בעל אברך ואישה סטודנטית..הבו אור!

איך אפשר להסתדר מבחינה כלכלית לאורך זמן כאשר האישה סטודנטית בתואר אינטנסיבי מאוד והבעל אברך? 

בהתחשב בזה שההורים עוזרים אבל אי אפשר להסתמך רק על זה, ויש הוצאות יחסית גבוהות על שכירות (ירושלים).

אשמח לעצות, תודה רבה!

עובדים.פרש בודד
ככה פשוט.
באמת לא קל..רות א

אולי לעשות יותר שבתות אצל ההורים. 

אם אפשר שהבעל גם יעבוד. 

שכירות בירושלים זה בהחלט סיוט.. (לא מניסיון אבל ממה שאני שומעת..)

בהצלחה!

היה לי פעם חבר אברךנפשי תערוג
שהיה מחפש רק משרות אבטחה סטטיות
משמע לשבת בשער ו90% מהזמן לא עושים כלום.
את הזמן הזה היה מקדיש ללימוד תורה

חברים אחרים שלי היו לומדים עד 3 ואז יוצאים לעבודה

אומנם לא מתעשרים מזה.
אבל אפשר להחזיק רת הראש מעל המים

אבל דבר ראשון, לא לשכור דירה בירושלים

תורה ניתן ללמוד בכל מקום
אם הוא לומד, תמיד יש ברכה וסייעתא דשמיא מיוחדתרויטל.

ואם ההורים עוזרים זה זכות אדירה להם שמחזקים בן תורה,

כל עוד שהוא יכול ללמוד ואת תומכת בו שילמוד אז כל הכבוד לך,

גם בעלי אברך וברוך השם אני שמחה על כל רגע שלומד, בהצלה

רבה רבה לך אמן.

לא תמיד. רבים הם לומדי התורה שנסמכים על הצדקהפשוט אני..

ולפעמים גם זה לא מספיק בשביל קיום מינימלי.

ברור, אבל צריך לעשות את המקסימום שאפשרי ללמוד,רויטל.

כי יש המון אנשים ששניהם עובדים ותמיד חסר להם, ותמיד לא מרוצים, ותמיד רוצים עוד,

כשבעל לומד מסתפקים במועט, והכי חשוב זה השכר האדיר בעולם הבא,

תודה לך ישר כוחרויטל.

זכיתאורה שחורה
בעל לומד זה זכות גדולה ואושר גדול בחיים האלה. נס ממש.
ואין ספק שהוא זכה בך,
את אשה טובה וצדיקה רויטל.
כיף לקרוא אותך.
תודה רבה לך יקרהרויטל.

תראי אין פתרונות קסםמיקי מאוס
כדי לא להיכנס למינוס צריך או להקטין בהוצאות
או להגדיל הכנסות
או גם וגם.

במקרה שלכם- לגור מחוץ לירושלים מוזיל מאוד
לחפש עבודות, לפעמים אפשר לעבוד מספיק ועדיין להישאר אברך. אם זה לא יספיק- אז לצאת לממש את התחייבותו בכתובה
למצוא עבודה בשבילך כסטודנטית

בהצלחה!
לעבודLia

כמו שהציעו פה.. לעבור למקום יותר זול וכו'..

אבל כן הייתי ממליצה לשקול מניעת הריון.. לפחות עד שתתבססו קצת ואולי גם עד שתסיימי ללמוד. ממש לא כיף להקדיש זמן ללימודים עם תינוק. ילדתי את שלי בשנה האחרונה של הלימודים למזלי זו הייתה שנת הסטאז', אז היה הרבה יותר קל וגם היתה לי עזרה מהמשפחה. אבל זה היה אתגר לא פשוט.

לא מונעים מסיבות כלכליות. הזוי בעיני. סליחה.אברכית בשמחה
נכון שזה 'יותר נוח' אם הילד יחכה קצתאברכית בשמחה
ויותר 'כלכלי' ככה.
אבל זאת לא סיבה.
נכון שאם יש ילד שנה אחרי החתונה אז יותר קשה, אבל כמה ברכה הילד מביא איתו, כמה שמחה!
מה ההבדל בין יכולות כלכליות לבין יכולותחולת שוקולד
אחרות כמו כח פיזי? למה ברור שזה "בסדר" אם אין כוחות לגדל ילד ופחות "בסדר" אם אין כסף (=כוחות מסוג אחר של צימצום או הוספת שעות עבודה)

ויש גם הבדל אם אין כסף בשפע אבל אפשר להסתדר לבין מצב שלילד לא יהיה מה לאכול

וזה רק בעניין היכולות, בלי להכנס לעניין הרצון, שהוא השיקול העיקרי, וברגע שזה מצריך כסף שאין זה גם מוריד את הרצון כי וואלה, הכסף לא שווה את הילד

זה בטח נשמע לך מזעזע אבל בעיני ילד מביאים כי רוצים וכל סיבה שגורמת לנו לא לרצות לגיטימית, כולל בלאגן בבית או טיול לחו"ל
ובעיניי הזוי להכניס ילד למציאות כזאתLia

רק בגלל שילד זה הדבר הכי מדהים בעולם וזה מצווה חשובה, זה לא אומר שהוא צריך לבוא בכל מצב ובכל זמן.

הורים צריכים לקחת אחריות ולדעת לאן הם מביאים את הילד. הוא לא אמור לסבול בגלל גחמות. ילד צריך לבוא לבית יציב מכל הבחינות. בית עם בעיות פרנסה הרבה מאוד מלווה גם בבעיות שלום בית. זו עובדה. וכל הסיסמאות שילד מביא ברכה וכו' זה נכון אבל זה לא סותר שצריך קודם לעשות הכל כדי לדאוג שיהיה לו את כל מה שהוא צריך (במיוחד הורים יציבים מכל הבחינות). לא סומכים על נס ואני בטוחה שזה לא רצון ה' שאנשים יפעלו בצורה כזו. זאת עובדה שיש כל כך הרבה ילדים שחיים בעוני רק בגלל אמונה של ההורים שצריך להביא ילדים כמה שאפשר. זאת עובדה שהרבה בתים כאלה נהרסים בגלל מריבות בלתי פוסקות של ההורים שמשאירים ילדים מצולקים נפשית לכל החיים. 

וזה ממש לא רק עניין של פרנסה. גם זוג בתחילת דרכו שרואה שיש לו הרבה בעיות בשלום בית והם עדיין עובדים על זה, לדעתי חייבים קודם לעבוד על הזוגיות שלהם לפני שמכניסים ילדים לתמונה באשליה שהילד יפתור להם את כל הבעיות. 

הקב"ה עוזר למי שעוזר לעצמו. הברכות והשפע לא מחולקים סתם ככה רק בגלל ששמרתם מצוות. יש כל כך הרבה ששומרים וחיים בצורה מחפירה רק בגלל בחירות שגויות. שוב, באשליה שככה ה' רוצה. והוא לא. לא הבנתם אותו.

מבינה אבל מתי זה הזמן?כמיהה

כמה חיסכון בבנק?

תואר ראשון?שני ? שלישי?

היכן עובר הגבול לדברייך?

חושבת שאם בעם ישראל היו מחכים למצב פיננסי טרם הבאת הילדים לא הייתה ילודה בעמ"י.

יחד עם זאת בוודאי שהרחבת המשפחה צריכה לקחת בחשבון גם נתונים נוספים כמו מצב כלכלי.

למשל: מספר ילדים 

כי בתל אביבלמה לא123

בירת היציבות הכלכלית,מנגד כמות הגירושין שם גבוהה מאוד

ככה שיציבות כלכלית היא לא מדד בלעדי לאושר של ילד.

דווקא ילד שלומד להסתפק במועט(ואני לא מדברת על עוני),הוא יהיה מאושר יותר.

חום ואהבה זה הבסיס

יש הבדלפרש בודד
בין מצב כלכלי מרווח לבין מצב של "אין לי מושג מאיפה מתחילים ומה זה כסף בכלל"

אם תשאלו אותי? מי שאין לו מושג איך הוא הולך להתפרנס כנראה שהוא לא מוכן לנישואים. (עזרה מההורים לא נחשבת פרנסה)
מסכימה. זה מכת מדינה חתונות כאלה.Lia

צריך לבדוק כל מקרה לגופוLia

זה לא שחור לבן.

אבל בגדול, אם את יודעת שתפתחי שרשור של "מה אני עושה אנחנו במינוס וההוצאות גוברות ובעלי לא מוכן לעבוד, אני בלימודים טובעניים ואני לא יכולה לעבוד בערב כי אני צריכה לשמור על הילד כי הוא לא מוכן לשמור עליו בשביל שאצא לעבוד (ועוד אחרי 8 שעות של לימודים ועבודות ומבחנים שאני לא יכולה ללמוד אליהם כי הוא החליט ללמוד 10 שעות ביום במקום לעבוד והוא חושב שלא אכפת לי מהבית ושאני מזניחה את הניקיון ושגם איתו בלילה כבר אין לי כוח להיות, כי תכלס אני כבר גמורה)......." - אז כנראה שלא הייתם צריכים להביא את הילד.

אני מקצינה כן?

אבל הורים צריכים לדעת באמת אם הם מוכנים לילד כמו שצריך. האם היחסים שלהם טובים? האם הם מסוגלים לקנות מטרנות וטיטולים ואת כל ההוצאות לילד מבלי להכנס למינוס או לקחת הלוואות וצדקה? מבלי לסמוך על אחרים שיפרנסו אותם?..... זה בסיסי...................... אני לא מבינה למה אני צריכה בכלל להסביר את זה.

אני אגיד לך למה,יש תקופות קשות בחייםלמה לא123

גם אנשים שלכאורה למדו וביססו את עצמם,יכולים להיות מפוטרים, או להיכנס למצוקה כלכלית בגלל מחלה פתאומית או תאונה ח"ו וכו.

לגבי הבסיס אני מסכימה,צריך שיהיה מינימום השתדלות ולא לטבוע בים של הוצאות והלוואות,בלי לדעת מאיפה להחזיר.

ועדיין גם כשיש לכאורה בסיס יציב,א"א להחליט החלטות גורליות כמו של הבאת ילדים לעולם,לפי התקופות הקשות שאנחנו עוברים (ואני לא מתכוונת לבעיות נפשיות),כי יש תקופה מוגבלת שאפשר להביא ילדים,צריך להסתכל קדימה ולהבין שהתקופה הקשה תעבור.

ההורים שלי הרוויחו יפה מאוד ועדיין היו תקופות קשות מידי פעם,אמא שלי אומרת שאם היתה מביאה ילדים בהתייחס רק למצב כלכלי,בלי ראיה קדימה והבנה שיש תקופות כאלה בחיים,היו לה חצי ילדים ממה שיש לה.

התקופות הקשות עברו וכרגע יש לה המון נחת מכל הילדים,ולא מתחרטת לרגע.

אבל זה כל העניין של השתדלותLia

את מבחינתך צריכה לעשות את המקסימום. אם ה' יחליט אחר כך להעמיד אותך במצב קשה, זה משהו אחר. תמיד בחיים יש התמודדויות. זה לא שאם בחרת נכון אז מובטח לך שהכל ימשיך חלק. אבל את ההשתדלות אנחנו מחוייבים לעשות. 

אבל כשאת בתקופה קשהלמה לא123

שלפעמים יכולה להמישך כמה שנים,

בעיניי, אם להביא או לא להביא ילדים,צריך להסתכל לא רק לטווח קצר,אלא בעיקר לטווח הארוך.

בגדול אנחנו מסכימות

את לא רק מקצינה. את ממש רחוקה מהמציאות של הרבה אנשיםאברכית בשמחה
שמחים בחלקם ובמצב שלהם, ובחרו בו.
אין לי כח להיכנס לוויכוח איתך לגבי הגישת חיים.
כל אחד והדרך שלו.
לדעתי הזמן- מבחינה כלכלית- שיש חכולת לתת לו44444
דברים בסיסיים כמו אוכל, מגורים, בייביסיטרים למיניהם (מעון, מטפלת וכו'...) וכד'....

בעיני לתקופה זמנית לגיטימי לקבל עזרה מההורים ב*תנאי שהם רוצים בזה* אבל גם לזה יש השלכות.
לגבי עניין שלום בית, את צודקת.אברכית בשמחה
אני חושב שזה נכוןמשה

לא צריך להיות מליונר, אבל צריך תוכנית עסקית סבירה כדי לגדל את הילד.

זה עיוות למנוע על חשבון האברכותאלמונית לשניה
להיות אברך כשאין דרך להתפרנס זה גם ככה מעוות ולא דרך התורה. אז כדי לאפשר את המצב הזה את מציעה לו למנוע ילודה? שיצא לעבוד קודם כל (אפשר ללמוד בערבים) ואז אם הוא מתקשה בפרנסה הוא יכול לחשוב על מניעה.
איפה ראית שעודדתי שישאר אברך?Lia

בפירוש כתבתי שיצא לעבוד. ושיביאו ילדים כשיתבססו קצת. שזה אומר כשתהיה להם פרנסה. אני הכי בעד לשלב תורה ועבודה, אבל גם אם הם היו עשירים אבל עם בעיות שלום בית הייתי ממליצה להם למנוע הריון... כי ילדים מביאים כשיש בית יציב מכל הבחינות. 

יש ברכה מיוחדת לעמלי תורהנתנאל וייס

זה לא אומר שיהיה להם עושר,

אבל יהיה להם ברכה למה שהם צריכים ומעט הוצאות.

המשקפיים לא נשברות, מכונת כביסה לא מתקלקלת, אוכל שמחזיק הרבה זמן במקרר ועוד

והריקותי לכם ברכה עד בלי די ובחי' של "יש לי כל" שאמר יעקב - לכל מה שאני צריך יש לי.

זה ברובד הרוחני.

ברובד הגשמי, זוג כזה שבמודע בוחר את סגנון החיים הזה

מלכתחילה בוחר לברור את ההוצאות שלו ולחיות באמת בהסתפקות.

תבחנו את עצמכם 3/4 מההוצאות לרוב הם מיותרות או מוגזמות.

ברגע שאתה בחירה ועבודה בתחום - יש ברכה ושפע.

ישר כוחרויטל.

להגדיל הכנסות, לשקול מעבר דירה למקום יותר זולחצילוש
אולי ישוב בסביבת ירושלים
תראי, הדרך העיקרית להכניס כסף היא... לעבודחולת שוקולד
כמובן שאפשר להצטמצם אבל לאברך וסטודנטית שגרים בירושלים זה לא מספיק, וגם במקומות אחרים, יש הוצאות בסיסיות לפני שמצטמצמים ובשבילם צריך לעבוד, אין לי עיצה אחרת
או שהוא יעבוד חלק מהיום או בסוף שבוע או את
לאורך זמן זה מאוד קשהבוקר אור
אם זו מציאות שהולכת להיות עכשיו כמה שנים הייתי עושה חושבים מחדש
אולי לפרוס את התואר ולעבוד תוך כדי?
אולי לגור ביישוב בסביבות ירושלים?
אולי שהבעל יעבוד בערבים/הפסקות צהרים?
אולי לעבוד המון בחופשים של התואר?
נכון, הזכרתי לי בחופשות סמסטראברכית בשמחה
הייתי עובדת יותר..
אם זה אפשרי לך @הבו אור! אז מעולה
אפשר ללמד כמה שעות ביום.כמיהה

יש כוללים רבים שמאפשרים זאת.

לעשות פר"ח בהפסקות צהריים (מי שעושה מכון הוראה)

זה טוב כעזרה ראשונה, ולא לטווח הארוך (כך חיינו כמה שנים)

עוד משהומישהו כל שהוא
אם בעלך מתכנן אברכות ארוכה ולא רק שנה שנתיים והלאה. כדאי שישקיע ויפתח מקצוע מכניס.
במקום לנקות מדרגות או משהו כזה אפשר ללמוד התקנת מזגנים, כתיבת סת"ם, מוהל, ועוד שלל קורסים מקצועיים בסגנון.
ניקח למשל מוהל משלמים היום כמה מאות שקלים עד אלף לברית. בבוקר בשבוע ניתן להביא משכורת של הרבה מאוד מדרגות...

ולך כסטודנטית, אמנם לא אמרת מה את לומדת אבל אם זה אפשרי שווה לחפש עבודה בתחום שלך אפילו במחיר של להוסיף עוד שנה לתואר.זה חוסך אח"כ יותר זמן ומביא יותר כסף בעבודה שתמצאי אחרי זה.

נזכרתי בפסק דין של הגרז"ן זצ"לפשוט אני..

כתבתי פה כבר בעבר על אשה יקרה מאוד שאני מכיר, שבעלה התעלל בה במשך שנים, עד שתפסה אומץ והתגרשה ממנו - בניגוד למקובל בחברה הליטאית, בלשון המעטה.

הגרוש החתים אותה על מסמך שהיא לא תתבע ממנו מזונות, כתנאי לקבלת הגט. היא מיד חתמה. מה שהדביל לא ידע, זה שאת המזונות *הילדים* תובעים, ואין לאמא זכות לוותר על כך. לכן, בית הדין הרבני פסק שהוא חייב לשלם לילדיו מזונות.

לאחר שנים שהוא לא שילם, בית הדין הפקיע ממנו את זכויותיו בביתם המשותף (הם לא הפרידו את הבעלות בגירושין), והדיינים אמרו לו שההפקעה מכסה את המזונות ל-X שנים, ואחר כך הוא חייב לשלם מזונות.

הגרוש ערער, והסיפור הגיע בפני הרכב דיינים בראשות הגרז"ן.

אחרי שהדיינים דחו את הערעור, התרעם הגרוש "אבל אני חי מקצבת אברכים, איך אוכל לשלם מזונות לכל ילדי?"

הגרז"ן התרומם מכיסאו, רכן לכיוונו של הגרוש, ואמר: "כבודו ינקה חדרי מדרגות ויפרנס את ילדיו".

עוזבים את ירושלים... עוברים לגור ביישוב סמוך.אנונימיות
עובדים תוך כדי...
הממ, הולכים לעבוד?סופי123
עושים סדרי עדיפויותאמא וגם
ומחליטים מה הכי חשוב
לגור בירושלים?
ללמוד דווקא עכשיו שניכם?
אז אפשר לנסות להשקיע במלגות לאישה וחעבוד בנקיון חדרי מדרגות כמו שהרבה אברכים עושים (או מכירת מיצים וכאלה דברים )

אפשר לעבור דירה ליישוב זול יותר ולהשקיע זמן בנסיעה בטרמפים
אפשר לשלב עבודה, לפרוס לימודים, לחפש כול שמשלם יותר...

פשוט לנסות לחשוב איך מתמודדים עם המצב הקיים ומה הדברים שהכי חשובים מבחינתכם.
כל הכבוד! זאת דרכה של תורהדוד מלך ישראל
"כך היא דרכה של תורה, פת במלח תאכל ומים במשורה תשתה ועל הארץ תישן וחיי צער תחיה ובתורה אתה עמל, אם אתה עושה כן, (תהלים קכח ב): "אשריך וטוב לך".
אשריך בעולם הזה וטוב לך לעולם הבא."( אבות ו ד)
תודה רבה על התגובות(:הבו אור!

האמת היו כמה שרשורים כאלה. תנסי לחפש. היינו ככה בדיוקאברכית בשמחה
בעלי אברך (עדיין ב''ה)
אני הייתי סטודנטית לתואר שנחשב לא קל (עכשיו התחלתי לעבוד)
וגרים במרכז הארץ.
מה שאנחנו עשינו- תבדקי אם רלוונטי לכם.
אני בשנה א' למדתי רק 3 ימים בשבוע ועבדתי 3 בקרים נוספים.
שנה ב' למדתי 4 ימים ועבדתי 2 נוספים.
שנה שלישית כבר למדתי 5 ימים וכבר ילדתי. אז אני הפסקתי לעבוד. (היו לי חברות שהלכו לעבוד בצהריים/ ערב לי זה היה נשמע הזוי שלא אראה את הבת כל היום והיא תהיה עם בייביסיטר (כי הבעל לומד))
כל השנים בעלי עבד בהפסקת צהריים. ב''ה הוא סופר סת''ם והייתה לו עבודה- אברכים אחרים מצאו בד''כ עבודות אחרות כמו ניקיון, רב גן, קריאה בתורה וכאלה.

גרנו בשכירות 3200 (הדירה הכי זולה באזור)
וסך ההוצאות שלנו היה 5-6 אלף.
זה אומר שחסכנו מאוד בשאר התחומים.
נגיד מבחינת אוכל- לא היה לנו בבית חלב, ממרחים למיניהם (עדיין אין בד''כ למען האמת), כל מיני דברים מיוחדים לעוגות.. מה שהיינו קונים זה לחם, גבינה, מלפפונים, עגבניות. פעם ב היינו קונים עוף ועוד כל קצת דברים. אבל בדכ. רק את הבסיסי.
כשהיינו נוסעים שבת להורים לפעמים הם היו מביאים לנו את האוכל שנשאר ואז הייתי מקפיאה והיינו אוכלים אותו בשבת אחרת, או שהייתי אוכלת אותו באמצע שבוע.
בעלי היה אוכל בישיבה.
ואני בקושי היית אוכלת.
חשמל- גם כמה שפחות. וכו וכו'.
אבל ב''ה ראינו ברכה.
אחרי שיש גם הוצאות מעון הוצאות על ילדים זה יותר קשה להצטמצם ממש. ובאמת היו לנו שנתיים קצת יותר קשות, שלפעמים המאזן החודשי היה שלילי (ב''ה לא נכנסנו למינוס כי בשנתיים הראשונות הצלחנו גם לחסוך קצת).
עכשיו אני מתחילה לעבוד ומקווים שתהיה קצת יותר רווחה ונצליח להתחיל לחסוך להשקעה.

בסופו של דבר, תכלס, לא ראיתי אברכים בישיבות אצלינו שמגיעים למצב כלכלי נוראי למשך שנים. נכון, יש כאלה אולי עם קצת מינוס פה ושם, ושמאוד חוסכים, אבל לכולם יש לחם בבית.
בע''ה הרבה שמחה והצלחה!
וואו. התגובה שלי נעה בין קנאה לחלחלה.די שרוט

אני באמת מקנא במי שמצליח לחיות באמת בשמחה ואושר (יעני לא מן השפה אל החוץ) עם צמצום כזה.

מצד שני אני מתחלחל רק מהמחשבה......

כנ"ללמה לא123

במיוחד צרם לי שכתבה שלא היתה אוכלת,ואח"כ רושמת שהיתה ברכה

זה קצת סותר,לא?

לא הייתי אוכלת כי כזאת אניאברכית בשמחה
אל תדאגי לי, גם עכשיו כשאנחנו קונים הרבה יותר, אני לא אוכלת כמו שצריך.
והייתי אוכלת, אל תדאגו, פשוט לא בשרי כל יום וכל מיני כאלה..
הייתה ברכה כיאברכית בשמחה
בסופו של דבר, ההוצאות שלנו היו הקטנות יותר מההכנסות, וככה 'שמרנו' אתזה לתקופה אחכ כשקצת היו יותר הוצאות
אני ממש לא מקנאהLia

זה לא עניין של מותרות. אלו דברים בסיסיים. ובעולם שלנו שיש שפע מקומות לעבוד - אף אחד לא צריך לבחור בכלל לחיות במצב כזה. אנחנו לא בימי הביניים.

נראלי דברים כתובים נראים אחרת מלשמוע את הדבריםאברכית בשמחה
אם הייתי יכולה, הייתי מקליטה לה את זה, או מדברת איתה פנים אל פנים ואני בטוחה שהדברים היו נשמעים אחרת.
ממש זה לא כזה קשה והזוי כמו שזה נשמע.
נכון, לא הוצאנו יותר מדי, אבל גם אם רציתי פעם ב לבין משהו שווה יותר, בהחלט עשינו את זה..
בקיצור, הבו אוראברכית בשמחה
מוזמנת לפרטי ואסביר לך יותר טוב

@הבו אור!
וואוו צדיקה!הבו אור!
ממש מרגש לקרוא את התגובה שלך, בעז"ה שהקב"ה יתן לכם הרבה שפע גשמי ורוחני.
את מתארת פה חיי עוני.פרש בודד
ואם זאת הבחירה שלך אז בכיף.
זה כנראה לא מתאים לרוב האנשים בעולם.

וואו בואו.אברכית בשמחה
חיי עוני זה ממש לא זה!
וזה בידיעה שזה כמה שנים ראשונות בלבד!
זה חיים של מודעות מה צריך בעיניי ומה מיותר.
שוב אני מדגישה, היו גם פעמים שקנינו אוכל מפנק וטוב..
וגם ביום יום אכלנו בסדר גמור.
אז נכון, אני אישית כשהייתי בבית לא אכלתי ארוחה בשרית, אלא למשל סלט, פסטה, לחם..
אבל גם היו לי ימים שאלתי אוכל מבושל בעבודה.
סליחה אם לא כתבתי את זה בתגובה הראשונה ולא היה ברור.
הייתה לי אפשרות לאכול אוכל מעולה בעבודה (עבדתי במעון ויש שם אוכל מגוון, בשרי וטעים) וגם כשהייתי בלימודים לפעמים קפצתי להורים (למדתי קרוב אליהם) ואכלתי מבושל.
עכשיו אתם רגועים?
אנחנו רגועים בכל מקרהפרש בודד
זאת בחירה שלך וזכותך לבחור את זה.
בכל מקרה במדינת ישראל זה נחשב עוני.
אם בן אדם צריך לאכול בעבודה כדי לאפשר לעצמו לאכול ארוחה בשרית זה עוני. (אם היית עובדת בעבודה אחרת?)

שוב. זאת זכותך. אבל להמליץ לאנשים לחיות בעוני זה לא סביר בעיניי
לא המלצתי לאף אחדאברכית בשמחה
זכותך לחיות איך שבא לךלמה לא123

וכל הכבוד לך על כך שאת זוכה להרבות תורה בעמ"י

בעיניי להתחשבן ברמה כזו באוכל,זה עוני

סתם שאלהבאפיק
מה את מתכוונת לעשות בעתיד?
כשהילדים ירצו ללמוד לתואר? להתחתן? חוג שמאוד מדבר אליהם? להגשים חלום קטן שקשור לתחביב?
לא תהיו שם כדי לתת יד?

באמת שואלת, מה המחשבה הלאה?
עכשיו הסיסמאות נשמעות מעולה, אבל מה בהמשך?
אם היא סטודנטית זה כנראה במטרה לעבוד בעתידחולת שוקולד
ואפשר להתקיים עם משכורת יחיד במדינת ישראל?באפיק
מעניין. כי אם כן, אני אשמח להפסיק לעבוד.

זה בלתי אפשרי לחיות ממשכורת אחת, אלא אם כן המשכורת היא של הייטק, או מנתח לב חזה באיכילוב.

ברור שאפשר להתקיים מאחת, אם חושבים רק על החודש הקרוב. זה בטוח אפשרי.
אבל לחתן ולעזור בלימודים אקדמיים? פחות.
דבר ראשון כןחולת שוקולד
אפשר להתקיים ממשכורת אחת סבירה כולל חיסכון מסויים לעתיד, אבל זה מצריך צימצום ביומיום וכמובן שלא מאפשר לשלם גם חתונות גם לימודים גם חוגים וגם תחביבים, וגם לא לגדל 10 ילדים

דבר שני רוב האברכים יוצאים לעבוד בשלב מסויים, היא לא אמרה שהוא מתכוון להמשיך באברכות לנצח
אנחנו מקווים שהוא יישאר כמה שיותר שנים אברךאברכית בשמחה
אני עובדת בעבודה יפה.
פלוס עובדת מהצד בעוד עבודה קטנה.
וגם בעלי עובד בהפסקת צהריים כסופר סת''ם, ויחסית לשעות עבודה זה הכנסה ממש יפה גם כן.
בואו נגיד שאני חושבת שכרגע בין האברכים בשלב שלנו בחיים, אנחנו בין האברכים עם ההכנסה הגדולה ב''ה.
נראלי לא קראת את כל ההודעות שלי.אברכית בשמחה
הייתי סטודנטית, וזה היה כמה שנים של צמצום יותר, עכשיו ב''ה עובדת.
לא רואה הבדל ביני לבין משפחה אחרת..
מה אני מתכננת?
בע''ה כמו שכל משפחה מתכננת.
עכשיו מתחילים להרוויח יותר, ונתחיל בע''ה לחסוך
אמרתי גם מראש שלא בטוח שיתאים להםאברכית בשמחה
הגזמתם קצתחולת שוקולד
נשאר להם אחרי השכירות אלפיים ומשהו
זה לא הרבה אבל לגמרי סביר לזוג

נגיד מוציאים על אוכל 800-1000 ונשאר 1000-1500 לכל השאר, בהנחה שאין רכב ולא נוסעים כל יום באוטובוס זה די ואפילו הותר
וכל התגובות של לא לשכור בירושליםאברכית בשמחה
אם בעלך התחבר דווקא לישיבה הספציפית שם, והוא לא חושב שהוא יצליח ללמוד ולהתפתח ככה במקום אחר, אז כן לדעתי לגור קרוב לישיבה.
זה עולם אחר לגור קרוב או לגור רחוק.
הלימוד אחר, האווירה הכללית אחרת.
אם הוא חושב שהוא יצליח ללמוד טוב גם במקום אחר, מעולה.
אבל מבינה ממש אם לא.
נו בואי...נפשי תערוג

האברך החמוד לא יכול לנסוע באוטובוס/טרמפ לישיבה?
כתבתי למעלה את היתרונות לגור קרוב לישיבהאברכית בשמחה
בלי קשר להאם האברלמיכול לנסוע או לא.
לא רואה טעם להמשיך.
ברור שיש יתרוןנפשי תערוג
אף אחד לא חולק על זה
אבל היתרון הזה עולה להם סכום כסף משמעותי

ויש גם חסרונות בלגור ליד הישיבה.
ראיתי כמה אצל חברים שלי
שהאברך יצא לעבוד.באפיק
בשביל לחיות, צריך לעבוד. אין ברירה.
חוץ מלצאת לעבוד- אין דרך אחרת.
ה׳ עוזר תמיד! רק להאמין!!!אברך בנשמה
אני בעצמי אברך ברוך ה׳ כבר מספר שנים ואישתי סטודנטית ויש לנו ברוך ה׳ כמה ילדים מתוקים וטהורים.
אנחנו במצב של מה שנקרא ברוך ה׳ ״לא סוגרים את החודש״ אף על פי שאנחנו משתדלים לחיות בפשטות וצניעות. ועכשיו עם הקורונה ממש מרגישים את ההשגחה של ה׳ יתברך שמו. המקרר והבית מלאים במוצרי מזון ומצרכים שה׳ יתברך שלח אלינו וברוך ה׳ היה לנו מה לאכול היום ובעזרת ה׳ יהיה גם מחר. לילדים שלי לא קר בלילה ברוך ה׳ ולכולנו יש שמיכות חמות להתכסות בלילה. את שואלת על להסתדר כלכלית לאורך זמן והתשובה לדעתי היא אמונה! כן כן אמונה אמונה אמונה! אני לא יודע מה יהיה עוד כמה ימים ואני אפילו לא יודע מה יהיה מחר. מה שאני כן יודע זה שיש לי אבא למעלה שזן ומפרנס לכל והוא דואג לי לחיים ולמזון ול-ה-כ-ל בעצם. ממש פותח את ידיך ומשביע לכל חי רצון. ומה ‏שנקצב לי אני אקבל ומה שלא שלי פשוט לא שלי. ‏והאמונה זה פשוט משו שממלא את הכל, ראיתי כבר מלא אנשים עשירים מאוד שיש להם הכל אבל אין להם כלום בחיים כי האשה שלהם לא באמת התחתנה איתם בגלל מה שהם אלא בגלל הכסף שלהם והוא איתה רק בגלל החיצוניות כמו שיר שפעם היה רץ ברדיו: ״האוטו שלי היופי שלך״ וגם החברים שלהם לצערם חברים שלהם רק על מנת להנות ממנעמיי החיים שמביא איתו אדם עשיר ולא בגלל האישיות האמיתית של אותו אדם. ולי ברוך ה׳ טוב לי בחלקי מרגיש שאני חי חיים פשוטים ואולי יש שיגידו שזה חיי עוני וכדומה אבל לי לא אכפת כי אני מרגיש שאני חי חיים של אמת וטוב לי וגם שאני הולך לישון רעב וגם כשהבטן מקרקרת מרעב טוב לי כי אני מאמין ובטוח בהשגחתו של ה׳ עליי ושהוא דואג לי לאוכל ואם אני רעב זה כי ככה ה׳ יתברך רצה כי זה הכי טוב בשבילי וגם אם הייתי מיליונר הייתי צריך לישון רעב כניראה באותו ערב.
ולא, זה לא אומר שהילדים שלי רעבים,הם לא אוכלים אמנם ארוחות גורמה כל ארוחה, אבל ארוחה בריאה מלאה ומזינה ברוך ה׳ יש.
תאמת אני מרגיש אפילו ממש עשיר בחלקי ותמיד אני תוהה לעצמי אם הייתי מיליונר אם הייתי משנה את אורח חיי והתשובה היא לא! לא לא לא ועוד אלף פעם לא! למה? אענה על פי משו ששמעתי מאחד מגדולי הצדיקים בדור האחרון: הוא מסביר למה התורה ניתנה במדבר ולא בהרי האלפים או באיזה מקום אחר מדהים שקיים בעולם והוא מוסר אחר כך שיעור על החשיבות שבקניין התורה מתוך שממון שזה מדבר ושככה באמת קונים תורה בצורה הכי שורשית ועמוקה! וככה אני ואשתי מאושרים בחיינו, בפשטות, באמונה, בשמחה כי זה מה שטוב לנו.
שורה תחתונה לעניות דעתי תראו איפה אתם הכי מביאים לידי ביטוי את כוחות הנפש שלכם ואיפה תצמחו לתפארת ושם ודווקא שם אם בעזרת ה׳ תאמינו ותתפללו הכל יהיה בר השגה בעזרת ה׳
מזל טוב ברכה והצלחה
רק חייבת להגיד משהו קטןבאפיק
אני מבינה את האמונה החזקה שמנווטת אותך.
אבל ככה, כשהילד שלך ירצה להיות סטודנט,.
כנראה שלא תהיה לך היכולת לעזור לו, כשהבת שלך תרצה להתחתן, זה יקרה בדוחק (סביר להניח).
הילדים גדלים, והצרכים שלהם גדלים יחד איתם.
החלום שלי היה ללמוד פסנתר, אבל לא למדתי כי להורים שלי לא הייתה את היכולת הזו. עד היום הרצון הזה מקנן בי, ואני לא מפסיקה לחשוב על זה
מעולם לא ביקשתי מההורים שלי ללמוד פסנתר, כי ידעתי שזה לא יתאפשר.
כשהתחתנתי, הבטחתי לעצמי, שכשהילד שלי ירצה להגשים חלום- ללמוד פסנתר, קלרינט, ציור, תואר ראשון, חתונה בנחת- אני אהיה שם כדי להעניק ולעזור לו.
הקב"ה עוזר, זה בטוח. אבל אני בטוחה שהוא רוצה שנעזור גם לעצמנו.
לשים את מבטחי בקב"ה ולהגיד "לא נוגע! מה ששלו-שלו", זה להשליך הכל עליו, בלי לקחת אחריות על החיים שלנו.
ואגב, העולם לא מתחלק לעשירים כקורח ועניים שמסתפקים במועט,
יש גם משפחות שחיות יפה, מרשות לעצמן חוג לילד, תגבור במתמטיקה, ולעזור כשגדל- והם לא עשירות מופלגות ועצובות בתוך תוכן, הן פשוט משפחות פשוטות.
בהצלחה.
בעיני כל אחד בוחר על מה הוא רוצה לשים את הדגשחצילוש
ויש לכך מחירים. בבית הורי ששניהם עובדים בחסדי ה' בעבודות טובות ומכניסות, יש חיסכון לכל ילד כדי שיוכל לקנות דירה בעתיד, הלכנו לאיזה חוג שרצינו ולכל הטיולים בתנועת נוער (גם כשזה אומר לשלם על שלושה או ארבעה ילדים בו זמנית דמי חבר+טיול). מבחינה חומרית לא חסר לנו כלום, אני התחתנתי וב"ה ההורים תומכים בי. אבל מצד שני- הייתי קצת ילדת צהרונים שאמא באה לאסוף ב5. וכשאמא מגיעה היא כבר עייפה מיום ארוך בעבודה, ועוד צריכה לעשות את מטלות הבית, לקלח, להכין א.ערב, להרדים את הקטנ/ה (אבא שלי היה חוזר לפעמים אחרי שמונה בערב...) והזמן האמיתי שההורים היו איתנו היה בימי חופש, בשבתות ובחגים. אז הלכנו לבית מלון בחופש והיו אטרקציות שוות וזה נחמד והכל, וההורים שלי אנשים מדהימים, אבל הם עשו בחירה. לעומת זאת, במשפחה של בעלי, אבא רב ואמא מורה, אמא שלו רוב הזמן לא עבדה כי היה חשוב לה לגדל את הילדים בבית. הם מספר דו ספרתי של ילדים, ההורים יושבים ומשקיעים בלשחק עם הילדים משחקי קופסא, להקריא להם סיפורים, גם באמצע השבוע! אמנם לא היה להם כסף מיותר מעולם, אבל בעלי בטוח שהייתה לו ילדות מדהימה! הם יצאו המון לטבע, טיילו, חקרו, למדו והתפתחו (גם בבית הורי, רק שהרבה הרבה פחות, באופן טבעי לא היה זמן) להורים היה זמן ושפע סבלנות פשוט להיות איתם, גם במחיר שיהיה רק אוכל בסיסי ומשביע במקרר, בלי מעדנים ופינוקים ושטויות, אבל הייתה הרבה תורה נוכחת בבית, וההורים היו ממש נוכחים שם. וזה גם מחיר, כי בשביל החתונה שלנו הם לקחו הלוואה וגירדו (משהו שהם עומדים בו וכיסו די מהר) אבל בעלי יצא מבית הוריו עם רכושו המועט וזהו. והוא או מי מאחיו לא יקבל כסף לקנות בית, או רכב (למרות שיש לנו רכב, ב"ה) אבל הם קיבלו בבית כל כך הרבה, באמת!! הכל הכל זה עניין של סדר עדיפויות ובחירה. אני נהניתי מזה שכל הדיאטות והשגעונות שלי היו אפשריים כי אפשר לקנות את הכי יקר בלי לתת חשבון, היו לי את הבגדים הכי חדשים בלי להתאמץ כשחלק מהחברות שלי עבדו ושילמו מכספן בשביל זה, אבל ההורים שלי פחות נכחו בבית, ונכון שזה לא הכמות, זה האיכות.. אבל זה הכל עניין של מינונים ובחירה! בשום מקום לא כתוב שחובה שהילד יהיה בחוגים כדי להיות שמח, או שחובה שיהיה חיסכון כדי שהילד יקנה בית. זה הכל עניין של בחירה במה להשקיע ועל מה יותר לשים דגש
וואו חצילושאברכית בשמחה
בול. בדיוק. ניסית את זה כל כך יפה ונכון.
ילדות שמחה, הורות טובה, וכל מה שילד צריך- זה בכלל לא בטוח הרבה כסף וחוגים..
תודה❤חצילוש
זה לא כסףבאפיק
זה ממש לא העניין.
ואת יודעת מה? אולי כסף זה גם העניין, וזו לא בושה להגיד את זה.
1. כדי לעזור לילד ללמוד פסנתר- זה לא עניין של גשמיות או כסף, זה חלום של ילד, משהו שהוא באמת רוצה (לא שיגעון של רגע) שאני ממש יכולה לעזור לו.
2. כשהייתח סטודנטית, למדתי 4 שנים, כל שנה עלתה קרוב ל15 אלף שקל, בשנה הזו גם התחתנתי.
הסיוע שקיבלתי מההורים שלי, היה דיי קטן (לא עשינו חתונה גדולה ומושקעת- הכי פשוטה בעולם).
אבל כמות הדמעות שירדו לי אחרי יום לימודים שנגמר ב9 בערב, כשאני יודעת שמחר אני קמה לעבוד במשמרת כפולה כדי להצליח ולממן חלק מהחתונה ואת התואר שלי..כמות הדמעות והכאב היו עצומים. נקרעתי! הנםש שלי נקרעה, התעייפתי כל כך, לא היה לי יום ולא לילה.
ולא קניתי לעצמי רכב, ובגדים, ומותרות- נטו תוכר ונסיעות לאוניברסיטה- אלו היו ההוצאות שלי.
לא כעסתי על ההורים שלי לרגע, ברור שלא.
אבל לא פעם הם ביקשו סליחה שהם לא יכולים לעזור לי.
ולא פעם אני קיוויתי שיגיע איזה דוד עלום מאמריקה ויעזור לי לצאת מהלופ המטורף הזה.

אז כן, החיים הם כסף, גם כשאתה חי פשוט.
ותאמיני לי, שאני חיה פשוט.
אבל מהעובדה המוגמרת הזו- פשוט אי אפשר להתעלם.
ואגב, המשוואה לא חייבת להיות-
הורה עובד בעבודה מכניסה= ילד סובל.
זו הסתכלות קטנונית.
אבל זה גם קטנוני להסתכל בהסתכלות ההפוכהבוקר אור

הורה לא מרוויח מספיק כסף= ילד סובל

לא אמרתי שילד סובלבאפיק
אמרתי שילד לא ממומש, אולי כמה חלומות שלו נגנזים בדרך.
אני באמת מאמינה שרוב ההורים- היו רוצים להיות עם יכולת לעזור לילדים שלהם בדברים כאלה.
באמת.
אני לא מבינה את קידוש ה"צניעות הכלכלית".
כאילו, חיי פשוטות זה מעולה (ואני ממש שם!) אבל זה בסדר להגיד בקול- אני רוצה להיות מסוגל לעזור לילדים שלי, רוצה להיות מסוגל לדחוף אותם כשיהיו עמוסים בלימודים וחנוקים, שאוכל להעביר להם כמה שקלים בחודש, שיוותרו על עוד משמרת בשביל לשבת ולסיים תרגיל או עבודה להגשה.
אולי היו רוצים, אבל יש דברים אחרים שהם יותר רוציםבוקר אור

ברור שרוציםאברכית בשמחה
ואני לא חושבת שכל האברכים לא מסוגלים לעשות את זה.
יש אברכים שיכולים, ויש אברכים שלא.
בדיוק כמו כל האנשים בעולם.
גם זוג הורים ששניהם עובדים בעבודות מסודרות לא תמיד יכולים.
ההתייחסות לכך שאם אתה אברך אתה כנראה עני מרוד ואין לך יכולת לתת לילדים שלך את מה שהם רוצים זה טעות יסודית בעיני.
זה הכל.
מסכימהLia

ואני לא מבינה מאיפה באה ההתלהבות מחיי פשטות (כשזה נעשה בכוונה ולא מתוך אילוצים או מציאות שנולדת אליה) ולהפוך את זה כאילו שככה בן תורה צריך להיות. שאלה חיי ההקרבה האולטימטיבים בשביל להצטייר כהורים הכי אוהבים שנמצאים עם הילד כל הזמן.. 

זה לא הישג להיות ככה. זו פשוט צורת חיים. משום מה בעיניי הרבה דתיים זו הנורמה והכי נכון מלכתחילה. בעיניי זה מדכא.

אפשר להרוויח טוב ולתת לילד כל מה שהוא צריך ואת כל תשומת הלב גם אם האמא עובדת עד 5. 

איזה טקסט עצובמשה

ועדיין, ההורים שלך לא חייבים לך שום דבר. קיבלת את ההחלטות שלך ואת עומדת בהם.

(יש לי הרבה מה להגיד פה מעבר לזה. אבל מנסה לנסח את המילים ולא כ"כ עובד)

וואו.באפיק
מישהו אמר שהם חייבים לי משהו?
סליחה, אבל אל תוציא את דבריי מהקשרם.
ואם עצוב לך, אתה מוזמן למחות דמעה ולהתקדם.

ואגב, קיבלתי החלטות, ונלחמתי עליהן בשיניים ובציפורניים כדי להצליח ליישם אותן, לא התלוננתי מעולם (!) מול אף אחד, ובטח שלא מול ההורים שלי.
קיבלתי את ההחלטות האלו, כדי שהילדים שלי לא יעמדו בפרשות הדרכים שאני עמדתי בהן.
אני לא הוצאתי את דברייך מהקשרםמשה

אני חושב שאת עשית מהלך אדיר וראוי להערכה, קודם כל.

כמובן שהוצאת.באפיק
ברגע שאמרת שההורים שלי לא חייבים לי כלום.

הפסקתי להגיב כאן.
ברכה והצלחה.
צר לי מאודאברך בנשמה
לשמוע על הסיפור הכואב שלך.
שתדעי לך ״לפום צער אגרא״ וה׳ יתברך עוד ישמח אותך ויפנק אותך עוד תראי!
לגמריסודית
מסכימה עם כל מילה.
איך זה שבמשפחות הקופסא אין אף ילד שרוצה ללמוד פסנתר או לצייר
כתבתי בתגובה שליבאפיק
שהעולם לא מתחלק למשפחות פשוטות פשיטות ולעשירים גדולים.
אפשר למצוא את דרך האמצע שתטיב עם כולם.
אני חושבת שבין חיי מותרות ללעסןר לילד להגשים את החלומות שלו, יש פער עצום.
אפשר לעבוד בעבודה שפויה, להיות עם הילדים, וגם לעזור להם במה שהם צריכים (לא שיברתי על בית, וגם לא על רכב- דיברתי על חתונה ולימודים, שני דברים דיי אלמנטריים בעיניי) לא חייבים לגדל ילדי צהרונים כדי להצליח ולעזור להם. אפשר גם לגדל ילדים מתוך רווחה כלכלית, גם בלי להקרע.

הגישה היא קצת שחור- לבן. והחיים ממש לא כך.
רק מעירה שבעינייך זה אלמנטריבוקר אור

ממש לא בעיני כולם

יש לי המון חברות ששילמו על התואר שלהן

גם אני שילמתיבאפיק
ומדברת בדיוק מהמקום ששילם, ונקרע, וקרע את הנפש שלו בשביל זה.
בלי טענות על ההורים שלי, הם עשו מעל ומעבר.
אבל גם הם, אמרו לא פעם ולא פעמיים- שהלוואי והיו יכולים לעזור יותר.
ואגב- שילמתי על רשיון הנהיגה שלי, ניתוח לייזר בעיניים, פסיכומטרי, תואר, חלק מהתונה (כולל הוצאות על הדירה כמו ריהוט).
אז כן, עבדתי קשה מכיתה ט' כדי לקנות כרטיסיה לאוטובוס בלי לבקש מאבא (כי ידעתי שיש פחות עכשיו, ממש לא כי הוא ביקש). השעות האלו הגיעו על חשבון שעות הלימודים שלי.
וגם בתואר, עבדתי על חשבון הזמן של הגשת עבודות ותרגילים.
מדברת ממקום של ניסיון.
ואני מאמינה- שכל הורה היה רוצה לעזור לילד שלו.
ככה אני מקווה לפחות.
ראיתי את שאר ההודעות שלךבוקר אור

ואני בהחלט מבינה את התסכול

אבל זו בחירה של הורה. וזה לחלוטין לגיטימי גם הורים שיש להם לא לשלם לילד אוניברסיטה

ואפשר להתמודד עם זה בהרבה דרכים- לעבוד לפני התחלת התואר לדוגמא ולהרוויח יחסית הרבה כדי לעבוד פחות במהלך התואר, זה אמנם מעכב את הלימודים בשנה אבל לחלוטין לגיטימי

לחפש מלגות (יש מלא של פרח וכאן גרים וכאלה)

ועוד

אז זהו, שאני לא חושבת שההורים שלי חריגים או משהוחצילוש
שני אנשים רגילים שיש להם תארים ועובדים בעבודות מכניסות ורגילות. ומה לעשות, כדי לעבוד היום בישראל במשרה מלאה שהיא לא בתחום החינוך, בדרך כלל צריך לשלוח לצהרון/להעסיק מטפלת. חושבת שהם נחשבים ב"ה מסודרים אבל רחוק מאוד מלהיות עשירים או משהו כזה. ההורים של בעלי הם מתחת לממוצע, חיים בפשטות גדולה אבל ממש רחוק מלהיות עוני או חוסר קריטי כלשהו. ואני לא מסכימה איתך שחתונה ולימודים זה אלמנטרי.. מי קבע או הנהיג? מי מחייב את ההורים שיתאפשר להם לתמוך בילד כשהוא כבר בגיר ומחליט להתחתן/ללמוד באוניברסיטה? הרבה אנשים נורמאליים ממש לא משלמים לילדים לא את זה ולא את זה. או רק את אחד מהם..
ההורים שלך שילמו לך על התואר והחתונה?באפיק
כי אני חושבת שילד שלא חווה קושי כלכלי, יכול לדבר יותר בקלות.
חס וחלילה, אני לא רוצה לפגוע, ממש לא.
אבל זו עובדה.
כשיצאתי לעבוד, חברות שלי לא הבינו בשביל מה?
אני באמת מבינה מה שאת אומרתחצילוש
לבעלי לא שילמו על כלום מעבר לבסיס. אם הוא רצה- הוא עבד. ההורים שילמו לי על החתונה, ועל התואר לא משלמים כי יש לי מלגה מלאה (בעקבות משהו שעבדתי עליו קשה), אבל מניחה שאם לא הייתה מלגה הם היו משלמים..
אם יורשה לי:חלונות
אני באה מבית מאוד מאוד פשוט. מאוד מאוד! מספר דו ספרתי של ילדים. אמא עקרת בית, אבא שעובד בעבודה פשוטה....
לא שילמו לי כלום! לא תואר, בקושי חתונה..
אבל ההסתכלות שלי קצת שונה:
וואלה, אם יצאתי כ"כ טוב(), אז הכל בסדר...
מה שכן, אמא שלי המלכה חינכה אותנו כל הזמן להצליח, לשאוף, להתקדם. היה ברור שאנחנו הכי מוכשרים, חכמים ומוצלחים!
דחפה מאוד לעסוק במה שאנחנו אוהבים. שימי לב, בלי לשלוח לחוגים או לפזר כסף, ככה סתם כדרך חיים.
היום כמעט כולנו אחרי מקצוע, יש לי אח בן 25 עם חברה שמעסיקה 15 עובדים. עוד בתפקידי ניהול/אחרי תואר/ לקראת סוף התואר.
שוב - 0 תמיכה כספית. 100% אמון בנו.
כשאני מסתכלת על הילדים שלי - אלו הנכסים שדחוף לי להעביר להם!
ויותר מזה, בעז"ה רוצה לחסוך כסף בשביל לחתן אותם בקלות, כדי שלי לא יהיה חובות. אם יהיה לי סכום כסף נוסף? וואלה, יוצאת עם בעלי לטיול פנסיונרים סביב העולם! ממש לא הולכת לקנות לאף ילד דירה, הזוי בעיני! אם ישאר לי אחרי הכל עוד כספים - אעזור להם בשמחה!
מה שאני באה להגיד , שגם אם חוויתי ילדות של עוני - המסקנה שלי יכולה להיות שונה, לא חייבת להיות דווקא הפוכה מאיך שאני גדלתי.
אדרבה, הלואי שאצליח לגדל את הילדים שלי שהם מסוגלים להכל! יכולים הכל! לא צריכים אף אחד ושום תמיכה בשביל להצליח...
אגב, יש לי אחות שכן סופרת מה לא נתנו לה, איך חיתנו אותה מסכנה, כמה היא דפוקה בחיים כי התחילה הכל מאפס... היא באמת חוסכת מהלחם שלה כדי לחסוך לכל ילד וילד - כי דחוף לה לחתן אותם בשפע, לסייע להם משמעותית בקניית דירה. ולא יודעת אם קשור - אבל הם הזוג הכמעט יחיד שלא התקצעו/התבססו בכלום...עדיין מחפשים את עצמם/מגששים ללא שום הישג משמעותי. והם מהזוגות הבוגרים יותר...
גם את הוצאת את דבריי מהקשרם.באפיק
ואין בי כוחות אפילו להגיב לזה בפירוט.
ברכה והצלחה בכל!
וגם לא ציירתי שחור לבן, אלא להפך! שיש בהכל יתרונות וחסרונותחצילוש
והכל עניין של איפה שמים את הדגש יותר ועל מה מתאמצים יותר. הייתה לי ילדות קסומה ומדהימה וההורים שלי אנשים משכמם ומעלה שנתנו ונותנים לנו חום ואהבה בלי סוף. רק באתי להעביר את הנקודה שבכל בחירה יש משהו שמרוויחים ומשהו שלא מרוויחים (בכוונה לא משתמשת במילה מפסידים)
נכון, כתבת יפהחולת שוקולד
הכל עניין של בחירה

יהיו שיבחרו בתורה, יהיו שיבחרו בשפע חומרי ויהיו שיבחרו בנוכחות הורית
כמובן עם איזון בין הדברים

(גילוי נאות, אנחנו בחרנו באפשרות האחרונה, במידה מאוזנת, מאמינה שכן נממן חתונות..)
כמה דבריםאברכית בשמחה
קודם כל, מי החליט שהורים צריכים לשלם לילדים שלהם את התואר?
אני מכירה הרבה כאלה שמשלמים בעצמם למרות שההורים שלהם במצב כלכלי נורמלי לחלוטין.
לחלופיל אני מכירה הורים שכן משלמים לילדים, והם לא נחשבים עשירים. אפילו לא קצת. זה מאוד תלוי הסדרי עדיפויות באותו רגע.

חתונות- מי החליט שחתונה צריכה להיות מפוארת?
בעיני הכי יפה ואמיתי חתונות פשוטות. גם אם יהיה לנו המון כסף 'לבזבז', כמו שכתב אברך בנשמה, אני לא ארצה לעשות לילדים שלי חתונות גדולות.

לגבי חוגים לילדים- את החלטת בשביל ההורים שלך שהם לא ייתנו לך חוג. אפילו לא ניסית לשאול אותם.
אני מאמינה שאם הילד שלי ירצה משהו, ואני אחשוב שבאמת הוא צריך אותו, תהיה לנו את האפשרות לשלם לו על זה.
חוץ מזה, יש לך חלום והוא עדיין מקנן בך? אז למה את לא לומדת עכשיו? למה את מאשימה את ההורים שלך?

והסוף שלך-
הקב"ה עוזר, זה בטוח. אבל אני בטוחה שהוא רוצה שנעזור גם לעצמנו.
לשים את מבטחי בקב"ה ולהגיד "לא נוגע! מה ששלו-שלו", זה להשליך הכל עליו, בלי לקחת אחריות על החיים שלנו.
אני לא חושבת שאנחנו חיים בלי לעזור לעצמינו. אנחנו בהחלט עושים השתדלות ושנינו עובדים.
מי החליט כמה השתדלות צריך?

והסוף סוף שלך, זה בדיוק מה שאני אומרת-
ואגב, העולם לא מתחלק לעשירים כקורח ועניים שמסתפקים במועט,
יש גם משפחות שחיות יפה, מרשות לעצמן חוג לילד, תגבור במתמטיקה, ולעזור כשגדל- והם לא עשירות מופלגות ועצובות בתוך תוכן, הן פשוט משפחות פשוטות.

מאחלת לכולנו פרנסה בשפע מתוך השתדלות טובה.
טוב, פרשתי מהדיון הזהבאפיק
כי אני באמת מרגישה שלא מבינים אותי קצת בכוח.
מאחלת לכולן מכל הלב, באמת
שתגדלו את הילדים שלכם ואתכם בצורה שהכי מתאימה לכם, מה שיביא לכם אושר ושמחה אמיתית.
ברכה והצלחה בהכל!
אמן! ושתדעי שאני באמת מבינה אותך ומאיזה מקום את כותבתחצילוש
אין נכון ולא נכון, יש כמה גישות וזה מה שמקסים❤
כמובן! תודה רבה חצילוש ❤באפיק
רק טוב לכולן, באמת.
את בהריון נכון ? אז חכי שיהיה לך ילדים ואז תדברי תפוזיתת

ולא הקטע רע , אלא (כמעט)רק כשיש ילדים נכנס המשקל הזה של כסף ,וכמה הוא חשוב , וכמה את רוצה לקנות ולהביא לילד שלך הכי הכי .

לא אמרתי בכלל מה אני חושבת שנכון חצילוש
אלא רק באתי להראות שאנשים שונים בוחרים לנהל את ביתם שונה ואין 'טוב יותר', הכל זה בחירה וכל הורה עושה את הטוב ביותר עבור ילדיו לפי ראות עיניו..
אני מבינה אותך. ישר כח על כל מילה ומילה.תפוזיתת

סליחה באפיקאברכית בשמחה
אם הדברים שכתבתי היו טעונים או חריפים מדי.
בסך הכל אני חושבת שכן הבנתי אותך, פשוט ניסיתי להסביר לך משהו נוסף.
חוץ מזה שבהחלט יש דברים שאנחנו מסכימות עליהם.
בע''ה באמת שכל אחד יצליח לגדל משפחה הכי שמחה שאפשר, ועם שפע כמו שצריך.
אמן!
לגבי החתונותחולת שוקולד
גם חתונה פשוטה עולה לא מעט, בעיני אין בעיה להתחתן על הדשא עם פיתות ופסטרמה, אבל בגיל צעיר, כשכל החברים מתחתנים באולם קצת קשה יותר לקבל את זה, אם הילדים שלי בבוא היום יקבלו רעיון כזה בכיף אני אשמח מאוד אבל ברור לי שעדיף להתכונן כלכלית לחתונה רגילה (ואם הם יתחתנו על הדשא ניתן להם את הכסף שחסכנו כדי ללמוד/להתחיל את החיים)

ולגבי החוגים, תראי, ילד שיודע שההורים שלו מאוד מוגבלים כלכלית (או שהם משדרים תחושת מחסור) הרבה פעמים לא יבקש, ילדים רגישים לדברים כאלה, גם אם הוא יבקש ויתנו לו הוא עלול לפחד שעכשיו אין להם כסף בגלל זה, ילד לא רוצה לקחת מהורים שאין להן
אני זוכרת שאמא שלי אמרה לי שהם יעשו מאמץ לשלם לי על נסיעה ל"מעיינות" (זה קיים עדיין?) וכשחזרתי ציפיתי שעכשיו לא יהיה על המקרר קורנפלקס וקצת דאגתי כשראיתי שיש (במיוחד אם ההורים לא הכי מחושבים כלכלית ילד קולט את זה וחושש
או ששמרתי על אחיינים שלי ולא הדלקתי מזגן כי ידעתי שאין להם כסף מיותר, זה קשה להיות תלוי כלכלית במישהו שאין לו או שאתה יודע שהוא לא מחושב
חחחחחצילוש
גם אני הייתי במעיינות
איזה ישן זה! וואי..באפיק
הייתה לי חברה שכל שנה הייתה הולכת..
איך כל שנה? זה היה רק לז'-ח', לא?חולת שוקולד
זה לא רק לבוגרות ז'? חצילוש
אני מדברת על הזה של אולפנת כפר פינס
לא בקיאה בזה חחבאפיק
זכרתי שדיברה על זה המון..
חחח, לא הבנתי למה את צוחקת עלי😆חולת שוקולד
היה מה זה כיף
לשדר חוסר זה בהחלט בעיהאברכית בשמחה
יש משפט צדיקהאברך בנשמה
שאין אדם מת וחצי תאוותו בידו.
הכוונה שאדם לא יכול להשיג את כל מה שהוא רוצה בעולם. גם לעשירים יש פנטזיות ורצונות שלא מתגשמים והתחושה של הצער שהם חווים זאת בדיוק אותה תחושה שאת חווית עם הלימוד פסנתר.
אני לא אומר שאני אולך לנפץ לילדים שלי את החלומות חלילה או את שאיפותיהם אלא להפך אני הולך להעצים להם אותם ולהשתדל ולהתפלל שיתגשמו בעזרתו יתברך. מתוך אמונה שלה׳ יתברך מותר גם לומר לא וזה לא מתוך רוע או ניכור אלא מתוך שהוא יודע מה הכי טוב בשבילי כעת.

יש לי המון מה להרחיב אבל שורה תחתונה צדיקה זה שה׳ דואג לכולנו ואינו מקפח אף ברייה וכל אחד מה שמגיע לו יקבל עד הכניסה לבית אם צריך.
הדבר הכי חמור במה שאתה כותב פה, זה הסיכון שאתה לוקחמשה

בגדול החיים שלך סבבה. אפשר לחיות היום בישראל ממעט כסף ולנהל חיים לא רעים בכלל. הרמה הכלכלית פה עלתה יפה ואם גרים ב"חור" ולא נוסעים הרבה אפשר לחיות ממש סבבה בשמחה.

הבעיה מה קורה כשכל זה משתבש.

ילד חולה שצריך עזרה מקצועית, תאונת דרכים עם א.כ.ע,  ניתוח פרטי של כמה עשרות אלפי שקלים או טיפול שיניים.

או גרושין, שזה גם סוג של תאונה פיננסית.

ואז המצב קטסטרופלי. באמת.

גם בזה אני מאמין שה׳אברך בנשמה
דאג דואג וידאג.
שאלה לי אליך משה הצדיק;
אתה דאגת לעיסויים בטחונות וערבויות לדברים שתיארת? כמה כסף בצד צריך לשים לפי דרך זו?
ביטוח בריאות די נרחבנחשון מהרחברון
עולה כ50-70 שח בחודש באיזור גילאים 20-30
קצת פחות בנוער ואותו סכום לילדים. ביטוח אכע מובנה בפנסיה. וחסכונות... אתה לא מכיר את משה. אכן הוא שם מספיק והרבה יותר
אני משתדל לחיות משליש עד חצי מהיכולת הכלכלית שלימשה

היו שנים שחייתי ברמת חיים של אברך מצוי (וגם גרתי באברכיה של בית-אל ). לא היה חסר שום דבר בבית  ורמת החיים לא הייתה מרכז חיי.

היה טוב, אבל במונחים מספריים היה צנוע מאוד.

אבל סיכון של 50-60 אלף שקל אני יכול לספוג.

היהי לי אוטו בן 15. היה סבבה.

כשכבה לי המנוע של האוטו באמצע נסיעה לפגישת עבודה (סכנת נפשות) תוך שלושה ימים היה בבית אוטו יחסית חדש.

כשהיה צריך ניתוח פרטי (לא יקר במיוחד) בהחלטה של יום וחצי פשוט הלכנו על זה.

יש לך X אלף שקל בבנק (תחליט לבד כמה) וביטוחים מקטסטרופות סבירות? סבבה. אפשר לחיות ברמת חיים נמוכה ולשבת בכולל. כסף זה לא הדבר הכי חשוב בעולם אבל כשאין הוא חשוב מאוד.

אמונה זה טוב ויפה אבלחולת שוקולד
מאיפה הגיע אליכם האוכל למקרר?
אם הוא הגיע מההורים או מאירגוני חסד לא הייתי מחשיבה את זה כאוכל שהגיע בזכות אמונה

אם הוא פשוט נפל מהשמיים ותפסתם אותו הייתי קוראת לזה אמונה אבל אני בטוחה שלא ככה הוא הגיע

אמונה זה לא לסמוך על הנס או על ההורים, אמונה זה לעשות השתדלות ולראות ברכה בדרך ריאלית כמו חפצים שלא מתקלקלים הרבה שנים, שיניים שלא צריכות טיפולים וכד'
אם אוכל נופל מהשמייםאברך בנשמה
זה נס שאז מנכים לאדם מזכויותיו לעומת זאת אם ההורים מחליטים מעצמם פתאום לתת אז לדעתי זאת אמונה והשגחה בדרך הטבע(למרות שיש כאלה שאצלם זה גם יחשב נס שלא בדרך הטבע ).
אמונה זה פשוט להאמין שה׳ ידאג לי להכל ואת באמת צודקת שלסמוך על ההורים זה אמונה בבשר ודם ולא אמונה בה׳ יתברך.
לגבי ההשתדלות את צודקת שזה משתלב עם אמונה. רק שאני מאמין שלפי גודל האמונה כך נדרשת ממך פחות השתדלות. כי אחרת אין סוף להשתדלות ומה שיהיה לאדם אחד סביר לאחר זה יהיה בלי אפשרי.
האוכל מגיע בהמון דרכים והמשותף לכולם זה שרואים את ההשגחה ויד ה׳.
אמונה והשגחת ה׳ מתבטא גם בחפצים שלא נהרסים וגם בזה שהשכן שלך מוסר בדיוק משו שאתה צריך ובעוד מלא דרכים.
הדרך אמונה שלך היא לא הדרך שלי.
העיקר שלך טוב ברוך ה׳ בדרכך וגם שלי טוב ואני רואה את אור ה׳ בדרכי.
נו יפה, אז יש נס ויש השגחה בדרך הטבעחולת שוקולד
נכון מאוד

כל עוד לוקחים אחריות אין בעיה, כל אחד ורמת האמונה שלו

(אגב, אמונה זה גם להיות מוכן לחיות איך שה' יחליט בשבילי, לא דווקא להאמין שהוא יחליט בשבילי לחיות בטוב)

ואם אפשר לשאול- איך ההשגחה מתבטאת אצליכם? כל הכסף נכנס בהשגחה בדרך הטבע? איך נכנס סכום בסיסי
אממאברך בנשמה
יש מלגה ויש מעט ממה שאישתי עובדת בין הלימודים ויש עוד על מיני הפתעות ברוך ה׳.
זה קצת מצחיק.. שאתה אומר "אמונה"כמו צמח בר
ובעצם מסתמך על ההורים..גם אם אתה אומר שלא..

רוב מוחלט של ההורים יעשו כל מה שביכולתם ואפילו מעבר למה שהם יכולים עבור הילדים.
זה לא ממש אמונה אם ההורים רואים שאין לילדים.. דיי ברור שהם יעזרו..
אז בעניי יש פה קצת מימד של להסתמך עליהם כלכלית.
אישית, חושבת שזה לא פייר לעשות את הבחירות שלך על חשבון ההורים.

ועוד דבר- יש פה חור בטיעון שלך..
כי אם גם ההורים שלך היו חיים מהיד לפה לא היית יכול להמשיך בדרך הזו..
ואם זה לא היה ההורים שלך שממנים או עוזרים לך זה היה מישהו אחר.
מה שאומר שבסוף *מישהו* צריך לעבוד כדי לממן את זה.
ואם זה ככה- מה ההבדל אם זה אתה או ההורים או כל אדם אחר לצורך העניין?

הבדיחה מספרת על אחת שמביא הבייתה את המיועדאאב
אביה לוקח אותו לחדר כמה דק' לתהות על קנקנו כשסיימו שואלת אותו ביתו מה הוא אומר על הבחור. הוא חושב שאני אלוקים. מה הכוונה? שאלה .השיב האב שלכל שאלה מניין יסתדר ואיך ישלמו, השיב : בעזרת ה', בעזרת ה'
יש איזה פירושאברך בנשמה
יפה שראיתי על המנהג להאכיל ציפורים בשבת שירה.
כיוון שציפור כשהיא אוכלת את מזונה היא מרכינה ראשה וישר מרימה אותו כלפי השמיים.
כך זה בא לבטא לנו שעל כל דבר אפילו הכי קטן שמקבלים עלינו להרים ראשנו כלפיי שמייא 🙂
מה שאת מתארת בפסקה האחרונהמשה

זה בדיוק מה שקרה במגזר החרדי אחרי שני דורות של כאלה. ושם עכשיו זה לא הולך לכיוון נכון.

זה לא מההורים אבל,אברך בנשמה
זה מה׳ יתברך.
אני ממש לא מסתמך על ההורים.
אין טעם להסביר אם אין אמון שמה שאני אומר זה אמת.
אני יכול לספר לך על כל חודש איך היסתדרנו בחסדי ה׳ אם זה מעניין אותך.
אבל זה ממש לא להסתמך על ההורים.
אותי זה מענייןחולת שוקולד
יאאלה, תן פירוט על החודשים האחרונים😏
אבל אלאברך בנשמה
תהפכי את זה לחומרי ותבטלי את כל היופי וההשגחה שבכך.
א.הוקפצתי מספר פעמים למילואים.
ב.הגיע בדואר מענק של טראמפ לקורונה
ג.מישו שהיה חייב לי כסף סוף סוף יכל להחזיר
ד.הוזמנתי לכל מיני מקומות לתת שיעור בתשלום
יפה מאוד👍 באמתחולת שוקולדאחרונה
יש פער עצום בין לחיות בצמצום לבין לא לסגור את החודשמיקי מאוס
לחיות בצמצום זה מסירות נפש על לימוד תורה (שבכנות, יש לי בעיה אמונית גדולה עם זה, דווקא מתוך העיון והאמונה שלי בתורה כתורת חיים אבל זה לא הנושא)

לא לסגור את החודש זה לטמון את הראש בחול ולסמוך על הנס. בעיני זה ממש לא ראוי להערכה

אתה מציב את עצמך במצב שכל הוצאה חריגה הכי קטנה אתה נצרך לבריות...

אתה כותב שה' שולח לכם פרנסה ואוכל. בהנחה שזה לא פשוט מופיע במקרר ולא אליהו הנביא אני מניחה שאתה כבר נעזר בבריות. וחז"ל גם מסכימים איתי במקומות שונים שעדיף לצאת לעבוד על חשבון עוד קצת לימוד תורה ולא להזדקק לבריות.

חוץ מזה- אם כולם יהיו צדיקים כמוך מאיפה יהיה מי שיתמוך? ולא משנה אם זה ההורים שלך או השכנים. מישהו אחר היה צריך לצאת לעבודה כדי שאתה תלמד תורה

זכותך לבחור את הבחירות האלה.
ובהחלט זכותך להסתכל על התורה אחרת ממני
אבל אני לא מסוגלת לראות בהם דרך של תורה...
זה ממש לא ככה.אברך בנשמה
אני כעת לא סוגר את החודש אבל נסמך על חיסכון אישי מהעבר,
דווקא אני לא ניצרך לבריות ברוך ה׳.
מסכים איתך שלא כולם יכולים להיות רק צדיקים יש כאלה שלא מסוגלים.
אם הייתי מספר לך כמה אני בורח מלהזדקק לבריות היית צוחקת עליי ואומרת שאני פראייר.
נפילות ברשת אחרי החתונהמחפש את עצמי!

אני היחיד?

לא, אבל מה זה רלוונטי?פשוט אני..

אם אתה לא מרוצה מזה, אז זה שיש עוד כמוך לא אמור לגרום לך לוותר

אתה ממש לא היחיד. זה אמור לעזור לך?לאחדשה

זה לא אמור לנרמל את המצב (ואני לא אומרת בטון ביקורתי בכלל..)
אם אתה מחפש עזרה או עצות זה משהו אחד.
אם הכלה הבנה והזדהות זה משהו אחר.

כן. אתה היחיד בעולם שעשה את זה.חתול זמני

עד רגע זה, אף־אחד, מעולם, לאורך כל ההיסטוריה של האנושות, לא הגיע לכך.

ברכותיי.

(או קללותיי, לא יודע מה אומרים במצב כזה.)

נראה לי שמה שעומד מאחורי השאלה שלך, אינו אם באמתהסטורי

אתה היחיד, אלא כאב עצום שקיווית שהחתונה תמנע ממך את הנפילות ואתה מגלה שלא רק שהיא לא מונעת - אלא על ייסרי המצפון על הנפילות, נוסף מצפון על הפגיעה באשתך.

אז לא - חתונה היא טובה, היא חשובה, היא נותנת מקום להביע את הביקושים הגופניים בדרך היתר ומצווה - אבל היא לא מונעת נפילות.

הדרך למנוע נפילות אחרי החתונה, בדיוק כמו לפניה, היא בסור מרע ועשה טוב -

סור מרע - לא להחזיק שום מכשיר לא מוגן ולא להתקרב לזה, אם זה לא מספיק - ללכת לטיפול אצל מטפל מוסמך שמומחה בגמילה מנפילות כאלו.

עשה טוב - למלא את זמנך בעיסוקים חיוביים.

למה אתם כאלה לא מבינים..מחפש את עצמי!

הסטורי דיבר לעניין.

אשמח אם תרחיב יותר מניסיון [ברמה שנקי לדבר]

וגם תקשר אותי למטפלים כאלו

אגב, לדעתך זה טיפול? יעני אני בעייתי? חולה?

לא אומר את זה כדי להתגאותהסטורי
אבל לי לא היו הסוג הזה של הנפילות, ככה שלא שייך לכתוב מנסיון (אל תדאג, כל אחד ו'התיק' שהוא סוחב, יש לי מספיק מורכבויות אחרות...). בכלל, כנראה שכשהייתי בגילך - האינטרט היה הרבה פחות משמעותי, בוודאי בסביבה בה אני הייתי.

השאלה אינה איזה 'טייטל' נלביש עליך. כשיש קושי, גם אם הוא לא 'מחלה', כדאי לטפל בו. לא צריך להיות חולה, בשביל להתגבר על קשיים. כן יכול להגיד מנסיוני, בהקשר אחר לגמרי - שהייתי צריך תמיכה/טיפול והיה לי מאוד קשה לקבל את זה (במיוחד שלא אני גרמתי, אז למה אני ה'חולה' שצריך טיפול,), חבל שלקח לי זמן להסכים.

איני יודע אישית, יודע שהיו כל מיני פרסומים. אין לי מושג מי באמת מוצלח, אפשר לברר. הרב יוני לביא עוסק בזה כבר למעלה מחצי יובל - אולי הוא יוכל להפנות.

אתה לא בעייתי ולא חולהשוקו.

אתה מתמודד עם מעידות שקשורות לגלישה ברשת. איפה כמה למה ומה חומרת הבעיה את זה במידת הצורך ובמידה ותחליט ללכת לטיפול,יקבע המטפל. עד אז תשמח על עצם השאלה שמעידה שאתה נמצא במקום שאתה לא רוצה להיות בו, וזו ברכה ונקודה שמאפשרת תיקון וחזרה לסדר. ישנם ארגונים שבצורה אנונימית מסייעים בתחומים אלו כמו חברים מקשיבים ועוד. תתייעץ איתם,זה יתן לך פרופורציות ובהירות על המקום שאתה נמצא בו ואפשרות לקחת אחריות ולצאת מהמקום שאתה נמצא בו.

בהצלחה אחי.

וכמו בכול דבר תתפלל על זה, אל תוותר ואל תתייאש וההפך - תשמח, תיקון הכללי טבילת מקווה תהילים כל יום

בהקשר של גלישה, אני משתמש בשני תוספיםנקדימון

שבאופן כללי שיפרו את הרגלי האינטרנט שלי. שניהם תוספים של chrome.

הראשון זה Adblock Plus שמה שטוב בו באופן מיוחד זה האפשרות לחסום אלמנטים נוספים בתוך כל אתר, גם אם זה לא נחסם באופן מובנה על בסיס הפילטרים הדיפולטיים.

(כאן הקישור לחנות התוספים הרשמית של גוגל https://chromewebstore.google.com/detail/adblock-plus-free-ad-bloc/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb)

השני זה StayFocusd שמאפשר לך להגדיר רשימות אתרים שייחסמו אחרי X זמן גלישה שאתה קובע, אבל מה שטוב במיוחד זה אפשרות מובנית לחסום כל מיני פיצ'רים אוכלי זמן באתרים מסויימים (כמו למשל להעלים את הרילס מיוטיוב וכדומה)

(כאן הקישור לחנות התוספים הרשמית של גוגל https://chromewebstore.google.com/detail/stayfocusd-%E2%80%93-website-bloc/laankejkbhbdhmipfmgcngdelahlfoji )

למען הסר ספק, אני לא מספים כאן ולא מקבל כסף (אלה תוספים חינמיים) והאינטרס היחיד שלי זה לשתף במה שמצאתי יעיל.

הקישורים הם מהאתר הרשמי של התוספים של גוגל. אלה תוספים שיש להם כמות הורדות ענקית ולכן נחשבים בטוחים (אם כי, עדיין כשאני נכנס לבנק וכדומה אז אני מכבה אותם לפני כן ומדליק שוב לאחר מכן).

גם אם זה לא קשור באופן ישיר למה שאתה צריך @מחפש את עצמי! , אני עדיין חושב שצבירה של הרגלים טובים בהקשר הטכנולוגי-אינטרנטי יהיה בעל ערך מוסף גדול לחיים שלך. בהצלחה רבה, חבר!

uBlock Origin עדיף על Adblockחתול זמני

החסימת הפרסומות שלו הרבה יותר מקיפה

מה הכוונה יותר מקיף?נקדימון
כרגע adblock חוסם לי ממש כמעט הכל, ומה שלא אז סימנתי לבד את האזור במסך וחסמתי. זה גם עובד לא רק על פרסומות.

למשל ברוטר, אז סימנתי את האזור של התגובות וב"ה כל הרעל שהולך שם נחסך ממני עכשיו...

אבל אבדוק את ההצעה שלך בכל זאת. תודה רבה!!

זכורני שיש דברים ש-uBlock חוסם ו־adblock לאחתול זמניאחרונה

אבל לא זוכר מהם

מעניין. הייעוד שלהם הוא כללי בעצם?מרגול

למשל, שלא יקפצו לי גם פרסומות מיותרות של דברים אחרים (לאו דווקא לא צנועים), ושאבזבז פחות זמן על שטויות? (נניח אפילו אתרי שופינג)

נשמע מעניין.

מחפשת בשביל המחשב. עובד גם על מקבוק? (גולשת לרוב בכרום, לא ספארי)

כן, לגמרינקדימון
אני משתמש בזה לא רק בגלל צניעות. למעשה הסיבה המרכזית היא הזמן, ההטרדה, המתח והפיזור שזה חוסך לי. צניעות זה עוד בונוס ענק בהקשר הזה, כמובן.
בשליפההעני ממעש

נפוץ

יש דמיון שנישואין זה תעודת ביטוח מתאוות מין

זה לא בהחלט נכון

כל עוד לא חריג איני יודע אם מצריך טיפול

שמות של מטפליםקינסא

קודם כל חשוב לי להגיד שאתה לא היחיד אבל כמו שאמרו לעיל -  זה לא אמור לנרמל את העניין..

אנחנו בדור מלא פריצות בתחום הזה בכל פינה, והדרך הנכונה זה לגדור פרצות ואם אתה מרגיש שגם זה לא עוזר, להיעזר באיש מקצוע.

אני אישית גם מתמודד בתחום ונעזרתי בעבר בטיפול.

לא יודע אם יתאים לכל אחד..זו הייתה מטפלת חילונייה.

לדעתי עדיף דתי,

יש לי כמה שמות:

אלישע אזר 054-7600080

שי אורים 0586886579

מומלץ בחום דר יניב אפרתישוקו.

אומנם הוא מתעסק בתחום ההתמכרויות אבל במכון שהוא הקים יידעו אולי להכווין אותך ולתת כלים ודרך

לפעמים דבר כזה הוא התמכרותמרגול

בטח כשזה כולל תכנים ברשת ולא רק מעשים פיזיים עם עצמו.

אפילו טלוויזיה או נטפליקס ממכרים. אז בוודאי שתכנים כאלו גם. 

מכיר את התוכנית של פורטיפיי?אינגיד

פעם היה באתר GYE. אבל אני יודע שהיום יש ערוץ ביוטיוב שמכיל את כל הסרטונים של התוכנית. תחפש פורטיפיי ישראל או משהו בסגנון.

זו תוכנית שנועדה לסייע למתמודדים.

אולי תמצא בזה תועלת. יש מי שזה עזר להם.

מישו מחפש איפה לגור?מחפש את עצמי!

יש פה עוד זוגות צעירים, וגם לא, שעוד לא מצאו מקום לגור בו שהם מתחברים אליו, והם עדיין מחפשים?

אם אפשר לשתף גם מה הסיבה שעוד לא מצאתם?

ומה אתם מחפשים.

[מי שרוצה כמובן]

כןניק חדש2

לא מצאנו מקום שעונה על מכלול הדרישות- בעיקר שלי.

שהן

חינוך מספיק איכותי לילדים

קרבה יחסית להורים שלי

מקום עם תחושת ביטחון פיזית

קהילה חמה ואיכותית.

מחירים הגיוניים.

כרגע אנחנו גרים במקום שכמעט עונה על הכל.

אבל המחיר פה בשמיים. לא יודעים אם נוכל לעמוד בזה לטווח הרחוק.

וגם החינוך הוא לא בדיוק מה שרצינו. 

יש מקום בארץ שהמחיר לא בשמים?משה
חוץ ממצפה רמון?
בחדרהפ.א.
במקרה יודע ממקרה משפחתי של מכירת דירה 
כל שוק הנדלן בטירוף בחצי שנה האחרונהמשה

אבל רוב המחירים לא ירדו באמת. רק פיקציה.

בוודאי שיש מקומות.ניק חדש2אחרונה
פשוט לא עונה על שאר הדרישות שלי🙄

אנחנו.מנגואית

גרים במקום מאוד נוח מהרבה בחינות. גם חברתית וגם אידאולוגית.

מצד שני , חלום שלי ישוב פיצי ועכשיו יש מלא כאלה

וחזרה להתחלה שכרגע גרים במקום טוב )יש חסרונות אבל הרבה יתרונות)

אני משתגעת ממנו!אנוני.מית

נסעתי היום לסידורים. בעלי היה על הילדים. כנראה קם בבוקר והמקרר התקלקל.  ניתק אותו מהחשמל שיפשיר, שלח את הילדים למסגרות ונסע לעבודה.

אני חוזרת הביתה. פותחת את המקרר ומגלה שהתרופות פוריות נשארו שם. הוא לא טיפל בהן ולא הוציא אותן משם. הן התקלקלו. זה אלפי שקלים וכאב לב פסיכי.

התקשרתי אליו לדבר איתו. הוא ניתק עליי את השיחה וכתב לי אחר כך "לא לצעוק עליי" בווטסאפ. התקשרתי שוב. הוא התעלם.

אני משתגעת. כל כך הרבה כסף וכל כך מעט התייחסות.

מה לעשות איתו?

הוא בטוח לא עשה זאת בכוונהפשוט אני..
ואם את צעקת עליו כאילו הוא ילד קטן, אז מן הסתם השיחה לא מועילה אלא רק גורמת לו לרצות להתרחק ולהתגונן.

האם היית כועסת עליו אם הוא היה שובר צלחת בטעות? הרי זה אותו דבר. הוא בטח מיהר בבוקר, ועם ארגון ופיזור הילדים וגילוי התקלה זה התפספס.

הצעקותoo

לא יתקנו את הטעות

וגם לא יעזרו לכעס ולתסכול

הפסד כספי זה כאב לב

חוסר לגיטימציה לטעות זה גם כאב לב

כנראה גדול יותר

מה לעשות?

ללמוד לנהל כעסים בצורה טובה יותר

להכניס למודעות שבני אדם יכולים לטעות

לא להתקשר כדי לצעוק

ואם מנתקים לכבד את הספייס של הבנאדם 

יפה מאוד!נחלת
אני מבין את המקום שלךחתול זמני

וזה באמת מלחיץ ומטלטל,

איני טוב בניסוחים אך אגיד את דעתי האובייקטיבית נוקבת ככל שתהיה.

אבל

– לא רוצה להטיף מוסר דתי אבל זה באמת מסוג הדברים שהם ניסיון באמונה. הנזק כבר נעשה אין פה כבר מה לתקן. גם מפתח הפרנסה וגם מפתחות החיים נתונים בידי הקב"ה ברצונו נתן וברצונו לקח כי הנה כהגה ביד המלח. או שאנחנו אומרים את זה ומאמינים בזה או שאנחנו אומרים את זה ולא מאמינים בזה. זה ניסיון מטורף אבל זאת ההשקפה שאנחנו צריכים לגבש לעצמנו בסופו־של־דבר. ואחת הסיבות שאנחנו מצווים באמונה הזאת היא כדי שלא נאשים את האנשים מסביבנו. איני מאמין שהדבר נעשה בכוונת מכוון הרי זה כסף (ואינטרס) משותף לשניכם. אני מניח שגם הוא בעצמו החוויר כששמע את זה, ויודע כמה זה חשוב לך אישית.

– איך את היית רוצה שיתנהגו אלייך אם היית עושה טעות כזאת? אם היית נניח קמה עם כאב ראש פיצוצים ושוכחת לעשות משהו מרוב שמיהרת? ואז מתקשרים לצעוק עלייך בטלפון? שיחות בטלפון לא נועדו כדי לספוג צעקות (וגם שיחות בכלל). אם מתקשרים לצעוק אז עדיף שלא להתקשר בכלל ולצעוק אל הקיר, זאת דעתי. מה בדיוק מרוויחים מזה? הרי, אם הוא מבין את חומרת העניין וכמה זה חשוב לך, אז גם ככה הוא מבין ויתמוך בך כשיחזור מהעבודה. אם זה לא מזיז לו, אז מה טוב בכך ש"תכריחי" אותו ש"יזיז" לו?

– בית בסופו־של־דבר הוא מקום המבטח של האדם, המצודה היחידה שלו בעולם רועש גועש ועוין, ספינה בלב ים. בערך כל האנשים סופגים דברים לא נעימים בעבודה, ומה לעשות סופגים כי על זה (בין השאר) משלמים. בית לא יכול להפוך למקום לא בטוח, גם אם קורות פשלות וטעויות. הוא אמור להיות רשת שתופשת את המקומות האלה והפוך מקנה ביטחון. טוב, לא לתת לו פרס על פיזור הדעת שלו... אבל העיקרון מובן. אין שום עניין להפוך את הבית לשדה קרב נוסף בשם הצדק.

נפלא חתול זמני. אם אתה נאה דורש ונאה מקיים,נחלת

תהיה בעל נהדר! בעזרת השם!

נעחתול זמני

ראשית אינני אלא חתול זמני. תרתי לגריעותא.

שנית נקודת החוזקה שלי שהיא דעותיי האובייקטיביות היא גם נקודת התורפה כי אנשים לא אוהבים אותן.

הן מצוינות ומאלפותנחלת

אלא שבתחילה אומרים שצריך להכיל את הרגש של הזולת

לא משנה כמה הוא רואה/לא רואה את האמת ואחר כך,

כשהוא נרגע אפשר וכדאי לאמר לו את דעתנו.

גם הח"ח מדבר על כך (שלפעמים מותר לשמוע

לשון הרע מהזולת אם זה מרגיע אותו, בבחינת

"דאגה בליבו ...)

אם אתה יכול להתחבר לרגש הראשוני

של המשיח ולנסות להכיל את מצוקתו

זה מצויין.

אובייקטיביות זה דבר נפלא!

כיוונת לדעתי האובייקטיביתחתול זמני

תיכננתי להתחיל את תגובתי בכך שהייתי צריך להתחיל את תגובתי בהכלה הבנה וכו' וכו'.

אלא שאין לי סבלנות לזה כלל וכלל, מי שרוצה לקנות את סחורתי האובייקטיבית והצנועה מוזמן גם בלי זה.

תודה.אנוני.מית

בעיקר המשפט האחרון. עזר קצת להבין מה קורה.

באסהנתקה

איזה באסה 

פלא יועץ : סימן "דאגה"

איזה נסיון!שוקולד לבן

קודם כל קבלי חיבוק ממני

זה ממש ממש מחרפן

אלפי שקלים או יותר שהלכו לפח כבר מוציא מהדעת,

להוסיף לזה את הצורך להשיג שוב, ואת כל עוגמת הנפש שיוצאת מזה זה באמת מוציא מהדעת

ממש הגיוני שהגבת ככה

העניין הוא שזה קרה. ואין מה לעשות עם זה.

ובעלך לא עשה את זה בכוונה, כי למרבה הצער הגברים לא באמת חווים את הטיפולים, כמה שזה מתסכל.

לא הם אלו שצריכים להשכים לבדיקות ולאחר לעבודה, לא הם אלו שצריכים לקחת מיליון תרופות ולהזריק לעצמם, לא הם אלו שעוברים את החשיפה לפרטיות והם לא אלו שצריכים להיות זמינים לטלפון של האחיות בזמן הכי תקוע שיש. לכן הם לא מספיק מודעים בד"כ ולא מספיק חושבים על זה.

העניין הוא שעכשיו הוא כבר מבין את ההשלכות אוכל את הלב על מה שהוא עשה, ואז הצעקות (ההכי הגיוניות בעולם!) מחסלות אותו סופית..

הוא פשוט לא מסוגל להתמודד עם זה שהוא גרם לכל זה.

אז ממש כדאי לך לנסות להוציא את העצבים (הסופר מוצדקים) במקום אחר, ולחוס על בעלך שסה"כ מניחה שאת אוהבת אותו ורוצה בטובתו ולא רוצה להוסיף על יסורי המצפון שהוא עשה לעצמו.

מניחה שהוא למד את הלקח ולא יעשה את זה שוב..

(ואת עוגמת הנפש קחי לתפילות שהטיפולים יצליחו, בסוף כל הזריקות האלו יכלו גם להיזרק כי הטיפול לא צלח, לא כל הטיפולים הרי מצליחים למרבה הצער, תפילות הכי נצרך)

יישר כויח גדול, שוקולד לבן!נחלת
קודם כל הוא לא גרם לכל זהמשה

מי שגרם לכל זה הייתה התקלה במקרר. סביר להניח שבעת הגילוי שלה (סביר להניח - בוקר לחוץ שנוגעים באוכל במקרר והוא לא קר) התרופות כבר היו מקולקלות.

השאר. נכון.

אגב, אני חושב שנכון שהוא הגיב "לא צועקים עליי" כהצבת גבול. לא בטוח שנכון היה לנתק את השיחה. גם במצב של התפרקות רגשית זה לא סיבה להתנפל על בן זוג. זה גם לא מקדם שום דבר. אנשים שמגיבים לצעקות (גם אם הם עושים מה שמבקשים מהם) מתייחסים לבית כאל מקום-לא-בטוח וממילא הלב שלהם ישאר בחוץ כדי להתגונן.

הגיוני שאתה צודקשוקולד לבן

באמת במצב כזה אולי בכל מקרה לא היה כדאי להשתמש בתרופות

ובכל מקרה התסכול שלה מובן מאד, זה אפילו לא על הבעל אלא על המצב.

ומסכימה שזה לא סותר שנכון להציב גבול. רק שלא הגבתי לבעל אלא לאשה

להבנתי את המציאות (ואולי אני טועה)משה

התרופות לא התקלקלו בגלל "הבעל". כשהבעל פתח את המקרר בבוקר התרופות כבר היו (לכאורה?) מקולקלות. לבוא אליו בטענות זה קודם כל לא מחובר למציאות.

(וכתבת פה תגובה רגישה ומכבדת)

כמו שהגבתי סביר להניח שאתה צודקשוקולד לבן

יחד עם זה התסכול שלה מאד מובן והגיוני שהוא יצא בצורה לא טובה, כי זו עוגמת נפש נוראית. רק שעכשיו כדאי לתקן כי בפועל בין אם זה אשמתו ובין אם לא זה כבר היה וחבל להעכיר את המצב, זה לא יעזור אז לפחות שיהיה שלום בית ובעז"ה עצם השלום-בית יעזור ותהיה להם ברכה

תודה 

מצופה מגבר לא להתפרק ככה בטלפון .העני ממעש
לא נעים לי, אבל גם אני עשיתי כזה דבר,נחלת

ממש בלי כוונה. נכון שלגבי הקוטג', הייתי מגלה יותר רגישות

אבל מה לעשות שלא רגילה לתרופות פוריות בפריג'ידר?.......

חביבתי. עוד משהו. הוא פיזר את הילדים!נחלת

הוא לא אמר: עזבי אותי במנוחה אין לי כוח  לזה....

ואולי האיפוק שלנו הוא שיגרום לברכה שתבוא ותשרה? אולי זה הנסיון?

קשה. בטח. אבל אולי שווה?

וגם שם לב שהמקרר התקלקל וגם ניתק את החשמלנחלת

לא כל אחד היה שם לב לדבר כזה!

כמה צריך ללמד זכות. להשתדל לראות את מחצית הכוס המלאה, להבין.....וכמה זה קשה לפעמים.

חיבוק גדוללאחדשה

לא חוויתי טיפולי פוריות והאמת שלא מכירה מקרוב, אז אולי אין לי זכות להתייחס ספציפית לעניין הזה.
בכל זאת נשמע כואב וקשוח ממש!
מבלי להקטין את הכאב של הסיטואציה שלך, מציעה להסתכל על העניין ב"נפרדות"-
להבין מה הוא חווה ואיך פעל, בלי קשר לאיך שזה גורם לך להרגיש.
הוא וודאי לא עשה בכוונה,
וודאי מצטער מהעניין, גם אם פחות ממך.
השאלה החותמת שלך בפוסט דיי מסכמת את הגישה שלך- מה לעשות איתו?
מה זה דייסון מקולקל? סליחה שאני מציגה את זה בכזו חריפות זה פשוט ממש בלט לי.
זה בעלך, את לא אמורה "לעשות" איתו כלום.
גם אם הגבת מרגש ומקום כואב- כמו שהתגובה שלך כבר נעשתה ואין להשיב למה שהיא גרמה כך גם מה שקרה לו- בבוקר קם לכאוס (ארגון ילדים ומקרר מקולקל) ונסע לעבודה לבד, ואח"כ קיבל מטר צרחות מאשתו (כנראה שלא שמת לב כמה זה מפריע לו, כתבת התקשרתי לדבר איתו. כשבעצם כנראה צעקת והתעצבנת- וזה ממש מובן אגב! אבל זה היה המצב..)

עכשיו לאחר מעשה, אי אפשר להחזיר את התרופות,
ולא את הצעקות שלך עליו.
אפשר לנשום, להתאכזב, ולהרגיש את הצער והכאב.
לדבר איתו, ולתווך לו מה הרגשת וכמה זה מתסכל תוך הבהרה שאת יודעת שהוא לא שם במצב, לא עשה בכוונה זה בטוח...

שוב חיבוק❤️

תודה אנוני.מית

עזרת לסדר את הראש.

וואו איזה מפח נפש נגמרו לי השמות

דבר ראשון רוצה לשלוח חיבוק גדול

גם על עצם המציאות שמצריכה תרופות פוריות

וגם על האובדן שלהן

ובכלל על כל הסיטואציה

נשמע כ"כ מתסכל, וטבעי מאוד להרגיש את מפח הנפש הזה. זה באמת מאוד כואב.

כתבו לך מקסים ומצטרפת לדברים החכמים מעליי,

בעלך היקר בטוח לא התכוון שהתרופות יתקלקלו וכל הכסף והמאמץ ירדו לטימיון, אלא הוא בן אדם בשר ודם ואנושי וטעה כאן אבל באמת טעות אנושית ובלי כוונה רעה חלילה.

בטוחה שגם לו מאוד עצוב שהתרופות התקלקלו.

והוא ניסה מה שהוא יכל באותו רגע נתון, עם כל העומס והלחץ של הבוקר, אירגון הילדים החמודים, הפיזור שלהם, דאגה למקרר, לרוץ לעבודה, כל זה בתוך הימים הבודדים בהפסקת האש לאחר המלחמה שגם ככה המוח של כולנו די פירה בגלל כל המצב ולהסתגל אפילו להגיד משפט קוהרנטי בריכוז באמת לוקח זמן...

אז הכל ביחד גרם לטעות אנוש של לשכוח את התרופות.

ונכון, זה הכי הכי הכי מתסכל וכואב שיש! בטח המשמעות שלהן בכמיהה לעוד ילד, וגם עניין העלות הגבוהה וכל המאמץ בפני עצמו. זה באמת הרבה מאוד לאבד ומותר בהחלט לתת לעצמך את הזמן והמקום והליגיטימציה לאכזבה, לתסכול, לכאב, לאובדן של זה.

ויחד עם החמלה וההבנה שלך כלפי עצמך, לנסות לראות גם את ההבנה והחמלה כלפי בעלך (והוא כלפייך כמובן) באופן של טעות האנוש שבאמת נעשתה בלי כוונה ורק מתוך לחץ עומס ובעיקר אנושיות ❤️

אז מותר לטעות.

ומותר להתאכזב.

ומותר שיכאב.

והלוואי וב"ה מעז יצא מתוק

ודווקא מתוך הכאב הזה תזכו לישועה שלמה בקרוב ממש,

זה ממש הזכיר לי את הסיפור על הזוג מצידון שבאו לרבי שמעון בר יוחאי, והאישה שלקחה את בעלה כחפץ שהכי יקר לה יותר מכל ובסוף נפקדו ב"ה...  כלומר המהות הזו שהכי חשוב זה את ובעלך. האהבה ביניכם.

אתם בהחלט יכולים להתאכזב ביחד על אובדן התרופות

ובהחלט יכולים להבין יחד ולתת חמלה ומרחב גם לטעויות.

ויכולים גם ללמוד עוד על מצבי קושי שנוצרים בעקבות האנושיות שלנו (בין אם זה מצב הקושי בצעקות שצעקת מהכאב שלך, ובין אם זה מצב הקושי של בעלך ששכח את התרופות בגלל העומס וכו', ובין אם זה מצב הקושי שבעלך לא יכל לשאת צעקות וביקש לא לצעוק עליו וניתק את הטלפון וכן הלאה...) - כל מצבי הקושי הללו מולידים אצלנו הפעלה של מנגנון הגנה שהוא זה שעכשיו בקדמת הבמה ולא ה"אני האמיתי והמיושב" שלנו.

זה מה שקרה לך כשצעקת

זה מה שקרה לו כשניתק את הטלפון

נכון שזה לא אידיאלי, אבל זה בהחלט קורה ולטובים ביותר.

אז הכל בסדר,

לקחת נשימה עמוקה

להבין את עצמי

להבין את בעלי

להבין את הכאב שלי ולתת לו חיבוק ולגיטימציה

להבין את האנושיות של בעלי ולתת גם לטעות האנוש חמלה והבנה

להבין אצל בעלך את המקום שבו שהרגיש מכווץ מצעקות עליו + תחושת אשמה קשה גם כלפי אשתו שבגללו התרופות ירדו לטימיון וגם כלפי עצמו כי וודאי שזו מטרה גם שלו הכמיהה לעוד ילד... אז הכל יחד יצר אצלו את התגובה שזעקה ממנו: אני לא יכול שצועקים עליי. בבקשה לא לצעוק עליי. ואולי גם ניתוק הטלפון כדי לא לשמוע שצועקים עליו, את ה"הוכחה" הזו עבורו עד כמה הוא אשם ולא בסדר. עד כמה הוא איכזב. עד כמה זה בגללו. עד כמה בגללו אין גם לאשתו וגם לו את התרופות עכשיו על כל המשתמע מכך.

אז זה גם הצעקות עצמן שלא נעימות וגם מה שמסתתר מאחוריהן שזו בעצם תחושת אכזבה עצומה ממנו והוא לא יכל להכיל את זה כנראה. גם בפני עצמו ובטח אם זה יושב אצלו על פצעי ילדות קודמים של מקומות בהם הרגיש שהוא לא בסדר או אשם או שצועקים עליו או שצועקים בסביבתו הקרובה וכל מה שזה עושה, ופיתח רגישות או יותר נכון "אלרגיה" לצעקות ומאוד קשה לו לשאת אותן.

לכן זו דווקא הזדמנות אחרי שהכל נרגע

ואחרי שנותנים מקום להכל כנ"ל

ללבן עוד את המקומות הכואבים שלנו

את הפצעים שלנו

את הקושי שמולו עמדנו

את מול הקושי שלך באובדן התרופות

והוא מול הקושי שלו באכזבה ממנו ובצעקות עליו

ולנסות לראות שם עוד לעומק איזה מפתחות אפשר לקחת משם, 

איך אפשר ללמוד עוד להבא, 

איך אפשר להגיב בצורה שגם תיתן מקום לקושי וגם לא תפגע בשני/ה וכן הלאה.

ובעזרת ה' שהקב"ה שבידו הכל, והוא אמר גם לחומץ לדלוק ובידו להושיע אתכם בכל מציאות שהיא, גם אם אבדו התרופות כרגע, ישלח לכם ישועה שלמה וזרע של קיימא במהרה, בשמחה, בנחת ובאהבה 🙏❤️

וואי וואי....שלג דאשתקד

טירגרת אותי מהתקופה שלנו עם תרופות הפוריות. זה באמת הון תועפות (וגם משפיע מאוד על מצב הרוח, כך שממש אני לא מתפלא אם רצית לרצוח אותו 😅).

ממש תקופה מאתגרת, גם הורמונלית וכלכלית וגם המוןן בלבול מוח לתאם את הכל (וגם כל העניינים של ההזרעות וכו', לא חוויה מי יודע מה...). פשוט מבין אותך ומסכים איתך.

כדי לנחם ולהרגיע אותך (אם זה אפשרי 😉), אומר לך שקורה לכולנו, גברים ונשים וצ'רקסים, שאנחנו שוכחים דברים, גם אם אלו דברים חשובים מאוד. ולמה הוא ככה היה עצבני עלייך? כי יכול להיות שהוא כבר סובל בשקט הרבה זמן...

והכי חשוב יקרה, שה' יעזור לכם, שהתקופה הזו תביא לכם טובה ושמחה וברכה, בכי וצחוק ואושר ויופי והנאה!

כשזה מגיע, אין יותר יפה מזה..

כואב ממשהסטורי
תודה לכולם (ולכולן)אנוני.מית

קמתי בבוקר, זרקתי את המקולקל לפח. קניתי מה שצריך באושרעד. הכל רגוע עכשיו.

מדהים!שלג דאשתקדאחרונה
מלא הצלחה בהכל!!
אלימות בזוגיותנחלת

זה מתחיל לפעמים כל כך דק, עדין והולך והולך ומחריף, אם אנו מניחים רגל

במלכודת הדבש הזו.

ספר קשה. מאוד. לדעתי, חובה:

"הכל עניין של פיקסלים". תמר.

הערת שוליים - גם תמר, מתארת בקצרה את תקופת השידוכים  והאירושין עם אותו אדם, שלבסוף נישאה לו. אתר "בין הזמנים".

גם באתר הידברות יש ראיון של מורן קורס בנושא.

בחוברת "המקום" יש כתבה גדולה על כך.

את מקבלת כסף על ההפצה המקיפה הזו?נקדימון
אני לא יודע אם יש פורום שלא הספמת עם זה.
נניח שכןשלג דאשתקד
מה אכפת לך? אולי היא מפיצה חומר טוב ומעניין?!
בכלל לא נראה לי קשור לכסף. אלא חכמת חייםקעלעברימבאר

@נחלת  אני צודק?

(אני בדרך כלל לא קורא פה. זה פשוט קפץ לי בראשי)קעלעברימבאר
כל מי שעוקב אחרי נחלתשלג דאשתקד

יגיד לך שהיא לא מונעת מכסף.

מהכתיבה שלה אני מבין שהיא אישה חרדית, מבוגרת יחסית, גרושה, עם לב טוב ורצון להחכים אותנו בדברים שהיא התפעלה מהם.

מסכים, והתגובה שלי כוונה למיסיונריות המסויימתנקדימוןאחרונה

שעלתה מההפצה התזזיתית הזו במספר פורומים כאן. האמירה שלי על "תשלום" היא צינית. מי שעוקב אחרי, כבר אמור להכיר.

לב טוב ושיתוף בהתפעלות זה דבר יפה, ואני לא מזלזל חלילה. אני כן מבקר את ההגזמה בזה, במיוחד שאנשי הפורום כאן אינם חולקים איתה את החרדיות. לכל דבר צריכה להיות מידה, לזו כוונתי.

קראתי חלקמישהי נשואה

המפרקים שהיה אפשר באינטרנט.

לא הבנתי - למה היא מתארת כאילו זו בעיה

שהיא ניקתה את הבית / הפעילה מכונות כביסה וכו'?

זה מתואר כאילו זה בעייתי

וזה שהיא משתפת את בעלה במה שהיא עשתה בבית

מה הבעיה בזה?

הספר הזה חשוד שיש בו בעצם רעיון וניסיון לפרק בתים.

לתת לאשה תחושה שהיא אוכלת  אותה בגלל שהיא עקרת בית.

בגלל שהיא עושה את התפקידים של אמא.

מנקה מסדרת מבשלת מכבסת.

מה הבעיה בזה?

דרך אגב אם כבר רוצים לעזור לדמות בסיפור

הבעיה העיקרית היא- זה שהיא מרצה

היא מפחדת

היא מרצה.

אם היא לא היתה מרצה

גם הבעל שלה לא היה משתלט עליה כמו שמתואר

** ואני מסייגת שלא קראתי הכל.

רק מה שהיה אפשר באינטרנט.

אז אני ממליצה למי שהשתכנע מהספר הזה

לעקוב דווקא אחרי מישהי בשם:

חני בצון

---------------------

תמר כותבת לעצמה בהערות שוליים

שמותר לה גם לתת מקום לעצמה

כל פעם במילים אחרות

ברור שזה מרכיב מאוד משמעותי בקשר שלה עם בעלה

ועם כל הסביבה שלה

לאותה תמר (כן אני יודעת שזו דמות מספר)

הייתי ממליצה ללכת לטיפול רגשי

שיעזור לה לעמוד על שלה

לתת לעצמה מקום.

וממילא היא היתה מקבלת גם יותר מקום מהסביבה.

ואל תשכחו- זה עוד ניסיון להסביר לנשים כמה זה לא טוב להיות עקרת בית. להיות בתפקיד האשה.

כן זה לא פסול שהיא ניקתה וסידרה ושוב ניקתה חשוב הפעילה מייבש.

מאוד הפריע לי האופן שבו מתואר שהיא הפעילה שוב חשוב מיבש!

זו הדיעה שלי אני בטוחה שיש לכם דיעות משלכם

מוזמנים להגיב. (יהונתן גרובר עיין שם שם)

וגם ממליצה לצפות קצת במיכל לויטין

מסכים איתך חלקיתשלג דאשתקד

האמת, חוברות כמו "המקום", חשודות בעיניי באופן מיידי בדברים שאת אומרת. מדובר בביטאון של חרדים סופר מודרניים, מניח שאחוסי הגירושין שם גדולים מאוד וכמעט כל הנשים שמעורבות בפרוייקטים האלה לא נשואות.

הטענה היא תמיד, שמצד שני זה גם פותח את העיניים לאלו שען נמצאים במצב של אלימות וסכנה (לצערי הכרתי לא מעט גברים - בעיקר חרדיים - שנמצאים במקום הזה. גבר חרדי שמתחתן הוא מאוד נאיבי וחסר ניסיון. יש נשים, בעיקר אלימות או מטורפות, שמנצלות את זה והגבר לרוב לא יגיב וינסה לרצות. אצל גברים המודעות נמוכה מאוד, ולהיפך החינוך הוא תמיד ל"מכבדה כגופו" וכו וכו, וכאנשים חסרי ניסיון וגםחסרי השכלה ומשענת כלכלית, הם מאוד בקלות נכנסים ללופ הזה של ריצוי וכניעה. יש לי כמה חברים שהתגרשו אחרי שנים רבות, ומהסיפורים שלהם אין לי מושג איך החזיקו יום אחד. אחד מהם היה נשוי לחולת נפש רשמית, שאפילו את העובדה הזו היא הצליחה החליק לו ולגרום לו להתחתן איתה).

אז מה טוב, קשה להגיד. ככלל זה תלוי באיזו אוכלוסייה אני נמצא/ת. אם אני נערה שמוקפת בפמיניסטיות קלאפטעס, עדיף לקחת איזון עם ספרי בגן השלום. אם אני מנשות השאלים, כדאי לקרוא המקום.

והעי חשוב זה לקוות ולהתפלל שיהיו לנו עיניים טובות וחדות, לראות כל הזמן את מה שטוב, ולדעת אם זה באמת טוב

כתבת יפה ונכון!מישהי נשואה

מדוייק

ושיהיה ברור שלא תקין לא אשה מוכה ולא גבר מוכה

שכחתי לציין לגבי "המקום"שלג דאשתקד
אאל"ט: "המקום", "צריך עיון" ו"בין הזמנים" זה אותו גוף ואותם אנשים עם אותן מטרות (לא אמרתי שהמטרות שלהם לא טובות. אבל כן צאיך להבין מאיזו פרספקטיבה הם באים ולקחת את מה שטוב).
עזרה בתקשורתצופה אנונימי

שלום לכולם

נשואים טריים ב"ה

אני בצבא, חוזר בעיקר סופ"שים

היא בלימודים מאוד אינטנסיביים (עכשיו תקופת מבחנים אז בכלל)

התקשורת שלנו מתבססת בעיקר על שיחות טלפון (ממש מקפידים פעם ביום בד"כ בערב)

והודעות בווצאפ

העניין הוא שאני יחסית מאוד זמין בהודעות והיא בכלל לא

כלומר אני בד"כ מגיב כמה דקות אחרי שהיא שולחת

ואצלה זה גם יכול לקחת כמה שעות

מה שזה גורם הרבה פעמים זו למין הרגשה של לבד פה בזוגיות

לא ספציפית כי היא לא עונה אלא כי זו הדרך תקשורת היחידה שלנו וכשאנחנו לא מדברים הרבה שעות זה מרגיש רחוק

דיברנו על זה ושני דברים באמת עלו מהשיחה:

א. אולי באמת זו איזו מין תלותיות לא טובה בקשר

ב. אני מאוד מאוד אוהב אותה ואין הרבה דברים שאני אוהב כמו להיות איתה ולדבר איתה אז ברור שאני רוצה מזה הרבה יותר (אני נניח יושב לעשות משהו שאני פחות אוהב ופתאום רואה הודעה ממנה, ברור שאני ישר אפתח ואענה)

רעיונות שלכם מה לעשות?

אם זו תלותיות איך באמת אפשר לפתור את זה?

אם זה עניין של פשוט מאוד אוהב לדבר איתה עדיין איך אפשר להתמודד גם כשאני עושה דברים שפחות אני אוהב?

יש לציין שמבחינתה הודעות זה ממש לא כמו שיחה וזה משמעותית גרוע יותר כי אי אפשר לדעת בדיוק מה השני מתכוון

ומבחינתי זה פחות האלמנט של ההודעות

אלא זו ההרגשה שאני חושב עליה מלאא במהלך היום ואצלי זה מתבטא בהודעות ולעומת זאת כשאני רואה שהיא שולחת לי הודעות בשלוש נקודות זה גורם להרגיש שהיא חושבת עליי בשלוש נקודות במהלך היום

מה דעתכם?

תודה למשיבים

שניכם צודקיםהעני ממעש

זה תקופה מאתגרת

תזכרו שלא לנצח יהיה כך

הבהרת יפה את ההבדלים ביניכם,  בין כהבדלי המינים,  בין כנגזרת של הבתים בהם גדלתם, או סיבה אחרת

ממש כואב להרגיש ככהשבורת,לב

לא פשוט להתחיל בתוך צבא.

הקשר חשוב לך, הלב שלך לגמרי שם וזה מקסים.

טבעי שאתה רוצה להרגיש שגם היא מתגעגעת.

מה קורה בהודעות וכשכן מדברים? היא חמה? מביעה רגש?

ההודעות שלהצופה אנונימי

בדרך כלל יותר טכניות אבל מידי פעם יש הודעה חמה וזה ממש יפה

אני חושב שאני יותר חם בהודעות אבל בסוף אני מבין ורואה שזה לא אותו דבר כמו לדבר

כשאנחנו כן מדברים אז הכול בסדר 

מורכב, אבל זו המציאותהסטורי
המצב התקין הוא שזוג נפגש כל ערב, וודאי זוג צעיר. לבנות התחלה של חיים על בסיס שיחות והודעות - זה מאוד לא פשוט.

אשריך שאתה משרת ומגן עלינו, למלחמת מצווה יש השלכות רבות. המציאות היא שאתה צריך קצת לשחרר, אי אפשר בלימודים אינטנסיביים להיות זמינים כל הזמן.

מרגיש לימשה

שאתה מפתח תלות לא בריאה בהתכתבויות ובשיחות. וזה לא קשור אליך. זה שלך לגמרי. היא שם והיא נשואה לך גם כשהיא לא מגיבה כשהיא עמוסה. זה שאתה מרגיש רחוק זה כי אתה מרגיש רחוק.

שווה לבודד איפה אתה מול דברים אחרים מהבחינה הזו. יש לך עוד אובססיות? דברים שממש שואבים לך את המוח בלי קשר אליה?

זה לא במקום קשר זוגי תקין. זה רק קריאה לראות עוד זווית על ההתנהגות שלך.  רק שלך. והשחרור משם יהיה לך גן עדן.

עוד אובססיותצופה אנונימי

ממש שואב אותי לקרוא או ללמוד משהו שאני אוהב או לשמוע שירים

לא הבנתי את המשפט האחרון מה במקום קשר זוגי תקין?

ומה לדעתך הדרך הנכונה לטפל באובססיה הזו אם בכלל?

תודה

אז אתה בהיפר פוקוס.משה

קודם כל תדע שזה מאוד נפוץ אצל כמה סוגי אנשים. תקרא על זה קצת. זה תופעה שכל המוח ממוקד במשהו אחד והוא "הכי חשוב" ואין בלתו.  כשזה בעבודה למשל זה ממש עוזר. כשזה על משהו משני אז פחות.

שב תקרא קצת. 

עוד שאלה - אתה אדם יחסית רגיש?

עוד לפני  לטפל. קודם כל לדעת שזה קיים. וזה בסדר. לדעת שאני קצת נמשך לשם וזה לא "האמת". כלומר האמת זה לא המחשבה שרצה לי בראש שהיא לא הגיבה לי כמה שעות ולכן אנחנו נפרדים או משהו אחר שאתה מרגיש שם  בגלל הפצע שלך ולא מעיז להגיד. וזה בסדר להרגיש הכל. כלומר, אל תרגיש לא בסדר עם הרגשות שלך. רק להתייחס אליהם כאל מה שהם: רגשות. אמצעי תקשורת בין המערכת התת מודעת למודע בחוץ.

"לא במקום קשר זוגי תקין" - היחס  למנגנון שלך שנשאב לשם ומרגיש לא טוב כשאין קשר.

חושבת שזה נורא טבעינחלת

מה שאתה מרגיש. שמתי לב שיש אנשים/נשים שפחות אוהבים לשוחח בטלפון ומגיבים מאוד טכנית.

עובדה שבשיחות הכל בסדר.

לא לשכוח שהמצב בו אתה נמצא גם יוצר מתח ואולי חרדה ואתה נכסף לקשר חם וטוב ומכיל.

ויתכן גם שהיא אדם פחות רגשי ממך. זה בסדר גמור. זה טוב לאיזון!

למה שלא תאמר לה מה אתה מרגיש? שאתה מרגיש כמו.....?

אולי היא תבין ותעשה מאמץ.

כל כך כיף לשמוע על אהבה וכמיהה כמו שלך. זה נותן תקווה. באמת!

המון אושר ביניכם. עד 120, בעזרת השם!

בדקתי על היפר פוקוסצופה אנונימי

לא נשמע ממש כמו מה שיש לי

אני לא מאוד ננעל לחלוטין ולא רואה כלום

אני כן אדם יחסית רגיש

תודה על השאר, נשמע נכון להתמקד בלתת מקום לרגשות האלה ולא לחשוב שהם האמת 

זה בסדר שמשהו לא מדוייק לךמשהאחרונה

בגדול מותר להרגיש ולחיות בתוך הרגש שלנו. זה רק רגש. לא כל היום או כל הזמן אבל מותר לפנות את הזמן להרגיש ולרצות דברים גם כשהם לא הגיוניים.

קודם כל זה נפלא שאתם מדברים על הדבריםנגמרו לי השמות

כבר הגעתם יחד להבנות ותובנות.

ממליצה להמשיך לפתוח ולדבר ביניכם על הדברים.

וכך כל פעם תוכלו לגלות עוד רובד ולהגיע לעוד איזה דיוק.

אז הנתונים בינתיים שאתם כבר במודעות אליהם ולוקחים אותם בחשבון:

- גם נשואים טריים ב"ה - והידיעה שצריך כמה שניתן להשקיע בבסיס היציב הזה של הביחד שלכם, על כל המשתמע מכך.

- גם אתה בצבא וחוזר בעיקר סופ"שים - כלומר להבין את המורכבות המובנית כאן ולמצוא עוגנים במהלך השבוע שיהיו מותאמים ונכונים לכל אחד מכם ובסופי השבוע לחזק עוד ועוד את הביחד.

- גם אשתך בלימודים מאוד אינטנסיביים ועוד בתקופת מבחנים - כנ"ל, להבין את המורכבות המובנית שיוצרת פחות פניות וליצור לעצמכם כמה שיותר עוגנים בשיגרה הנוכחית + חיזוק הטוב והקשר בזמנים שכן אפשר.

ובתוך כל זה -

מה שיוצא בפועל שהתקשורת לא יכולה להיות פנים מול פנים כל ערב. נכון שזה הכי עדיף והכי אפקטיבי ומקדם, אבל המציאות מורכבת ולא מאפשרת זאת.

כל זמן שכן תוכלו - תעמיקו וכן תדברו פנים מול פנים.

ומתי שלא - אתם כבר יודעים ששיחות טלפון, בהן לפחות שומעים את הטון וכו' הן יותר אפקטיביות, ואתם שומרים על כל ערב לשוחח שזה חשוב.

לגבי ההודעות - כאן יש גם סוג תקשורת פחות אפקטיבי כי גם לא רואים וגם לא שומעים אחד את השנייה, אז נלקחו לכם כבר שני חושים כאן,

אז קודם כל להבין זאת, 

ואז גם לקחת בחשבון שוב את המציאות המורכבת של לימודים אינטנסיביים + תקופת מבחנים + צבא רוב השבוע = יצא פחות ופחות פניות,

ואז גם לקחת בחשבון את ההבדלים ביניכם בתור בני אדם שונים, "כשם שפרצופיהם שונים כן דעותיהם שונות", והכוונה כאן באיך כל אחד מתייחס להודעות בוואטסאפ,

מאוד יכול להיות שלאשתך אין צורך בהודעות רבות ותכופות ואילו לך יש. הכל בסדר. זה לא אומר עליכם שום דבר רע, אלא רק שאתם שני בני אדם שונים, איזה כיף שלא התחתנת עם עצמך

ובתוך הדיוק הזה של ההודעות (שהוא כבר מחולק ל3 הבנות - שאין כאן ראייה ושמיעה + שיש מציאות נוכחית מורכבת ומובנית עם פחות פניות + שיש הבדלים ביניכם שם והכל בסדר) -

יש דיוק נוסף אפילו שכבר הגעתם אליו - שבו אמרת שלא מפריע לך ספציפית שהיא לא עונה אלא כי זו הדרך תקשורת היחידה שלכם וכאשר אתם לא מדברים הרבה שעות זה מרגיש לך רחוק, ויוצר הרגשה של בדידות.

אז קודם כל זה הכי טבעי והגיוני ואנושי שיש שאתה מחכה לדבר עם אשתך!

וזה אפילו מרגש ונפלא עד כמה אתה אוהב את אשתך, עד כמה אתה רוצה בקרבתה, עד כמה הביחד שלכם יקר לך, עד כמה אתה חושב עליה במהלך היום ואוהב לדבר איתה, זה פשוט מרחיב את הלב לקרוא אותך, זכות עצומה ב"ה!

ממש את הלב הזה שלך, את המילים הללו שלך, תאמר לאשתך היקרה. ככה בפשטות ומכל הלב.

דרך כך תגיעו לעוד יותר הבנות ודיוקים ותיצרו את המתכון הייחודי והמותאם לכם ספציפית גם למצב הנוכחי והאינטנסיבי.

תוכלו למשל עוד לדייק:

* בעיקר כדאי לשנות אצלך בראש את המשוואה שאומרת "אם אשתי לא זמינה כמוני סימן שפחות אכפת לה" או מילים דומות כאלה,

ולשנות את המשוואה ל- "אשתי פחות זמינה כי היא בלימודים אינטנסיביים ותקופת מבחנים. + מאוד יכול להיות שעבורה הודעות הן לא כ"כ אפקטיביות להרגשת הקירבה לכן לא רואה בהם חשיבות עליונה מדי + ברור ברור לי שהיא אוהבת אותי ואכפת לה ממני כ"כ! זה שהיא פחות זמינה לא סותר את זה כלל וכלל אלא רק אומר שהיא כאמור פחות זמינה עכשיו"

* שזה אף פעם לא אני נגדך אשתי או אני נגדך בעלי, וזה אף פעם כי אנחנו לא אוהבים או לא אכפת, אלא זה רק כי המציאות אינטנסיבית ולא מאפשרת את הפניות שהיינו רוצים. השורש הוא תמיד האהבה והביחד שלנו. משם יוצאים ולשם חוזרים. זה הבסיס. ולא לשכוח זאת.

* לחשוב ולמצוא יחד עוד דרכים בהם ניתן להרגיש את הקירבה ולא הריחוק גם בתקופה הזו.

בין אם בשיחות והודעות, בין אם זה להסתכל בתמונות שלכם יחד כשהשני לא זמין כרגע, לשמוע שיר מקרב שמזכיר, לחשוב אחד על השניה עם חיוך ונשימה עמוקה כמה טוב שיש אותו/ה, להחביא פתקים בתחילת השבוע לכל השבוע אחד לשניה, אפילו פתק קטן של "אני אוהב אותך" ואז לקרוא גם בזמנים שאי אפשר לדבר עכשיו, להחביא כנ"ל הפתעות קטנות כמו שוקולד, תמונה, חפץ שמזכיר וכו', לחשוב על תיאום זמנים תחומים כמו תחנות יציבות ביום בהם יודעים שיש פניות וניתן לשוחח/להתכתב ואז אפשר לחכות להם ויש למה לצפות וכן הלאה.

ובעיקר - להשמיע לאשתך את הלב שלך. ולתת לה לשמוע אותו לעומק.

ולה להשמיע את הלב שלה ומה היא מרגישה וחושבת בנושא.

ויחד כאמור למצוא את מה שהכי מדויק לכם.

עורכת לעוד כמה נקודות ששכחתי לכתוב:

* לא הייתי ממהרת להדביק כותרת והגדרה של "תלותיות בקשר".

כי על פניו נשמע שמדובר כאן פשוט באיש שאוהב כ"כ את אשתו

ואין בכך שום פשע, להיפך זה כ"כ מדהים לקרוא את זה!

איך שכתבת "אני מאוד מאוד אוהב אותה

ואין הרבה דברים שאני אוהב כמו להיות איתה

ולדבר איתה

אז ברור שאני רוצה מזה הרבה יותר"

נכון!

ככה פשוט!

לא תלותיות ולא נעליים מה שנקרא אלא רק אהבה גדולה ושלמה וזכות עצומה!

התחנת עם אשת בריתך, אהבת חייך, אתם נשואים טריים ואתה פשוט רוצה לאהוב אותה ולהיות כמה שיותר קרוב אליה!

אין יותר טבעי, מקסים ומרגש מזה

(כל זה כאמור רק בצורה שטחית ומקריאה של הודעה ולא בא כמובן להחליף היכרות מעמיקה ולא בא להחליף איבחון כזה או אחר.

ואם כן יש עניין של תלותיות שיבוא לידי ביטוי בדברים נוספים, רבים ועמוקים, עכשיו או בהמשך, אפשר לבחון זאת בנפרד וללמוד ולעבוד על נפרדות בתוך הביחד, על מובחנות, על עצמאות רגשית גם בתוך קשר וכן הלאה.

וזה לימוד בפני עצמו שחשוב לכל איש ולכל אישה באשר הם במערכת זוגית.

אז אם יש או יהיה צורך - מצוין. אפשר ללמוד את זה. (וגם בלי תלותיות בקשר חשוב לכולנו ללמוד את זה).

אבל שוב לא הייתי ממהרת להדביק תוויות על עצמך ולהכניס אותך למשבצת של "תלותיות בקשר", בעוד אתה בסה"כ איש יקר שאוהב את אשתו היקרה...)

* כתבת בהודעתך שמבחינת אשתך "הודעות זה ממש לא כמו שיחה אלא משמעותית גרוע יותר כי אי אפשר לדעת בדיוק מה השני מתכוון"

בהמשך למה שכתבתי בתחילת ההודעה, כדאי גם כאן להעמיק יחד ולראות עוד מה זה ההודעות עבור אשתך.

כי אם מבחינתה אי אפשר לדעת למה השני, אתה, מתכוון בהודעות, יכול להיות שזה זולל לה אנרגיות שאין לה כרגע עם כל האינטנסיביות והמבחנים וכו' והיא רק רוצה לדבר נורמלי עם בעלה האהוב פנים מול פנים או לפחות בטלפון ולשמוע אותו...

ואז כל ההלבשה של החששות של המוח שאומר "הנה היא לא אוהבת אותי. לפחות לא כמוני. היא שולחת 3 נקודות אז זה מה שהיא חושבת עליי רק 3 נקודות" - כל הפרשנות הזו כלל לא רלוונטית ולא נכונה ואפשר ממש לשחרר אותה ולהיות בנחת הזו שאשתי אוהבת אותי! מאוד! וחושבת עליי ולא רק 3 נקודות, אלא פשוט היא לא מסתדרת עם הפלטפורמה של ההודעות בוואסאפ כ"כ, היא לא כ"כ מצליחה להבין מתוך התכתבות, היא צריכה ישירות, תקשורת ישירה, טון, מילים, הקול שלי, אני. היא צריכה אותי! והודעות זה רק חלק פצפון של מילים שאני מקליד לה בלי הקול שלי, בלי הטון שלי, בלי החיוך שלי וכו' אז היא פחות מצליחה להבין ככה ולכן, בתוספת האינטנסיביות הגדולה שהיא נמצאית בה, היא פחות שולחת הודעות וגם כשכן זה יותר בקצרה.

אבל הכל בסדר כי אני יודע עד כמה היא אוהבת אותי ואדרבא, עד כמה אני כאדם, כאני, כמכלול, יקר לה שהיא רוצה את הדבר האמיתי ולא הקלדה יבשה של מילים בלי הקול שלי שהיא שומעת.

עד כאן מה שעלה לי מהקריאה.

איזו נחת אתם!

תמשיכו ככה

לבנות את בניין עדי עד שלכם 

והמון המון ברכה והצלחה בכל ב"ה

וכמובן תודה רבה מכל העם שלנו על שירותך בצבא 🙏💪

וואו הרבה נקודות מעניינותצופה אנונימי
תודה רבה!
זה ממש מתוק..לאחדשה

לפני הכל לומר שאני קוראת אותך וזו ממש מתיקות, ההתרגשות הזו מבן הזוג.
אני רוצה להתייחס לשני דברים עיקריים בתגובה:
1. עצם קיום הקשר שלכם
2. אופן התקשורת בינכם

בעיה מורכבת מאוד בציבור שלנו, שכשרוצים זוגיות מלאה על כל המשתמע מכך, אהבה, אינטימיות רגשית ופיזית, מתחתנים. למה זו בעיה?
בגלל שהחיים איך שהם מתנהלים הרבה פעמים לא מאפשרים בניה יציבה ורצופה של הקשר הזוגי- חברה דתיים בגיל של חתונה לומדים לימודים תובעניים ומתגייסים לפעמים במקביל.
ואז מה שקורה שצריך להשקיע בכמה "פרוייקטים" גדולים בו זמנית וזה מתנגש. כי ברגש- רוצים להיות אחד עם השניה, להשקיע זמן קריטי חשוב וטוב בבניה זוגית, אבל החיים קורים מסביב באינטנסיביות. הרבה פעמים תוך תקופה קצרה נכנסים להריון ואז בכלל החגיגה מכופלת.
אז קודם כל להבין את המורכבות שאתם נמצאים בה- הריחוק הפיזי שלכם במהלך השבוע, אתם לא נפגשים בסוף כל יום, לא ישנים יחד, זה לא טבעי בבניית זוגיות, בטח שלא בהתחלה. זה מייצר נדבח של קושי.
מה שאני רוצה לחדד פה זה גם אם שניכם הייתם זמינים אחת לשניה ימים שלמים- תקשורת דיגיטלית זה עדיין לא האידיאל, לכן הקושי מורגש.
מכאן מגיעה לנקודה השניה-
2. אופן התקשורת. אנחנו שונים. גברים ונשים, חייל וסטודנטית ועוד אינספור הבדלים. שפת תקשורת זה משהו שלומדים, הרבה זמן, משתנים ומשתדרגים.
השלב הראשון זה להבין- שאם אנחנו מתקשרים שונה זה לא אומר שיש בעיה ביננו. ברגע שאתה מקבל את עצם העובדה הזו אפשר להתקדם לשלב הבא- לא להסיק מסקנות על מה שהיא מרגישה כלפייך והרצון שלה. עכשיו כאן זה טריקי בגלל שבמערכת יחסית מרגישים הרבה פעמים דרך המעשים הרבה יותר מהמילים שאומרים, אבל כאן בגלל המוגבלות של המרחק חשוב לזכור, ממש לשנן מנטרה מודגשת בראש- היא אוהבת אותי וחושבת עליי גם אם היא לא עונה על כל הודעה מיד!
זה יכול להיות שבאמת יש אצלה עומס, ויכול להיות שהיא מרגישה שהיא לא מצליחה לתקשר נורמלי בהודעות ויכול להיות עוד מליון דבריפ אחרים. אבל זה לא שבגלל זה משהו לא תקין בינכם.
זה שאתה כ"כ משתוקק אליה, זה מרחיב את הלב, באמת. אבל בשבילך- על מנת לא לכאוב ולהתאכזב, כדאי לתרגל התנהלות וציפיות שונות ממה שאתה רגיל.
מה למשל?
זמנים שאתה לא ליד הטלפון בכלל- גם אם אתה ממש רוצה. אין ציפיה= אין אכזבה. (דרך אגב, אולי היא יותר נונשלנטית כי היא יודעת שלא משנה מתי היא תכתוב לך אתה תענה? אולי כדאי לייצר אצלה ציפיה? לא בכוונה אלא איזון בריא במערכת התקשורתית..)
אני מבינה שעיקר התקשורת הוא בהודעות אז אולי להוריד בכמות ולהעלות באיכות? לא כל פיפס לרשום בשניה שעולה, לרכז הכל פעם בכמה שעות?
אולי לנסות להבין מתי יותר נוח לה להתכתב? נגיד בבוקר היא רעננה ללמידה והודעות מוציאות אותה מריכוז, אז אולי בזמנים שהיא עושה הפסקה או מנוחה?

אולי למצוא עוד זמן ביום  לשיחת טלפון של כמה דקות ששומעים אחד את השניה?

ואם הצלחת לשרוד את כל האורך עד לכאן, מחזקת אתכם, בניה של בית זה הדבר הכי מתוק ומרגש שקיים במישור הפרטי, וודאי מקרב את הגאולה בפן הלאומי. עם זאת, לא להתרגש ולהיכנס לטלטלה, לוקח זמן להכיר אחד את השניה, לטוב ולמוטב, יש לכם בע"ה עד 120.
העיקר שיהיה בבריאות, בשמחה, בנחת ואהבה!

שאלה שמטרידה אותי ביותרצדיק יסוד עלום

(איני נשוי)

מדי פעם אני קורא קצת שרשורים בפורום הזה ומקבל רשמים שבתוך הזוגיות ובתוך מרחבים אינטימיים יש רגשות קשים, מועקות, שתיקות, הסתרות, חשדות זה כלפי זה. המון פוסטים כאן בפורום מתארים סיטואציות מאוד קשות ומלחיצות ורעות בין בני זוג.

האם בעיני גולשי הפורום המקרים המתוארים כאן הם מיעוט? האם רוב הזוגות הנורמליים מתמודדים מדי פעם גם עם קשיים מסוג זה? או שאולי אלה סיפורי קצה והרוב המוחלט חי חיי זוגיות נעימים בהרבה, נאמנים בהרבה ורגועים בהרבה? האם בעיניכם קונפליקטים מהסוג שתיארתי הם "נוראיים", או שהם דווקא לא כל כך נוראיים בתוך הקשר ונבלעים בסך הכולל של החוויה החיובית של זוגיות

תודה!

באופן כלליפשוט אני..

אף אחד לא נכנס לפורום כדי לכתוב ''איזה יום נפלא היה לי היום, אשתי האהובה נתנה לי חיבוק נעים, אני בישלתי עבורה את האוכל האהוב עליה, והלכנו לישון כשאנחנו מחזיקים ידיים''.

האמת היא שהסיטואציה *הזאת* מאוד מאוד שכיחה, אבל מי יכתוב עליה בפורום?

מי שכותב כאן זה מי שצריך עזרה, ייעוץ, לפרוק... אז ממילא אתה לא מקבל כאן מדגם מייצג של זוגיות אלא מדגם של אנשים שצריכים עזרה.

הטעות הזאת נקראת ''הטיית דגימה'', אתה יכול לגגל על זה.

ענית ולא עניתצדיק יסוד עלום

אני רוצה להתחתן וחושב שזוגיות היא דבר טוב, וברור לי שעיקר הזוגיות הוא הקשר וההדדיות.

שאלתי לגבי שכיחות הדברים הרעים והמצוקות, שעולים פה המון ובווליום גבוה.

1) האמנם הם כל כך שכיחים [= שכל זוג עובר דברים כאלה / = בתדירות כזו או אחרת]

2) האמנם הם כל כך רעים [להיות בריב או באי הבנה או בהסתרה מבן / בת הזוג]

הייתי מפרידהרוני 1234
יש מועקות, כעסים, שתיקות, ריבים - שכיח מאד ואפילו חלק בלתי נפרד מכל מערכת יחסים. לא כ"כ נורא לדעתי אם יודעים איך לריב בצורה "מכובדת"  ובתוך גבולות הגזרה.

חשדות והסתרות זה שונה בעיני ומראה על בעיה עמוקה בקשר. מאמינה שזה הרבה יותר נדיר.

אז לשאלותיךאריק מהדרום
1. תלוי באופי של הזוג, יש אנשים עם נטיות לריב ולבגוד ויש אנשים בלי, צריך לעמוד היטב על האופי של הפרטנרית שלך לפני החתונה.

2. כן, הם רעים, הם יכולים להרוס לך את החיים שלך, של משפחתך וגם של הפרטנרית עצמה, מצד שני נישואים מוצלחים יביאו אותך לחיים של אושר, יש אחוז גבוה של גירושין אני לא זוכר נתונים נדמה לי כשליש, שזה לא המון בכלל ביחס למדינה מערבית אבל צריך לקחת את הנתון הזה ברצינות כדי להיות רציני בבחירה הכי חשובה בחייך.

(אגב זוכר לפני כמה חודשים פרצתי ללנ"ו והתפוצצת עלי בעניין זה? לא נורא, דיברנו באישי מאז)

הצד המרגיע בכל הסיפור הזה הוא שבין כך ובין כך בדרך כלל יש מה לעבוד והאינטרס לגרום אושר אחד לשני ולא לאמלל אחד את השני היא משותפת כך שאם לא נפלת על פרטנרית מטומטמת/ מרשעת אז אפשר יהיה לפתור בעיות ביחד, יש אינספור סוגים של מטפלים ומחיר הטיפול שלהם (לרוב) זול מאוד ביחס לתמורה.

ותשובה ותפילה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה.

בהצלחה.

בתור מי שבסטטוס שלךadvfb

זה שיש דברים קשים במערכות יחסים זה לא מעיד את זה שמערכת יחסים זה לא דבר טוב.

אדרבה, להיפך, בגלל שזה מרחב כל חשוב אז כל דבר שקורה בו הוא משמעותי שהוא יכול ממש לפגוע ויכול ממש להעלות.

והחיים הם קשים, זה לא אומרים שהם לא טובים, החיים קשים וטובים ;)

כמה יפה!נחלת

אומרים שרק נישואין הוא הקרקע הנכונה ו האמיתית לתיקון המידות...שלנו.

שני אנשים שונים: הוא איש היא אשה. מנטליות שונה, הרגלים שונים.....

הרי גם עם חברים לחדר יכולים להיות "תקלים". אלא שבמסגרת של נישואין

זה יכול להיות הרבה יותר נוגע וחריף; לטוב  ולמוטב.

אם לא טועה, נדמה לי שהאור החיים הקדוש אומר שהטוב ביותר

שאדם ישא את בת עירו: מנטליות דומה, הרגלים דו מים, זכרונות

דומים - פחות הרגלים שונים.....

שמעתי פעם: כל אחד הוא חצי. אבל החצי הזה צריך  להיות...שלם.

וזו עבודה בפני עצמה; חושבת שככל האדם יותר שלם עם עצמו

בשלום עם עצמו, חי את עצמו באמת - הוא יותר רגוע ואז יש פחות

קונפליקטים פנימיים שעלולים להקשות על ראייה אובייקטיבית.

יש שיעורים רבים ביוטיוב על יחסי זוגיות: הרב אבנר קוואס למשל,

ומי שמבין אנגלית: הרב מניס פרידמן. ועוד.

אבל לא שאלתי על הדברים הטובים, ברור לי שהם קיימיםצדיק יסוד עלום
ושהם העיקר.

שאלתי על שכיחות ודרמטיות הדברים הרעים...

אתה מסתכל על זה בצורה חיצוניתadvfb

ולכן אתה יכול להפריד בין רע לטוב

אבל אם מסתכלים על נישואין כמכלול זה הכל מעורבב ביחד וגם הדברים הקשים יכולים להתרש אח"כ לטובה.

מריבה ומשילימים ומגיעים לרמה יותר גבוה אח"כ, הכל תהליך אחד.

אתה יודע הלך החשיבה שלנו הפוך בקטע הזה.חתול זמני
מרוב אימה אני כבר לא חושב רק חושש וחושדצדיק יסוד עלום
ריב ואי הבנהרקאני

שונה מאוד מאוד מהסתרות וחשדות

ריבים ואי הבנה זה שכיח 

זה חלק מהעבודה בזוגיות

ואם יש תקשורת טובה אז הכל בסדר

הסתרות וחשדות זה פחות שכיח

אני אישית לא חווויתי דברים כאלה ב"ה 

לא יודעת מה קורה אצל אחרים

אבל כשיש תקשורת טובה אז גם כשקשה הכל בסדר זה לא מועקות בלתי נסבלות והסתרות ודברים כאלה

נכון. נכון מאוד.נחלת

זה הדבר הכי חשוב ששכחתי  לציין:

תקשורת פתוחה. לא לברוח מדיון, משיחה משמעותית.

שיעופו צלחות אבל שתהיה התייחסות וכובד ראש לכל

ויכוח....

שמעתי בשיעור שחייבת להיות  מריבה כדי להגיע לשלום בית אמיתי.....

לא לצפות לנישואין נוסח הוליבוד. זה תעתוע ושקר ודמיון....

אף אחד כמובן לא יודע מה קורה עמוק בתוך הזוגיות שלזמירות

אחרים, של חברים, שכנים - אבל בהחלט נורמלי שיש לכל זוג אירועים של ויכוחים קשים, מועקות ומריבות.  

זה קורה ונפוץ בשנה הראשונה לנישואים - כאשר כל צד מביא את ההרגלים והחינוך והאופי, את היחס לכסף ולחיסכון ולהוצאות כספיות, וזה מתנגש עם השקפה וראייה והתייחסות אחרת לגמרי של הצד השני.

על התנהלות כלכלית יכולים להיות בתחילת הדרך הרבה מריבות קשות, עד שלומדים להכיל ולהסתגל ולהתפשר.

טריגר אחר למשברים בתחילת הנישואים - הולדת הילד הראשון. העייפות הקיצונית של האישה בשבועות הראשונים אחרי הלידה, תופעות של דיכאון אחרי לידה, צורך לסגל חלוקת אחריות חדשה בין בין הזוג בהתנהלות היומיומית, התנגשות בין צרכי הבית וקריירה ועבודה.

יפה.נחלת
שרשור שעולה כאן מידי פעםהסטורי
כבר שאלו זאת כמה פעמים. בגדול היום הפורום הרבה פחות פעיל, אבל גם כשהיה הרבה יותר פעיל, חלק גדול מהשרשורים היו על מורכבויות ולא - זה ממש לא משקף את חיי הנישואין.

חלק מהותי בזוגיות, באינטימיות - זה שהקשר, הקירבה היא סוד רק של בני הזוג. ממילא, בד"כ אנשים לא ישתפו מציאויות נעימות וטובות, שבהתנהלות נכונה היא ההתנהלות רוב הזמן. אגב, בעיני גם מאוד עצוב כשמשתפים יותר מידי אפילו בדברים שאינם עניינים צנועים כלעצמם - אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין.

ממילא, רוב ההתיעצויות כאן יהיו כשכלים הקיצים. ממילא, גם כשמישהו מתייעץ, בד"כ לא יענו לו "אנחנו עושים כך וכך", אלא בצורה הרבה יותר כללית, מה שמביא לתחושה מוטעית - שכל ה'סיפורים' הם מורכבים.

חייבת להגיד שכנשואהאונמר

פחות שנים מהיום היו תקופות שקצב שירשורי חוסר האמון פה בין בני זוג הכניסו בי חרדות והזיות על בעלי האהוב.

כמו שאתה מתאר שזה מפחיד אותך, אז לי כשאני בזוגיות.

התבדתי והבנתי ב"ה שאכן המקרים האלה הם שכיחים והם צפים פה יותר מהרגיל בחיים מהסיבות שפירטו מעלי.

בנוסף,

לא אומרת שלא היו לי כל מיני התמודדויות מול בעלי או לו מולי, אבל זה אחר לגמרי בחיים מאיך שזה נראה פה,

ואם השאלה שלך היא האם זה פחות מפחיד או נורא אז לדעתי האישית כן.

ודבר נוסף, תסמוך על הקב"ה. שיודע מה טוב לך ועוקב אחרי כל פיפס שאתה או כל אחד אחר שכתב פה עובר בחיים.

מתוקה! שיהיה לך רק טוב ועוד יותר טוב ועוד יותר טובנחלת
תשובה נהדרת ונפלאה! תודה רבה!צדיק יסוד עלום
ברור שהקיצון נכתב פהנעמי28

מכל מה שכתבת, ההסתרות, חשדות, חוסר האמון הם הכי בעייתיים, את זה ממש לא כל זוג חווה.

או שמישהו מהצדדים מגיע עם פצעי ילדות של אמון, או שהצד השני עשה מעשים שפגעו באמון.

שאר הדברים כל זוג חווה, עליות ומורדות, מועקות, ריחוק, זה כן יותר נפוץ, אבל אם בוגרים מספיק כדי לטפל בזה באמת באמת שגדולים להיות זוג טוב יותר.

כתבת שני סוגיםרקלתשוהנ

רגשות קשים, מועקה, ריבים, קונפליקטים - 

קיימים ומוכרחים להיות קיימים במערכת זוגית אמיתית. אני מניחה שלאורך כל החיים, אבל עם הזמן לגמרי לומדים להתנהל עם זה, ומקביל יש גם רגשות טובים ומשמחים כמו אהבה, הערכה, אמון, שמחה, צחוק, התפתחות.
במקרים רגילים, הקושי הוא ממש המפתח להתפתחות, ההתנגשות מלמדת אותנו לחיות בהרמוניה אמיתית, בהתחשבות, בשותפות תוך כדי הפרדה. כמובן שיש מקרים שהם כבר לא נורמטיביים, אם המערכת הזוגית הופכת להיות סיוט של מריבות והתנגשויות.

חשדות, חוסר אמון, הסתרות - 

לא אמור להיות בזוגיות כי זוגיות חייבת להיות מבוססת על אמון.

מניחה שבכל זאת זה קיים גם אצל זוגות נורמטיביים בזוגיות טובה, אבל במינון מאד מאד קטן, והזוג שמים לב לכך שיש משהו לא תקין ומטפלים בדרך כלשהי.

יפה. תודה.נחלת
דרך האמצעלאחדשה

יש מקרי קיצון הזויים מוגזמים.

זה לא אומר שכל זוגיות כזו חלילה, ולא אומר שכל זוג ייתקל המשברים כ"כ עמוקים במהלך חייו.

עם זאת כדאי להגיע לנישואין עם הבנה של מורכבויות, מוכנות לאתגרים, קבלה של קשיים מאוד לא נעימים שמרגישים כל אחד עם עצמו ועם בחיר/ת ליבו מול צמתים שדורשים מהם לשאול שאלות כואבות, לגעת העצבים חשופים ולהתמודד מול מציאות לא פשוטה.

זה לא חייב להיות דרמטי, טרגי נוראי,

זו כן עבודה, יש מורכבות. כשמתחתנים תמיד מגלים דברים חדשים על בני הזוג שלנו על עצמו ועל הדינמיקה שלנו.

זוגיות בנישואין הם עבודה עצמית גדולה.

יש לה הרבה פולסים,

יש הרבה דברים נעימים, נפלאים ונהדרים, ובע"ה הם הרוב המכריע.

בנוסף למה שנאמרהעני ממעש

אתה תבנה בית אחד ותשקיע בו

מה משנה לך מה קורה אצל שכניך

השאלה שלו באה ממקום אמיתי, מרצון טבעי להבין מהזמירות
 קורה בחיי הנישואים בין זוגות רגילים ונורמליים

לא ממקום של סקרנות, אלא מרצון להכיר גם את הדברים, שמדברים עליהם בפורומים, שמציגים אירועים פחות נעימים בחיי הנישואים.  לומר "מה זה משנה מה קורה אצל שכניך" מתעלם ממציאות החיים. 

השאלה שלי באה ממקום חטטני, מרצון מאולץ לחקור מהצדיק יסוד עלום
סתם.

הנימה שלך היתה מעצבנת יקירי, אני אופטימי לגבי הבית שיהיה לי בעתיד אבל בהחלט קיבלתי רשמים רבים מקרוב ומרחוק לכך שיש התמודדויות לא פשוטות מאוד ושכיחות מאוד בזוגיות, ותהיתי האם אני הוזה או מטפח הדהוד סלקטיבי של המגרעות לשם העצמת החרדה, או שאני דווקא התרשמתי נכון בנוגע לנושאים הלא פשוטים ועדיין הם מתכללים בצורה טובה בתוך הקשר.

קיבלתי תשובות טובות, ואני נעזר בזה בתור רושם כללי.

נאמנות בעיני זה א,בחיוך2019
רגשות קשים בטח שעולים במערכת אינטימית כי זה המקום לעבד אותם. וגם מריבות, זה כדי לאזן ולפתור דברים
גם אני איני נשוי אבל תראה:חתול זמני

עובדות:

– בישראל אנו עומדים על 40% גירושין בערך (פחות מזה במגזר הדתי אך גם לא מבוטל בכלל)

– מתוך אלה שאינם מתגרשים אני מניח שיש המון שפשוט סוחבים את זה מכל־מיני סיבות

– רוב הגירושים נגרמים בגלל: בגידות, בעיות כסף, אלכוהוליזם/שימוש בסמים, התעללות (רגשית או פיזית)

מחשבותיי:

– רוב הזוגות שראיתי או גרושים או גרועים

– אבל גם רוב האנשים שראיתי הם מטומטמים למדי (בלי להעליב)

– כמעט לכל האנשים החכמים (לא בידע כללי אלא חכמת החיים) שראיתי זוגיות מצוינת 

דעותיי האובייקטיביות:

– תאר לעצמך חניון תת־קרקעי גדול וסבוך עם הרבה קומות ועמודים. עכשיו תאר לעצמך שתי מכוניות שצריכות לצאת משם. בתוך שתי המכוניות האלה תאר לעצמך נהג ונהגת. עכשיו אומרים לך שהנהג והנהגת האלה מעולם לא למדו נהיגה, אין לזה מושג מה זה רכב, בנוסף לזה העיניים שלהם קשורות במטפחת עבה, ויש להם אובססיה גלויה להתנגש בדברים. אה, ויש גם מכוניות אחרות שנוסעות בחופשיות, וכל־מיני חלקים נעים ושערים נפתחים ונסגרים אוטומטית. זאת לדעתי נקודת המוצא של זוג נשוי בימינו, סבבה לאורך המטר הראשון, איזה כיף אני נוסע באוטו! .......

– עכשיו במקום זה, תאר לעצמך שכל־אחד מהם למד קצת נהיגה. תיאוריה לפחות. ותאר לעצמך שאמנם העיניים שלהם עדיין קשורות, אבל יש להם חבר שעוזר להם קצת ואומר להם קדימה קדימה אחורה אחורה סטופ. או, תאר לעצמך שהעיניים שלהם לא קשורות, אבל הראייה שלהם בערך -8 ואין להם משקפיים. אז הם רואים קצת אבל הרוב מטושטש מאוד. עכשיו תאר לעצמך שהם מרכיבים משקפיים, רואים גם אחד את המכונית של השני, ומשתדלים לא להתנגש.

=> אם יודעים מה עושים, יוצאים מנקודת מוצא של אמונה למידה שיפור סבלנות מתייעצים הרבה עם רב קרוב כו' כו' כו' אין שום סיבה שזה יהיה כל־כך גרוע.

=> אם עושים מה רוצים ומחזיקים בהשקפות גרועות (מגיע לי / אני מצפה / תאוות / חוסר אחריות / חוסר אמונה) אין מה להתפלא. השתייכות למגזר מסוים אינה אינדיקציה לכך שמחזיקים בכל הקלפים.

=> כן יכולות להיות התנגשויות שריטות שאלות ובעיות אבל יש הבדל בין מי שנע בעדינות ואחריות לבין מי שחושב שהוא מכייף במסלול מכוניות מתנגשות (למרבה הצער רוב האנושות. אבל: רבים בני שוממה מבני בעולה דלא ילדה בנים לגיהנם כוותייכו. רוב העולם צועד על עיוור ונתקל בפחים ופחתות מי שתורה בידו נר בידו).

=> לפעמים יש מקרי קיצון beyond our control כמו מחלות קשות כיו"ב זה באמת אין מה לעשות אבל באותה מידה יכול היה לקרות אם היית לבד בבית. אם הקב"ה רוצה שתסבול אל תדאג אתה תסבול.

מאיפה הנתון של 40%? חשבתי שפחותברגוע
לא זוכר מהיכן הנתון ייתכן שקצת פחות אבל גם אם 25%חתול זמני

זה אותו עיקרון

יכול להיות גם שפשוט פחות מקובל תרבותית להתגרש לאו דווקא שהנישואין יותר מאושרים

או כאמור, הסיבות המרכזיות לגירושין פחות נפוצות בקרב הציבור הדתי/חרדי וזה מאזן

מזה מעודד.....נחלת
העידוד הוא בזה שאין ללמוד מן השוטיםחתול זמני

ורובו המוחלט של העולם לא כולל יראי ה' נחשבים לשוטים

אתה מכיר מישהו שהוא עצמו תמיד נחמד וכיף לו?מרגול

מישהו שאף פעם אין לו תקופות קשות/מאתגרות?

אני לא מכירה. כי החיים, באופן טבעי, מזמנים קשיים שונים והתמודדויות שונות.

בנישואים, שבע"ה מחזיקים עד 120, זה מאוד אינטנסיבי. אתה חי עם אישה ובעצם בוחר לחיות את חייך איתה.

אז כפי שבכללי בחיים יש קשיים, כך גם בזוגיות. השאלה היא האם כמכלול היחסים טובים או שכמכלול הם רצופים מריבות והסתרות.

אמרו לפניי ביושר, יש הבדל גדול בין ויכוחים ותקופות של ריחוק, ובין הסתרות וחוסר אמון.

תקופות מאתגרות ומבאסות מניחה שלכל זוג יש.

חוסר אמון והסתרות זה כבר שונה לגמרי. וזה לא קיים אצל כל הזוגות, אבל כמובן לא יודעת להגיד לך סטטיסטיקה. מניחה שיותר נפוץ אמון ופתיחות, אבל לא עשיתי מחקר אמפירי בנושא

כתבו לך יפהגפן36

באמת הפורום לא משקף את שכיחות המקרים בזוגיות נורמלית.

יש קשרים זוגיים שיש בהם יותר קושי ויש שפחות.

לכן חשוב מאוד לשים לב מראש במי אתה בוחר, ואיך אתה בונה בעצמך יכולת לעבוד על מידותיך.

אני חושבת שהדבר שיותר משקף הוא מבט למציאות סביבך.

אתה מכיר זוגות, נכון?

לפעמים קשה, לפעמים קל, לחלק קשה בתדירות גבוהה יותר, ולחלק פחות.

יכולה לומר ממקום אישי- אני כמעט ולא כותבת כאן בפורום. את כמות הפעמים שהיה לנו קשה אחד עם השניה בשנות נישואינו אפשר לספור על יד אחת.

כשקשה אז קשה, אין ספק.

אבל זה זניח ממש לעומת כמות הכח והעוצמה שזה נותן, גם מול התמודדויות מורכבות מול המציאות. והיכולת ליצור יחד ולהתקדם יחד ולהשתפר כל הזמן היא ממש מתנה.

לצורך העניין- גם עם אחים יש לפעמים ריבים ועצבים, ועדיין הם עוגן מאוד משמעותי בחיים.

ככה זה יחסים קרובים בין אנשים. 

הכי חשובנגמרו לי השמותאחרונה

שנזכור ונזכיר לעצמינו כל הזמן שזוגיות היא לימוד. כמו כל דבר.

באמת באמת שאף אחד מאיתנו בני האדם לא נולד יודע זוגיות.

תורה היא ולימוד היא צריכה.

וככל שיותר נעמיק בלימוד הזה, זה ישפיע עלינו ויקדם אותנו גם במצבי חיכוך וקונפליקט.

וזה באמת כ"כ חשוב לזכור זאת ולחזק את עצמינו שזה לא שמשהו בנו או בשני/ה "דפוק" ו"למה כולם מצליחים ואנחנו לא", אלא שאנחנו פשוט צריכים ללמוד ולהתקדם.

ריבים או ויכוחים / חילוקי דעות / קונפליקטים / רגשות קשים / מועקות / מנגנוני הגנה שפועלים וכן הלאה הם נחלתם של כל הזוגות באשר הם.

הרי כולנו בני אדם, ובכל מערכת יחסים שהיא, אפילו אדם עם עצמו, לא יתכן לעבור חיים שלמים ללא חיכוך.

קרה לך לפחות פעם אחת בחייך שאתה עם עצמך לא היית בשלווה ושלום?

עם הוריך?

עם אחיך?

עם חברך?

ודאי.

אין שום מערכת סטרילית לחלטין כיוון שאנו כאן בעולם להשתלמות, לגדול, לצמוח.

ובמערכת הנישואין הקב"ה יצר באמת פלא עצום שדרך כולה בכלל ודרך חילוקי הדעות והקונפליקטים בפרט נוכל להתקדם בתנועה שתוביל אותנו גם לעומק וגם למעלה וקדימה, 

עוד לגדול בעצמינו, באדם שאנחנו, וגם בזוג שאנחנו

ועוד לצמוח ולהתפתח.

ובאמת השמים הם הגבול.

אז לא רק שלא צריך להיבהל ולפחד מהריבים, אלא להבין ששורשם עם פוטנציאל עצום לגדילה אישית וזוגית,

וללמוד איך "לריב נכון", 

ללמוד את השורש של הדברים. מה מניע אותנו, מה מטרגט אותנו, מה מכאיב ופוצע אותנו, איך אנחנו פועלים, למה זה הכאיב לנו, איך עוד אנחנו מחווטים, איך פועלים מנגנוני ההגנה שלנו, מהם הצרכים שלנו, מהם הקשיים שלנו, איפה זה פוגש את השני/ה, וכל השאלות הללו כנ"ל גם לצד השני ובעיקר בנקודת המפגש בין שנינו.

אז בעיקר ללמוד את עצמינו לעומק

וללמוד את בן הזוג שלנו לעומק

וללמוד את הזוגיות שלנו לעומק

ואת ניהול הקונפליקטים לעומק

ללמוד מה זה בכלל קשר ואיך עושים קשר טוב ואיך שומרים על קשר ואיך מעמיקים בקשר.

ובתוך הדבר הזה, ממש כמו ספירלה, ניתן לעלות ולהעמיק עוד ועוד.

גם להינות ולשמוח בכל הטוב הגדול שבביחד ב"ה, וגם לצמוח מהאתגרים.

ואותם אתגרים יכולים להיות מגוונים, כתבו לך נפלא כאן, שלרוב מה שאתה פוגש בפורום הם מקרי קצה ולא בהכרח מייצגים.

ונכון גם שיש חלוקה בין אתגרים שכיחים לבין אתגרים פחות שכיחים כדוגמת חוסר אמון והסתרות,

אבל שוב חשוב לזכור שכך או כך יש לנו מה לעשות עם זה, זה המון בידיים שלנו ובלימוד שלנו של הזוגיות.

אפשר להגיע לקירבה גדולה גם לאחר ריחוק גדול, אפשר להגיע לריפוי ב"ה, לתיקון ולצמיחה גם במקרים קשים.

וכמובן שבכל האתגרים השכיחים ניתן לגדול מהם, להתקדם, להעצים את מה שיש לנו.

אז מה בתכל'ס?

לדייק בחיפוש בן//בת הזוג בעיקר את הלב הטוב, המידות הטובות, האישיות והאדם שנמצא מולנו. שיהיה אדם טוב.

בנוסף, לצאת יחד שנינו מנקודת מוצא שזוגיות היא לימוד ואנחנו כאן כדי ללמוד אותה ולא לקחת אותה לעולם כמובן מאליו או כמשהו ש"או שיש לנו או שאין לנו", כי כמו כל דבר בטבע זה לא עובד ככה בלי השקעת אנרגיה אקטיבית במשהו שרוצים שיצא ממנו פירות.

וכמובן להשקיע ספציפית בלימוד ניהול נכון של קונפליקטים / ריבים / חילוקי דעות וגם בתקשורת מקרבת.

ואז כרגע יש איש ואישה שהלב שלהם במקום הנכון, אוהבים ומכבדים אחד את השנייה, לא לוקחים כמובן מאליו גם לא לאחר שנים רבות, לומדים זוגיות, עם רצון ומוכנות ללמוד ולהשקיע אקטיבית, לומדים גם על חיכוכים וחילוקי דעות ונמצאים כל הזמן בתנועה מתמדת של צמיחה והתפתחות.

להציע לחבר?נתקה

זה פיד בחורה שלי פה גולש לא ממזמן (מזל טוב )

רציתי לשאול.. 

אני רוצה לשדך לחבר מישהי..

עכשיו הוא בחור באמת חביב וטוב אבל.. המשפחה שלו גם סה"כ בסדר אבל.. אבא שלו קצט בעייתי

ז"א הוא ממש גס רוח ברמה אחרת.. אשמח לפרט אבל לא עכשיו.. אני ממש חושש שתיווצר בעייה..

1) בכל מקרה האם לדעתכם הורה כזה או אחר או התנהלות תרבותית מסויימת של משפחה זה מעקב בלהציע?

2) האם הבחור יצטרך לעבור למקום אחר תרם הנישואים בשביל להוכיח שהוא מתנתק מהתלות בהורים (במידה וזה קיצוני?)

3) במידה וכבר עכשיו מאוד קשה לו עם המשפחה האם 1 ו 2?

הוא לא פסול חיתון בגלל אבא שלואריק מהדרום

אם הוא עצמו עם מידות טובות מה הבעיה?

אם האבא סובל מתסמונת טורט עם  קופרולליה זה אולי צריך לשקול להזהיר כי יש גם מרכיב של נטיה תורשתית, לא בטוח שצריך להזהיר בשלב ההצעה.

החבר בסדר? זה מה שחשובהסטורי
הוא לא אבא שלו.

סביר שעל רוב החברים (אם הם לא מהשכונה הקרובה) אינך יודע איך אבא שלהם מתנהג.

לא מסכים עם הנאמר בתגובות. יש להתייחס בכובד ראש להעני ממעש
סקרנתנתקה

מה זה אומר 

לפערים יוצאי דופן במשפחה איתה מתחתניםהעני ממעש
מסכים שצריך להתייחס בכובד ראשהסטורי
לא מסכים עם הכיוונים של הפותח
לדעתי אבא זו בעיה רציניתשלג דאשתקד

מצד שני מותר לבחור הזה להתחתן.

אישית לא הייתי מציע בחור כזה אם הוא צעיר ובקשר רציף עם בית הוריו. מצד שני אם אתה יכול לחשוב איך לתווך דברים שיהיה ברור, אולי כן אםשר להציע ושהבחורה תבחן בעצמה את הדברים.

סביר להניח שהיא תגלה את אופי האבא מתישהו (תמיד יש שכנים וחברים או מגיעים לביקור וכדו)

בחורה שלךחתול זמני

1) אבא של אברהם היה תרח... ואבא של רחל ולאה היה לבן... אם יש בחורה רגישה שזה יכול להפריע לה אולי כדאי להציף את זה. או לבדוק מ־1 עד 10 כמה הבן יכול להתמודד עם זה מבחינת להתרחק מהאווירה הזאת או להיות קונטרה/מגן משמעותי מספיק כדי להגן על אשתו.

2) לא אבל זה יכול לשמש כאינדיקציה הוא צריך בעצמו לדעת מה הוא רוצה ומה הוא יכול או לא יכול לעשות.

יכולים להיות הורים קשים אבל יכולים להיות גם ילדים חזקים שפשוט פחות בקשר או יודעים להציב גבולות ברורים מאוד (או כאלה שלא מזיז להם).

3) שילמד להתמודד איתם או להתרחק מהם לא חושב שזה רעיון טוב להכניס בחורה לתוך קושי.

אם הבחור מודע שזה בעייתירקאני

אז אני לא רואה בעיה לשדך לו

אם הוא עמוק בתוך הקשר בלי מודעות אז זו קצת בעיה

אולי כדאי לדבר איתו על זה שישתף את הבחורה בנושא הזה

לא מבינה מה הקשר לאבא שלו. העיקר הבחור. שהוא לאנחלת

יהיה גס רוח ובוטה....כל אחד מאיתנו מכיר לפני ולפנים את ההורים של הצד השני?! תמהני.

תודה לכםנתקהאחרונה

תודה על התגובות המחכימות

אמת

מסכים שהוא זה לא משפחתו

ומצד שני מסכים שכל אחד מקבל מה את ההתמודדויות שלו 

ועם זה הוא צריך לעבוד ולפעמים מגלים שלא כמו שחשבנו

פשוט מעניין אותימה לדעתכם הגבול בתרבות גסה

והאם למשל יש בחורות שלא להציע כלל או משו כזה שזה לא ממש יתאים להם

והאם זה אומר עליהם טוב או רע? שהם לא מוכנות למצוא את הטוב ברע?

טוב זה ממש כללי אז אחרי זה נראה לי שאפשר לסגור את הפיד

תודה לכם

שאלת המאורסים החופרת😅אוי טאטע!

רעיונות למקומות באזור המרכז המורחב שיש בהם קהילה דתית תורנית עם זוגות טריים גם, ושהשכירות שם לא מאוד יקרה עד כמה שאפשר במרכז?

בלוד יש כמה קהילות שיכולות להתאיםפשוט אני..
אתה יכול לפרט טיפה?אוי טאטע!

השמות של הקהילות?

באיזה שכונות בערך?

לודז'חתול זמני

הידועה בשם הפחות פופולרי לוד

מזל טובהסטורי
איפה שיש ערבים, זה מועיל לשכר הדירהמשה
למשל,לוד.
קולולוש - נחלת יצחק?נתקהאחרונה

אם תשאלי אותי

נחלת יצחק

רמה גבוהה אומר מראש