טוב התלבטתי הרבה אם לפתוח כאן לבסוף החלטתי לשאול את ככה פתוחמטייס בשחקים
מכיון שאני כאן לא מה הרמה דתית של הפורום אז זה קצת מביך לשאול את זה כאן כן ,כן אני מתכוון לשאלה החרושה בגיל הזה בבפפם קבלו אותה 🎉🎉
אהבה בגיל הזה
אני רוצה להבין למה אצלנו במגזר ( הדתי חרדלי לאומי) זה אסור הרבה פעמים יוצא שאני יושב עם חברים וככה חושב למה זה אססור ?? למה כאילו ההורים שלנו באו לדפוק אותנו לעצבן ולהוציא אותנו תמימים כאילו אני משער שיש עוד מישו כאן שיצא לו/ה לדבר בכיתה ז/ח בהודעות עם מישו /מישי אני לא מתכוון לזה אהבה של גיל 15 16 ככה משו עם יותר משמעות כאילו עכשיו אני מסתכל על ההיכריות של הדתיים והחרדים ואני כזה מה? כאילו הולכים לשדכן מכיר לך מישו או מישי וכאילו מקסימום הצליח מתחתנים לא לא לא לא בחייייים אני לא יתחתן ככה בחייים כאילו ההורים שלנו משדרים לנו ככה אתם תמימים תישארו תמימים וגם כשתתחתנו נדאג להשאיר אותכם תמימים
אם יש עוד מישו שחושב שזה לא מקובל אשמח שיגיב ואם מישו שחושב אחרת אשמח שיגיב גם ויסביר את דעתו
תודה לעונים מראש ובוקר טוב
בשורה הראשונה החסרתי מילה שאני לא יודע מה הרמה הדתית שלמטייס בשחקים
הפורום
לא יודע אם זה לא מתאים אבל אולי תשלח אתזה בשלא עשאני אישהמושיקו7

ניסחת את זה בצורה ממש מבולבלתחושבת בקופסא

אם הבנתי נכון, אתה אומר שבשיחות עם חברים עלו לך תהיות למה ההורים שלך אוסרים עליך "אהבה בגיל הזה", אבל אז אתה כותב שאתה לא מתכוון לזה, אלא לאהבה עם משמעות.

ואז יש לך בעיה עם שידוכים באיזשהו קשר לתמימות ושוב להורים.

ואז אתה מבקש אישור לדעה שלך.

אז דבר ראשון, נראה שוב הבעיות שלך עם זה תלויות בהורים שלך, אני לא מכירה אותם, ואף אחד פה לא מכיר, את הבעיות שלך איתם רק אתה יכול להבין ולפתור, אז אין מה לעשות עם זה.

דבר שני, לאיזו אהבה אתה מכוון? חבר או חברה בגיל 16 עם התכתבויות אבל "אהבה עם משמעות"?

רוב המחולט של הקשרים האלה לא מתקדמים לחתונה, זה בזבוז של אנרגיה נפשית כי רוב הסיכויים שתיפרדו. 

גם אם לא, אתה לא מתכוון להתחתן בגיל 16, שנתיים לפחות להישאר ביחד מעלות את הסיכויים שתפלו בשמירת נגיעה.

זה סתם ילדים שמעמידים פני גדולים, אין לרוב המוחלט של בני 16 את הבגרות הנפשית לשחק אותה בעל תומך שידע להקשיב ל"חברה" שלו, ולהיות איתה בקשר משמעותי, ואותו דבר לבנות.

"אהבה בגיל הזה" היא פשוט מיותרת.

דבר שלישי, גם במקרה של חברה שהכרת בבני עקיבא, מכירים, מנסים, ואם הולך, מתחתנים. ככה הכרויות עובדות, איזו שיטה אחרת מצאת? לפגוש אותה בפעם הראשונה בחופה?

מפריע לך שזה בתיווך של ההורים? אתה ממש לא חייב לקשר לזה את ההורים שלך, שכמו שזה נראה כדי לך להניח את הבעיות שלך איתם ולא לערבב את הנושא הזה.

ובאמת מה הקשר לתמימות? שבשידוכים אתה לא צריך "להתחיל בטרמפיאדה" ויש לך תיווך ומידע מקדים וכמה שיותר מלא על הבן אדם וככה אתה רק נפגש עם מי שרלוונטי?

מה רע בזה?

לא ממש לא אני מכיר מלאא חברים שיש להם חברה והם בגיל 16 15מטייס בשחקים
והרבה יותר טוב להם הם יוצאים ומבלים מדברים משחקים הולכים לסרט (לפני הקורונה..) קיצקצ עושים חיים ביחד מאשר בן אדם בן 18 19 שזו הפעם הראשונה בחיים שלו שהוא מדבר עם מישי בקשר לאהבה ואז מתחתן איתה כשהוא בקושי מכיר אותה..
הרב יוני לביא עוסק בכך המון, וכותב מאמרים במגוון אמצעי מדיהעץ הזית
באינטרנט, בעלונים מודפסים ואף בהרצאות ושיחות.

הנה קישור למאמר לדוגמא שלו, שדי מתמצת את המהות של ההשקפה הדתית השמרנית, מדוע לא לקיים קשרים בין בנים לבנות בגיל הנעורים ועל בעיות הצניעות המתלוות לקשרים כאלו:

מלחמת 10 השנים, תנועת הנוער אריאל
מי אמר שלראות סרטים בגיל 16 זו דרך טובה יותר להכיר את אשתךחושבת בקופסא

מאשר כמה חודשים מרוכזים של פגישות ושיחות מעמיקות בגיל 18+? למה זה אומר שהוא לא מכיר אותה?

רק כי סרטים זה כיף יותר?

זה שמשהו יותר כיף לא הופך את זה ליותר נכון.

לפני החתונה אמורים למצוא את הבסיס ועיקר הקשר הוא אחרי החתונה, אין סיבה למשוך את תקופת "לפני החתונה" כ"כ הרבה זמן.

בהנחה שבכלל מתחתנים בסוף, שזה ברוב המקרים לא המצב.

שוב, כמה אנשים אתה מכיר שהתחתנו עם עם החברה שלהם מהתיכון?

וכמה מתוכם באמת דתיים ששמרו נגיעה?

לא יודע מה אתךחומש תחילה

עצורבקשר למה שאמרת שאי אפשר להכיר את האישה תוך חודש חודשיים , רוצה לומר לך שהרב עובדיה יוסף זצ"ל תשמע טוב הרב עובדיה יצא עם אשתו כשלוש דקות בלבד....... ותראה איזה שיידוך יצא לאור שידוך של טהרה שידוך ששורה של ת"ח עצומים ובקיאים שאין להם אח ורעה בקומה כזו גבוהה יצאו ממנו .......................  נקודה למחשבה

מבינה אותך לגמרי... נראלי שהמשבה הזאת עולה לכולם...הייתי מתההה

הבעיה היא שעילו אם לא תשתדך עם שדכן... איך תמצא מישי... (כי בהנחה שכולם תמימים (וכולם לא) אז הגיוני שלא יהיה מי שיכיר לך בן/בת זוג...  ואם כן אז זה אומר דרשני) אבל כיוון שבגיל שלנו ובדור שלנו אין כזה דבר אנשים תמימים... אם תמצא מישי שמתאימה לך לא משנה באיזו דרך מצאת אותה.... אז לא נראלי שיש בעיה שתתחתנו... אתם יכולים לחיות באושר ועושר גם בלי שדכן באמצע...

תכלס צודקת אבל זה מעצבן שמנסים לחנך את כולםם ככהמטייס בשחקים
אתה לא חייב להיות מחונך... 😉😉הייתי מתההה

בוא רק נדייק.מי האיש? הח"ח!

אין כמעט שידוכין באופן החרדי בקרב המגזר הדתי לאומי, כולל אפילו בקרב התורניים.
אצל קהילות חרדיות, בייחוד החסידויות, יש ממש מקרים של מעין כפייה, בניגוד חד למצב בציבור הדתי שאיננו חרדי.
אבל זו לא השאלה העיקרית מבין שאלותיך, ולא בנוגע אליה אמורה להיות דאגתך.
לגבי השאלה האחרת, היינו קשרי זוגיות בגיל ההתבגרות, יש מספיק מענה בתשובות אחרות שקיבלת כאן, ברור שבציבור המתנער מתורה מה שמתחולל הוא חרפה מבחינה ערכית יהודית ורוחנית, ואין כל שייכות בין זה לבין מי שמתחנך בתורה ובמצוות.
תפארתנו בתורה ובמצוות היא על הקפדה בדרך, על אושר באמונתנו ועל הקדשת הכוח והזמן והמאמץ בייחוד בגיל הצעיר להתחזקות הנפש והולכתה בדרך תום ויושר, וכל הנושא שציינת מסיח ממנו באופן מוחלט וטוטאלי, ומגיס את ליבו של האדם ומגנה עליו את חיי התורה והיהדות.

אתה כותב ממש יפה וברמה גבוהה!! אבל...הייתי מתההה

אני לא חושבת שיש בעיה לדבר עם בת/בן... בתור בנאדם.. ברור שנגיעה וכל זה זה אסור.. אבל לדבר בפון או משו כזה... אם תוכל להסביר לי מה הבעיה...

זה קודם כל נושא של בנים.מי האיש? הח"ח!

כשהבנים מידרדרים בנושא הזה, הציבור הדתי בכללו מאבד שליטה על החינוך והערכים.
ברוב המקרים למרבה הצער בנות נגררות אחרי מה שבנים עושים, וכששולטים בחינוך אצל בנים ניתן בדרך כלל לשלוט גם במצב החינוכי באותם שנתונים אצל בנות.
גם הקדשת זמן לשיחות ולרוב דיבור ומלל שבאמת אינו אמיתי ואינו קשור לכלום - פרט כמובן למתח הרגשי והרצונות שכמובן הם טבעיים בגיל כזה - כל אלו פוגעים בחינוך ומקלקלים ללא תקנה את הכיוון הקהילתי והמחוייבות העמוקה בציבור כולו לתורה, למצוות ולבניית החברה במבנה הדתי היהודי.

יוואוו יש לך את זה ממש!! אתה כותב כמו איזה מרצה!! ועדיין...הייתי מתההה

אולי לבנים יש את התאווה אבל גם לבנות יש משיכה לבנים!! וכן יצא לי לבהות בכמה חתיכים... זה נושא שצריכים להישמר בו משני הצדדים.. אחרת צד אחד יגרום לשני ליפול...

והתגובה של אבאאבא היתה קולעת ולענין!!

תודה על החיזוקאבאאבא
...נוקיוש

זה ממש לא קשור לבנים או בנות, לבנים אין יותר השפעה על כמה שהדרדרו.

גם לנו עושים מלא שיחות על זה ואני מכירה מלא בנות שדירדרו אחרים וזה עצוב אבל משותף ללכולם

לדבר בטלפון עם ילד/ה זה לא נחשב..מטייס בשחקים
ודבר שני אין לי בעיה של ההורים מסכמים / לא מסכימים אני פחות שואל אותם.. יותר
למה? למה? כול השיטת חינוך הזאת מתפוררת כיו ביסקוויט בתה כאילו מה שדפוק כולם צריכים להודות בזה אחרת מה הרוויחו ההורים? שכול השאיפה שלהם לראות אותנו דתיים ואצל 40 אחוז זה.. מתפנצ'ר בפרצוף..
עכשיו אני תראו את הסייגים שעשו לסייגים שעשו לסייגים
אסור ייחוד נלך סייג אחורה שלא יקרה שום דבר אסור לגעת אוקיי עכשיי אסור להיפגש נלך עוד אחד אסור גם לדבר לאיפה הגענו?? כאילו מה בואו אולי גם תחלקו חצי מדינה בנים וחצי מדינה בנות זה מוגזם!! תסכימו איתי שזה מוגזם אחר כך מתפלאים למה אנשים נושרים חיחי סתכלו קצת אחורה ותבינו ..מקווה שהבנתם מה שכתבתי וגם על הדרך פרקתי.
אחי אתה מסתכל על הדברים לא מנקודת המבט הנכונה....אמונתי????
להסתכל על התורה והמצוות כדבר שמגביל זאת לא גישה נכונה..
אתה נשמע יותר ויותר ילדותי עם כל תגובהחושבת בקופסא

בן אתה 16? בטוח שלא בן 8?

יש לך כמה בעיות ההורים שלך, ועכשיו כל פוסקי ההלכה, וגם עם הקב"ה?

"כול השיטת חינוך הזאת מתפוררת כיו ביסקוויט בתה כאילו מה שדפוק כולם צריכים להודות בזה"

חוץ משגיאות הכתיב, ההקלדה, והניסוח, התוכן מוריד את כל הלגיטימיות שאולי הייתה לך.

מה הקשר לחינוך לשמירת מצוות? ולמה אתה חושב שהוא לא עובד כי יש סייגים שלא נוחים לך?

אתה דתי בגלל שנוח? 

ההורים שלך חייבים לספק לך נוחות אם הם רוצים שתהיה דתי כאילו זה איזו מנוי שהם משלמים לך?

זאת כ"כ "עובדה" שאתה אפילו לא טורח להסביר למה ורק "כולם צריכים להודות בזה"

ויש לך חוסר הבנה מוחלט מה זה סייגים והמצאת סייגים שלא קיימים, ועוד הוספת "חיחי" מראה עד כמה אתה רציני ופשוט לא שווה יחס.

@נשמה כללית מעניין אותי מה יש לך להוסיף, על הנושא, לא על השואל עצמו, עליו לא נראה לי יש מה להוסיף.

אלף השגיאות כתיב הם מהטלפון אני מקליד מהר ויוצא פשלות..מטייס בשחקים
תשאלי את מי שמקליד מהר..
ב.סתם בשביל לסבר את האוזן יש נשירה של 40 אחוז חוזרים בשאלה.. עם העובדות אין מה להתווכח
ג . אני לא חושב שלכול ילד רע עם החינוך הזה יש ילדים שלהם זה מצוין ויש ילדים שבישלם זה זבל עובדה העניין הוא שלמי שלא טוב אין לו לאן לברוח ואין לו את הפינה שלו.. אז הוא זז משבצת ועובדה אני מרגיש ככה לא יכול לסבול את השיטה עם כול הכבוד לה' גדול עליי.לא מתאים לי .יהיו שיגידו עצלן משתמט כופר ככה אני מרגיש משהו אחד אני יודע עצם הצוווי לעשות ופחות הסבר למנ עושים גם ככה היום הדור לא כל כך במצב טוב וגם ככה גיל ההתבגרות .. וגם ככה אני לא כוח .די.נשבר לי .לא יכול יותר תנו לי לחיות פשוט ככה כמו שאני בלי כול ככה צריך וה' אמר וטררם די חיה ותן לחיות פשוט
אז תעבור על התגובה שלך ותשקיע בה רגע של מחשבהחושבת בקופסא

אתה עובר פתאום לנושא אחר לגמרי. 

תחליט מה הנושא- קשר לפני חתונה, או תלונות לא אפויות על חינוך לשמירת מצוות?

גם בנושא הראשון היו בעיקר תלונות לא אפויות, אבל כאן זה ברמה מטופשת.

אם אתה בכלל לא סגור על להיות דתי כאילו כל ההורים והרבנים והתורה והקב"ה חייבים לתת לך רמה מסוימת של נוחות כדי שתעשה להם טובה- מה אתה מנסה להשיג בשרשור הזה?

