את המשפט הידוע הזה אומר סיריוס לאחר שהארי מציע תיאוריה שאמברידג' נתונה תחת קללת אימפריוס, ופה נולדה לי המחשבה- אמברידג' היא לא אוכלת מוות ולא תומכת של וולדמורט (או שכן) אבל עד כמה היא אנטי וולדמורט? בשביל זה צריך להחליט מה זה בעצם אנטי, מה קובע מי יותר, בשנאה יכול להיות שאמברידג' ופאדג' שונאים את וולדמורט לא פחות מהארי, הוא כי זו סכנה לחייו ומתוך רגש נקמה, הם (הרבה יותר אנוכיים ממנו) חושבים על עצמם בלבד ושונאים את וולדמורט כי הוא יערער להם את הכיסא, אם זה נמדד בפחד אז פאדג' ואמברידג' לוקחים את הארי בקלות הארי פוחד אבל עומד מול המציאות הם מרוב פחד מנסים לברוח מהמציאות, אם זה נמדד ברצון להביס אותו הארי הוא זה שלוקח כי משרד הקסמים רק חפץ שוולדמורט לא ישה להם ולכיסא שלהם צרות אבל מה שיקרה בעתיד לא משנה להם. וכאן נקודה נוספת- האם אמברידג' היא באמת לא אוכלת מוות? עם כל הכעס על הארי פאדג' בחיים לא היה מעז לשלוח עליו סוהרסנים דבר שאמברידג' עשתה בלי להניד עפעף, בספר 7 היא מבצעת את אחד הפרויקטים החשובים של שלטון וולדמורט- מיגור בני המוגלגים מתוך שאיפה שכולם יהיו טהורי דם (וולדמורט צבוע בעסק הזה אבל זה נושא לדיון אחר), או שהיא לא מבצעת את התפקיד הזה מתוך נאמנות לוולדמורט אלא מתוך פחד מה שמוציא אותה עדיין יותר מפוחדת מהארי או פשוט מתוך כיסאולוגיה וזה הדבר הבכיר ביותר שהיא הצליחה לקבל ואז היא יוצאת מושחתת אבל לא תומכת של האופל. ועוד נקודה קטנה לא קשורה לדיון- מה היה עם פאדג' בשנה הזו של שלטון כוחות האופל?
העולם לא מתחלק לטובים ואוכלי מוות- דיוןמח"פ
נקודה מעניינתניב שטרן
בעיקרון אני חושב שבהחלט יש מה לדבר על זה שאבמרידג' תומכת בטוהר הדם, זה לא אומר שהיא אוכלת מוות.
וגם אם כן, העולם עדיין לא מחולק לאנשים טובים ולאוכלי מוות.
הממ... אחת משלוש אופציות: או שהוא מת או שהוא שיתף איתם פעולה או שהוא ברח.
אני נוטה קצת לומר שהאופציה הראשונה היא הנכונה כי לא נתקלנו בו כל הספר השביעי והוא באמת שנא את וולדמורט.
יש עוד אופציה--אני :)
הוא פוט נשאר לחיות כמו כל קוסם רגיל באנגליה.
בתכלס מהשישי כשסקרימג'ר מחליף אותו הוא סתם קוסם רגיל...
הוא היועץ שלומח"פ
לא הוא לא יועץ-אני :)
הוא רק עוזר לו בהתחלה להכיר את ראש הממשלה המוגלגי
הוא יועץ ככה סקרימג'ר אומר עייני בפרק השר ההואמח"פ
אלו שמכוונות טובות נשארים נטרליים, לפעמים הכי גרועיםק"ש
לא מפיו אנו חיים, תיאורי הגיהנום וג"ע שלו ספוגי נצרות, אבל אין הקב"ה מקפח שכר שיחה נאה. נראה לי שקרובים לזה דברי חז"ל על איוב ששתק לפרעה ולכן נידון לייסורים נוראיים. שנים תהיתי איך יתכן ש"איש תם וישר ירא אלוקים וסר מרע" שותק אל מול עצת פרעה. נראה שאיוב לא העלה על דעתו שבאמת יתכן שיהיה כל כך גרוע. ממילא הוא נטה לא להאמין.
אפשר לפגוש את הדמות של פרדג', בכל מיני צמתים כואבים. למשל כשמתפוצץ סיפור של אלימות/פגיעה מינית וכד' בתוך משפחה, קהילה, מוסדות חינוך וכד' - יש את אלו שבצד זה, את אלו שבצד השני ואת הנטרליים. הנטרליים בד"כ מונעים מרצון 'לא להתערב', 'לשמר את המערכת ("כל מה שבנינו בשלוש עשרה השנה האחרונות")', פחד מיציאה מאזור הנוחות וכד'.
מציאותית, במודע או שלא במודע, מי שנטרלי נמצא בצד של הפוגע. בין אם בשם ה'לא יודע' הוא מדבר עם כולם (וממילא מערער את הנפגע) ובין אם בשם הלא יודע, הוא מאפשר לו להמשיך ללמד במוסדותיו וכד'...
..אודיסאוס
סיריוס, כשאמר זאת, דווקא התכוון, לפי דעתי, לומר שלא כל האנשים הרעים הם אוכלי מוות. כלומר יש אנשים רעים שהם לא אוכלי מוות. למעשה להיות אוכל מוות אפילו לא מחייב להיות כל כך רע. פיטר, לדוגמא, היה פחדן (באמת לא ברור איך היה בגריפינדור).
אפילו לוציוס מאלפוי, בהשוואה לאמברידג', לא היה כ"כ רשע. בטח שלא נרקיסה ודראקו.
נ.ב. ל"אוכל מוות" יש הגדרה מאוד ברורה: לקבל את האות האפל (ולתמוך בוולדמורט. סנייפ וקרקרוף, לכאורה לא נחשבים אוכלי מוות).
פאדג' לא שונא את וולדמורט. לפחות לא לפי הידוע לי. הוא פשוט חלק מהמיינסטרים שחושב שוולדמורט הוא רע. הסיבה שהוא לא רוצה להכיר בכך שוולדמורט חזר היא אכן חשש למעמדו כולל גם את הרוגע שקיים בקהילה, אותו רוצה לשמר.
אמברידג', לעומת זאת, בעצם רוצה רק כוח והשפעה. היא מוכנה לעשות, ככל הנראה, הכול, כדי להשיג את העוצמה המיוחלת. אני לא חושב, ואין סיבה להניח, שהיא הייתה תומכת של וולדמורט או אוכלת מוות, במהלך הספר החמישי או לפני כן. היא הייתה מרושעת ותאוות כוח, וזו הסיבה ששלחה את אותם סוהרסנים. זו גם הסיבה שכשהתחיל שלטונו של וולדמורט, תמכה בו והצטרפה לאותו פרוייקט במסגרת משרד הקסמים.
ככל הנראה היא כן תומכת חלקית בטוהר דם, ושונאת "יצורי כלאיים", אבל אין סיבה להניח שחשבה כך גם על נישואים בין קוסם למוגל, אף כי זה אפשרי. מצד שני, צריך לזכור שהרבה מקהילת הקסמים גזעניים ולא אוהבים "יצורי כלאיים" אבל לא מסיבות אידיאולוגיות אלא כי הם מפחדים. וזה כן יכול להוביל, בעידוד האדיאולוגיה של אוכלי המוות, לגזענות גם כלפי עוד תערובות...
ההגדה של "תומך של האופל" קצת מוערפלת, אז אני לא בטוח אם אפשר לומר שהיא כזו או לא. אך זו לא הגדרה חשובה במיוחד אם היא אכן מרשעת. זו לא נקודת זכות בשבילה בכל אופן.
טכנית נכון, אבלThe Lion
אני לא מסכים עם הפיסקה החמישית.
אמברידג' לא בהכרח שונאת בני מוגלגים.
יש לה בעיה אם יצורי כלאיים, (סביר להניח כי היא מפחדת מהם פחד מוות,) - זה נכון, אבל בנוגע לטוהר הדם - לא חושב (אף פעם לא מוזכר דירוג הדם שלה, אם כי כשני חושב על זה, אם היא לא הייתה טהורת-דם לא היו נותנים לה את התפקיד הזה).
לפי דעתי - כמו שאמרת - היא פשוט רוצה כוח והשפעה. היא קלטה שלשחק אותה גיבורה זה לא הצד שלה ושלהצטרף עכשיו לאוכלי-המוות מרצון ולקבל תפקיד טוב יותר רווחי מלהצטרף אח"כ באימפריוס בתפקיד גרוע, ככה שהיא עשתה הכול כדי לרצות את אוכלי-המוות בהתעללות בבני-מוגלגים. ועוד, היא ידעה שלמרות הטוויסט החד מאוד שעשתה (מלהכחיש את שיבתו של אדון האופל לעשות רישום לבני מוגלגים) אף אחד לא יקפוץ כי וולדמורט שולט.וגם אם הייתה שונאת מוגלגים היא בטוח הייתה מנצלת את זה כדי להיטפל להרמיוני - התלמידה שהעמידה אותה על טעות הסופר שכתב את ספר הלימוד ושאותה שנאה.
יצא לי קצת מעורבב, אל תתייחסו לסדר, תפרידו ותקראו משפט-משפט.
אני מסכים עם האפשרות.אודיסאוס
אבל אני לא בטוח שאפשר להוכיח לכאן או לכאן.
יכול להיות שהיא לא עודדה דם טהור בכלל, יכול להיות שרק כשאוכלי המוות עלו ויכול להיות שמאז ומעולם.
העובדה שעסקה בפרוייקט טיהור הדם מעודדת את האפשרויות האחרונות, אך לא מוכיחה. העובדה שלא מוזכרת שום נטיה כזו לפני כן מצודדת ב2 הראשונות. אך השניה, מטבע הדברים, מעט דחוקה.
יכול להיות שאחרי שהצטרפה אליהם קלטה גם את הגזענות הזו...
הוסיפה לאוסף
The Lionאחרונה
אודיובוק טוב?Lully01
מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??
שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל)
אם אנגלית הולך - אז ההקראה של ג'ים דייל מצוינת.מתואמתאחרונה
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל
נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)
השאלהקעלעברימבאר
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל
בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם
אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאר
אשתו כגופו.
אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?
השאלה אם זו חובת הדר או חובת הבית125690
השאלה היותר גדולהקעלעברימבאראחרונה
אם מוסיף והולך כמו וולדמורט שכל שנה הוסיף הורקרוקס עד שהגיע ל8. או הולך ופוחת כנגד כל הורקרוקס שהושמד
בספרקעלעברימבאר
הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי
לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר
אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני
נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
"יום אחד היה מזג אוויר מושלג"אנטיוכוס
"ואני מטייל לי להנאתי במכתש גודריק. אני נהנה מהטיול, מבסוט מהטיול, כיפכוף של טיול. לפתע ראיתי ספר של ריטה סקיטר.
לא חשדתי בו.
מה אני חשדניסט?
ואז אני ממשיך לטייל, ואני רואה זקנה (מהשורש מבוגר).
לא חשדתי בה.
למה עשתה לי משהו?
ואז התברר שבספר ריטה גנבה לזקנה את הזכרונות, והזקנה קראה בלחשננית רק לי לעלות למעלה.
פה חשדתי!
ואני מדריך על הספר ומדריך עליו וצועק: "ריטה תחזירי את הזכרונות לבתחולדה, גנבת! תחזירי לה את הזכרונות, שקרנית!
ואני מדריך על הספר
ומדריך עליו
ומדריך עליו.
ואז הבנתי שבטעות אני מדריך על השרביט שלי ושובר אותו".
"הארי, אולי תגיע לעיקר, לקטע שבו פגשת את וולדמורט?
"מה?"
"נו הארי... באת לספר על המפגש עם וולדמורט"
"אדוני יש פה טעות! אתם קראתם לי לספר על השקרים של ריטה סקיטר, לא על מפגש עם וולדי-מה-שמו!"
"(בלחש) נו תעשה טובה, בקשה..."
"הנה זה חוזר אליך! מחקו לך את הזכרונות אבל זה חוזר,אליך היום הזה! ואז מה קרה?"
"ואז"
"ואז!"
"ואז! הזקנה התפצלה לשתים. אז יריתי עליה 3 קללות עם הבזקי אור. ככה פלוםי פלופי פלופי.
מתוך הזקנה יצאה נחשית ענקית שהסתובבה בצורה אלפטיסטית ונחתה ליידי.
היא זימנה את המנהיג שלה. הוא היה עם שרביט איזה 6000 קילומטר אורך בלי להגזים!
הוא רצה להרוג אותי.
אמרתי לו 'אל תהרוג אותי! יש לך כבר 6 הורקרוקסים! תהרוג אותם! (מה זה הוגן שיהרוג רק אותי?).
ואז לקחו אותי לאחוזת מאלפוי, ושם באחוזה זה ממש מרגיש כמו באחוזה! ויש שם אוכלי מוות עם שרביטים שעושים לייזרים, וגמדוני בית שאופים מאפים מקמח, המון קמחים של קמח! והשרביטים גמישים כמו לולב מתלבלב, לולב מתלבלב! ויש שם גובלינים שכל האצבעות שלהם זה זרת! ככה, זרת, זרת זרת! ועושים שם שיקויים מטחול ענק!"
"אני מבין שעשו עליך ניסויים? זה היה קשה?"
"כן! אמרו לי תתחתן עם צ'ו, תתחתן עם הרמיוני, תתחתן עם ג'יני! איפה אני אשים להן את הטבעת, על השרביט?
בקיצור דובי שאל אותי איפה אני רוצה ללכת, אמרתי לו בקתת הצדפים למה אף פעם לא הייתי. בדרך עברנו דרך האחוזה, לקחתי שרביט. אבל כשהגענו לבקתת הצדפים לא נתנו לנו להכנס, כי הדיוק לופין היה שם, והיה ירח מלא, מפוצץ!"
"בקיצור איך אתה מסכם את המפגש שלך עם אוכלי המוות?"
"מה?"
"נו... היכרות איתם"
"אה...משחקי היכרויות!"
"אני מצטער ששאלתי"
"אני מצטער שתשתוק! אז ככה זה הולך! 'וואטס יור ניים, מאיי ניים איז סקאביור. וואטס יור ניים, מאיי ניים איז ורנון דרסלי!"
גאוני!איגנוטוס פברל
איך אמראנטיוכוס
מאלפוי כשדרך על האף של הארי?
"ואני מדריך עליו. ומדריך עליו. ומדריך. כי אני מדריך. כי אני מדריך. בפלוגת הפיקוח"
"ראיתי את זאביני סוגר את דלת הקרון והיא לא הצליחה להסגר, לא חשדתי. ואז ראיתי לרגע את הראש של פוטר באוויר, פה חשדתי!"
ואיך אמר הארי?
"בתחולדה קראה רק לי לעלות למעלה ולא להרמיוני וכאבה לי הצלקת. לא חשדתי בה. מה אני חשדניסט?
ואז היא התפצלה לשניים.
פה חשדתי!"
נפלא125690אחרונה
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר
"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.
"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"
חשבתי על זה -קעלעברימבאר
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת
עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.
האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...
כאילו ישקעלעברימבאר
אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם