שאלה לגבי הפרדה.?

קראתי כאן במהלך הזמן לא מעט שרשורים על איך שההפרדה בתקופת הנידה מכבידה על זוגות וכו'.. מדוע באופן עקרוני שאשה לא תיקח גלולות שדוחות הריון וגם את המחזור באופן קבוע יחסית על מנת שבמקום שהתקופה תהיה מחזורית כל שבועיים היא תהיה נשלטת ?

הבנתי שיש נשים שזה לא עושה להן כל כך טוב, עד כמה זה נפוץ ?

הפתרון נראה כביכול פשוט, אבל מן הסתם שיש כאן מורכבות שלא ניכרת על פני השטח וזו בעצם השאלה שלי כאן.. מה המניעה המרכזית ?

נפוץ מאד 😔אור123456
הלוואי והייתי יכולה לקחת .
אני לוקחת עכשיו הורמונים קלים מאד מאד ל3 חודשים שלא מונעים , רק לטיפול בבעיה....סיוט איך שזה גורם לי להרגיש ☹
וזה בלי לדבר על העלאת הסיכון לסוגי סרטן מסויימים.
זה אכן מעלה סיכוי לסרטן השדאניוהוא
אבל מוריד סיכוי לסרטן השחלות וצוואר הרחם
שנחשבים מסוכנים הרבה יותר.
סליחה שזה כזה חריף..בשורות משמחות
למה שלא תקרא את העלון לצרכן של הכדורים האלה? ואז תחליט אם זה כדאי לקחת אותם 'באופן עקרוני בדרך קבע'
אם תקרא את העלון לצרכן של כל כדורים לא תיקחי אף כדור..כמיהה

ולענייננו, כדורים זה הורמונים. לא כל גוף מסתדר איתם באופן מיטבי. לפרקי זמן מסויימים זה ממש מומלץ להשתמש

בגלולות אם זה לא משבש הורמונלית..

יש שיבושבשורות משמחות
הורמונלי להרבה נשים גם בלי קשר לגלולות..
בכל אופן אני לא בעד לקחת גלולות וגם לא לפרקי זמן, מי שיכולה שתלמד את הגוף שלה ותחליט אחר כך אם לקחת.
אין הבדל מהותי בין לחבר חפיסות ללעשות הפסקותסופי123
בין חפיסות לעניין החשיפה להורמונים. כל האמירות האלה שהגוף מתנקה וכו' הן שטויות מקושקשות.
גלולות אכן עושות ממש רע לחלק ניכר מהנשים ויש להן גם סיכונים לטווח ארוך ומומלץ לחשוב על אמצעי מניעה אחר אם אפשר.
אם ימי הטהורה קצרים באופן קבוע (וסת של פחות מ28 ימים)אניוהוא
או דימום ארוך - יותר מ7 ימים -
יש מה לעשות.
לפנות למכון פועה והם יעזרו.
באמת יש להם אפשרות לעזור עם מחזור קצר?אלפחורס
מעתיקה מפוסט של מישהי:
ומי שלא יודעת מיהו הרב ניסים החתום על המכתב המביש הזה:
פורסם בכיכר השבת:

שרת המשפטים ציפי לבני החליטה להעמיד לדין משמעתי את הגאון רבי ניסים בן שמעון, ראש אבות בתי הדין בתל אביב, בגין התנהגות לא הולמת. במקרה והרב ימצא אשם, הרי שהעונש הגדול הוא הדחתו מתפקידו כראש אבות בתי הדין.

הסיפור החל כאשר אישה תבעה את הרב פיצויים, אז נחשף כי הרב בן שמעון סיכם עם אישה, בת הציבור החרדי, שהותקפה באכזריות על ידי בן דודה כי לא תתלונן במשטרה ובתמורה היא תקבל סך של 220 אלף שקל.

כעת לרב בן שמעון ישנם 30 יום להגיב להחלטת השרה לבני.

על פי הדיווח ב'הארץ' ההסכם נחתם בלשכתו של הרב בן שמעון לאחר שהוצג כ'בורר' בפרשיה הקשה והחמורה.

יצוין, כי למרות ההסכם, האישה התלוננה במשטרה, ולאחר הסדר טיעון התוקף נשלח לרצות מאסר של שבע וחצי שנות מאסר ובנוסף הושת עליו לפצות את האישה במאה אלף שקלים.

יצוין כי הרב בן שמעון, הינו גיסו של נשיא מועצת חכמי התורה הגאון רבי שלום כהן.
הרב נסים בן שמעון יועמד לדין - כיכר השבת

ומעתיקה עוד מהפייסבוק- בצילומי מסך פה ששיתפה מישהי בשם רויטל.

יש גם פרימולט נור שזה יכול להאריך טהרה אבלכמיהה

לא כמו שאר הגלולות, פחות אפשר לשחק עם אורך הנטילה של הכדור

עושה הרבה תקלות של כתמים ועודאניוהוא
צריך לדעת איך לקחת. לא עשה לי אף פעם דימומיםכמיהה

את מדברת מניסיון אישי שלךאניוהוא
אני מדבר מניסיון של מדריך חתנים שהיה צריך לתפעל תקלות... ולא פעם אחת...
בעלי רב ומדריך חתניםכמיהה

ואני אשה נוטלת גלולות ומבינה בזה יותר ממנו...  שלוקחים לפי ההנחיות אין בעיות, זה מאריך את ימי הטהרה.

צריך להשתמש בשום שכל. זה לא כמו גלולות אחרות שאפשר לקחת הרבה זמן ממש

נו נו.אניוהוא
מקווהשירוש16
מאוד שאת מדברת אישית על עצמך ולא קובעת עובדות בשטח לגבי נשים אחרות בסיטואציות שונות. כמובן שלא כחלק מההדרכה של בעלך.

שמחה לשמוע שלך לא היו דימומים אבל אחד התופעות לוואי של פרימולוט נור זה דימומים בלתי סדירים. אז אם התרופה הזו אכן נוסתה במהלך הניסוי נמצאו נשים עם דימומים בלתי סדירים מאמינה שזו תופעה קיימת.
מדברת על עצמי ועל כל חברותיי שנוהגות כמוניכמיהה

מציינת שוב שמדובר בפרימולט לתקופה קצרה ולא ארוכה כמו שאר הכדורים.

וזה מה שהתכוונתי - "שלוקחים לפי ההנחיות"

יש כאן כמה סוגיות, חלקן אופייניות למגזר הדתיכינוי-לרגע
עבר עריכה על ידי כינוי-לרגע בתאריך ד' בשבט תשפ"א 08:49
בראש ובראשונה - גלולות הן תרופות לכל דבר, עם תופעות לוואי לא מעטות. הנפוצה ביותר מביניהן היא דימום לא סדיר, ותופעות לוואי נוספות הן עלייה במשקל, ירידה בדחף המיני, מצבי רוח, כאבי ראש וזיהום פטרייתי בנרתיק.

קרישי דם הם תופעה נוספת שקשורה לגלולות. קרישיות היא תכונה של הדם שמסוגל לעבור ממצב נוזלי למצב צמיגי, כפי שקורה כשפצע מדמם מגליד. קרישיות יתר נוצרת בעקבות פגיעה במנגנון קרישת הדם, שגורמת לו להיקרש מהר מדי, או יתר על המידה. המצב זה מושפע מגורמים גנטיים וסביבתיים, כמו עישון, משקל עודף (BMI גבוה מ-30) וגיל מבוגר (מעל 35).

הגלולה למניעת היריון מגדילה מאוד את הנטייה לקרישת יתר - לכן נשים שנוטלות גלולות נמצאות תחת מעקב רפואי סדיר.

מהצד השני - השלכות של אורח חיים:
נשים רבות במגזר הדתי מניקות לתקופות ארוכות. מעל שנה ואף מעל שנה וחצי. ואז נכנסות להריון חדש, וחוזר חלילה, כך במשך שנים לא מעטות של בניית המשפחה.
הנקה וגלולות רגילות (משולבות) לא הולכים ביחד.

ועדיין יש לא מעט שמחברות גלולות או טבעת הורמונלית (נובהרינג).

אתה רווק, לפי הכרטיס האישי.
בבוא היום, אי״ה, שיהיה רלוונטי אצלכם - זה יהיה נושא להסכמה בינך ובין אישתך...

בהצלחה, בחור.
וואו,כ"כ הרבה סיבות למה לא לקחתלמה לא123

מצב רוח ירוד,כתמים בלי סוף,דיכאון,ירידה בחשק המיני (אפשר לראות עד כמה זה משפיע על כך בפורום של נשים)

השמנה,עצבנות וכו וכו

חושבים שזה סוכריות,

לא בריא להכניס דברים כאלה לגוף סתם.שומשומ
בנוסף זה שאלה הלכתית של מניעה...
יש הרבה נשים שעושות זאתאמא וגם
לדוגמא באמצעות נובה רינג שמחברים טבעות
או התקנים שמונעים מחזור (הורמונליים)
וגם הריון והנקה בפני עצמם מונעים לרוב מחזור לתקופות ארוכות.

בכל מקרה אתל זוגות דתיים לפחות בשנים של הפוריות בהן יש הריונות לידות והנקות הבעיה הזאת למיטב ידיעתי פחות קיימת.

וכמובן שבריאותית ממש לא כדאי להתמלא בהורמונים סתם
אתה רואה רק את מה שנפתח פה, אבל בכללי זה לא מכביד.ההיפךמקופלת
כשתקופת הנידה הא סבירה (שבועיים-שבועיים), לרוב הזוגות זה לא מכביד בכלל. ולהיפך, זה נותן התחדשות והתרגשות לקראת המפגש המחודש כל חודש.

ומגביר את החשק, האהבה והרצון המחודש להיות שוב ביחד.

כשאתה קורא פה שזה מכביד, אז זה לא מייצג את הכלל.
וכמו שכתבו פה יש במהלך שנות הנישואים פרקי זמן ארוכים של טהרה (כמו הריון והנקה).
כך שזה מאוד דינמי.
ולפעמים גם האמצעי מניעה עצמם יכולים לעשות עוד יותר בעיות בטהרה שעוד יותר מכבידות ומקשות על הזוגיות.
ואם מדובר במקרים חריגים, יש מקום להתייעץ עם מבינים בדבר וכל מקרה לגופו.

^^^^rivki
מכביד ומעיק. אמנם בסופו של דבר הקירובכמיהה

המחודש והגעגועים זה דבר מדהים. אבל אי אפשר לומר שזה לא מכביד.

כשמקפידים על ההלכות של ההרחקות וכד' לא ניתן לומר שלא מכביד.

תעשו לי טובה, אני מקפידה על כיסוי ראש בזמן שאסורים, אי אפשר להתלבש לידו, הריחוק קשה,

לא נדבר על איסור דברים מיד ליד ועוד 1000 דברים.

אז אל תגידו שלא מכביד, תגידו שניתן להוציא מהלימון לימונדה, אבל בואו...

אז אל תקפידי על מה שלא חייבסוסה אדומה
יש כל מיני הנהגות לאנשים שיכולים לעמוד בזה בשמחה, אם הקפדה מסויימת מצערת אותך, זה בדיוק המקום להבין שזו לא עבודת ה'.
תתקשרי לרב שאת סומכת עליו ותשאלי אותו על מה את יכולה לוותר.

לא כולם יכולים לנהוג ע"פ הרב אליהו למשל.
זה בסגר גמור.

אני חושבת שתקופת הריחוק זו תקופה כיפית.
היא מאפשרת געגוע ותשוקה, היא מאפשרת פיתוח אישי, מאפשרת קרבה נפשית ורוחנית שפחות מתאפשרת בזמן שבו מותרים במגע. היא "מאלצת" לנצל את זמני ההיתר כמו שצריך.

האיסור להעביר מיד ליד הוא לא כזה היסטרי אם לא מתייחסים אליו ככה.
מותר לך ללכת לידו ללא כיסוי ראש תמיד מעיקר הדין... פשוט תבררי עם הרב שלך על מה אפשר לוותר.

כשמוסיפים בהלכות, מואסים בעיקר הדין. והעיקר לעבוד את ה' בשמחה.
ההקפדות המיותרות, מיותרות ומעיקות.
מסכימהLia

קצת חורה המשפט האחרון שלךמצטרפת למועדון
כשמוסיפים בהלכות מואסים בעיקר הדין.
הלכות טהרת המשפחה והלכות בכלל הן דבר שיש לדקדק בו, להקפיד כמה שיותר מתוך הכרת החשיבות העצומה שלהן והשלכתן על הנשמות שבני הזוג מורידים לעולם.
יש דרך ארוכה בין לנסות להקל על מי שקשה לו ולראות על מה הכי פחות נורא לוותר, בדגש על כך שמדובר בויתור ולא במצב של לכתחילה, לבין להכליל את כל מי ששומר ומהדר במצוה יקרה וחשובה תחת הכותרת של הקפדות מיותרות ומעיקות...
אין שום ויתורפרש בודד
בלהקפיד על עיקר הדין בלי החמרות.

הלכות טהרת המשפחה תמיד יהו שניות לשלום בית.
אם יש משהו שזה פוגע לו בשלום ביתמצטרפת למועדון
זה עניין אחד, ולהציג את האפשרות של שמירת עיקר הדין בלבד וויתור על כל שאר החלקים הנכללים בהלכה(דיני הצעת המיטה, הרחקות באכילה, לא להעביר מיד ליד, צניעות מקסימלית בלבוש שהם בהחלט פרטים מכבידים ולא קלילים, לפחות עד שמתרגלים אליהם ומטמיעים אותם) כאופציה מועדפת זה עניין שני והיה חשוב לי למחות עליו.
ההלכה מחייבת את כולם על כל פרטיה ודקדוקיה ואם מחוברים אליה בצורה נכונה ומיקרים אותה זה לא אמור לפגוע בשלום בית.
במצב לא מתוקן שבו משהו או משהי מרגישים שיש פרטים מסוימים שבכל זאת מכבידים עליהם, צריך לברר על מה אפשר לוותר, בדגש על הוויתור.
אני לא מדברת על עיקר הדין.סוסה אדומה
אני מדברת על חומרות והקפדות שמוצעות לכלל שלא יכול לעמוד בו.

העבירה הראשונה בתנ"ך היא תוצאה של בל תוסיפו.
חשוב מאוד לדעת מה עיקר הדין ומה תוספת.
כדוגמת ה"לא להוריד כיסוי ראש ליד הגבר בזמן שאסורים".

חד משמעית כשמוסיפים בהלכות שלא תואמות לכלים, מואסים בסוף בעיקר הדין וזה חבל מאוד.
לא כולם יכולים להיות מה שהם לא. ואסור להתיימר אף פעם...
עדיף לקיים את עיקר הדין בשמחה, ומי שרוצה ויכול להדר ולהוסיף שיוסיף בתנאי שזה לא מעיק עליו.
עבדו את ה' בשמחה. אם זה לא בשמחה, כנראה שזו לא עבודת ה'.
וגם הנהגות וחומרות שמתאימות למישהו אחד, ברגע שהם לא תואמות לכלים של מישהו אחר, זו עבודה זרה.
אני מסכימה איתךלמה לא123

וזה קורה בעיקר לאלה שלא למדו את ההלכות כמו שצריך

ולא לימדו אותם מהי ההלכה ומהי חומרה

ולכן אם הם מתחילים לוותר על משהו,כי שמעו שזה לא חובה,הם יכולים לוותר גם על עיקרי הדין

בעיקר צריך לדעת שצריך ללמוד היטב או להתייעץ עם רב על כל הלכה

למהמצטרפת למועדון
את מתכוונת שאת אומרת עיקר הדין?
כשאומרים עיקר משמע שיש גם טפל. זה שבהלכה יש את החלקים שנחשבים עיקר שבהם אין להקל ומי שעובר עליהם בעצם לא קיים את המצוה, לא גורם לחלקים האחרים בהלכה להפוך לחומרות.
אני לא רוצה להכנס לפרטים כי אני לכתחילה למדתי בגישה כזאת שדיני ההרחקות על שלל פרטיהן הן הלכה המסורה מדורי דורות, ויכול להיות שאני אחשיב הלכות דברים שאת תחשיבי כחומרות כי לפי דעה של רבנים מסוימים ניתן להקל בזה, עקב מצב הדור. ולא כי לכתחילה ההנהגות האלו נקבעו כחומרות בלבד.
ואני לא מדברת רק על כיסוי ראש בנידה(למרות שאני מכסה את הראש גם שאני טהורה כי כיסוי ראש זה לא רק ענין של הלכה אלא גם ענין של אוירה ויראת שמיים) שזה באמת לאחרונה נחשפתי שמי שלא מקפידה על כסרש בזמן טהרה לא חיבת בזמן נידה. אני מדברת על הדברים שלכל הדעות הן הלכה גם אם הן לא עיקר הדין. המשמעות לכך שהן לא עיקר הדין יבוא לידי ביטוי בסדר הקדימות מול אישה שרק מתחילה לשמור את ההלכות וקשה לה לקבל על עצמה את הכל בבת אחת. אז כמו שבשבת היא תתחיל מהדברים העיקריים ביותר כך גם בנידה.
ומחילה. אם כל מה שלא נעשה בשמחה הוא כבר לא עבודת ה' מה תגידי למי שלשמור שבת לא עושה לו שמח בלב? שזאת כנראה לא עבודת ה' מבחינתו? עבדו את ה' בשמחה זו בהחלט דרגה שצריך לשאוף אליה ויש דרך להגיע לשם. אבל זה לא שכל מה שלא עושה לי שמח אוטומטית יורד..
וגם בעניין של "בל תוסיף" יש הגדרות מאד מדוייקות לעניין הזה לא כל הוספה בקדושה נכנסת להגדרה הזאת, בטח ובטח שלא הלכות מפורשות.
אני אתחיל מהסוףסוסה אדומה
כל דבר שהוא תוספת לעיקר הדין מלכתחילה, ולא מגדירים את זה כתוספת אלא כהלכה באותה רמת דרגה של עיקר הדין בלי להדגיש את ההבדל, זה "בל תוסיף".

לגבי עבדו את ה' בשמחה,
אני אומר שוב, יש את עיקר הדין, שאת זה כולם חייבים, וגם שם, אם זה מעיק, צריך ללמוד. אבל מה ששייך למעבר לזה, אין שום חיוב להחמיר ולהקפיד, כל שכן לא בנושאים האלה שהם קשים מלכתחילה.

עכשיו לשאלה הראשונה שלך,
עיקר הדין הוא בסיס ההלכה מלכתחילה.
אני לא מדברת על הקלות למי שקשה לה, שגם לזה בהחלט יש מקום וכדאי שמי שקשה לה שתברר מה עיקר הדין גם במצב של דיעבד כדי שהיא לא תעבור על איסורים.

מה שהוא מעבר לעיקר הדין מלכתחילה (וצריך ללמוד), אלו חומרות.
מה עיקר הדין ומה מלכתחילה? תלוי ב"רב" שלך.
ב"רב" אין הכוונה לאדם שיש לו סמכות לפסוק הלכה למרות שגם זה נחשב, אלא לדרך כללית. (ויש דברים שכמעט אם לא לכל הדעות זו חומרה ולא עיקר הדין. למשל מה שהובא פה באחת התגובות לגבי כיסוי ראש. חבל על הסבל שלה...)

למשל, מי שמתאים לה מראש להחמיר והיא עושה את זה בשמחה, שתלך לפי הרב אליהו או הרבנים האשכנזים.
מי שקשה לה (או אפילו קשה להם), שילכו ע"פ רבנים בעלי דעת רחבה שמקלים כדוגמת הרב עובדיה.
הקלה זו לא קללה.
במיוחד לא בתחום הזה.

וכן, בהחלט, הכי חשוב בנושא הזה להיות שמחים בו, זו מצווה שמלווה אותנו כמעט לכל החיים ואנחנו מצווים לחיות בה ולא לסבול בה (בתורה).

ולכן, גם אם מישהי עד עכשיו הלכה לפי רב מחמיר מסויים, שתדע שיש לה אפשרות לבחור ברב מקל יותר.

את לא מתחברת? את לא חייבת.

אבל חשוב לא להיות חלק מאותם אנשים שמטעים את הציבור ומוסיפים להם גזרות שהציבור לא יכול לעמוד בהם עד שבגלל זה ודווקא בגלל זה הם עוברים על עיקר הדין (של הדיעבד אפילו!).

כל אחת תשאל את הרב שלה.
אבל חשוב להדגיש. בהלכות טהרה בהחלט רוח ההלכה להקל (ולא רק במה שכתבת).
דווקא כי זו מצווה חשובה מאוד, אסור להחמיר כשזה לא תואם לכלים שלנו, אחרת בטעות נעבור על הבסיס.
דווקא בתחום הזה ההלך רוח ההלכתיאור123456
הוא לא להחמיר!!
כי החומרות גורמות לחטאים הרבה יותר חמורים.
כמובן לשאול רב בכל נושא, אבל הרבנים עצמם מנסים להקל כמה שיותר
בתחום הזה הכוונהמצטרפת למועדון
לדרכים לקצר את הימים האסורים/ או להשתמש בפתרונות הלכתיים כדי לא להיאסר.
אין הכוונה להקל בדיני הרחקות..
גם בדיני הרחקות( אני לא אומרת להקל בלי לשאולאור123456
אבל ההלכות שאמא שלי למדה זה ממש לא צה שאני למדתי(לפי הרב עובדחה יוסף)
יש המון דברים שהקלו בהם כי הבינו שזה קשה מאד.
כמו לשבת על אותה ספה...אמא שלי מקפידה שלא , הרב עובדיה בפרןש אומר שמותר..
אן כיסוי ראש בזמן נידה..
לא הקלו בגלל שהבינו שזה קשה...כמיהה

המשפט האחרון שלך איום ונורא.כמיהה

הושטה מיד ליד, הלכה מפורשת.

לא להסתכל באשתו במקומות מכוסים - הלכה מפורשת

כיסוי ראש הלכה שנובעת ממנהג ואפשר להקל

טיול בגינות ובפרדסים (לשון ההלכה) גם נאסר (הכוונה לטיול לשם טיול ולא להליכה משותפת או עם משפחה ואני לא מאריכה בזה)

בעלי הוא רב ופוסק, מדריך חתנים מאד מאד מוערך   הוא פוסק לי.

רוב הדברים שמניתי אלו איסורים מפורשים. האם יש להם היתרים? במקרי קיצון. לא אני מוסיפה בהלכות, את היא זו שמוותרת על כמה..

אף אחד לא אמר שהאיסורים היסטריים, הסיבה שחז"ל תקנו הרחקות בין בני הזוג הינה בכדי למעט את החיבה בימים הללו.

אחרת למה לתקן הרחקות?? לא תקנו את ההרחקות כדי ש"תנצלי את ימי ההיתר כמו שצריך" אלא כדי שהמעבר מחיבה ליחסי אישות לא יקרה ולפעמים צריך פעולות דרסטיות כדי למנוע. בדיוק כמו שתקנו על איסור מוקצה בשבת כדי שלא יעשו מלאכה ועוד כמה טעמים.

לא אומרת שימי הריחוק אלו ימי הקצאה ומידור אבל בהחלט ימים של פחות חיבה בחלק הגלוי בין בני הזוג.

אמת, הזדמנות נפלאה לחזק את הקשר הרוחני וכו'.

אבל לא ששה על זה ולא שמחה על זה.

איך יצא לך שאני לא עובדת את ה' בשמחה?

זה עדיין מכביד ומעיק.

אין קשר בין הדברים

ממש לא.סוסה אדומה
אף אחד לא אמר משהו לגבי הושטה מיד ליד, ועל שאר הדברים שכתבת שם. אז אל תגיבי בלי קשר לנאמר.
כיסוי ראש זאת לא הלכה מפורשת, זו חומרה שאת החלטת לקחת על עצמך אז כשאת כותבת אותה ברבים, תיזהרי בדברים שלך.
וגם טיול בגינות ופרדסים, ממש ממש לא אסור לפי כל הדעות, אז אל תכלילי בלי ללמוד.

בעלך רב ופוסק אבל כנראה שהוא חוסך ממך כמה דעות שונות מהדרך שבה אתם הולכים.

את ממש טועה ומטעה כשאת אומרת על דברים מסויימים שיש בהם היתרים במקרי קיצון בלי לחלק ולומר במה בדיוק. זה מאוד חמור מצידך במיוחד לאור הנפנופים שלך בבעלך הפוסק ומדריך החתנים המוערך.

ומי את שתגידי שאני מוותרת על כמה הלכות?! את מכירה אותי?
חצופה.

לא אהבת מה שכתבתי לך? תבדקי עם עצמך למה בלי להשתלח בלי שכל.
זה לא מה שיוציא אותך צודקת.

ולגבי שאר ההתייחסויות שלך, הן גובלות בחוסר בהבנת הנקרא.
כתבתי את דעתי ולא דיברתי על טעמי המצווה.

בקיצור, לא יודעת מה כואב לך, אבל תגיבי עניינית.
זנ מה שכתבת:כמיהה

"כשמוסיפים בהלכות, מואסים בעיקר הדין. והעיקר לעבוד את ה' בשמחה.
ההקפדות המיותרות, מיותרות ומעיקות."

לא משתלחת. 

למה לך מותר לומר שאנחנו מואסים בעיקר הדין ושההקפדות שלנו הן מיותרות ומעיקות?

זו לא השתלחות??, אם כבר דברייך אגרסיביים ותוקפנים.

גם הפרשנות שלך לבל תוסיף היא לא נכונה בעליל (ואני לא משתלחת) ראי ברש"י על התורה מה זה בל תוסיף.

שוב, הכנסת לפי דברים שגויים.

לגבי כיסוי ראש כתבתי שזה מנהג הלכתי שאפשר להקל בו. לגבי טיולים זו הלכה מפורשת בשו"ע וזה הלשון. לא נכנסתי להרחבה ממש מה מותר מה אסור, אפשר להרחיב בפרטי.

רציתי להראות שחז"ל רצו למעט קירבה בזמן הזה, או דברים שיכולים להוביל לקירבה.

האם כוונתם הייתה רק כדי שאח"כ יהיה יותר כיף? ודאי שלא.

האם זה אומר שיש בינינו פחות אהבה כשאסורים גם וודאי שלא.

האם אני שמחה בימים הללו? וודאי שלא.

ובזה מיציתי את הדיון

כנראה שזו בעיה בהבנת הנקראסוסה אדומה
ולכן את גם משתלחת ועונה בלי קשר לדברים שנכתבו לך.

כשמוסיפים בהלכות - מעבר למה שחייבים מעיקר הדין ולא מדגישים שזו חומרה. מישהו דיבר עליך? דובר פה באופן כללי אחרי שכתבת שאת מקפידה על כיסוי ראש - זה מאוד מתבקש, אבל לא נכתב עליך בהכרח אלא באופן כללי.

ההקפדות המיותרות - מיותרות ומעיקות.

יש בעיה במה שכתבתי?
אני עומדת מאחורי כל מילה.
כל אחת תשאל את הרב שלה מה מיותר כי יש הקפדות שהן תוספת והן בהחלט מיותרות לכלל.

(פה המקום אולי לומר שהקפדות ותוספת הלכות לא תמיד באות ממקום טוב יותר, לפי הספורונו (אם אני לא טועה) ככל שהדור חוטא יותר, הוא זקוק לתוספת מצוות.
אפשר לראות את זה לאורך הדורות מבריאת העולם. וככל שנתקרב יותר לגאולה ולמוסר הישר, נוכל לוותר על *תוספות* וגדרות "מיותרות").

אז אחרי שהבנת שלא דיברתי עליך אלא באופן כללי, אני מקווה שברור לך שזאת חוצפה מצידך להשתלח במישהי שאת לא מכירה רק כי היא העזה להציע ממקום טוב לחלוטין למישהי אנונימית בפורום להתייעץ עם הרב שלה (בלי שהיא תשחרר פה הלכות בפורום שאולי לא רלוונטיות לדרך שלה) על מה היא יכולה לוותר אם כל כך קשה לה, שהיא זאת שמוותרת על הלכות.
את לא יודעת על מה אני (או אותה מישהי שאמרה לך להתייעץ) מקפידה ואולי היא אפילו מקפידה יותר ממך.
זה לא אישי ואני כמובן לא נפגעת, זה פשוט עקרוני.

הפרשנות שלי נכונה מאוד, ולא רק רש"י קיים בספרות הפרשנית.

לא הכנסתי לפיך שום דבר, יש לך בעיה בהבנת הנקרא ואגרסיביות משלך.
קראת את זה ממקום אחר לחלוטין ממה שנכתב כלפייך.
ואם לא היי מגיבה באגרסיביות, התגובות שלי כלפייך היו שונות לחלוטין.

לגבי כיסוי ראש כתבת רק אחר כך.

אף אחד לא אמר שחז"ל דאגו שאח"כ יהיה כיף, אז תעני לעניין. מישהי כתבה לעומתך שאמרת בנחרצות שהריחוק קשה, ו"אל תגידו" ו"בואו" שלהפך, שסבבה לה.

את אומרת דברים מאוד נחרצים בלי טיפה של זהירות מתוך העולם האישי שלך.
לגבי הכדורים, לגבי היחס להרחקה, לגבי ההלכות. וכשאת מדברת בשם ההלכה, או בשם "אשת רב חשוב וגדול ופוסק" את צריכה להיזהר יותר.

אין פה שום דיון איתך מלכתחילה (או יותר נכון מהרגע שבו הגבת באגרסיביות בלי שום הצדקה), הכי הרבה יש פה מחאה כלפי מי שמתיימרת לדבר בשם משהו.

סליחה.. אבל יש לכם טעות יסודית..שירוש16
רב לא פוסק לעצמו ולאישתו. בשום דבר.
במיוחד לא בהלכות כל כך רגישות כמו טהרת המשפחה והרחקות.

ההנחת בסיס שלך, שבעלך רב גדול ומדריך חתנים ולכן יכול לפסוק עבורכם - היא טעות.
טעות שלך. רב יכול לפסוק לאשתו בכלכמיהה

יש שיטה בפוסקים (הרב אליהו, אבל הרבה חולקים עליו) שבעל לא יכול לראות מראות של אשתו.

מעבר לזה אין שום בעיה

את טועה פוסק גם פוסק לאשתו ואין בזה שום פסוליהודה224אחרונה
במובן הזה את צודקתמקופלת
אבל כנראה שזה מה שעושה את ההבדל.

אף אחד לא אמר שזה קל, אבל אולי זה שזה לא קל - הופך את זה ליותר כיף כשמותר...
תלוי בזמן מחזורים של האישה , והאם יש ילדיםה' אלוקינו

אם אישה עם מחזור של 20 או 40 יום . יש הבדל.
דבר שני , להכניס הורמונים לגוף סתם בלי סיבה..... אוי ואבוי....
יש נשים שזה ככ גרוע להן !!!

בוא נשאל הפוךבת 30
אם היה אפשרי שגברים יקחו גלולות כאלה שיעשו הוקוס פוקוס ויקלו על הענין.
רק שהגלולות האלה עלולות להעלות סיכוי לסרטן, עלולות לגרום לדכדוך או דכאון וכו' וכו'
יצביע הגבר שהיה מוכן לקחת אותו באופן קבוע...
שתבוא האישה שתסמוך בוודאות על הגבר שלה, שיקפידכינוי-לרגע
על נטילה יום יומית של הגלולה...
כי פספוס של הגבר... מסכן בהריון לא רצוי את האישה... לא את הגבר שפספס.

נראה לי שזו הסיבה המרכזית לאי-פיתוח גלולה לגבר.
נשים לא יכולות לסמוך בוודאות מוחלטת על אף אחד, גם לא על בן הזוג, בעניין כל כך קריטי לגוף האישה.
הסיבה כמובן אחרתפשוט אני..

לנשים באופן טבעי יש מחזוריות מסוימת, ובכל יום במחזוריות הזאת יש מינון שונה של הורמונים בגוף.

מינון X גורם לגוף לבייץ, מינון Y גורם לגוף לא להבשיל ביציות חדשות וכו'.

כל ההורמונים האלה קיימים ממילא בגוף, וכל מה שהגלולות עושות זה להכניס את אותם ההורמונים - אבל בצורה כזאת שהאשה שולטת בתהליך, ולא הטבע שלה (בכמות, במינון ההורמונים, במשך הזמן שהיא לוקחת אותם וכו'). כך אשה יכולה לגרום לגוף שלה להתנהג כאילו היא מבייצת כשהיא לא מבייצת, כאילו היא בהריון בזמן שהיא לא בהריון וכו'.

לגבר, אין הורמונים שגורמים לו לא לייצר זרע. זה פשוט לא קיים. הדרך היחידה להפסיק את ייצור הזרע היא על ידי כריתה פיזית של איברים מסוימים, או על ידי מתן תרופות שחוסמות הורמונים בצורה ש*מעוותת* את כל התפקוד התקין של הגוף. אלה לא חומרים שנמצאים במצב טבעי בגוף שלנו.

הגלולות הומצאו על בסיס ידע ביולוגי של לפני 60-70 שנים.כינוי-לרגע
נכון שמצאו פתרון יחסית קל למימוש, בהתבסס על ההורמונים הנשיים הטבעיים, תוך התערבות חיצונית במנגנונים הטבעיים.

אך לדעתי אין מוטיבציה והצדקה רפואית ומסחרית לחפש פתרון מניעתי לגבר, בהתבסס על ידע חדש שהצטבר עם השנים, כי בהסתכלות הכוללת וכלל-עולמית - נשים לא יכולות להטיל את האחריות באופן מתמשך וקבוע למניעת הריון על הגבר.
תתפלאישירוש16
רוב הרפואה מבוססת על ידע עתיק. זה לא הופך אותה לפחות טובה או חייבת שינוי.
אספירין למשל הינו גילויי עתיק ביותר שקיים. ועד היום מוצאים לו עוד ועוד שימושים.

לגבי אמצעי מניעה -
הרפואה לצערי עוד לא מצאה פתרון לגבר בגלל האנטומיה ופיזיולוגיה של הגוף. לא בגלל עצלנות.
תאמין לי, אם תמצאי פתרון לכך תזכי לפרס נובל ועושר עדי עד..
הסיבה נעוצה בפיזיולוגיה, לא במוטיבציה.
יש המון גברים ש'נאנסים' (קשר חד פעמי, קונדום נקרע וכו) ומביאים ילדים לעולם בעל כורחם. מאמינה שהם גם מחפשים פיתרון.
אם היה אפשרפרש בודד
לקחת במקום אשתי לא הייתי חושב פעמיים.

אולי אני חריג. לא יודע. מאמין שלא כל-כך.
..הללויה~
בטח שיש מורכבות~
•לא כולן רוצות למנוע הריון.
•לא כולן יכולות להשתמש בגלולות.
•לא את כל סוגי הגלולות אפשר להצמיד עד אין סוף.
•גלולות זה מאוד לא בריא לגוף(!!) ואישה שרואה לנכון למנוע הריון בדרך אחרת- זה מבורך ועדיף מבחינה בריאותית.

