@פשוט אני.. יקר,
מעבר לדברים שאמרתי לך בטלפון, רציתי לכתוב לך גם פה.
תשמע, אתה נמצא בעיצומו של משבר ושבר שכולל בתוכו כ"כ הרבה רבדים.
הדבר ההכי מרכזי אולי, שהוא ממש זעזוע של אמות הסיפים, זעזוע של הבסיס של הבסיס,
"אמא גוססת".
א-מ-א
ג-ו-ס-ס-ת
אמא!
אמא שהיא אמא
אמא שהיא הזהות
אמא שהיא השורש
אמא שהיא הרכות, העיטוף
אמא שהיא הגידול, הילדות
אמא שהיא מי שאני בזכותה
אמא שהיא החזקה והיכולה כל השנים
אמא שהיא חלק ממך, שאתה בשר מבשרה -
ואמא גוססת.
ולראות אותה ככה.
דועכת.
לאט לאט.
ואכזרי אכזרי

אין לך מושג איך אני מזדהה איתך, לראות את אבי ז"ל לפני כ-4 פשוט הולך ודועך, קמל פיזית מול העיניים -זה פשוט שבר בל יתואר!!!
הזעזוע הזה הוא כ"כ כ"כ עמוק איש יקר,
ותוסיף על גביו טיפולי פוריות שהם בפני עצמם דורשים תעצומות נפש וכוחות אינסופיים,
וגם הם לא הולכים כמתוכנן,
ותוסיף עוד שינויים שעברתם וקשיים שנלוו איתם,
ואת המקום של אשתך היקרה שגם נשבר גם אל מול כל מה שקרה וגם אל מול הגוף והנפש היקרים שלה שעוברים את כל הטיפולים והאכזבות והשינויים,
ותוסיף את כל הילדים המתוקים שלכם שאתה תמיד צריך להיות חזק בשבילם,
ותוסיף את הגניבה הנוראית של משהו כה סנטימנטלי,
ומעבר לגניבה עצמה - עצם זה שאנשים זרים פגעו בכם בצורה של גניבה, יכול לכשעצמו להכניס לחרדה שמא יכלו לפגוע בנו פיזית, בילדים היקרים הללו חלילה? באשתי האהובה חלילה? בי חלילה?
הקלות ראש המעצבנת והנוראית הזו שאנשים רעים יכולים פשוט לפגוע...
ואם כל זה לא מספיק אז הקורונה
והסגרים
ואי הוודאות
עכשיו קח את כל זה,
ויצא לך בליל "מושלם" (הכי לא מושלם שיש, כן...) לחרדה,
לפחדים
לזעזוע
למשבר
לשבר.
ואתה איש יקר בעיצומו ממש!
חי אותו יום יום דקה דקה
ואולי אולי כל מה שאתה רוצה וצריך עכשיו זו פשוט יציבות.
ביטחון.
ודאות.
משהו חזק, מכיל,
כתף לבכות עליה ולדעת שהכל בסדר
מישהו להישען *אתה עליו*
ולא אתה להיות תמיד החזק והיכול והסוחב.
אני מאמינה שחלק מאוד מאוד גדול ממה שתיארת הוא לאו דווקא דמות גברית שמתארת חלק מהנטייה,
אלא מה שזה מייצג ומסמל -
את הביטחון, החוזק, היציבות, ההכלה והמקום החזק הזה והיציב שאתה כה זקוק לו כרגע עם כל מה שאתה עובר!!!
העניין הוא שאתה חווה כרגע את כל הקושי העצום הזה בכמה רבדים.
גם בגוף
גם בנפש
גם ברגש
וגם במחשבה.
אז בפן של המחשבות - אם נבודד אותו רגע -
אותן מחשבות של "אולי אני בעצם לא יכול להסתפק לעולם באשתי" "אולי אני בעצם אבוד", "אולי אאני בעצם חייב חייב לחיות עם גבר במלוא מובן המילה" - כל אלו הן מחשבות שיכולות בהחלט להיות מושפעות מהמצב הנפשי, הגופני והרגשי שעובר עליך.
כלומר - עצם החרדה/הפחדים/המצב הנפשי הלא פשוט כרגע יכול להוביל למחשבות הללו בצורה יותר גדולה ובתדירות יותר גדולה.
ומה שהן גורמות לך זה בילבול עצום.
לא מספיק כל מה שאתה עובר, הן מוסיפות לך את הבילבול העצום הזה.
אז חשוב מאוד לנסות לעשות הפרדה.
לחכות לזמנים שפויים ובריאים ורוגעים ואז לבחון אותן (כמו שכבר עשית והגעת למסקנה חד משמעית שאת אשתך היקרה אתה *בחרת* בלב שלם, במלוא מובן המילה של בחירה,
עם ידע נוכח ועוצמתי שזה באמת באמת מה שטוב לך ונכון לך ובזה אתה בוחר,
עם החלטה ברורה שאותה אתה לא מוכן לאבד לעולם, ובה אתה בוחר כל יום מחדש ובה אתה רוצה באמת באמת.
ושהיא-היא יכולה להעניק ולספק לך את האושר שלך, בכל המובנים והרבדים.
