ראיתי אחד מהסרטונים בערוץ שאלבוס דמבלדור המליץ עליו.. (אחלה)אודיסאוס
עבר עריכה על ידי אודיסאוס בתאריך י"ז בשבט תשפ"א 19:55

והייתה שם שאלה: מי יותר עוצמתי, וולדמורט או גרינדלוולד?דים עליהם שהם לא מתקדמים טכנןולולגית

1. וולדמורט הצליח להתעמת\להביס\לפצוע את דמבלדור כשלדמבלדור היה את שרביט הבכור. בעוד דמבלדור הצליח להביס את גרינדלווד כשזה עוד החזיק בו.

2. אזכור של דמבלדור מהספר השישי: "האם ידעת אז...", "האם ידעתי אז שפגשתי את הקוסם הכי מסוכן..." או משהו כזה. אשמח אם מישהו יביא את הציטוט המדויק.

3. התרשמות שגרינדלוולד חזק יותר.

אמשיך אח"כ...

איזה סרטונים? אפשר קישור?יהוקפץ

יש שם את הקישור לערוץאודיסאוס

יש לי משהו לומר על זה125690
דמבלדןר חכם. אני מניח שהוא נלחם לפני זה עם גרגורוביץ והביס אותו ככה ששרביט הבכור היה שלו (גרינדלוולד מעולם לא הביס את גרגורוביץ) ככה ששרבחט הבכור היה שלו אבל היה אצל גרינדלוולד
אני לר זוכר שכתוב שוולדמורט פצע את דמבלדור

ובלי קשר לעוצמה, גרינדלוולד הרבה יותר חכם
גרינדלוולד כן הביס את גרגובי'מח"פ

הוא לא125690
הוא גנב לו את זה
הוא גם שיתק אותומח"פ

הוא לא125690
גרגורוביץ' ראה ילד קופץ מהחלון שלו עם השרביט
ומשתק אותומח"פ

את זה הוא לא ראה125690
כן... אבל חכם או לא, גרינדלוולד לא השתמש בהורקרוקסים...The Lion

זה מוכיח את החוכמה שלו125690

לא בהכרח.. בתור וולדמורט - להשתמש בהורקרוסים זה גאוניThe Lion

אבל זה לא אומר שהוא יותר טוב125690
המטרה של גרינדלוולד הייתה טובה, הדרך לא. אצל וולדמורט זה לא היה ככה
גם הארי לא באמת הביס את מאלפוי ובכל זאת שרביט הבכור בחר בו.אודיסאוס

אני גם לא זוכר... אבל הם כן נלחמו ב5.

הארי הביס אותו125690
ווולדמורט לא פצע את דמבלדור
הוא בסך הכל חטף ממנו את השרביט...אודיסאוס

זה נקרא להביס125690
הוא ניסה לעצור אותו ולא הצליח (בניגוד לגרגורוביץ' שלא ראה את גרינדלוולד בזמן)
הוא ראה אותומח"פ

אבל הוא לא ניסה לעצור אותו (לא היה לו זמן)125690
אקדים ואומר שלא רואים כל כך את וולדמורט בסרטים.אודיסאוס

+ כוחות הקסם שלו לא מפורטים כל כך בספרים. לעומת גרינדלוולד שמוצג בפירוט בחיות הפלא. אז גם יכול להיות שאין לי כל כך הרבה מידע על וולדמורט, גם יכול להיות שהמידע שלי על גרינדלווד שגוי או לא מתואם עם הסדרה וגם יכול להיות שאני מושפע מהסרטים אפילו שלא באמת מוכח מהם כדעתי.

אני מתכוון לומר שגגרינדלוולד עוצמתי יותר. מלבד השליטה שהוא כל הזמן משדר (כל הכבוד לג'וני דפ), הוא משתמש בקסמים מגוונים מאודף עוצמתיים מאוד ומרשימים. כמו הקסם שמזכיר הדובר (האש הכחולה ההיא בסוף חיו הפלא 2) או כמו הבועה האדומה שיוצר מסביבו ללא שרביט, ששורפת את הלוידעמה שהפריע לו.

חשוב לומר, שיכול להיות שגרינדלוולד השיג את עוצמתו בזכות שרביט הבכור, שעזר לו, אבל גם אם כך, אני מחשיב את זה כמו גם שרביט הבכור עצמו בתור עוצמה השייכת לו.

אמנם, כמו שאומר המסריט, לא ברור תחת אילו נסיבות, הביס דמבלדור את גרינדלוולד, אבל גם אם עשה זאת לבד, אני חושב שגרינדלוולד חזק יותר מוולדמורט. 

על פי ההתרשמות שלי, וולדמורט נעזר הרבה מאוד באוכלי המוות ושאר עוזריו, למעשה, הוא לא השתתף הרבה בקרבות בעצמו. הרוב המוחלט של אוכלי המוות היו לפחות קוסמים ברמה טובה, וככל הנראה היו גם ברמה של הילאים. חשוב לומר שכולם גם השתמשו ב"אבדה קדברה". הקללה ההורגת, יכולה לעזור הרבה במלחמות ואני יכול לומר בביטחון שהעוצמה של אוכלי המוות הייתה גדולה מגרינדלוולד, ואולי גם מכל תנועת המהפך שלו. לא נראה שמישהו מלבדו באמת עושה משהו, זה אדם אחד שמחזיק את כל התנועה, מגן עליה, תוקף, ואחראי להגדלתה בעזרת איסוף עוד תומכים.

זה מביא אותי לומר שבאמת וולדמורט יותר מסוכן מגרינדלוולד, בטח לשיטת דמבלדור. וולדמורט יצר תנועה של הרס ומוות. דמבלדור, שהכיר את חברו, ידע שהמטרות של גרינדלוולד לא כל כך הרסניות. אך גרינדלוולד עדיין יותר עוצמתי.

צריך לזכור ש - כמו שוולדמורט דואג להזכיר בקביעות - דמבלדור מזדקן, מהירות מחשבה בוודאי נצרכת בקרב קסמים, כמו גם מהירות פיזית ואפילו כוח. הגיוני שדמבלדור הצעיר, שהביס את גרינדלוולד יכול להביס את וולדמורט, אולי אפילו בקלות, בעזרת שרביט הבכור. הגיוני גם לומר שדמבלדור לא אהב כל כך את שרביט הבכור, כשוך תאוותו לאוצרות המוות, וייחס לו רוע, מפאת כל הרצח שגרם. אולי בגלל זה, הוא לא הרגיש בנוח להשתמש בו יותר מדי, ופחות עוד יותר, לחקור דברים שאפילו רומזים על קסמים אפלים. כל זה מסביר, או לפחות מנסה, למה דמבלדור בשנות הארי, בעודו מחזיק בשרביט הבכור, לא היה יכול להביס את וולדמורט, בעוד זה הצעיר, ניצח את גרינדלוולד.

אני מדגיש שוב, שזו תערובת של התרשמויות ותיאוריות, ואלו באמת בסך הכול דברים שחשבתי עליהם, ואני אפילו לא מוכן לחתום על זה. אז אל תסמכו על זה יותר מדי...

אתה יודע יש איזה קטעאקר321

אני לא זוכר בדיוק ניראלי שבפעם הראשונה שגרינדלווד מופיע אומרים שהוא היה הקוסם הכי חזק אם וולדמורט לא היה מגיע אחריו

כן, גם לי זכור משהו כזה.אודיסאוס

אבל גם שם, נראה לי שמדבריםעל קוסם האופל הכי חזק, עד שוולדמורט לקח ממנו את התואר. זה בספר הראשון?

לא, זה בשביעיניב שטרן

וכתוב שהוא היה הקוסם הכי אפל, לא הכי חזק

שביעימח"פ

למעו האמת, באמת יכול להיות שרולניג התכוונה שוולדמורטאודיסאוס

יהיה יותר חזק. בטח כשהיא כתבה את הארי פוטר. אבל לפי איך שהוא מוצג בחיות הפלא, הוא חזק יותר...

סרט ואפילו לא מהשבעהאקר321

--125690
אבל זה של ג'י קי רולינג, לא של אחרים
אז מהאקר321

לוולדמורט יש יותר כוח, גרינדוולד חזק יותר125690
אני רוצה לחזק את מה שאתה אומר125690
שרביט הבכור לא היה של גרינדלוולד אחרת דמבלדור לא היה יכול להביס אותו
אני לא יודע... בספר, הפשט הוא שהוא היה של גרינדלוולד.אודיסאוס

אבל חייב להיות שאפשר להביס את מי שנושא את שרביט הבכור. גם אם זה קשה.

הפשט הוא לא שהוא היה של גרינדלוולד125690
הוא גנב את השרביט, לא הביס את גרגורוביץ'
גם והארי רק גנב את השרביט, ואפילו לא את שרביט הבכורניב שטרן

את השרביט השני שלו

הארי לקח אותו מדראקו, גרינדלוולד לקח אותו משולחן125690
דמבלדור מוצג בתור בעל השרביט. ולא כתוב בשום מקום שהוא הביסאודיסאוס

את גרגורוביץ', וגם אין סברא שהוא יעשה את זה. כלומר, הוא אמור להיות מוסרי והכול...

בשביל להשיג את השרביט אתה צריך להביס את הבעלים הקודם שלו125690
אז או שהוא לא יוכל לעצור אותך או שלא יהיה לו את השרביט, גרינדלוולד נלחם עם דמבלדור ואם השרביט היה שלו הוא היה מנצח
אפשרמח"פ

הוא נעזר הרבה באמת אבל את הדברים הקשים הוא עושה בעצמוקורא נלהב לשעבר

כמו לרצוח קוסמים חזקים (בונז ועוד) התחקות אחר שרביט הבכור ועוד דוגמאות קטנות. ומלחמות שהוא כן משתתף בהם הוא בהחלט רואים שהוא עצמו מאד חזק.

נכון שיש לו כ50 (נגיד..) אוכלי מוות אבל איתם להשלט על כל בריטניה זה בהחלט הישג מרשים שהרבה מאד ממנו זה רק בזכותו.

על הפסקה לפני האחרונה הגבתי שזה לא חיסרון. ורואים שאם כל הדיבורים של וולדמורט דמבלדור עושה דברים מאד מרשימים אפילו לקראת הסוף שלו (שבטח לא קרה בגלל שהוא נחלש כמו שהזכרתי כאן אגב למה דמבלדור נתן בכלל) במשרד שלו בחמישי ובמשרד הקסמים.

מסכים. ניסיתי להסביר למה הוא יותר מסוכן.אודיסאוס

אני עדיין חושב שזקנה גם מזיקה בתחומים מסוימים. ואם אני לא טועה גם דמבלדור מזכיר משהו כזה... אבל אני לא בטוח..

ביחס לסרט חיות הפלאקורא נלהב לשעבר

התיאור של קסמים עוצמתיים וכאלה זה באמת מאד הגיוני שקוסם חזק יהיה לו גם קסמים מאד מרשימים. ובאמת ברציונאלי מציגים את וולדמורט ואת דמבלדור הרבה יותר עוצמתיים. ואת הקסם עצמו של קוסמים חזקים חזק יותר.

אבל בספר הרושם שיש שגם קוסמים חזקים לא עושים דברים הרבה יותר מרשימים מקוסם מתחיל וקללות של שתי קוסמים- לא משנה החוזק שלהם- שיתנגשו שתיהם התבטלו. אבל אין הבדל למשל בחוזק הפרוטגו שהם יעשו בעוצמת ה'שתק' שהם יטילו וכו' אלא נראה שקוסם חזק הוא בעיקר יצירתי יותר ומהיר יותר. (יש גם דברים מרשימים יותר שהוא עושה אבל הוא לא 'חזק' יותר).

לא הסברתי מספיק מובן וגם אם מבינים אפשר להתווכח .אבל נראלי מוסכם שהקסם בהארי פוטר הוא לא כמו ברציונאלי למשל, והסרט שם נשמע לי יותר כמו הרציונאלי.

בנוסף יש שם דברים שלא מסתדרים עם הסדרה או דברים שהם סתם מוזרים ולא בסיגנון של דברים שמופיעים בהארי פוטר...

זה הרושם שלי לגבי חיות הפלא אבל אפילו לא ראיתי את זה אלא רק משמועות קצת. אז אם לא דייקתי בדברים אשמח שיתקנו אותי...

ובכל מקרה אני חסיד של הספרים ולמקורות אחרים אני פחות מייחס חשיבות...

--125690אחרונה
אין טעויות רציניות, הסדרה שונה כי היא מראה את עולם הקוסמים לפני כמה עשרות שנים ומזוויתת שונה של קוסמים בוגרים
לדעתיקורא נלהב לשעבר

וולדמורט עוצמתי יותר מגרינדלוולד. לפי המתואר בספר וככה גם הרושם שלי שוולדמורט=לדמבלדור (במובנים מסויימים- קסמים אפלים ועוצמת קסם- וולדמורט עדיף. ובאחרים- יצירתיות וחכמת לחימה- דמבלדור עדיף. ובסה"כ הם די שווים). וגרינדלוולד רמה אחת מתחתם.

1 זה באמת ראיה שגרינדלוולד חלש יותר כי דמבלדור ניסה להאבק בוולדמורט בחמישי ולא הצליח (אולי גם בגלל מה שקרה ליד שלו אבל הרושם שם ובמקומות אחרים זה כי הם שווים בכח)

הגיל, לפחות הגיל שלהם, לדעתי זה דווקא נותן יתרון של ניסיון וכח קסם חזק יותר כך שזה עוד יותר מוכיח לכיון וולדמורט...

3- אני התרשמתי הפוךקורץ לדעתי א"א להוכיח מחיות הפלא, אגיב על זה מתישהו במקום שהתייחסו לזה פה.

על כל פנים מהתרשמות רק מהספר אתה מסכים שהוא נשמע חלש יותר? 

..אודיסאוס

(בקרב שלהם ב5, דמבלדור עוד לא נפצע ביד, לא?)

בכל אופן, לשאלתך, כן. כמו שגם כתבתי ל"אקר321" מאוד סביר שרולינג התכוונה בסדרת הספרים, לעשות שוולדמורט חזק יותר.

מה גם שיש קטע כזה של סופרים, לעשות שהאיום העכשווי הוא הכי גדול.

אני לא יודע אם זה יצא בטעות, רולינג התחרטה, או שבגלל אותו קטע עצמו (שהזכרתי לעיל), גרינדלוולד מוצג ב"חיות הפלא" באופן שגורם לחשוב שהוא ממש, אבל ממש - חזק.

(זהו התלבטתי באמת)קורא נלהב לשעבר

על כל פנים זה מראה ששניהם מאד חזקים ולא בגיל שזה אמור להשפיע עדיין.

-ואולי מאד חזקים אבל פחות ממה שדמבלדור היה פעם? -אולי, אני לא חושב שגיל כזה עושה אותו חלש יותר אלא להיפך אבל זה התרשמות אז א"א להוכיח

אודיובוק טוב?Lully01

מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??

שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל) 

אם אנגלית הולך - אז ההקראה של ג'ים דייל מצוינת.מתואמת
אודיובוק מעולה ביוטיוב באנגליתניק זמניק

אבל יש לו רק את שלושת הספרים הראשונים.

זה מישהו שמקריא ספרים בצורה נדירה. מסודר לפי פרקים, עם קולות, הגייה ברורה של המילים, והכי חשוב במקביל רואים את הטקסט!!

זה מעולה ממש למי שלא מבין אנגלית בצורה שוטפת או למי שרוצה לשפר את האנגלית. וכמובן שתמיד אפשר להגביר מהירות...

הנה קישור של הספר השלישי:

זה לא הטקסט המקורי של הספר...מתואמתאחרונה

זה נועד בשביל ללמוד אנגלית, לא בשביל ליהנות...

(מוזר לי שהם העבירו הכול לזמן הווה במקום זמן עבר המקורי של הספר...)

אילו פודקסטים יש על הארי פוטר?מתואמת

כאלה נקיים, בלי גסויות...

תודה!

יש את פוטרקאסט. לא שמעתי המון, אבל לא זכור לי כגסלביטה
תודה! באיזו פלטפורמה אפשר לשמוע?מתואמת
ספוטיפיי הכי נחלביטה
מתואמתאחרונה
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל

נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים  כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)

השאלהקעלעברימבאר
אם וולדמורט מדליק בשביל הארי, האם אומרים וולדמורט כגופו (בגלל ההורקרוקס של הצלקת) או לא?
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל

בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם

אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאר

אשתו כגופו.

אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?

השאלה אם זו חובת הדר או חובת הבית125690
השאלה היותר גדולהקעלעברימבאראחרונה

אם מוסיף והולך כמו וולדמורט שכל שנה הוסיף הורקרוקס עד שהגיע ל8. או הולך ופוחת כנגד כל הורקרוקס שהושמד

סרטי הארי פוטר 2 ו3מים זכים
שום קישור באתר לא עובד, משהו יכול להעלות? בבקשה גדולה.
בבקשה??מים זכיםאחרונה
בספרקעלעברימבאר
הראשון מוזכר שהאגריד אומר שקווירל נפגע מליליות ביער השחור.

הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי

לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
אם אני לא טועה, גם בספר השלישי מופיע אזכור של hag, כאחד מהיצורים שמגיעים הרבה להוגסמיד כי אינם יכולים להסוות את עצמם היטב בקרב מוגלגים. מעניין איך שם זה מתורגם...
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר

אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני

נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
בעברית)
"יום אחד היה מזג אוויר מושלג"אנטיוכוס

"ואני מטייל לי להנאתי במכתש גודריק. אני נהנה מהטיול, מבסוט מהטיול, כיפכוף של טיול. לפתע ראיתי ספר של ריטה סקיטר.

לא חשדתי בו.

מה אני חשדניסט?

ואז אני ממשיך לטייל, ואני רואה זקנה (מהשורש מבוגר).

לא חשדתי בה.

למה עשתה לי משהו?

ואז התברר שבספר ריטה גנבה לזקנה את הזכרונות, והזקנה קראה בלחשננית רק לי לעלות למעלה.

פה חשדתי!

ואני מדריך על הספר ומדריך עליו וצועק: "ריטה תחזירי את הזכרונות לבתחולדה, גנבת! תחזירי לה את הזכרונות, שקרנית!

ואני מדריך על הספר

ומדריך עליו

ומדריך עליו.

ואז הבנתי שבטעות אני מדריך על השרביט שלי ושובר אותו".

"הארי, אולי תגיע לעיקר, לקטע שבו פגשת את וולדמורט?

"מה?"

"נו הארי... באת לספר על המפגש עם וולדמורט"

"אדוני יש פה טעות! אתם קראתם לי לספר על השקרים של ריטה סקיטר, לא על מפגש עם וולדי-מה-שמו!"

"(בלחש) נו תעשה טובה, בקשה..."

"הנה זה חוזר אליך! מחקו לך את הזכרונות אבל זה חוזר,אליך היום הזה! ואז מה קרה?"

"ואז"

"ואז!"

"ואז! הזקנה התפצלה לשתים. אז יריתי עליה 3 קללות עם הבזקי אור. ככה פלוםי פלופי פלופי.

מתוך הזקנה יצאה נחשית ענקית שהסתובבה בצורה אלפטיסטית ונחתה ליידי.

היא זימנה את המנהיג שלה. הוא היה עם שרביט איזה 6000 קילומטר אורך בלי להגזים!

הוא רצה להרוג אותי.

אמרתי לו 'אל תהרוג אותי! יש לך כבר 6 הורקרוקסים! תהרוג אותם! (מה זה הוגן שיהרוג רק אותי?).

ואז לקחו אותי לאחוזת מאלפוי, ושם באחוזה זה ממש מרגיש כמו באחוזה! ויש שם אוכלי מוות עם שרביטים שעושים לייזרים, וגמדוני בית שאופים מאפים מקמח, המון קמחים של קמח! והשרביטים גמישים כמו לולב מתלבלב, לולב מתלבלב! ויש שם גובלינים שכל האצבעות שלהם זה זרת! ככה, זרת, זרת זרת! ועושים שם שיקויים מטחול ענק!"

"אני מבין שעשו עליך ניסויים? זה היה קשה?"

"כן! אמרו לי תתחתן עם צ'ו, תתחתן עם הרמיוני, תתחתן עם ג'יני! איפה אני אשים להן את הטבעת, על השרביט?

בקיצור דובי שאל אותי איפה אני רוצה ללכת, אמרתי לו בקתת הצדפים למה אף פעם לא הייתי. בדרך עברנו דרך האחוזה, לקחתי שרביט. אבל כשהגענו לבקתת הצדפים לא נתנו לנו להכנס, כי הדיוק לופין היה שם, והיה ירח מלא, מפוצץ!"

"בקיצור איך אתה מסכם את המפגש שלך עם אוכלי המוות?"

"מה?"

"נו... היכרות איתם"

"אה...משחקי היכרויות!"

"אני מצטער ששאלתי"

"אני מצטער שתשתוק! אז ככה זה הולך! 'וואטס יור ניים, מאיי ניים איז סקאביור. וואטס יור ניים, מאיי ניים איז ורנון דרסלי!"

איך אמראנטיוכוס
עבר עריכה על ידי אנטיוכוס בתאריך ט' בכסלו תשפ"ו 21:38

מאלפוי כשדרך על האף של הארי?

"ואני מדריך עליו. ומדריך עליו. ומדריך. כי אני מדריך. כי אני מדריך. בפלוגת הפיקוח"

"ראיתי את זאביני סוגר את דלת הקרון והיא לא הצליחה להסגר, לא חשדתי. ואז ראיתי לרגע את הראש של פוטר באוויר, פה חשדתי!"

ואיך אמר הארי?

"בתחולדה קראה רק לי לעלות למעלה ולא להרמיוני וכאבה לי הצלקת. לא חשדתי בה. מה אני חשדניסט?

ואז היא התפצלה לשניים.

פה חשדתי!"

נפלא125690אחרונה
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר

"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.

"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"

חשבתי על זה -קעלעברימבאר
גמדוני הבית זה כמו השחורים העבדים שהיו בארהב, הקנטאורים כמו האינדיאנים בשטחים שלהם פעם, והגובלינים כמו היהודים שדורשים זכויות שוות
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת

עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.

האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...

כאילו ישקעלעברימבאר
3 יצורים שלא שווי זכויות לקוסמים: גובלינים (שפעם בכלל לא היו להם זכויות, וגם היום לא יכולים לשאת שרביט), גמדונים וקנטאורים.

אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם

עכשיו הבנתי... תודה!מתואמתאחרונה

אולי יעניין אותך