בדיקת זרע עזרה בבקשהליאל 24
היי הנות
אנחנו מנסים להכנס להריון כבר 10 חודשים כמעט ואנחנו רוצים לעשות בדיקת זרע ורציתי לדעת איך הולך הפרוצדורה מבחינת ההלכה?
אתן מכירות רב שמקל באישור?
אומנם אנחנו מנסים פחות משנה אבל אני עשיתי כמעט את כל הבדיקות שאפשר(חוץ מצילום רחם) וכולן יצאו תקינות כולל מעקב זקיקים וביוץ
אני בת 24 ובעלי בן 28
לפי כל מה שבדקנו הרופאת נשים שלי חושבת שהבעיה היא לא בהפריה אלא שאחרי ההפריה זה נופל כי לדעתה קיימת אפשרות גבוה שהזרע חלש וזאת הסיבה לעיכוב בכניסה להריון
יש משהי שעשתה את זה ויכולה לספר לי על החויה מול הרבנים?
תודה ❤
תתקשרי למכון פועה הם ידריכו אותכםבתי 123
יקרה ממליצה ממשבימבה אדומה
לפנות למכון םועה מסבירים בנעימות על הההההכככככלללל

בהצלחה רבה ובשורות טובות
רבנים מאשרים לפני שנה של נסיונות?!ליאל 24
אני חושבת ששם כדאי לקבל את ההדרכה המלאהבימבה אדומה
להכל גם מבחינה פרקטית, גם הלכתית, וגם רוחנית... ובכללי מציעה לנסות לקבל את ההדרכה... הרי גם רופאים מתחת לגיל 35 לא ממליצים לעשות בדיקות... לא סתם... כי זה כנראה תקין... והלחץ עצמו לא מוסיף...

בהצלחה
תזרקו את הרופאה עם השערותיה חסרות הביסוס והחוסר אחריות שלהמיואשת******
לומר לכם בכלל כזה דבר.
מאיפה היא מביאה את זה?? למה סתם להכניס ראש בריא למיטה חולה? למה לגרום לגבר להרגיש דפוק ולאשתו להרגיש רע בקשר אליו ? ולשלוח לבדיקת זרע? למה??
היא צריכה לומר לכם את האמת אתם זוג צעיר ובריא תחזרו הביתה למיטה ותפסיקו את כל הבדיקות המיותרות האלו, 99 אחוז שהסיבה האמיתית היא שמרב לחץ לא נכנסתם להריון עד כה וזהו.
עד שנה של נסיונות לא היי צריכים לשלוח אותך לשום בדיקה.
פשוט חבל וכל כך מיותר מה שאת עושה לא רק מיותר אלא הורס ממש. אתם יורים לעצמכם ברגל עם כל הבדיקות האלו.
תפסיקי הכל לכמה חודשים ותרגיעי את הלחץ המאד מאד מאד מאד מיותר. לרופאה אין שום דבר להתבסס עליו באמירה שלה. זה פשוט שטויות במיץ.
כל מילהDoughnut

אני כל כך מבולבלת כיליאל 24
יש צד בי שיודע שאת צודקת שאני לא צריכה לעשות עוד בדיקות ולחץ מצב שני זה כבר 10 חודשים?! זה לא הרבה זמן? אני מבינה שעד שנה זה לא נחשב בעיה אבל אם עבר 10 חודש זה לא אומר שמשהו לא תקין? יכול להיות שזה לוקח כל כך הרבה זמן והכל תקין?!
פשוט שני חברות שהתחילו לנסות איתי אחת כבר ילדה ובשניה נכנסה לתשיעי
זה מערער וגורם לחשוב...
אני ביחסית בסדר מבחינה נפשית בכל החודש
רק ביום שאני מקבלת מחזור אז אני בוכה ועצובה אבל זה עובר לי ואני ממשיכה הלאה
בעיקרון קבעתי תור לעוד חודשיים לרופא פריון (שזה יהיה בדיוק שנה לנסיות)
שוקלת אם לעזוב את כל הבדיקות עד אז
תודה על האכפתיותת זה כל כך עוזר לי לשמוע ממך 🙏
אני מכירה 5 נשים במשפחה הגרעינית שלי שנכנסו להריון בשנהמיואשת******
עד שנה וחודשיים.
כן כן. במשפחה שלי ושל בעלי. לא כאלו משפחות גדולות בכלל, ואני מכירה חמש.
אז שנה זה נורמלי.
הענין הוא שלחץ ממש משפיע לרעה. ואת כבר הלכת ועשית צילום רחם ומעקב זקיקים עוד לפני העשר חודשים האלו. כלומר כבר משמונה חודשים את מתעסקת בבדיקות. אז אני אומרת לך בפה מלא שאת החודשיים האלו וכנראה גם את זה שלפניהם - תזרקי לפח. הם לא נחשבים בספירה.
יש לך עוד ארבע חודשים לנסות בלי כלום, והכוונה כלום. לא בדיקות ולא מעקב ולא מחשבות כלשהן. אחר כך אם לא, אז תלכו לרופא פוריות.
באמת מה שהרופאה אמרה לך הוא הזוי, אני בוגרת טיפולי פוריות לרוב לצערי ואין שום דרך בעולם מלבד תהליך הפריה בשביל לדעת אם מתרחשת הפריה ואיפה הבעיה אם לא. הספקולציות המוזרות של הרופאה ממש לא מקצועיות ומלחיצות ללא שום בסיס וסיבה לכלום.
יש כאלו שנכנסות להריון בלילה של החתונה ויש כאלו שאחרי שנה, ו... כל אלו שאני מכירה שנכנסו להריון אחרי שנה ילדו את השני תוך שנה מהראשון 😅, כנראה היו בטוחות כל כך שיקח שוב שנה שלא לקחו מניעה ו.... הפתעה! אז ראי, הוזהרת מראש 😁
חוץ מזה שאני הכי מסכימה איתך בעולם. אני חייבת לומרבתי 123
שהיום הרופאים לא עומדים בלחץ לא של הנשים ולא של המערכת
רוב הנשים יודעות שאין סיבה רפואית ללכת אחרי שנה בודדת של נסיונות במיוחד בגיל צעיר ובכל זאת הן מגיעות לרופאה לבדיקות והיא מבחינתה גם לא מעוניינת לעמוד מולה ולומר לה לקחת נשימה ולחכות וגם אין לה מערכת שעומדת מאחוריה להיפך אם היא לא תשלח את האישה לכל הבדיקות היא חשופה לתביעות.
זה ממש עצובמיואשת******
לדעתי רופאי נשים צריכים לשלוח לרופא פוריות ולא לומר כלום. רופא פוריות עומד יפה מאד בלחץ ומנפנף כי יש כללים מאד ברורים למי מותר לתת את הבדיקות.
יש לדברים האלו מחיר נפשי. ואם הרופאה לא עומדת בלחץ לפחות שלא תגיד משפט כמו- הזרע שלו חלש. הלו? זה כאלו שטויות! אין לה על מה לבסס כזה דבר בשום צורה ואופן והופס היא עלולה להרוס שלום בית של זוג צעיר שעוד לא נשוי שנה סתם. אוף , רק על זה מגיע לה תביעה רפואית. רק על גוף מותר לתבוע? ומה עם הרס הנפש?
שוב חותמת על כל מילה. חושבת כמוך התלבטתי איך לכתובאנונימיות
הוצאת לי את המילים מהפה.
אין עלייך
וואי אהובה, גם אני חשבתי ככה! שפשוט נחכה שתעבור שנה ונתקדםחצי שני
ואם לא קרה עד עכשיו-מה הסיכוי ששלושת החודשים הבאים ישנו משהו?????
ואז שני הפסים היפים הגיעו ב"ה 🤗
אני נכנסתי להריון ראשון תשעה חודשים מהחתונה, זה לא אומר כלוםבאהבה 3>
לפעמים כשמשחררים הכל קורה.
בשורות טובות בקרוב בעז"ה
אני קצת חולקת עליך עם הנחרצות הזוהריון_ראשון
אם הם לחוצים על ההריון אין סיבה לחכות שנה ורק אז להתחיל בבירורים איפה יכולה להיות הבעיה.
ככל הנראה הם אלו שהתחילו את כל הבירורים כי אף רופא מעצמו לא יזום כזה דבר, אם זה חשוב ולחוץ להם ובצד שלה לכאורה בדקו הכל ותקין, אז אין סיבה שלא לבדוק את הצד שלו.
שוב, זו דעתי כי נשמע שהם לחוצים על ההריון אחרת לא היו מתחילים כ"כ מהר לעשות את כל הבדיקות.
זהו, שיש סיבה לחכות שנה.מיואשת******
את יכולה לחלוק עלי, אבל זו הדעה הרפואית למרות שאפשר לחלוק גם עליה .
זה שלחוצים להריון זה מובן, המחשבה שבגלל זה צריך לעשות בדיקות ושזה מה שיעזור היא זו ששגויה.
רב הזוגות נכנסים להריון תוך שנה באופן טבעי.
בדיקות זה גורם לחץ איום. לחץ בפני עצמו מעכב כניסה להריון. יצא שכרו בהפסדו.
בדיקת זרע בכלל היא בדיקה שיש לה השלכות נפשיות וזוגיות לעיתים לא פשוטות בכלל. פשוט ראש בריא למיטה חולה פשוטו כמשמעו.
זה רע. ממש ממש רע לעשות בדיקות כשיש זוג צעיר ונורמלי לפני שנה של נסיונות. לרב לא רק שזה לא מועיל, זה מזיק.
אז כן. אני נחרצת מאד. בתור אחת שעברה את הבדיקות האלו ויודעת מה המחירים שלהן, ויודעת ששנה זה זמן נורמלי לגמרי והיום אפילו יש רופאים שאומרים שנה וחצי, אז באמת באמת באמת שזה לא טוב לעשות את זה.
אגב את יכולה לראות רק היום שהמלצתי למישהי בת 35.5 כן ללכת לבדיקות אפילו שיש לה ילדים ואפילו שלא עברה שנה, באמת שיש הנחיות לדברים האלו והם מבוססים על ידע רפואי. זה לא שאני סתם נחרצת או נגד משהו באופן גורף.
הממ..באפיק
לדעתי זה בסדר לגשת לבדיקות כל עוד הן נעשות ממקום של נחת וקריאה נכונה של המציאות.
אני לא נכנסת לאילו בדיקות, אבל באופן כללי, אני חושבת שלגשש מעט ולעשות את הבדיקות "הרגילות" זה בסדר,
אם זה מעניק ביטחון לזוג שנבדק, ושוב, אם ניגשים לבדיקות האלו מתוך מקום שמבין שדברים לוקחים זמן וזה בסדר.

מנסיוני האישי, אנחנו מנסים תקופה לא ארוכה,
כשסיפרתי את זה לרופאה (והדגשתי שאני יודעת שאנחנו לא מספיק זמן בתהליך) היא אמרה שאפשר לעשות בדיקות כלליות כמו פרופיל הורמונלי וא"ס.
לא מלחץ, אלא ממקום שישרה בי ביטחון.

אז שוב, לגשת לרופא פריון אחרי 10 חודשים זה באמת קצת מוקדם,
אבל אם יש בדיקה כללית שעשויה להרגיע, אז למה לא?

בהצלחה ליאל יקרה ❤
אמרו לפני, קחי את הדברים בנחת, בפרופורציה נכונה (עם כמה שקשה, מבינה אותך יקירה..)
תאמיני שהקב"ה מכוון אותך לטוב ביותר עבורך.
זה בדיוק שני הדעות שרצות לי בראשליאל 24
וקשה לדעת מה לעשות
אני יודעת שהדבר הנכון לעשות זה לחכות ולנשום
ודרך אגב הרופאה אמרה לי אחרי חצי שנה של נסיונות לעשות בדיקת זרע
הסיבה העיקרית שאני לא רוצה לעשות את הבדיקה כי אני לא רוצה להכניס את בעלי לסיפור הוא לא מודעמלזה שהיא בקשה בדיקת זרע
הוא חושב שיש מצב שהבעיה אצלו כי בכל זאת זה לוקח כבר 10 חודש
והוא כל כך מדהים שאני לא רוצה להעביר אותו את זה אם אפשר אחרת
אני רוצה להיות חזקה ולחכות
אבל אני רוצה גם ילד חח
אולי חוו"ד של רופא אחר תעזור ותרגיע?באפיק
אז שוב, תחליפי רופאהמיואשת******
באמת באמת מכל הלב. רופאה שאומרת אחרי חצי שנה ללכת לבדיקת זרע.... לא רוצה לומר את דעתי. פשוט תחליפי רופאה וזהו. תחכי לרופא פריון שכבר מילא קבעת אליו תור ותשמעי את דעתו.
בכל מקרה חבל שבעלך חשוב שהבעיה אצלו כי לוקח ״כבר״ עשר חודשים, כי יש המון זוגות שנקלטים אחרי זמן כזה או יותר בלי שום בעיה. חבל שאתם כבר במחשבות על בעיות שיש סיכוי טוב שלא קיימות.
תהנו מהזמן שלכם בינתיים. מכל הלב, ממש חבל על הסרטים המאד מיותרים שאתם אוכלים.
מצטרפת ומוסיפה:ציפיה.
גם אם הייתם יחד בדיוק בזמן הנכון ביחס לביוץ, וגם אם הכל בסדר אצלכם (ובעזה הכל בסדר), יש סיכוי של משהו כמו 20% להכנס להיריון.
כלומר, אתם יכולים לעשות הכל "כמו שצריך" ושזה עדיין ייקח זמן, פשוט כי הסיכויים להכנס להיריון בכל ניסיון הם לא כאלה גבוהים.
לכן עשרה חודשים זה לא הרבה זמן. במיוחד לא אצל לא מעט זוגות שאפשר להכניח שהם לא יודעעם מספיק ומפספסים פה ושם את הביוץ.
בא לי להיות ככה חזקה חחליאל 24
ואני אנסה לקחת את זה על עצמי
לעזוב הכל
ויהיה בסדר בע"ה
ואשתף אותכן בחדשות משמחות
תודה על העזרה
המילים שלך עזרו לי להתפקס
תודה שה' ישלח לך את כל שעל ליבך לטובה ❤
❤️❤️❤️מיואשת******
בעה שתזכי מהר בקלות שמחה והרבה הרבה בריאות. ❤️
כבר אחרי חצי שנה הלכת לרופאה? למה??אנונימיות
את חייבת להירגע למרות הרצון. לנשום עמוק ולתת לטבע הזדמנות
למה לדבר על בעיה?אל הר המוריה
אני מסכימה עם מיואשת שאין מה להלחץ ולחכות עוד, אבל אם כבר עושים בדיקות, בדיקת זרע היא חובה.
לא עושים טיפול לאישה בלי לעשות בדיקת זרע, גם אם נמצאו ממצאים אצל האישה, כי אף פעם אי אפשר לדעת, ואן טעם להעמיס הורמונים סתם.

