+ כוחות הקסם שלו לא מפורטים כל כך בספרים. לעומת גרינדלוולד שמוצג בפירוט בחיות הפלא. אז גם יכול להיות שאין לי כל כך הרבה מידע על וולדמורט, גם יכול להיות שהמידע שלי על גרינדלווד שגוי או לא מתואם עם הסדרה וגם יכול להיות שאני מושפע מהסרטים אפילו שלא באמת מוכח מהם כדעתי.
אני מתכוון לומר שגגרינדלוולד עוצמתי יותר. מלבד השליטה שהוא כל הזמן משדר (כל הכבוד לג'וני דפ), הוא משתמש בקסמים מגוונים מאודף עוצמתיים מאוד ומרשימים. כמו הקסם שמזכיר הדובר (האש הכחולה ההיא בסוף חיו הפלא 2) או כמו הבועה האדומה שיוצר מסביבו ללא שרביט, ששורפת את הלוידעמה שהפריע לו.
חשוב לומר, שיכול להיות שגרינדלוולד השיג את עוצמתו בזכות שרביט הבכור, שעזר לו, אבל גם אם כך, אני מחשיב את זה כמו גם שרביט הבכור עצמו בתור עוצמה השייכת לו.
אמנם, כמו שאומר המסריט, לא ברור תחת אילו נסיבות, הביס דמבלדור את גרינדלוולד, אבל גם אם עשה זאת לבד, אני חושב שגרינדלוולד חזק יותר מוולדמורט.
על פי ההתרשמות שלי, וולדמורט נעזר הרבה מאוד באוכלי המוות ושאר עוזריו, למעשה, הוא לא השתתף הרבה בקרבות בעצמו. הרוב המוחלט של אוכלי המוות היו לפחות קוסמים ברמה טובה, וככל הנראה היו גם ברמה של הילאים. חשוב לומר שכולם גם השתמשו ב"אבדה קדברה". הקללה ההורגת, יכולה לעזור הרבה במלחמות ואני יכול לומר בביטחון שהעוצמה של אוכלי המוות הייתה גדולה מגרינדלוולד, ואולי גם מכל תנועת המהפך שלו. לא נראה שמישהו מלבדו באמת עושה משהו, זה אדם אחד שמחזיק את כל התנועה, מגן עליה, תוקף, ואחראי להגדלתה בעזרת איסוף עוד תומכים.
זה מביא אותי לומר שבאמת וולדמורט יותר מסוכן מגרינדלוולד, בטח לשיטת דמבלדור. וולדמורט יצר תנועה של הרס ומוות. דמבלדור, שהכיר את חברו, ידע שהמטרות של גרינדלוולד לא כל כך הרסניות. אך גרינדלוולד עדיין יותר עוצמתי.
צריך לזכור ש - כמו שוולדמורט דואג להזכיר בקביעות - דמבלדור מזדקן, מהירות מחשבה בוודאי נצרכת בקרב קסמים, כמו גם מהירות פיזית ואפילו כוח. הגיוני שדמבלדור הצעיר, שהביס את גרינדלוולד יכול להביס את וולדמורט, אולי אפילו בקלות, בעזרת שרביט הבכור. הגיוני גם לומר שדמבלדור לא אהב כל כך את שרביט הבכור, כשוך תאוותו לאוצרות המוות, וייחס לו רוע, מפאת כל הרצח שגרם. אולי בגלל זה, הוא לא הרגיש בנוח להשתמש בו יותר מדי, ופחות עוד יותר, לחקור דברים שאפילו רומזים על קסמים אפלים. כל זה מסביר, או לפחות מנסה, למה דמבלדור בשנות הארי, בעודו מחזיק בשרביט הבכור, לא היה יכול להביס את וולדמורט, בעוד זה הצעיר, ניצח את גרינדלוולד.
אני מדגיש שוב, שזו תערובת של התרשמויות ותיאוריות, ואלו באמת בסך הכול דברים שחשבתי עליהם, ואני אפילו לא מוכן לחתום על זה. אז אל תסמכו על זה יותר מדי...