יותר מזה? חמותי לא סובלת אותי למרות שאני מהממת.
לטענתה ברגע שאני אעבוד על עצמי, הילדים יהיו מושלמים.
הבן שלה בסדר, אבל אשתו ובגלל זה גם הילדים לא משהו.
יש לה גם כסא אוכל אחד, כשאנחנו מגיעים לבד היא אפילו לא מוציאה את זה.
היא מוציאה את זה רק כשהבת מגיעה.
כשהבת מוציאה את הילד שלה מהכסא - ואני כזה שפרה, את מסכימה לי לקצת כי כבר הלכו לי הידיים ואי אפשר באמת לאכול ולהנות ככה. כשתרצי חזרה אני מייד מייד מחזירה לך.
חמותי כזה, אוייי אבל הוא ילכלך לו. נכון, כואב הלב כי עכשיו הכסא באמת נוצץ.
משחקים - כנל. לא מוציאה. כשהבת נמצאת היא מציעה לה ומפרגנת להוציא. איך שהיא רק נכנסת היא רצה להביא משחקים שיהיה לילדים מה לעשות.
הבן שלי שגדול מהתאומים שלה בשלושה חודשים צריך לוותר כי הוא גדול יותר. כולם רוצים את הבימבה אווירון - אבל שלי גדול, אז ברור שלא צריך כלום. כי הוא גדול.
עזבו את הקשיים של הילד שלי, עד כמה מסוגל לוותר או לא (כי באמת קשה לו, מאובחן!).
לפסח קנתה כסאות חדשים, בצבע לבן!!! היא לא מסכימה לשבת עליהם וכמובן שמכבדים.
הבן שלי בצרחות רוצה כסא חדש ומסבירים בנועם שאי אפשר. נכנסים לחדר כי לא רוצים שכולם יסבלו מהצרחות ויצפו בפדיחה של הילד שמתפשט בזמן טנטרום ואי אפשר לעצור אותו. אנחנו בחדר איתו, טוב שהיה רועש בחוץ ולא שמעו את הבכי, טוב שהיה חשוך והילד לא ראה אותנו בוכים איתו ביחד.
הם בינתיים אוכלים, עשו קידוש. מתקדמים.
אנחנו יוצאים אחרי חצי שעה, גיסתי אחר כבוד יושבת על כסא חדש, היא בעלה והתאומים - לי ולבעלי? כסאות כתר ולילד כסא שהמשענת שבורה, כסא שמעולם לא ראיתי בבית הזה - כנראה הביאו משכנים או מהמחסן.
כי הילד שלנו גדול ויכול להתמודד. לא יכולה לתאר לכם את הכאב שהיה לנו כהורים וגם לילד. הבן שלי כל הזמן הסתכל על התאומים, בסוף הסעודה חמותי קמה לשירותים הבאנו לילד לשבת על אחד הכסאות - ישב על זה כמו מלך. כמעט בכה מהתרגשות.
אגב,ף אחד הכסאות התכלכך לא עלינו. מי לכלכך? התאומים והיא כזה לא הכל בסדר שטויות ננגב זה מחובר טוב ויקר שאפשר לנגב עם מגבון.
קודם כל למה אתם מתעלמים מאיתנו? יש פה עוד 7 רווקים.ות שיכולים לוותר (כולם מעל גיל 10 בעלי הבנה סבירה ורגישות כגנראה לא משהו). שנית - החלטת שנכדים לא יושבים על הכסא החדש - למה למה למה למה למה הוא כן והבן שלי לא?
ואם את כלכך בעד לתת לילד להתמודד - אז למה הבן שלי כן יכול למרות שהיא יודעת שאנחנו באחבונים וטיפולים, ויש איתו אתגרים. למה הילד שלה שלפחות בהצהרות שלה הוא ממש בסדר בהכל ומתמודד יופי בחיים - למה התאומים כן ושלנו לא?
לגדול יש קשיי קשב, כי גם לי יש וקשיי קשב לפחות לפי הרופא הם סופר תורשתיים. אני לא מסתירה את זה וחושבת שאני אלופה בהישגים שלי למרות בגלל ועל אף הקשיים (לפרט לכן? חחח חוסכת. לא רוצה לצאת שחצנית, תאמינו לי שאני בסדר ב"ה. העיקר אני גאה בעצמי ובדרך שעשיתי) - לטענתה אם אעשה עבודת מידות - הילד שלי ישתפר.
כן כן ברור, אני לא בסדר.
ארחנו אותה לערב לביבות - הכל היה טעים, אבל היא ממליצה לי על מתכון אחר לפסטה מוקרמת (למרות שאני יודעת משכנות חברות עבודה - כולם מתים על המתכון הזה וכל מפגש מתחננים שאכין את זה מרוב שזה טעים - אז כן, המתכון שלך יותר טוב. איך לא חשבתי לבקש את זה מראש. המתכון הזה עבר למלא אנשים מתעקשיםפ שאנחנו נכין - רק עליה הטוב הזה דילג?).
שלחתי לה מראש את התפריט, שתדע מה התכנון. מתוך מקום שאולי מגעיל אותנ, ואני זורמת עםמ זה שאם זה לא בא לך בטוב - בכיף תביאי לעצמך.
והיא כותבת, אולי במקום סלט כזה, תכינו כזה. כי זה מזכיר את זה, יש לך 2 מלוחים ואחד מתוק, תעשו ההפך.
יקרה - אני הזמנתי אותך. יהיה מלא אוכל. יש לך בעיה תביאי לבד. למה תמיד הערות? תמיד ביקורת?
אני משקיעה בבגדים לילדים כי אני גם נהנית מזה - למה זה חשוב להגיד שהילד לא נראה טוב בצבע תכלת למרות שעכשיו בעונה הזאת - כולם, בכל החנויות יש תכלת. לטענתה בגלל שהילד כהה עור יחסית, הוא צריך צבע כהה יותר. כן, כי אשים לו בשבת בקיץ בגד בצבע כחול כהה. צודקת. אני כמובן אומרת לה שוואלה לא חשבתי על זה ואיזה קטע מה שהיא אומרת. הבגד עלה הון, היא יודעת את זה - מה כואב לך לפרגן גם אם את לא אוהבת?
לנכדים האחרים שלובשים בגדים רגילים, היא כמובן נורא תחמיא.
יותר מזה? קנתה להם ליום חול בגד סט. לתאומים. לנו? לא זכינו. אבל הכל טוב - אני מבינה את ההיגיון שיותר קל נוח ונעים עם הילדים של הבת. מובן לי בקיצור.
הקטן לא הלך עד גיל שנה וחצי? ככה זה אמא עובדת ולא מגדלת את הילד בבית למרות שאם רק הייתי נשארת איתו, אמאלה מה היה קורה.
הילדים שלי מרוויחים אמא עובדת, מסופקת, שהיציאות עושות לה טוב.
לטענתה אני רק ממציאה בעיות, הכל אחלה ממש. אם רק אני יעשה ככה וככה להתעלם מהצרחות של הילד, רק לעשות הרבה יותר גבולות ולתת לו להתמודד - פה הבעיות יגיעו לסיומן.
ובכלל - הטרמפולינה שקנינו? אני שולחת סרטון אליה שתראה איזה חמודים קופצים ומשתוללים ביחד. היא יודעת שנסעתי חצי עולם שמאלה כדי לקנות אחד ספציפי. לטענתה רק מזיקה לו למח כי ילד לא אמור לקפוץ כלכך הרבה. זה מה שהופך אותו לילד תזזיתי. לילד פעיל. יש ערסל מטר מהטרמפולינה - הוא יודע גם לנוח.
היא יודעת שקנינו בהמלצת הצוות הפארא רפואי, מה כואב לך לפרגן??
וואי סליחה על הפריקה, ההודעה שלך ממש הציפה אותי.
כואב לי על נשים שעוברות את זה. אני מכירה את הכאב הזה כלכך מקרוב.
אני לא מצפה ממנה ליחס של בת, ממש לא. אני גם לא רוצה רוצה אותה כאמא.
אבל אני כן רוצה שתיהי גאה בי, שתסתמכי עליי בתור אמא גם אם אני לא עושה את זה כמוך.
שתאמיני בזה שהילדים שלי מרווויחים מזה שיש להם אמא עובדת.
שתדעי שלבן שלך טוב למרות שאשתו לא מתנהגת כמוך.
שהבית שלנו ממש נקי גם אם אני לא מסתובבת עם סמרטוט בבית ואין מפת ניילון על הרצפה במטבח כשהם אוכלים.
אני אגב כל הזמן מרימה לה, כמה היא הצליחה בחינוך שלה שתראה איזה ילד יצא ממנה. בעלי באמת אחד המקסימים.
משום מה זה לא מרגש אותה. לא, לא מזיז לה.
המנחת הורים שלנו טוענת שהיא פשוט מקנאה, או לא מפרגנת. משהו כזה.
יצא לי לבדוק את זה, ברר שלא כולן כאלה
אבל יש משהו עם חמות, יש קטע כזה (אבא שלי אמר שכבר בגמרא יש שיח על זה),
לחמות קשה לקבל את הכלה. זה שהן מסתדרות זה נס!
תחשבי על זה רגע, מגיעה אישה קלאפטע, יפה (אולי יותר ממך) שלוקחת לך את הילד. את תצליחי לפרגן לאותה אישה גם אם היא שונה ממך?
תצליחי לפרגן לה אם היא יותר מוצלחת ממך? יותר רזה? יותר אדיבה? חייכנית? מוכשרת?
יש פה ניסיון, אני לא דנה אותה.
אמאלה סליחה על האורך, הוצאתי כאן פריקה של חיים שלמים.