ואף הרגשת זאת בצורה עוצמתית הרבה מאוד פעמים, כן, גם ברגעים של קושי.
וגם עכשיו, האישה המדהימה הזו שלך תומכת, מחזקת, מלטפת, שם בשבילך - וזה המון המון המון.
רק שבגלל כל מה שתיארתי למעלה, וכל מה שאתה עובר אתה זקוק *לעוד יציבות, לעוד ביטחון, לעוד הכלה, לעוד חוזק*
הייתי אולי מציעה לך לנסות לקבל את העוד הזה בחיבוק חזק חזק מאבא?
מאח?
מדמות רבנית שמשדרת לך חוזק וביטחון?
זה ממש לא קשור לדעתי להיבט המיני כרגע (לפחות לא רק, אמרתי לך שאני לא מתייחסת לעצם הנטייה של גם וגם, אלא למה שנשמע שנובע מכל הקשיים הללו והצורך הבסיסי שהם מסמלים),
זה לא שאם תהיה בצורה מינית עם גבר תפסיק להרגיש את כל הקשיים הללו,
ממש ממש לא.
אתה תמשיך להרגיש אותם,
וגם קשיים נוספים בדמות לאבד את אשתך היקרה חלילה וכל מה שבניתם וכו'.
*וזה* יכול באמת לשבור אותך חלילה.
אתה צריך עכשיו הרבה הרבה כוח.
למצוא את תעצומת הנפש שקיימות בך כל יום מחדש
לבקש מהקב"ה הרחום והחנון כוח וישועה שלמה
לנסות לקבל מאבא
מאח
מרב
מאשתך היקרה
אולי גם מדמות מקצועית שתעזור לך (לפי מה שתיארת שקרה לך זה יכול להיות סוג של התקף חרדה שעברת, ובמצב כזה הייתי ממליצה דווקא ללכת לפסיכולוג שיעזור להתמודד עם כל הקושי, הטראומות, האובדן, החרדות והתקפי החרדה.
מה שלי מאוד עזר אחרי הפטירה של אבי ז"ל. סיפרתי לך שגם לי היו התקפי חרדה בעיקר בלילה וכל הטראומה הזו שהנפש עוברת חייבת לקבל מקום וריפוי וכלים דרך איש מקצוע, זה שבר בל יתואר. בל יתואר.
רק אתמול הלכנו אחותי ואני לבקר את אמא שתחיה, והחוסר שוס היה כל כך מורגש, והדמעות עלו, והחיבוק שהיינו בתוכו היא, אמא ואני היה כל כך חזק, כמו אומר - אני רוצה להישאר כאן עוד ועוד. להיות שוב "הילדה הקטנה", שעטופה, שאין לה דאגות, שאמא דואגת לה, עוטפת אותה, דואגת שלא יקרה לה כלום. פשוט מחצתי אותה! מחצתי את אמא שלי, ובד בבד כ"כ התגעגעתי לאבא שלי, ולחיבוק החזק והבטוח שלו... אני כ"כ כ"כ מבינה אותך ובוכה יחד איתך
אוף, זה קשה קשה קשה!!! וכואב כואב כואב
ושורף את הגוף ואת הנשמה!!!)
אז לקבל כמה שיותר כוחות
מתוך עצמך פנימה
וגם מבחוץ
ולנסות להפריד את המחשבות הללו שמטרידות אותך ומשגעות ומבלבלות אותך - זה טבעי מאוד שגבר ירגיש צורך בתמיכה וחוזק וביטחון גם מגבר, במיוחד במיוחד בעיתות משבר, אין בזה כל רע.
רק שבגלל כל מה שעברת וכל ההסיטוריה והפחדים והבילבול וכו' -אז כל חיבוק כזה יכול להתפרש במחשבות המבלבלות האלה כאילו אתה לא בסדר ואשמה וכו', בעוד שלגבר סטרייט המחשבות הללו בכלל לא היו מגיעות לכתחילה...
כן! גבר צריך לפעמים חיבוק ותמיכה מגבר!
ואישה צריכה חלפעמים חיבוק ותמיכה מאישה!
ויש כמה וכמה סוגים של ניחום ותמיכה,
ובעיתות משבר אולי אנחנו צריכים את כולם בבת אחת כי חלק לא שהוא לא טוב, אלא שהוא לא מספיק בזמן כה קשה.
*אשתך היקרה *כן* תומכת בך ומהווה עבורך אי עצום של שקט, תמיכה, רוגע, אהבה, קבלה, הכלה*
זה נשאר ויציב וקיים!
רק כנראה שעם כל מה שאתה עובר אתה צריך כרגע עוד,
גם בפן המקצועי אם זה אכן התקף חרדה,
וגם להתחזק ולהיות מלוכדים כל המשפחה - אבא ואחים ולהיות בתוך החיבוק והחיזוק אחד של השני ברגעי משבר משפחתי שכזה
וגם מרב שאתה סומך עליו
וכמובן כמובן הקב"ה
ואתה עצמך!
בהצלחה רבה רבה רבה
בשורות טובות ישועות ונחמות