שוב, בן כמה אתה?

ה40% נשירה זה מספר מאוד לא אמין, ברוב המקרים זה פשוט שאלון של בוגרי חמ"ד איך הם מגדירים את עצמם, חרדי, דתי, מסורתי וחלוני.

יש הרבה מאוד תלמידים בחמ"ד שמעולם לא היו דתיים ולא עברו שום שינוי והם  תמיד היו מסורתיים או חילונים שנרשמו לבית ספר דתי והם הורסים את הנתונים.

וגם בנשירה אמיתית, רוב הנשירה היא מבתים לייטים, לא מבתים חזקים מבחינה דתית.

מי שאין לו בסיס וסיבה טובה כמוך למשל, ברור שלא יחזיק הרבה, והאיסורים המעטים שיש בבית שלו ירגישו חונקים כי הוא מעדיף ללכת עם חברה שלו לסרט "בלי כול ככה צריך וה' אמר וטררם די חיה ותן לחיות פשוט".

אי אפשר לקרוא למישהו כזה באמת דתי, אין פה שום כישלון, לא היה מאמץ מלכתחילה. 

יש מה להתווכח על אחוז הנשירהבן מכיר

אפשר אם אתה רוצה לקחת את המאמר של מזכ"ל בני עקיבא לשעבר ולהגיע למסקנה שהציבור הדתי בעזרת מוסדות הלימוד שלו מחזיר בתשובה יותר ממה שהוא מוציא בשאלה. לא חייבים תמיד לקחת את העמדה הקיצונית ביותר.

איזה חיים אתה רוצה??אמונתי????
חיים של לעשות מה שבא לי כמה שבא לי? זה נחמד ויפה אבל זה לא מספק, באיזשהוא שלב אתה תרגיש ריקנות, חוסר, התורה והמצוות לא באו להגביל לך את החיים! הם באו לרומם אותם ואותך ולעשות אותם ואותך יותר טובים,..
אתה צודק, זה לא בסדר לצוות כל הזמן ולא להסביר, הצעה שלי (אתה כמובן לא מוכרח לקחת אותה...) זה לשבת וללמוד למה ולא איך...
אחותי את חדה...אמונתי????
לי הדבר שהכי מפריע בדת זה הקטע הזה שלבנים יש מקום ולבנות לאבלונדינית עם גוונים

הבנים מותר להם לשיר לבנות אסור
לבנים מותר להתלבש איך שבא להם לבנות אסור

את במקרה רוצה לעוף?חושבת בקופסא

יש לך את אותה תמונה כמוה, ואת נשמעת בדיוק כמוה, כבר היו על זה המוני שרשורפלצת חסרי כיוון, אין מה לפתוח את זה שוב.

כע זאת אני . ובאלי לפתוח מה תעשי ליבלונדינית עם גוונים

בלונדינית, אשמח לדבר איתך על זה באישי אם את רוצה😉אמונתי????
אני לא אתחיל למנות כמה דברים אסורים על הבנים.שפרינצא בוזגלו

רק אוסיף לנו אסור לבצע, להם אסור ליהנות מהביצוע- זה הרבה יותר קשה.
כי את יכולה להחליט אם את שרה או לא, הם לא יכולים להחליט אם אישה תשיר לידם. 
בכולופן עדיף שתתמקדי בדברים החיוביים שבמצוות הללו,
ותשמחי שיש לך את היכולת שלא להיכשל אם לא בחרת בזה במודע.

אוי נו... אני פרשתי מכל האיסורים האלהבלונדינית עם גוונים

מה זה אומר פרשתי מהאיסורים האלה?שפרינצא בוזגלו

את בוכה שאסור לבנות- אני מזכירה לך שאסור גם להם.
ומסבירה לך שלעיתים לנו יותר קל.

לא לנו לא יותר קל , תני לי בן אחד שמישהו מכריח אותו לא להנותבלונדינית עם גוונים

אני רוצה לצחוק, אבל זה עצוב-אז אוותר.שפרינצא בוזגלו

את מוזמנת לעיין קצת בקיצוש"ע.
רק אתן לך רמז מאיפה להתחיל:
את שומעת את עדן בן זקן? לגבר דתי אסור (גם לכזה שלא- זה אסור, אבל הוא לא שם פס במילא).
את הולכת לטיילת על הים? גבר שאכפת לו מההלכה לא ילך.

את מוזמנת לשלוח לי תוצאות בפרטי.

את רוצה דוגמאות לחובות הנוספות של בנים?חושבת בקופסא

מאיפה להתחיל?

3 תפילות ביום- בזמן, זאת אומרת לקום עד 7:30, בשחרית, לעזוב הכל באמצע היום להתפלל מנחה, וערבית.

והכל במניין (אם לא הקורונה)

הנחת תפילין.

סוכות- אסור לאכול מחוץ לסוכה וצריך לישון בה.

ציצית- שכבה נוספת כל היום למות ממנה בחום בקיץ.

שופר.

ספירת העומר- תמיד לזכור את התוספת בתפילה בלי להתבלבל.

שירת נשים.

לימוד תורה- חובה ללמוד תורה, ואסור לבזבז את הזמן ולא ללמוד אותה.

אם יש עוד ששכחתי רק מראה כמה לא ממש חשבת על זה-

לגברים יש הרבה, הרבה, הרבה, יותר מצוות מלנשים.

ואת לא רואה גברים בוכים בתור קרבן מקצועי כאילו יוצא מזה משהו.

אף אחד לא עושה אתזה לעזאזללללבלונדינית עם גוונים

אף אחד לא מקיים מצוות? על מי בדיוק את מדברת?חושבת בקופסא

עזבו כולם צדיקים כולם מושלמיםבלונדינית עם גוונים

נכון, כולם רשעים ארוריםחושבת בקופסא

בבקשה תשקיעי טיפה יותר ממשפט אם רוצה באמת להבין.

התעצבנת שלנשים יש יותר חובות מגברים, הראתי לך שזה לא נכון.

מה הקשר להאשמה שלא מקיימים מצוות?

כלפי מי היא מופנת?

אותו דבר אפשר להגיד שהרבה נשים לא שומרות על צניעות- איך זה קשור לחובה של גברים?

ממש לא!שפרינצא בוזגלו

אבל האידיאל והאוטופיה של היהודים המאמינים זה השאיפה לקיים מצוות בהידור!
הרעיון הוא שהם מחויבים   להישמר.
אם הם עומדים בזה בפועל או לא זו שאלה אחרת, שלא רלוונטית בכלל.

את מוזמנת ללכת לישיבה של ביניישים-שפרינצא בוזגלו

רק בשביל לראות על מה הם מקפידים, או יותר נכון כמו שכתב @שחר אורן- ממה הם נמנעים.
אם תלכי לישיבה דוסית מספיק, יהיו כאלו שישמרו עיניים ממך.

ואני רק רוצה לציין שהקושי הכי גדול בעולם הוא לשמור עיניים.
לדעת שיש משהו יפה, אבל לא להסתכל עליו כי ה' אמר.
@שומרי עיניים, אתם מוערכים!

לא הבנתי איך זה דומה למה שאני כתבתי?שחר אורן

אתה ציינת שמה שהפריע לה זה האיסורים.שפרינצא בוזגלו

כל השאר לא קשור לתיוג.

אני טענתישחר אורן

שמה שמפריע לה זה שיש לבנות יותר איסורי לא תעשה מלבנים, לא הבנתי איך מה שכתבת קשור (או שבאת להראות שגם לבנים יש כאלו).

באתי להראות שגם לבנים יש כאלו.שפרינצא בוזגלו

כמה איסורי 'לא תעשה' מנית?שחר אורן

מה שככל הנראה מפריע לה הוא ריבוי איסורי לא תעשה.

יודעת מה, את עסוקה בקושי שלך ולא שמה לב שגם לאחרים קשה.שפרינצא בוזגלו

אולי יש בסביבתך 'דתיים' שלא מקפידים- אבל לא זה מה שאמור להיות.
כל אחד באיזשהו שלב בחיים בוחר, הבחירה לגיטימית בעיני ה': "נתתי לפניך את החיים ואת הטוב, ואת המוות ואת הרע... ובחרת בחיים", אבל הוא מצווה עלינו לבחור בתורה, אחרי שהאדם מודע לכל הנתונים- הוא מוזמן לבחור.
והיה ובחר בתורה- הוא חי, "שנא' כי הם חיינו".
והיה ובחר שלא- אני לא יודעת מה גורלו, אבל באיזשהו שלב הוא יצטרך להתעמת מול הבחירה השגויה שלו.
את לא אמורה ללמוד על הכלל מתוך מיעוט פסול שאת מכירה.

וכן, גם את יום אחד תעמדי מול הבחירה הזו- מקווה שתבחרי נכון.

מחילה אבל הוויכוח הזה חסר פואנטהאמונתי????
לא הבנתי על מה למען השם אתם מתווכחים??? למי יש נסיונות יותר קשים?! אם כן אז זה ויכוח סרק, מה לא ברור שכל אחד מקבל את הנסיונות שלו בדיוק לרמה שאיתם הוא יכול להתמודד? זה שייך פה להכליל, בנים בנות??????
חוצמיזה שבאופן כללי זה לא הפורום המתאים, כל אחד זורק פה את דעתו בלי באמת לרצות להקשיב לדעה השניה, איזה מן ויכוח זה?? יש אנשים שבאמת שאלו פה שאלות אמיתיות וכל הויכוח הזה בכלל לא מכבד אותם ומכובד...
אני אפילו לא בטוחה שמישו יקרא את התגובה שלי מהסיבה הפשוטה, לא באמת מעניין אותכם לשמוע מה הצד השני אומר, לפחות לא בפורום הזה...
ומחילה אם הייתי חדה מידי פשוט קשה לי עם זה שכמה יהודים טובים פורקים באמת את מה שהם מרגישים וזאת התגובה שהם מקבלים...
אני קראתי ואת ממש צודקתפצלשית~

בקטע הזה שמישהו פורק וממש סותרים את ריגשותו ויש תגובות לא מתאימות אנשים לפעמיים צריך לדעת לסתום

ולשמור את דעותייך אצלך..

(מדברת גם לעצמי..)

מסכימה איתךאמונתי????
זה דבר שצריך לעבוד עליו...
כן אפשר לעשות ויכוח אבל כשמעורבים בו רגשות של אנשים צריך להיזהר ולשמור על כבודם, בכל זאת דעות אפשר לשנות, רגשות קצת פחות...
לא אכפת לי שיפרקו,שפרינצא בוזגלו

אבל למה אני צריכה להיות מוכללת בפריקות הללו, למה צריך לכתוב עלי דברים שקריים?
למה הם טוענים שכל הנשים מופלות לרעה? אני לא מופלית לרעה,
ואם אלו הרגשות שלכם אתם מוזמנים לכתוב: 'אני מרגישה מופלית לרעה'.

אם לך סבבה שאת מושתקת ואת צריכה לסתום תפה ואסור לך לשיר -בלונדינית עם גוונים

זה בעיה שלך!!

אני לא מושתקת, בחרתי לא לשיר.שפרינצא בוזגלו

מה שאני משתדלת לעשות- מומלץ בחום!שפרינצא בוזגלו

נגיעה של חיבה אסורהבן מכיר

באישה רווקה כי היא נידה, גם ללחוץ את היד יש מניעה הלכתית.

חכמים המשנה כתבו "ואל תרבה שיחה עם האישה" זה ממש לא חידוש של הדורות האחרונים.

ייחוד הוא ספק דאורייתא.

אני מציע שלפני שאתה מקטר על החומרות הרבות שפשו בדורינו (ויש כאלה) תבדוק מה עיקר הדין ומה גזרו חז"ל עוד בתקופת הגמרא.

למעט העובדה שזה המנהג, מה באמת הבעיה בלחיצת יד?שחר אורן

אישה רווקהבן מכיר

לא טובלת, למעט מקרים מאד נדירים. אסור לגעת בנידה כל נגיעה (מחלוקת אם זה דאורייתא או דרבנן). מ.ש.ל

למה אסור לגעת בנידה?שחר אורן

טוב תעצרו אתזה כאןפצלשית~

תשאל את הוריך זה לא נושא שיפה לדבר עליו פה..פצלשית~

למה אסור מישו פה כבר כתב .. כי היא לא אשתך ואסור לגעת בבת סתם וכל בת שעדיין לא טבלה(כמובן רק לפני החתונה..) אסור להיות איתה כי היא טמאה ..

מה שאנחנו עושים פה זה לימוד תורה.שחר אורן

כן אבל יש כאלה שלא יודעים שאשה צכה לטבול ..לא יודעת זה נושאפצלשית~

שההורים צכים לדבר חוצמיזה נגיד אחותי התחילה לשאול על זה ואמשלי אמרה לה שתיגדלי נסביר לך..

יש פה גם ילדים בכיתה ה' לא נראלי שהם מודעים לנושא..

ילדים בכיתה ה' לא אמורים להיות פה.שפרינצא בוזגלו

אבל יש פה..זה רשת חמודלה אין מה לעשות..פצלשית~

א. זה לא סוד כזה נורא.שחר אורן

ב. אם יש פה ילדים בכיתה ה' זו אכן בעיה, הפורום מיועד לנוער.

אבל אם זה ממש מפריע לך אני אעביר את הדיון לפורום ביהמ"ד.

כן תעביר.. זה גם לא כיף שהשירשורים כאלה ארוכיםפצלשית~

העברתי כברשחר אורן

שכוייחפצלשית~

לא ממשחומש תחילה

לא הייתי קורא לזה לימוד אולי בירור הילכתי  

שזה סוג של לימוד.שחר אורן

לימוד זה הרבה יותר מעמיק לא שאתה יושב במחשבחומש תחילה

ומדבר עם נערים בסוגיות הלכתיות קשות שלא למדת

למה לא?שחר אורן

...חומש תחילה

לימוד זה שאתה פותח ספרים רואה מה הרב הזה כתב איך המפרש הזה הבין פותח שולחן ערוך, טור ועוד רואה ת'דברים משווה מקשה מתרץ עד שאתה מגיע להבנה וזה לא נראה לי כל כך מתבצע  שאתה במחשב 

לימוד זה כשאני לומד דבר חדש.שחר אורן

אני מבין שגם בשיעורים אתה לא רואה לימוד?

איזה שעורים?חומש תחילה

שיעורי תורה.שחר אורן

תלוי ויכול להיות שאתה צודקחומש תחילה

אם מדובר שאתה נמצא באיזה שעור לא משהו רציני בכלל     לא אקרא לזה לימוד כי באמת לא הגעת להבנה האמיתית והנכונה כי יכול להיות ובטוח שיש מפרש שסובר אחרת וחוץ מזה אתה זולג אנחנו דיברנו על הלכה שבהלכה משהו שאתה לא מברר אותו על בוריו לעומק הלימוד שלך קצת טפל. אני אתן לך דוגמא השו"ע רבי יוסף קארו אתה לא יכול ללמוד בלי מפרש אחר עליו ואת זה תשאל כל מי שפתח פעם שו"ע למה כי יש השתנות הדורות דברים שהמציאות בהם השתנתה מזמן השולחן ערוך לאיסור ולהיתר כך גם בזה אתה לא יכול לומר דברים בלי שבדקת למדת בררת  סליחה על החפירה!חיוך

שאלתי את עצמי (יצא לי לפתוח שו"ע פעם פעמיים)שחר אורן

והתשובה שקיבלתי הייתה שניתן ללומדו בלי מפרשים.

אז לא מממש לאחומש תחילה

מה לא?שחר אורן

יש הרבה פעמים שהרבה מהמפרשים חולקים על השועחומש תחילה

סימן כה סעיף יב אומר השו"ע  שאם אדם מניח תפילין כמה פעמים ביום חייב לברך מחדש משנ"ב חולק :אין צריך .כף החיים מביא בשם השל"ה שבזמננו אין המנהג כן  .כפי שאתה רואה סימנים רבים ושלמים רובם של המפרשים חולקים עליו 

שאני אומר שצריך לבררחומש תחילה

על זה שאמרת שלא חייב ללמוד מפרשים בשו"ע אני רק אומר שצריך לברר ולחקור וזה נקרא ללמוד

למה העובדה שיש החולקים על השו"עשחר אורן

אומרת שללמוד אותו לבדו לא נקרא לימוד?

כי לא הגעת להבנה הנכונה וזה לא ההלכהחומש תחילה

הגעתי להבנה הנכונה של השו"ע.שחר אורן

נכון אבל בפועלחומש תחילה

שורה תחתונה אין המנהג כמותו לפי כל המפרשים אשכנזים\ספרדים

אז מה?שחר אורן

אתה יכול ללמוד אותו וגםחומש תחילהאחרונה

לעשות כמותו אבל ישנם מקרים רבים שאתה לא תנהג על פי ההלכה שנפסקה

אגב חולקים עליו באותו סימן גם לגבי אם התפילין שזזו ממקומםחומש תחילה

שהשו"ע אומר שמברכים שוב ושאר המפרשים חולקים עיין שם

להרחיק את האדם מן העבירהחומש תחילה

אתה קורה לזה כפיה.שפרינצא בוזגלו

אבל חברה שלי שהתארסה לא מזמן ממש לא נכפתה ע"י אף אחד.
היא מאושרת וחוגגת (וחיה בסרט שאני לא יודעת מתי תצא ממנו, מקווה שהנחיתה תהיה רכה...)
ומבחינתה מצאה את בחיר ליבה- כמובן שאין על ההורים שלה שעזרו לה כ"כ במציאתו...
אני יכולה להגיד על ההורים שלה שהם אנשים מאוזנים ובעלי דעה (כאלו שלא תמיד הולכים עם הזרם)- אני בהחלט סומכת עליהם שהם לא כפו עליה, אני לא יודעת איך התנהל שם השידוך, אבל הוא לא התנהל בסגנון "אם את לא, אז..."
הם באמת יודעים הרבה על הילדים שלהם, ומנסים להתאים להם את מה שהם רואים שיכול להצליח, הם מונעים הרבה עוגמות נפש בכך שהם פוסלים מראש נתונים שגם הילד בסופו של דבר יפסול, אבל אם הילד יפסול הוא יהיה לאחר מעשה עם לב שבור- את זה הם מנסים למנוע.
באמת שפקפקתי ביעילות של זה, ואני עדיין מפקפקת- אבל דבר אחד ברור לי, הורים שפויים לא כופים!

ולצערי ישנם מגזרים שהמאפיין 'שפויים' לא היה מתוייג אחרי שמם...
אני יצאתי בהנחה שלא כל החסידים סתומים.

הביטוי היה "מקרים"מי האיש? הח"ח!

הביטוי לא היה "כולם"
נא לדייק גם כאן

לא שמתי לב, צודק.שפרינצא בוזגלו

אבל בכל אופן, מקווה שיהיו כאלה שיקראו את התגובה הקודמת- ויבינו שלא כולם שם מתחתנים כי אבא אמר...

שמח שהובהרתימטייס בשחקים
נישואין בציבור בדתיבן מכיר
הם בכלל לא כמו בציבור החרדי, ולא מתחתנים עם מישהו שלא מכירים לעומק ולא אוהבים, בשביל זה יוצאים כמה חודשים טובים.
גם לאכול ארוחת בוקר מיקס, ארוחת צהריים מגנום לארוחת ערב עוגת שוקולוד זה טעים, רק לא כל כך בריא...
זה שונה אם בנאדם יש לו חברהאבאאבא
שהוא נפגש איתה הרבה ואז יש פוול חשש שהוא יפול בשמירת נגיעה לבין זה שמישו מדבר איתה שעתיים + כל יום בפלאפון אבל הם נפגשים פעם ב במקום פתוח שאז אין כ"כ חשש שהם יפלו בלגעת תגובות יתקבלו בכיף 🙂🙂
נכון..אנא ה'
אבל גם מי שמדבר בטלפון..
לאורך תקופה..
תהייה בניהם משיכה ורוב הסיכויים שהם גם יתחילו להיפגש..
ולא סתם ההלכה אוסרת את זה..
זה ממש להכניס אותך לנסיון..
נסיון קשה מאוד! שהגיוני גם שאחרי כמה פעמים תיפלו..
אז חבל.
...נוקיוש

בסוף אנחנו לא כלכך תמימים אבל זה כן מגן עלינו ושם אותנו בבועה ובסוף אנחנו יותר תמימים וחמודים.

אבל אין טעם בחבר בגיל 16 כי אסור ייחוד ואסור לגעת ורק לדבר, ואם זה לא לנישואין זה חסר פואנטה

זהאבאאבא
ממש עושה לך כיף..
מה אתה רוצה שיהיה המצב?מנסה להיות דוס

עד כמה אתה חושב שצריך להיות נפרד (אם בכלל)?

אם השאלה שלך על הקטע הזה שבקושי מכירים אז אני לגמרי איתךבלונדינית עם גוונים

אני נולדתי בבית חב"די ואני כולה בת 14 וחצי עוד מעט 15 ואני עדיין חושבת על כל העניין שמה?? שאני יכיר את בעלי מ4 פגישות

וכל הבלה בלה אני לא רוצה אתזה לי זה לא מתאים וההורים שלי הבינו והם איתי ...

לכל האחיות שלי הם יתנהגו כמו שמתנהגים לכולם 

ואני שאני קצת פחות כאילו צדיקה מהם ואני רוצה קשר עם הבנאדם לפני החתונה בלי אף שדכן\שדכנית על הראש

כאילו אני רוצה להתחתן רגועה , בלי כל השטויות והתנאים וכל הקטע הזה של השידוכים בציבור החרדי

אוהו סופסוף מישו שמבין אותי תודה באמתמטייס בשחקים
ישנם הלכות עליהן צריך להקפיד בכל מצב.שפרינצא בוזגלו

להשתדך עם שדכן וכל הקשקושים האלו- זו לא הברירה היחידה.
יש עוד אופציות מאד כשרות מבחינה הלכתית.
אפשר להתחתן עם אדם שהתחיל איתך ברחוב, וזה יהיה בסדר מבחינה הלכתית כל עוד שמרתם נגיעה, וייחוד וכו'.
כך שזה שאת לא רוצה שדכן לא הופך אותך לפחות צדיקה או כשרה.
זה הופך אותך לשוברת מוסכמות- שכשתגיעי לגיל הזה תחשבי אם זה שווה לך.

אצלנו זה כן הופך אותי לפחות..בלונדינית עם גוונים

אגב התגעגעתי שפרינצוש

גמני אלייך!שפרינצא בוזגלו

זה שזה הופך אותך לפחות בעיני הסביבה, לא הופך אותך לפחות בעיני ה'!

התשובה פשוטהנעה ונדה

1. אהבה בגיל הזה לא תחזיק מעמד 99 אחוז מהפעמים, ופרגנתי. זה נטו לספק את היצר

2. אם אתה רוצה אתה מוזמן לצאת עם מישהי משידוך גם שנה ויותר, אבל אני יכולה להבטיח לך שגם אחרי שלוש שנים אתה לא תכיר אותה טוב יותר מאשר איך שהכרת אותה אחרי חצי שנה. הדרך של ההיכרויות במגזר החילוני היא הכרה דרך מגע, שזה כאילו מקפיץ לך את האהבה וההנאה, אבל זה כמו שוקולד, מקפיץ לך לזמן קצר וצונח בחזרה. היכרות בדרך בריאה חייבת להיות דרך שידוך ושמירת נגיעה.

*וממש לא חייב לשתף את ההורים בעניין

אני ממש לא מצליח להבין מה מרגיז אותך כ"כ..הָיוֹ הָיָה

האמת, דבר ראשון, שכתבת מאוד מבולבל, כמו שכבר ציינה חושבת בקופסא (ואם לא שהיא קצת הסבירה אותך, לא הייתי מבין..) הא"ב של לנסות להשיג הסבר ולהבין זה לסדר את הדברים בראש, לא לשפוך הכל כאילו זה פריקה.

לעצם העניין, בא נתחיל לדייק, זה לא ש"אצלנו במגזר" אלא שככה ההלכה, לגיטימי לשאול על ההלכה, אבל בוא נזכור על מה אנחנו שואלים, ולא לערבב. ההלכה אוסרת, ויש לך שאלה על ההלכה, יפה.

נמשיך, אתה חושב שההורים לא רוצים שתהיה לך חברה כדי לדפוק אותך? תגיד - אמא שלך מסכימה שלאבא שלך תהיה חברה? אני מניח שלא. למה לא? כדי לדפוק אותו או שיכול להיות סיבה אחרת? מה דעתך?

ובכלל לא הבנתי את ההקשר לתמימות, למה אתה חושב  שההרחקה בין המינים קשורה לתמימות? אני פשוט לא מבין את ההקשר.

זה לא קשור לתמימות ולא לדפוק אותך, זה נובע מסיבות מאוד מובנות וחכמות, שאני חושב ש@חושבת בקופסא ואחרים הסבירו פה טוב מאוד. אתה מוזמן לקרוא גם מה שכתבתי כאן: אהלן, - נוער וגיל ההתבגרות

אם עדיין אתה לא מבין או לא משוכנע, אתה יכול לשאול, אבל בבקשה ממך - תעשה את זה מתוך חשיבה והתבוננות, תקרא, תבין מה אתה קורא, תבדוק מה נשמע טוב ומה עוד לא, ומה לא מובן, ותכתבו בצורה מסודרת מה לא מובן, וככה יהיה שייך להתקדם. סתם לשפוך פריקה של עצבים לא תקדם לשום מקום.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך