"הולך לצאת מפה משהו טוב".
אני זוכר איך המדריך שלי אז אמר לי את זה, הייתי ילדון בן 18 שבטוח שהתיק פנימיה שלו זה לא פחות מהגלובוס.
משהו טוב הולך לצאת ממני. ממני? באמת? לא. נו, אתה סתם...
"ב-א-מ-ת". "המילים שלו עד היום יושבות לי כאן", אורי מתופף בידו מאחורי אוזנו.
עוד כמה פריטות בגיטרה, איחולים לבביים לאחים ואחיות שלו שזכה לחיות איתם את החוויה המטורפת של 'היום והרגע הזה'!
והנה הוא מצליל אותנו לאוקיינוס הקסום עם שלל הפנינים והמרגליות שפיו מפיק.
"מגיע השלב הזה שהאמונה נשחקת. אמון. אמונה. אימון. זה הכל אחד.
תקווה לאהבה, לביטחון, לשייכות.
אהבה בלי תנאי. אה חברים? מה אתם אומרים? יש. אין?" המבט המחוייך והיודע כל שלו מטריף אותי, איך הוא עושה אתזה.
איך הוא פשוט מעז לומר את מה שלכולם יושב שם במעמקי התודעה, ועוד בכזה אומץ וחן, שם את כל הקלפים על השולחן.
בלי טיפת התנשאות, כאילו הוא איתנו סוחב את מסע החיים שנאבד למופרעי הקשב שאנחנו.
"לא הרבה יוצא לנו לנסות דברים באמת מפחידים.
לא הרבה אנחנו אחראיים לנפילות שלנו, מעיזים להסתכן עבורם. וכשכן, יש לזה מחיר. המחיר שממנו פחדנו, שבגללו היינו משותקים. וזה בסדר לקחת סיכונים, מה שלא בסדר זה לחשוב שאנחנו אשכרה באמת מנהלים את החיים שלנו והכל אצלנו.
וכביכול אם לא הצלחנו אז כל מהותנו היא כישלון. ואם ממש, אבל ממש יצאנו לוזרים,
אז אין לנו שום סיכוי שבעולם וקו שחור נמתח על מי שאנחנו. וזה בלוף, חברה זה בלוף!!" העיינים שלו נוצצות.
כמה שירים. ומגיע רגע שבו אורי פשוט נכנס לי לנשמה, מתחיל לדבר אותה, ואני סומך עליו.
אני לגמריי נותן לו לשמיע לי מה שכחתי, מה טוב עבורי.
מה זה קול פנימי ואיפה אני בכל הסיפור של החיים האלו שמתבגרים מולי בלי רשות.
איפה נכנסים החברים ואלפי הקולות שבי. למי יש זכות כניסה ומי מהם הוא 'חתול בר משוטט שמחפש את הצ'ונט משבת'
הוא ממשיך לדבר את הנשמה שלי, ואני תוהה איך בו זמנית גם הנשמות של עדן ורועי וצור ומושיקו מרגישות אותו דבר.
ואז אנחנו שרים, ואפילו קצת רוקדים.
ואני לא מהאלה שרוקדים, אבל הוא הצליח להזיז בי קום רדום כזה שעושה מה בא לו. ששמח לו. וטוב לו. באמת. בלי תנאים. והגבלות.
כי ככה. כי יש אלוקים. כי אני יהודי. כי..טוב לי.
"הקדוש ברוך הוא. אנחנו אוהבים אותך...הקדוש ברוך הוא..אנחנו הילדים שלך"
ולמילים האלו אין טעם קיצ' או חיצוני. הם לגמריי מדברות אותנו.
והרגליים לא שואלות אותי. הם סוחבות אותי. משהו שם קם לתחייה. והם דופקות על הקרקע חזק. ועוד יותר.
ואני כבר חי, חי מאהבה.
והפחד יושב שם בפינה מתוסכל,אין לו מה לחפש אצלנו. רונן מחבק אותו.
אורי קורא ברמקול לרונן שיזרוק אותו. שחאלאס, הכל בראש.
ובא תשנה את העולם, שלך, שלך כמובן.
ומותר לי. מותר לי. מותר לי לטעות.
ואני יודע שמותר לי לנסות.
ואבא תמיד אוהב אותי. אני אהוב מעצם היותי. וזה כזה תמים ונאיבי.. ונו..כלכך לא קיצ'.
הוא מסיים במעגל צפוף של כולנו. ואנחנו כלכך אוהבים שם,
באביב הדרומי הזה.
העיניים שלו נוצצות, ואנחנו זרם אחד של טוב. עוד כמה רגעים לפני שכל זה יגמר אנחנו לוחשים האחד לשני מילים טובות.
סבב מחשבות חיוביות. שאורי טוען שהן 'בוראות את העולם, ומי יעשה את הה אם לא אנחנו'
ולא. אין את הגבר התורן שישב בציניות מהצד וילעג ש'מה נהיה ממכם, י'חבורת בנות'.
אפילו רונן, פה לידי, מחוייך כמו טמבל, הוא חמוד כלכך.
והעיינים של כולנו נוצצות.
"כי בסוף יהיה טוב כמו שמספרים
ממש בקרוב לא סתם כולם אומרים"
אני מפזם לעצמי בדרך לתחנה מרכזית באר שבע.