שאלה לגבי הפרדה.?

קראתי כאן במהלך הזמן לא מעט שרשורים על איך שההפרדה בתקופת הנידה מכבידה על זוגות וכו'.. מדוע באופן עקרוני שאשה לא תיקח גלולות שדוחות הריון וגם את המחזור באופן קבוע יחסית על מנת שבמקום שהתקופה תהיה מחזורית כל שבועיים היא תהיה נשלטת ?

הבנתי שיש נשים שזה לא עושה להן כל כך טוב, עד כמה זה נפוץ ?

הפתרון נראה כביכול פשוט, אבל מן הסתם שיש כאן מורכבות שלא ניכרת על פני השטח וזו בעצם השאלה שלי כאן.. מה המניעה המרכזית ?

נפוץ מאד 😔אור123456
הלוואי והייתי יכולה לקחת .
אני לוקחת עכשיו הורמונים קלים מאד מאד ל3 חודשים שלא מונעים , רק לטיפול בבעיה....סיוט איך שזה גורם לי להרגיש ☹
וזה בלי לדבר על העלאת הסיכון לסוגי סרטן מסויימים.
זה אכן מעלה סיכוי לסרטן השדאניוהוא
אבל מוריד סיכוי לסרטן השחלות וצוואר הרחם
שנחשבים מסוכנים הרבה יותר.
סליחה שזה כזה חריף..בשורות משמחות
למה שלא תקרא את העלון לצרכן של הכדורים האלה? ואז תחליט אם זה כדאי לקחת אותם 'באופן עקרוני בדרך קבע'
אם תקרא את העלון לצרכן של כל כדורים לא תיקחי אף כדור..כמיהה

ולענייננו, כדורים זה הורמונים. לא כל גוף מסתדר איתם באופן מיטבי. לפרקי זמן מסויימים זה ממש מומלץ להשתמש

בגלולות אם זה לא משבש הורמונלית..

יש שיבושבשורות משמחות
הורמונלי להרבה נשים גם בלי קשר לגלולות..
בכל אופן אני לא בעד לקחת גלולות וגם לא לפרקי זמן, מי שיכולה שתלמד את הגוף שלה ותחליט אחר כך אם לקחת.
אין הבדל מהותי בין לחבר חפיסות ללעשות הפסקותסופי123
בין חפיסות לעניין החשיפה להורמונים. כל האמירות האלה שהגוף מתנקה וכו' הן שטויות מקושקשות.
גלולות אכן עושות ממש רע לחלק ניכר מהנשים ויש להן גם סיכונים לטווח ארוך ומומלץ לחשוב על אמצעי מניעה אחר אם אפשר.
אם ימי הטהורה קצרים באופן קבוע (וסת של פחות מ28 ימים)אניוהוא
או דימום ארוך - יותר מ7 ימים -
יש מה לעשות.
לפנות למכון פועה והם יעזרו.
באמת יש להם אפשרות לעזור עם מחזור קצר?אלפחורס

של פחות מ28 ימים??חיוך גדול

(נעשיתי אופטימית פתאום)

יש גם פרימולט נור שזה יכול להאריך טהרה אבלכמיהה

לא כמו שאר הגלולות, פחות אפשר לשחק עם אורך הנטילה של הכדור

עושה הרבה תקלות של כתמים ועודאניוהוא
צריך לדעת איך לקחת. לא עשה לי אף פעם דימומיםכמיהה

את מדברת מניסיון אישי שלךאניוהוא
אני מדבר מניסיון של מדריך חתנים שהיה צריך לתפעל תקלות... ולא פעם אחת...
בעלי רב ומדריך חתניםכמיהה

ואני אשה נוטלת גלולות ומבינה בזה יותר ממנו...  שלוקחים לפי ההנחיות אין בעיות, זה מאריך את ימי הטהרה.

צריך להשתמש בשום שכל. זה לא כמו גלולות אחרות שאפשר לקחת הרבה זמן ממש

נו נו.אניוהוא
מקווהשירוש16
מאוד שאת מדברת אישית על עצמך ולא קובעת עובדות בשטח לגבי נשים אחרות בסיטואציות שונות. כמובן שלא כחלק מההדרכה של בעלך.

שמחה לשמוע שלך לא היו דימומים אבל אחד התופעות לוואי של פרימולוט נור זה דימומים בלתי סדירים. אז אם התרופה הזו אכן נוסתה במהלך הניסוי נמצאו נשים עם דימומים בלתי סדירים מאמינה שזו תופעה קיימת.
מדברת על עצמי ועל כל חברותיי שנוהגות כמוניכמיהה

מציינת שוב שמדובר בפרימולט לתקופה קצרה ולא ארוכה כמו שאר הכדורים.

וזה מה שהתכוונתי - "שלוקחים לפי ההנחיות"

יש כאן כמה סוגיות, חלקן אופייניות למגזר הדתיכינוי-לרגע
עבר עריכה על ידי כינוי-לרגע בתאריך ד' בשבט תשפ"א 08:49
בראש ובראשונה - גלולות הן תרופות לכל דבר, עם תופעות לוואי לא מעטות. הנפוצה ביותר מביניהן היא דימום לא סדיר, ותופעות לוואי נוספות הן עלייה במשקל, ירידה בדחף המיני, מצבי רוח, כאבי ראש וזיהום פטרייתי בנרתיק.

קרישי דם הם תופעה נוספת שקשורה לגלולות. קרישיות היא תכונה של הדם שמסוגל לעבור ממצב נוזלי למצב צמיגי, כפי שקורה כשפצע מדמם מגליד. קרישיות יתר נוצרת בעקבות פגיעה במנגנון קרישת הדם, שגורמת לו להיקרש מהר מדי, או יתר על המידה. המצב זה מושפע מגורמים גנטיים וסביבתיים, כמו עישון, משקל עודף (BMI גבוה מ-30) וגיל מבוגר (מעל 35).

הגלולה למניעת היריון מגדילה מאוד את הנטייה לקרישת יתר - לכן נשים שנוטלות גלולות נמצאות תחת מעקב רפואי סדיר.

מהצד השני - השלכות של אורח חיים:
נשים רבות במגזר הדתי מניקות לתקופות ארוכות. מעל שנה ואף מעל שנה וחצי. ואז נכנסות להריון חדש, וחוזר חלילה, כך במשך שנים לא מעטות של בניית המשפחה.
הנקה וגלולות רגילות (משולבות) לא הולכים ביחד.

ועדיין יש לא מעט שמחברות גלולות או טבעת הורמונלית (נובהרינג).

אתה רווק, לפי הכרטיס האישי.
בבוא היום, אי״ה, שיהיה רלוונטי אצלכם - זה יהיה נושא להסכמה בינך ובין אישתך...

בהצלחה, בחור.
וואו,כ"כ הרבה סיבות למה לא לקחתלמה לא123

מצב רוח ירוד,כתמים בלי סוף,דיכאון,ירידה בחשק המיני (אפשר לראות עד כמה זה משפיע על כך בפורום של נשים)

השמנה,עצבנות וכו וכו

חושבים שזה סוכריות,

לא בריא להכניס דברים כאלה לגוף סתם.שומשומ
בנוסף זה שאלה הלכתית של מניעה...
יש הרבה נשים שעושות זאתאמא וגם
לדוגמא באמצעות נובה רינג שמחברים טבעות
או התקנים שמונעים מחזור (הורמונליים)
וגם הריון והנקה בפני עצמם מונעים לרוב מחזור לתקופות ארוכות.

בכל מקרה אתל זוגות דתיים לפחות בשנים של הפוריות בהן יש הריונות לידות והנקות הבעיה הזאת למיטב ידיעתי פחות קיימת.

וכמובן שבריאותית ממש לא כדאי להתמלא בהורמונים סתם
אתה רואה רק את מה שנפתח פה, אבל בכללי זה לא מכביד.ההיפךמקופלת
כשתקופת הנידה הא סבירה (שבועיים-שבועיים), לרוב הזוגות זה לא מכביד בכלל. ולהיפך, זה נותן התחדשות והתרגשות לקראת המפגש המחודש כל חודש.

ומגביר את החשק, האהבה והרצון המחודש להיות שוב ביחד.

כשאתה קורא פה שזה מכביד, אז זה לא מייצג את הכלל.
וכמו שכתבו פה יש במהלך שנות הנישואים פרקי זמן ארוכים של טהרה (כמו הריון והנקה).
כך שזה מאוד דינמי.
ולפעמים גם האמצעי מניעה עצמם יכולים לעשות עוד יותר בעיות בטהרה שעוד יותר מכבידות ומקשות על הזוגיות.
ואם מדובר במקרים חריגים, יש מקום להתייעץ עם מבינים בדבר וכל מקרה לגופו.

^^^^rivki
מכביד ומעיק. אמנם בסופו של דבר הקירובכמיהה

המחודש והגעגועים זה דבר מדהים. אבל אי אפשר לומר שזה לא מכביד.

כשמקפידים על ההלכות של ההרחקות וכד' לא ניתן לומר שלא מכביד.

תעשו לי טובה, אני מקפידה על כיסוי ראש בזמן שאסורים, אי אפשר להתלבש לידו, הריחוק קשה,

לא נדבר על איסור דברים מיד ליד ועוד 1000 דברים.

אז אל תגידו שלא מכביד, תגידו שניתן להוציא מהלימון לימונדה, אבל בואו...

אז אל תקפידי על מה שלא חייבסוסה אדומה
יש כל מיני הנהגות לאנשים שיכולים לעמוד בזה בשמחה, אם הקפדה מסויימת מצערת אותך, זה בדיוק המקום להבין שזו לא עבודת ה'.
תתקשרי לרב שאת סומכת עליו ותשאלי אותו על מה את יכולה לוותר.

לא כולם יכולים לנהוג ע"פ הרב אליהו למשל.
זה בסגר גמור.

אני חושבת שתקופת הריחוק זו תקופה כיפית.
היא מאפשרת געגוע ותשוקה, היא מאפשרת פיתוח אישי, מאפשרת קרבה נפשית ורוחנית שפחות מתאפשרת בזמן שבו מותרים במגע. היא "מאלצת" לנצל את זמני ההיתר כמו שצריך.

האיסור להעביר מיד ליד הוא לא כזה היסטרי אם לא מתייחסים אליו ככה.
מותר לך ללכת לידו ללא כיסוי ראש תמיד מעיקר הדין... פשוט תבררי עם הרב שלך על מה אפשר לוותר.

כשמוסיפים בהלכות, מואסים בעיקר הדין. והעיקר לעבוד את ה' בשמחה.
ההקפדות המיותרות, מיותרות ומעיקות.
מסכימהLia

קצת חורה המשפט האחרון שלךמצטרפת למועדון
כשמוסיפים בהלכות מואסים בעיקר הדין.
הלכות טהרת המשפחה והלכות בכלל הן דבר שיש לדקדק בו, להקפיד כמה שיותר מתוך הכרת החשיבות העצומה שלהן והשלכתן על הנשמות שבני הזוג מורידים לעולם.
יש דרך ארוכה בין לנסות להקל על מי שקשה לו ולראות על מה הכי פחות נורא לוותר, בדגש על כך שמדובר בויתור ולא במצב של לכתחילה, לבין להכליל את כל מי ששומר ומהדר במצוה יקרה וחשובה תחת הכותרת של הקפדות מיותרות ומעיקות...
אין שום ויתורפרש בודד
בלהקפיד על עיקר הדין בלי החמרות.

הלכות טהרת המשפחה תמיד יהו שניות לשלום בית.
אם יש משהו שזה פוגע לו בשלום ביתמצטרפת למועדון
זה עניין אחד, ולהציג את האפשרות של שמירת עיקר הדין בלבד וויתור על כל שאר החלקים הנכללים בהלכה(דיני הצעת המיטה, הרחקות באכילה, לא להעביר מיד ליד, צניעות מקסימלית בלבוש שהם בהחלט פרטים מכבידים ולא קלילים, לפחות עד שמתרגלים אליהם ומטמיעים אותם) כאופציה מועדפת זה עניין שני והיה חשוב לי למחות עליו.
ההלכה מחייבת את כולם על כל פרטיה ודקדוקיה ואם מחוברים אליה בצורה נכונה ומיקרים אותה זה לא אמור לפגוע בשלום בית.
במצב לא מתוקן שבו משהו או משהי מרגישים שיש פרטים מסוימים שבכל זאת מכבידים עליהם, צריך לברר על מה אפשר לוותר, בדגש על הוויתור.
אני לא מדברת על עיקר הדין.סוסה אדומה
אני מדברת על חומרות והקפדות שמוצעות לכלל שלא יכול לעמוד בו.

העבירה הראשונה בתנ"ך היא תוצאה של בל תוסיפו.
חשוב מאוד לדעת מה עיקר הדין ומה תוספת.
כדוגמת ה"לא להוריד כיסוי ראש ליד הגבר בזמן שאסורים".

חד משמעית כשמוסיפים בהלכות שלא תואמות לכלים, מואסים בסוף בעיקר הדין וזה חבל מאוד.
לא כולם יכולים להיות מה שהם לא. ואסור להתיימר אף פעם...
עדיף לקיים את עיקר הדין בשמחה, ומי שרוצה ויכול להדר ולהוסיף שיוסיף בתנאי שזה לא מעיק עליו.
עבדו את ה' בשמחה. אם זה לא בשמחה, כנראה שזו לא עבודת ה'.
וגם הנהגות וחומרות שמתאימות למישהו אחד, ברגע שהם לא תואמות לכלים של מישהו אחר, זו עבודה זרה.
אני מסכימה איתךלמה לא123

וזה קורה בעיקר לאלה שלא למדו את ההלכות כמו שצריך

ולא לימדו אותם מהי ההלכה ומהי חומרה

ולכן אם הם מתחילים לוותר על משהו,כי שמעו שזה לא חובה,הם יכולים לוותר גם על עיקרי הדין

בעיקר צריך לדעת שצריך ללמוד היטב או להתייעץ עם רב על כל הלכה

למהמצטרפת למועדון
את מתכוונת שאת אומרת עיקר הדין?
כשאומרים עיקר משמע שיש גם טפל. זה שבהלכה יש את החלקים שנחשבים עיקר שבהם אין להקל ומי שעובר עליהם בעצם לא קיים את המצוה, לא גורם לחלקים האחרים בהלכה להפוך לחומרות.
אני לא רוצה להכנס לפרטים כי אני לכתחילה למדתי בגישה כזאת שדיני ההרחקות על שלל פרטיהן הן הלכה המסורה מדורי דורות, ויכול להיות שאני אחשיב הלכות דברים שאת תחשיבי כחומרות כי לפי דעה של רבנים מסוימים ניתן להקל בזה, עקב מצב הדור. ולא כי לכתחילה ההנהגות האלו נקבעו כחומרות בלבד.
ואני לא מדברת רק על כיסוי ראש בנידה(למרות שאני מכסה את הראש גם שאני טהורה כי כיסוי ראש זה לא רק ענין של הלכה אלא גם ענין של אוירה ויראת שמיים) שזה באמת לאחרונה נחשפתי שמי שלא מקפידה על כסרש בזמן טהרה לא חיבת בזמן נידה. אני מדברת על הדברים שלכל הדעות הן הלכה גם אם הן לא עיקר הדין. המשמעות לכך שהן לא עיקר הדין יבוא לידי ביטוי בסדר הקדימות מול אישה שרק מתחילה לשמור את ההלכות וקשה לה לקבל על עצמה את הכל בבת אחת. אז כמו שבשבת היא תתחיל מהדברים העיקריים ביותר כך גם בנידה.
ומחילה. אם כל מה שלא נעשה בשמחה הוא כבר לא עבודת ה' מה תגידי למי שלשמור שבת לא עושה לו שמח בלב? שזאת כנראה לא עבודת ה' מבחינתו? עבדו את ה' בשמחה זו בהחלט דרגה שצריך לשאוף אליה ויש דרך להגיע לשם. אבל זה לא שכל מה שלא עושה לי שמח אוטומטית יורד..
וגם בעניין של "בל תוסיף" יש הגדרות מאד מדוייקות לעניין הזה לא כל הוספה בקדושה נכנסת להגדרה הזאת, בטח ובטח שלא הלכות מפורשות.
אני אתחיל מהסוףסוסה אדומה
כל דבר שהוא תוספת לעיקר הדין מלכתחילה, ולא מגדירים את זה כתוספת אלא כהלכה באותה רמת דרגה של עיקר הדין בלי להדגיש את ההבדל, זה "בל תוסיף".

לגבי עבדו את ה' בשמחה,
אני אומר שוב, יש את עיקר הדין, שאת זה כולם חייבים, וגם שם, אם זה מעיק, צריך ללמוד. אבל מה ששייך למעבר לזה, אין שום חיוב להחמיר ולהקפיד, כל שכן לא בנושאים האלה שהם קשים מלכתחילה.

עכשיו לשאלה הראשונה שלך,
עיקר הדין הוא בסיס ההלכה מלכתחילה.
אני לא מדברת על הקלות למי שקשה לה, שגם לזה בהחלט יש מקום וכדאי שמי שקשה לה שתברר מה עיקר הדין גם במצב של דיעבד כדי שהיא לא תעבור על איסורים.

מה שהוא מעבר לעיקר הדין מלכתחילה (וצריך ללמוד), אלו חומרות.
מה עיקר הדין ומה מלכתחילה? תלוי ב"רב" שלך.
ב"רב" אין הכוונה לאדם שיש לו סמכות לפסוק הלכה למרות שגם זה נחשב, אלא לדרך כללית. (ויש דברים שכמעט אם לא לכל הדעות זו חומרה ולא עיקר הדין. למשל מה שהובא פה באחת התגובות לגבי כיסוי ראש. חבל על הסבל שלה...)

למשל, מי שמתאים לה מראש להחמיר והיא עושה את זה בשמחה, שתלך לפי הרב אליהו או הרבנים האשכנזים.
מי שקשה לה (או אפילו קשה להם), שילכו ע"פ רבנים בעלי דעת רחבה שמקלים כדוגמת הרב עובדיה.
הקלה זו לא קללה.
במיוחד לא בתחום הזה.

וכן, בהחלט, הכי חשוב בנושא הזה להיות שמחים בו, זו מצווה שמלווה אותנו כמעט לכל החיים ואנחנו מצווים לחיות בה ולא לסבול בה (בתורה).

ולכן, גם אם מישהי עד עכשיו הלכה לפי רב מחמיר מסויים, שתדע שיש לה אפשרות לבחור ברב מקל יותר.

את לא מתחברת? את לא חייבת.

אבל חשוב לא להיות חלק מאותם אנשים שמטעים את הציבור ומוסיפים להם גזרות שהציבור לא יכול לעמוד בהם עד שבגלל זה ודווקא בגלל זה הם עוברים על עיקר הדין (של הדיעבד אפילו!).

כל אחת תשאל את הרב שלה.
אבל חשוב להדגיש. בהלכות טהרה בהחלט רוח ההלכה להקל (ולא רק במה שכתבת).
דווקא כי זו מצווה חשובה מאוד, אסור להחמיר כשזה לא תואם לכלים שלנו, אחרת בטעות נעבור על הבסיס.
דווקא בתחום הזה ההלך רוח ההלכתיאור123456
הוא לא להחמיר!!
כי החומרות גורמות לחטאים הרבה יותר חמורים.
כמובן לשאול רב בכל נושא, אבל הרבנים עצמם מנסים להקל כמה שיותר
בתחום הזה הכוונהמצטרפת למועדון
לדרכים לקצר את הימים האסורים/ או להשתמש בפתרונות הלכתיים כדי לא להיאסר.
אין הכוונה להקל בדיני הרחקות..
גם בדיני הרחקות( אני לא אומרת להקל בלי לשאולאור123456
אבל ההלכות שאמא שלי למדה זה ממש לא צה שאני למדתי(לפי הרב עובדחה יוסף)
יש המון דברים שהקלו בהם כי הבינו שזה קשה מאד.
כמו לשבת על אותה ספה...אמא שלי מקפידה שלא , הרב עובדיה בפרןש אומר שמותר..
אן כיסוי ראש בזמן נידה..
לא הקלו בגלל שהבינו שזה קשה...כמיהה

המשפט האחרון שלך איום ונורא.כמיהה

הושטה מיד ליד, הלכה מפורשת.

לא להסתכל באשתו במקומות מכוסים - הלכה מפורשת

כיסוי ראש הלכה שנובעת ממנהג ואפשר להקל

טיול בגינות ובפרדסים (לשון ההלכה) גם נאסר (הכוונה לטיול לשם טיול ולא להליכה משותפת או עם משפחה ואני לא מאריכה בזה)

בעלי הוא רב ופוסק, מדריך חתנים מאד מאד מוערך   הוא פוסק לי.

רוב הדברים שמניתי אלו איסורים מפורשים. האם יש להם היתרים? במקרי קיצון. לא אני מוסיפה בהלכות, את היא זו שמוותרת על כמה..

אף אחד לא אמר שהאיסורים היסטריים, הסיבה שחז"ל תקנו הרחקות בין בני הזוג הינה בכדי למעט את החיבה בימים הללו.

אחרת למה לתקן הרחקות?? לא תקנו את ההרחקות כדי ש"תנצלי את ימי ההיתר כמו שצריך" אלא כדי שהמעבר מחיבה ליחסי אישות לא יקרה ולפעמים צריך פעולות דרסטיות כדי למנוע. בדיוק כמו שתקנו על איסור מוקצה בשבת כדי שלא יעשו מלאכה ועוד כמה טעמים.

לא אומרת שימי הריחוק אלו ימי הקצאה ומידור אבל בהחלט ימים של פחות חיבה בחלק הגלוי בין בני הזוג.

אמת, הזדמנות נפלאה לחזק את הקשר הרוחני וכו'.

אבל לא ששה על זה ולא שמחה על זה.

איך יצא לך שאני לא עובדת את ה' בשמחה?

זה עדיין מכביד ומעיק.

אין קשר בין הדברים

ממש לא.סוסה אדומה
אף אחד לא אמר משהו לגבי הושטה מיד ליד, ועל שאר הדברים שכתבת שם. אז אל תגיבי בלי קשר לנאמר.
כיסוי ראש זאת לא הלכה מפורשת, זו חומרה שאת החלטת לקחת על עצמך אז כשאת כותבת אותה ברבים, תיזהרי בדברים שלך.
וגם טיול בגינות ופרדסים, ממש ממש לא אסור לפי כל הדעות, אז אל תכלילי בלי ללמוד.

בעלך רב ופוסק אבל כנראה שהוא חוסך ממך כמה דעות שונות מהדרך שבה אתם הולכים.

את ממש טועה ומטעה כשאת אומרת על דברים מסויימים שיש בהם היתרים במקרי קיצון בלי לחלק ולומר במה בדיוק. זה מאוד חמור מצידך במיוחד לאור הנפנופים שלך בבעלך הפוסק ומדריך החתנים המוערך.

ומי את שתגידי שאני מוותרת על כמה הלכות?! את מכירה אותי?
חצופה.

לא אהבת מה שכתבתי לך? תבדקי עם עצמך למה בלי להשתלח בלי שכל.
זה לא מה שיוציא אותך צודקת.

ולגבי שאר ההתייחסויות שלך, הן גובלות בחוסר בהבנת הנקרא.
כתבתי את דעתי ולא דיברתי על טעמי המצווה.

בקיצור, לא יודעת מה כואב לך, אבל תגיבי עניינית.
זנ מה שכתבת:כמיהה

"כשמוסיפים בהלכות, מואסים בעיקר הדין. והעיקר לעבוד את ה' בשמחה.
ההקפדות המיותרות, מיותרות ומעיקות."

לא משתלחת. 

למה לך מותר לומר שאנחנו מואסים בעיקר הדין ושההקפדות שלנו הן מיותרות ומעיקות?

זו לא השתלחות??, אם כבר דברייך אגרסיביים ותוקפנים.

גם הפרשנות שלך לבל תוסיף היא לא נכונה בעליל (ואני לא משתלחת) ראי ברש"י על התורה מה זה בל תוסיף.

שוב, הכנסת לפי דברים שגויים.

לגבי כיסוי ראש כתבתי שזה מנהג הלכתי שאפשר להקל בו. לגבי טיולים זו הלכה מפורשת בשו"ע וזה הלשון. לא נכנסתי להרחבה ממש מה מותר מה אסור, אפשר להרחיב בפרטי.

רציתי להראות שחז"ל רצו למעט קירבה בזמן הזה, או דברים שיכולים להוביל לקירבה.

האם כוונתם הייתה רק כדי שאח"כ יהיה יותר כיף? ודאי שלא.

האם זה אומר שיש בינינו פחות אהבה כשאסורים גם וודאי שלא.

האם אני שמחה בימים הללו? וודאי שלא.

ובזה מיציתי את הדיון

כנראה שזו בעיה בהבנת הנקראסוסה אדומה
ולכן את גם משתלחת ועונה בלי קשר לדברים שנכתבו לך.

כשמוסיפים בהלכות - מעבר למה שחייבים מעיקר הדין ולא מדגישים שזו חומרה. מישהו דיבר עליך? דובר פה באופן כללי אחרי שכתבת שאת מקפידה על כיסוי ראש - זה מאוד מתבקש, אבל לא נכתב עליך בהכרח אלא באופן כללי.

ההקפדות המיותרות - מיותרות ומעיקות.

יש בעיה במה שכתבתי?
אני עומדת מאחורי כל מילה.
כל אחת תשאל את הרב שלה מה מיותר כי יש הקפדות שהן תוספת והן בהחלט מיותרות לכלל.

(פה המקום אולי לומר שהקפדות ותוספת הלכות לא תמיד באות ממקום טוב יותר, לפי הספורונו (אם אני לא טועה) ככל שהדור חוטא יותר, הוא זקוק לתוספת מצוות.
אפשר לראות את זה לאורך הדורות מבריאת העולם. וככל שנתקרב יותר לגאולה ולמוסר הישר, נוכל לוותר על *תוספות* וגדרות "מיותרות").

אז אחרי שהבנת שלא דיברתי עליך אלא באופן כללי, אני מקווה שברור לך שזאת חוצפה מצידך להשתלח במישהי שאת לא מכירה רק כי היא העזה להציע ממקום טוב לחלוטין למישהי אנונימית בפורום להתייעץ עם הרב שלה (בלי שהיא תשחרר פה הלכות בפורום שאולי לא רלוונטיות לדרך שלה) על מה היא יכולה לוותר אם כל כך קשה לה, שהיא זאת שמוותרת על הלכות.
את לא יודעת על מה אני (או אותה מישהי שאמרה לך להתייעץ) מקפידה ואולי היא אפילו מקפידה יותר ממך.
זה לא אישי ואני כמובן לא נפגעת, זה פשוט עקרוני.

הפרשנות שלי נכונה מאוד, ולא רק רש"י קיים בספרות הפרשנית.

לא הכנסתי לפיך שום דבר, יש לך בעיה בהבנת הנקרא ואגרסיביות משלך.
קראת את זה ממקום אחר לחלוטין ממה שנכתב כלפייך.
ואם לא היי מגיבה באגרסיביות, התגובות שלי כלפייך היו שונות לחלוטין.

לגבי כיסוי ראש כתבת רק אחר כך.

אף אחד לא אמר שחז"ל דאגו שאח"כ יהיה כיף, אז תעני לעניין. מישהי כתבה לעומתך שאמרת בנחרצות שהריחוק קשה, ו"אל תגידו" ו"בואו" שלהפך, שסבבה לה.

את אומרת דברים מאוד נחרצים בלי טיפה של זהירות מתוך העולם האישי שלך.
לגבי הכדורים, לגבי היחס להרחקה, לגבי ההלכות. וכשאת מדברת בשם ההלכה, או בשם "אשת רב חשוב וגדול ופוסק" את צריכה להיזהר יותר.

אין פה שום דיון איתך מלכתחילה (או יותר נכון מהרגע שבו הגבת באגרסיביות בלי שום הצדקה), הכי הרבה יש פה מחאה כלפי מי שמתיימרת לדבר בשם משהו.

סליחה.. אבל יש לכם טעות יסודית..שירוש16
רב לא פוסק לעצמו ולאישתו. בשום דבר.
במיוחד לא בהלכות כל כך רגישות כמו טהרת המשפחה והרחקות.

ההנחת בסיס שלך, שבעלך רב גדול ומדריך חתנים ולכן יכול לפסוק עבורכם - היא טעות.
טעות שלך. רב יכול לפסוק לאשתו בכלכמיהה

יש שיטה בפוסקים (הרב אליהו, אבל הרבה חולקים עליו) שבעל לא יכול לראות מראות של אשתו.

מעבר לזה אין שום בעיה

את טועה פוסק גם פוסק לאשתו ואין בזה שום פסוליהודה224אחרונה
במובן הזה את צודקתמקופלת
אבל כנראה שזה מה שעושה את ההבדל.

אף אחד לא אמר שזה קל, אבל אולי זה שזה לא קל - הופך את זה ליותר כיף כשמותר...
תלוי בזמן מחזורים של האישה , והאם יש ילדיםה' אלוקינו

אם אישה עם מחזור של 20 או 40 יום . יש הבדל.
דבר שני , להכניס הורמונים לגוף סתם בלי סיבה..... אוי ואבוי....
יש נשים שזה ככ גרוע להן !!!

בוא נשאל הפוךבת 30
אם היה אפשרי שגברים יקחו גלולות כאלה שיעשו הוקוס פוקוס ויקלו על הענין.
רק שהגלולות האלה עלולות להעלות סיכוי לסרטן, עלולות לגרום לדכדוך או דכאון וכו' וכו'
יצביע הגבר שהיה מוכן לקחת אותו באופן קבוע...
שתבוא האישה שתסמוך בוודאות על הגבר שלה, שיקפידכינוי-לרגע
על נטילה יום יומית של הגלולה...
כי פספוס של הגבר... מסכן בהריון לא רצוי את האישה... לא את הגבר שפספס.

נראה לי שזו הסיבה המרכזית לאי-פיתוח גלולה לגבר.
נשים לא יכולות לסמוך בוודאות מוחלטת על אף אחד, גם לא על בן הזוג, בעניין כל כך קריטי לגוף האישה.
הסיבה כמובן אחרתפשוט אני..

לנשים באופן טבעי יש מחזוריות מסוימת, ובכל יום במחזוריות הזאת יש מינון שונה של הורמונים בגוף.

מינון X גורם לגוף לבייץ, מינון Y גורם לגוף לא להבשיל ביציות חדשות וכו'.

כל ההורמונים האלה קיימים ממילא בגוף, וכל מה שהגלולות עושות זה להכניס את אותם ההורמונים - אבל בצורה כזאת שהאשה שולטת בתהליך, ולא הטבע שלה (בכמות, במינון ההורמונים, במשך הזמן שהיא לוקחת אותם וכו'). כך אשה יכולה לגרום לגוף שלה להתנהג כאילו היא מבייצת כשהיא לא מבייצת, כאילו היא בהריון בזמן שהיא לא בהריון וכו'.

לגבר, אין הורמונים שגורמים לו לא לייצר זרע. זה פשוט לא קיים. הדרך היחידה להפסיק את ייצור הזרע היא על ידי כריתה פיזית של איברים מסוימים, או על ידי מתן תרופות שחוסמות הורמונים בצורה ש*מעוותת* את כל התפקוד התקין של הגוף. אלה לא חומרים שנמצאים במצב טבעי בגוף שלנו.

הגלולות הומצאו על בסיס ידע ביולוגי של לפני 60-70 שנים.כינוי-לרגע
נכון שמצאו פתרון יחסית קל למימוש, בהתבסס על ההורמונים הנשיים הטבעיים, תוך התערבות חיצונית במנגנונים הטבעיים.

אך לדעתי אין מוטיבציה והצדקה רפואית ומסחרית לחפש פתרון מניעתי לגבר, בהתבסס על ידע חדש שהצטבר עם השנים, כי בהסתכלות הכוללת וכלל-עולמית - נשים לא יכולות להטיל את האחריות באופן מתמשך וקבוע למניעת הריון על הגבר.
תתפלאישירוש16
רוב הרפואה מבוססת על ידע עתיק. זה לא הופך אותה לפחות טובה או חייבת שינוי.
אספירין למשל הינו גילויי עתיק ביותר שקיים. ועד היום מוצאים לו עוד ועוד שימושים.

לגבי אמצעי מניעה -
הרפואה לצערי עוד לא מצאה פתרון לגבר בגלל האנטומיה ופיזיולוגיה של הגוף. לא בגלל עצלנות.
תאמין לי, אם תמצאי פתרון לכך תזכי לפרס נובל ועושר עדי עד..
הסיבה נעוצה בפיזיולוגיה, לא במוטיבציה.
יש המון גברים ש'נאנסים' (קשר חד פעמי, קונדום נקרע וכו) ומביאים ילדים לעולם בעל כורחם. מאמינה שהם גם מחפשים פיתרון.
אם היה אפשרפרש בודד
לקחת במקום אשתי לא הייתי חושב פעמיים.

אולי אני חריג. לא יודע. מאמין שלא כל-כך.
..הללויה~
בטח שיש מורכבות~
•לא כולן רוצות למנוע הריון.
•לא כולן יכולות להשתמש בגלולות.
•לא את כל סוגי הגלולות אפשר להצמיד עד אין סוף.
•גלולות זה מאוד לא בריא לגוף(!!) ואישה שרואה לנכון למנוע הריון בדרך אחרת- זה מבורך ועדיף מבחינה בריאותית.

אני אישית כן נוטלת גלולות, ומצמידה חפיסות.
מאמינה שאחרי שיהיו לנו ילדים בעזר ה' אמנע בדרך אחרת.. ולא עם גלולות.
עכשיו זה נכון לי כי זה מדוייק, ואני יכולה לסמוך על זה.
ואצלי ב"ה אין תופעות לוואי מהגלולות, כך שלא יכולה לומר על נושא זה דבר.. מלבד שזה משתנה מאישה לאישה.

ולא משנה כמה זמן מותרים- כשאסורים זה קשה(!!)
ברור כשהתדירות גבוהה יותר זה קשה יותר.
אבל זה תמיד קשה. אין לזה פתרון קסם..

בהצלחה~
למה אחרי שיהיו ילדים תמנעי בדרך אחרת?Lia

מה ההבדל בין לפני ואחרי?

כי עדיף להמנע מנטילת הורמונים מלאכותיים תעשייתיים לאורך שניםכינוי-לרגע
..הללויה~
הייתי אומרת שזו שאלה מעט אישית. אך אענה בכל זאת

אני לא נוהגת ליטול תרופות כלל ב"ה. וגלולות זו חריגה משמעותית עבורי..
לכן סביר להניח שלא אמשיך עם זה לאורך שנים.

וכרגע אני לא במצב (נפשי?) של ללמוד שיטה טבעית ולנהוג על פיה מכל מיני סיבות.
ובנוסף מאוד מפחדת ל'טעות', ו'טעות' יכולה להיות שווה להריון שעכשיו ממש לא מתאים לי.
לכן עכשיו אני עם גלולות. כי זו הדרך היותר בטוחה עבורי.

בעזרת ה' כשיהיו לי ילדים זה יהיה אחרת כי אני מניחה שפחות אפחד מה'סיכון' שבזה.

זו דעתי האישית.
תודה על השיתוףLia

אבל בעיקרון אם אין לך בעיה עם הגלולות עכשיו אין סיבה שתהיה לך בעיה אחר כך..

אני עם גלולות כבר כמה שנים טובות וב"ה הכל בסדר. לדעתי זה ונובהרינג הכי טובים ונוחים.. והם מונעים הריון בכמעט 100%. אם את מתכננת התקן תדעי שיש יותר מידי פאשלות של הריונות לא רצויים עם זה.. אז קחי את זה בחשבון

לידיעתך גם בגלולות ישלמה לא123

הריונות לא רצויים

לדעתי באותם אחוזים כמו התקן

זה בד"כ נובע משכחה של לקיחת גלולותLia

אחרת הסיכוי כמעט אפסי

ההגנה אותה הגנהלמה לא123

אולי אחוז לפה ולשם

שניהם בסביבות ה97%,בלי קשר לשיכחה

בהתקן יש סיכוי/סיכון להריון חוץ רחמי, זהה למקרים שמתגליםכינוי-לרגע
ללא שימוש באמצעי מניעה.

סיכון שלא קיים בגלולות - כי בגלולות אין בכלל ביוץ.
בכל אמצעי מניעה יש את המינוסים שלולמה לא123

התקן לא הורמונלי בריא בהרבה הרבה מגלולות,בלי השוואה

ככה שלכל דבר יש את המינוסים שלו.

רק באתי לדייק את דברי ליה שטענה שיש יותר הריונות לא רצויים עם התקן,כאילו התקן בטוח פחות,וזה לא נכון בכלל.

ושוב,שכל אחת תנסה על הגוף שלה מה הכי טוב לה.

..הללויה~
לא התקן לא בא בחשבון מבחינתי..
יותר בכיוון של שיטת המודעות לפוריות.

למה?
כי מעדיפה כמה שיותר טבעי ולא מזיק לגוף.

בהצלחה. רוב החברות שלי אכלו קש מהשיטה הזוכמיהה

שיטת המודעות לפוריות (שמ״פ) אינה אמצעי מניעה. היא עוזרתכינוי-לרגע
לצמצם למינימום את השימוש באמצעי מניעה, לימים הפוריים בלבד.
הרי לא סביר להימנע דווקא בימים הכי טובים מבחינת החשק וההנאה.
ולא סביר לאישה ששומרת טהרהלמה לא123

לקצר כמעט בחצי את הימים הטהורים.

..הללויה~
היא לא אמצעי מניעה, היא דרך לצמצם אפשרות של כניסה להריון..

ואמצעי מניעה נקודתיים בימים הפוריים זה לא כמו לקחת גלולות יום יום ולהרעיל את הגוף.
השרשור הוא על אמצעי מניעה...כינוי-לרגע
וציינת בתור אפשרות חלופית לאמצעי מניעה (כתבת שהתקן לא בא בחשבון מבחינתך) - שימוש בשמ״פ.

מכאן זה מובן, לכאורה, ששמ״פ הוא אלטרנטיבה חלופית לאמצעי מניעה.

היית אולי צריכה לציין שהתקן לא בא בחשבון - אלא את חושבת על דיאפרגמה בשילוב שמ״פ.
..הללויה~
כרגע אני עם גלולות. מוזמנת לראות את התגובה הראשונה שלי

הגבתי כהמשך לשאלה של מישהי. זה הכל
אבל יחד איתה צריך גם אמצעי מניעה כלשהובת 30
אחרת זה מסובך ומתסכל מבחינת תזמון טבילה וכד'
כי זה פשוט לא הגיוני ללכת נגד הטבעסוסה אדומה
אישה היא לא מכונה ולא חפץ.
ולהפוך סדרי בראשית באופן מלאכותי זה לא משהו שהוכיח את עצמו אי פעם.

אז יש עניין הלכתי מגביל ואיתו צריך להתמודד, לא על ידי כדורי רעל, שבתכלס מי שניסה אותם יודע שעדיף הכל ולא את תופעות הלוואי שבאות עם זה.
למשל, מותרים מותרים אבל אין בכלל חשק מיני בכמעט רוב המקרים, ויש יובש מטורף, אז מה הועילו... בתקנתם? עזוב את זה שאישה על גלולןת בד"כ היא פצצת עצבים מהלכת.

בכלל, כל נושא אמצעי המניעה (בתקופת ההיתר) חייב ניעור רציני. אין לי זמן להתעסק בזה, אבל ברור שחייבים למצוא פיתרון שלא פוגע בשום צורה באישה.
עצם זה שאלו האופציות זה שובניסטי ומזעזע בעיניי.

בכל אופן, תקופת ריחוק לא אמורה להכביד אם יש איזון נפשי ופיזי נכון.
מי שקשה לו זה סימפטום, זה לא הבעיה...
תקופת ריחוק זה דבר מבורך לא פחות מהתקופה שבה מותרים.
הסתכל באורייתא וברא עלמא.
אין דבר יותר גאוני בעיניי מכל נושא הטהרה.

זה מאתגר, וזה כל הכיף שבזה. קשה זה לא אמור להיות...

נ.ב.
במקרה שיש בעיות פיזיות וכו' שמאריכות את תקופת ההיתר, ואת תקופת הריחוק כל שכן, ברור שזה מאתגר יותר.
אבל גם פה זה סימפטום לבעיה שצריך לטפל בה ולא הבעיה עצמה.

גם מי שלא מרגישה תופעות לוואי מכדורים הורמונאלים, לא באמת יכולה לדעת איך ומתי זה ישפיע עליה לרעה. בקיצור, לעשות הכל ולא להשתמש ברעל הזה.
רעל?שירוש16
לא הגזמת?
לצערי לא...סוסה אדומה
עונה על עצמי-נועה.

אני באופן אישי נטלתי כמעט שנתיים גלולות, ולא הרגשתי כ'כ תופעות לוואי. 

יכולה לומר שאני ממש שמחה שלקחתי גלולות, כי וואלה ממש לא הייתי רוצה לקחת משהו אחר ולהיות אסורים כל חודש, ולעבור את כל התהליך הזה מחדש...במיוחד אם לא מתכננים היריון..

ממש לא מסכימה עם חלק מהדעות שפה שזה עובדה קיימת, ובואו נתמודד. שמחה מאוד בשביל כל מי שהתקופה הזאת עוברת לו בטוב, והוא שמח בזה, מה לעשות שלא אצל כולם זה ככה. ואם יכלתי לקחת משהו שמקל עלי בעניין הזה, ולהיות אסורים פעם בחודשיים אז למה לא? בסופו של דבר שכל אחד יעשה מה שטוב לו ולזוגיות שלו. 

ממה שאני שומעת, אני מבינה שיש נשים שזה עושה להן לא טוב, אבל אם יש אישה שזה בסדר לה, אז למה לא. 

(ואגב, פשוט אני לא מבינה בזה, חוץ מגלולות כל האמצעי מניעה שלוקחים הם לא דוחים את הוסת? רק מונעים היריון?)

לסוגריים שלך - תפרידי בין אמצעי מניעה הורמונליים ולא הורמונלכינוי-לרגע
אם טוב לך, מעולה. לי הפריע הטענה הזו שאישה צריכה לקחת אמצעיםמקופלת
לפעמים האמצעי מניעה או שינוי ההורמונים יכול להשפיע על האישה כ"כ לרעה, שעדיף להיות שבועיים שבועיים.

ואי אפשר לבוא ולהגיד "למה שהאישה לא גלולות באופן קבוע?".

מבינה שפותח השרשור הבין שיש דברים מעבר, ועדיין חשוב להבהיר שאם יש נשים שמסתדר להן, מעולה.
זה בכלל בכלל לא מעיד על הכלל...בהרבה מהנשים זה פוגע מכל מיני בחינות.
ולכן זה נתון להחלטתה של האישה, ואם היא לא רוצה גם במחיר של הרחקות לשבועיים מידי חודש, אז זה מה שיקרה.
בלתקחיים של
איך אמר לי פעם רופא?
זה כדורים.. לא סוכריות..
זו בעיקר הסיבה.
זה גם משבש הורמונלית ודופק תמוח..
לא אצל כולן. אבל זה לא ממש נוח.
ממש לא מומלץהסטורי
א. זה מונע הריון - אז כשרוצים הריון זה לא פתרון.
ב. לטווח ארוך יש מזה העלאת הסיכון לסרטן, לבעיות קרישה בדם ועוד. זה לא איזה אגדה של טבעונים - כל רופא קונבנציונלי יגיד את זה.
ג. להרבה נשים זה גורם שלל תופעות לוואי, החל מעיפות, חולשה, דיכדוך ועד חוסר חשק לבעלה בכלל (אז מה הרווחנו?) ואף דכאונות חמורים.
ד. לא תמיד מזהים את תופעות הלוואי. לאיזה אמא אין הסברים הגיוניים למה היא עיפה, חלשה וכד'?

נ.ב.
אני לא אומר שאין מצבים שצריך מנוחה בין לידות ואצל חלק מהנשים האפשרויות הללו, על חסרונותיהם עולים לטווחי זמן קצרים על יתרונותיהם. אבל להפוך את זה לאורח חיים - לא מומלץ בכלל.
כמה סיבותשירוש16
1. לא לכולן זה עובד. יש נשים שמדממות תוך כדי לקיחת גלולות כך שזה יוצר בעיה עוד יותר גרועה ממחזור פעם בחודש.. הן פשוט לא מפסיקות לדמם.
2. יש נשים שאסור להן לקחת גלולות או התקן מכיל פרופסור מסיבות רפואיות.
3. גלולות מכילות הורמונים שמשפיעות על כל הגוף - לא רק על איברים ספציפיים החאראיים על המחזור.
ההפתעות האלה לא כל כך נחמדות, במיוחד פגיעה במצב רוח עד תנודות קשות במצב הרוח ודיכאון.

זה פיתרון מדהים אבל לא קסם. גם לו יש השלכות
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויקאחרונה
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזראחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..אחרונה

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

קראתי חלק מהתגובותלאחדשהאחרונה

והאמת בכלל לא מעניין אותי אישית אם זו הטרלה או לא..
לגופו של עניין, קודם כל חיבוק אחותי, קשוח ממש.
אני אישית נגיד, קנאית בהגזמה, בורכתי בבעל שלא מסתכל על אף אחת (
לפעמים זה גם מוזגם) ובטח שלא מדבר איתי על זה.
כמו שאמרו לך פה,
העלית את הנושא מולו, צריך לדעת שהתגובה מהצד השני תהיה כלשהי ואולי לא תמיד נעימה.
כמה דברים
1. למה הוא המשיך לחזור על זה כל כך הרבה, אמרת לו שזה לא נעים לך? מה דחוף היה לו לציין את זה?
2 הוא הבין בכלל כמה זה פוגע בך והתנצל?
3. לא ראיתי התייחסות כלשהי לזה אבל, חשבת מה זה גרם לו להרגיש כשציינת שבעל של מישהי אחרת בהה בך? אולי זה הכניס אותו למגננה למקום של פעולה הפוכה? נקודה למחשבה..

נשמע שיושב כאן משהו קצת עמוק יותר..
פתחת את הנושא לא מיד כשזה קרה אלא אח"כ, משמע הלכת עם זה תקופה עד שבחרת לדבר על זה באותה השבת.
במיוחד אם את אומרת שזה הולך בינכם,
כדאי לעשות פה עבודה.
קודם כל מול עצמך,
אח"כ אולי גם איתו
שוב חיבוק ענק...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחחחחחחחחחלאחדשה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

אולי יעניין אותך