אני לא חושבת שצריך לעשות מזה את הסרט שעושים, אם אישה עוברת בדיקות, גם הגבר, וזה לא מוריד לו כלום מהגבריות, זה הכל בראש..
הרי בסוף כל הטיפול הוא על האישה, הגבר רק מביא את הזרע, ובמקסימום משביחים אותו, הוא לא לןקח את כל ההורמונים.
מה קרה? למה הוא לא יכול לתת את חלקו בהכי גבריות וג'נטלמניות שיש?
אני חושבת שאנחנו כחברה גורמים לגבר בלי שום הגיון להרגיש לא גברי.
ושוב, מדברת רק מנסיון. לא פגע בגבריות של בעלי בשום דבר. הפוך, הוא היה שותף מלא. (חוץ מעניין הכסף, הוא היה בצבא, אז נאלצנו לשלם על כל הצד של הזרע טבין ותקילין, אבל זה כבר לא אשמתו בכלל..)
מסכימה לגמריציפיה.
לדעתי, לפני שמתחילים בדיקות פולשניות אצל האישה, צריך שהגבר יעבור בדיקת זרע.
ואגב, הסיכוי שהבעיה - אם אכן יש כזאת- אצל הגבר שווה לסיכוי שהיא אצל האישה.
40% אישה, 40% גבר, 20% לא מוסבר.
הכל נכון אבל לפני שעוברת שנה אין סיבה לבדוק אף אחדתמיואשת******
לא גבר ולא אשה. פשוט מיותר ומכניס ללחצים סתם.
למה לדבר על בעיה כשאין בעיה? אין בעית פוריות!
חבל על הכוחות שלהם לבדוק סתםהרפו ודעו..
נכון יכול להיות שבסוף הם יגלו שזה לא סתם.רוב הסיכויים שזה מיותר.. עד שנה זה מאוד הגיוני עדיין לא להקלט
לא סתם ההנחיה היא עד שנה לנסות לבד ואם לא אז לפנות לבירור
אנחנו נכנסנו להריון כמעט שנה אחרי החתונה
אין כמוך... מלים כדורבנותדובדובה
ואולי היא כן יודעת משהו, הרופאה?סופי123
ואולי כן יש בעית זרע? (למה למען השם זה צריך להוריד את הערך של הגבר בעיני מישהו?! מה אנחנו חתולים גזעיים להרבעה?)
אפשר לדחות הכל לשנה ולדעתי האישית גם שנתיים בגיל 24, אבל אם היא כבר עשתה את כל הבדיקות רק הגיוני שהצעד הבא הוא בדיקת זרע.
למה? אולי הצעד הבא זה בדיקת אקו לב?מיואשת******
אה , אין לו בעית לב?
אז לא הגיוני לעשות בדיקה סתם נכון?
למה לעשות בדיקת זרע כשאין בעיה נראית לעין זה כן הגיוני?
כאשר לא מוגדרת שום בעית פוריות אין שום הצדקה לעשות בדיקות פוריות. וזהו.
ואין לך מושג כמה פניות אני מקבלת ושומעת מנשים שהבדיקות זרע הזו לערבב להן את הזוגיות (בלי קשר לתוצאה בכלל) וגם פה היתה מישהי כזו שפתחה על זה יותר משרשור אחד פעם.
אז לא, עם כל הכבוד לרופאת נשים, אם אף רופא פוריות לא מפנה לבדיקות כאלו לפני שעוברת שנה, אז היא לא יודעת כלום בנושא הזה וחבל שהיא מפנה.
סתם מענין אותי, אם זה לא לענין - אל תעננה לי.חלונות
למה בדיקת זרע היא ככ רכישה לזוגיות?
קראתי בעוד מקומות, והבנתי שזה ככה.
למה?
אישה שמגלה שיש לה רזרבה שחלתית נמוכה/אי יכולת להחזיק הריון/ בעיות קריטיות/ הורמונליות. - זה לא עושה בלאגן, זה רק עצוב...
זה גם בגלל שאנחנו הנשים יכולות הכל? שהכל קטן עלינו?🤗
זה לא תחרות מי יותר מסכןבימבה אדומה
וזה פגיעה בכוח הגברא... אפשר להבין... לאשה משהו אחד נפגע/חלש אז זה זה מקטין את הסיכוי שלה להילקט... אבל לגבר, הזרע זה כל תרומתו להריון=ילד.... זהו! אם אין את זה אין אבהות לכאורה...
ובעיקרון הקטע הפרקטי של הבאת זרע לבדיקה/הזרעה/ivf זה פרוצדורה מאוד לא כיפית בלשון המעטה גם לגבר ולגם לאשה... והיא מעורבבת עם הרגשות הקשים של הזרע הלא חזק (כל אחד ורמת החולשה של הזרע..)
תודה לך!חלונות
שילוב של דבריםמיואשת******

בדיקת זרע דורשת משהו שגברים דתיים לא מורגלים אליו. תלוי באיזה שיטה עושים את זה, אבל הרבה פעמים הלחץ מזה שהזרע הולך לבדיקה מכניס אותם ללחץ וגורם להם חוסר תפקוד. ואין שום דרך להוציא אם לא מתפקדים אם את מבינה...
אם זה קונדום רובם לא השתמשו בזה מעולם וכמה שזה פשוט זה מלחיץ ואם זה בשיטות אחרות אז בכלל
זה עוד לפני התוצאה.
אחרי התוצאה, לפעמים קורה אוצו דבר. גם אשה שיודעת שמשהו לא תקין אצלה מרגישה דפוק ממש. מנסיון. אבל זה לא תמיד משליך על התפקוד שלה במיטה כי היא לא מרגישה שמשהו מיני לא תקין בה אלא משהו נשי וזה הבדל משמעותי. וגם אם כן משפיע לה במיטה, היא יכולה לזייף עד שעובר לה.
אצל גבר למרות שלאיכות הזרע אין שום משמעות מבחינה מינית הם משליכים את
זה כן לכיוון וזה עלול להשפיע להם מאד על תפקוד וחוץ מזה שאם הבדיקה לא תקינה אז ברור שזה מדכא קצת וגם זה משפיע על תפקוד ואי אפשר לזייף תפקוד וברגע שנכשלים פעם אחת זה עלול לגרום מעגל שמזין את עצמו וסטרס ומה לא.
ממש לא אצל כולם ככה אבל ממש לא מופרך כשזה קורה. מה לעשות זה ממש רגיש.
תודה מאמי!חלונות
עזרת לי מאוד להבין!
תודה שככה פירטת, יש לי קרוב משפחה שמתמודד עם בעיה כזו ולא הצלחתי להבין את הקושי ככ...
שמחה שעזרתי מיואשת******
אני יכולה לשתף שעבורי ההליך הזו טראומטי לא פחות ..Pandi99
במיוחד אם הולכים לפי מכון פועה שמחמירים בעניין הזה של הוצאת זרע סתם
❤️❤️❤️ נכון. מבינה אותך מאדמיואשת******
בעיות זרע לא נראות לעין ככל הידוע לי.סופי123
אני לא מבינה איך את פוסלת בצורה ככ נחרצת חוות דעת של רופאה שאינך מכירה עבור אישה שאינך מכירה.
ממש בקלות.מיואשת******
אין להם בעיה. לא עברה שנה. אין שום דרך לרופאה כלשהי לדעת ש״היתה הפריה אבל הזרע חלש לכן זה לא השתרש״
מבחינה רפואית מדעית, אין לה דרך לדעת את זה בלי הפרית מבחנה במעבדה.
אז ממש בקלות אני פוסקת בלי להכיר אותה שהיא מדברת שטויות.
הם ביקשו את הבדיקות והלכו לבצע אותן.סופי123
הרופאה לא דרשה מהם לבצע את הבדיקות האלה. הם חזרו לרופאה עם תוצאות הבדיקות והיא הסבירה להם שהבדיקה הבאה היא בדיקת זרע. מה לא נכון בזה? ההסבר משונה ומתמיה, אני מסכימה איתך. אבל אם הזוג בוחר לעשות בירור ולא לחכות זו בחירה שלו. מניחה שאם היתה מישהי כותבת שהרופאה מסרבת לתת לה הפניות כי עוד לא עברה שנה והיא נורא לחוצה היו כותבים לה גם להחליף רופאה (גם לגיטימי, רופאים נותנים שירות בסופו של דבר)
וחבל על ההתייחסות הדמונית הזו לבדיקת זרע. ככל שהיחס יהיה ענייני יותר ככה יהיה קל יותר לזוגות שעוברים אותה. הגישה הזו של נו לא רק לא בדיקת זרע לדעתי לא מועילה לכל אותם זוגות שהסתכסכו על רקע בדיקת זרע וכו'
אז בגדולאור מאיר
הסכמתי ממש עם כל מילה שכתבת, וכבר חשבתי לעצמי למה רצת לעשות בדיקת זרע עם פחות משנה של ניסיונות?
למה הכנסת את בעלך לפחדים שלך? וממשש הזדהיתי עם מה שכתבת עד ש.. הגיעה בבדיקת זרע ויצאה לא תקינה. אני כל כך מודה לה' שעשיתי את הבדיקה והוא חסך לנו עוד כמה חודשים של ציפייה מורטת עצבים..
זה ענין של סטטיסטיקהמיואשת******

תמיד יהיו דברים שיצאו לא תקין

אבל אפשר הרי גם לפני החתונה לעשות את הבדיקות האלו

ואפשר אחרי חודש

וגם אז יחסכו מלא זמן ועוגמת נפש, לא?

אבל יש לזה מחיר, וכיון שלרוב הכל בסדר, מחכים את הזמן הסביר 

שיהיה לכם בהצלחה רבה ובשורות טובות בקרוב!

לכאורה, למה לא לבדוק אחרי החתונה ישר? (תאורטית כמובן)Pandi99
אני הייתי אולי שמחה לא לחיות בסרט ולצפות להריון ישר אחרי החתונה
כי אנחנו מאמיניםבימבה אדומה
שהקב"ה ברא את העולם שנפקדים בצורה הטבעית. וזה שיש קשיים וחוליים זה חלק מהייסורים שה' החליט שיהיו (לא נכנסת עכשיו ללמה יש ייסורים)
ובגלל שאנחנו מאמינים ובוטחים בריבש"ע שרוצה שנחייה בדרך הטבעית שברא... אז מאמינים וחיים בלי חשדנות על רגע שאולי אני נושא איזושהי בעיה

יש לי דוג מצום של יוכ. לכאורה אפשר שכל מי שצריך נוזלים ביוכ ישיגו לו שקית עירוי ואחות תשים לו לפני הצום... ואז אין בעיה גופנית, נכון? אז למה לא נוהגים כך וזהו? למה יש דבר כזה שתיה לשיעורים? כי אנחנו צריכים לחיות את החיים הטבעיים והטבע זה לקבל נוזלים דרך שתיה (לגימה)... והטבע של ההיפקדות היא ע"י המעשה הקדוש והגבוה של הזוג... נכון שלצערנו לפעמים אנחנו נאלצים להיעזר בחוכמה הגדולה שה' הביא דרך הטכנולוגיה וכו' להמון דברים... ב"ה שזה קיים... אבל צריך לחיות ולרצות את הטבע שה' החליט כך להנהיג את העולם...
והיית רוצה לעשות כל שבוע בדיקת דם לוודא שאין לך חלילה מדדים לא תקינים? אפילו בלי הטרחה של ללכת לקופה להידקר... היית רוצה בדיקה כזו? יכול למנוע מהמון אנשים כל מיני עוגמות נפש...

ומדברת מנסיון רב... חיבוק על הכל
וואו, אהבתי ממש את מה שכתבת! תודה 😘אולי בקרוב
מאותה סיבה שלא עושים קולונוסקופיה מגיל 12 ;)מיואשת******

כי יש לבדיקה הזו מחיר. משום מה בנות מתייחסות פה שאני אומרת שיש לבדיקה הזו מחיר נפשי כאילו אני המצאתי את זה וזה באחריותי אם יש לזה מחיר נפשי... מה לעשות, לא ממש קשור אלי זו המציאות. יעידו מאות ואלפי זוגות. זו בדיקה לא פשוטה לאף זוג ועוד יותר לזוג דתי. (וגם צילום רחם ומעקב זקיקים זה פיכס וקשה. ואין שום סיבה נורמלית לעשות אותם לפני שיש סיבה)

אז יש מחיר

ויש סטטיסטיקה.

כמו שעושים קולונוסקופיה בגילאים שבהם ידוע שנפוץ סרטן מעי גס ל"ע , ולא מכל גיל (והרי יש אחוז מסוים שזה קורה להם לפני גיל 50)

אז ככה עושים בדיקת זרע וצילום רחם וכל שאר הכיף הזה , אחרי שנה של נסיונות (ובמדינות מסוימות בעולם שנתיים) כי אז יש סיבה לחשוב שיש משהו.

יש אין ספור מקרים שלפי הרפואה לא היה סיכויבתי 123
ובכל זאת נולדו ילדים
כל הבדיקות האלו לא תמיד מנבאות בודאות מה יהיה יכולות להיות בעיות זמניות גם אצל גבר וגם אצל אישה
סטטיסטית רוב הזוגות הבריאים כ95 אחוז יצליחו להפקד תוך שנה. סבירות גבוהה שאם היית בודקת את ה95 אחוז האלו היית מוצאת הרבה בעיות
שלא תביני לא נכוןאור מאיר
קראתי את ההודעה וכל כך הזדהיתי! אמרתי לבעלי שחבל שנכנסו סתם לסרט וצריך להרפות.. אבל אני אומרת, שאם מישהי כבר בסרט הזה, וזה כל כך קשה לצאת ממנו! ולא יעזור מה.. כל חודש אתה מחכה ומצפנ ומחפש סימנים.. אולי אז שווה לעשות כדי להוריד את המתח, לקבל את התוצאות, לדעת שהכל תקין ואז להמשיך בנחת..
מבינה מה את אומרתמיואשת******
אבל את יודעת, יש פה בן זוג... כל אשה מכירה את בעלה ויודעת כמה זה בסדר להעביר אותו כזה דבר רק בשביל ״להיות רגועים״ (וגם הלכתית...)
אז אני העליתי את דעתי והסברתי את ההשלכות, ובסופו של יום זה באמת בחירה אישית. צודקת❤️
קיבלתי.. צודקת!אור מאיר
מעריכה מאוד את התשובות שלך..!
💕🌹מיואשת******אחרונה
תראי, אחרי שנה הולכים להיבדק כי יש בעיות, ולמי שיש ימצאו אותאולי בקרוב
אבל למי שאין, בדרך הטבע תוך שנה, לפעמים קצת יותר זה מגיע.. אז אין טעם בד"כ לעשות לפני הרי הרוב הם במצב תקין ואין להם בעיות.. אז יש הנחיה, יש כלל ויש יוצאים מהכלל.. בהצלחה לכולנו!
מנסיוןאל הר המוריה
ממליצה לחפש רב שמקל בעניין, שלא כמכון פועה, שאומר שמוציאים באיזה דרך שיוצא.
לא תמיד אפשרי ומסתדר בדרך של מכון פועה ויכול לגרום לבלאגן..
חוץ מזה, כדאי לדעת אם תצטרכו בהמשך- להזרעה לוקחים משגיחה, לא באמת יודעת למה כי אלף פעמים וידאו אצלי שזה הת.ז הנכונה, אבל ליתר בטחון..

זה נראה הר, אבל זה לא כזה מסובך.. בהצלחה ❤❤
בקשר למשגיחים הם משגיחים גם במעבדה עצמהבתי 123
ויש להם פרוטוקול שונה משל המעבדה למשל שלא מבצעים לכמה זוגות יחד באותו זמן וכו
ולדעתי בלי קשר להלכה שווה לקחת משגיח
מסכימה איתך. משגיחים כבר מנעו טעויות בארץמיואשת******
אמנם נדיר אבל קורה. מה שנקרא טעות אנוש.
כשיש עוד מישהו מפקח זה מרגיע
אני יודעת, לכן לקחתי כי אין מצב שזה לא יהיה שלי..אל הר המוריה
ותביני ששילמתי גם על ההשבחה עצמה, אבל עדיין מוזר לי שיכול לקרות טעות כי הם באמת שאלו אלף פעם, וגם נכנסנו למעבדה לראות חלק מהזמן..
מנצלשת לשאלה על בדיקת זרעPandi99
אנחנו השתמשנו בקונדום ההלכתי לפי הוראת מכון פועה
הרופא אמר שאולי הקונדום הרס את איכות הזרע ולכן התנועתיות שלו לא טובה
הגיוני?
הרופא לא מבין...בימבה אדומה
זה קונדום מיוחד סטרילי לגמרי שאין בו שום חומר שהורס! וכל המעבדות שבודקות זרע יגידו לך את זה!!
אז כנראה התנועתיות באמת 0 🙃😒Pandi99
חיבוק יקרהבימבה אדומה
יש המון המלצות באינטרנט.
ללבוש תחתונים רםוייםץלא להחזיק את הפלא בכיס
להימנע מלהיכנס לאמבטיה /ג'קוזי חם
רכיבה על אופניים
לעשות ריצות מדי פעם
קיו 10
התכוונת להימנע מאופניים כן?מיואשת******
אוי ואבוי. בעלי נוסע באופניים כל היום. זו המלצה מוכחת??Pandi99
אני לא מבינה בבעיות זרע כל כך ❤️ קראתי על ההמלצה הזומיואשת******
פניתם לאורולוג מומחה לפריון הגבר?בימבה אדומה
אולי כדאי שבעלך (הוא ולא את) ישמע ממנו את ההמלצות...
כן היה אצל אורולוגPandi99
אמר לו שנראה לו שהקונדום הזה הוא הבעייתי.. לא יודעת כבר מה לומר
התייאשתי קצת
ה יעזור
אפשר לשאול אצל מי?בימבה אדומה
במחשבה שניה. לא חושבת שהוא מומחה לפריוןPandi99
אשמח לשמות של כאלה. אפשר גם באישי
יש 4 מומחים לפריון הגבר בארץבימבה אדומה
גיל רביב
יגאל מדג'ר
שי שפי
ועוד אחד ששכחתי את שמו. ויש מצב שיש רק שלושה? 🤔 כבר לוזוכרת... תבדקי בגוגל בכל מקרה. דברים מתחדשים עם הזמן...
אז לא אצלם. תודה תודה!!!Pandi99
בהצלחה רבה!!בימבה אדומה
הייתם אצל אחד מהם?Pandi99
נמשיך בפרטיבימבה אדומה
שלומי ברק.מיואשת******
חושבת שגם ד"ר איתי גתאולי בקרוב
השאלה אם זה באמת עוזרPandi99
מודה שזלזלתי קצת בהנחיות לא רשמיות כאלו
תראיבימבה אדומה
העניין שהחום מפריע לזרע... כל מה שכתבתי קשור לחום.
והריצה זה כדי להזרים דם יותר טוב וגם מועיל לפעילות ההורמונלית
ואי ממש תודה על המידעPandi99
תלוי, אם היה חור בטעותאל הר המוריה
או שאיכשהו לא השתמשתם נכון אז הוא צודק.
אבל בגדול לא אמור להיות בעיה כי קונדום הלכתי הוא בלי קוטלי זרע כמו קונדום רגיל.
היה חור כי מכון פועה אומרים לחורר......Pandi99
זה לא בא ככה? כבר שכחתי.. עברו שנים..אל הר המוריה
אבל אולי החור היה גדול מידי או נקרע בנוסף..
לא. מבקשים לדקור עם מחט סטריליPandi99
לא משנה גם אם נקרעבימבה אדומה
זה בתוך כוסית סטרילית... לא בגלל זה תיפגע התנועתיות... מקס' בנפח הדגימה
זה נשמעYaelL

כאילו היתה כאן אי הבנה, לא הגיוני שהרופאה אמרה שהבעיה לא בהפריה ולכן צריך לעשות בדיקת זרע.. יש משהו לא הגיוני במשפט הזה. הזרע אחראי על ההפריה, אם ההפריה תקינה הזרע חייב להיות תקין. אם הבעיה אחרי ההפריה זה לא קשור לזרע. חוץ מזה לא צריך כל כך להילחץ מבדיקת זרע, זה חלק בלתי נפרד מהבירור. אסור להתחיל טיפול בלי בדיקת זרע. זה שאפשר לחכות לסיים שנה ואף יותר, זה בוודאי, אבל לא על זה הדיון כי הרי כאן כנראה שהזוג פנה לרופאה ולא היא מצאה אותם והודיעה להם שהם חייבים לעשות בירור. אם ביקשו לעשות בדיקות, אז כן זה כולל בדיקת זרע. 

זה שיש גברים שיש להם קושי עם הבדיקה זה מובן, אבל לא סיבה לא לבצע אותה. רב שמקל בזה הוא הרב יובל שרלו.

זה לא נכון לכל המקרים יש המון מקרים שיש הפריה אבל בגלל איכותבתי 123
הזרע ההריון לא ממשיך להתפתח. בעיקר בעיות מורפולוגיה
תגובה שפויה ומדויקת.סופי123
עובדת במעבדה לפריון הגברבדיקה.
היי,
התחברתי לכאן רק כי הנושא נגע לי ורוצה לומר מספר דברים.
א. זה נכון מאד שההוראה הרפואית היא לנסות לפחות שנה לפני שפונים לבדיקות. אוסיף שיש ארצות שלפני 5 שנים לא בודקים.
ב. זו בדיקה רגישה במיוחד לאור העובדה שאנחנו אנשים דתיים ויש לה הוראות מיוחדות שמרגישות שהתערבו לנו מדאי..צריך להמנע מקיום יחסים מספר ימים (לא ארוך מידי כמו בנידה), ולהגיע עם הדגימה עד שעה מזמן הנתינה. ההנחיות האלו עלולות ליצור לחץ שעלול להשפיע. בנוסף רב המעבדות עובדות בשעות הבוקר כך שזה מוסיף (יש מעבדות פרטיות מיוחדות גם בערב בתשלום גבוה)
ד. חשוב לדעת (!), הרבה מאד פעמים הבדיקה יוצאת כביכול נמוכה. לא בהכרח שיש בעיה אמיתית.
ה. באיסוף מגוף האישה המון פעמים ההנחיות חשובות מאד. הזמן משמעותי יותר וחשוב לשמור בחום גוף. (בקר התאים מתים-במיוחד בחורף). ולא צריך הרבה חומר. לא להשתמש בחומרי סיכה, יש בהם קוטלי זרע.
ה. לגבי קונדום, מתייחסים לתוצאות בבדיקה כזו ממש כמו בדיקה שניתנה ישר לכוסית. שימוש רק בקונדום הלכתי. באחרים יש קוטלי זרע.
חשוב שהחור לא יהיה גדול מדאי וחשוב לסגור אותו בפס מתכת האדום, כדי שהדגימה לא תשפך ותתערבב עם הצד החיצוני. כמו כן צריך שבהורדה שלו בקונדום לא יתהפך, אחרת גם מתערבב. (במקרים האלה התוצאות עלולות להראות כמו באיסוף)
ו. אמנם זוהי לא המציאות הסטנדרטית, אך יש גם בעיות בפוריות הגבר (כ50 אחוזים מבעיות הפוריות). לעיתים משמעותיות ולעיתים פחות, ולכן קצת צרמו לי כאן כמה תגובות. יש אנשים שאמנם יש להם נוזל אך אין תאים בכלל (גם זה לא סוף העולם), אבל בהחלט מציאות שצריכה בירור ועזרה רפואית.

בהצלחה רבה! והרבה פעמים הלחץ לא עושה טוב.. אז להרפות....
ואו תודה!Pandi99
למה הכוונה לסגור בפס מתכת ?
יש פס מתכת אדום בערכה של הקודנום ההלכתיבדיקה.
תודה על הפירוט הרב.בימבה אדומה
הוספת הרבה מידע חשוב!
זה נושא כל כך רגישליאל 24
תודה לכולכן על התגובות ועל המידע שחלקתן זה ממש עזר לי לקבל החלטה והבהיר לי את הנושא מאוד
אני החלטתי לחכות ולעצור את כל הבדיקות לחודשים הקרובים
ואני באמת מאמינה שהסוף יהיה שמח
ושהכאב הזה שאני חווה כרגע יעבור וה' ישלח ישועה
אני לא יודעת מתי אבל זה יקרה
ובאמת שיש לי זיגויות מדהימה ואני אהנה ממנה לחודשים הקרובים ואנסה להתרכז בה
אני יודעת שאני אזכה להיות אמא
תודה לכן כל כך על התמיכה והאכפתיות למישהי שאתן לא מכירים ❤
❤️👍🏼🌹בשורות טובות!מיואשת******
אני הייתי עושהעננים
רק בשביל השקט הנפשי..אפילו שאתם צעירים..אם חלילה חלילה יש משהו עדיף לגלות מוקדם.
ודבר נוסף,הפריה שלא נקלטת זה בוודאות בגלל זרע חלש.
אין בזה שום דבר מלחיץ,בדיקה פשוטה לחלוטין,רק קצת קשה לאגו הגברי..
ברגע שתדעו שהכל בסדר בע"ה אוטומטית יירד ממך המון לחץ
בוודאות? מאיפה הבאת את זה?מיואשת******
מה עם רירית רחם דקה וכל הטיפולים לזה? מה עם ביציות לא תקינות למשל? (מנסיון אישי)
חסר בפרוגסרטון? יש ממש הרבה סיבות לזה שתתרחש הפריה ולא תיקלט.
בוודאות? ממש ממש לא.
מעבר לזה שכמובן הרופאה לא יודעת שבאמת היתה הפריה.

הבאתי את זהעננים
מידע אישי מקרובה מדרגה ראשונה,למען האמת כמה קרובות לצערי,בגילאים שונים לחלוטין זו מזוולכולן נאמר ,חדמשמעית,על ידי רופאים שונים
שזאת הסיבה..
אז הנה אני מספרת לך ולכל מי שרוצה לדעת שזאת לא סיבה יחידהמיואשת******
רחוק מאד מכך.
יש ממש המון סיבות
ולכן זה לא בוודאות. יכול להיות שאת נתקלת בכמה מקרים כאלו (וגם תלוי מי הרופא שאמר ועד כמה הוא באמת מבין ימה הוא בדק בנידון) אבל גם אם נניח שכל הרופאים צודקים במקרים שאת מכירה, זו עדיין ממש לא סיבה יחידה. יש עוד הרבה מקרים.
ושוב, במקרה של הפותחת, לרופאה אין שום דרך לדעת שהיתה הפריה בכלל
המלצה לאיפה לעשות מי שפירתותית11

לצערי יצא לי תוצאות לא תקינות בסקר שליש ראשון

וצריכה לעשות מי שפיר

אשמח להמלצות על רופא או רופאה מקצועיים מאוד ונעימים וסבלניים.

ואשמח גם לשמוע כמה זה כןאב

אני ממש חוששת 

באיזה אזור?כורסא ירוקה

בירושלים יש בהדסה עין כרם את נילי ינאי נראה לי ובהר הצופים את פרופ יגל אולי?

במרכז יש אסותא עם כמה רופאים מומלצים, מי יותר מי פחות.

מאמינה שגם בצפון ובדרום יש מקומות טובים. תלוי בעיקר איפה את 

תודה!תותית11

אזור השרון, קצת צפון,

אם יש משהו ממש מומלץ אסע בשביל זה גם לירושלים או למרכז

ד"ר שי פורת בעין כרםאפונה

אין לי למה להשוות אבל הוא היה ממש אחלה, נעים ואמפתי ומקצועי.

לא כאב במיוחד.

תודה לךתותית11
מה מרגישים? 🫣
לניאדואנונימית בהו"ל

עשיתי שם לא מזמן

קודם כל, זמינות תורים יחסית טובה, ביחס למקומות אחרים שבדקתי.

ביום שאני הייתי, נתנו לי שני רופאים שאני יכולה לבחור מביניהם:

ד"ר ניר דובדבני, מנהל היחידה

ד"ר יעל פסטרנק

שניהם אמורים להיות טובים ומקצועיים

על דובדבני גם מצאתי הרבה ביקורות חיוביות באינטרנט, על הרופאה לא ראיתי ביקורות בכלל.

בכל אופן, בחרתי לעשות אצלה פשוט כי היה לי יותר נוח אצל אישה. והיה ממש טוב, חששתי מאוד לפני כן

מבחינת כאבאנונימית בהו"ל

זה לא כל כך נעים, אבל באמת שבסך הכל זה היה ממש ממש בסדר.

עובדים בצורה סטרילית, אז בהתחלה עושים אולטרסאונד לבדוק את המיקום המתאים לדיקור. אחר כך מעבירים אלכוהול וחיטוי על כל הבטן, ואז לאורך כל הבדיקה הרופאה עם אולטרסאונד כדי לוודא את המיקום ובמקביל מבצעת את הדיקור. האחות תעשה את השאיבה של הנוזל.

הדקירה עצמה הרגישה לי כמו דקירה של בדיקת דם, אחר כך מרגישים מעט לחץ בגלל השאיבה. וזה נגמר תוך דקה. באמת באמת לא נורא. (אני גם פחדתי מאוד לפני כן)

ישאירו אותך לכמה דקות מנוחה, וזהו. חוזרים הביתה למנוחה בהתאם להנחיות שתקבלי. לי לא כאב אחר כך בכלל. 

ואי תודה רבה לך עזרת לי ממשתותית11
בשמחה!אנונימית בהו"ל

ובהצלחה!

מבינה אותך ממש, על כל החששות

אנחנו עשינו גם nipt אחרי התוצאות של סקר שליש ראשון, כדי לתת עוד אינדיקציה (זו גם בדיקת סקר, היא לא במקום מי שפיר). אפשר לקבל החזר מהסל הריון של הקופה אם יש לך ביטוח משלים.

אז למה גם ניפט?תותית11אחרונה
כאילו אם התוצאה של מי שפיר היא ודאית? 
אמא מורידהמעיין34

כמעט כל שבת של אירוח, אמא שלי מורידה אותי בפומבי

מקצינה את המגרעות שלי

ואני יודעת שזו לא בכוונה רעה

וגם דיברתי איתה והתנצלה

אבל תמיד זה חוזר על עצמו

מול בעלי,  הילדים, האורחים

אאוצ' . כואב ממש! חיבוק גדול ❤️באתי מפעם
תודה🫶מעיין34אחרונה
אתם באים אליהם הרבה?בכינוי אחר

אולי לנסות לבוא פחות.

מכירה סיטואציה קצת דומה שאמא שלי מעירה הרבה ובעיקר לי.

אני פעם שלחתי לה הודעה שקשה לי עם ההערות וזה עזר עכשו היא מעירה פחות.

בכל מקרה ממש מבינה אותך!

באים פעם בחודשיים כי אוהבת בבית , בלי קשרמעיין34

ובגלל זה עד עכשיו הבלגתי

אבל זה מאתגר כי תמיד ההערות האלה כל כך מורידות, מה שנאמר ואיך שנאמר.

גם הסכמים שלי ושל בעלי שמטבע הדברים ידועים לכל- היא מגנה את ההסכם ומזלזלת למרות שהיא יודעת כמה ההסכם הזה לטובתי.

ודיברתי איתה, וגם קרה היא לבד התקשרה והתנצלה כי שמה לב שזה לא בסדר להתערב.

אבל זה באמת הורס

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוני

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

אני שואלת אותם מה הם רוציםפרח חדשאחרונה

אני אומרת שיש לי כוונה לקנות להם מתנה

אבל מה היא מעדיפה

משחק לתינוק

משחק לאחים

או משהו בשבילה 

בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

בלת''קעוד מעט פסח

כל בחירה שאת בוחרת בחיים, את אומרת בה 'כן' למשהו מסוים, וגם 'לא' על משהו אחר.

למשל- את בוחרת לצאת עם חברות. כדי לא להגיד לעצמך 'לא' על ה-200 שקל.

אבל כל ההוצאות האלה מצטברות לזה שבסוף את לא יכולה להרשות לעצמך להאריך חופשת לידה, או לעבור לדירה גדולה יותר (או כל דבר אחר שאת רוצה אומרת לעצמך שאת לא יכולה כי הוא ממש יקר).

אז חוסר הרצון לומר 'לא' רשמי, גרם לזה שתגידי 'לא' בלי באמת לבחור, מתוך כורח המציאות.

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ההצגה על נעמי שמרעוד מעט פסח

לא מתאימה לדוסים.

יש בה קטעים בוטים מאוד.

שאלת חברויות בגיל 5אנונימית בהו"ל

אקדים ואומר שאני מזהה על עצמי שיש לי כל מיני סצנות מהילדות שקופצות לי ואני די בטוחה שבגלל זה אני לוקחת את זה קשה יותר ופה אתן נכנסות

וואו יצא לי ארוךךך

הבת שלי המתוקה בגן טרום חובה. מאוד אוהבת ללכת לגן, מאוד מאוד אוהבת את הגננת.

היא הגיעה עם 2 חברות מהגן הקודם ונשארה חברה מאוד טובה של אחת מהן.

לאחרונה היא מספרת לי שנגיד חברה שלה עזבה מוקדם באיזה יום והיה לה משעמם כי לא היה לה עם מי לשחק

אז שאלתי אותה למה היא לא שיחקה עם בנות אחרות (בצורה קצת יותר נעימה ופחות ישירה) והיא אמרה שאף אחת לא רוצה לשחק איתה.

זה חזר על עצמו בכל מיני וריאציות.

ניסיתי לשאול אותה אם היא פונה לחברות לשאול אם הן רוצות לשחק איתה והיא לא ענתה תשובה נחרצת.

מאוד מזכירה את אמא שלה, זה אין ספק

חייבת לציין שלא מזמן חגגנו לה יום הולדת, כשהזמנו את החברות כולן מאוד שמחו להגיע והיתה אווירה מעולה.

(כן היה לי קצת מוזר שאחת החברות רצתה לשבת ליד מישהי אחרת ולא ליד הבת שלי שהיתה ילדת היומולדת אבל חוצמזה היה מעולה).

בנות מתקשרות להזמין אותה לשחק איתה וכשאנחנו פוגשות חברות בגינה הן מייד רוצות לשחק איתה.

אבל לי היה קשה כל המשפטים שלה אז התקשרתי לגננת ואיך שאמרתי לה שהיא אומרת לי שילדות לא רוצות לשחק איתה היא אמרה לי שהיא חייבת לעצור אותי ושאני אדע שזה הפוך, היא ילדה מהממת ושמחה אבל ביישנית וזוג צמוד עם החברה מהגן הקודם. עד פורים הם דיברו ביניהן לא בעברית בכלל (הן הגיעו מגן קודם לא דובר עברית) ורק לאחרונה עברו לעברית והן די משדרות אל תיגעו בי.

היא אמרה שלפעמים היא רואה את הבת שלי עומדת בצד וצופה באחרות וכשהיא שואלת אותה הם רוצה להצטרף למשחק עם הבנות היא אומרת שלא.

שיצאה קבוצה של בנות יחסית דומיננטיות והבת שלי על הצד היותר שקט וביישן והיא פורחת במקומות שהיא מרגישה ביטחון ושייכות, הגיוני סהכ.

היא המליצה לי להזמין אלינו עוד בנות וככה במקום הבטוח שלה היא תפתח יותר וזה ישפיע גם בגן.

ואזזז השבת היא סיפרה לי שהשבוע הגיע תורה להיות מוכרת בחנות, זה משהו שהיא מחכה לו המון זמן. הזוג שלה היה החברה הטובה ואז היא אומרת לי שבדרכ יש שורה ארוכה (תור ארוך) ואליהם הגיעו רק 3 בנות לקנות.

זהו אני נגמרתי סופית.

שאלתי אותה איך זה הרגיש בשבילה אז היא אמרה לי חצי במבוכה שהם אמרו פרק תהילים שיבואו יותר אנשים אבל לא הגיעו, זה ממש מוזר אמא.

אני שלולית. עצוב לי מאודדדדד

בעלי לא מבין מה הסיפור, היא לא לקחה את זה ככ קשה, הגננת מספרת כמה היא מקסימה ושאם אני ממש רוצה אפשר להזמין עוד בנות אבל שבגדול טוב לה, בשישי היא כן סיפרה לי שהיא שיחקה עם עוד כמה בנות.

אבל אני מרגישה שבגלל החסכים שלי אני יותר מידי עסוקה בזה ונשבר לי הלב בשבילה ואני רק מזיקה.

אשמח מאוד מאוד לעיצות

באה להרגיעפילה

באמת לוקח זמן ללמוד שפה , להשתלב ולהיפתח.

אם ילדה לא עצובה , לא צריך יותר מדי להיכנס בזה. כן לנסות להזמין חברות, לצאת לגינה. לבקש מגננת שכן תעשה מאמץ לשתף אותה במשחק יותר. כי ילדה קצת מתביישת וגם אם היא אומרת לא , היא עדיין יכולה כן לרצות להצטרף.

ממה שאת מתארת ,בנות כן רוצות לשחק איתה ולהזמין אותה. בקיצור הייתי נרגעת 

וואו מהזה אופייני בגיל הזנאוהבת את השבתאחרונה

זה גיל שהחברות היא מצומצמת ממש

ודווקא לרוב הקשר הוא עם מספר מועט ואם הגיעו אליהם שלוש זה הרבה ואם מגיע על הגן זה בדרך כלל לילדות יותר קולניות וקצת כוחניות, לא בהכללה אבל ממה שאני ראיתי....

וטוב שאת מודעת שאת משליכה עליה תמשיכי להיות מודעת לזה

גם שאת מדברת איתה את עלולה לעשות השלכה ..

הכי חשוב לילדים שזה שנאמין בהם מבפנים שהם יכולים

וגם נהיה שם בשבילם לעודד, להזמין, להיות אקטיביים..

עבודת חיים מה שבטוח...לכולנו....

חיבוק ובהצלחה גדולה בע"ה!!!

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמת
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.
תודה רבההמעיין34אחרונה

אולי יעניין אותך