א. כשעין הזעם מסביר להארי למה אי אפשר להוציא אותו מהביתהוא אומר שמשרד הקסמים ניתק את האח מהפלו (היא הייתה מחוברת?) ואסר על התעתקות או הנחת מפתח מעבר הוא אומר שזה נעשה כביכול בשם ההגנה על הארי, כדי שוולדמורט לא יכנס, "חסר תועלת בהתחשב בכך שגם ככה הקסם של אמא שלך מונע ממנו להכנס" (עמ' 49)
שניה, אם לא היה את הקסם של אמא של הארי וולדמורט לא היה נכנס כי משרד הקסמים אמר שאסור לו?
ב. אחרי החתונה, כשהארי, הרמיוני ורון מתעתקים לבית קפה ההוא הארי אומר שכדאי לשנות לאוכלי המוות שעקבו אחריהם את הזכרון. אז רון אומר לו שהוא אף פעם לא הטיל לחש שינוי זיכרון אז הרמיוני אומרת שגם היא לא עשתה את זה אף פעם אבל היא יודעת בתיאוריה איך עושים את זה (עמ' 158). אבל חשבתי שהיא הטילה לחש משנה זיכרון על ההורים שלה?
ג. אחרי שהארי הרמיוני ורון (להלן הה"ר) בורחים ממשרד הקסמים הם מגיעים ליער שהיה בו את אליפות העולם בקווידץ' והרמיוני אומרת שהיא הכניסה בטעות גם את יאקסלי לתוך תחום לחש הפידלוס מה שאומר שהוא יכול להכנס לבית בלק. אז הארי חושב שלא כדאי לחזור לבית כי בטח "ברגע זה מתעתקים אליו עוד אוכלי מוות" (עמ' 250) אבל יאקסלי לא אחד מ20 שומרי הסוד, הוא לא יכול לזמן אוכלי מוות נוספים.
ד. "'נשמור את זה עד שנמצא דרך להשמיד אותו' השיב הארי ואף שממש לא רצה לעשות זאת, הוא תלה את השרשרת סביב צווארו. הקמע נח על חזהו, לצד הנרתיק שקיבל מהאגריד" (עמ' 255). חשבת פעם על להכניס את הקמע לתוך הנרתיק?
ה. תכלס, איך הרמיוני מרשה לריטה סקיטר לכתוב את "חיו ושקריו של אלבוס דמבלדור"?
ו. "' אין לי זה, אני איני מחזיק בו עוד! לפני שנים רבות הוא נגנב ממני!'
'אל תשקר ללורד וולדמורט, גרגורוביץ'. הוא יודע... הוא תמיד יודע." (עמ' 258)
אז וולדמורט נכנס לו למחשבות ומגלה... שבאמת גנבו לו את זה לפני שנים רבות. אופס.
ז. אז הארי מגלה את החרב בתוך הבריכה, מגיעה למסקנה שהוא צריך לקפוץ פנימה, וכאן נגמר הספר כי הגיבור מת מדלקת ריאות. או מהתקף לב או ממשהו אחר שמקבלים כשקופצים בואט אחת לתוך בריכה קפואה
ואז הוא רוצה לצלול רק פעם אחת. הפיתרון- לחפש את החרב עם הרגל כדי שהיא תדקר ותזריק לו ארז של בסיליסק. גאונות! (עמ' 339)
ח. למה כשוולדמורט לוקח את השרביט מהקבר של דמבלדור, הוא מוציא ניצוצות?(עמ' 456) השרביט, לא וולדמורט
ט. רמוס לופין מגיעה לבקתת הצדפות ומודיע לכולם שנולד לו בן והם קוראים לו "טד" על שם אבא של טונקס (שגם הוא היה טונקס)
אבל אז הם מרימים כוסית לכבוד "טד רמוס לופין" (עמ' 468). זה אומר שהבן הבכור מקבל אוטומטית את השם של האבא?
י. כשהה"ר רוצים לפרוץ לגרינגוטס הם עושים שיקוי פוליצי עם שערה של בלאטריקס שהם מצאו על הסוודר של הרמיוני (עמ' 472) אני מקווה שבדקתם שלבלאטריקס אין חתול, נכון? כי יש לי דז'ה וו.

..