ושוב תודה רבה על התגובות המכילות והתומכות!
זה כל כך לא ברור מאליו שאתן ככה מגיבות, הייתי בטוחה שאכתוב כאן ואף אחד לא יגיב לי.
לגבי אמא שלי,
אני חושבת שיש לה קושי בכלל להבין שצריך להתעניין כשקשה לילד שלה. היא יודעת לשמוח איתנו ויודעת לכאוב בשבילנו, אבל לא ממש מצליחה להביע את זה במילים ובהתעניינות אלא יותר בשקיעה בעצמה, בבכי ובתפילה.
ויש לי תינוק קטן ממש אז אני חושבת שהיא (וגם מישהי אחרת שאנסה לשתף) לא יבינו את הכאב כי הרי יש לי, זה לא שנשארתי בלי כלום.
לגבי הבעל,
הוא באמת מדהים. הסביר לי דיי בהתחלה כשזה קרה שהוא מבין שהקושי הגדול הוא שלי כי הוא פחות הספיק להיקשר להריון הזה ולהרגיש אותו ולהיות בו ולחלום עליו ואמר שבכל זאת הוא רוצה לעשות הכל ושאעזור לו ואכוון אותו כדי שהוא יצליח להיות כאן בשבילי.
בשבוע הראשון שרק בכיתי כל היום הוא ממש היה כאן בשבילי והקשיב ודיבר ועזר וחיבק מרחוק ובאמת שהקל עליי את ההתמודדות.
אתמול שזה פתאום חזר לי בכזאת עוצמה שלא ידעתי איך להתמודד התקשתי לשתף אותו, פחדתי שהוא לא יבין, פחדתי שאני אתפרק מידי מלדבר איתו על זה, אבל הוא לגמרי איתי והפגיעה הזאת תופסת מקום לא כי הוא לא רגיש ואטום אלא כי אני זאת שרגישה מידי בדיוק כמו שאחת האנונימיות הסבירה בצורה כל כך מדוייקת- כל מילה שנאמרה במקום או לא במקום יכולה לפגוע. דברים שבמצב רגיל לא גורמים לי למצמץ או אפילו מצחיקים אותי יכולים להפיל אותי לתהום במצב הזה בלי שהוא בכלל באמת עשה משהו רע.
מרגישה צורך להגן עליו כי מבחינתי באמת הוא הגיב בצורה כל כך מיוחדת ורגישה ומכילה ואפילו אני הופתעתי (:
ולגבי הסחת הדעת,
באמת זה מה שאני עושה. משוטטת בפלאפון עד שמרגישה שנרדמת.
לא בריא אבל במצב הנוכחי זה הכי טוב לי.
ותודה ליאניי על ההבנה בבחירה לא לשתף.
בלי קשר לתגובות אני פחות אוהבת לשתף אנשים אחרים בדברים שהם שלי ושל בעלי. מרגישה לי שיש דברים שצריכים להישאר שלנו ושהם מקרבים ומחזקים אותנו יחד.
למרות שאני גם מאוד מבינה את העידוד כן למצוא מישהי שתכיל ותנחם, עוד מתלבטת על זה.
יש חברה שאני מאוד רוצה לשתף אבל היא ילדה השבוע אז פחות מתאים.
ועוד אחת שבגלל הסגר עמוסה עד מעל הראש אז אין לה זמן לנשום.
תודה על ההסבר על האבל ושלביו.
אז אני צריכ להתכונן שזה כאן כדי להישאר.
חשבתי שאחרי שזה אצליח לשכוח מזה ולהתנהג כאילו זה לא קרה. הצלחתי כמה ימים לחיות בלי ליפול כשנזכרת בזה ואז איכשהוא התפרקתי שוב.
זה מעודד אותי לשמוע שזה נורמלי אחרי שבוע של בכי לבכות סתם ככה באמצע החיים

ושוב תודה רבה לכולכן!
מאחלת לנו שנוכל גם לשתף ולהשתתף אחת עם השנייה בדברים משמחים וטובים!
מעריכה מאוד מאוד את היכולת שלכן להגיב, להכיל ולשתף על המצב הזה.