (הצוות הרפואי לא ממליץ על זה)

לגבי תזוזה, המיילדת דווקא עזרה לי לשכב על הצד ואח"כ הושיבה אותי על המיטה זקופה לגמרי ובישיבה מזרחית

והיה מצוין.

החשש שלי היה שאתחיל עם פיטוצין ואז לפתע הצירים יתגברו ויהיה מאוחר מידי לקבל אפידורל

(כך היה בלידה שלפני כן) הרי אפידורל לא תמיד זמין מיידית.

באיזהאנונימית בהו"ל
פתיחה קיבלת את הפיטוצין בלידה האחרונה?
התחלתי עם זירוז של בלוןאמא יקרה לי*

אז הפתיחה היתה מכנית, של 3. לא היו שום צירים...

אבל הם מורידים לחדר לידה. בעלי פשוט הבהיר להם שאני לא מוכנה לקבל פיטוצין לפני אפידורל

ושאנחנו מוכנים לחכות בסבלנות...

בכלל,באפל
את צריכה לראות מה המצב.
הלידה הקודמת הייתה לידה ראשונה?
לרוב לידות ראשונות יותר קשות. עכשיו הגוף שלך יודע את העבודה ואולי לא תצטרכי זירוז.

ושאלה הבאה,
למה הגעת לזירוז?
הסיבה שהגעת לזירוז, והמצב שהגעת אליו גם משפיעים. את בשבוע 40+4, אין פתיחה ואין התקדמות
לעומת- את בשבוע 39 , פתיחה 4, צירים סדירים.

חולופן.
מה שאני מנסה להגיד,
שטוב להתכונן אבל,
שלפעמים המציאות אחרת.
למה לתכנן שתצטרכי בכלל זירוז? (אלא אם כן פספסתי איזה iugr, רעלת, סוכרת ושלל מקרים שמראש את יודעת שתצטרכי זירוז)

בהצלחה, בידיים מלאות ובקלות!
כןאנונימית בהו"ל
לידה ראשונה

הגעתי אליה עם הרבה פחדים וחלק מההחלטות שלי לגבי התנהלות הלידה נבעו מהפחדים האלו.

אז לקראת הלידה הזו אני פשוט מנסה לפרק את הפחד מהלידה. אני חושבת על האופציות, מה מלחיץ אותי ואיך אני אוכל להתמודד.

אני כמובן יודעת שאי אפשר לתכנן הכל מראש, ובסוף כל לידה יכולה להיות שונה. אבל זה עוזר לי להתמודד עם הלחץ לפני הלידה.

אז בלידה הראשונה קיבלתי זירוז בגלל ירידת מים מקוניאליים.

אני לא בהכרח חושבת שאגיע עכשיו לזה, אבל עוזר לי לחשוב מה האופציות שלי אם אגיע לזה.

(מצד שני, גם הלכתי לקורס הכנה ללידה כדי להבין איך להתמודד עם כאב של צירים ללא אפידורל, ולמדתי הלכות לידה בשבת כדי שאדע מה לעשות במקרה שאחד בשבת). בקיצור, זה חלק מהתמודדות שלי עם הלחץ, וזה ממש עוזר שאתן כותבות ומשתפות.
אז תודה רבה לך ולכל מי שענתה
ברורבאפל
זה מעולה שאת מפרקת ומתכוננת, ושתדעי מה לעשות במקרה ש.
שיהיה בהצלחה!
אני לקחתי אפידורל רק כשכאב ממשמקקה
התחלתי בלי. התגבר לאט לאט, כשהתחיל להיות כבר ממש כואב ביקשתי אפידורל. היה ממש הדרגתי, אותי מהיר יותר אבל לא בבת אחת
אין לי ניסיון עם פיטוציןעדיין טרייה
רק לגבי המצב של ירידת מים בלי צירים לי ממש עזר דיקור סיני זה ממש התחיל לי צירים סדירים (הייתי מחוברת למוניטור) מאפס ברגע שסיימתי את הטיפול
תודה רבה!אנונימית בהו"ל
פעם שעברה זה היה ירידת מים מקוניאליים, שזה נחשב מצב דחוף, אז מניחה שאין זמן לדיקור

אבל אני מקווה שהפעם הכל יהיה בסדר בע"ה

תודה על המידע! טוב לדעת!
אני הגעתי בשבוע 41 בגלל מיעוט תנועות ועשו סטריפינג בלון ונס גלוי

פיטוצין הייתי עם פיטוציין 15 שעות שכל פעם מוסיפים בהדרגה ללא אפידורל וזה לא השפיע עלי בכלל ברמת הכאב רק כשפקעו לי את המים זה גרם לי לצירים משוגעים ברבע שעה מפתיחה שלוש לפתיחה מלאה ורק אז לקחתי אפידורל ז"א עלי לא משפיע פיטוציין בכלל ככה שיכולתי להסתדר איתו ללא אפידורל אבל כל אחת מגיבה לזה אחרת.

בהצלחה.

ילדתי עם ציטוטק בלי אפידורלאנייי88
לא מומלץ בכללל..

מהטראומה בלידה האחרונה נכסנתי לחדר לידה נתנו לי אפידורל עם הפיטוצין.

הלידה החלומית שלי. פשוט לא הרגשתי כאבים בכלל..

בלידות 1-4 הייתי במחלקת נשים עם ציטוטק. אז עד שירדתי לחדר לידה והתמקמתי בחדר לידה זה היה סבל נוראי.
ציר אחד ארוך ובלתי נגמר.
מה שכן אצלי אפידורל זרז לידה ולא האט אותה.
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך