לכל הבורגנים הנאוריםחידוש
אני בורגנית חשוכהrivki
צריך להיות בורגני כדי להיות נגד תופעת נערי הגבעות?פשוט אני..
רוב מניין ובניין של בני ובנות הציבור הדתי בארץ, לרבות מנהיגיו הדתיים, החינוכיים והפוליטיים, טוענים כבר שנים שיש לטפל בתופעה הזאת (אמנם בעזרת חינוך, עזרה, חיבוק וכו' ולא על ידי מעצרים אלימים חלילה, אבל הרעיון הוא שהנושא דורש טיפול).
ראיתי כאן מאמר ארוך, עם טענה אחת ויחידה: אנחנו כאן מתוך אידאולוגיה סדורה, לא כי מתחשק לנו לברוח מבית הספר ולגור בגבעות.
ובכן, אני מסכים שרוב נערי הגבעות מגיעים עם אידאולוגיה, אבל ממתי זה המבחן היחיד, או אפילו העיקרי, כדי לקבוע האם מישהו פועל כשורה?
מכיוון שהוא ציטט את הכוזרי, אוסיף ציטוט נוסף:
"כוונתך רצויה בעיני האלוה אבל מעשיך אינם רצויים"
גם אם כל הכוונה היא לשם שמים,
וגם אם הרצון הוא להביא את הגאולה על ידי עבודה קשה,
בסופו של דבר - לעזוב את בית הספר בגיל 15-16, לגור על גבעה באופן לא חוקי, ליצור מריבות אין סופיות עם כוחות הביטחון, למרר את החיים ליישובים שכנים, להתייחס אל החוק כאל המלצה לא מחייבת של בורגנים "ממלכתיים" (אני בחיים לא העליתי בדעתי לנהוג ברכב לפני שהוצאתי רישיון, ולעולם לא הייתי מסכים לנסוע ברכב עם נהג קטין ללא רישיון נהיגה) - כל אלה לא מקרבים את הגאולה, אלא מקרבים אנרכיה.
אתם חושבים שאם תהיו בורים עם השכלה יסודית (או קצת מעבר לכך) שגרים על גבעה, אז תרומתכם למדינה תהיה גדולה יותר ממי שסיים 12 שנות לימוד, שירת בצבא או שירות לאומי, ואחר כך עבד בעבודה שתורמת לחברה? וזה לא משנה כרגע אם זה רב בתלמוד תורה או עורך דין או מהנדס.
כמה מנהיגים בדורות האחרונים אתם מכירים, וזה לא משנה אם זה מנהיג תורני או חינוכי או פוליטי או כל תחום אחר, שאפילו לא סיימו 12 שנות לימוד?
אתם מסתכלים היום על מדינת ישראל, ממפים את הצרכים שלה, ומה שנראה לכם הכי דחוף זה להעסיק את הצבא והמשטרה במשחקי חתול עכבר, ואחרי מספר שנים להפוך לרועי צאן?
הרב מלמד שהיה ממקימי היישוב הר ברכה (הצלחה מסחררת יותר מכל הגבעות ביחד), יוצא נגדם:
הידוע הוא שמבין מתיישבי הגבעות ישנם בחורים שלעיני הציבור כולו מבזים ברשע את התורה ואת העם. הם כביכול אוהבים את ארץ ישראל, אבל שונאים את כל מי שעסק ועוסק ביישובה ומגן על היושבים בה מכוחה של מדינת ישראל. באופן מופשט ועקרוני הם כביכול אוהבים את עם ישראל, אבל בפועל הם שונאים את היהודים.
הם חושבים שרק בבנייה לא מוסדרת יגאלו את הארץ. בכך הם חולקים על כל המתנחלים הצדיקים שעוסקים בבניית היישובים והרחבתם, מקיימים בגופם ובנפשם את מצוות יישוב הארץ השקולה כנגד כל המצוות, ומצילים את עמנו מהסכנה הנוראה של הקמת מדינת טרור שמחוברת למאות מיליוני רוצחים במדינות האסלאם.
הם בזים לכל בני גילם שלומדים תורה בישיבות, משרתים בצבא ומגנים על העם והארץ. בטיפשות ובשחצנות הם חושבים שבזכות התנהגותם הפראית הערבים שמסביבם אינם פוגעים בהם, ואילו האמת היא שבלא ההרתעה של צה"ל והשב"כ הם לא היו מצליחים לשרוד אפילו יום אחד.
הם מתיימרים להעפיל אל ההר, אבל אין ה' בקרבם, כי ארון ה' ומשה נמצאים במחנה עם כלל ישראל (במדבר יד).
יש עוד כמה מאות שבטיפשות מגיעים לזלזול ושנאה כלפי קודשי ישראל, אבל בתוך לבם יש גם כבוד ואהבה לתורה ולחיילי צה"ל. הם יכולים לקלל חיילים, לצעוק בחוצפה "בוגד" כלפי זקני הרבנים וכלפי שרים נכבדים, לזרוק אבנים על שוטרים בהפגנות ועל ערבים שנוסעים בדרכים. כשהם מגיעים לבית כנסת שמתקיים בו שיעור, הם מעדיפים לשוחח בקרבת מקום בקול על הדברים "החשובים באמת", למשל על הקטטות "הקדושות" שלהם או על "דברי תורה" שמוכיחים שהעולם כולו טועה והם צודקים. אם אין עם מי לשוחח, יוכלו לקרוא בקול בספר של ר' נחמן או ישלימו שניים מקרא ואחד תרגום של השבת שעברה. העיקר להפריע מעט לשיעור של הרב, ושיידעו כולם שיש להם סדר יום משלהם, וכל דברי זולתם בטלים ומבוטלים. כשהקהל מתפלל עמידה הם יאמרו בקול פסוקי דזמרה
לא סתם הם נקראים "נערי" גבעות. הם נערים, חשיבתם לא התעצבה די הצורך, הם עדיין לא יודעים להבין מהי מורכבות. התפקיד שלנו הוא לא לשנוא ולא להרחיק, אבל גם לא לשבת בצד בזמן שחבורה קטנה מוציאה שם רע לציבור המתיישבים ולציבור הדתי כולו.
וואו, מדהיםחושבת בקופסא
לפני שנה בערך נקלעתי שרשורפלצת בנוג"ה עם לפחות 5 משתמשים יצאו עליי שאני לא תומכת בהקמת יישובים בלתי חוקים ובנערי גבעות.
אתה פשוט מנסח את כל מה שלא הצלחתי, ואני בעיקר מגיבה כדי לשמור לעצמי את התגובה החשובה הזאת.
(וגם לכדי לראות איך השרשורפלצת הזה יתפתח)
מה שחשוב זה הסברה, להתנחל בלבבותבינייש פתוח
ולא ליצור נקודות נוסופות ועל הדרך ליצור חיכוך עם ערבים או כוחות הביטחון
אני פחות מתרגש ממי שלא מסיים 12 שנו"ל
(במיוחד כשיש תמיד אנשים כאלה ורובם היו ככה ממילא)
תלא מבין איך אני מקנא בך........די שרוט
זה מצחיק שאתה קורא לציבור שלם 'תופעת'חידוש
כמו שתאמר 'תופעת הדתיים' או 'תופעת החילונים'.. בכל ציבור יש דברים טובים יותר וטובים פחות.
אני לא חושב שזו הדרך האידיאלית, בעיקר מבחינה פרקטית, אבל מתייחס בהערכה ולא בזלזול, הזדהות ולא ניכור.
אין מקום למבט המתנשא, שאליו כיוונתי בכותרת הראשונה
זאת הנקודה, נערי הגבעות הם לא ציבור בפני עצמוOne Step Closer
לא נדון בטרמינולוגיה. עיקר דבריי בפנים.חידוש
אין מקום למבט מתנשא, יש מקום לביקורת מאהבהOne Step Closer
אם זה היה מה שקורה - זה היה נהדר.הָיוֹ הָיָה
בנתיים מה שיש זה השמצות שקריות ומרושעות, שקרים על גבי שקרים, רדיפה אובססיבית ותחרות גינויים, ואחרי זה עוד שואלים בתמימות "למה הם לא משתפים פעולה עם הממסד"
"רצחתי את אבא שלי, תרחמו עלי בגזר דין, אני יתום"
כשהיה יהודי (איני זוכר את שמו, היתה עליו כתבה בבשבע לפני חמש - שש שנים) שניסה להקים להם ישיבה מסודרת - הקאפו'ס במחלקה היהודית רדפו אותו עד חרמה, עד שהרים ידיים.
כשהם קיבלו על עצמם את מרות הרב לוינגר או דניאלה ווייס - נלחמו בהם כאילו הם האוייב הערבי.
ועכשיו שואלים בתמימות: למה הם מצפצפים על כולם?
וואלה, למה באמת?
מוזר ממש! איזה פלא...
^לא מבקשים להזדהות עם אורח החיים שלהםrivki
בדיוק.בן מערבא
^^^^^^rivki
תלוי מה פירוש "נגד"..הָיוֹ הָיָה
התגובה שלך היא הראיה הגדולה לצורך במאמר שלו:
אין לאף נער גבעות טענה על זה שאתה חושב שהוא טועה, זכותך לחשוב ככה,
הבעיה היא בהשמצות, כן כן, השמצות מסוג הדוגמה שצירפת באותיות קטנות...
המאמר שצורף כאן - נועד לענות על ההשמצה שמוטחת בהם תדיר, ההשמצה שמחמתה מתירים את דמם, רודפים אותם, מגנים אותם, ולא מוכנים לשום שיח איתם.
ההשמצה שבגללה יש חלקים מהם שאכן לא מכוונים ומתפרעים, בגלל שהממסד בגאונותו הצליח ליצור אצלם כזו תחושת נרדפות ואנטגוניזם, שאין פלא שאין להם שום אמון בו.
למרר את החיים לתושבי הישובים? שקר.
ליצור חיכוכים עם כוחות הביטחון? עוד שקר.
וכן הלאה.
ואת השקר הזה בדיוק בא המאמר להפריך, זה שבתגובה למאמר תחזר על השקר - לא יהפוך אותו לנכון ולא יסתור את המאמר, זה רק יראה את הצורך בו.
ואני לא מאשים אותך שאתה שקרן, ממש לא, הנקודה היא שאתה מאמין לכל מה שמספרים עליהם, והמאמר הנ"ל בא בדיוק לשם כך - לספר את הסיפור מהצד השני.
וגם שתי הפיסקאות שהבאת מהרב מלמד (שנכתבו, כמה מפתיע, אחרי שמשפחת מלמד נכנסה איתם לסכסוך בעקבות פרשת גבעת האולפנה....) הם השמצה, הרב מלמד מטיל בהמוני המוני אנשים האשמות של מעשים של אנשים בודדים, התיאורים שלו מתקיימים בנוער הגבעות אולי בנער אחד מתוך חמישים.
לא יהיה מפתיע אם הוא יחשוב שלנוער הגבעות יש גם קרניים.
אתה עושה כזה עסק ענק מ12 שנות לימוד כאילו מי יודע מה זה.. אז סלח לי, אולי אינך מכיר בוגרי גבעות, אבל אני מכיר, ורבים מהם - בוגרים פי כמה וכמה מכאלו שסיימו לא רק 12 שנות לימוד, אלא גם השכלה גבוהה.
החבר'ה האלו עמלים בתורה המון, ורבים מהם יוצאים תלמידי חכמים לא קטנים בכלל.
אז נכון, מתמטיקה הם לא יודעים, וגם לא אנגלית, בעיניך זה כזה חיסרון נורא, בעיני כ"כ רבים - לא.
אין הבדל מהותי בבגרות והידע בין נער גבעות לבין בחור ישיבה חרדי ממוצע.
אני צריך להזכיר כמה בוגרי ישיבות חרדיות נמצאים בעמדת הנהגה?
במחילה, אבל רוב נוער הגבעות הוא בעל השכלה כללית רחבה פי עשר משל הרב עובדיה, הרב שך, הרב שטיינמן או ר' אברום שפירא. לא זכור לי שאחד מהשמות האלו היה בעל הנהגה לא מוצלחת בגלל שהוא לא ידע את סכום הזוויות שלש משולש שוה שוקיים.
ואיך שכחתי, היה בחורצ'יק אחד בשם הרב אלישיב, שלא רק שלא למד 12 שנים, אלא אפילו שנה אחת ויחידה הוא לא שהה במוסד כלשהוא... מישהו יודע לספר מה יצא ממנו?
עד כאן לגבי היחס למאמר,
לגבי מה שכתבת על שמירת החוק
אני רק אזכיר כאן - שאם אדם שמחזיק בעמדותיך היה מנהיג את הציבור אחרי מלחמת יום כיפור, או אם הרב מלמד היה כותב ככה על הרב צבי יהודה, ששלח אז בחורים, כך ממש, להתמקם בניגוד לחוק, שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב, יהודה ושומרון היו היום, בשלמותם, תחת שלטון המלך עבדאללה יר"ה, חלק אינטגראלי מהממלכה ההאשמית.
אה, וגם הר ברכה לא היתה מוקמת, למקרה שמישהו שכח את זה.
ובעצם. שורש הטעות היא המחשבה שהתועלת שלהם זה בלהפוך לרועי צאן. מה שמהווה חוסר הבנה מוחלט, אבל מוחלט לגמרי, במהותם של הגבעות והתועלת שלהן, ובחשיבה האסטרטגית של מקימיהן.
לסיכום:
נושרים? הם לא.
מחפשי עימותים? הם לא.
חסרי ידע תורני - הם לא.
חסרי ידע כללי - הם כן, כמו הרב עובדיה.
עוברים על החוק? הם כן, כמו הרב צבי יהודה.
עוד משהו?
ממש לא שקרפשוט אני..
יש ישובים שגם יצאו בפומבי נגד נערי גבעות שהקימו גבעות בסמוך אליהם.
ולגבי משחקי חתול ועכבר עם כוחות הביטחון - הרי גם כותב המאמר עצמו מודה, שכוחות הביטחון באים לפרק והם מיד מתחילים בבנייה חדשה, וככה זה כבר נמשך שנים רבות.
חרדים לא לומדים לימודי ליבה, אבל לפחות נמצאים במסגרת מסודרת. הרב עובדיה לא ידע לחפוף משולש, אבל הוא למד והתעמק ולא שוטט בדרכים במכונית ללא רישיון נהיגה.
אם אתה חושב שהיתרון של לימוד בבית הספר הוא הידע לחפוף משולשים, אז... אתה עדיין ילד. צר לי.
מעולם לא חפפתי משולשים מחוץ לכתלי בית הספר, אבל אילולא הייתי תלמיד טוב - לא יכולתי לעבוד במקצוע שלי, שבו אני תורם למשפחתי ולמדינתי הרבה יותר ממה שיכולתי לתרום ללא השכלה.
אין לי כוח להמשיך את הדיון, מוזמנים בכיף לעשות זאת בלעדי 
כמה חבר'ה אתה מכיר?הָיוֹ הָיָה
ישבת פעם לשיחה עם גבעון בגודל טבעי?
על כל שיחה כזו שעשית אשלם לך עשר דולר...
אני יודע שיש ישובים בורגנים נאורים, לא חידשת, הגבעונים לא עשו להם כלום..
חתול ועכבר יש - לא כי הם מחפשים חיכוכים - אלא - כמו שהוא כתב - כי הם בונים מה שכוחות הביטחון הורסים.
כמו חנן פורת
כמו הרב לוינגר
כמו הרב צביהודה
וכמו וכמו וכמו
אם מעניין אותך - תוכל לעיין בקישור הזה: גוש אמונים – ויקיפדיה - הגבעונים של לפני חמישים שנה, ששיחקו חתול ועכבר עם כבוד קדושת רבין עצמו...
אני יודע שחרדים לומדים במוסדות, אבל זה כבר לא קשור למה שכתבת לגבי השכלה.
והגבעונים בהחלט לומדים ומתעמקים (ואני מקווה שלא תיעלב אם אני אגיד שרבים מהם לומדים כנראה יותר ממה שאתה לומד.. אז פליז..)
ושוב השמצה פרועה ושקרית "משוטטים בלי רישיון נהיגה".. כאילו זה מה שעושים בגבעות, מצאת מה עושים.. לשם כל הוקמו הגבעות ובזה הם ממלאים את ימיהם, ב"שיטוטים"...
אני לא אומר שהיתרון בביה"ס זה לחפוף משולשים, וגם אני לומד בישיבה ולא יושב בגבעה, אבל הסצנה שאתה עושה מזה היא הוצאה מפרופורציות ברמה איומה.
ואני אזכיר שוב את השם יוסף שלום אלישיב. אתה מוזמן לבדוק כמה הוא בילה בביה"ס...
והוא לא היחיד.
במקצוע שלך הם לא יוכלו לתרום, אבל הם יתרמו, ותורמים, בהמון דברים אחרים. לא כולם חייבים לעבוד בממקצוע שלך, וגם לא במקצוע של השכן שלך.
יצא לי להפגש הרבה עם נערי גבעותבן מכיר
בהמשך ארחיב
נגיד שמישהו עזב בי'ס בגיל 15 כדי לרעות צאןrivki
האם זאת סיבה להפוך אותו ל'אויב המדינה' ולרדוף אותו כמו שלא רודפים אחרי פושעים פליליים?
האם בשם 'שמירה על החוק' (למעשה, לרוב מדובר בתקנות הצבא ולא בשום חוק) אני אמורה להצדיק ענויי עצורים כולל קטינים?
לאיזו תוצאה מובילה המדיניות הזו? ומי המבוגר האחראי בסיפור?
ומתי היהודים יבינו שיש חלקים בציבור שחיים בצורה *שונה מהם* ומותר להם להתקיים, לחיות ולנשום?
ממש מסכימה. יש המון צעירים נפלאים בגבעות. חבר'ה בוגריםחצילוש
^גם מסכיםבינייש פתוח
יש לי חבר קרוב שהיה במעצר ואזוק כמה ימים בחשד להצתה של מסגד בגליל. היה בחומש באותו יום. היום הוא שונא את המדינה ולא עשה צבא
נכון מאוד. הלואי שכל התבגרים המתמרדים היו מתנהגים כמותםארלט
^^^^^בן מערבא
כתוב מצוין!ultracrepidam
וגם תמציתי.
יש כל כך הרבה דוגמאות לפרט. אבל קודם כל חשוב לשים את הנקודות העיקריות
סבבה, 'חלק מיהודים החיים בארץ ישראל'rivki
חייבת למחות על משהופשיטא
רק טוב ומתיקות יוצא מהם.
אף אחד לא נפגע מקיומם, הם רק מוספים דברים טובים לסביבה וכולם מודים בזה.
חבורת מתוקים ומתוקות עם אור על הפנים ואש טהורה בעיניים שלא מעניין אותם שום דבר חוץ מלבנות ולהפריח.
יישר כח... יישר כח.. כמה טוב לראות נקודת אמתהָיוֹ הָיָה
תסתכל דוגמא מהיוםה-מיוחד
כותרת גדולה: מתנחל תקף קצין צה"ל
פתאום אתה שומע את הצד "התוקף" ומתברר שזה לא בדיוק נכון
תודה עלזה.מזמור לאל ידי
הבעיה היא זה האלימות.מישהו כל שהוא
אבל זה קומץ רועש....
ועוד דבר, האם נערי הגבעות מגנים את האלימות?
האם אחרי שמישהו אחד ממאחז כלשהו זורק אבנים על חייל החברים שלו אומרים זה לא אנחנו וזורקים החוצה?
מגנה את האלימות אבל הייתי שמחה אם היחס הנוקשה והאינטנסיביארלט
כלפיהם, היה מיושם גם כלפי זורקי האבנים והסלעים הערבים שעושים את זה ברציפות כבר שנים, טרור משותק שהתשקורת אפילו לא מדווחת עליו. אם על כל זריקה כזו היו כוחות ימ"ר מרוכזים ועצבנים כמו שיש במקרים של נערי גבעות, כבר היינו חוסכים מזמן נפגעי אבנים, וממגרים את התופעה.
זה ברור....מישהו כל שהוא
סליחה איש, המשטרה מגנה את חבריה הרוצחים?הָיוֹ הָיָה
אז כשירדפו את המשטרה כמו את נוער הגבעות - דבר איתי....
ותשובה ברצינות: אנשים שנרדפים בכל מקרה ולא משנה מה יעשו, השנאה שלהם, המוצדקת, לממסד - מונעת מהם, לצערי, לעשות כל מעשה שעשוי להיות כחיזוק לממסד.
כן, כולל גינוי של חברים סוררים.
מבין אותם בכל ליבי. אני הייתי עושה בדיוק אותו דבר.
ותקשיב סוד: גם אתה.
לכן גם המשטרה לא זוכה לאהדה בציבורמישהו כל שהוא
אני בהחלט מבין. אני גם מבין איך מעגל אלימות הולך ומחריף מול המשטרה כשכל צד עושה עוד קצת יותר אחרי מה שקרה בפעם הקודמת. אדם שחטף מכות ב'מפגש' הקודם יבוא חמום מוח עוד יותר למפגש הבא. שוטר או נער לא משנה.
מי התחיל זה כבר לא משנה. ובשביל להפסיק צריך שינוי הדדי.
אבל בסוף זה מה שמרחיק מהם את דעת הקהל.
ממש בר השוואה..הָיוֹ הָיָה
משום מה, יותר מידי אנשים מגנים את נוער הגבעות ומגינים על המשטרה, יותר מידי.
פורעי החוק הגדולים במדינה אלו השוטרים, נוער הגבעות נמצא בתחתית סולם הפשע
מה שמרחיק מהם את דעת הקהל זו ההסתה והשקרים, לא זה שהם לא מגנים.
משטרה ונערי גבעות זה לא שתי קבוצות שוות.השתדלות !
כאן זה לא נעשה- בבירור. יותר מדי חוקים נחצו. ואף אחד לא אמר שזה לא בסדר.
אין פה 'מי התחיל' ו'מי מפסיק'. המשטרה מחוייבת ליותר.
אוי, איך מתים היום על שם הפעולה "לגנות"חצילוש
^^^חופשיה לנפשי
האם הם מגנים עליהם?מישהו כל שהוא
אם היה לי שכן גנב, או אלים הייתי שמח כשהוא עוזב או נתפס.
אם היה לי שכן כזה הוא כנראה היה צריך להסתיר את מעשיו מחבריו כי הוא יודע שזה לא כשר בעיניהם.
זריקת אבנים או בקט"ב על חייל לא פחות גרועה
אם יש לי שכן כזה הוא לא יספר על זה פה....
זה נקרא לגנות. לא מצפה להודעה מדוברות המאחז....
תגובה מתמסכנת ולא רצינית. אספר סיפורדי שרוט
הגענו לפאתי צירי הגישה ופרסנו מחסומים כדי שלא יעלו לשם.
הגיעו כמה קבוצות של מתנחלים. סך הכל משהו בסביבות ה 200 נראה לי.
הם הגיעו, דיברו איתנו, הסברנו להם, ניסו שוב, הסברנו שוב והרוב אחרי שלוש שעות נראה לי של ניסיונות קמו והלכו. כמובן שפינקו אותנו בעוגות וצ'ופרים שחיילים אוהבים. הם ידעו שנהיה שם.
חוץ מאיזה עשרים נערי גבעות שכל הזמן הזה ניסו לעורר את הזעם שלנו כדי להתעמת איתם בכוונה. כשהם היו עם כל האנשים הם לא קראו לנו "נאצים". זה קרה אחר כך.
אני באופן אישי הייתי שם וכל הזמן אותם נערי גבעות ניסו להתגרות בי ללא הצלחה. "אתה לא יהודי" , "אתה פושע" וכאלה הזמן שבשיא הכנות, באתי מלכתחילה עם כל כך הרבה מוטיבציה לדבר ללב שלהם ולהסביר להם בנימוס שאני לא באתי לפגוע בהם או לעצור אותם או לא יודע מה. באתי בלב נקי.
הקיצר, כמה התחילו לברוח לישוב הסמוך לחומשך, נראה לי בורקא אם אני זוכר נכון. זה היה מזמן.
אז שלחו אותנו מהר מהר לשם כדי למנוע בהם לינץ מהפלסתינאים וכדי שלא יחזרו לחומש.
ואז התחילה המהומה.
פלסתינאים קלטו אותם והתחילו לזרוק עליהם ועלינו אבנים כשאנחנו מצד אחד מגינים על הנוער הזה מצד שני הם מקללים אותנו.
עכשיו כשהם לבד בלי כל הקבוצה התחילו לקרוא לי נאצי, חזיר, תישרף בגיהנום ועוד מלא מילים נחמדות.
הם התנהגו בצורה מחפירה.
ולכל אחד ואחד מנערי הגבעות האלה באותם רגעים הגיע קת לפרצוף!
אני באופן אישי כדוס טרור (בזמנו. לא כמו היום) הרגשתי שאם הייתי יכול הייתי מכניס לצינוק כל אחד ואחד מהחבר'ה האלה.
אז שלא יספר לי סיפורים על "שליחות" על "ארץ ישראל" ולא על שום בולשיט כזה או אחר. הם לא משרתים אף אחד חוץ מאת הגחמות המטופשות שלהם ואת השעמום שלהם הם מוציאים על כל העולם.
שים לב, מה אתה מספר כאןrivki
ערבים מהכפר הסמוך ניסו להרוג יהודים ש'התקרבו למקום' (פשע בלתי נסלח של היהודים) ולפגוע בחיילים.
ומי יצא הנבל בסיפור?
אולי מקבלי ההחלטות שמעמידים חיילים במצבים כאלה? אולי הערבים תושבי הכפר?
לא, נערי הגבעות שקיללו את החיילים.
האמת, אני מבינה לגמרי, איך אתה מרגיש.
אני עובדת עם קהל לא מעט שנים, וגם אני זכיתי לכל הכינויים שאתה מתאר (חוץ מ'חזיר' אולי, אבל היו הרבה אחרים במקום). זה יכול לשגע לגמרי.
ואף אחד לא קיבל 'צינוק' (אני גם לא מאחלת לאף אחד חו'ח) ואפילו לא תיק במשטרה.
אבל במקום לחשוב ש'מגיע להם קת לפרצוף' אפשר להבין שמי שהוא בורג מהמערכת שלא חפה מפגמים, בלשון המעטה, חוטף בשביל כל המערכת

דרך אגב, יכול להיות שהמפגש הראשון של הנוער הזה עם כוחות הבטחון היה הגירוש שלהם מהבית, וזה היה יותר קשה מהמפגש הראשון 'שלך' איתם בתור מבוגר.
שלחו אותי במסגרת החוקדי שרוט
כל אנרכיסט טוען לצדקת דרכו.
גן אני יכול להרחיב את הבית שלי מחר בניגוד לחוק בטוענת שווא של "ישוב ארץ ישראל" אבל אני לא עושה למרות שאני ממש הייתי שמח לעשות את זה.
מקבלי ההחלטות שומרים על החוק. או לפחות מנסים להשליט סדר וארגון בחוק.
גם אני התנגדתי לפינוי מגוש קטיף וגם אני הפגנתי.
אבל וואנס עבר החוק כולם כפופים לו אחרת כל אחד יעשה מה בה לו. כמו בפזורה הבדואית בדיוק. תראי איזה תוהו ווהו הולך שם.
וכן, בהחלט מגיע לנער גבעות שתוקך חיילים קת בםרצוף *בדיוק* כמו "אנרכיסט נגד הגדר" שגם לו מגיע קת לפרצוף.
אף מערכת לא מושלמת.
אהוביה סנדק זאת תאונה.
גם סולומון טקה זאת תאונה.
גם איאד הערבי האוטיסט שנהרג זאת תאונה.
תאונות קורות. ולכל מערכת יש מנגנון בקרה פנימית. הכל מושלם? לא. הכל רע? גם לא
סליחה, הדגשתי בפירושדי שרוט
התאונות האלה הם אולי 0.00001% מכלל הפעילות המשטרית ושל כוחות הביטחון.
הפעילות של המשטרה לא מתמקדת בנוער הגבעות בלבד.
יש להם להתמודד עם הפגנות, הפרות סדר, מלחמה בטרור, שחיתות פוליטית, פלילי ועוד מיליון דברים.
זאת צביעות וסטנדרט כפול להגיד שכשיש משטרה להגיד "שיטור יתר" וכשהמשטרה לא נמצאת כשיש אירוע אז שואלים "איפה המשטרה?".
אגב, כשאני אומר קת לפרצוף אני מתכוון מבחינה מוסרית לא חוקית. מוסרית ומצפונית אין לי שום בעיה שנער גבעות או אנרכיסט נגד הגדר היה מקבל קת לפרצוף. זו נבלה וזו טריפה בעיני.
בדבר אחד אני מסכים איתך. שכל גוף צריך להיות נתון לביקורת עם מנגנוני בקרה פנימית. *כל גוף*.
השוטרים במקרה אהוביה בהחלט צריכים להיענש.
גם השוטר של סולומון טקה.
גם השוטרים בכל המקרים המיותרים שנהרגו שם אנשים.
וסתם דרך אגב, זה לא יחודי לנו למשטרת ישראל הבעייתיות הזאת.
תראה מה קורה עם המשטרה בארה"ב למשל. כמעט כל יום נהרג שם אפרו אמריקאי חף מפשע מירי של שוטרים.
ביקורת כן. ברור. כולם חייבים ביקורת. אפילו רבנים. אין אף גוף שלא חסין מביקורת.
אבל לתקוף חיילים ולקרוא לי נאצי וחזיר ופושע זה לא ביקורת.
סליחה, הדגשתי ומדגיש שובדי שרוט
כמו שאני לא מכבד את אמיר מולנר או זאב רוזנשטיין או כל עבריין אחר.
זה לא אידיאולוגיה. זו אלימות ואנרכיה.
אני אכבד גם אדם שהאמונה שלו שונה משלי. אני מעדיף בודהיסט עובד אלילים אחד שמפיץ אור ואהבה מאשר אלף מאמיני אלהים אחד שעוסקים בהרס ואלימות.
קת לפרצוף מתוך כעס אחרי שהתגרו בך זו לא רשעות. לפגוע בחיילים לקרוא להם נאצים מתוך אידיאולוגיה בזמן שהם מגינים עליהם זו רשעות וערלות לב.
אם הבנתי אותך נכון אז אני מסכים עם מה שכתבתדי שרוט
אהה אוקיי הבנתידי שרוט
אני מתנגד לאלימות.
מכל סוג שהוא.
לא לאידיאולוגיה.
כאילו, כן, הייתי מצפה שישמרו על החוק ולא יקימו מאחזים אבל גם אם הם עושים את זה אז בסדר, הם לוקחים על עצמם את הסיכונים, אין בעיה.
אבל כשלצד זה הם תוקפים חיילים זה מה שאני מתנגד אליו. לזרוק אבנים על חיילים זאת לא אידיאולוגיה. זאת אלימות לשם האלימות.
אני מתנגד לכל אלימות.
כשאנשים גוש אמונים ניסו להקים מאחזים, תמיד היו באים לפנות אותם. אבל כשפינו אותם זה היה בהתנגדות פאסיבית בהגדרה. הם לא היו חולמים לזרוק אבנים על חיילים או לקרוא להם נאצים.
אני מתנצל, לא הבנתי מה שכתבת🙄די שרוט
למה אתה פוחד רק מאנרכיה ולא גם מ'דיקטטורה'?rivki
ב'ה אנחנו רחוקים מסה מאוד.
אבל אתה בעצמך כותב למטה שיש בעייתיות מובנית במשטרה (ואני אוסיף שגם בצבא).
אי אפשר להצדיק 'כל חוק' ו'כל פקודה' ע י הטיעון הכללי ש'צריך לשמור על החוק, אחרת תהיה אנרכיה.
יותר מזה, אני חושבת שאין בן אדם נורמלי שאף פעם לא עבר על שום חוק. ואם יש כזה, אני הייתי חוששת ממנו.
אם יש חוקים שהופכים אנשים ללא כוונה להזיק לאחרים, להתעשר על חשבון האחרים וכו לפושעים - אולי יש בעיה מסוימת בחוקים האלה, אולי הם בעצם 'מייצרים' עבריינים.
לדוגמא, יש חוק (אולי תקנה?) שלנהגי מונית אסור להשתמש ברכב ה'תחבורה הציבורית' שלהם לצרכים פרטיים, להסיע בו בני המשפחה וכו. איזה אחוז נהגי מונית לדעתך שומר על החוק הזה?
לא פלא שהכרזה על 'שטח צבאי סגור' רק כדי למנוע הימצאות יהודים (גם ללא שום כוונה רעה כלפי אף אחד) במקום ופעולות שדומות לה - מייצרות עבריינים.
גם מי שמעשן עשב בלי אישור הוא עבריין, אז אולי ממחר יתחילו לרדוף אחרי כולם עד חרמה בשם החוק..
בוודאי שאני חושש מדיקטטורה מה השאלהדי שרוט
אנחנו דמוקרטיה תוססת תודה לאל.
אבל מה שאמרת לגבי כל הדוגמאות יש מה שנקרא מידתיות גם בחוק.
לא הרי נהג מונית שלא מוציא קבלה כהרי רוצח.
יש מידתיות בספר החוקים וכל חוק מוגדר לפי מידת החומרה שלו.
אבל ביום שיבוא נהג מונית ויתחיל לזרוק אבנים על פקידי מס הכנסה בגלל שבאו לגבות ממנו או לעצור אותו זה כבר לא קשור לעצם העבירה על החוק.
גם על מעבר ברמזור אדום את יכולה להגיד שעצם קיום החוק מייצרת עבריינים. זה ברור. אז יוצא מכך שכל חוק, אפילו שאוסר לגנוב מסופר או שאוסר לרצוח מייצר עבריינים. אז מה, חוקים הם מיותרים? זאת הדיוק אנרכיה.
גם לגבי "עשב". הנה, אני עבריין עשב בעצמי. עד היום. ועד לפני 15 שנים עוד לפני שתנועת הלגליזציה תפסה תאוצה כמו היום המשטרה אכן הייתה רודפת עברייני עשב. אפילו אם היה לך גרם אחד מסכן היית מסתכן במאסר.
אבל אם שוטר היה תופס אותי ועוצר אותי זה מצדיק זריקת אבנים עליו או לפגוע בו? ממש ממש לא.
אני יודע שזה לא פופולרי בפורום הזה אבל תודה לאל שיש בג"צ כדי למנוע השתלטות דיקטטורית. ובניגוד למה ששוטפים את המוח, בגצ מגן גם על חרדים, גם על ערבים, גם על מתנחלים.
האם זה אומר שאין צורך בתיקונים במערכת המשפט? בוודאי שיש צורך. כל גוף חייב להיות שקוף ונתון לביקורת. כולם כולל כולם. גם הרבנות הראשית וגם בית המשפט העליון.
כמה הערות:ארץ השוקולד
אשמח לראות שלוש דוגמאות להגנה של בג"צ על חרדים ושלוש דוגמאות להגנה על מתנחלים.
אתה טוען שהם מגנים, תביא דוגמאות.
2. דמוקרטיה היא תפיסה שבה העם מחליט, וכל מי שבעל כח יונק את כוחו מהעם. ככה שדווקא גוף שנבחר בצורה מנותקת מרצונו של העם. (רוב הועדה אינם נבחרי ציבור ואין לציבור דרך להשפיע עליהם) לא בדיוק מבטא את ההפך מדיקטטורה, אלא אם כבר יוצר דיקטטורה מסוימת.
3. לא אומר חס ושלום שנכון לזרוק אבנים, אבל מי אמר שהם זרקו אבנים?
המשטרה טענה שהם קיבלו דיווח שהם זרקו אבנים, כלומר שיש לשוטרים חשד שהם זרקו אבנים ולא ודאות.
האם רלוונטי להעניש כשיש חשד בלי שבדקו?
4. ביחס לשקיפות וביקורת על בית המשפט העליון ועל הרבנות, מסכים איתך.
וחושב שצריך לפקח על שניהם.
ומי שבעד לבדוק רק את אחד הגופים חסר יושר אינטלקטואלי.
חותם על כמעט כל מילה שלךדי שרוט
2. דמוקרטיה זאת הכרעת הרוב ושלטון הרוב אבל גם בדמוקרטיה מתגוננת יש מושג שנקרא עריצות הרוב שאותו צריך לאזן. הרכב הועדה לבחירת שופטים היא לא הבעיה. הבעיה היא באקטיביזם השיפוטי שאותו חייבים למסגר כי לכולי עלמא באמת בית המשפט נטל לעצמו סמכויות יתר.
3. אני לא מדבר ספציפית על המקרה של אהוביה. אני מדבר באופן כללי על התופעה של תקיפת חיילים פיזית. כולל מקרים שזרקו אבנים. זה קורה כל הזמן גם בלי המקרה של אהוביה. עלי לא זרקו אבנים נערי גבעות מהסיבה שפלסתינים זרקו אבנים גם עלי וגם עליהם עד שהיס"מ או השב"כ הגיעו לפזר את הזריקות של הפלסתינים.
4. מסכים
שכוייח על התגובהארץ השוקולד
2.
א. דמוקרטיה מתבטאת בכך שמקור הכח הוא הציבור והציבור בלבד אבל חשוב לפקח על גוף עם כח שיכול לתפוס רק באמצעות הרוב. עם זאת, אין מקור לסמכות ולכח שאיננו הרוב.
ב. לדעתך זה לא הבעיה, להבנתי זו אחת הבעיות המרכזיות כי זה גורם לכך שאלה עם הכח הרב ביותר במדינה לא נבחרו על ידי העם שזה בניגוד לתפיסה הדמוקרטית.
3. זו אכן בעיה, אבל לא קשור למקרה של אהוביה עד שיוכח אחרת.
נכוןארץ השוקולד
למעשה, דניה זילבר ערכה ספרבן מכיראחרונה
משום מה, אתה וכל המתנגדים- מתעלמים באופן עקבי מהעובדה הפשוטההָיוֹ הָיָה
שכל היישובים ביו"ש הם מכוח הבניה הלא חוקית, וההתעמתות הקבועה עם החיילים, שוב ושוב ושוב, של אנשי גוש אמונים בהוראת הרצי"ה, שלולי מעשיהם כל יו"ש היה היום בשלטון ירדן.
יהיה טוב אם תרדו מעץ הנאורות ותנסו לענות על זה.
כי זה פשוט לא נכוןג'ון
לא נכון? בא תספר לכולנו מה אומר לך השם סבסטיה...הָיוֹ הָיָה
רוב מוחלט שלהם לא נוהג באלימות, וזה בדיוק בנקודה שאתה וחבריך מפספסים, קניתם את כל ההשמצות המרושעות האלו, ובכך התרתם את דמם.
אתה וחבריך? איזה השמצות? מה אתה יודע עלי או על הרקע שלי?ג'ון
תתבגר, תתגייס ותגלה שהתמונה מורכבת מהמון צבעים יפים.
אני לא יודע כלום מעבר למה שכתבת במפורש, וזה מספיקהָיוֹ הָיָה
למקרה שהיתה כאן למישהו בעיה בהבנת הנקרא - נסביר ברחל בתך הקטנה:
כשאתה מאשים המוני המוני נערים שלא חטאו בשימוש באלימות, אתה מזמין את היחס אליו הם זוכים כביכול מחמת החשש מהאלימות שלהם, היחס שהתיר עינוייהם, והתיר כעת את רציחתו של אהוביה,
אתה, כן, אתה, אתה וכל הטהרנים והצדקנים שמקשקשים על "אלימות" בליש הם מכירים אפס קצה של המציאות, אתם מתירים את דמם.
ואני לא צריך שום ידע על "הרקע שלך" כדי לומר זאת.
ומעניין, אגב, שאתה - בלי לדעת כלום עלי ועל הרקע שלי, על בן כמה אני ואם שירתתי ואיפה, כל כך ממהר להכריז "תתבגרו ותתגייסו", ומתגובות נוספות שלך כאן - כנראה אתה חושב משום מה שזה מטבע לשון שקוטל בר פלוגתא, ואתה יורה אותו כלכל עבר כביכול בכך ניצחת את הויכוח, בלי לדעת בכלל בן כמה הצד השני ואיפה שירת, מה שמביא אותי למסקנה המהירה שמי שצריך כאן להתבגר, ובדחיפות, זה הוד מעלתך.
והתעלמת מהשאלה על סבסטיה, רשמתי לפניי. הצטרפת למועדון היוקרתי של המדברים גבוהה גבוהה אך מקפלים זנבם כארנבת מפוחדת כשמזכירים להם את המילה הזו.
בבקשהג'ון
אתה דיברת על עימותים כדרך, אני לא ציינתי אלימות. האם יש אלימות בגבעות כן. האם זה פסול? כן. איפה שמעת ממני מילה על הצדקת עינויים? צריך לטפל עם מפלג נוער והרווחה, כמו ילדים אחרים שמחוץ לבית.
2. האם גיוס מביא על פי רוב לבגרות, להבנה שהמציאות רבודה, ושאין מקום לשחק בשוטרים וגנבים עם צהל/המשטרה? כן, יש מקרים שלא, כמו שאתה מעיד כאן (למרות שאתה נשמע שאתה לפני צבא).
3. העימות שהיה בסבסטיה היה בעייתי. כשהרב חנן פורת בא לרב צבי יהודה הוא אמר לו שאם יש אלימות להתפנות.
..הָיוֹ הָיָה
1. אני לא קושר, אתה זה שכתבת שהרב צבי יהודה לא רלוונטי לדבריי על הגבעות כי הוא היה נגד אלימות - כלומר - האשמת את כלל נוער הגבעות באלימות
שזו, כמובן, האשמה פרועה, שקרית, מרושעת ומחוצפת.
ומה שאתה מתקשה להין למרותש אני מסביר שוב ושוב - זה שהאמירות השקריות האלו שמציגות אותם כנוער אלים ומסוכן - הן הן אלו שמכשירות את הקרקע לעינויים ושפיכת דם. גם בלי שתדבר על זה ו"תצדיק עינויים"
2. נכון, הבעיה שכל מי שחושב אחרת ממך אתה מטיח בו שיילך להתגייס, משל לא היה הצבא והתובנות היוצאות ממנו אלא כלי ללמד את כולם את דעותיו של ג'ון.
3. הרצי"ה הורה בפירוש להתיישב בניגוד לחוק, ולהתנגד לפינוי בלי פגיעה אקטיבית בחיילים.
נו מה?ג'ון
2. בהקשר של הדיון הזה ספציפי כן. על פי רוב מי שמדבר ככה לא עשה צבא, צר לי.
3. אשריך לא זכרתי את זה, ויחד עם זה הוא לא דיבר על נוער (ראה לעיל על עצבים של ברזל ובמקום אחר אמר שעם הצבא שלנו לא נעשה התנגשויות)
מה נו מה?הָיוֹ הָיָה
1. ברור - כי אם שואלים מה הבעיה בהם ואתה עונה "הרצי"ה הנתגד לאלימות" כל דרדק רואה במה אתה מאשים אותם.
אם אתה מבהיר שלא היתה כוונתך לזה - אני שמח לשמוע.
הם לא צריכים, בורבם, שום מפלג נוער, כי הם לא נוער נושר ולא בעייתי. ונכון - גם המועטים מתוכם הבעייתיים והנושרים, שצריכים טיפול - הטיפול צריך להיות על ידי הרווחה וכדו' ולא על ידי חיות פרא במדי ימ"ר.
2. הוא אשר אמרתי, ממש ככה. כל מי שחושב אחת ממך בנושא - לא עשה צבא, ואח"כ תדבר על לקבוע עובדות על אנשים לולי היכרות, חביבי, לא קורה יש לך בין עיניך, כי אם אילן שלם.
3.התנגשויות - כאמור, רוב ממש מהנוער הקדוש הזה ממש לא מחפש התנגשויות. לגבי הגיל - אני מניח שאתה מבין שהעוקץ כבר יוצא מהדיון, אם הויכוח הוא על גילאים.
שובג'ון
2. מדבר מהניסיון שלי, מה לעשות. כתבתי יכול להיות שיש יוצאים מן הכלל.
3. באמת לא הבנתי מה אתה אומר. שנוער לא צריך להיות מעורב במאבקים שעלולים לשרוט אותו ולהביא אותו לאלימות? אם כן שמח שאנחנו מסכים.
..הָיוֹ הָיָה
1. לא אמרתי שצריך, אמרתי שהזכרת זאת בהקשר לכך, אני לא חזרתי בי מכלום - לכל אורך השרשור אני טוען שיש לחלק בין הרוב למיעוט.
חיות פרא! אלא מה? יש מישהו שעוד צריך הוכחה לזה אחרי האירועים האחרונים?
2. כנראה נסיונך דל.
3. אם אני לא בגבעות בעצמי כנראה שאני לא מזדהה אחד לאחד עם דרכם, לא? אבל אני בורר בביקורת (ב' ראשונה בפתח) את במוצדק מתוך ההבל,
חושבת שלא סתם היחס של המשטרה עצבני במיוחד כלפי נערי הגבעותארלט
השוטרים נשלחים לקורסים של קרן וקסנר, ובכלל יש קרנות ששולחות זרועות תמנון לכל מוסדות ניהול המדינה. ומי יודע באילו דרכים נוספות גורמים להם לשנאה עמוקה לחרדים/מתנחלים/כל מי ששומר על האופי היהודי של המדינה. ראה ערך ההתעללות בעמונה- מאיפה הזעם החורג הזה?!
יש חשש שקרה מקרה מאוד חמור במקרה של אהוביה סנדקארץ השוקולד
ואז שיחליטו מה צריך לעשות בהתאם למסקנות
תתבגרו ותתגייסו.ג'ון
כתבתי תגובה ארוכה, תכלס אין טעם. תתבגרו ועוד כמה שנים תצחקו על עצמכם
או שלאחופשיה לנפשי
נו ו?ג'ון
לא אמרתי את זהחופשיה לנפשי
בכל אופן-אתה מתנשא עליהם כי אתה מבוגר יותר וחושב שאתה יודע יותר טוב מהם וזה מטופש ולא נותן כלום
לא מתנשאג'ון
2. אני לא מתנשא עליהם, אני אוהב אותם והם יקרים לי. כן יש לי פרספקטיבה וניסיון, לשחק שוטרים וגנבים עם צהל או המשטרה? זה מה שיביא לגאולת העם והארץ? למה זה יביא? לילדים שרוטים ששונאים את המשטרה והצבא.
וואו, אתה ממש בוגר, יש לך קצת בגרות להביא לי?הָיוֹ הָיָה
שרשור שלם, עשרות מגיבים, אבל הוד מעלתו צנח לכאן ממרומי הכס המקודש ומפטיר ש"אין טעם בכלל לדבר איתכם, כולכם מגיבים לא לעניין"
אז תגיד מותק, מה אתה מחפש פה? כלך לך אצל אנשים בוגרים ומחושבים כמוך.
טוב אחיג'ון
בכנות, אתה מסוגל לשמוע דעה שאומרת שיש מקומות שאי אפשר להתיישב בהם? (נגיד קרקע פרטית, או אדמת מדינה בלי אישור).
ותוריד את הלחץ, זה לא בריא.
...נופת צוף
לא נראה לי שאם מישהו עבר עינויים גופניים ונפשייםrivki
אתה בטוח שהצבא רוצה לגייס אותם?
בואי נדבר במספריםג'ון
כן, מפרספקטיבה של זמן אני מקווה שאנשים ידעו לצחוק על עצמם ולקבל את עצמם, יקבלו פרופורציות ויבינו את הטעות שלהם.
האם הצבא רוצה לגייס אותם? לא יודע. אם לא, במי הבעיה? גם נוער עבריין מתגייס בסוף אם הוא מאוד רוצה (פועלים לסגירת התיקים, ודרך הרווחה), אולי הנער הזה יצטרך לעבור קודם במחווה אלון ולא בטוח שיצליח לסייםאת השירות, אבל יתחיל. בכל מקרה, לקחת מקרה קצה של עינויים שלא ניתן ללמוד ממנו על הכלל.
למה לדבר במספרים?לא הבנתי. העינוי היה מחריד. זה לא היה קורהארלט
במגזר אחר. ושרת המשפטים גבתה את השבכ. וכן ניתן ללמוד ממנו הרבה.
ואם מענים ערבים אז זה כן בסדר? זה לא רלוונטיג'ון
לא מענים נערים ערבים, אלא גברים עם עבר טרוריסטיארלט
נערים ערבים זורקים אבנים מדי יום, לא מענים ואפילו לא עושים מרדף מכוניות אחריהם. זה עובר בקט- הטרור המושתק
גם על זריקת אבנים לא עינוג'ון
"כשהיה חשש" 

הָיוֹ הָיָה
לי יש חשש שאתה רצחת את רבין, נענה אותך?
זו בדיוק הבעיה, הם לא יגידו "אנחנו מענים כי אנחנו סאדיסטים", הם יחרטשו במח, יכחישו עינויים, ימנעו עורך דין, וכשזה יתברר הם יאמרו "היה חשש"...
ואתה? מאמין להם...
הלוואי שה' ינקום בהם
אין לי מה להגיד חוץ מזה שאני מזדעזע באמתג'ון
מלא אהבת ישראל. רק בריאות.
סוף סוף משהו מזעזע...הָיוֹ הָיָה
כל מה שעשו הנבלים האלו - סבבה לך.
אבל כשאני מייחל שה' יקח מהם דין - אתה מזועזע.
הוי האומרים לאור חושך ולחושך אור, שמים מר למתוק ומתוק למר.
לרצוח יהודים מותר, אבל לייחל שהרוצחים יוענשו - מזעזע.
הידד המוסריות.
אתה מכיר את הגמרא על מוסר דין לשמים?ג'ון
אני מכיר, אבל אני מכיר גם עוד כמה דברים.הָיוֹ הָיָה
אם כבודו היה עסוק בללמוד תורה במקום בלהצדיק התעללויות אלימות ומיניות של הצבא והשוטרים, הוא היה מגלה למרבה הפתעתו שהבעיה היא במוסר דינו, של עצמו. ולא במתפלל לנקמת ה' ברשעי ישראל הלוחמים בתורתו ומצוותיו, כמו שעשה ירמיהו הנביא שהתפלל "אראה נקמתך מהם".
אז סורי, תתמקד בלענות לגופו של ענין ולא בללמד אותי גמרות..
אתה טועה, אבל בסדרג'ון
בכל מקרה, אני באמת מאחל לך בריאות, בגרות וכל טוב.
כפי שכתבתי, אם תלמד קצת תגלה שלא.הָיוֹ הָיָה
יקראו עיניך מה שידיך מקלידות: מי שנעשה לו עוול, ומוסר את דינו לשמים.
ואני ממש מתענג על החידוש שלך: לפי מסילת ישרים אין יהודים רשעים?
לפי הגר"א אין יהודים רשעים?
אני מבין שהדרת כבוד תורתו כופר בעיקר של שכר ועונש, לבריאות שיהיה לך, רפואה שלימה.
יש שיעור תורה ליד הבית שלך, לך תקשיב קצת..
אתה מקסים באמת אבל תקרא את מה שכתבתיג'ון
בכל מקרה, אני הבנתי שאין עם מי לדבר. אז שוב אאחל לך רפואת הנפש והגוף, בגרות, מבט חיובי על אחיך ועל המציאות כולה וכמובן באמת מכל הלב הצלחה בכל. אני כבר לא אגיב אז אתה מוזמן כמובן להגיב ולהרגיש ניצחון, בשמחתך ישמח ליבי גם אני.
קראתי, וזה מה שגרם לי לראות את הטעות שלך.הָיוֹ הָיָה
לדעתך אין שום יהודי בעולם שניתן לומר שהוא רשע?
מה לומר, אתה באמת נשמע מחובר למציאות, מחובר ממש...
אבל בסדר, אתה תרגיש בנח כי הרי אתה "בוגר ועשית צבא"....
היה יותר יעיל אם מלכתחילה לא היית מגיב, ללדבר כ"כ הרבה הבל ואז לומר "טוב רפואה שלימה", זה לא מעשה שמוציא אותך צודק.
אם מענים ערבים במטרה להוציא 'הודאה' באשמה-rivki
פריצה לבתים באמצע הלילה, מכות ואזיקים ללא שום צורך, מניעת אפשרות לפגוש עורך דין וכו וכו וכו- ממש לא רק בפרשת דומא.
את מדברת מידיעה?ג'ון
הנה עוד יהודי נפצע מאבן בראשו הפעם כנראה מידי יהודיםמישהו כל שהוא
אם שוטר היה זורק אבן ופוצע יהודימישהו כל שהוא
אלימות זו לא הדרך
וזריקת אבנים הורגת.
להבדיל אלף אלפי מליון מליוני הבדלותמיקה בר נתן
לא חושב שההבדלות מעניינות את הנפגעמישהו כל שהוא
אגב הוא נפצע בנוני ...לא צחוק...
ועדיין ראית לנכון לציין "להבדיל"?מיקה בר נתן
להבדיל מערבי...בין ישראל לעמים בין יום השביעי...מישהו כל שהוא
בכל קנה מידה
אני לא מבינה למה אתה משווההשתדלות !
ברור לנו שאלימות זו לא הדרך, אבל אתה מבין ששוטר מכה לא דומה לאזרח מכה, נכון?
ברור. לשוטר יש סיבה טובה הוא בתפקיד....מישהו כל שהוא
שוטר שמכה בהפגנה או פינוי וכדו' זה אמנם חמור. אבל יש לו מטרה טובה והיא שמירה על החוק. אלא שגם את השמירה על החוק צריך לעשות בצורה הגיונית....
יש עשייה כחלק מסמכות ויש ניצול הסמכותהשתדלות !
נכון וזה מחדל אבל חמור מכך שסתם אדםמישהו כל שהוא
גם אם אותו אדם גר על גבעה ולומד מלא תורה
למה זה חמור יותר?השתדלות !
אבל כשמדברים על התנהלות שוטר לא מדברים עליו אישית כאדם (ולכן גם אף אחד לא דרש לדעת איך קוראים לו), אלא על התנהלותה של המשטרה.
וכשמקרים כאלה קורים יותר מדי פעמים כלפי אוכלוסיה מסוימת ומזדהה דפוס- זה משהו חמור מאוד.
למשטרה יש חוקים ויש כללים, במקרה של אהוביה הם עברו עליהם באופן חד וברור.
לדעתי זה חמור בהרבה. גוף ממשלתי שאנשיו עושים מה שבא להם ומקבלים תמיכה על כך- אנחנו בבעיה רצינית.
גם זריקות אבנים יש הרבהמישהו כל שהוא
את זה הבנתי.לא הבנתי את עניין ההשוואה.השתדלות !
במדינה מתוקנת יש עבריינים ויש משטרהultracrepidam
והמשטרה עוזרת לאזרחים כדי לצמצם את נזקי העבריינים
במדינה לא מתוקנת המשטרה היא גם עבריינית, ואין מי שמגן על האזרחים מנזקי המשטרה
לכן יותר חשוב בעיני לטפל קודם כל באלימות משטרתית
מורי ורבי, הרב דרור אריה שליט''אפשוט אני..
??ultracrepidam
ראש מפלגת נועם מבקש מנוער הגבעות לנהוג בהגיון. בכנות, מוזר כל כך.
ולעצם הדברים - יש כאן כמה טעויות
1 כשהמשטרה מטייחת הרג, זה הנושא, וכל דיון על שמירת חוק הוא זילות חיי אדם. וזה מה שנעשה כאן.
(להשוואה - מחאות ג'ורג' פלויד וסלומון טקה היו אחרי שהשוטר ההורג היה בהליך משפטי)
ברגע שנדע שהצדק נעשה, ומתייחסים להריגה/רצח (לא נכנס למינוח, דעתי האישית ידועה), אפשר להתחיל לדון בכל השאר
כל זמן שהמשטרה עסוקה בטיוח בוטה כל כך של הרג, כל אכיפה תהיה אכיפה בררנית ולכן לא מוצדקת
2 טיעונים של אידאולוגיה לא מחייבים אנשים להקשיב אליך
גם בהתנתקות היו כאלה שטענו שאלימות נגד המפנים היא לא בסדר, כי הערך של ארץ ישראל לא מצדיק אלימות.
גם אם נניח שזה סדר העדיפויות, האלימות היא תוצאה, לא מטרה. כשמישהו נרדף, הוא עלול להגיב באלימות, לא מתוך אידאולוגיה, אלא בגלל הרצון שלו לחיות. תופעה אנושית של בני אדם.
3 "יש להם הרבה זכויות". יופי. אבל אם מישהו צדיק נותן לי מכות ברשעות, מותר לי לתת בחזרה
מי צדיק ומי רשע זה לא הסיפור. השאלה היא האם כאן הם נהגו בצדקות או ברשעות. ווכשהמשטרה נוהגת ברשעות, המחאה תהיה חריפה ולפעמים אלימה
4 מבוגר אחראי הוא מבוגר אחראי.
אם המשטרה היא מבוגר אחראי, אז לא הגיוני לדרוש מנערי הגבעות להיות אחראים. כמובן כן צריך לדרוש מהם את זה, אבל מי שצריך לנהוג באיפוק הם קודם כל השוטרים.
5 לפני עיוור לא תתן מכשול? כי אני מעצבן את השוטר ואז הוא יתן לי מכות? להזכירך, יש איסור לפני עיוור גם על גוי, אז אולי נברח כולנו כדי שחלילה ערבים לא ייכשלו ברציחה של יהודי
נכון, יש אזכור כזה בגמרא, אבל בדיוק בכיוון ההפוך - שאבא לא יפעיל אלימות כלפי בנו, כדי שהבן לא יפגע בכבוד האב. בעצם נדרש מהאבא להיות המבוגר האחראי.
גילוי נאות - הכותב שאותו ציטטת ומפלגתו הם אנשים שאינני אוהב אותם ואת שיחם. אבל נראה לי שהתגובה שלי היא נכונה גם אם לא היה לי כלום נגדם.
ובכן...פשוט אני..
לגבי הטענות שלו - אני דווקא כן מתחבר אליהן, ולא מסכים עם תשובותיך. לדעתי אלימות היא לא פתרון, ועבירות על החוק כאידאולוגיה הן לא פתרון.
הומופוב? לא מתאים לך...חצילוש
אני אכן לא מרבה להשתמש בה, אבל במקרה שלו - זה נכוןפשוט אני..
אני בטוח שאם הוא היה רב משפיע יותר בתקופה שבה הייתי תלמיד, הייתי סובל עוד הרבה יותר ממה שסבלתי.
מה שונה?חצילוש
הרב יגאל יצר סרטון שבו רואים להט''בים תוקפים משפחה סטרייטית?פשוט אני..
כן.
פשוט הומו רצח סטרייטים במצעד, נכון?
פשוט ילדים סטרייטים מפחדים להגיד להורים שלהם שהם סטרייטים, שמא ההורים יזרקו אותם מהבית.
פשוט הומואים ערסים תוקפים סטרייטים שמחזיקים ידיים ברחובות ירושלים, ברור.
הזיה אחת גדולה.
לצערי, זו רק דוגמה אחת מתוך הרבה (ליצמן תומך בקהילה הגאה? לא. ובכל זאת, הוא לא ביסס קמפיין בחירות שלם על הסתה נגדם)
אהה, לא ראיתי את הסרטון המדובר..חצילוש
עוד קצת כיףפשוט אני..
אוי ויי...חצילוש
יצא בדיוק איך שהם רצו שייצאפשוט אני..
שלא לדבר על פוביות אחרות שיש ל"קהילה"מיקה בר נתן
$$ultracrepidam
בקשר לדמותו אכן תהיתי מה לך ולו, אבל הנחתי לך וזה לא היה עיקר הענין.
לעצם הענין - לא טענתי שאלימות היא פתרון טוב (היא פתרון מצוין להרבה בעיות נקודתיות, ויוצרת הרבה בעיות אחרות, בדרך כלל גדולות יותר), ומעולם לא תמכתי בעבירה על החוק, עם או בלי אידאולוגיה. אם אתה רואה משהו בדברי שמראה כאילו כן, אתה יכול לציין, ואם אשתכנע אערוך.
הייתי מבהיר שוב מה כתבתי, אבל אני חושב שכתבתי די ברור ותמציתי
מאי דסני עלך לחברך לא תעביד...בשביל שלי
אל תשמיץ את כל הבנאדם.
אתה יכול להגיד שהוא טועה בנקודה ספציפית, אבל כאן אתה בעצם שם איקס על כל הבנאדם.
נגלה לך סוד, גם אתה טועה לפעמים. רוצה שנגדיר אותך על פי מה שאנחנו חושבים שאתה טועה בו? זהו, לא נדבר איתך ולא נשים עליך בכלל רק כי יש לך איזה דעה מסוימת חשוכה בעינינו?
על זה אמרתי מאן דסני עלך- לחברך לא תעביד.
וחוץ מזה, אסור לקרוא למישהו בכינוי גנאי.
ודבר אחרון, זה לא כבוד תלמידי חכמים. הוא לא עבר שום עבירה. זה שהוא חושב ככה להגדרתך זה לא מתיר לך לדבר עליו באופן הזה
הפוך, גוטה, הפוךפשוט אני..
השמצתי את כל הבנאדם?
שמתי איקס על כולו, או שהזכרתי דעה אחת שלו שאני מתנגד לה?
להפך, כתבתי שאני מסכים איתו במה שהוא כתב, ולכן העליתי את דבריו לפורום נכבד זה.
כתבתי ש*למרות* שאני לא רואה בו מורי ורבי, ואף רחוק מכך, אני מסכים עם מה שכתב כאן.
''לא נדבר איתך ולא נשים עליך בכלל רק כי יש לך איזה דעה מסוימת חשוכה בעינינו'' - כאמור, זה בדיוק ההפך. שמתי עליו, כתבתי שאני מסכים איתו.
מותר לי לאהוב דברים מסוימים שכתב, למרות שאני מתנגד לדברים אחרים, וזה בדיוק ההפך ממה שאתה מאשים אותי.
זה כמו שאני אכתוב על רב מסוים שלמרות שהוא שמאלני, אני מסכים עם דבריו לגבי נושא מסוים. מכאן אתה למד שאני פוסל את כולו? שאני לא שם עליו? זה ממש דבר והיפוכו
הוא לא השתמש בכינוי גנאי. הוא תיאר את עמדתו הפוליטיתultracrepidam
כמו שלקרוא ליריב אופנהיימר שמאלן זה לא כינוי גנאי - זה המקצוע שלו
נו באמת, לקרוא לבנאדםבשביל שלי
מספיק להיתמם
וגם להגיד שמאלן (או oמולן וכו') זה נורא קטנוני, אבל זה כבר ענין אחר לגן טרום חובה
לא מקצוע?פשוט אני..
ושוב, לא פסלתי אותו, בדיוק ההפך.
מפלגת נעם: מה עומד מאחורי קמפיין ההסתה נגד הקהילה הלהט"בית? ניתוח
''בדיוק ההיפך''... אתה עובד כרגע רק על עצמך. צר ליבשביל שלי
והרי כתבתי במפורש שאני מסכים איתו למרות זאתפשוט אני..
מכל הרמיזות שלך ('מורי ורבי' וכדו'), הכינוי הומופוב,בשביל שלי
ברור ששמת איקס על הבנאדם (לא רוצה להגיד גם על הר המור כי אני נזהר), זה לא היה כינוי למקצוע, אתה קבעת שזה מקצוע כדי לזלזל.
עזוב. הבהרתי את עמדתי לגבי שיימינג או זלזול באנשים אחרים
אני לא מתלמידיו או מחסידיו, כמוך, אבל יש גבול
לא מקצוע, עמדה פוליטיתultracrepidam
בדיוק כמו ימני/שמאלני/מכחיש קורונה/מתנגד חיסונים
אתה מפתיע כל פעם מחדשמישהו כל שהוא
למדתי שם שבוע כשהייתי בישיבה התיכונית...פשוט אני..
אז עוד לא עניין אותי שיש לה אידאולוגיה זו או אחרת, פשוט באתי לשם כדי ללמוד גמרא ברצינות...
אני בעיקר זוכר שבכל כמה שעות הייתי הולך למטבחון שלהם בשביל לשתות שוקו ''שחור'', כי לא היו לי כמה מטבעות לשלשל בקופה עבור החלב 🤭
זה מכתב שנכתב מרוב הסימפטיה העצומה שהוא רוחש לנוער הגבעות...הָיוֹ הָיָה
במחילה, האחרונים שיכולים להטיף לגבעונים איך להתנהג זה הר המור ואנשיה.
למה? כי הם חושבים אחרת ממך?בשביל שלי
כי הם חושבים אחרת ממני *בתחום של הנערי הגבעות*הָיוֹ הָיָה
יותר מידי אחרת.
שמישהו מהם יטיף מוסר לנוער הגבעות על איך עליו להתנהג כנגד רודפיו - זה פשוט מעשה ציני ומכוער
דווקא חשבתי שלמדת בקו..מישהו כל שהוא
ה' ישמור ויציל...הָיוֹ הָיָה
חלילה וחס 
אז מרכז?מישהו כל שהוא
גם לא..הָיוֹ הָיָה
אבל מזדהה פחות או יותר איתה
והנה עוד נסיון רצחמישהו כל שהוא
מה דעתכם אפשר לנסות לרצוח שמאלנים ?
אחמד טיבי טוען שברור שנוער הגבעות אשם... למה שלא ינצל אתארלט
העובדה שמתירים את דמם. הוא יודע שתהיה תשקורת שתתמוך בו
אוהה, כ"ק מורינו ורבינו עט"ר הגר"א טיבי פוסק שזה גבעונים,הָיוֹ הָיָה
מה יש לומר, מי יבא אחר המלך..
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק
מה הלאה בחיים?
תנסו להרוויח יותר?
תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?
תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?
אמתין עד סוף התוארבין הבור למים
בעו"ס, היינו לימוד תורה.
עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב
חשוב לא להתרגש
למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים
כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.
בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.
יפהזיויק
קודם כלנקדימון
מסקרןזיויק
להשקיעמשה
הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך
מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.
בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.
חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
לא?
ברורמשה
היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.
מפה לשם.
בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.
החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.
התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
עזרה!צאט
היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂↔️
ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)
כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..
קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?
או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂
עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה
גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,
די דעך.
הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים. כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.
אםרועישםטוב
אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?
לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד
הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה
🤭טיפות של אוראחרונה
'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'
לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?
ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+
"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון
ואת אשריהם תכרותון."
יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים
מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום
ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.
אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד
מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.
ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.
ובכל זאת אסור להחזיק פסל
שאלה מעניינתנקדימון
תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.
כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.
צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.
לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור
אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:
הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון
זו אמירה מאוד מוזרה.
לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.
השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה
הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים
(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)
השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?
למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת
את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אולי בבית שנינקדימון
אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין
בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר
התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.
או האריות בכסא שלמה.
גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות
הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור
(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)
וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍
נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo
מחבבת שגרה
היא לא חייבת להיות משעממת
בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה
שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי
לא שזכרתי את זה
אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום
מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה ברכהפצל🤫
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
מה?זיויק
השאלה שלךנחלת
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.