ברשימת ימינה גם אם יהיו חיבורים נוספים.
נראה שסופית לא יהיה חיבור עם האיחוד הלאומי לא?
ברשימת ימינה גם אם יהיו חיבורים נוספים.
נראה שסופית לא יהיה חיבור עם האיחוד הלאומי לא?
השאלה עם מי האיחוד לאומי ירוץ?
הבית היהודי-איחוד לאומי?! ספק גדול אם יעברו את אחוז החסימה וכמו שלימדונו רבותינו "אין מצביעים למפלגה שלא בטוח עוברת את אחוז החסימה"
אתה חושב שיש 150,000 איש שבוודאות יצביעו להם?
בפעמים הקודמות זה היה גבולי אחרי איחוד
(זה לא תסריט מנותק מהמציאות אבל אני חושב שיש סיכוי מעל הסביר שלא)
א. בנט שבר שמאלה. הוא מוכן לממשלה עם לפיד וליברמן במקום עם הליכוד והחרדים.
מי בצה"ד מתכוון להצביע לדבר כזה? (יופיע בהמשך הקמפיין של מפלגת הצה"ד).
ב. בנט שבר לחלוטין מהצה"ד מכיוון נוסף: הקמפיין שלו בסבב א' היה על ביטחון ומשפטים.
היום הוא אומר בפירוש שזה לא מעניין אותו והוא מוכן לשים את זה בצד. כמו שזה מביא קולות, זה מבריח קולות.
האם לדעתך יופיעו מטעמו בבחירות הקרובות מודעות כאלה?
ד. בשנה האחרונה נוצר בידול בין מפלגת הצה"ד לליכוד לכל אורך החזית:
נחמד לראות שמדי פעם יש כאלה שמעריכים את ההשקעה שלי בכתיבה כאן... (בד"כ זה הפוך).
ב. כתבתי כבר שלהערכתי בנט וסער ילכו יחד וממילא יהיה ברור שאין זו מפלגת הצה"ד.
עברו שמונה חודשים מאז פתחתי כאן שרשור לאחרונה... - אקטואליה וחדשות
אם בנט לא ילך עם סער, הוא כבר יודע מסבב א' איך זה ייגמר...
(וכותרת השרשור שבקישור היא בדיוק הסעיף הקודם)
רבים סבורים שבצלאל רק מכופף ידיים מול בנט ובסוף ילך איתו. גם לא ברור לגמרי מה יהיה מול הבית היהודי ועם מי חגית תלך בסוף. ותודה על המחמאות.
סעיף ה לפחות הרישא שלו נכון
זה נותן את הסיכוי המועט לעבור את אחוז החסימה
א. כתבתי כאן בעבר כמה וכמה פעמים שאני לא חי מסקרים, בניגוד לאחרים כאן.
מזכיר שטענתי שהימין החדש וזהות לא עוברים בסבב א' כשכל(!!) הסקרים ערב הבחירות טענו שיעברו.
גם כשכל הסקרים טענו שעוצמה עוברת בסבב ב' טענתי שאין לה שום סיכוי בעולם
(למרות שחלק מתומכיה כאן לעגו וטענו שכן), והיא גמרה רחוק מאוד מאחוז החסימה.
(אני עוד זוכר את הפנטזיות כשאלי ישי פרש מש"ס
והוציא את הקלטות נגד דרעי, שש"ס לא תעבור ויחד תחליף אותה...).
ב. ניסיתי בעבר להסביר לך כאן מה זה ציבור שיש לו מפלגה.
ברגע שהבית היהודי והאיחוד הלאומי הולכים יחד, הם המפלגה של הצה"ד.
הם ברחו בעיקר בגלל האופן בו הורכבה הרשימה - אקטואליה וחדשות
ההיתכנות שלא יעברו היא רק כשהציבור מואס בהן.
הסברתי למה הפעם זה לא יקרה (סעיף ה' דלעיל).
ג. בעבר לא תפסת את הנקודה הזו, וזו היתה ההערכה שלך:
"גם בבחירות הבאות תצטרך לקרוא לאנשים להצביע ליכוד או שס או ג'
רק שאז תצטרך לשכנע אותם לא להצביע לימינה מהסיבה
'לא מצביעים למפלגה שלא תעבור את אחוז החסימה'".
זה ניסית לספר גם בסבב א' - אקטואליה וחדשות
כדאי שתראה גם מה עניתי לך שם.
הרשימה אפילו עוד לא הורכבה
אבל זה לא כ"כ משנה. הרשימה מייצגת את כל המגוון של הצה"ד.
כשסמוטריץ' הביא את הצעתו לריצה משותפת לפני מועד א', יחסי הכוחות האלקטורליים בינו ובן הרב פרץ היו שוויוניים פחות או יותר, ואילו היום הוא שווה יותר מחגית משה פי חמש! מצד שני, בלעדיה הוא לא עובר אחוז חסימה, וגם איתה נראה שזה גבולי ותלוי על בלימה.
במקביל לשיחות עם סמוטריץ' היא במשא ומתן שקט עם אנשי בנט. אין מחלוקת כי שני מקומות בעשיריה הראשונה הריאלית של ימינה שווים לה יותר משני מקומות מסופקים ברשימה משולבת עם סמוטריץ'.
בתווך נמצא בן גביר שיעדיף לשרוף 17-20 אלף קולות מאשר להסתפק במקום חמישי. מנגד, אם יקודם למקום רביעי תאלץ משה להסתפק עם מקום אחד בלבד ברביעיה הראשונה, אבל פראיירית היא לא, ולא יבואו אליה בטענות אם בנסיבות אלה אם תסגור עם בנט. וכן- בהשקפת עולמה היא קרובה אליו יותר מאשר לסמוטריץ'.
עכשו נותנים לו הסקרים מספר כפול, לכן נראה על פניו שהוא יסיים באזור 8-10 מנדטים, ובכל מקרה ההיצע אצלו גדול יותר בהשוואה לסמוטריץ'. סחר הסוסים שבין חגית לסמוטריץ' הוא שידור חוזר של התנהלות קודמת שלו מול הרב פרץ שהסתיימה בפארסה. בשני המקרים תדרכו ומשכו בחוטים הצמד חמד בנט ושקד. עדיין אני משוכנע שברגע האחרון יזמן אותם המבוגר האחראי ללשכתו, ויחלק סוכריות לשני הצדדים.
אולי אתה צודק ואולי לא, אבל זו עובדה שאתה חושב כך.
העובדות להלן: לא היה שום שינוי בבנט. זהו שקר. בקמפיין היה שינוי, אבל קמפיין זה לא מהות, זה דבר שולי מאוד.
וההוכחות:
א. בנט כבר גייס את אלונה ברקת אדריכלית ההתנתקת, ושמאלנים רבים אחרים למפלגתו. וגם הציע הצעות של אוטונומיה דמוי אוסלו. וגם אמר ש-99.9% מערביי ישראל נאמנים. וגם גידף את נוער הגבעות והמאחזים בכל גידוף אפשרי. וגם תמך בשב"כ בכל הפרשיות המסריחות. בנט לא השתנה, רק האינטרסים של סמוטריץ.
ב. בנט כבר התראיין בשבת, והביע תמיכה ברפורמים, והצביע בעד הצעות חוק של לפיד. ועדיין סמוטריץ הילל אותו בו בזמן שעשה את כל המעשים האלה. בנט לא השתנה, רק האינטרסים של סמוטריץ.
ג. סמוטריץ עצמו אמר על בנט שהוא "סמי רפורמי" ש"מקעקע את זהות הציונות הדתית". זה היה במהלך סבב א כשבנט רץ בנפרד. לאחר מכן סמוטריץ עזב את פרץ ובכך חיסל אותו פוליטית, תכנן, יזם והוציא לפועל את חיסול בן גביר - וחבר לבנט "הרפורמי" כאילו כלום לא קרה, וגם אמר שבנט הוא שותף מדהים ומועמד לראשות הממשלה!
מכאן ברור לכל ילד, שסמוטריץ משקר. בנט לא השתנה במאומה.
מה שהשתנה לאורך הזמן היתה רק השאלה אם סמוטריץ ראה לנכון לחבור לבנט (לא כי הוא אוהב את בנט אלא כי הוא רוצה להיות בראש ולחסל כל מתחרה) או לא.
רק שסמוטריץ תולה איטריות אחרות על אוזני מאמיניו הבורים והסומים בכל מערכת ומערכת בחירות, ונעזר ביחצנים עלובים שמשקרים בלי כל אבחנה ובכלי תקשורת ידידותיים שמשקרים למענו. ובכך יוצא הפוסט העלוב כמו הפוסט שלך. כאילו בנט השתנה וזה בכלל בנט אחר, בזמן שסמוטריץ הוא זה שמשנה ומשתנה, ובכל שינוי יוצא הוא ודובריו להסביר כמו באלף תשע מאות שמונים וארבע, שתמיד היינו במלחמה עם מזרח אסיה.
הן אמנם לא מוכיחות ש"כל הצה"ד מורכבת מהם" אבל מוכיחות שיש בה בהחלט גם כאלו.
ולעצם הענין:
אף אחד לא מאמין לך, ואני מסופק אם אתה בעצמך מאמין לעצמך, כשאתה מסביר ש"השינוי היה רק בקמפיין, וקמפיין הוא לא מהות", שמע נא ידידי, לא יודע למה אתה קורא קמפיין ולמה אתה קורא מהות, אבל בנט פשוט מצהיר מהי תכנית העבודה שלו.
תמיד היה ברור שבנט הוא לא החסיד הכי גדול של החרד"לים, וגם בצלאלא לא הכחיש את זה, גם לכלכ אורך הריצות המשותפות שלהם בצלאל התייחס לגמרי לחילוקים האלו, והסביר שאף על פי כן ניתן לעבוד ביחד - כי כשפניו של בנט הן לעבודה משותפת - ניתן לעשות זאת.
השינוי בבנט הוא אכן במגמה אליה מועדות פניו - בעוד כשרצו יחד היתה מגמת שותפות, כעת המגמה היא התעלמות, ונפתולי אומר זאת במפורש, כעת הוא דוחה הצידה את כל האינטרסים של הציונות הדתית, הן החרד"לית, הן המיינסטרימית והן הליברלית, ומתכונן לעסוק רק בענייני קורונה. הציונות הדתית תגיד לו סטופ, ובצלאל אומר לו סטופ.
כשיש מגמה של שיתוף פעולה - זה ברור שאף אחד לא מתכופף לצד השני, ולא כל חוק שבנט מצביע לו יהיה מקובל על בצלאל, אבל גם לא הפוך, אז כל אחד בולע צפרדע כדי לייעל עבודה משותפת.
אבל כשאין מגמה לעבודה משותפת, כשבנט מצהיר על נטישת כל המאבקים והאינטרסים של הצה"ד, אז מוצדק לגמרי שבצלאל לא מוכן לאכול צפרדעים לשוא.
אף אחד לא חיסל את בן גביר חוץ מבן גביר עצמו, שבמקום לחבור לבצלאל ולא להצריך אותו לחזור לנפתלי, התעקש ביוהרא לשפר עמדות למקומות שהיו מפילים את כולם מתחת לאחוז החסימה, ובכך אנס את בצלאלא לחבור לבנט כדי להישאר על הגלגל. אבל אחרי שקולטים את השטות - רוצחים וגם יורשים: בצלאל אכל לי בצלאל שתה לי בצלאל ניסה להדיח אותי. רק דבילים קונים את הלוקש'ן האלו.
ולפני שאתה מגיב שוב באסופת הגיגים שטותית, תחשוב טוב אם אתה לא מפדח את עצמך
יום טוב.
א. כל אדם שפוי ורציונלי מבין בבירור שלא חל שום שינוי מהותי בנפתלי בנט, והעובדה שהפעם הוא הולך על אסטרטגיית קמפיין אחרת אחרי ש-3 האחרונות נכשלו לא מעידה על שינוי במהות אלא על נסיון לדלות קולות מכיוונים שונים.
ב. כל אדם שפוי ורציונלי מבין שלחסידיו ולמעריציו השרופים של סמוטריץ' יש סיבה טובה לטשטש את העובדה הברורה דלעיל, כי היא מציגה את מושא הערצתם באור שלילי ביותר.
אין צורך להרבות מילין מעבר לכך. כל אדם יחליט לעצמו אם הוא ישר או עקום. בחרתם להיות עקומים - זכותכם המלאה.
א. לא חל שינוי בנפתלי, חל שינוי במה שנפתלי חושב שמשתלם. אתה באמת באמת לא מצליח להבין את ההבדל?
ב. בסדר.. בסדר.. משום מה יש יותר אנשים לא שפויים ורציונאלים מאשר אלו שכן, מעניין מה זה אומר...
כמובן, רק כבודו הוא הסרגל העולמי..
האמנם? נפתלי כבר עשה ברית אחים עם לפיד, גייס את אדריכלית ההתנתקות למפלגתו, התלקק לרפורמים בזמן כהונתו כשר חינוך, וסמוטריץ עצמו קרא לו רפורמי.
עד שהוא נהיה שותף אמיתי לדרך ומועמד ראוי לראשות ממשלה (כשהיה צריך לפרק את הצורה לרפי פרץ ובן גביר).
כך שב"נפתלי" לא חל שום שינוי. חל שינוי בקמפיין שלו, שזה דבר ריק מכל משמעות ותוכן. וגם חל שינוי אצל מעודדות סמוטריץ שהחלו לפמפם שקרים אחרים כמו לפי פקודה, ולגרום לנו לשכוח את שקריהם הקודמים.
נכון, זה בדיוק הנקודה - אז זה היה משתלם לו, אח"כ שותפות עם סמוטריץ משתלמת לו. והיום נטישת הצה"ד משתלמת לו שוב. ב-ד-י-ו-ק. אני רואה שאתה לאט לאט תופס את הענין, כמו ילד גדול. יופי חמודי, אנחנו מאמינים בך,
הרי סמוטריץ לא אמר כלום כשבנט עשה בהצבעות בנושאי דת ומדינה כבשלו וחבר שוב ללפיד בקדנציה הנוכחית.
אז אולי זו לא שאלה של מה משתלם לבנט, אלא מה משתלם לסמוטריץ.
צריך להסביר כמו לילד קטן:
בשיתוף פעולה, חמודי, אי אפשר לקבל הכל, אתה מקבל חלק ומוותר על חלק.
עכשיו, כל עוד בנט היה מוכן להקריב חלק למען הערכים של הצה"ד, היה שווה ללכת איתו כדי להשיג את זה, גם אם הוא לא מוכן לתת "הכל".
ברגע שהוא החליט לשבור את הכלים, לנטוש את כל ערכי הצה"ד והיהדות, אין עוד שום תועלת לציבור וליהדות בהליכה איתו, וממילא אין שום טעם לחבור אליו ולעזרו לו בשאר המעשים האלו.
עכשיו מובן?
אם לא, תבקש מאמא שתנקד לך.
בנט תמיד עשה מה שהוא רוצה, בהיותו שר חינוך הוא קיבל את הרפורמים וסמוטריץ לא הזיז לו את האצבע הקטנה. מה בנט עשה לטובת הציונות הדתית? אפילו שקד עשתה יותר ממנו! וגם אם היה עושה, למה אתה זוקף את זה לטובת השותפות עם סמוטריץ ולא לפזילה עצמית שלו לקולות שלנו?
כפי אני נותן לך להתמודד עם עובדות, תן לי להתמודד עם עובדות, לא עם ספקולציות שהן להן אפילו בסיס עובדתי רעוע.
מה במה שהבאת הוא יותר עובדה ממה שאני הבאתי?
הוא פשוט בחלק מהדברים היה יחד איתם ובחלק לא, פשוט וקל.
ומכאן ואילך הוא החליט שבכלל לא. אז זהו, אין טעם ללכת איתו.
והעובדות הן:
בדיונים שקדמו להקמת הממשלה הפריטטית התעקשו בכחול לבן לקבל את תיק המשפטים בנוסף לתיקי הבטחון והחוץ. מנגד טען הליכוד שממשלה מאוזנת תהיה כאשר תיק המשפטים יוחזק בידיו. נזכיר שלא היתה אופציה להרכיב ממשלת ימין לאחר קריסת ימינה ל- 6 מנדטים. כך או כך, כחול לבן התעקשה ואיימה שבאמצעות הרוב האוטומטי שנוצר עבורה בכנסת ה- 23, 61 ח"כים לגוש השמאל, יועבר חוק שמגביל כהונת ראש ממשלה לשתי קדנציות בלבד. משכך נסוג הליכוד, והביא הצעה נגדית לפיה חילי טרופר, איש כחול לבן, יהיה שר המשפטים. כחול לבן דחתה גם את זאת על הסף, ובכן- קמה ממשלה פריטטית ללא ימינה שהתעקשה לקבל שני תיקים מרכזיים מתוך ה- 5 שנותרו בידי הליכוד (כל השאר הם תיקים לענייני כלום).
במאמר מוסגר, כחול לבן שנכנסה לאופוריה עברה לעשות את כל הטעויות הפוליטיות האפשריות, ולהתנהל כאופוזיציה לכל דבר בתוך הקואליציה. לא בכדי היא התפוררה, וספק אם ישאר ממנה שריד בכנסת הבאה.
כך ואחרת, לומר שלנתניהו, שאינו ספל התה שלי, היתה אופציה לחסום את ניסנקורן, לא רק שאינו נכון, זה פשוט שקר וכזב מן הסוג הגרוע ביותר.
שמחתי לעזור.
ציונות דתית (לפי סמוטריץ ואריאל יוסף) אלו רק אנשים שמסוגלים לאמץ חשיבה-חדשה (newthink) או חשיבה כפולה (double think) שהמציאו בערוץ האח הגדול 7 עבור מפלגת תקומה המעטירה.
למשל, בבחירות הקודמות סמוטריץ היה חייב אבל חייב לחבור לבנט כי "בלי פריימריז אין סיכוי לעבור את אחוז החסימה".
וגם "אסור להצביע למפלגה שלא בטוח שעוברת את אחוז החסימה".
בבחירות האלה, לעומת זאת, אין דבר כזה פריימריז.
ואין דבר כזה לא לעבור את אחוז החסימה.
ביטויים אלו, לא קיימים יותר במאגר המילים של סמוטריץ ואריאל יוסף, ולכן עליך לשכוח שהם אי פעם היו קיימים.
מכאן למדנו שכל עוד סמוטריץ בראש, זה לא משנה אילו חיבורים אתה עושה, ולא משנה פריימריז, ולא משנה אחוז חסימה. ולמד אתה מסיפא לרישא וד"ל.
על הכותרת
נראה אותך אז מראה כאן את פרצופך כדי לדבר על "מאגר מילים"...
אלא אם כן תברח כמו שפן..
(הימור שלי: אני אפתח שרשור עם קישור לתגובה זו, אתייג אותך, ואתה לא תגיב, ותעלם מהפורום לזמן מה....)
ככה לזרוק קולות לפח? שמעתי שהרב דרוקמן אמר שזה איסור דאורייתא.
למה לא לחבור למשל למרצ, מיכאלי נשמעת לי אחלה בחור\ה.
אם כי יש הבדל משמעותי בינה לסמוטריץ - יש לה חוט שדרה ומשנה אידיאולוגית סדורה, בניגוד לסמוטריץ' שמשנה את דעותיו כגרביים בשרב.
אלא שלנוכח תגובתך הרדודה עניתי "נחיה ונראה".
וקבל עצת ידיד: אם אתה רוצה שיתייחסו אליך כאדם בוגר, אל תכתוב דברים קיטשיים בסגנון מה שבירברת על מרצ ומיכאלי.
בפרט שאתה גם מוכיח את בורותך בפוליטיקה, מה בין מר"צ לעבודה?
סקר: ימינה נחלשת, לפיד נוסק, סמוטריץ' וחגית בחוץ - סרוגים
בבחירות הראשונות הימין החדש עבר בכל הסקרים, ועכשיו סמוטריץ' לא עובר בחצי מהסקרים..
ההבדל הוא אדיר - הימין החדש היתה מפלגת אוירה, בין לילה היתה ובין לילה איננה.
מפלגת הצה"ד זה דבר עם בייס יציב, לא כמה חבר'ה שהתלהבו מהבשורה.
הסקרים - עדיין לא רואים מפלגה מסודרת, עוד אין את האיחוד עם הבית היהודי, עוד אין את אנשי נועם ועוצמה שינטשו לטובת מפלגה זו, עוד אין רשימת מקומות מסודרת. זה א'.
ב' - הקמפיין לא התחיל, השטח עוד לא עובד. חכה שיתחיל הקמפיין, שיקימו מטות, בישיבות, באולפנות, במדרשות, בבתי כנסיות... העסק יקפוץ בבת אחת.
ומפלגה שלא עוברת ברוב הסקרים, היא כזו.
אוי צדיקל' מתוק'ל שלנו, תנוח דעתך, הפה שאסר הוא הפה שהתיר, והרבנים כעת כן תומכים במפלגה זו. והיא תעבור.
תנוח בשלום, תרגיע...
והאמת היא שגם אני יודע שזה מה שיקרה. ואיך שנינו יודעים שזה מה שיקרה? רוח הקודש?
לא. הבנה פשוטה שרבני תקומה פוסקים לא לפי הדרך המקובלת ביהדות שהיא "כקטן כגדול תשמעון" "לא תהדר פני גדול" לפיה כל אדם שווה בפני ההלכה, אלא כדרך המקובלת אצל עובדי האלילים - "מה שמותר ליופיטר, אסור לשור". לסמוטריץ מותר מה שלבן גביר אסור.
גאוותן קטן וטיפש, שחושב שהוא יותר חכם מכל הרבנים..
זה בסיידר, אני כבר מתענג על הביזיון שנעשה לך כאן בפורום במוצאי הבחירות, איזה תענוג..
כי אני לא אמרתי לא להצביע למפלגה שלא בטוח אם עוברת את אחוז החסימה.
בניגוד אליך, אין לי צרות עין ולב עכור. אני אשמח אם סמוטריץ (יחד עם חברתו הרפורמית החדשה שמחליפה את החבר הרפורמי בנט), יעבור.
אבל אם הוא לא יעבור, זה יהיה בזיון גדול לכל מי שיתמוך במפלגה שלא בטוח שעוברת את אחוז החסימה. כולל לרבנים שרק לפני זמן קצר אמרו שלהצביע למפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה יביא עלינו שואה וטבח והרשימה המשותפת וכל הקשקושים הנ"ל.
השאלה היא שאתה מברבר לך פה בגאווה נגד רבנים שאומרים להצביע, בטענות ההבל שהם לא יעבור, ובסוף אתה תראה שהם יעברו כ"כ בגדול, וכולם יראו כמה השכל הקטן שלך לא הצליח להבין מה שהבינו הרבנים.
תמשיך לדבר דיבורים מפוצצים על שואה וטבח, כדי להעמיק את הביזיון שלך בבא היום, תמשיך...
ובראשם הרב דוד חי הכהן שליט"א.
ואמנם יש דעות רבניות שהן בלתי נסבלות, כמו החלטת הרבנים להורות לפרץ להפר הסכם חתום עם בן גביר, וכמו הצביעות הנוראית בנושא הנוכחי, צביעות שאין שום דרך לפרשה כדעת תורה. כפי שאני לא מקבל את דעותיהם של הרבנים מלמד וריסקין באשר לקבלת הנצרות כלגיטימיות, אני לא מקבל את דעותיהם גם בנושאים הפוליטיים כלגיטמיות בעולם התורה.
מה שהם עושים זה חילול השם כפשוטו, והלוואי שיחזרו בתשובה שלמה. אבל עד אז - תלמיד חכם שאין בו דעת, נבילה טובה ממנו.
להאמין לך שאתה שומע לרבנים?
לא, אי אפשר להאמין..
אתה תעשה מה שיאמר הרב דוד חי? קטעים... נראה אותך שם פתק לבצלאל....
הנבילה הכי גדול פה זה אתה, מעניין מה היה אומר הרב דוד חי אם היה שומע אותך קורא לרב דרוקמן, לרב יהושע שפירא, לרב דב ליאור, לרב זלמן מלמד, לרב שטיינר, וכו' וכו', "אין בהם דעת"
הימור שלי: הוא היה בועט לך באחוריך ושולח אותך לכל הרוחות והשדים.
סתם שתדע.
בשיעורו בירושלים, אני לא צריך שתספר לי מה הוא אמר.
חבל שאתה מוציא את עצמך שקרן.
הוא מוסר שיעורים בעוד מקומות ולא פותח את הלב גם שם.
אתה לא מבין ולא מכיר, וחבל להתעקש על דברים שלא מבינים ולא מכירים.
אז אתה אומר שבבת ים הוא קורא לרב שטיינר "אין בו דעת ונבילה גרועה ממנו" ורק לנו הוא לא סיפר את זה?
אתה יודע מה פירוש "יאללה יאללה"?
בעסה לחשוב שאתה מתת האל לעולם ובסוף להבין שנגזר עליך להשאר מחוץ ללולאה
צ'למר טיפוסי מרמת בית שמש או משטיבלך ביס ישרואל
ה-מיוחדדווקא ההבנה שלך מוכיחה שאתה קשור יותר...
שנקראת "אנשים חכמים" , ואלו אנשים שיש להם ידע גם על דברים מחוץ לשכונה שלהם, שגם לא מופיעים באתרי החדשות.
רק מה אתה קשור אליהם?
הקשר בינך לבין חכם הוא רק במשפט "אתה לא עונה להגדרה של חכם"
על עצמו לדורותיו
האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
ליהודי אוסטרליה
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.