תקציב זוגי לאוכל פר חודשפיקסל
אנחנו בממוצע 2 שבתות בחודש בבית (כשמתארחים אז ממש בקטנה לא כל כך משנה כמות מבחינת בישול)
בשבתות האחרות אצל ההורים

לא יוצא לנו בכלל לאכול בחוץ
והולכים לקניות דווקא באושר עד וכד׳
ומנסים לחסוך ולהשוות מחירים ולקנות נגיד בבשרי את מה שבמבצע וכו׳

ועדיין מרגישים שמוציאים יותר מידי.

החלטנו לעבוד עם תקציב מסודר ולהחליט מה ואיך לקנות דרכו..
כמה לדעתכם הגיוני להוציא בחודש? טיפים נוספים?
תודה רבה
מאד תלוי בסטנדרטיםנחשון מהרחברון
פירות? קינוחים? בכללי מתוקים? אוכל מתועש אן אוכל שמכינים(נניח שניצלים מוכנים בורקסים מוכנים וכדו')? בשרי באמצע שבוע? איזה סוגי בשרי? כמה ארוחות מבושלות אוכלים בבית? ומי האנשים (כי יש אנשים שסלט קטן ובעיצה יספיק להם ויש שצריכים 3 ביצים לחם וסלט גדול אז אנחנו מדברים על כמויות אחרות)

אבל טיפים בלי להכיר ובלי להכנס למה המגבלות והסטנדרטים שלכם - לבנות תפריט סביב מבצעים ולא לחפש מבצעים סביב התפריט.

ללמוד להכין מוצרים יקרים *שרגילים לקנות* בעצמכם (אם זה בורקסים, פיצות,גבינות שמנת/ריקוטה תערובות לבישול או לקנות עוף שלם ולפרק בעצמכם)

לבדוק שקונים ומבשלים כמות שנאכלת ולא זורקים כל הזמן חצאי סירים/ירקות ופירות שהתקלקלו.

לבנות סוג של תפריט שבועי כי הדברים שמכינים מהר כשרוצים כבר לאכול לרוב יותר יקרים מהדברים שלוקח זמן והתארגנות מראש להכין (בורקסים קנויים/שניצלים קפואים/מלאווח/טוסטים לעומת סיר מג'דרה/אורז/מרק לדוגמא)

לדאוג שיהיה בבית תמיד מוצרי יסוד פשוטים שכשנתקעים אפשר להכין אוכל זריז וזול.

להתפנק מידי פעם זה חשוב מאד!!! רק צריך להיות במודעות שמתפנקים ולא לגמור חבילות גבנ''צ רק כי לא התכוננו נכון לארוחות. זה לא פינוק. זה בזבוז.

אנחנו דור מפונקכוחה של מילה
תודה רבה רבה!פיקסל
700-1,000 ש''ח לחודש, לזוג, זה סביר בהחלטפשוט אני..
תלוי בעיקר בכמות ואיכות האוכל שאתם קונים, ופחות תלוי בכמות הפינוקים.

למה אני מתכוון?

ההבדל בין מחיר ''בשר טחון'' קפוא, שמכיל רק 70 אחוז בשר ועוד 30 אחוז של מרעין בישין (זה עולה באושר עד 10 ש''ח לחצי קילו), לבין המחיר של בשר בקר משובח - הוא הבדל עצום.

ההבדל בין מחירו של לחם רגיל שמכיל בעיקר כלום ושום דבר, לעומת לחמים מיוחדים ובריאים - לפעמים מגיע עד כדי פי 3.

לעומת זאת, אפילו אם תקנו לעצמכם כמה מעדני חלב וכו', זה יעלה רק עשרות שקלים בחודש (יש גם מעדנים בשקל, כמו אריזות של מו או כל מיני מעדנים זולים של חרדים).
לענ''ד גם 1000 זה קצת.נחשון מהרחברון
אפשרי אבל מאד מצומצם.
שתי שבתות בבית זה כבר 400 ומעלה בכיף השארת 150 לשבוע. חייתי ככה תקופה אבל זה צמצום גדול מאד
200 ש''ח לשני אנשים ביום אחד?פשוט אני..
לדעתי מגיעים לזה רק אם קונים בשר שעולה 100 ש''ח לקילו, סטייל אנטריקוט או טלה וכו'
ממש לאנחשון מהרחברון
חלות מיץ ענבים 2-3 סלטים 2 עיקריות בשריות (2 סעודות) 2 תוספות 2 קינוחים ועוד תבשיל כלשהו לסד''ש.
עשיתי כאן פעם חישוב שגם אם אתה מכין את החלות והסלטים ועושה מינימום (דברים עם בשר טחון לצורך הענין או כרעיים) הירקות לסלטים ולבישול וקינוחים פשוטים יוצא סד''ג של 150 וזה בצמצום.
(ושוב כתלות בפקטור שכתבתי קודם כמה אוכלים כדי לשבועת
זה לא מדע מדויק, אפשר גם לעשות שבת זולה ועשירהפשוט אני..
תירוש - 5 ש''ח (בקבוק עולה 10-12 ש''ח ומספיק ליותר משבת אחת).
חלות - 20 ש''ח.
קילו חזה עוף - 25 ש''ח.
קילו פירורי לחם - 10 ש''ח.
קילו בשר טחון - 30 ש''ח.
אורז - 2-3 ש''ח (זוג לא אוכל קילו בשבת אחת)
תפוחי אדמה - 2-3 ש''ח
פשטידת קישואים - 10 ש''ח (כולל 3 קישואים, ביצה וכו').
מרק אפונה עשיר - 5 ש''ח (קילו אפונה יבשה מספיק לכמה מרקים, מים זה אגורות, ועוד קצת גזר ותפו''א אם רוצים).

יש כאן לדעתי מספיק אוכל שיכול להספיק גם עד יום שני או שלישי, ב-100 ש''ח פחות או יותר.
אין סלטים מבושלים אין קינוחיםנחשון מהרחברון
תפוחי אדמה יותר קרוב ל10 שח (כשזה התוספת אוכלים יותר מאחד) עושים שליש שקת שק זה 25-30
בצל שום נגמר אצלנו 2 קילו בצל ו2-3 ראשי שום (כולל סלטים) עוד 6-7 שח.
מרק אפונה. נו. זה זול. מרק בד''כ זה עם בטטה דלעת קישוא בכיף 15 ש''ח
חצי בקבוק שמן עוד 2-3 ש''ח
סלט חי עוד 10-15 ש''ח
ושוב זה תפריט די מינימלי לפני סלטים למינהם (רק חי) או קינוחים
ועדיין עם כל זה כל שבת לעושות את המינימוםנחשון מהרחברון
שבמינימום גם כשזה אפשרי (ואני יכול להעיד שזה אפשרי עשיתי את זה בעצמי אבל זה צמצום גדול) יש צורך אנושי לגוון והוא ביקש סקאלה לא מה המינימום.
זה עדיין יוצא באיזור 120נחשון מהרחברון
ועם ההוספות שלי 150 וזה בלי סלטים חוץ מסלט חי ובלי קינוחים. אז להגיע ל200 זה בקלות בלי לקנות בשרים יקרים
אבל זה יספיק לכמה ימיםפשוט אני..

שוב כתלות בכמה אוכליםנחשון מהרחברון
אצלנו מכמות כזאת נשאר מקסימום לצהרים של ראשון (לפני שהיו ילדים. היום מכינים יותר משמעותית ונגמר בראשון)
השאלה אם אתם המייצג או יוצא הדופן...נועה נועה

אצלנו כשהיינו זוג חבילת עוף וחבילת שניצלים היו מספיקים לשתי שבתות+ארוחות צהריים שלי עד שלישי לפחות בכל אחד מהשבועות. כוס וחצי אורז לסעודת שבת וגם ארוחות צהריים במהלך השבוע. אנחנו אולי לא מייצגים לכיוון השני, אבל מניחה שהנפוץ נמצא איפשהו באמצע. לא נשמע לי הגיוני שרוב הזוגות יסיימו חבילת חזה עוף בסעודה אחת.

לא יודע. אני אוכל יותר מהממוצע ואשתי פחותנחשון מהרחברון
מהממוצע אז חשבתי שאנחנו ממוצע.

אבל חבילת חזה עוף לרוב היא קילו וחצי-שתיים. שניצלים מקילו חזה עוף (2 פרפרים) נגמר בסעודה אחת. מקסימום נשאר טיפה למלווה מלכה (שניצלים כי זה הדוגמא שהוא הביא. ואם מנפחים את זה כמו שלרוב עשינו אז אפילו ל2 סעודות)
אז אצלנו בעלי אוכל פחות מהממוצע לגבר ואני יותר מהממוצע לאשהנועה נועה
לפחות לתחושתי ועדיין חבילה אחת הספיקה לנו לשתי סעודות שבת פלוס ארבעה-שישה ימים (שניים שלושה ימים כל שבוע). כלומר פרפר לסעודה זוגית ולכמה ארוחות יחיד.
..הללויה~
את הבשר והעופות החשבת במינימום מחיר..
אנחנו לדוגמא אוכלים רק הכשר מהודר של אשכנזים.
שבסופר רגיל במקום בלי אוכלוסיה חרדית עולה כפול ממה שרשמת..

ובכללי את כל הרשימה כתבת במחיר הכי נמוך שקיים, ואם גרים במקומות שאין מבחר אדיר של סופרים זה לא המחירים.. ממש לא.

זאת הייתה תגובה ממומנת של אושר עד 😂פשוט אני..
..הללויה~
חח ואם אין אושר עד באזור?
יש לנו באזור סופרים רגילים שרחוקים מלהיות זולים..

ורמי לוי במרחק נסיעה (אנחנו בלי רכב, אך ניחא) שאנחנו לא קונים בו מבחינה אידאולוגית.

כך שאין אפשרות לחסוך מבחינת הוזלת מחירים
מה האידאולוגיה?פשוט אני..
בגוש עציוןנחשון מהרחברון
מנהל הסניף ורמי לוי בעצמו אומרים שאם יהיה יהודי וערבי באותה רמה הם יקחו ערבי כדי לקדם את הדו קיום

אני לא קונה מהם.
..הללויה~
לא רק בגוש..
בכללי אנחנו לא קונים ממנו. בגלל העסקת האוייבים הזאת.

אבל צודק שבגוש מה שהוא עשה זה הזיה...
..הללויה~
לא קונים ממי שמעסיק ערבים.
בפרט מי שמעסיק אותם בצורה מוצהרת
אז איך יש לך חיבור לאינטרנט?פשוט אני..
אני לא חושב שיש חברת תקשורת שלא מעסיקה ערבים...

ובכלל, מהו העולם האידיאלי מבחינתך?
עולם שבו כל הערבים מובטלים, עניים ובורים?
..הללויה~
עולם שבו אנחנו לא מעסיקים את האוייבים שלנו.

ואני אשמח להרחיב בפרטי.. יש לי הרבה מאוד על הנושא הזה מנקודת מבט אישית. ולא רק מההבט ה'פאנטי'
ולא רוצה לעשות לעצמי אאוטינג.
אפשר 'לנפח' בשריםנחשון מהרחברון
קציצות עם ירקות מגורדים/קמח/לחם יבש. רצועות חזה עוף מוקפצות עם ירקות או עם מג'דרה. חזה עוף ממולא. עוף עם הרבה ירקות בתנור. מרק עוף עם עצמות וגרון. פאי רועים. לזניה (עם דפים ביתיים זולים בפער) ממולאים. גם בשר נטו אפשר 'לנפח' קצת. לחמניות עם בשר מפורק, חמין. דגים אפשר ללכת על הזולים. אמנון יוצא לא מידי יקר קצת שמן ותבלינים ולתנור. שוב. מגיעים לסד''ג של 200-250 לשבת.
הניפוח מאפשר להכין מחצי קילו בשר טחון/חזה עוף מנה בשרית מכובדת מאד ומשביעה ואז יוצא זול יותר.
נכון! אנחנו קונים בשר במקום זולגפן36
ואז מנפחים עם ירקות וכד' ומכינים מלא... מקפיאים אוכל לשבוע בשקיות לפי יום (כל שקית מנה משפחתית יומית)
ועדיין זה הגיע ל120 שחנחשון מהרחברון
בכמות קטנה של האוכל הכי פשוט בלי סלטים בלי קינוחים ובמחירים הכי זולים
(מאפיית פרנסואה שלום עוגיות וקוראסונים הכי טובים במחירים הכי זולים - איתמר מציל את הים שם שם.)
אז כדאי לבדוק מול תלמיד חכם אמיתיהסטורי
שמבין גם בהלכה וגם במציאות של מערכי הכשרות, האם ההכשר המדובר באמת עדיף מבחינה הלכתית בכלל ובפרט במצב שההוצאה עליו הרבה יותר גדולה
שבת בלי בשר/ עוף?אור123456
רק חזה עוף או בשר טחון זה לא שבת עשירה.....😔 ומה עם דג?
רעבתי פתאום...מופאסה
כשהיינו זוג צעיר הוצאנו 800 בחודשבת 30
גם אנחנו אבל זה מאד מצומצםנחשון מהרחברון
ואני אכלתי צהרים בישיבה ואשתי במכללה. שאלו מה הנורמה לא מה המינימום
לנו זה ממש לא היה מינימום. אכלנו בביתבת 30
לפני 13 שנה אכן היו מחירים אחריםנחשון מהרחברון
גם אנחנו.. בעלי עדיין אברך ואוכל בישיבה..מותק 27
לא הוצאנו הרבה לחודש על כלכלה.
אבל היום ברוך ה עם הילדים ההוצאות גדלו ברוך ה
..הללויה~
ונסעתם הרבה להורים?

אנחנו בדרך כלל לא מתפנקים יותר מידי בשטויות, קונים באמת בסיס ועדיין יוצא לנו הרבה יותר.
לא נראה לי שהרבהבת 30
פעם בחודש אולי.
אבל זה היה לפני 13 שנים. מאז המחירים טיפסו...
אני זוכרת את אמא שלי עושה קניות שבועיות בסופר במחיר שהוא חצי ממה שאני משלמת על קניה שבועית.
זה מה שיה לנו בתור זוג נשוי ללא ילדיםאמ פי 5

וזה כולל את כל הקניות החודשיות ולא רק אוכל

ככה בערך אנחנו מוציאיםאלפחורס

למרות שבד"כ כשאנחנו בשבתות אצל ההורים הם מעמיסים עלינו אוכל אז אנחנו צריכים לקנות פחות, ולאחרונה בסגר אנחנו אוכלים יותר בבית אז אנחנו קונים קצת יותר.

סה"כ אנחנו מחושבים (יש שיגידו מחושבים מדי, תלוי את מי מבין שנינו תשאלו. לאט לאט אנחנו מתכווננים בנוגע לזה).

זה גם מאוד תלוי איפה אתם קונים. אפשר להשוות סלים באתר mysupermarket וזה נחמד מאוד.

חוץ מהאכילה בחוץ שגם אם היינו רוצים פעם ב... כרגע אין איפה (תודות לקורונה), אנחנו משתדלים להכין דברים שווים ומפנקים בבית לבד (חומוס, פסטו, גבינות שמנת, לחם ביתי ומפנק, שייק פירות), ולא מרגישים חוסר. אוכלים עוף במשך השבוע. משתדלים לקנות בשר ודגים זולים כרגע, ולגוון באיך שמכינים אותם.

חוץ משוקולד. רק אני אוכלת שוקולד בבית הזה.

אבל זה מאוד תלוי בכל זוג והצרכים שלו. למשל אנחנו מוציאים כסף גם על דלק פעם-פעמיים בחודש, כשלא כל זוג מתנייד עם רכב.

ועוד דבר -אלפחורס

לחסוך זה בריא, להיות מחושבים זה נהדר, כמובן שחשוב להיות עם יד על הדופק.

כדאי להיזהר ולא להגיע למצב שבו מרגישים שמקריבים וחיים באופן שמעציב את אחד מבני הזוג. זה דורש התכווננות של שני בני הזוג.

בגדול - חיסכון של עוד כמה שקלים לא שווה את העצב והדאגה. וכמובן שהכל תלוי גם באיזון בין ההכנסות להוצאות.

יש מספיק דברים אחרים לחסוך עליהם.פרש בודד
אוכל זה לא המקום לחסוך.

(אפשר קצת אבל זה לא המקום העיקרי)
לא מסכיםנחשון מהרחברון
כזוג צעיק זה הסעיף העיקרי אחרי דירה (ואם גרים בחורים בזול אז זה העיקרי) ויש מקום לחיסכון. לא לקמצנות. לא לאכול פחות טוב. לא לאכול פחות אלא חכם יותר.
אז אני אחדדפרש בודד
תמיד אפשר לקנות חסכוני יותר וחכם יותר אבל תקציב המזון בחודש הוא אחד הסעיפים האחרונים לטיפול.
גם כי אוכל בריא עולה כסף, גם כי אוכל טוב זה הבסיס לחיים טובים.
כזוג זו ההוצאה העיקריתנחשון מהרחברון
וממילא שם זה ה-מקום לחסוך
אתם זוג ללא ילדים?מצפה להריון.
לא כתבת כמה ההוצאות בחודש על אוכל
אנחנו זוג עם 3 ילדים מוציאים בערך 600 700 שח לשבוע ויש הכל בשפע לא חסר כלום
אנחנו עם 5 ילדים...בסביבות 4-5 אלף בחודשאור123456
על אוכל , וכמעט לא אוכלים בחוץ.
אוכל הכוונה כל הקניות בסופר כן?
לדעתי לאאברכית בשמחה
אוכל זה אוכל.
מה שקונים בסופר זה גם ניקיון, חד פעמי, טיטולים, מוצרי היגיינה..
לדעתי רוב האנשים מחשבים את זה ביחדחולת שוקולד
פשוט בגלל שמשלמים על זה באותה קניה יותר נח להחשיב את זה כהוצאה אחת
נכון, זה נחאברכית בשמחה
ולדעתי את בהחלט צודקת שרוב האנשים מחשבים ביחד, אבל כשעושים באמת חישוב רוצים לדעת, לדעתי לא צריך לחשב ככה
..הללויה~
לנו יוצא בין 1000 ל1500 לחודש בכיף..
וזה נורמלי.

לא מצמצמים באוכל (אמיתי ושבאמת צריכים) מצמצמים לעיתים בשטויות ולעיתים קונים.
לא קונים אוכל תעשייתי (בורקסים קפואים, פיצות קופאות, שניצלים מוכנים וכו...)
וקונים בסופר שיש אצלנו, שהוא לא הכי זול שיש.. אבל אין סופר אחר.

אבל- אנחנו רוב השבתות בבית. הרוב המוחלט.. ולעיתים גם מארחים.

אני מבינה את השוק הראשוני מהמחירים ומכמה שיוצא, גם אני הייתי בשוק... חשבתי שזוג צעיר מוציא הרבה הרבה פחות על אוכל.
אבל מאוד יכול להיות שזה נורמלי ואתם פשוט מעולם לא שמתם לב לכך כשגרתם עם ההורים. וזה בסדר.

בהצלחה~
כל משפחה והאופי שלהמישהי אחרת????
אמנם אתם רק זוג (כרגע)
אבל כל זוג או משפחה זה עולם מלא והשאלה אם החיסכון הוא ארוך טווח ומיועד למטרה מסויימת או סתם לחסוך כי זה נראה לכם הרבה להוציא על מזון..
כמה אפשר להצטמצם, את לא תאמיני, אם את רוצה דוגמא תקראי איך "הסולידית" חיה, בגדול אני אקצר לך והיא קונה במרוכז אחת לשנה, אני חושבת, אוכל יבש בעיקר קטניות ומנהלת את הבישול והאוכל לפי זה. האם אתם מוכנים לחיות בדרך הזו? אם לא, אז תנהלו ממקום אחר של הצבת מטרה והשגה שלה, פחות בעיסוק לצמצם מראש.
אגב, יש זוגות שההוצאות על בגדים וחפצים לבית הרבה יותר מנופחות מהאוכל או ההוצאות על הרכב..

בכל מקרה בגלל ששאלת על אוכל אני חושבת שהכי נכון לפי המידע שנתת ללכת לפי השיטה של המעטפות, נגיד להחליט שאנחנו מוציאים על אוכל בחודש 1,500 שח למשוך את הסכום הזה במזומן והמעטפה הזאת היא ההוצאה על מזון כל החודש. אז לפי מה שנשאר יודעים במהלך החודש אם להצטמצם יותר או שאפשר לקנות קצת יותר פינוקים, זה מאלץ אתכם לעקוב בפועל ולהתייעל תוך כדי.
מעלה פה נקודה למחשבההיום הוא היום
אוכל זה דבר יקר יחסית במצטבר. אפשר לחסוך בו אבל לא ראיתי שזה בהכרח שווה את כל האנרגיה.

אם רוצים לשפר את המצב הכלכלי אפשר לחשוב איך להגדיל הכנסות או לתכנן את עצמכם פיננסית ומבחינת הכנסות פסיביות, לחפש את החזרי המס וכדומה. שמה בדכ הסכומים הגדולים
אנחנו זוג צעיר בלי ילדים ומוציאים בין 2000 ל3000 בחודשהריון_ראשון
על אוכל
שנינו כרגע עובדים מהבית אז 3 ארוחות ביום + שבתות שזה לאחרונה גם הרבה בבית.
ולא מתקמצנים על אוכל, משתדלת לקנות פירות וירקות בשפע והרבה פעמים זה פה בירקן, קונה גם סלמון טרי, עופות ובשר טרי, קטניות ברורות בד"כ
ולפעמים גם אוכלים קצת בחוץ (עכשו בקורונה זה פחות מסעדות אבל לפעמים איזה פלאפל או משהו)
אז מאמינה שאפשר לחסוך יותר אבל בלי לחסוך מגיעים בקלות לזה...
כזוג הוצאנו 1000 בחודש על סופרגפן36
היום זוג +2 מוציאים כ1500. כשכל השבתות בבית קרוב ל2000.
ולא מרגישים שמצמצמים..גפן36
מתוך אידאל מכינה כמעט את כל האוכל בעצמי בדרך כלל, מקפידים על קמחים מלאים וללא סוכר - כלומר משלמים הרבה על פירות, ירקות קמחים מלאים מנופים וסילאן.
אמצע שבוע אוכלים בעיקר קטניות, עופות זולים.
קרטונים בשרים במבצעים/זולים.. הרבה פעמים בסדר טחון (100%בשר) ומנפחים עם ירקות ופרוסות לחם שיבשו.

מפרגנים יותר לקראת שבתות (שני פירות מיוחדים/טעימים) ימי הולדת (עוגה כיפית כרצון הברון) וראשי חודשים (טוסט/פיצה... בתכלס-גבנ''צ)
אנחנו מציאים 600 בחודש.באפיק
גם, בדכ 2 שבתות בבית.
..הללויה~
איך?!

אנחנו לא מהמגזימים.. אבל 1000 אפילו 1500 בכיף משאירים בסופר (בחודש).
אולי היא חישבה אוכל נטואברכית בשמחה
ואת חישבתי את כל הוצאות הסופר. זה שונה.
וגם אם לא, הגיוני. כל אחד וקצת החיים שהתקבל אליה, וכמו שנחשון כתב, גם כמות אוכל שכל אחד אוכל היא אחרת.
יש אדם שישבע משתי פרוסות לחם בארוחת ערב ועוד מלפפון אחד, ואדם אחר יצטרך 4 פרוסות, מלפפון, עגבניה, ביצה וכו'..
הבנת את הקטע
..הללויה~
הבנתי...
אנחנו בקושי אוכלים. בעיקר בשבתות
ועדיין. נשמע לי לא הגיוני

אם ההורים גרים קרוב ועושים אצלם ארוחות חצי מהזמן אז זה יכול להשמע הגיוני... אחרת לא
כתבתי, 2 שבתות בבית. נשארו עוד 2.באפיק
ולמוצרי נקיון וכו', אפשר להוסיף עוד 100 שקלים בלחץ.

אולי לא נשמע לך הגיוני, אבל אנחנו בהחלט חיים ככה.
100 שקל למוצרי ניקיון? וואוהריון_ראשון
מה עם תבניות חד פעמיות
נייר אפיה
סקוצים
סבון כלים
שמפו
סבון
תחליב רחצה
נייר טואלט
טישו
מגבונים
אבקת כביסה
מרכך כביסה
ג'ל כביסה
חומרי ניקיון לשירותים, מטבח וכו
כל זה עולה לך 100 שקל בלחץ?
כנראה שקשה לך להאמין לי..באפיק
אז אענה לך בפירוט
נייר אפיה- לא קונים, לא אקולוגי בעליל
סקוצים- כל חודש??
סבון כלים- כל חודש??
שמפו- כל חודש??
סבון-כל חודש??
תחליב רחצה- כל חודש?? וגם רק אני משתמשת. בעלי גבר, משתמש רק בשמפו.
נייר טואלט- כל חודש??
טישו- לא קונים, מספיק נייר טואלט (גם, לא הכי אקולוגי. מצמצמים).
מגבונים- ממש לא אקולוגי ומיותר.
אבקת כביסה- רק גל כביסה
מרכך כביסה- לא קונים (לכביסה יש ריח מהמם רק עם ג'ל).
חומרי ניקיון לשירותים, מטבח וכו- חומר לנקיון כללי אני מכינה לבד מחומץ הדרים ביתי, ואקונומיקה בלבד לשירותים (וגם זה, ממש לא כל חודש).

אז כן, את לא קונה את כללל הרשימה הזו כל חודש, נכון?
זה סהכ מתפרש על פני כמה חודשים.
וכנל לתבניות חדפ- ולחדפ באופן כלליבאפיק
ממש לא מחזיקים חד פעמי בבית.
הסביבה גם ככה נחנקת.
..הללויה~
אופ אני ממש כמוך ועדיין לא מבינה.
אנחנו גם מצמצמים בכל הדברים האלה... ולא קונים חדפ בכלל.

כנראה המחירים אצלנו יותר גבוהים וזה מה שיוצר את הפער
איפה אתם עושים קניות?באפיק
יש הרבה מרכיבים שלא הכנסתי כמו צמחונות במשך השבוע (כל מיני סיבות), דברי חלב לא מפוצצים (אתמול קנינו מעדן לכל אחד לבוקר שבת חח), תזונה שעשירה בקטניות וירקות וכו'.
אם תרצי עזרה, אשמח בפרטי!

אציין ש- הכל הכל הכל מבחירה, שנינו מרוויחים מאוד יפה, ולכל דבר שציינתי פה יש את הסיבה שלו.
..הללויה~
אז זהו אנחנו גם משתדלים.. באמצע שבוע נדיר שאוכלים בשרי.

בסופר היחיד שיש באזורנו. בלי רכב, אז אין אפשרות אחרת
תעשו חשבון אם משתלם לכםחולת שוקולד
ליסוע לסופר אחר ולחזור במונית, אפילו רק לקניות של מצרכים יבשים פעם ב
אצלינו זוגות נוסעים לסופר גדול עם תיק 85 ליטראמונה בטוב.

בטרמפים, עושים קניות וחוזרים עם תיקים מלאים

וועליה, אני רק מדמיינת אישה בהריוןחולת שוקולד
וגם לא בהריון סוחבת דבר כזה..

נשמע לא אנושי

עדיף לקחת עגלת קניות
הקצנת בהחלט הגיוני שהבעל יסחב את התיק/תיקים (או הוא וחבר)אמונה בטוב.אחרונה

וכן הלאה.

הכל בהבנה של הכוחות של הגבר והאישה.

מכירה זוגות שבעלים שהם חברים הולכים יחד לקניות. להעביר את הסבל יחדיו

והאישה מקסימום תתדרך בפלאפון מה היא צריכה

התשובה לכל השאלות שלךLinor
היא כן!
את כל זה קונים כל חודש!
סקוצים אני מחליפה פעמים בשבוע, אז כן כל חודש.
סבוני רחצה - בטח כל חודש!(לכמה זמן מחזיק לך שמפו)
גם סבון כלים
העניין האקולוגי זה משהו אחר - כל הכבוד
🙌🏼
שמפו מחזיק בכיף חודשיים.באפיק
אני עובדת בבית חולים, ככה שמתקלחת כל יום.
טוב, לא יודעת איך קונים את כל הרשימה הזו כל חודש.
אנחנו בכל אופן, לא מגיעים לזה.
וככה יוצא 700 שקל. סליחה..
שמפו מחזיק לך חודשיים??מצפה להריון.
איך? את שמה טיפה ?
אצלי עם 2 בנות הולך לי בשבוע בקבוק
בשבוע?? ואוו, נשמע המווןחולת שוקולד
למה המון??מצפה להריון.
כולנו עם שיער ארוךך
ומתקלחים כל יום,
..הללויה~
בשביל שבוע זה מלא שמפו.. תראי כמה הן שמות. כי זה נשמע ממש מוגזם

אצל ההורים שלי היינו שלוש בנות בבית, כולל אמא
כולן עם שיער ארוך
וגם הבנים השתמשו באותו שמפו והוא בכיף החזיק חודש ואפילו יותר~
כי בקבוק שמפו מכיל 700 מלחולת שוקולד
במקלחת אחת משתמשים נגיד ב10 מל? לא חישבתי, סתם נראה לי שזה אמור להספיק ליותר מ28 מקלחות בשבוע
(אגב, אין שום סיבה לחפוף כל יום)
זה לא רק שאין סיבה לחפוף כל יום, זה שעדיף שלאנועה נועה

זה לא בריא לשיער

השאלה בתחילת השרשור הייתהבאפיק
תקציב *זוגי*.
לא משפחתי.
אני גם לא קונה את רוב הדברים האלה כל חודשאברכית בשמחה
וחדפ אני לא קונה בין אם זה מבחינה כלכלית ובין אם זה מבחינה אקולוגית.
אוקי אז אני כן קונה הרבה מזה כל חודשהריון_ראשון
שמפו, תחליב רחצה-אנחנו מתקלחים כל יום אז בממוצע צריך פעם בחודש
מגבונים-גם הולך הרבה אצלינו
אוכלים 3 ארוחות ביום אז צריך הרבה סבון כלים..
סקוצים גם משתדלת להחליף בערך פעם בחודש
נייר אפיה ותבניות חד פעמי משתמשת הרבה
מרכך כביסה גם הולך הרבה
משתמשת גם באבקות וגם בג'ל ובחומרי ניקיון אז בד"כ כל חודש צריך משהו מהנ"ל

עכשו אני מבינה למה באמת זה לא עולה לך כלום כמעט...
אנחנו עם 4 מוציאים בערך ככה בחישוב גסחולת שוקולד
לא משתמשים במרכך כביסה, בקושי אופים (אני לא מהחובבים) לא משתמשים בחד"פ, בקושי סבון כלים (בל שכחתי לחשב את הטבליות למדיח) כרגע בלי תינוק אז גם מגבונים הולך אולי חבילה בחודש, לא משתמשים בסנט מוריץ ודומיו

אולי אנחנו פשוט משפחה מלוכלכת? 🤭🙄
אנחנו הוצאנו בערך ככה כשהיינו זוג צעירבוקר אור
עכשיו כשיש לנו תינוקת יותר באזור 900-1000
זוג + ילדהLinor
מוציאים בחודש 2000 על אוכל וכל מה שכלול בסופר (ניקיון וכו)
חודשים עם אורחים יגיעו גם ל2500.
אנחנו לא מצמצמים באוכל.

נכון, אם נחסוך נגיע מהר יותר לדירה, והחיסכון החודשי יגדל. אבל מעדיפה שהדירה תחכה עוד שנה / שנתיים ובנתיים נהנה מהדרך.

לא נחשוב פעמיים על הזמנת אורחים, על ארוחת ערב משביעה, בשר ודגים באמצע השבוע.
כמובן שחוסכים לעתיד, ולא מעט אבל גם זוכרים את הרגע.
אני חושבת שהמסקנה העיקרית שצריכה להיות לך מהשרשור הזהנועה נועה

היא שזה תלוי. לא רק ביכולות כלכליות, אלא גם בהרגלים והעדפות. בינתיים נשמע שאתם בהחלט משתדלים במסגרות ההרגלים והנחות היסוד שלכם לצמצם הוצאות, וזה נהדר. יכול להיות שמה שנשאר לכם לעשות יהיה לבחון את הנחות היסוד שמוטבעות בכם וקודם כל להבין שהן לא הכרח המציאות, כמו רוב הנחות היסוד. ואז להבין אם הן מתאימות למצב הכלכלי הנוכחי ולשאיפות הכלכליות שלכם. שיהיה ברור - התשובה בהחלט יכולה להיות כן, או לחילופין "לא כל כך אבל הדבר הזה מאוד חשוב לי ואני לא רוצה לוותר עליו אז נוותר במקומות אחרים ולא שם". לכן מה שהשרשור הזה יכול לתת לכם הוא קשת רחבה של הסתכלויות על מידת הנחיצות של דברים מסוימים, שיכולות יעזור לכם להסתכל מחדש על כל מיני הוצאות שאתם רואים כהכרחיות ואולי לא חייבות להיות כאלה.

(לדוגמא: אנשים כאן נחרדו מתיאורי ארוחות שבת שמבחינתי הן מספקות ונהדרות - לא רק כי אני משתדלת לצמצם בגלל המצב הכלכלי, אלא כי באמת נראה לי מיותר להכין לשני סועדים ארבע מנות כשהעיקרית כוללת שני סוגי בשר, והמון סוגים של פחמימות וירקות וסלטים מבושלים וחיים, ולא נשכח שיש גם חלה לצד כל זה. זה מאוד עניין של מנטליות והרגלים, בפועל אני יוצאת מהסעודה אצלי בבית מאוד שבעה ומרוצה ולא רואה מה לא מכבד את השבת בלעשות סעודה בלי לדחוף גם דג, גם מרק, גם מנה עיקרית עשירה וגם עוד קינוח לבטן המפוצצת. אלא אם כן בעיות עיכול הן חלק שפספסתי במושג "עונג שבת")

מסכימה איתך.. אצלנו יש רק סלטים ומנה עיקרית אחתגפן36
מכובד, יפה, אין עניין להתפוצץ
תודה רבה רבה, לך ולכולםפיקסל
בינתיים כל המחשבות האלה הובילו אותי לייצר טבלת אקסל קצת מטורפת עם כל כל ההכנסות והחסכונות שלנו, כל ההוצאות הקבועות של כל חודש יש קלידים אליה כל קבלה וכל הוצאת סכום מכל מקום

כרגע היו לי נתונים רק של השלושה חודשים הנוכחיים אבל נראה לי שנמשיך איתה ונראה איך הולך.

על סמך כל מה שנכתב כאן החלטתי לנסות לעבוד עם תקציב חודשי ״קבוע״ ולראות אם יש חריגות או מצליחים לעמוד בו.

כתבתי ש:
900 סופרמרקט (שזה קניות גדולות מסודרות עם רשימה מקסימום פעם בשבוע)
100 מכולת (שזה השלמות בערך פעם בשבוע מידי פעם על מוצרי בסיס שגם ככה עולים אותו דבר בכל מקום- חלב, ביצים, קוטג׳ ושמנת)
וגם 100 לתקציב שנקרא אוכל בחוץ (חלות לשבת, חומוס פעם ב, קפה לדרך וכד׳)

מאמינה שנצליח לעמוד בזה אבל סקרנית מאוד. אולי אעדכן עם מסקנות

בעיקר חשוב לי באמת לצד חיות את הרגע לדעת מה קורה עם הכסף, גם אם יהיו חריגות- ללמוד להתנהל עם העובר ולא שב

מובן שכל אחד בוחר איפה לחסוך ואיפה לצמצם ולפי מה לבחור
גם אנחנו לדג׳ לא רוכשים בכלל חד פעמי אבל אני כן מתפנקת על פירות כל שבוע ולאו דווקא זולים וחשוב לי נגיד סוג נייר הטואלט..
חוסכת על המון דברים אחרים.

תודה ענקית!
רק שתדע שיש דברים שלא מחשבים כמו תורה אז גם אוכל לשבתותגבר גבעות

וחגים לא להתקמצן! זה מקור הברכה

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

ומי מגדיר מה זה מורה טוב?נפשי תערוג

המנהל?

התלמידים?

ההורים?

המפקח?

אני מנסה להזכר כמה מורים לא טובים היו לי ביסודי/חטיבה/תיכון

לא זוכר הרבה כאלה

ואם כבר.

מה שמצחיק שאחד המורים שאולי חשבתי שהוא מורה פחות טוב (הוא היה משקיע וכו' אבל פחות הצליח "בהוראה") אבל קיבל מורה מצטיין של המדינה לפני כמה שנים

ואחת הגננות של הבת שלי שהייתה עסוקה בשיווק יותר מאשר בלהיות גננת (וזה לא רק אני אמרתי. זה עוד הורים בגן אמרו) קיבלה גננת מצטיינת של חמ"ד

ככה שמורה טוב/לא טוב זה סובייקטיבי לדעתי.

האם יש מורים שחוקים שלא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך? כנראה שכן.

האם הם הרבה כמו שאוהבים להציג? כנראה שלא.

כי בסוף רוב מי שמגיע להוראה לא מגיע בגלל שכר. אולי החופשים קורצים. אבל ברפורמות של עוז לתמורה ואופק חדש המערכת הפכה להיות הרבה פחות נוחה וגמישה לאמהות.

ויחד עם זאת זה הפכה להיות עבודה מאוד מאוד תובענית, עם ילדים שכנראה יותר קשים משנה לשנה. הורים שחושבים שהם יודעים יותר טוב מכולם ומתערבים למורה לא מעט.

אז בסוף. מי שלא בא מתוך תחושת שליחות ורצון באמת להשפיע. יסבול מאוד וכנראה יפלט מהר מהמערכת.

או איך חבר שלי שעשה הסבה מהייטק סיפר לי,

עובדים פי 5 יותר קשה ומקבלים שכר נמוך פי 5.

לא יודע כמה זה מדויק. אבל זה קיים.

ולדעתי כבר היום יש למנהלים יכולת ל"צפר" מורים טובים.

החל ממשחק עם השעות או כך שאפשר לשים למורה עוד כמה שעות מילוי מקום ודברים כאלה.

אבל כן. בשורה התחתונה צריך לחפש מנגנון שיוכל לצפר יותר מורים "טובים"

השאלה מי יקבע מי זה מורה טוב.

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופהאחרונה

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

🙏🏻🙏🏻לאחדשה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך