בספר השביעי, הארי (או דובי) מתעתק מהבית של מאלפוי לבקתה של ביל ופלר ('בקתת הצדפים').
איך הוא עשה את זה? שומר הסוד של ביל ופלר הוא ביל בעצמו, והוא לא זה שגילה לו את המיקום שלהם, אלא רון?
בספר השביעי, הארי (או דובי) מתעתק מהבית של מאלפוי לבקתה של ביל ופלר ('בקתת הצדפים').
איך הוא עשה את זה? שומר הסוד של ביל ופלר הוא ביל בעצמו, והוא לא זה שגילה לו את המיקום שלהם, אלא רון?
דובי לא התעתק לבית של ביל ופלר עצמו, הוא התעתק ליד הבית שלהם ומשם יכלו הארי ורון להסתכל בעצמם כי ביל גילה להם. מה שכן אני לא יודעת בקשר ללונה ודין...
כתוב שהארי ראה את הבקתה לפני זה, הוא צעק לאנשים שם לעזרה...
ואז זה כמו הפתק שדמבלדור כתב
היה צריך שביל בעצמו יכתוב את הפתק והפתק יגיע להארי.
למקרה חירום
או את השכנים
והארי יכל לראות את הבקתה, לא את המחסן
א) הארי יכל לראות את הבקתה, לא את המחסן (@125690).
ב) מי אמר לך.? - הארי פוטר - רולינג הייתה אומרת את זה רק כדי להסביר את הקושי. באותה מידה, אולי כשהארי היה בן שמונה זנב תולע בא לבית של הדרסלים וניסה לרצוח אותו אבל הארי זרק עליו עכביש שהבריח אותו. על מלא דברים אפשר להגיד שהם קרו אבל רולינג לא אומרת..
זה לא הולך ככה. רק השומר סוד יכול לגלות. זה כל העניין של לחש פידליוס.
זה לא שעכשיו רון יכול לספר למי שהוא רוצה אלא רק להארי שביל הסכים לגלות לו.
וזה ממש כמו הפתק שדמבלדור כתב. לא נראה שאמור להיות הבדל מהותי ביניהם.
ואולי לא אמרו את המקום בחמישי להארי אלא כתבו פתק כדי לא לומר בקול את מקום המחבוא כמו שעין הזעם השתיק את הארי כשהתחיל לומר בקול את שם המקום. (אז למה דווקא כתב של דמבלדור? אולי סתם העדיפו ככה כי סוף-סוף הוא השומר סוד ואולי אם דמבלדור *אומר* להם הם יכולים *לומר* לו אבל אם רוצים בפתק אז רק אם הוא *כותב* אז הם יוכלו לכתוב אז כבר לקחו את מה שהוא כתב...(חח איזה פלפול
))
אבל בלי זה, זה שאלה יפה באמת... כי גם אם דובי ורון כבר קיבלו אישור להכנס איך הם יכלו להביא איתם את הארי והרמיוני? רק שומרי סוד יכולים להכניס איתם אנשים על ידי שהם מחזיקים בהם. כמו שכשהם מכניסים בטעות את אוכל המוות ההוא הרמיוני אומרת שזה כי הם שומרי סוד וכאילו גילו לו אבל לא שכל מי שמורשה להכנס יכול באמת להכניס ככה... אז באמת צריך להסביר כנראה כמו שאמרו פה שהוא הסכים להם להכנס ולכן יכלו להכנס...
בכיכר גרימולד היה את הפתק שדמבלדור בעצמו כתב, ולכן זה היה כאילו דמבלדור בעצמו אמר לו.
מה ששונה במקרה שלנו, שבו מי שאמר להארי לא היה ביל בעצמו, אלא רון. אין אפשרות לשומר סוד להגיד למישהו אחר להגיד למישהו אחר, אין שומר סוד גוף שני. ככה שבכיכר גרימולד הם היו חייבים לקחת פתק שדמבלדור כתב. זאת הייתה האפשרות היחידה שלהם (אלא אם כן אתה מחשיב את האפשרות שדמבלדור בעצמו יבוא וילחש להארי את המיקום).
מה שממילא רק מחזק את הקושיא (חחח קושיא).
בנוסף, כמו שאמרת, נשארת השאלה לגבי הרמיוני ודובי.
אולי בנוגע לדובי והרמיוני אתה צודק, אבל כתוב שהארי ראה את הביקתה מלפני שביל בא (ובכיכר גרימולד כל עוד הוא לא ראה את הפתק הוא לא ראה את הבית).
בנוגע לזה ש"יכול להיות שביל נתן לרון פתק" - אני חוזר ואומר, זה לא כתוב, ו"רולינג הייתה אומרת את זה רק כדי להסביר את הקושי. באותה מידה, אולי כשהארי היה בן שמונה זנב תולע בא לבית של הדרסלים וניסה לרצוח אותו אבל הארי זרק עליו עכביש שהבריח אותו. על מלא דברים אפשר להגיד שהם קרו אבל רולינג לא אומרת.." (חחח איזה כיף לצטט את עצמי
)
אתה צריך להוכיח שזה קרה, לא אני צריך להוכיח שזה לא קרה.
תביא הוכחה ואז דבר איתי.
אם אתה יכול להמציא הוכחות אז אפשר לסדר הכל, ובהארי פוטר יש טונות דברים שלא מסתדרים.
אי אפשר להמציא עובדות- במיוחד לא עובדה כזאת, שאם באמת היא הייתה קורה, תהיה בטוח שרולינג הייתה כותבת אותה.
שיהיה לי זמן לענות...
ולענייננו- א- הפילפול טוען שאם מוסרים את שם המקום בכתב השליח יכול לגלות את הסוד רק בכתב אז בגלל שדמבלדור כתב חייב להגיע דווקא בכתב- ואם כבר יש פתק מדמבלדור למה להם לכתוב עוד פתק?
ומילא לא נכון מה שכתבת "דמבלדור בעצמו כתב, ולכן זה היה כאילו דמבלדור בעצמו אמר לו"- שים לב עירבבת כתב ואמר...
ב- ובלי קשר לפילפול המפוקפק קצת אולי. אפשר להסביר שאם שומר סוד מרשה לגלות למישהו אז אפשר להגיד לו בכל דרך (כתיבה או דיבור) את המקום והוא יוכל להכנס. (וזה לא פוגע בפידליוס כי הוא יוכל לומר רק למי ששומר הסוד הרשה).
ואז נסביר שם בשביעי- שדובי הגיע בהתחלה עם דין ולונה ויצרן השרביטים ולא ראו את המקום באמת עד שביל הכניס אותם. ודובי אמר שהוא מתכנן תכף לחזור לבקתה עם הארי רון והרמיוני, וביל הרשה לו להביא אותם. וכך הם יכלו לראות את הבקתה כי ביל הרשה לדובי לגלות להם את המקום ולהביא אותם לבקתה. (ולא בגלל רון מצד עצמו)
ולפי הסבר זה בחמישי אפשר לומר שהביאו פתק או בגלל הפילפול הנ"ל או סתם מצד הסדר הטוב- דמבלדור הוא שומר הסוד אז הוא כתב את הפתק. או סתם הוא החליט שבא לו לכתוב או לא יודע מה.
ואז הכל מתורץ אלא אם היו עוד שאלות שעלו במהלך השירשור שפיספתי...
דמבלדור היה צריך לכתוב ולא להגיד למישהו להגיד כי שומר הסוד הוא זה שצריך לגלות ולא לשלוח מישהו לגלות
דובי הוא גמדון בית,
והרבה חוקים שתקפים לגבי קוסמים לא תקפים לגבי גמדוני בית.
לחש פידליוס וחסימת התעתקות לא פועל על גמדוני-בית,
וכשהגמדון עוקף אותם, הוא יכול לעקוף יחד עם כל מי שאיתו.
דובי גם הצליח להתעתק לתוך כיכר גרימולד (בתחילת-אמצע הספר השביעי),
גם את זה הוא עשה מבלי שהוא היה שומר סוד או מישהו שגילה לו..
אפשר לשאול, למה קריצ'ר לא יכל להתעתק עם אוכלי מוות לתוך הבית של סיריוס?
גם לזה התשובה פשוטה, שקריצ'ר היה עדיין תחת מרותו של סיריוס.
והיכולת שלו לפעול כנגדו (וכנגד המסדר) היה רק בדברים שלסיריוס לא היה חשוב שיספר (כמו לדוגמא, זה שיש קשר מאד קרוב בינו ובין הארי).
אבל לא הייתה לו היכולת לפעול כנגד סיריוס באופן ישיר.
" וכשהגמדון עוקף אותם, הוא יכול לעקוף יחד עם כל מי שאיתו."
רואים שהנך אוכל מוות המתחזה להארי,
מדובר על עבירה שאין עליה מחילה..
"לבקתה של ביל ופלר... בקתת הצדפים.."
א - ביל לא הסתתר 'סתם'. כל בני משפחת וויזלי היו במעקב. משרד הקסמים ידע שהם עוזרים להארי. חוץ מארתור, שעבד במשרד הקסמים, הם יכלו לתפוס כל אחד ממשפחת וויזלי ולחקור אותו כדי לסחוט מידע על הארי, רון, הרמיוני והפעילות של הארי. הם יודעים שהארי מספר לוויזלים הכל.
ב - הוכחה לזה שלחש הפידליוס היה לפני שהשלישייה הגיעה: כשלופין נכנס (שכזכור נכנס אחרי שהשלישייה הגיעה) הוא אומר "אני רמוס ג'ון לופין... הגעתי לבקתת הצדפים, שאתה, שומר הסוד שלה, גילה לי איפה היא נמצאת."
תבין, אי אפשר פשוט להמציא עובדות שלא קרו. אם לופין היה מגיע לפני ג'יי. קיי. קולינג הייתה מציינת את זה.
כתוב שלופין אומר שביל גילה לו, ודברים ברורים מאוד שהיו חייבים להיכתב, אם לא נכתבו, זה לא קרה.
הטעות לא מומצאת, התשובה כן.
אני יכול להמציא מלא טעויות, אבל זה לא כתוב, אז זה לא יהיה טעות.
משרד הקסמים עקב על כל אחי הפלו, ואסור שידעו איפה לופין או ביל, שתיהם חברים במסדר עוף החול.
בנוגע לפסקה הראשונה, בקתת הצדפים היא מקום קטן מאוד, לא סביר שהפכו את זה למפקדה של המסדר.
בנוסף, (כי, כמו שאמרת, הסיפור הוא מנקודת מבטו של הארי) היה צריך איזשהו אזכור לגבי אנשים שעברו מדי פעם בבקתה ודיברו עם ביל, או משהו כזה (ככה היה בבית בלק, אמנם לא מוזכרים כל הביקורים של חברי מסדר עוף-החול, אבל בהחלט רולינג אומרת שמדי פעם נכנסו אנשים לדבר עם..., לאכול, וכו'.
בקשר לפיסקה השנייה, צריך לזכור שוולדמורט לא היה שר הקסמים, והעם לא התקומם כי מבחינת רבים פאיוס ת'יקנס הוא שה"ק והכל בסדר. אם היו מסתובבות שמועות כגון 'עובד שר הקסמים נרצח' מי זה יכול להיות אם לא וולדמורט.
כי אף אחד לא כתב שבקתת הצדפים הפכה להיות המפקדה של המסדר.
הארי והרמיוני ורון היו צריכים להתרחק מכל האנשים.
וזה לא כתוב.
הסיבה היחידה שנתתי פתק כזה בספר החמישי,
זה כי לא רציתי שיהיה קשר עין ביני ובין הארי.
לאחר מכן, הפתק הושמד.
וגם אני מסכים איתה
הסתכלתי בפורום, וראתי את ההתכתבות הזאת, וחשבתי על משהוא.
חשבתי על זה שאם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהכישוף פידליוס הופעל רק אחרי שהארי הגיע, אנחנו יכולים להבין שלופין ביקר בבקתת הצדפים גם לפני הביקור שמספרים עליו, כי לופין אומר שם שפרד וג'ורג' ממשיכים לנהל את העסק של ההזמנות המעופפות מהחדר האחורי, זאת אומר שדיירי בקתת הצדפים כבר ידעו שהם עושים את זה ולופין רק אמר להם שהם ממשיכים לעשות את זה.
אם לופין היה אומר להם את זה פעם ראשונה, הוא לא היה אומר שהם ממשיכים לנהל את העסק, אלא מציין את העובדה שהם עושים את זה. (מקווה שהבנתם למה התכוונתי)
(סליחה עם יש לי כאן שגיעות כתיב)
מי שאומר את זה, זה ביל ולא לופין, והוא אומר את זה לאחר שהוא מעביר את אוליבנדר אל מיוריאל.
בנוסף, ה-"ממשיכים" מכוון ככל הנראה על ה-"לנהל את העסק" ולא על הדרך בה הם עושים זאת..
צודק. אני לא ממש טובה בלשים לב לפרטים, ובמיוחד לא בלזכור אותם אחר כך.
מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??
שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל)
אבל יש לו רק את שלושת הספרים הראשונים.
זה מישהו שמקריא ספרים בצורה נדירה. מסודר לפי פרקים, עם קולות, הגייה ברורה של המילים, והכי חשוב במקביל רואים את הטקסט!!
זה מעולה ממש למי שלא מבין אנגלית בצורה שוטפת או למי שרוצה לשפר את האנגלית. וכמובן שתמיד אפשר להגביר מהירות...
הנה קישור של הספר השלישי:
זה נועד בשביל ללמוד אנגלית, לא בשביל ליהנות...
(מוזר לי שהם העבירו הכול לזמן הווה במקום זמן עבר המקורי של הספר...)
נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)
בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם
אשתו כגופו.
אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?
אם מוסיף והולך כמו וולדמורט שכל שנה הוסיף הורקרוקס עד שהגיע ל8. או הולך ופוחת כנגד כל הורקרוקס שהושמד
אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני
"ואני מטייל לי להנאתי במכתש גודריק. אני נהנה מהטיול, מבסוט מהטיול, כיפכוף של טיול. לפתע ראיתי ספר של ריטה סקיטר.
לא חשדתי בו.
מה אני חשדניסט?
ואז אני ממשיך לטייל, ואני רואה זקנה (מהשורש מבוגר).
לא חשדתי בה.
למה עשתה לי משהו?
ואז התברר שבספר ריטה גנבה לזקנה את הזכרונות, והזקנה קראה בלחשננית רק לי לעלות למעלה.
פה חשדתי!
ואני מדריך על הספר ומדריך עליו וצועק: "ריטה תחזירי את הזכרונות לבתחולדה, גנבת! תחזירי לה את הזכרונות, שקרנית!
ואני מדריך על הספר
ומדריך עליו
ומדריך עליו.
ואז הבנתי שבטעות אני מדריך על השרביט שלי ושובר אותו".
"הארי, אולי תגיע לעיקר, לקטע שבו פגשת את וולדמורט?
"מה?"
"נו הארי... באת לספר על המפגש עם וולדמורט"
"אדוני יש פה טעות! אתם קראתם לי לספר על השקרים של ריטה סקיטר, לא על מפגש עם וולדי-מה-שמו!"
"(בלחש) נו תעשה טובה, בקשה..."
"הנה זה חוזר אליך! מחקו לך את הזכרונות אבל זה חוזר,אליך היום הזה! ואז מה קרה?"
"ואז"
"ואז!"
"ואז! הזקנה התפצלה לשתים. אז יריתי עליה 3 קללות עם הבזקי אור. ככה פלוםי פלופי פלופי.
מתוך הזקנה יצאה נחשית ענקית שהסתובבה בצורה אלפטיסטית ונחתה ליידי.
היא זימנה את המנהיג שלה. הוא היה עם שרביט איזה 6000 קילומטר אורך בלי להגזים!
הוא רצה להרוג אותי.
אמרתי לו 'אל תהרוג אותי! יש לך כבר 6 הורקרוקסים! תהרוג אותם! (מה זה הוגן שיהרוג רק אותי?).
ואז לקחו אותי לאחוזת מאלפוי, ושם באחוזה זה ממש מרגיש כמו באחוזה! ויש שם אוכלי מוות עם שרביטים שעושים לייזרים, וגמדוני בית שאופים מאפים מקמח, המון קמחים של קמח! והשרביטים גמישים כמו לולב מתלבלב, לולב מתלבלב! ויש שם גובלינים שכל האצבעות שלהם זה זרת! ככה, זרת, זרת זרת! ועושים שם שיקויים מטחול ענק!"
"אני מבין שעשו עליך ניסויים? זה היה קשה?"
"כן! אמרו לי תתחתן עם צ'ו, תתחתן עם הרמיוני, תתחתן עם ג'יני! איפה אני אשים להן את הטבעת, על השרביט?
בקיצור דובי שאל אותי איפה אני רוצה ללכת, אמרתי לו בקתת הצדפים למה אף פעם לא הייתי. בדרך עברנו דרך האחוזה, לקחתי שרביט. אבל כשהגענו לבקתת הצדפים לא נתנו לנו להכנס, כי הדיוק לופין היה שם, והיה ירח מלא, מפוצץ!"
"בקיצור איך אתה מסכם את המפגש שלך עם אוכלי המוות?"
"מה?"
"נו... היכרות איתם"
"אה...משחקי היכרויות!"
"אני מצטער ששאלתי"
"אני מצטער שתשתוק! אז ככה זה הולך! 'וואטס יור ניים, מאיי ניים איז סקאביור. וואטס יור ניים, מאיי ניים איז ורנון דרסלי!"
מאלפוי כשדרך על האף של הארי?
"ואני מדריך עליו. ומדריך עליו. ומדריך. כי אני מדריך. כי אני מדריך. בפלוגת הפיקוח"
"ראיתי את זאביני סוגר את דלת הקרון והיא לא הצליחה להסגר, לא חשדתי. ואז ראיתי לרגע את הראש של פוטר באוויר, פה חשדתי!"
ואיך אמר הארי?
"בתחולדה קראה רק לי לעלות למעלה ולא להרמיוני וכאבה לי הצלקת. לא חשדתי בה. מה אני חשדניסט?
ואז היא התפצלה לשניים.
פה חשדתי!"
"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.
"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"
עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.
האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...