אני אישית כן נוטלת גלולות, ומצמידה חפיסות.
מאמינה שאחרי שיהיו לנו ילדים בעזר ה' אמנע בדרך אחרת.. ולא עם גלולות.
עכשיו זה נכון לי כי זה מדוייק, ואני יכולה לסמוך על זה.
ואצלי ב"ה אין תופעות לוואי מהגלולות, כך שלא יכולה לומר על נושא זה דבר.. מלבד שזה משתנה מאישה לאישה.

ולא משנה כמה זמן מותרים- כשאסורים זה קשה(!!)
ברור כשהתדירות גבוהה יותר זה קשה יותר.
אבל זה תמיד קשה. אין לזה פתרון קסם..

בהצלחה~
למה אחרי שיהיו ילדים תמנעי בדרך אחרת?Lia

מה ההבדל בין לפני ואחרי?

כי עדיף להמנע מנטילת הורמונים מלאכותיים תעשייתיים לאורך שניםכינוי-לרגע
..הללויה~
הייתי אומרת שזו שאלה מעט אישית. אך אענה בכל זאת

אני לא נוהגת ליטול תרופות כלל ב"ה. וגלולות זו חריגה משמעותית עבורי..
לכן סביר להניח שלא אמשיך עם זה לאורך שנים.

וכרגע אני לא במצב (נפשי?) של ללמוד שיטה טבעית ולנהוג על פיה מכל מיני סיבות.
ובנוסף מאוד מפחדת ל'טעות', ו'טעות' יכולה להיות שווה להריון שעכשיו ממש לא מתאים לי.
לכן עכשיו אני עם גלולות. כי זו הדרך היותר בטוחה עבורי.

בעזרת ה' כשיהיו לי ילדים זה יהיה אחרת כי אני מניחה שפחות אפחד מה'סיכון' שבזה.

זו דעתי האישית.
תודה על השיתוףLia

אבל בעיקרון אם אין לך בעיה עם הגלולות עכשיו אין סיבה שתהיה לך בעיה אחר כך..

אני עם גלולות כבר כמה שנים טובות וב"ה הכל בסדר. לדעתי זה ונובהרינג הכי טובים ונוחים.. והם מונעים הריון בכמעט 100%. אם את מתכננת התקן תדעי שיש יותר מידי פאשלות של הריונות לא רצויים עם זה.. אז קחי את זה בחשבון

לידיעתך גם בגלולות ישלמה לא123

הריונות לא רצויים

לדעתי באותם אחוזים כמו התקן

זה בד"כ נובע משכחה של לקיחת גלולותLia

אחרת הסיכוי כמעט אפסי

ההגנה אותה הגנהלמה לא123

אולי אחוז לפה ולשם

שניהם בסביבות ה97%,בלי קשר לשיכחה

בהתקן יש סיכוי/סיכון להריון חוץ רחמי, זהה למקרים שמתגליםכינוי-לרגע
ללא שימוש באמצעי מניעה.

סיכון שלא קיים בגלולות - כי בגלולות אין בכלל ביוץ.
בכל אמצעי מניעה יש את המינוסים שלולמה לא123

התקן לא הורמונלי בריא בהרבה הרבה מגלולות,בלי השוואה

ככה שלכל דבר יש את המינוסים שלו.

רק באתי לדייק את דברי ליה שטענה שיש יותר הריונות לא רצויים עם התקן,כאילו התקן בטוח פחות,וזה לא נכון בכלל.

ושוב,שכל אחת תנסה על הגוף שלה מה הכי טוב לה.

..הללויה~
לא התקן לא בא בחשבון מבחינתי..
יותר בכיוון של שיטת המודעות לפוריות.

למה?
כי מעדיפה כמה שיותר טבעי ולא מזיק לגוף.

בהצלחה. רוב החברות שלי אכלו קש מהשיטה הזוכמיהה

שיטת המודעות לפוריות (שמ״פ) אינה אמצעי מניעה. היא עוזרתכינוי-לרגע
לצמצם למינימום את השימוש באמצעי מניעה, לימים הפוריים בלבד.
הרי לא סביר להימנע דווקא בימים הכי טובים מבחינת החשק וההנאה.
ולא סביר לאישה ששומרת טהרהלמה לא123

לקצר כמעט בחצי את הימים הטהורים.

..הללויה~
היא לא אמצעי מניעה, היא דרך לצמצם אפשרות של כניסה להריון..

ואמצעי מניעה נקודתיים בימים הפוריים זה לא כמו לקחת גלולות יום יום ולהרעיל את הגוף.
השרשור הוא על אמצעי מניעה...כינוי-לרגע
וציינת בתור אפשרות חלופית לאמצעי מניעה (כתבת שהתקן לא בא בחשבון מבחינתך) - שימוש בשמ״פ.

מכאן זה מובן, לכאורה, ששמ״פ הוא אלטרנטיבה חלופית לאמצעי מניעה.

היית אולי צריכה לציין שהתקן לא בא בחשבון - אלא את חושבת על דיאפרגמה בשילוב שמ״פ.
..הללויה~
כרגע אני עם גלולות. מוזמנת לראות את התגובה הראשונה שלי

הגבתי כהמשך לשאלה של מישהי. זה הכל
אבל יחד איתה צריך גם אמצעי מניעה כלשהובת 30
אחרת זה מסובך ומתסכל מבחינת תזמון טבילה וכד'
כי זה פשוט לא הגיוני ללכת נגד הטבעסוסה אדומה
אישה היא לא מכונה ולא חפץ.
ולהפוך סדרי בראשית באופן מלאכותי זה לא משהו שהוכיח את עצמו אי פעם.

אז יש עניין הלכתי מגביל ואיתו צריך להתמודד, לא על ידי כדורי רעל, שבתכלס מי שניסה אותם יודע שעדיף הכל ולא את תופעות הלוואי שבאות עם זה.
למשל, מותרים מותרים אבל אין בכלל חשק מיני בכמעט רוב המקרים, ויש יובש מטורף, אז מה הועילו... בתקנתם? עזוב את זה שאישה על גלולןת בד"כ היא פצצת עצבים מהלכת.

בכלל, כל נושא אמצעי המניעה (בתקופת ההיתר) חייב ניעור רציני. אין לי זמן להתעסק בזה, אבל ברור שחייבים למצוא פיתרון שלא פוגע בשום צורה באישה.
עצם זה שאלו האופציות זה שובניסטי ומזעזע בעיניי.

בכל אופן, תקופת ריחוק לא אמורה להכביד אם יש איזון נפשי ופיזי נכון.
מי שקשה לו זה סימפטום, זה לא הבעיה...
תקופת ריחוק זה דבר מבורך לא פחות מהתקופה שבה מותרים.
הסתכל באורייתא וברא עלמא.
אין דבר יותר גאוני בעיניי מכל נושא הטהרה.

זה מאתגר, וזה כל הכיף שבזה. קשה זה לא אמור להיות...

נ.ב.
במקרה שיש בעיות פיזיות וכו' שמאריכות את תקופת ההיתר, ואת תקופת הריחוק כל שכן, ברור שזה מאתגר יותר.
אבל גם פה זה סימפטום לבעיה שצריך לטפל בה ולא הבעיה עצמה.

גם מי שלא מרגישה תופעות לוואי מכדורים הורמונאלים, לא באמת יכולה לדעת איך ומתי זה ישפיע עליה לרעה. בקיצור, לעשות הכל ולא להשתמש ברעל הזה.
רעל?שירוש16
לא הגזמת?
לצערי לא...סוסה אדומה
עונה על עצמי-נועה.

אני באופן אישי נטלתי כמעט שנתיים גלולות, ולא הרגשתי כ'כ תופעות לוואי. 

יכולה לומר שאני ממש שמחה שלקחתי גלולות, כי וואלה ממש לא הייתי רוצה לקחת משהו אחר ולהיות אסורים כל חודש, ולעבור את כל התהליך הזה מחדש...במיוחד אם לא מתכננים היריון..

ממש לא מסכימה עם חלק מהדעות שפה שזה עובדה קיימת, ובואו נתמודד. שמחה מאוד בשביל כל מי שהתקופה הזאת עוברת לו בטוב, והוא שמח בזה, מה לעשות שלא אצל כולם זה ככה. ואם יכלתי לקחת משהו שמקל עלי בעניין הזה, ולהיות אסורים פעם בחודשיים אז למה לא? בסופו של דבר שכל אחד יעשה מה שטוב לו ולזוגיות שלו. 

ממה שאני שומעת, אני מבינה שיש נשים שזה עושה להן לא טוב, אבל אם יש אישה שזה בסדר לה, אז למה לא. 

(ואגב, פשוט אני לא מבינה בזה, חוץ מגלולות כל האמצעי מניעה שלוקחים הם לא דוחים את הוסת? רק מונעים היריון?)

לסוגריים שלך - תפרידי בין אמצעי מניעה הורמונליים ולא הורמונלכינוי-לרגע
אם טוב לך, מעולה. לי הפריע הטענה הזו שאישה צריכה לקחת אמצעיםמקופלת
לפעמים האמצעי מניעה או שינוי ההורמונים יכול להשפיע על האישה כ"כ לרעה, שעדיף להיות שבועיים שבועיים.

ואי אפשר לבוא ולהגיד "למה שהאישה לא גלולות באופן קבוע?".

מבינה שפותח השרשור הבין שיש דברים מעבר, ועדיין חשוב להבהיר שאם יש נשים שמסתדר להן, מעולה.
זה בכלל בכלל לא מעיד על הכלל...בהרבה מהנשים זה פוגע מכל מיני בחינות.
ולכן זה נתון להחלטתה של האישה, ואם היא לא רוצה גם במחיר של הרחקות לשבועיים מידי חודש, אז זה מה שיקרה.
בלתקחיים של
איך אמר לי פעם רופא?
זה כדורים.. לא סוכריות..
זו בעיקר הסיבה.
זה גם משבש הורמונלית ודופק תמוח..
לא אצל כולן. אבל זה לא ממש נוח.
ממש לא מומלץהסטורי
א. זה מונע הריון - אז כשרוצים הריון זה לא פתרון.
ב. לטווח ארוך יש מזה העלאת הסיכון לסרטן, לבעיות קרישה בדם ועוד. זה לא איזה אגדה של טבעונים - כל רופא קונבנציונלי יגיד את זה.
ג. להרבה נשים זה גורם שלל תופעות לוואי, החל מעיפות, חולשה, דיכדוך ועד חוסר חשק לבעלה בכלל (אז מה הרווחנו?) ואף דכאונות חמורים.
ד. לא תמיד מזהים את תופעות הלוואי. לאיזה אמא אין הסברים הגיוניים למה היא עיפה, חלשה וכד'?

נ.ב.
אני לא אומר שאין מצבים שצריך מנוחה בין לידות ואצל חלק מהנשים האפשרויות הללו, על חסרונותיהם עולים לטווחי זמן קצרים על יתרונותיהם. אבל להפוך את זה לאורח חיים - לא מומלץ בכלל.
כמה סיבותשירוש16
1. לא לכולן זה עובד. יש נשים שמדממות תוך כדי לקיחת גלולות כך שזה יוצר בעיה עוד יותר גרועה ממחזור פעם בחודש.. הן פשוט לא מפסיקות לדמם.
2. יש נשים שאסור להן לקחת גלולות או התקן מכיל פרופסור מסיבות רפואיות.
3. גלולות מכילות הורמונים שמשפיעות על כל הגוף - לא רק על איברים ספציפיים החאראיים על המחזור.
ההפתעות האלה לא כל כך נחמדות, במיוחד פגיעה במצב רוח עד תנודות קשות במצב הרוח ודיכאון.

זה פיתרון מדהים אבל לא קסם. גם לו יש השלכות
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך